В Чехия вече е разрешена защита с огнестрелно оръжие

Това стана с промяна в конституцията след петиция, подписана от 102 хиляди души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е добре, един мъж има оръжие,а не айфон. Оръжието обаче е по-лесната част, можеш да си го купиш от магазина.Зада работи оръжието обаче трябват още две неща - боеприпаси и топки. Боеприпасите и те се продават, как обаче да се сдобие населението с топки? Тази стока е много дефицитна, и ще видите как сега ще се напълни с хленчещи коментари "държавата не ми дава да се защитавам", както и с любимата градска легенда на скопените ревльовци "ако ми извади нож, нямам право да го застрелям". Имаш ,имаш, но кураж нямаш,преди да тръгнете да си търсите пищак, отгледайте си топки, без тях е безполезен.

И нашите "патриоти" се хвалеха как щели да направят подобни промени. Накрая взеха процент от ф-16 и бегаха!

Същото трябва да се случи и в България. Престъпността ще намалее.

Чехите дават добър пример. Нека дам и аз един. Ако в къщи ти влезе въоръжен с нож, по нашите закони и да имаш пищов трябва да влезеш в ръкопашен бой с ножове с него даже и да имаш пищов. Я кажете сега кой от вас е трениран толкоз добре в тоя вид бой за да защити законно семейството си. Юрист, и да подготвим петицията.

Пишеш глупости, а може би си и вярваш. Казвам го като човек, който е добре запознат от личен опит!

Глупости пълни. Доктор Димитров го оправдаха нали? Осъдиха го само за незаконния патлак и то условно.

това с нож срещу пистолет е градка легенда, популярна сред скопените слабаци. пример: лисичков застреля човек, който просто идваше към него с още двама бияча със заплашителен вид, дори нямаха нож в ръцете, просто отиваха да го бият. беше оправдан и убийството беше признато за самозащита.

У нас кога ?

да защищават живота си и собсвеноста си има само 2 държави на този свят които позволяват да защищаваш живота и собсвеноста си с оръжие - САЩ и сега Чехия в САЩ ервреите чрез различни увъртания и гнусни евреиски закончета дефакто отнеха това право на хората

В Германия е по-лесно да си купиш МП5 отколкото в САЩ. Що дрънкаш наизуст?

оръжие е наложително в България с оглед на самозащита от криминални елементи. Да но има много подводни камъни.Първо такова оръжие ,ще имат право да носят всички граждани освен българите.Това означава да въоръжим и циганите, не това вече не го и мисля,че и криминални елементи в "сянка".Не това вече не го приемам ,защото зависи и от културата на обществото то меко казано се състои в голямата си част от прости хора с ниско обществено съзнание.

Пускайте петиция да подписвам на момента!!!!!

Според мен България трябва да бъде в най-близки отношения с Вишехрадската четворка - Чехия, Полша, Унгария и Словакия. Чехите специално имат традиционно добро отношение към нас българите. Тези държави защитават традиционните ценности и морал. Да имат проблеми, но аз очаквах, че България в ЕС ще тръгне по техния път. Е не би.

Не бяха мършите от рашка, бълхария пр да върнат Чехиа век назад. Чехия сега щеше да е първа икономика пред Германия. В Чехия има народ в България мърша.

Леля ти имаше топки,можеше и да ти е чичо. Чехите с любов и умиление си спомнят 1938, когато Германия и Полша безцеремонно си поделят територията и.

хубави пистолети родно производство!

Ужас. На къде вървим ние европейците. Къде остана европейската търпимост, разбирането към различният, помощщта за човека в нужда. Вчера литовски граничари открили стрелба по нещастни сирийски бежанци на границата с Белорус, а днес чехите са готови да открият огън срещу някой нещастник, който от нужда е посегнал на чужда собственост, имал е тежко детство, цял живот срещал неразбиране и в момент на агресивен изблик някой получил всичко на готово от нашето прекрасно общество е готов да го застреля. Чешките политици и чехите като цяло по този начин предават най святото евроатлантическите ценности.

В този форум сарказма не върви. Народа е простичък.

Не знаех, че Сирия граничи с Беларус. Те утре ще се жалват, че стигнали до северния полюс и белите мечки ги яли.

Ако България беше истинска държава, а не феодално владение на Меркел и Макрон това щеше да стане. Но на нас ни пренаписаха и историята.. Създадоха програмата "Евроатлантически ценности". Не им е изгодно хората да имат оръжие. Плаши ги това. А то население с оръжие може да вземе властта за един ден. И няма кой да ги спре. В българската армия и полиция всички са с шкембета и при първия изстрел ще се наакат. Така че в България това няма да стане. А България не е независима държава, и не може да си извоюва това право.

Гласувайте за Мунчо и Славчо после чакайте европейска държава…

Чехия винаги е била пред нас!

Може би защото не са били с османско, а с немско присъствие ;-))

Забравяш, че и по руското не страдат, толкова, колкото ние тук ;). Впрочем всички бивши колонии на ботуши, които успяха да се откъснат от него се развиват силно, а ние тука в изтока си оставаме дупка, като болшевика.

И у нас трябва!

Браво на чехите. Само така ще се спре насилието над беззащитните.

Не мога да разбера тези дето плюят. Значи в Америката може, но в Европа не..... Защо? Щом някой е влязъл непоканен в нечии имот трябва да си защитиш собствеността. Явно циганите и там са проблем, както навсякъде.

Къде е петицията за България???

А при нас кога

Подкрепям! Властта винаги се отнася с по-голямо уважение към въоръжени граждани. Въпросът е в голяма степен политически.

Браво на чехите.. Опасно стана в собствените ни държави шетат руски шпиони и терористи и взривяват . С удоволствие би ги гръмнал.... при самозащита.

Изпий си хапчетата и ще видиш как ще ти олекне ще спрат да те гонят "руските шпиони".

Най-лошата новина днес!

Ужас, тава са останки от тоталитарното мислене. Чехите предават евроатлантическите ценности. Това е ужасно

Не си наясно с отвъдатлантическите ценности май.

И най-добрата държава не може да огрее навсякъде и да защити всекиго, винаги и от всичко. Да ти разрешат да се пазиш е признаване на този факт и уважение към твоя живот. Иска се доблест и човещина от страна на закона. Не го може всеки.

ЗА ТВА ИСКАШ "ДА СЕ ПАЗИШ", А ВСЪЩНОСТ ТАКА МОЖЕ ДА УТРЕПЕШ ВСЕКИ И ДАКЕЖ- "АМА ТО САМООТБРАНА" ТВА НЯМА ДА СВЪРШИ ДОБРЕ ! МАСОНТЕ СА ОТКАЧИЛИ, ЩОТО НЯМА КВО ДРУГО ДА НАПРАВЯТ ВЕЧЕ И ПУСКАТ ОВЦЕТЕ ДА СЕ ИЗПОТРЕПЯТ ... ЧЕХИЯ НЯМА ДА СВЪРШИ ДОБРЕ !

Утре да влязат мангали мигранти у вас и да ебат и тебе, и жена ти - дали ще си промениш мнението тогава ?

Така трябва и в България.

Тук косаджията чака кешавица, иначе разрешение - х.й.