В България: безобразията, които ще убиват още хора

Една шепа хора правят милиони, а останалите 90 процента съхнат от жажда или се давят в наводнения: проф. Евгений Дайнов за множеството безобразия, които се вършат пред очите ни

Обратно в новината

Коментари - В България: безобразията, които ще убиват още хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Абсолютно е прав ! Браво и за смелостта и доблестта да говори ! Такива хора трябват в територията, и ако ги има още няколко, може и да стане държава! Алчността, арогантността, безпросветността, невежеството и простотията стопяват всеки корен на българина. Няма да остане и един, ако не се събуди това племе.

отговорността за наводненията.... ми циклона е виновен бе....

ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ЕВГЕНИ ДАЙНОВ НАЗОВАВА ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ЗА БЕДСТВИЯТА. 30 ГОДИНИ ЕДНО И СЪЩО. РЕАЛНОСТТА Е ЖЕСТОКА ЗАЩОТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ. СИСТЕМА ОТ СКАЧЕНИ СЪДОВЕ-ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ,ОБЩИНСКА ВЛАСТ,ЛОБИРАНЕ ФИННАСИРАНЕ,КОРУПЦИЯ.

Разминаване в политиката...

333

Отлична статия, за пръв път нещо от DW което е истина. Вместо, както обикновенно, гнусна американска пропаганда .

Няма значение родословното дърво на Дайнов, важното е това, което казва! За съжаление това е истината... Колкото и банално да звучи, промяната в мисленето е необходима на всякакво ниво! За да е има България занапред за нашите деца!

Даайнов подкрепи Хинков за министър на здравеопазването и направи много голяма грешка. Компрометира се!!! Но, да му е за урок и друг път да не се доверява на празнодумци.

Роден е на 11 май 1958 г. в Пловдив. Неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник „Работническо дело“ в Москва и Лондон. Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма. Средното си образование Дайнов получава във Форест Хил Скуул в Лондон, където основава първата си рок група „Луус чейндж" В 1976 г. постъпва в колежа Корпъс Кристи на Оксфордския университет, който завършва три години по-късно. През '90-те години работи за фондация ''Отворено общество'' на Джотдж Сорос, като през 1998 г. става шеф във фондацията. Само да отбележа, че на нас простосмъртните беше забранено да доближаваме границата с капиталистически държави на по-малко от 50 км, докато този е учил в Англия.

БИЛ е женен за дъщеря на членовете на ЦК на КПСС. (Комунистическата партия на СССР)

Всичко това навярно е така. Но Орбан също е възпитаник на Отворено Общество. Отлична статия, за пръв път нещо от DW което е истина.

Живея от 16 години в чужбина и разликата е очевадна. Докато англичани, германци, холандци, французи се обединяват и са готови да си дадат живота за по-добър живот за децата си, в България хората са страхливци. Те знаят само да се оплакват и да развиват конспиративни теории. Причината за проблемите в България не е мафията, не са политиците, не е Русия или Америка… българското население е проблемът. Липсата на граждански дух, смелост и решителност са зародишът на проблемът.

Абсолютно, като чета коментара ти и ми се стяга буца в гърлото, НО СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ! В България вече липсва дори възможността да се събере критична маса от хора за един елементарен и нормален протест. Всичко е платено, всичко е схема, всичко е подменено и фалшиво, а населението мълчи ли - мълчи.

Това постигна политическата мафия за 35 години - един разделен и много опростачен народ. Малкото нормални хора и да искат не могат се събра с някаква идея за протест - винаги ще има платени провокатори, контрапротести, ДАНС ще изнамерят за всеки по нещо за да ги държат изкъсо и да не се получи.

Затова и на Запад възрастните хора са уважавани и имат високи пенсии. Младите се грижат за тях, защото благодарение на тях те имат добър стандарт на живота. Какво са направили възрастните в БГ? Спяха 40 години, мързелуваха, някои уж работили, някои не работили въобще, пре*ха българската икономика. Мафията иззе и малкото останала от нея, и после ‘Къде ми е пенсията’. Да бе, пенсията да не пада от небето??? Тя е спестявания през годините работа. Като не си работил, няма и пенсия.

Пикльо, точно възрастните го отнесоха - блъскаха в соца за дребни заплати и точно когато трябва да вземат полагащата им се пенсия политическата мафия им я отне и ги остави да гладуват. И келеши като теб ги обвиняват за нищетата им. Това, което тези сега пенсионери са направили по времето на соца пикльовците като теб не можете да поддържате даже.

не дават, напротив - мързи ги да работят младите, и само се крият зад някакви празни думи за спасяване на околната среда, написани на хартия. И има една малка прослойка сред младите там, дето много иска да спаси Земята, ама не знае как, не е по-интелигентна от един пъпеш на слънце. Адски погрешно тълкуваш Запада, ама много погрешно. На Запад всичко се прави на 95 % за пари. Виж, за ситуацията у нас си абслотютно прав!

Абсолютно съм съгласен. Беше и на запад квото беше. От 25 години съм на запад и гледам как отиват натам откъдето ние идваме. Още малко имам до пенсия, продавам къщата и дим да ме няма.

Когато преди време имаше предложение за мораториум за износ на дървесина в чужбина, в НС гласуването се провали с излизане от залата на над половината от депутатите, явно зависими от дървената мафия. Ако не се наложи веднага спиране на всякаква сеч, освен действително тази, която е правомерна и научно обоснована, ние ще имаме до десетина години климата на Близкия Изток. Сега се допуска жестоко и невъзвратимо обезлесяване, които е краят на природата ни!!!

Колко години станаха в България и се подмята, щото е ГОРЕЩ КАРТОФ темата за ДЪРВЕНАТА МАФИЯ - И НИЩО... Ми-17 падна още 2003-та година при Разлог - пратен да гаси нарочно запален пожар в природен парк Пирин! - И НИЩО... Средна гора край Ихтиман и Вакарел (и стотици други места) - секат се от години, масово, голосек, безстопанствено - И НИЩО... Сума ти репортажи и бягащи от камерите цигани, горски служители и кметове - като се заснеме незаконна сеч - И НИЩО... За Гърция се изнася по 300 кубика дървесина на ден, докато за пенсионери и социално слаби по селата - дърва няма - И ПАК НИЩО... КОЙ И ЗАЩО ТОЛКОВА ГОДИНИ ПАЗИ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ, която опожарява гори в България от 2000-та година насам. 90-те години някой помни ли да е имало толкова пожари горски? Защо държавата НЕ ЗАБРАНИ опожарена гора - да се изсича и изнася след пожара??? ЗАЩО всеки път в тъпата ни държава не се случва НИЩО и само си пишеме тука...???

Това, което се споменава в статията изобщо не е преувеличено или измислено както някои тук репликират. Не съм партиен фен, но вероятно обвързаността на този професор кара много хора подозрително да тълкуват думите му. Друг е въпроса защо всеки път се вдига шум, а нищо не се предпиема като стратегия или национална политика, особено в посока две големи "природни бедствия" , които в България се случват тенденциозно последните 10-15 години - горски пожари и наводнения. Слагам в кавички, защото само за сравнение с темата дъждове или порои мога да дам жив пример от реалността тук в района на Залцбург Австрия, където живеем. Тук дъжд вали не ден или два, вали по 2-3 месеца, има дни с толкова голям интензитет, че всеки път си казваме това ако беше в България щяхме да сме нон стоп в извънредно положение. За толкова години само веднъж имаше по-критичен момент, но нито мост падна, нито човек пострада. Наблюдвал съм с интерес как още след Нова година почват планирано групи да подкастрят и зачистват скатовете на реката, шахтите да се проверяват, учения с канута и от пожарната да се правят, интересно ми е било и как улиците се изграждат като в края до бордюрите винаги оставят павирана ивица, за да служи за дренаж. За безобразна сеч и дума да не става, точно обратното. В училище децата два пъти годишно ги водят да залесяват някъде в района и им водят занимания свързани с ефекта върху природата. Казвам всичко това, защото съм чел и съм се възхищвал от това, което в миналото не малко кметове или поканени архитекти или градинари са правили за българските градове. Аз съм родом от Варна и едва ли има по-хубава история от примера на кмета Колони по време на управлението му в начаолото на 20 век. Сигурно такива примери има и в други градове, които сега се жалват от безобразията. Гледах кадри за Странджа, Тетевенския балкан , Родопите и нямаше как да не се раплача. Болно е, тъжно е. Казваш си за тези хора хора ли са или изроди, за тях България майка или мащеха е. И когато все по-често се чува, че отвън ни искат земята, но без народа и, тогава си даваш сметка докъде сме се сринали като нация.

Дайнов да отиде да съветва французите, всичките реки са им коригирани и то не от сега , а от средата на 19 век, селяните са си построили диги за да не им се наводняват нивите и всичко си е ок до днес

Свободно съчинение. Подкрепено с изсмукани от пръстите "доказателства."

Дайнов, нали ревеше за промяна, насъскваше хората да изгонят мафията, да се оттърват от руското влияние, вашите хора сега са на власт, покажете как се прави, само с реване и констатации нестава...покажете как се върши работа, по западен модел......!!!!!!!!!!!!!

Аз мога да ти покажа. Go away from my way И Move bitch, get out the way. С яко клатене на задника. :))

Друже, много хубаво си го разказал, ама само напразно се потиш и се нервираш. Ще става само по-лошо.

Нищо ново ,само американогейски ,пазарно ориентиран , демократичен ,неолиберализъм.Няма вярност ,няма любов ,няма чест.Всичко е стока и всичко има цена.Всичко на тезгяха

Дайнов и той стана спец...лесовъд,геолог и какво ли още не . Метеорологията не помни такива дъждове за толкова кратко време. Това е . Кмета и институциите са направили колкото и каквото трябва и то в такива срокове,за които съседна Гърция и Турция могат само да мечтаят.

Не нужно човек да е хидролог ,геолог ,лесовъд .Трябва само да има елементарни когнитивни възможности , за да го прозра.Но най-важното е да ,не е демократичен неолибералист

Няколко стотин длъжностни лица да влязат в затворите? Е тва няма как да стане! По лесно ще е да накараме реките да текат нагоре. А най-лесно да превърнем държавата в суха марсианска пустиня и да я продадем на Илон Маск за тренировъчен полигон. Или на холивуд да снимат тука второто кацане на луната.

Хубава статия, но... Керванът си върви, кучетата си лаят.

За повечето неща ,Дайнов е прав , обаче потопи е имало винаги и всякога в природата .Айде ,ние сме безделници и мързеливи пиянки ,но и в Гърция стана потоп и в Италия и в Испания съвсем скоро и в Германия и т.н. Природата си отмъщава Навсякъде. Трябва да се прави ,каквото е необходимо и да става ,каквото

Е ти мислиш, че там няма далавери и тарикати? Че няма подкупни служители или откровени некадърници? Е оня виадукт дето падна в Генуа преди 5 години? Проектиран за 50 години максимална експлоатация, 67ма готов и 2018та падна. От 15 години са знаели, че трябва саниране и ремонти или направо нов и са се ослушвали и са се правели на ударени докато неизбежното станало. В тубата има поредици за подобни нещастия от цял свят и 99% от случаите са точно поради корупция или престъпна небрежност.

Га3….нататък я знаете поговорката

Преди малко повече от 100 години, в Казанлък, на местните хора им “светва” , че единствената защита срещу наводненията е залесяването. Канят професионален лесовъд - инж. Феликс Вожели, залесяват с няколко десетки хиляди дръвчета централна Стара планина и проблемите с наводненията изчезват. Района на селата Търничене и Габарево се превръщат във вододайна зона, която захранва с вода Казанлък и Стара Загора.

Не забранят ли отоплението на дърва, всичко ще си остане по старуму.

Горите трябва да се чистят от сухи клони и дървета, те спомагат за задръстването на деретат,т,ова сега е забранено, а така са с е събиралил дърва за отопление. По-лесно е директно всичко да се сече и никой не го интересува

Ако съдията и нейните колеги бяха тръгнала да съди изсичащите горите, сега можеше да е жива. А тя преследвала някакви си каналджии, наети шофьори на влезли безпрепятствено арабски войници, които са ненаказуеми. Сега, след дъжд качулка, ще гонят дървосекачите. Те сигурно отдавна са се окопали по научному а и дори академични във властта. Защо сега не съдиите не тръгнат да гонят тези, които позволяват да влизат годни за военна служба и обучени за такава, които нахлуват в страната на орди и тези, които ги канят? Не само ги канят, подписали неизгодни за България договори, Дъблин 1 и 2, ами дори искат да внасят криминално проявените без право на отказ със приемането ни в Шенген. Защо не съдят властта? Съдийката била безпощадна към тези, които превозвали войниците. Ами то се вижда че и сами се превозват, а ако не успеят ги превозва съвсем безнаказано МВР. Е ако не са от Украйна, тогава ги храним и настаняване по хотелите, вместо да дадем на мизерстващите пенсионерим Ами защото съдниците те са властта. Те секат хората, със диво клане, с мизерия, милион за десетилетие, на ден по 100 българи убиват, повече от войната в Украйна на милион. Сега са се заели да взимат колите на всеки, който е болен от нещо или просто има лош късмет и го изкарат наркоман с фалшив тест. Заели да се със зелени сделки. Сигурно вместо дърветата ще сложат отровни деление слънчеви панели според платената от тях "наука" и "учени". Зелени, брюкселски учени за зелени фондове. За да получат разбира се фондове за възстановяване заради това че те самите ни затвориха като добитък и ни лишават ос свобода поради грип.

С тоз прост народ, толкоз.

Глас подавам, гора .....

азстел до стената на кметството за мародерите Петко Арнаудов и Георги Лапчев!

Професора по нищология е забравил да обвини Русия!!!!!! Иначе констатации много и дотам.....

безобразията са в следствие безобразия, корупция, лакомия неграмотност и шуробаджинащина след избори в частност местни избори. Следват назначения на меграмотни алчни парушутисти и шуробаджанак

С същата статия публикувана в DW има една снимка която тука липсва, а тя е на моста който е пропаднал. Ясно се вижда,че подпората не е отнесена от реката, а е подкопана заради липсата на инертна маса около нея.

Антиваксърите са виновни за всичко това! Никой друг!

НИЕ САМИТЕ СМЕ МЪРЛЯЧИ И ИЗХВЪРЛЯМЕ БОКЛУЦИ БЕЗРАЗБОРНО И ПОСЛЕ ТЪРСИМ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ВИНАТА!

Няма смисъл от нищо от гражданска позици, полиция, прокуратура съд от нищо! Държавата е счупена и не подлежи на ремонт! Само на разпродажба за части...

За всички спокоини граждани от Аеверозапада. Очакваме скоро пот в гр. Берковица, гр. Вършец, с. Бързия след безобразната сеч над с. Бързия. Целия склон на планината чак до Петрохан е жестоко обезлесен. Чака се подраста да порасне след 30 години. Ще видим дали и кои ще го дочака. А докато заплатата на горските се определя от това колко дървета са маркирали така ще бъде. Разрешения за свч за 1000м3 а те секат 10000м3. Ама няма проблем утре да идват доброволчи че например в гр. Вършец ги било отнесло. Както каква Монтанския пожизнен кмет: Е уно много си вали!

На властта не й пука, що трябва да ми дреме.

Не е важна болезнената истина в думите. За Ганя е важно кой е тоя, дето ги казва. Ако не е от "нашите" - значи е путинист, комунист, тъпак или олигофрен и "къф е тоя, че да ми обяснява на мене !" И така Ганя бавно и безславно се топи като нация. И по-добре. Недоразуменията в природата е по-добре да останат на бунището на истината.

И виновни разбира се няма!

Дай на един мръсник власт - първо майка си и баща си затрива! На невдяващите да поясня: Алчен и безсрупулен властимащ е по опасен от маймуна с граната в склад за боеприпаси!

Брей, Дайнов е написал нещо вярно и тук се съгласявам със статията. Последните 30+ години държавата абдикира напълно, за периода преди това, грешки са правени със сигурност.

Държавата не е абдикирала, а се грижи много добре за правилните хора, които са наследствени комунисти. Цялата сегашна система е построена от бивши на ЦК на БКП и техните ДС служби. Луканов, Попов, Беров, Петър Младенов, Лилов... всичко стана добре организирано и планирано и Тодор Живков го предсказа на малко преди 10-ти ноември.

Донесоха ни го "братушките" москали, украинци и беларуси от Червената селска армия. България от 1944-та е една умалено копие на днешната Руска федерация. Мутри - олигарси, мутро-мафия - ФСБ. Докато в България не се извърши анти-рашистка, анти-болшевишка революция и не се изколят, прогонят и вземат парите и влиянието на руските тайни служби и докато Правителство и пРезидент се съгласуват и назначават от Посолството (на СССР), както се прави последните 80 и повече години, ще е мизерия и мутро-мафия. Народът прост и робски, затуй тегли. И забележете тегли белия етнос, не мургавия. Пълна липса на гражданско общество в страната, простотия, мързел, алкохолизъм, нещастно комунистическо-пост-комунистическо образование пълно с митове и легенди.

Русия ти е виновна за престъпниците, които изсичат гори и запълват дерета - кажи бе, пеерас смотан !

Че кой им даде власт на тия престъпници, бе пеерас? Ти на училище ходил ли си? За 9-ти септември 1944-та слушал ли си, пеерас смотан?

Направи допълнителна свирка на гаджето ти - негъра - и се успокой, че нещо нервна ми се виждаш. 9-ти септември ли ти е виновен за наводненията, говнар !

Та по какво е професор тоя нечистоплътен лизач?

Роднините на удавените. Или на ония хорица със 70-те крави, завлечени в морето.

Какви безобразия че то в бг си е нормално да ни лъжат крадът управляват неадекватно то си ни е добре така защо сте се размрънкяли плащайте скъпи горива електричество а пък за храната да не говорим тихо тихо имате още кръвчица за точене така че тихо от вас бг простия народ нищо не зависи

При капитализма този с парите винаги е прав. Следователно всичко, което се случва е правилно сега е правилно и държавата да плати за наводнените хотели, хахаха

Точно тия с хотелите са държавата,именно те изсякоха и опожариха цяла България.

Точно тия с хотелите са държавата,именно те изсякоха и опожариха цяла България.

Безобразията са 240 (с няколко изключения) и да , те убиват хората и бъдещето им .... но и хората нищо не правят да ги спрът...

Дори за русофоб, като мен, Дайнов ми е дразнещ соросоид. Но в случая е брутално прав.

Какво е "русофоб" и какво "соросоид"? Очевидно си комундел от руските НПО-та.

Искаме да правиме добив на шистов газ на концесии!

Това за 10 те процента които живеят много добре е навсякъде така за всяка страна е вярно. Може да е прав за изсичането на горите, но това е най тъпия съвет даван - да накажат 100 човека. Какво ще промени това и къде е истинският съвет? Няма го, само мрънкане. Празна работа.

Този кавал е забравил да обвини Путин за изсичането на гората над родното му село. За първи път му се случва Путин да не му е виновен.