България замрази ”Южен поток”, ЕК приветства решението

България замрази дейността си по проекта "Южен поток" до пълно синхронизиране със законодателството на ЕС. ЕК приветства решението на страната ни.

Обратно в новината

Коментари - България замрази ”Южен поток”, ЕК приветства решението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кво пук.за нас мозе да се оказе наj-изгодно " юзен поток" да минава пuрво през турция...

Няма Южен поток, няма Набуко, няма Син поток има само колония България, която изпълнява волята на метрополиите ЕС и САЩ благодарение на което е постигнала рекорда доход на глава от населението на последно място в ЕС

Браво, Цървули! Я се наведете още малко. Може, може

Опааа к'ва станя тя?! Тука има тука НЕМААА?! На печелившите честито...

И аз приветствам дамите, когато си изуят гащичките...

Де са ,бе?

Питат Путин - какво мислите цяла Европа се обединява срещу вас. Той отговаря. Европа и през 1812 и през 1941 се обединиха срещу нас, така че те да му мислят.

ЗАЩО ОЩЕ НЕ СА УВОЛНЕНИ ДИСЦИПЛИНАРНО , УПРАВИТЕЛИТЕ , КОИТО ВЗИМАТ СЪДБОНОСНИ РЕШЕНИЯ НА ИНТ И ПРОТИВ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НАКЪРНЯВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ПОЛЗА НА РУСИЯ ??????На ли комунистите обещаха ,че стотинка няма да дадем ....и нашата земя да не е руска територия...????

Просташка и тъпа държава, всички гледат националните си интереси, те замразяват, чакайте газ от Америка. ЕК ни приветствувала, ами няма как, къде ги има такива тъпунгери, лизачи!!!

ЕС готви санкции и срещу руската рубла. КЪФ ША ГО ДЪВЧИ ПУТ.КИН?

путин е добре ние да му мислим когато той каже плащайте газа в рубли.

Наборе, знайш, че ние сме винаги на страната на "дъвчещите"!

Не българите - ГЯУРИТЕ спряха Южен поток! Гяурите Плевнелиев, Близнашки, Щонов, Захариева и всички останали чиито деди по време на турското робство са селектирани като национални предатели и обучавани да мият задниците на турците, а майките им да ги обслужват всякак. В тези дето сега им казват правителство генетично е заложено след петстотин годишно робство да слугуват на господари. Затова тези са ГЯУРИ! ГЯУРИТЕ СПРЯХА ТОВА ЖИЗНЕНО ВАЖНО СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Дупедавците на власт!

БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАКЛА,ЕК приветства решението

Допусната е грешка-. Не България, българският народ, се отказва от руския газ и остава на студ и липса на суровина за промишлеността, а българското просташко правителство а ла Борисов. Провителство - васал на американските евреи, на международната мафия и на враждебни на славянството сили в Европа. Които досега само са ни разбивали и обричали на мизерия. Този газопровод е спасението на страната и хората няма да се примирят с диктата на неграмотни брюкселски чиновници-печалбари. За националното предателство на българските ратаи трябва да се търси отговорност, защото ставащото е национално престъпление.

прклети да са тия от ЕК експлоататори и грабители,само вредят на Б-я.

Ключов за оценката на съотношението риск-ползи от Южен поток трябва да бъде въпросът дали този проект е с най-висок приоритет в дневния ред на България и най-оптималното средство за осигуряване на стабилни доставки, на максимално конкуренти цени и с максимална полза за икономиката. Всъщност единственото, което Южен поток прави е, че осигурява бъдещите потоци от руски природен газ за което си плащаме сами, като подсигуряваме каналите за бъдещата ни енергийна зависимост от руски газови доставки. Нищо повече.И днес цената, на която купуваме природен газ от Русия, е по-висока дори от Гърция, за която транзитираме същия този руски газ, да не говорим за Централна и Западна Европа. Тоест, устойчивата тенденция, която да прогнозираме бъдещото на цените, които ще получим от Газпром, че руските ни партньори ни третират като страна, на която могат да си позволят да наложат високи цени.

ПУТИНОИДИ БЪЛГАРСКИ, НЕ СЕ НАДЯВАЙДЕ НА ПУТИН, ТОЙ ИЗЛЪГА ТЕРОРИСТИТЕ В УКРАЙНА, ЧЕ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ, ЧЕ НА ВАС ЛИ ЩЕ ПОМОГНЕ?

Що не си резна лентичката и не си я сложиш в джолб на ВРЪЗКАТА С РУМЪНИЯ. Така, както ДЕЛЯНЧО И БУДА ти я построиха с ЕВРОПАРИЧКИТЕ.. Само в посока от БОГАТАТА НА БЕДНИ ГАЗОВИ НАХОДИЩА БЪЛГАРИЯ към БОГАТАТА НА ГАЗ РУМЪНИЯ. Та да им лъсне задника и на наще хубостници и на ЕВРОЛЕМУРИТЕ, дето сега НЕ МИСЛЯТ ЗА ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕВРОПАТА... А ти с ОМВ и пари от бюджета са хвана строиш компресорна станция в Румъния - ТРЪБАТА ДА ПУСКАЛА ГАЗ И ОТ РУМЪНИЯ към БЪЛГАРИЯ...

Eх братушки, ние Южен поток ще го прекараме през Турция или Румъния. Обаче вие ще си останете с приветствията, а иначе щяхте вовеки да правите милиони евро годишно от транзитни такси. Това, че имате крадливи политици е ваш вътрешен проблем! И помнете историята, понеже само Русия е помагала на България, другите завземаха територии от вашата държава!

РУСИЯ ВИНАГИ Е ПОМАГАЛА НА СЪРБИЯ, РУМЪНИЯ, МАКЕДОНИЯ ДА ЗАВЗЕМАТ НАША ТЕРИТОРИЯ, ЧЕТИ ИСТОРИЯ.

След 9сеп. 1944г. Руските болшевики извършиха геноцид над българската интелигенция, както и във Вардарско. Избиха десетки хиляди образовани хора, само, защото бяха образовани. Стигна се до там, че нямаше един хидроинженер, за строежите на язовири например.

Обикновен трол.

Не се предавайте така лесно! Нито с румънците, нито с турците ще сте по-добре, отколкото с българите! Не се гаси туй що не гасне!!! Наши и ваши са и Шипка и православния храм-паметник Александър Невски!!!

Четох тука четох и ми стана ясно - паток няма да има.

ТО ТОВА Е ЯСНО, АМА ЗА ДОБРО ИЛИ ЗА ЛОШО НЕ Е ЯСНО.

тука Шарения свят дращи като за петима )))

То от това нагъзване на ек да ни хареса докарахме България до просешка тояга,,Криви краставици, щастливи прасета и кокошки, хуманно убиване на животните и накрая - пътя към гробище на българите,, Когато искаш да си нагъзен НЕ подлагай гъза на другите ,,,

що не си питаш направо ИВАНЧО КОСТОООФ.. Той като теб се прави на ИНТЕРЕСЕН. Няма друго място, откъде да мине СИН ПОТОК, затова.... След това са прави на НЕЗАВИСИМ ОТ РУСИЯ!!! Забрави ли как негов министърин строи на арепорта ГВАРДЕЙСКАТА ДУХОВА МУЗИКА да му дуе фанфари, че ни е НАМЕРИЛ АЗЕРСКАТА ГАЗ??? Дето още я чакаме... А НА КОСТОФФФ МУ ВЪРЗАХА БАЙПАСА ПРЕЗ ТУРЦИЯТА, ако не помниш...

"...Той като теб се прави на ИНТЕРЕСЕН..." С тази разлика, че лостов не е юрист, а кадър на АОНСУ. Още не съм започнала с юридическите въпроси...Впрочем- според според теб, лица с каква професия създават и участват в съгласуването на текстовете на договорите между два контрагента- икономисти или юристи?

Сега ЮРИДИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ша задаваш... Виж намери си инженери, па са фанете да мислите - КАК С КЮМУРЧЕ ЦИМЕНТ ДА СЕ ПЕЧЕ, КАЙ ГРУП - С КЮМУРЧЕ И ДРЪВЦА ПЛОЧКИТЕ СИ ДА ПЕЧЕ, ДЕВНЯТА, СТЪКЛАРСКИТЕ ЗАВОДИ и т.н. Глей, кво поле за бизнес ти се отваря... И икономист, ако искаш да питаш не забравай, колко ще е рентабилно това. Не забравяй КВОТИ ЗА СО-то да си купиш, че веч си ги продадохме...

Участва екип от юристи и икономисти, моме! Икономистите поставят рамката и условията на договора, а юристите "запълват" съдържанието, така че интересите на контрагентите да са защитени/друг е въпроса, че в България договор по-дълъг от 5 листа влиза в графа: "ебаси сложното, и туй цялото да го чета, аааа нема да стане/. А интересно ми е, какво мислиш по въпроса, че двустранните/държави/ договори "бият" като юридическа сила нормите в международното право/в повечето случаи/. Та по въпроса с ЮП, доколкото съм запознат, третия енергиен пакет на ЕС не е закон и няма директен хоризонтален характер, т.е. не е задължително обвързващ за страните-членки на ЕС, още повече едната от страните/Русия/ не е член на ЕС и не и дреме за решенията на ЕК.

ще разреши на ГЪРЦИЯ ДА ФАЛИРА и да не СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ ОБРАТНО??? Не! ЩЕ СИ Я ЦИЦАТ И ДУНДУРКАТ ОЩЕ ВРЕМЕ... И ЗА ТРЕТИЯ ЕНЕРГИЕН ПАКЕТ БЪРЗО, БЪРЗО ЩЕ ГО ЗАБРАВЯТ... ЩОТО ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ СА СИ ПАРИ, ПАРИ и ПАК ПАРИ... И НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИБЕРАТ!!!

анонимен

"...ЩОТО ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ СА СИ ПАРИ, ПАРИ и ПАК ПАРИ... " Кое предпочие: 1. Да получиш ПАРИ СЛЕД 15 ГОДИНИ от изпълнението на един проект 2. Да получи пари на СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН, след като завършиш проекта Ако не правиш разликата между 1 и 2, тогава е доста сложно....

Някой да обясни защо рашките и техните местни слуги толкова бързат с тоя проект? Защо конкурсът за избор на изпълнител се проведе по този открито престъпен начин? Обявата излезе малко преди нова година и срокът за подаване на предложения беше няколко дни (по време на празниците). Все пак касае се за проект, който струва няколко милиарда евро, а не за селски кокошарник. Всичко това говори за предварително нагласени конкурси с предварително договорени изпълнители. Защо трябва да се заобикаля закона при този иначе толкова "важен" за България проект, освен ако не е по-важен за тези, които ще го изпълняват?

Имам 2 въпроса към енергийните експерти във форума: 1. Съяествува ли техническа и технологическа възможност трасето на юп да бъде построено така, че от територията на рф да преминава ДИРЕКТНО на територията на Унгария, Австрия, Италия, - като се има предвид, че Полша се изключва от трасето? 2. Ако горенаписаното е възможно, колко ще струва реализирането на такъв проект?

"... Съяествува"- т.е. "СъЩествува"- грешка на клавиатурата...

Колега не забравяй, че земята е кръгла и пътища има много. Ако не може от едната страна може от другата. Или ти още си мислиш, че земята е плоска?

анонимен

Тогава минаваме към въпрос 2- ЦЕНАТА и дали едната страна ще е съгласна да бъде натоварена с нея?:)

Вярно, сигурно рашките не са се сетили за алтернативното трасе - през Индийския океан, Америка и Атлантическия океан. Но, ако се наложи, те са готови и този вариант да разгледат. Важно е да прецакат Украйна и ЕС.

Значи...технически 53г, м?! Ти да видиш и възможност... технологическа?!

анонимен

Остават Ви още 51 пъти да го напишете:) Спокойно- броя ги:)

ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ... И не ми пиши, че на ГЪРЦИЯ ЩЕ И ЗАБРАНЯВАТ, КАКТО НА БЪЛГАРИЯ!!! ЕВРОЛЕМУРИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ОТ НОВИТЕ КРЕДИТИ, ДЕТО Я СПАСЯВАХА!! И по-долу ти писах - виж си проблемите на ТУРЦИЯ С ЕВРОФИНАНСИРАНЕТО НА ТАП? Каква възможност е това за тях ДА СТАНАТ ГАЗОВОТО КРАНЧЕ НА ЕВРОПА!!!!

ПОКАНАТА НА ЕДРОГАН - ЮЖЕН ПОТОК ДА МИНЕ ПРЕЗ ТУРЦИЯ!!!!

анонимен

"...И не ми пиши, че на ГЪРЦИЯ ЩЕ И ЗАБРАНЯВАТ, КАКТО НА БЪЛГАРИЯ!!!..." И защо да не го пиша, след като е истина? Гърция е подписала абсолютно същият договор за ес, който е подписала и България. Освен това Гърция е фалирала държава и ако не са парите от фондовете на еврозоната, Гърция на секундата ще е принудена да обяви дефолт/ фалит. Гърция не може сама финансово даже да си избърши 4 буквието, камо ли да се ослуша и да сключи споразумение с газпром за изключване на тип пакет....

КЪМ БЕНДЕРА Бендере, / извинете ме за звателния падеж, но това е стилът на форума!/знам,че винаги се обаждаш от последния чин, но рядко задаваш въпроси за отговор, все " не си в час"! Сега, на твойте въпроси, мога да отговоря така: 1/ В Турция тръбите са турски, защото турската фирма, която е в договорни отношения с Газпром е платила тръбите. Бългрия е взела заем от Банка Газпром, за да плати обезщетението на земите-терени, където ще премине газопровода, а тръбите плаща Газпром! Това са стотици милиони / ако не се лъжа това са 386 милиона лева! Може и да греша със сумата , но терена се заплаща от БЕХ!/ 2/ Кредитът е даден, за да може БЕХ да участва в реализацията на проекта! Когато газопровода влезе в експлоатация, тогава с начислената такса , която Газпром ще заплаща, ще бъде удържана от Банка Газпром за покриване на заема. Тогава собствеността на тръбите ще стане българска...и 3-то:Цената на километър е 3 пъти по-ниска, защото морското дъно е в международни води и не се заплаща... Може и да греша, но толкова повече знам от тебе! Пък и сандвича преди 10 години струваше 1.20 лева,а днес е 2.50 лева.

Южен поток рано или късно ще бъде изграден и в наш интерес е това да стане рано иначе бая студ ни чака, а също така и миризма на изгорели въглища.

За пръв път съм съгласен с теб!

Няма да го бъде ЮП. Диктаторчето от Кремъл остава с един инструмент за изнудване по-малко, руските и наши олигарси без тая далавера, а местните рубладжии и копейкаджии от форума - без доходи :) Язък за милионите дадени от Путин за купуване на политици, "експерти" и русофили в България... Збогом таварищи :)

така си мислиш че сме без доходи.ако имаш сестра ка жи да ти я ку пя и да я направя пронститутка.ако не изкарва добре ще я продам в таиландия за дребни стотинки....

Каква радост и щастие... Но не ви показаха изказването на ВИКТОР ОРБАН, НАЛИ БЛЮДОЛИЗЦИ ХРАБРИ???? Не ви е изгоден политик, който ЗАЩАТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА СИ. И вместо да чака поздравления, ИСКА - "Тези, които не искат "Южен поток", нека направят алтернативно предложение за доставка на природен газ"... А в този регион - ИТАЛИЯ, СЛОВЕНИЯ, ХАРВАТСКА, УНГАРИЯ, АВСТРИЯ - ГАЗ НЯМА!!! Дори и Сърбия - с находището си край НИШ, ЗАПОЧНА ДА СТРОИ ЮП. Но началната точка е подбрана много внимателно. На еднакво разстояние от България и Румъния. И още нещо - кога се разбърза БУДА да подписва за ЮП. Проверети си - КОГАТО НА КАРТАТА СЕ ПОЯВИ ЧЕТВЪРТИЯ ВАРИАНТ - С ТРАСЕ ПРЕЗ РУМЪНИЯ. И още нещо си проверете - през 2009-та година Русия СПРЯ ЛИ ДОСТАВКИТЕ ПО СИН ПОТОК - дето трябваше да мине през България, ЗА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ!!!

"...А в този регион - ИТАЛИЯ, СЛОВЕНИЯ, ХАРВАТСКА, УНГАРИЯ, АВСТРИЯ - ГАЗ НЯМА!!! .." Колко от тези държави са зависими 93% от РУСКИ природен газ, освен Унгария?

да се строи ЮЖЕН ПОТОК???? Италианци ще пускат тръбите в Черно море. Акционери са в тръбата... Ти по-добре се хващай и предлагай - КАК ЦИМЕНТ С КЮМУРЧЕ ЩЕ ПЕЧЕМ, как КАЙ с КЮМУРЧЕ И ДРЪВЦА ПЛОЧКИТЕ СИ ЩЕ ПЕКАТ... Още примери да ти давам ли??? След това говори за зависимост от РУСИЯ. И си прочети - КЪДЕТО И ДА СЕ ЗАВЪРТИШ В СЪСЕДИТЕ НИ Е ГАЗПРОМ!!! (За Румъния - виж си как се е казвало ОМВ, преди да стане ОМВ... И С КАКВО ЩЕ ХРАНИШ БЕЗРАБОТНИТЕ ОТ ЗАТВОРЕНИТЕ ЗАВОДИ...

Ами то и сега морската част на тръбата щея поставят така че да имат избор Българи или Румъния, пък и някои взеха да говорят за тръба от Крим...

анонимен

Когато Румъния се съгласи с изключването на Третия енергиен пакет от договора за юп и предоставянето на газпром на статута на трансевропейска мрежа, тогава се обадете:) Хайде да гледаме фактите, а не бъдещи несигурни събития- все пак, фактите са онова, което ВЕЧЕ се е случило в действителността, а не оборими/необорими презумпции:)

ПРИВЕТ ОТ ЕС!

каза еврогея и се надупи.....!

... сняг като забръска, ще се топлим с приветствията на ЕС.

От кога в България се употребява 100% природен газ за отопление на 100% от жилищните недвижими имоти на българските граждани?

в коя приказка на пъстър свят го чете.я иди на лекар да се преледаш.ако ти каже че ти няма нищо.кажи му че на него му има нещо....!!!!!!

Ами, например в София, всички, които са парно1, всъщност зависят от вноса на природен газ. А ти на дръвца ли си? Айде, бегай у гората да береш дръвца за зимата.

Българска, гръцка и италианска компания подписаха споразумение за изграждането на нов газопровод с дължина 160 км, който ще приключи зависимостта на България от руския природен газ, коментира британският вестник Файненшъл таймс. Цената на връзката, оценена на 120 милиона евро, ще бъде завършена през 2012 г. и ще даде на България достъп до газопровода ITGI, превозващ газ от Азербайджан до Турция и Гърция. Информацията е от 2009 г.Нещо да кажете...умници газови?

Много озадачаващо- след,като има споразумение за изграждането, определена е цената,ставаме независими от руския газ.... и т.н. кои са били начело и защо не са го осъществили?Ако инфото е вярно,разбира се.

Проблемът с въпросната връзка беше , че нямаше достатъчно газ от азерите, за да бъде запълнена тръбата.

Напишете в коя да е търсачка Газпром, Лукойл, Роснефт и Азербайджан па после вижте и акционерите на компаниите които ще изскочат покрай това търсене, и тези за доставка на газ и тези за строеж на тръбопроводи. Румяна Желева се съгласи с предложението на ЕС да първо да намалят, а след това и напълно да ни отрежат вече договорените средства за интерконекторните връзи на стойност 120 милиона евро.

Замразиха "Южен поток", замразиха проекта 7-ми реактор в Козлодуй, защото е на двойна цена, преди това се отказаха от Белене че бил скъп и с руски реактор. Какво ни остана ли - да засадиме банани и да чакаме със скръстени ръце да порасната, защото толкова ни е акъла. Другите страни действат в свой собствен интерес, а у нас лапнишараните само се ослушват за рушвети и да съвети от брюксел или заповеди от вашингтон. А че народт тъне в мизерия и безработица - пука им.

какво донесе на България? 1 Милиард заровени в нея, 1 милиард неустойки към Русия. Тръбата какво ще донесе?-Работа за руските фирми и задължения за България.

Естествено,всичко което унищожава държавата ни се приветства от ЕС.За целта те се грижат да ни изберат най-големите продажници за управници.Някой да се заблуждава ,че ние нещо избираме?Изборите се извършват извън страната срещу прилично финансиране на ликвидаторите.Да са живи издрави и дано поне Господ се погрижи за тяхната болка-да е достатъчно голяма.Но...да не му се бъркаме в работата.

Мислех, че комуноидите сте атеисти, ма напоследък доста от вас се черкуват (справка Мая Манолова). А иначе, добре че е ЕС да накара нашите политици да се погрижат за нашите интереси, а не само за своите джобове.

от както чукна 100 много опростя...!

Замразени мозъци само могат за замразяват. Защо не преговарят и нещо не измислят на "ползу роду"? Козируват на чиновниците от САЩ и ЕС, който е креатура на САЩ и нищо друго не могат.....

Абе тука пълно с американоиди и троли.

По-добре,отколкото слуги на Путин.

Се тая е Стефчо, ако си без мозък и се продаваш и затова козируваш е все едно на кого се прекланяш, а от американците добро никой не е видял.

Тцъ, тцъ, тцъ- от кога "американофили" се наричат хората, които се интересуват от защитата на българските национални интереси и от намаляването на енергийната зависимост на България от рф/газпром? А дано някой истински американофил прочете коментарът Ви , за да се посмее от сърце:)

И ... какво ... казваш на 53 г.,м!? Я да видиш ти?!

Вече гледам, споменават цифрата 1000 лв. за акция, докато Газпром ги купи по $100 за акция през април т.г... Битката е жестока. Замразяването е инсценировка за замразяване на цената докато и сегашните властници си купят акции на по-ниска цена...

Моля да ми се отговори на следните въпроси: - Защо собствеността на тръбите, минаващи през България, не е Българска. В Турция е турска - Защо България ще започне да получава такси от транзитиране СЛЕД ПЪЛНОТО ИЗПЛАЩАНЕ НА КРЕДИТА /от Газпром/ за строителство, тоест след 11 години - Защо цената на километър е три пъти по-висока от Северен поток В момента в България само 3 /ТРИ/ процента от домакинствата ползват газ за битови нужди и 18% от топлопреносните дружества. Цената, която е достатъчно висока, не включва и допълнителния надув след морето. Защо се крие и това?

На подобни въпроси не отговарят. Не отговарят, ядосват се от невъзможността да отговорят и обиждат. Толкова могат.

Защото имаме Р.Овч, ББ и други "умни" политици който взеха комисионни.

Спирането е политическо под американски натиск... В скоро време фирма на сина на американския вице-президент Джо Байден ще закупи украинската газопреносна система и Южен поток ще намали цената на американските "инвестиции" и възможността за рекетиране на Русия и ЕС. Северен поток минава през плиткото Балтийско море, Южен поток ще минава много по-надълбоко и ще минава далече от Украйна. Възможно е Южен поток да мине през турска територия, Гърция и през Италия до Австрия. Гърция, Италия и Австрия няма да се откажат от такова решение под натиск от ЕС. Тогава полагането на Южен поток ще бъде няколко пъти по-евтино, но ще бъде малко по-дълъг.

Замразете Южен поток, купете от американците двойно по-скъп реактор и трупайте ядреното гориво в България. Това, ако не са загубени и продажни политици здраве му кажи. Толкова ги е страх от САЩ, че ще предложат сами да се обесиме, ако американците поискат

И шистов газ ще си вадим, само и само за да попречим на бандата от Лубянка да ни граби. 70 години стигат!

Стига си повтарял едно и също като развален грамофон. Мини на друга точка - опорна, подпорна и т.н.

Комуноидите и путиноидите спекулират, че Русия щяла да спре доставките на газ за Европа. Другари и таварищи, това означава, Кремъл да остане съвсем без приходи и да не може да плати елементарните социални плащания на населението си. Това ще доведе Сорос на Червения площад за отрицателно време и - Майдан.

След няколко месеца ще звучки като: България замръзна без Южен Поток, ЕС приветства решението!

Стига с тия апокалиптични картини. По-добре да изстудуваме 1-2 зими (макар че няма да се стигне дотам), но да отвоюваме независимост от непредсказуема Русия. През това време всички средства да се насочат към изграждане на интерконекторни връзки и разработване на алтернативи, вместо да се заравят в един открито корупционен проект.

Замразете Южен поток, купете от американците двойно по-скъп реактор и трупайте ядреното гориво в България. Това, ако не са загубени и продажни политици здраве му кажи. Толкова ги е страх от САЩ, че ще предложат сами да се обесим и ще раздават въжетата, ако американците поискат

СБОГОМ РУСКИ ПАЗАРИ! УКРАЙНА ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА СИ НА САЩ И ЕС, ЗА ДА СПРЕ И "ЮЖЕН ПОТОК", ЗАЩОТО УМИРАТ БЕЗ РУСКИ ГАЗ! БЪЛГАРИЯ СПИРА "ЮЖЕН ПОТОК", ЗАЩОТО ЩЯЛА ДА ЗАГУБИ!? ЗАЩО ПЪК ДА НЯМА СЛЕД ВРЕМЕ "НАРОДЕН СЪД"? ГЕРМАНИЯ СЕ ГОТВИ ДА ВНЕСЕ ПОДВИЖНИ СТОЛОВИ ЗА ГЛАДУВАЩОТО ГОРДО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ! ТАМ ЩЕ СЪРБАТЕ "ТОПЛА СУПИЧКА" С ЕДНО МОРКОВЧЕ И ПОЛВИН КАРТОФЧЕ... С ГЕРМАНИЯ - 4-ТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, С РУСИЯ - 2-РИ НАРОДЕН СЪД... ЕЙ, НА ТОВА СЕ КАЗВА ПОЛИТИКА...ИСТОРИЯ...

Червен Кольо, ти ли си? Пусни едно "достоверно" социологическо проучване за нагласите на хората по темата. Ама не е необходимо цялото да е с главни букви.

Със сигурност, българите които ще живеят в Германия няма да бъдат последни в Европа каквито са днес благодарение на руския окупатор и българските му слуги. Със сигурност българите които ще живеят в Русия или остатъците от нея , няма да живеят в Европа, поне в следващите 50 години, а стандарта им ще бъде съветски.

Готов съм да се обзаложа, че ако продължаваме да пречим на строежа на "Южен поток", скоро той ще има ново трасе - през Румъния или Турция. Защото тези страни си знаят и отстояват интереса. Както се случи със "Син поток". Само че нашите марионетки знаят, че никога няма да им бъде потърсена сметка. Нима някой си направи труда да изчисли какви загуби понесе досега България от това, че "Син поток" ни заобиколи и кой понесе отговорността за това?

Залагам, че Румъния няма да колаборира с режима на Путин.Залагам, че Турция ще прецени въможността от подновяване на украински пренос и ще се стреми да докара в Европа газ от от други страни, но не и от Русия. залагам, чу русия дори и не мисли да пренася през Турция, поради невъзможност да осъществи корупциоонните схеми които се готви да извърши в България.

Време е не само Южен поток да бъде разследван а и сключените договори за продажба на енергийни мощности, договорите за изкупуване на електроенергията от тях и от ВЕИ. Във тези договори е причината за загубите на НЕК и за високата цена на електричеството за Българския потребител. За да стане ясно и на тези, които не разбират направете справка на цената, на която се закупува електроенергията от ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД и останалите частни производители. Така ще установите, че за една календарна година се източват над 1 000 000 000 лева (Един милиард лв.). Това е престъпление в особено голям размер, за което няма давност.

Цената на кой пренос е по-евтина? През Украйна или по дъното на Черно море? Какво би станало, ако режимът в Москва падне, отношенията с Украйна се подобрят и Русия се откаже от ЮП?

200 лева ще получи всеки, който отговори на следните въпроси. 1. Колко точно ще спечели България от Южен поток? 2. Колко хиляди българи ще работят на Южен поток?

После да не се чудим защо на зима няма парно и ток. Ще питаме ЕС, а те ще ни кажат оправяйте се, но в никакъв случай не правете южен поток.

С това "на зима" издаде руския си произход. Бегай си в Русия да се топлиш колкото си искаш

Ъъъъ, токът не зависи от ЮП. Ако бушмените спрат газа, само ще ускорят изхвърлянето им от пазара, защото алтернативи има.

"...Така новите правила предполагат, че около 80% от свободните мощности може да се предоставят на победителя в търга за ползване от 15 години, още 10% за 5 години, останалите 10% за още 1 година.А Русия иска Южен поток да получи статут на трансгранична европейска мрежа (Trans European Network, TEN), за да извади проекта от действието на Третия енергиен пакет..." В ТОВА Е РЕАЛНИЯТ ПРОБЛЕМ С ЮП!..

Кухата лелка пак е изпълзяла да заработва.

Дебилните комуноиди и майкопродавци нямат аргументи и факти в спора и драскат откровени глупости и обиди в безсилната си ярост. Не се сърдете на тази която наричате - "куха лелка". Причината за вашето състояние е природата и партийната пропаганда която ви е зомбирала.

Пъстър свят, защо задавате малоумни въпроси.Ами как да дойде до тръбата ирански(ембаргов) или иракски(явно не четете за ситуацията там)газ.Нали някой трябва да построи връзка с тази тръба.Ами да купуваме американски.И как?Има ли изградена инфраструктура, колко ще струва? Все нормални въпроси за бизнес начинания.Ами да започнем да добиваме шистов газ.За да е рентабилен, трябва да е в големи количества.Ние нямаме технология за това.Ще дадем полетата на концесия.Концесионера ще го продава по пазарни цени.Като включим разходите за тръби до хранилищата, пак ще ниструва пари.Газпром инвестира в тръбна инфраструктура СОБСТВЕНИ средства.Ако иска, ще дава тръбата под наем.Ако иска, няма.Никой не може да го задължи.Това е , когато купуваш(строиш) апартамент строителя да ти каже, че по някое време може да използува част от него за да настани свои близки или за други цели.Иначе, плащаш за имота си ти, както и всички разходи за него.Ще се съгласите ли?

"....Нали някой трябва да построи връзка с тази тръба...." http://www.energyworld.bg/2013/07/... Газпром може да се наложи да споделя мощностите на Южен поток Автор Боряна Николова 23/07/2013... "...В частност по него /юп- бел.е моя/ може да се транспортира газ, който България смята да получава от Ирак и Иран..Така новите правила предполагат, че около 80% от свободните мощности може да се предоставят на победителя в търга за ползване от 15 години, още 10% за 5 години, останалите 10% за още 1 година.А Русия иска Южен поток да получи статут на трансгранична европейска мрежа (Trans European Network, TEN), за да извади проекта от действието на Третия енергиен пакет..." В ТОВА Е РЕАЛНИЯТ ПРОБЛЕМ С ЮП!

То хубаво е да те похвалят, само дето всеки път, когато ЕС ни е похвалил сме загубили куп пари ....

Е, па те за туй ни хвалят щото загубените от пари са печалба за друг.