Краят на ”Южен поток” вади 200 души на улицата

Над 200 души, наети за изграждането на “Южен поток“, ще бъдат съкратени, съобщиха от Бюрото по труда в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Краят на ”Южен поток” вади 200 души на улицата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кви заплати по 10-15000 хиляди ве шибеци.Италианците,Англичаните който работиха по проекта ги взимаха,че и повече.За повечето Бай Ганъовци около 1000-1200 лева. Като не сте били там какво лаете.

Не се ядосвай - чукча не читател;о) Повечето от коментиращите не са си направили труда да вникнат в написаното : тези хора, които сега остават безработни, бяха наети от Сайпем на средни заплати от 1000- 3000 лева. И сега са безработни! ЗА разлика от ОНЕЗИ богоизбрани шебеци в проектната компания ЮП България, които ПРОДЪЛЖАВАТ да получават по "средно 10 000 лева на месец" при уж спрян проект;о)) И не видях един да е питал ЗАЩО ги получават и КОИ ги получават !!!

Тези 200 безработни никога няма да струват на данъкоплатеца измамата с проекта ЮП който щеше да има милиарди откраднати.

Тия, със заплати от по 15-20 000 лева за нищоправенето си ли?

ТЕЗИ ХОРА ДО СЕГА? КОЙ ИМ Е ПЛАЩАЛ?

ти

Лесно е да показваш среден пръст на "жужето" от Кремъл, особено когато си под закрилата на някое НПО. Не е толкова лесно да даеш някоя конструктивна идея за доброто на страната си.

Болима уя за рускити кавали

Задавам си друг един въпрос - защо Русия продава по-евтино газ на Германия, отколкото на нас, едва ли е от някакъв алтреизъм на руснаците и лично на Путин към германците. По-вероятно и тук има някаква игра - руската страна е притисната за това.

Съвместно участие в проекти. Преференциални цени на акциите на немски компании за руски купувачи. Технологичен ноу-хау. Неща които България не може да предложи на никого.

Pesh0

Сериозно ли не знаеш отговора ? Не защото Русия е притисната и не защото не ни обичат Руснаците . Германците , първо потребяват много , ама много газ . После правят неща , от които Русия се нуждае . Главно мерцедеси , бемвета , аудита , та до омразни марки , като толедо и шкода . А ние хем не потребяваме , хем правим номера ... да си забелязал Меркел да си позволи да говори за русия , като нашия президент ... хем нищо не можем да им предложим , което им трябва .

РУСКИТЕ РАЗБОЙНИЦИ ИСКАХА ДА НАХЕНДРАТ БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАТИ 1 МЛРД ЗА ТРЪБА ПО КОЯТО ТЕ ДА СИ ПРОДАВАТ ГАЗТА, ОБАЧЕ ЩЕЛИ ДА ДАДАТ РАБОТА НА 200 ЧОВЕКА!!! Е ТОВА СЕ КАЗВАТ НАГЛИ, КОЛХОЗНИ БОКЛУЦИ!!!

Тези работници могат да бъдат обезщетени когато България осъди Русия за неустойка по договора поне за 1 милиард долара..Не са спазили договора руснаците,не ние!

идиота! Идиот си и няма да се промениш.

Не може да пишете : "Краят на Южен поток вади хора на улицата"! Путин, БСП, ГЕРБ, но не и безлично понятие като "край". Освен това, защо след прекратяване на проекта тези хора взимаха държавна заплата до сега?

Не са ли им плащали италианците? Държавни заплати , по-скоро от заема, който е теглен от Газпром, вземат и сега онези от "Южен поток" в София. Така и не се знае какво правят ? Прехвърлят папки по бюрата :) и чакат ...

Бас фащам, че Баце ще почне пак да дрънка за хъбовете, Вертикалните потоци и те така. Накрая ще раздуе лакардия са Терес, Хан Аспарух, и колко сме мощни газово.

Бат Бойко е новия Тервел и Левски ,4 пъти спасил общия ни европейски дом от москало-анадолските орди и 2 пъти освободил България от окупаторското иго на момата,чалмата и сачмата!

Але Цезаре!

Първо ЮП, после ТП, после Русия и нещата ще си отидат по местата. Западът спаси Русия от комунизма, после и подаде ръка и започна да я приобщава към света. Но пази боже сляпо да прогледне! Бандата от Кремъл се взе много на сериозно и реши "да си го мери" с големите момчета. Ще си сърбате, каквото сте надробили и ще се чудите от къде ви е дошло!

Дишай чист въздух, спри лепилото!

не знам тука някакви лепилари за кво реват. договора със сайпем е прекъснат от руснаците, така че отивайте да ревете пред руското посолство. и само да ви светна, прекъсването на тоя договор няма нищо общо с отказа от ЮП. ама то трябва и малко да се чете, не става само със заучени фрази от алфа тв и вестник дума

И що си прекратиха договора? Що сме много отворени. По-скоро "приведени" кът П. Бочаров от оная снимка пред бай Тошо

глупако, нали това ти пиша, че прекратяването няма нищо общо с прекратяването на ЮП. ама ти едно си баба знае, едно си бае. естествено че ще сме отворени, крайно време е русофилистичните дебилчета да приемете че решенията за България вече не се взимат в москва. и че за нас е важна нашата, а не руската изгода

Простият другар БОРИСОВ, много харесва простия си електарат от комунистическия слугинаж!

Нали на соросоидите не са им врътнали кранчето, значи проблем няма. Ще продължават все така самоотвержено да защитават родината и най-вече великите евроатлантически ценности, ще ни бранят от озверялата руска "мечка" и от злото джудже Путин, от монголо-татарските орди, от ?Евразийския съюз, от комунистите, от Ким Чен Ун, а, да, и от Пловдивския митрополит Нииколай, че да не вземе да каже нещо против някой концерт.

Волен е разкрит,той е травестит! Елате при нас,Волен е за вас!

Младеж, страдаш от някакво сериозно умствено разстройство. А може би не само умствено е това разстройство. Защото, гледам, се "изхождаш" с коментарите си по най нелеп и не на место начин. Какво общо има ВОЛЕН с тая тема. И особено пък с думата джамахирия. Правиш лоша услуга на шефовете си с тези бръщолевения. Спри се.

Че от кога България е страна по този проект, че да взема сама решения дали да се отказва или не ? Страни по проекта са Брюксел и Газпром. Възможно е и САЩ да са, но не съм сигурен.

А Болен как ще го рани това чаве без патока?Да си товари спешно лепиларите на пикапа и утре на протест пред ларгото!Ташева да фаща микрофона за въстание!

На кой му пука за Волен бе, шуши? Тук говорим за нови 200 безработни, щото пак нещо не е станало. Ама де да го разбереш...След малко ще си вземеш центовете и ще се надишаш с лепило.

... със заплатките дето ги получаваха досега без да работят могат да се пенсионират...

Пък ние не сме се били отказали от ЮП :) Така разправят наще лъжци. Инак казано "Я не беше, брат ми беше" Факт е, че се усраха яко наще, ама сега не искат да го чистят :)

И ти с този коментар се наака, ама нищо здраве да е!

202 човека съкратени, а колко още лапат парички от патока и (КТБ) далаверата? И като си спомня как се драскаше тук денонощно, да се хвали умрелия паток. :)

НПО-шниците, де ревете, че струвал пари, да ви питам, тез пари де щяха да отидат бе? За закупуване на земи, за заплати за строителство. Бетонът от Русия ли щяха да го носят бе, умници? Това са пари, които щяха да се въртят тук. Вярно, свинкята се намеси, ама това са работи от нашата кухня.

и кво като се въртят тука, заема пак трябва да се връща. значи продължаваш да твърдиш че заради рахата на 200 човека трябва да се построи нещо, дето няма да ни донесе никаква печалба, а по скоро загуба

Да те питам- де щяха да се въртят парите? Освен изброеното това са заплати, данъци, осигуровки. Що не рипаш срещу 16 млрд. дето ги изтеглиха за нищо? Май някакви ръждиви аероплани щели да купуват?

Другарят Борисов ,възпитаника на Симеоновското милиционерско, се е клел във вярност на БКП и КПСС,после на Путин куче подари,сега като помияр лиже американците.Колко гнусно е да си предател ?!

Ами не знем другарю. Май само вождът ви се закаичи с фалшив медал за заслуги към чужд народ. Та ти трябва да кажеш, оечвидно си доста наясно.

трябва тогава да те е много гнус да се гледаш в огледалото - предател, за когото руските интереси са по важни от българските

А волен????Да свалим Альоша от наряд..ха..ха

То тва да нети като да си сваляш килотите с лека чупка в кръста.!.ха..ха Ама ти вече си свикнал от 2007 година ходиш пречупен в кръста в стойка Г.!.};-) ха..хв

Смърди на гербаджииски изтърсаци на майчица БКП.

а тия дето толкова реват за 200 човека съкратени, дали помощите за безработни за тия хора ще ни излязат 6 млрд. май няма, а. или предлагате та 200 човека да получават заплата да загробим държавата с още 6 млрд. много пък скъпо ще ни излязат на тия работните места

Голям кеф е, че българи остават без работа, казваш.

Ами да пяха мислили преди да се пускат връзките, бе другарю. Голяма драма стана, че ги съкращавали, ама не драматизираха като визмаха почти една година заплатка, без да работят. Щот така?

къде прочете че е кеф бе, шушляк. само че малко неизгодно идва да осигуриме 200 работни места срещу 6 млрд. щото тия пари няма да ги връщаш ти от социалните помощи, а тия като мене

6 милиарда лева ... и щеше да има газопровод ... А сега боко-тъпото взима 16 МИЛИАРДА заем, и нищо няма да остане от него, освен че поколенията българи ще го връщат!

да те питам, и каква точно щеше да ни е ползата от него, за руснаците полза има,, интересно за нас каква щеше да е

Баце са че почне да се вайка пак и да сънува хъбове. Ама дано па да хъбовете, че без работа останаха хората

Тия хора връзки пускаха за да се наместят там, така че, не ги съжалявай. Това са като ония от армията които с връзки се набутаха в първата мисия в Ирак и се върнаха с боен стрес, щото откриха че на война се стреляло.

ТУРЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ТРАНЗИТИРАТ ГАЗ ЗА ЕВРОПА. НЕ СА СЪГЛАСНИ НА ПУТИНСКИТЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ И ДАЛЕЧНИ ПЕЧАЛБИ! ИМЕННО ЗА ТОВА СМЕ СТАНАЛИ ОТНОВО ПРИЯТНИ ЗА ПУТИН.

Абе, то краят на комунизма, наложен ни от СеСеСеРе, извади извън България 2 милиона души - млади, здрави и прави, ние сега да се вайкаме, че 200 души сезонни работници ще се съкратят! Що за новина е това!

Не краят на комунизма, началото на демокрацията обезлюди страната. От 45 до 89-та България нарастна с 2 милиона души. От 89-та до 2014 намаля с 1.7. Живи и здрави са, но работят за чуждата олигархия.

Викаш ако махнат решетките и затворниците ще избягат от затвора! :D Ми да ... избягаха хората от затвора наречен НРБ! На някои много ви е мъчно за онуй време, защото бяхте надзиратели и можехте да се гаврите с хората, както си искате!

Ама младите бягат точно от руската мафия в България!!

А нашата олигархия е неспособна дас създаде достатъчно и добре платени работни места - и народа бяга навън. Не ниу е виновна демокрацията а наследниците на комунистите, станали господари ....

тези работници до сега?

Да обобщим: Путин искаше да ни унижи, като от Турция обяви за закриването на Български и началото на Турски поток. Но както всяко начинание на Путин, и това се провали И сега никой не му иска потоците А Путин освен оръжия и окупация на съседите си, нищо не може друго да предложи

Гушкайте се с Щерю и се успокоявайте взаимно!

Е па ти БЕГЕЕЦ, кат нема потоци радвайсе на пАтоците};-))

Я руският боклук си сменил снимката. Защо бе руска мижитурко даваш акъл на българите? Или защо,бе български родоотстъпнико си си сложил руското знаме.

Национален интерес, според другарят Борисов, хвалещият се че е прост, е да купуваме руска газ с турски транзитни такси,вместо Турция да получава руска газ с български транзитни такси!Нали така тъпи гербаджии!

Навярно ще се съгласиш че тези проекти са дублиране на газопровода в Украйна. Като гледам колко са забогатели украинците от транзитни такси чаааак да им завиди човек..ха.ха И забрави България че щеше да плаща 3.5 милиарда заем...

Щерев, ти си просто лъжец! През цялото време ревеш, че договор няма, сега някакви милиарди сънуваш. Дали са забогатяли? То не се забогатява с транзитни такси, шемет, а газопровода е добра основа за договаряне на цени. Ама мисълта при теб е дефицитна стока?

sav@dir.bg

Пука ми за панска Украина/и а не й/,но сега ще гушим и фесовете!

Турците не искат други тръби освен една за техни нужди! НЕ СА СЪГЛАСНИ НА ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ НА ПУТИН! ИМЕННО СА ТОВА ПУТИН СМЕНИ РЕЗБАТА И НИ ОБЯВИ ОТНОВО ЗА ПРИЯТЕЛИ!

пропускаш само това, че за да получаваме транзитни такси трябва да дадем скромната сума от 6 млрд. та колко ли време ще трябва да ги възстановим тия пари от таксите,, та да имаме и печалба

Радвайте се ахмаци!От вашите осигуровки бюрата по труда ще им изплащат обезщетенията за безработица!!!

НПО-шниците осигуровки и данъци не плащат. Така че, заради тях бачкатори трябва да се бъркат.

Защо от "нашите"?! От техните - те са работили по трудов договор и са си внасяли всички осигуровки, солидарно с работодателя;о)

Щото техните вече са отишли за други безработни.

Е няма да струват на България 3.5 милиарда евро,НАЛИ?

А сега какво ще ми ядат дрогарето от позитано и врабча?

На 'Дедо Иван' дедовия :-))))

Дрогарете от позитано и врабча ги остави, помисли за хората, дето остават без работа. Бъркайте се, грантаджии

НПО-тата, бъркайте се и вадете от грантовете за хората, които оставихте без работа.

Който се е хванал с руснаците или е на улицата или е мъртъв(советските граждани Г. Димитров-отровен,Лилов-застрелян)

Не Лилов, а Луканов, Лилов почина преди две години.

Да идат пред американското посолство да искат обезщетения!!!

Как така къде щели да работят съкратените!? Що за въпрос! По чие искане се спя проекта? Ми по искане на Евро приятелите ни. Е, сега тези 202 ще ходят да бачкат некъде в Европата... като берачи на ягоди например.

Първи заминават на борсата позитано -келеметата на мая сърбежната и варадеро- мекеретата на сидераста!Нанай паток,нанай маро -свободни места само -оператор на ръчна количка за баластра на хемус!Документи се подават само в счетоводството в Банкя!

Гротескна мрежа да се погрижат!

Защо не ги наемат към фондация "Америка за България"? Аааа, да, то няма срещу какво да се протестира - всичките руски проекти бяха спрени ... остана ни само "демократичния" и "свободен" ток от американските ТЕЦ-ове, които щели да намалят надутата цена, след като държавата си предплати разликата за години напред ...

Така и трябва докато руските агресори не се махнат от Крим и Украйна.

Щерю "изперкалия" пак на течение е спал! Хахахаххаа!

stan_posta@

Но Белене, Александруполос, Южен поток бяха спряни преди Крим. Дали ако руснаците напуснат Крим американците ще ни разрешат да се изградят ?

Единствените губещи българи. А Газпром 'ич го не броя- него нека го оплачат родните ни русофили :-D

Аз доколкото разбирам тези 200 души са наети от италианската фирма и нямат нищо общо с българската фирма "Южен поток" АД, които за нищоправене продължават да получават дебели кинти и да чакат писмо от Путин, без розичка!

200 души няма да работят за врага и окупатора.Да се радват.

Началото на "Турски поток",трябва да извади 200000 на улиците и да вкара простия другар Борисов в затвора, за продажба на нацианалните интереси!

Ти или си Путинов, или Путин или Пути, или Пу или просто п.......

Та кои са националните интереси?Малко факти: Борисов подари кученце на Путин и откри въпроса за ЮП,после кабинета на Орешарски(подкрепян от БСП,ДПС и Атака) закриха проекта...и "Свалиха Альоша от наряд"..ха..ха

sav@dir.bg

Прозира тъпотата гербаджийска, идваща от майчицата БКП.

Кога дойде края?

Зловещи последици от герберизма!!! 200 души на улицата, вместо 15 милиарден заем и 300 години чакане да видим ще се изплати ли или не при цена на нефта 45 долара?! Това е само заради Борисов! Партията нито за секунда не се поколеба да го направи!

Всъщност, скъпа, проекта ЮП не е спрян - според Теменужката на Енергетиката! И най-неопровержимото доказателство за това е, че "почти фалиралия" БЕХ продължава да е акционер с Газпром в него - с едни скромни 200 милиона лева данъкоплатски пари. Които пък били достатъчни на този етап да покриват още по-скромните възнаграждения на служителите в проектната компания от "средно 10 000 лева на месец";о))

Всъщност, нямам спомен, нещо руснаците да са започвали на тези географски ширини и то да е било сполучливо или греша?

Наистина си куха лейка - да, щеше да има заем, но щеше да има и газопровод ... А сега боко-тъпото ще вземе 16 МИЛИАРДА заем, нищо няма да остане от него, а поколенията българи ще го връщат!

Да-а, трудно се живее в страна, където народните избранници не слушат собственият си народ, а някакви си там приятели от другият край на света. Те сигурно по добре знаят от изнемогващият от сиромашия чичо, какво му е нужно на него и на децата му. Какво значение има мнението на една марионетка, като Бойко, който успешно проваля крупни енергиини проекти. За съжаление, хората не могат да се нахранят с някакви атлантически ценности. Те просто искат работа. каквато имаше за всеки, когато бяхме приятели с руснаците.

Точно така господине !!!Адмирации за написаното .

Уважаеми друари, стига сте се обиждали с това "господине".

Къде и какво са работели тези 200 човека през последните 5-6 месеца?

Аналогично: къде и какво работят тези от проектната компания ЮП България, които ПРОДЪЛЖАВАТ да се разписват на "10 000 лева средно на месец"?! ;о)

Спокойно , граждани на "най-добрия град за живеене" - 200 човека на улицата в Бургас не са важни! Важното е, че подбраните другари, работещи в проектната компания "ЮП България" в София продължават да се трудят за "10 000 лева средно на месец"! Важно е също така, че успяхме да съхраним бизнеса на другаря Домусчиев и да му гарантираме, че ще продължи да си прибира парите за наема на складова площ на тръбите! Важно е да съхраним интересите на правилните хора, другари, а тези 200 човека , като "обикновени граждани-данъкоплатци" трябва да проявят разбиране! Е, малко се разваля предизборно имиджа на града -еталон на ПП ГЕРБ, но пък това ще го оправим с дивни предизборни обещания за небивал икономически ръст и просперитет!

Който се е хванал с путенската мафия, добро не е видял. То не бяха партии на опашката за лесни пари Южен поток, банка, адвокати, италианци, даже футболни отбори - всички чакаха на копанката. А на Путен му останаха Украински поток, Беларус-Полски поток и част от Северен поток

Т.е изграждането на втора тръба по Северен поток. За нас остава ку*ец,бегеец.