Турция създала ”непреодолими препятствия” пред Русия за ”Южен поток”

Русия може да се откаже от строежа на газопровода "Южен поток", ако се сблъска с непреодолими препятствия, а алтернативата е изграждане на завод за втечнен газ на Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Турция създала ”непреодолими препятствия” пред Русия за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щоли ми се струва че тази информация е вече устаряла, и последна держава вече подписа протокола, или господин Путин слукави.

За сегашната ситуация в Турция съм написал материала "Гневът на прокълнатите".Прочетете го!

Как турците да са по-добре от нас, това е най-голяма опашата лъжа.Там средната заплата е около 400 лв., а минималната - 160 лв.Я виж лирата им как се срина за около 2 месеца от 1.02 до 0.88 лв. за 1 лира.Тепърва ще има голям глад и размирици...

Проектът "Южен поток" изначално е сбъркан. Той е резултат на временните проблеми, създадени от влошените руско-украински отношения. Сам по себе си това е доста труден и изключително скъп проект. Нормалният излаз на руски газ за Европа не е през морета , океани, анадолското плато и старопланинските хребети, а през Украйна. Казвам го със съжаление, защото Южен поток е /би бил/ изключително полезен за България. Но за Русия нормалният геополитически ход е е един - нормализиране на отношенията с Украйна, модернизиране на единната газопреносна мрежа на бившия СССР. П.С. Това е много важно за Русия, но за Украйна е пет пъти по-важно.

а какво ще каже за натиск от страна на уса срещо този газопровод. уса се страхуват от влянието на русси на енергииня пазар в европа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В момента руската компания "Газпром" и правителството обмислят различни варианти за минимизиране на издръжката при реализацията на проекта "Южен поток" --------------- Дивак преводач... "издержки" на руски означава "разходи", а не "издръжка", аматьорино.

Да,турците за разлика от нас имат топки и нямат рубладжийски подлоги!Освен това са 10-та икономика в света и много добре си знаят интереса-дали да купят АЕЦ и дали да заложат на Науко или Южен поток.Там тия решения явно се взимат с държавническо,а не далавераджийско мислене.

От вчера няма визов режим между Турция и Русия. Там се пече нещо по-голямо май...

Голямото е, че ще искат да ни ядат едновременно от двата края, ама иди обяснявай на лудите русофили... Единствено американските ракети може да ни спасят ама сега са заети с Афганистан... Мирише ми на ново робство, този път руско-турско.

това винаги е било блъф. черно море е много дълбоко за разлика от другите места където има тръбопроводи

"Морският участък на газопровода трябва да премине по дъното на Черно море от компресорната станция Береговая на руския бряг до българския бряг." Къде е тука Турция, не разбрах.

Трябва да мине на плитко - или по украинския или по турския шелф. Сам се сещаш че не може по украинския. Смешното в статията е това за супертанкерите и босфора. Аз не знаех че от русия до БГ се стига по море през босфора. Добре че беха драскачите от дира да ми кажат..

bobsyn@

Много баби, хилаво дете. Германия се разбра с Русия за Северен поток и там няма проблеми, защото тръбата минава през международни води Полша протестира нещо, че я били заобиколили ама какво от това!?! С Южен поток е по-сложно, защото САЩ имат доста протежета и това ще оскъпи и/или забави проекта. Интересно ще стане обаче ако Лукойл или Газпром спечелят концесиите за находищата, които ще захранват Набуко.... Та току виж накрая дадем пари за тръба, по която няма да идва газ и за тръба, която не се знае кога и дали изобщо ще се построи.

bobsyn@

Има една приказка "Много баби, хилаво дете" та и с Южен поток по същия начин. Турция, България, Русия, Унгария и т.н. са твърде много държави през чиято територия трябва да минават тръбите и само една от тях да е протеже на САЩ става проблем, защото или проекта се оскъпява прекалено много или се забавя. Германия точно затова се разбра с Русия за Севетен поток, който минава само през международни води.

Понеже Набуко се проваля, а в него вече са налети над 15 млрд. долара, фесовете искат да спрат Южен поток, но няма да им се отвори парашута.

Турция тепърва ще разбере какво е глад и етнически проблеми.Нямат нито горива, нито обработваема земя, нито квалифицирани кадри! Ще мятат локум и гюбеци пред братушките!Ами като им прокудят миячите на кенефи, какво ще ядят тогава,питам аз и отговор не искам!

Турция са много по-добре от България, която тъне в мизерия и цял живот е в криза...може да не са квалифицирани кадрите, но поне не ги мързи да работят, нали, и имат производство за разлика от милата ни родина...

Като си нямат руска пета колона и флашки и патрашки е лесно да се отстоява национален интерс

Турция може всичко на Балканите-защото е главна.Само ме е яд,че са завладели Константинопол и Босфора,но това са могли-това са направили,а ние сега си ги гледаме през крив макарон.

каква главна турция на балканите бе, я отоври един атлас и виж каква част от турция се намира на балканите!!

Най-важната:) И то не само на Балканите:)))) Продължавай да си гледкаш атласчетата ...

ти май не си Айван ами си си чист Хайван

Айде пак на руснаците някой друг им е виновен.

Лошо, Седларов, лошо! В тая Турция няма никакви рубладжии и няма да ни мине номера, като в "братска" България!

Абе Ястребовски я ми кажи кой им строи АЕЦ-а на турците? И от де накупиха БТР, вертолети и стрелково оръжие?

ха ха ха ..те руснаците си мислят че това е България да правят каквото си искат и да лъжат глупавите българчета със семки и бонбонки :))) Това е Турция , с главо и голямо "Т". Взимайте пример от Турция как се прави политика, а не да ставате руски подлоги!

се радваш. Турция иска много други тръби и руски АЕЦ. Или ще клекне за това или нищо няма да получи. А ти не си и туркиня иначе щеше да знаеш, че "интереса клати феса" и по тази причина турците ще си стиснат ръцете с руснаците. Защшото за разлика от нас искат развита икономика. А няма развита без енергия никъде по света.

ах виеееееее

ОСТАВАНЕТО НА КАДАФИ НА ВЛАСТ ОЗНАЧАВА ПРОБЛЕМ С ГОРИВАТА НА ДЪРЖАВИ КАТО ИТАЛИЯ И ФРАНЦИЯ. Това, че либийския петрол и газ няма да се движат към ЕС означава проблем, който чака решение. За разлика от Европа руснаците няма закъде да бързат. СЛЕД СТАВАЩОТО В ЯПОНИЯ Е ВЪЗМОЖНО ИНТЕРЕСИТЕ ИМ ДА СЕ НАСОЧАТ НАИЗТОК , А НЕ КЪМ ЕВРОПА. Проблема с газта е европейски, а не руски. НА ЕВРОПА И ПРЕДСТОИ ДА припада на РУСИЯ, А НЕ ОБРАТНОТО.

хм

А-а! Значи затова ЕС бърза да "демократизира" Либия! За да може да си взема колкото иска либийско гориво практически безплатно. Сега разбирам - всичката вина на Кадафи е, че иска пари срещу петрола. А Европа е свикнала да взема всичко без пари - когато, откъдето и както си иска! Колонии, пиратство, експанзии...

Страните от Втора категория в ЕС...

Защо ?

Явно, бъдещата идея на руснаците може да е и по друга. Газ за ЕС, плюс терминали за втечнен газ на територията на Гърция, да се избегне Босфора и да плащат по малки транзитни такси. От тези терминали за втечнен газ руснаците могат да си пласират газта където си искат и на каквото си искат разстояние. Турция под давлението на САЩ и ЕС с пълни сили ще саботират "Южен поток", и според мен точно това прави нашата южна съседка. По малко вероятно е, и да не са се разбрали за транзитната такса през акваторията в Черно море на турсият шелф. Един да се запъне от участниците в проекта и работата ще се ръзсъхне, или цената за построяване ще хвръкне до небесата за тези, през чиято територия ще минава тръбата. След настояването на ЕС за многостранна собственост на тръбите, които минават през страни членки на ЕС, руснаците търсят алтернативни трасета и методи на транспортиране без налагане на зависимости. Лошото за България в случая е, че сме между чука и наковалнята, но това не трябва да ни плаши, а да си гоним първо нашият интерес. Но в крайна сметка губим всички от спънки, и най много от политически, с една дума има над какво да се замислят управляващите на планетата. Вече сме 21 век и това отживяло мислене няма бъдеще, понеже забавя еволюцията и развитието на цивилизацията със стотици години, разбира се, ако ги имаме като време.

Като си такъв русофил, чел ли си романа на достоевски "Идиот"?

Не, ама съм чел "На изток от рая", нищо че не е на ФМ.

какво?

помислете.

Най-накрая руснаците ще построят атомна централа в Турция, петролопровод пак в Турция, терминал за втечнен газ (не в България) т.е. Южен Поток ще ни пропусне, а тук ще се издържаме от американските военни бази (които не само нищо не дават, ами са опасни за националната сигурност на България) благодарение на негово височество Б.Б. и шефа му Уолрик!

Ей, освести се малко! Проблемите се създават от турците и руснаците като награда щели да им дадат и АЕЦ и петролопровод и всичко за да угодят на Уорлик и ББ. Ти с коя част на тялото си мислиш?

Явно с онази част, която започва там, където гърбът губи приличното си наименование... :)

Алооо, русофила, чел ли си романа на Достевки "Идиот"?