Тръбите от ”Южен поток” стават ”турски”

Всички тръби, закупени за проекта за газопровод “Южен поток“, ще бъдат използвани за “Турски поток“.

Обратно в новината

Коментари - Тръбите от ”Южен поток” стават ”турски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли няма да е изненада, ако утре се обяви, че България става турска, а Боко-Хъба заяви в негов стил: "Нямаме официално съобщение за това"!!!...

Без да имаш ясновидски данни, си познал! Бъдещето на България и то в обозримо време, както стремглаво вървим надолиу и все надолу под ръководството на Генерала, е да станем Вилает на Турция! Видно е, че българите са недоразвито общество, в което няма свестни и компетентни управленчески кадри - типична рая!

Ей славяните сме продажни хора бе. Избиха се едни други, нещо не им стана на тъпите казаци по гайдата и хайде веднага при турците, на които пък целия свят се мазни, вместо да ги смачка.

Я да се включим с летящ старт и в "Турски поток" , за да можем по заповед на г-н Кери , ама не Джим да го провалим.Така нашия премиер ще броди по света и ще се хвали как е провалил вече 4-ри руски проекта , за което ще очаква поредното иронично потупване по рамото

Кой ще им позволи на руснаците да си разиграват коня,еб..айки ЕС?Значи в Бг не може,а през Гърция и Унгария може????Бойкооо!

Викай Орешарскиииии и Станишеееев! При онова правителство станаха патардиите, понеже се бяха оплелеи като свински черва.

"Ставали турски"! Номера на китайката!Внасят ги България защото още договора не е прекратен и на основание договора,който обаче е двустранен,а след като подпишат с турците ще ги преватизират за тях едностранно ли,така ли?И се казва че договора се изпълняеа двустранно!Е те нашите за кого работят тогава?

Газпром могат да ръсят само глупости, важното е какво ще каже ЕС!!!

Нито китайския поток ще го има нито турския!! Без ЕС да одобри ,няма да има Турски поток!! ЕС плаща милиардите, Русия само ще слуша и козирува!!

нещо не те разбрах,ЕС иска някой да построи нещо , и да даде право на конкутента си да го ползва.... Къде въдя в схемата пари от ЕС

Ха ха ха, заварили 15 км от Силата на Сибир, а могат ли да ни ги покажат?? Или пак лъжат?? те до последния момент започваха ЮП , на другия ден!!

Аре пуснете малко газ в кенефа и си лягайте,че ми писна от неграмотници!От Русия само тесли сме яли,а българските крадци се бяха приготвили да свият около два,три милиарда покрай строежа на южен поток.Естествено сметката както винаги щеше да я плати електората,тоест ние и пак щяхме да сме само с един доставчик.Добре,че не стана тая крупна далавера!За 25 години можеше да сме си диверсифицирали доставките и да не ни дреме за никакви потоци.

Да си прибират тръбите и да се махат! Чудесна новина.

Плиткоумник, като повечето гърбави тролчета.

Жалко за народа ни - искрено съм възмутена от тази продажна политика и от липсата на всякаква заинтересованост на политиците за бъдещето ни... Те гледат само как да си напълнят джобчетата :( Няма родолюбци вече, няма честни и чисти хора. И крадци със самочувствие на българи няма. Жалко за идеалите и борбите на Левски :(

А защо не се съгласиха тръбите през България да бъдат български

Но се съгласиха да са турски ,нали?

ББ може да чака Михаля,ама като ни заобиколи руският газ,ще слушам оправдания защо втечнения от катар бил по-скъп.Всъщност какво им пука на продажната управа за бъдещетно на България,те са готови по всяко време да я напуснат и с откраднатото да станат граждани на света.За това овреме да им се търси сметка за съсипията в наща родина.САЩ не могат да спрът изграждането на руския газопровод в нашите съседи,а у нас може.И ние имаме правителство?Кожодери и престъпници,това имаме ние.

Щом ще ни идват в гръб ще да турски какви да са?

ТЪПАНАРИ, ТРЪБИТЕ НЕ СА СТАНАЛИ "ТУРСКИ"!?!? ТЕ ВИНАГИ СА СИ БИЛИ Р У С К И!!!

бг не е безплатен склад за тръби, вземете им хубава дакса за склад и охрана, въведете правила тръбите да се товарят само от цленове на профсъюза на докерите и гледаите сеира.

А007

И като ни върнат радиоактивните отпадъци от АЕЦ-а, къде ще ги турим...в задния двор на бараката ти във Филиповци ли?

Тъпунгер, радиоактивните отпадъци винаги са си оставали тук. В Русия се карат за преработка, демек за извличане на обогатения уран от отработеното гориво и после се връща пак тук. Другите отпадъци се бетонират и пак се връщат тук. Затова и строихме в Козлодуй склад

А007

Допреди месец евро троловете и Ройтерс ревяха, че Турски поток нямало да има, видите ли щото руснаците нямали пари, та щото санкциите ги унищожили...сега хем строят, хем за някакви 300млрд тук подмятат?...

Да си ги ползвате със здраве!

Ало,новите!Какво стана?Нали нямаше да има "Турски поток"? Потока ще го има;и то в най-скоро време.А вие си ударете дупето в тавана от злоба и пресмятайте загубите за България от пожарникарската тъпотия!

Южен поток го спря орешарски.

Браво без малко д а ни набутат с неколко милиарда живи евра щети годишно..Ако помните хем нема д а ни платят право на строеж и ценат а на тръбопровода ,хем искаха до 2016 година ние д а поемен риска за доставка на газа до Виена..

Много се радвам, че Евпопа въсприе нашио принцип. Я не сакам на мене да е добре, а на Вуте да е зле. Да се види, че и ние нещо сме дали на европейският съветски съюз

Борисофффффффф и празните тръбички няма да ти оставят!!!С какво яе си правиш хъбчето о о о оооооо??????

Я по-добре питай ореха и серГЕЙ дали ще им оставят 2-те тръби дето тържествено ги завариха на трасето и после ги прибраха на склад? Хъбчето никога не е "мислено" да ползва тези тръби.

Когато ги напълнят може, но сега са просто тръби.

Абе, хората ще построят "Турски поток", докато нашите мутри разберат , че няма да има "южен поток"!!

Няма логика да няма Юп. Икономическа логика. Въпроса е егото на Путин , ще признае ли Евро правилата. Тук ние сме отстрани.

Нан нашите управници: нали все още има какво да се краде в България?

а къде е наема за престоя на търбичките в бургас вече цяла година

при мен е !!!!!!!!!!!!!!!

Искам да попитам"експертите"във форума-бихте ли прокарали нова тръба до първата ако първата е запълнена с едва една трета от капацитета си.

Моля за уточнение: Коя е ПЪРВАТА и коя ВТОРАТА тръба!

"ВТОРАТА" да се чете "НОВАТА" тръба.

Син поток е първата тръба с капацитет 19 милиарда м3.

Да, бих, защото втората тръба изобщо не е до първата, а върви в малко по-различна посока, а и капацитетът й ще е 3-4 пъти по-голям.

Да бе как не се сетих.Вместо да увелича доставките по Син поток ще сложа Турски поток пък нека тръбата да излезе не в Турция а в Turkey.

Ако няма кой да купува през незапълнената, може да се направи разклонение към пазар...

При теб има газ(нефт,желязо....).Тази суровина е твой актив-продаваш суровината-задраскваш актива!А тази суровина заработва за икономиката на вносителя!Ти подхранваш чужди икономики.В замяна получаваш пари.Тези пари ги измаршируваш по паради и нито газ нито пари,да живее капеесес!

Какъвто си ГЕНИЙ, как досега още не си получил Нобелова награда?

КЪДЕ СИ БЕ БОРИСОВ? КЪДЕ СИ БЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ? КЪДЕ СТЕ БЕ Л.Й.А РЕДКИ? ПЪЛНЕТЕ ХЪБЧЕТО С АМЕРИКАНСКА ПР.Д.Я И КАТАРСКИ Ф.Ш..И. СЕДМИ БЛОК ИЗГРАЖДАЙТЕ ЗАЕДНО С ИЗВЕСТНАТА В ЦЯЛ СВЯТ СИЛА КАТАР. ЕЙ ДА ЗНАЕТЕ ЖЕСТОКО ЩЕ СЪЖЕЛЯВАТЕ ЗА ВСИЧКО КОЕТО НАДРОБИХТЕ ...

България пропусна шанса да стане енергиен разпределител на Балканите и това си е за наша сметка ! Часовникът цъка и стрелката се върти неумолимо : през 2017 затваряме 5 блок, през 2019 - 6 блок и сега, когато АЕЦ участва с 70% дял, с 4,8 ст/квтч с ДДС в цената на ел.енергията продавана на ЕРП, при което ние плащаме 20 ст./квтч с ДДС на ЕРП. Помислете и предскажете КАКВА ще бъде цената 2020 г. Според мен 40 ст./квтч в най добрия случай ! А сега се замислете КОЙ и КАК ще плати високата цена ?

Ами наистина България изтърва "златната кокошка".Дори да нямаме супер промишленост като Германия, пак щяхме да печелим от транзита на газ. Друг е въпроса нашите политици защо прокарват интереса на САЩ.Много е прост отговора: лапат долари на корем. Така хем американците ще ни доставят втечнена газ и печелят, хем БГ върхушката сита.А бедният народ да мре без здравеопазване училища и Т.Н

Ако имахме пари щяхме да печелим от транзита на газ.Но както предлага Газпром да ни доставят и положат тръбите за тяхна сметка ние щяхме да вземаме пари от транзита чак след 20 25 години в зависимост от инфлацията.

Дори и след 2030-та да почнем да събираме пари.... Най-важното в случаяе че щяхме да получава дирекно газта от Русия а не през крадливата Украйна, която ни остави да изпукаме от студ 2 месеца в най-студената зима за да може Тимошенко да си грей четирибуквието.. Освен всичко нямаше да бъдем ненадежден партньор, каквато вече стана Франция.. и то не само за Русия ами за цял свят.... Неможе 15 години "идими-дойдеми " за една кьопава тръба.... 35 години "насам-натам" за една електроцентрала.. почвам спирам почвам спирам.... Има ли един международен проект, който да сме го почнали и свършили без да го спираме по 100 пъти? И после се чудим защо няма чужд иинвестиции е как ще има като си меним мнението по 3 пъти на ден, като подписите ни не значат нищо и като липсва цялостна държавна политика... Ей това са загъбите от Белене и Южен поток... не някакви пари от транзит или икономическо влияние, а пълна загуба на държавност и суверинитет... Знам че е пълно с правописни грешки ама ще го пусна така че да се ... почувства ... емоцията...

Бяс ме хваща, като се сетя какво губи България!!! Заради продажника Плевелиев исие, където за долари от някаква американска фондация, лайн.ото продаде интересите ни!!! Ей мухлио нека господ те накаже тебе и семейството ти!!!

Няма държава в света, която да рита тръба с енергоносител.Винаги си на сметка.Първата пеалба е,че този който я експлоатира няма да нападне никога България.....Газпром поемаше всики разходи.17% по-евтино потребление за България.В Турция е 12 %.Отделно милионите за такси пренос. Всичко друго е измишльотини.ББ подписа именно този предварителен договор, а след това говори че нямало договор. Хайдуци и говедарски измекяри...

Айде сега заради сюлю и пулю от президентство и парламен бегайте и се молете на милостинята от Ердоган. Ердоган да дойде и да ни ръководи държавата само 3 месеца .

След 2019 България ще трябва да е построила свой газопровод до Гърция, ако иска изобщо да има газ. За цената и посредниците - не коментирам. Пропусната бе златна възможност, с активната намеса на разни Щатски Терористи и ЕвроПедци.

Я да кажат тези които за този газ толкова плачат в какво качество го правят?В България държавна собственост няма,значи тези които реват са частници искащи държавата да им докара газ?За сметка на всички нас,които не плачем.Значи тези които не спряха да вият за този газ или са крупни индустриалци или .... служещи на чужди интереси продажници!Какви сте ви е,другарчета?

Ами то ние и затова не развиваме производства "дето се иска газ", освен топлофикациите, това е. Преди 3-5 години поразкопаха големите градове, прекараха газ дето нямаше топлофикация и замря. Защо, зада няма нужда от газ, да можем да намалимколкото си може потреблението, ама пак не можем.

Нещата са много прости - имаш газ, имаш производство, нямаш газ - внасяш т.е. развиваш чужди икономики! Тя газта не е само за котлончето у вас, ама де акъл у тебе!

Бай Ставри

Сериозно? И като имахме газ 25 години къде ни е производството? Какво общо има едно производство с някаква руска путинска газ?

Точно обратното е-този който изнася суровини работи за чуждите икономики,тези суровини на купувачите икономиката въртят.Щом нямаме ще внасяме ,но от когото искаме ,каквото искаме и на каквато цена се договорим.Ако е скъп газът ще се внася мазут,въглища ... има избор.Но това е проблем на ползвателите,няма какво всички да се ангажираме с нещо което пряко не ни засяга!

Абе ей, стаги си се занимавал на полит икономия, частна собственост, държавна собственост. Сега има само ЕВРОФОНДОВА СОБСТВЕНОСТ. и затова корупцията никога, ама никога няма да се намали, защото най-големия РАБОТОДАТЕЛ е ДЪРЖАВНИЯ ЧИНОВНИК, а той с 800-2000 лв заплата него устройва, там е заровено кучето.От своя страна пък държавата, понеже нищо не влиза в нея и само гледа сеир и само говори за производителност на труда и други купешки думи. Обаче печалбите се изтеглят от България и българина "духа супата" и никога, ама никога няма да има тук поне 70% ЕС-заплати. Днес един каза за Катар кое било особенното - искали голяма възвращаемост, какво означава - печалба, откъде идва печалбата - ниски заплати и високи цени. А ти оди се дави с руска и с шистов газ......

Не съм крупен индустриалец, но хляб ям. И ми е ясно че без азотно-торовия завод (който работи на газ) ще ям хляб от Турция!

Съгласен. Има една подродност обае, требе нещо да работиш и да ти заплатят за работата, за да си купиш турския хляб. Иначе означава, че крадеш, продаваш джеляжо или ровиш по кофите (нищо лични, но ядеш, ако си заработил)

Ох като почнат рефрема за корупцията и за скъсване на пъпната връв с Русия. Ей, има бизнес, има работа, имали работа има пари, данъци, осигуровки. Хайде малко за корупцията: Балкан, Нефтохим, Хамериканските централи, Белене, който си харесате кмет в който и да е град. Ако мислите, че ББ, като строи магистралите няма корупция, пак грешите. Първо за съответната фирма има работа и второ има и за фирмата (сиреч за нейните собственици) печалба. Самия факт да се даде работата на една или друга фирма, да се измислят едни или други критерии, пак може да се каже, че си е корупция. В ЮП въпроса е друг, създава работни места, данъци, осигуровки, такси за пренос, като не ти харесва руската газ не я купувай, оди докарай я с бидони от Катар. Е кво, вместо българския бизнес да прибере парите, ще ги прибере турския, турската държава. Великобритания преди една седмица защо увеличи с 70% доставките си на руски газ, не могат ли да го вземат от Катар. Стига сте се занимавали с идеологии, Те затова след още 1-3 години в България ще останат само пенционери и СД-роми. Малко инфо: Руснаците го казват, имаме всички необходими документи за строеж от ЕС (Хонландия и т.н). Нямаме разрешение от българското правителство да преминен териториалните води и да строим на българския бряг. Това е истината наша е "заслугата", дойдоха, набиха ни канчето и край, скъсахме разрешителните. ББ се пъне, ама защо не издаде разрешения за строеж през териториалните води? Същото е и за Белене, заровили сме 5 млрд, е като са заровени, защо няма 5 човека поне в затвора, дето уж са крали и яли ? Дрън, дрън горе се е събрало такова продажно племе, че са готови да заровят България за 5 сребърника

ама явно не можа да насмогне на тамошната корупция. Затова пАтока се утече към Турция -от там по добре корумпират брюкселската администрация.

Е, те затова запалват сега Македония, иначе ще ше да сме ние, тъй че незнам кое е по-добре, времето ще покаже

Кога ще бъдат наказани виновните за провала на Южен Поток в България? При положение, че вече беше проектиран, дори и бяха отчуждени земи по трасето му? Основните виновници са боко-тъпото, чехльо, олигарски, стойнев и дпс-то!

Виновни са кукловодите им. Те са марионетки.

Умопомрачаващи са цифрите за запасите от горива, затова мразят Путин, защото не им дава на американските и западните лешояди да завладеят суровините на Русия.

Шистовия Газ стана като с Петрола . Един Балон и нищо повече ! С количествата Шистов Газ от САЩ ще може да се зареждат само запалките от Китай а и за тях няма да стигне. ЦИТИРАМ : OilPrice: Шистовият газ не е способен да изхрани Европа . Сгъстеният газ от САЩ ще задоволява едва 1,7% от европейското потребление .Революцията на шистовия газ в Европа се провали. Не си струват надеждите на двете най-перспективни страни по този въпрос Полша и Украйна. Останаха нищожни надежди за Дания и Великобритания пише Чилкоът. Той е категоричен, че американският сгъстен газ не е способен да задоволи апетитите на Европа. Американският сгъстен газ не е способен да изхрани Евросъюза. Cheniere Energys Corpus Christi LNG може да е перспективен проект между САЩ и Европа, но даже да бъде осъществен в най-кратки срокове до 2018 г., той ще може да доставя годишно 7,3 млрд. кубометра газ, което съставлява 1,7% от европейските нужди

Какво става със заплатите на руските другари в Южен поток България, и те ли ще станат турски.

"Руският директор на проектната компания Южен поток България АД Игор Елкин получава над 15 500 евро, или 31 000 лева, заплата на месец, разкрива "Офнюз". Според медията освен нея той получава бонуси, безплатно жилище, на което са покрити всички разходи, безплатни застраховки и безплатни самолетни билети за него и семейството му. Според европейските правила при полети до 3 часа билетите на свързаните с държавата чиновници са за икономична класа, но Елкин ползва бизнес класа при всичките си пътувания, дори за 40-минутен полет до Варна." На бедняците трябва винаги да се помага , така е по християнски.

ВСЕКИ ДЕН ОТ НАЙ - ВИСОКО МЯСТО ИНФОРМИРАТ , ЗА " НАПРЕДЪКА " НА ТУРСКИ ПОТОК " , ВСЕКИ МОМЕНТ И ГАЗТА ЩЕ ПОТЕЧЕ ! НЕ ИМ ЛИ ПИСНА ОТ ТАЗИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ , КОЛКО СМЕ СЕ ПРЕЦАКАНИ!

Абе имам една чуденка, ако може някой запознат путлераст да ме светне! Добивали 450 млрд куб.м. Внасят от Азербейзжан около 60, а за ЕС изнасяли около 150 млрд и за Турция около 25 млрд куб.м. Знаем, че за Китай още се готвят, за Украйна около 25 за Беларус още 10 млрд, айде още за някъде до 250 млрд. Кво правят с другите 250 милиарда кубически метра? Яко производство вероятно?

Успокой се приятелю, и не плачи на чужд гроб. Който го има, все ще го има. Горивото. И ще намери на кого и на каква цена да го продава. Лошото е, че "пак" искат да ѝ вземат горивото. На Русия. За това иде реч. А за цифрите хич, ама хич не си прав. Отвори сериозни уики-сайтове, информирай се кой колко произвежда, колко ползва и колко продава. Подсказка - Русия е най-газифицираната страна в света. За разлика от нас, дето още бъркаме газа с гъза и към какви "интер-конектори" да го обърнем. Гъз-ът, а не Газ-ът, защото последният знае на къдя да тече...

ДОКАЗВАТ ГО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО РАБОТЯТ В ЗАПАДНИЯ СВЯТ. Южен поток смърдеше на руска корупция и щеше да поквари и без това покварените ни политици. Може би щеше да се лее кръв, кой да строи тръбите. Българите сме разумни, по-добре Запада да решава тези спорове с Русия вместо нас.Нашите политици са крайно корумпирани и не могат да вземат решение.

само размерът на корупцията ТАМ е мнгократно по-голям.

ама явно не можа да насмогне на тамошната корупция. Затова пАтока се утече към Турция -от там по добре корумпират брюкселската администрация.

Борисов стига си се правил на Улав , даде на Барозу и Е.С да решава за Потока та така ,че търси си решението при Барозу и Е.С . Не го търсиш защото предварително всичко си знаел - и то тогава така ти изнася да говориш ! Ама взе да омръзваш . И ще правиш "ХЪБ" или отклонение да захранваш Украйна защото това ще е нареждането от САЩ и Е.С

Да разбирам че ще се обрежат тръбите, за да станат турски!

Петролните олигарси на БСП, останаха на сухо. Нема го ЮП. А за народа е ясно, че газа през Турция дори ще ни излезе по-евтино от сега.

ако мине през Виетнам. Сума ти виетнамци направихме инжИнери.