Милер: ”Южен поток” ще е достъпен за България от 2015-та

Алексей Милер обяви, че "Южен поток" вече се строи в България и Сърбия. Той уточни, че първата тръба ще е достъпна за страната ни до към декември 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Милер: ”Южен поток” ще е достъпен за България от 2015-та | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БСП, павителството и тоя парламент имат доверие 8% и не са те които ще решанат съдбините на БългариЯ,пък и скоро ще бъдат натикани там където им е мястото!Та не се знае дали до година ,няма по тая тръба да тече само български газ,а путин да си прибере ненужните тръби и да си пие газта вместо водка!

Теб ли да пита , бе идиот такъв!!!

Къде е документа, където е написано кой строи какво, на каква цена, защо го строи и какво ще стане после, как ще се разпределят печалбите, колко газ ще получават заинтересуваните страни и на каква цена? То е ясно, че червените дементи са мобилизирани да вият там както са им казали господарите, ама ние нормалните хора, къде ни е акъла? Кремълските маши се мъчат да ни отклоняват вниманието с плюене по Запада, което е ничего нового, така си е от 1917 година, ами ние? Добре ете им майката на "западните монополи" грабители, дайде да видим какво ни предлагат "източните монополи", ама черно на бяло, с цифри, пари и срокове. Или пак ще има "търговска тайна", която ще е "тайна" само за българите...

Червените олигофрени по форумите никога няма да ти кажат, защото не знаят. Те вият против ЕС, защото така им е заповядано. И после, защо нас ни третирали различно... Защото сме подлоги, затова. Франция заяви, че въпреки санкциите срещу Русия, няма да се откаже от сделката с корабите и черно на бяло доказа, че развалянето на сделката ще донесе повече загуби на Франция, отколкото на Русия. И дотук беше. Ние защо не направихме същото? Ами лакейското ни правителство почна да измисля разни глупости, че тръбата била "офшорна" и др. такива, с които може да заблуди само българската публика. А ЕС е против Южния поток не по принцип, а заради условията на изграждането му - без конкурс, без да се знае кой ще го строи и как, без прозрачност, без обществени поръчки и т.н. и т.н...

Много важно е и кой ще го контролира. Защото в единствената от бившия соцлагер страни, която остана под командването на Кремъл (чрез ДС-БКП-КГБ политическо-икономическа олигархия) естествено Русия ще може да прави каквото си иска...

Тоя с кой говори по телефона .. с Пеевски или директно с Доган се разбира?

Сметнете колко километра на ден е само за подводната част до края на 2015. Дали някой не лъже?

че сме троянския КОН на русия защото сме троянската КОБИЛА на азиатците !

Дървосекачът : "Южен поток" Е пробният Камък ЗА Воистине-Здравия Градеж на България.

не ГРАДЕЖ а КРАДЕЖ !

Имам предвид Какво-Точно Ще направим ЗА България, Колега. (Извинете !)

И още нещо - тостестерона ти може да прелива през фонтанелата ти и пак да си импотентен!

Природният газ е в МЪЖКИ РОД! Газта я продават в смесеният магазин, или по старому - БАКАЛИЯТА! Колокото повече тръби, проводи и пътища минат през ТАЗИ територия, толкова по-голяма възможност за сносен живот, мили сънародници!

Ако няма кражби и извиване на ръце по братски, мили ми наивчо, Украйна, като минаваше 80% за Европа и 100% за Турция газта през нея, нещо добро видя ли?

Кавало, А цената на тръбите и монопола на подавания газ?Те да ти го нахъркат пък ти си мисли и чакай,че ти е по-добре.........!!!

КОЛХОЗНИТЕ СВИНЕ ПЪРВО ДА ВЪРНАТ ОГРАБЕНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 50Г ПАРИ, ПЪК ПОСЛЕ, ЩЕ МИСЛИМ ЗА СЪВМЕСТЕН БИЗНЕС !!!

Ю. Поток е последната надежда за стабилен поток пари към България в интервал поне 10 год. напред. Другите бяха торпилирани от САЩ и техните петоколонци. УСПЕХ!

По тъпи от русофобчетата в България няма.От Освобождението досега.Направиха 2 нац.катастрофи.Разпърчосаха България на 7 части.Продадоха без пари комунистическата България, която имаше пропаднала промишленост и селско стопанстви??? Сега дрънкат простотии за газта.Разни експерти, като Василев, който освен да лъже, не знае нищо друго, правят оценки на Белене, потоци и т.н. Фобчетата пробутваха Набуко, но той си остана опера. След 2 дни Русия подписва 30 годишен договор с Кетай за по 38 млрд.м3 газ на година.С Япони и Индия числото сдтава тройно. Нашето крякане ще превърне великите ни газопроводни тръби във въздухопроводни.

Няма по- тъпи и нагли от руските агенти у нас .. И аритметика до 2 -ри клас не знаят !! За стотен път - ТАЗИ ГАЗ не е за НАС !! На НАС_ тя не ни трябва - нямаме нужда от нея - компирииииии.... НИЩО няма да получим и за ПРЕНОСА на ТАЗО газ -чужда и за други стртани - защото рускнаците ни пробутват СОБСТВЕНОСТ върху половината тръби /1/2 идеална част / , на ТРЪБИ - които на НАС не ни трябват.. Нито газта по тези тръби , нито САМИТЕ тръби - НЕ ни трябват , компирииии.. България няма интерес от този строеж, компириии.. Как по- ясно да ви се каже , чукундури , за да го разберете ??? Някой ВАС насила правил ли вие СОБСТВЕНИК на НЕЩО - от което нямате НУЖДА и да ви ПРИНУДИ ДА ГО ИЗПЛАЩАТЕ ??? Ето това травят руските агенти днес - у нас ... Защото накрая - БЪлгария не само ще е дала земята си за тези тръби - но ако спре ГАЗТА по тях - ЩЕ ПЛАЩА МИЛИАРДИ на банките - за тези тръби - по които кой знае какво ще има - след 10-15 -25 години ..И празни да са- НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ , а не ГАЗПРОМ или руските олигарси !!! Т.е. , РИСКЪТ от този проект ще тежи върху нашата дуржава , БЕЗ да има каквато и да била полза за нас- като държава !!! BIG AL

Ако искаш да пишеш дисертация - трябва да се върнеш у нашия клас! Шиши- с мераци към политиката

Австрия може, Унгария може, Италия може да получават руска газ, а ние отворковците не искаме. Поне да имахме нещо, а то само очевидни глупаци, като Алекс с две гънки в мозъка. Кажи Алекс, откъде ще докараш газ, от Германия ли?

Те могат, ама защо ние ще плащаме тръбата за да стигне газта до тях? Ние от тая тръба няма да ползваме. Като им трябва да си я прекарат през луната. Като искат газ Италия и Австрия да дойдат и да я платят 100% , а ние да вземаме такси от първия ден. Сега ние ще плащаме тръбата за техния газ и ЗАЩО?

Ей, червени компири, Турция иска газопроводи защото потребява около 45 милиарда кубика годишно ..А ние - 2,8 млд...Турция е ДЕСЕТ пъти по- голяма по население от нас .. И тази руска ГАЗ не е за нас - тя не ни и трябва !!! НИЩО няма да получим за ПРЕНОСА на тази руска газ за милиарди !! Какъв СТРОЕЖ е това , бе , компири : Една дупка - канал - и в нея ВНОСНИ тръби , поставени с вносни багери и кранове и от руснаци = повечето .. КЪДЕ е работата за хиляди българи ?? Къде ??? Като работата- ше бъде ЗА около 300-500 работници и то - за ЕДНА година !!! Стига червени лъжи , ей .. ТОВА не е СТРОЖ , сгради , фабрики, пътища , язовири, и т.н.. - а канал в земята с тръби .зарити ..)) и ОКОЛО 400 метра санитарна ЗОНА - по нашата наредба - т.е. НИЩО - никакви временни постройки или дори трайни насаждения - в тази зона !!!??? Защото -много е просто - АКО ГРЪМНЕ ...) НИЩО- нито лев за България ...А скоро- конектора с Турция - ще можем да получаваме около 1 милиард- куб.м. ГАЗ - само от този конектор - при ОБЩОТО ни потребение от 2, 8 милиарда годишно ...:)) За какво руски агенти ЗАГЛОБВАТЕ БЪлгария с над 7 милиарда лева- с лихвите - за да си пробутате руския интерес ??? Толкова ще ни струват на нас - 1/2 идеална част от тръбите у нас !!??? И ако няма ГАЗ по тях - БЪЛГАРИЯ ще ги изплаща /кредита / на банките !!??- тези над 7 милиарда лева !!?? BIG AL

А СПОРЕД ТЕБ, НИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЯВАМЕ И НАМАЛЯВАМЕ?!?! ДА, НО ОСТАНАЛИТЕ ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА РАСТЕ И ДА Я ИМА!!! А И БАБА ВАНГА Е КАЗАЛА: БЪЛГАРИЯ КЕ Я БИДЕ, АКО БИДЕ С РУСИЯ!!! И НЕ СЕ БЕЗПОКОЙ ДРАГИ, В РУСИЯ НЯМА КОМУНИЗЪМ И ТАМ Е КАПИТАЛИЗЪМ. УСПОКОЙ СЕ!!!

Малко се чете в тая държава! Обаче всички са разбирачи, умиращи да стават лапачи. Ще си видим резила още следващата неделя, защото пак ще умуваме да гласуваме ли или не, и какъв е смисъла. А агент Павел пак се канел да ни изненадва. Друго просто няма смисъл да пиша.

Западът почна да дава заден ход, май не му се мръзне зимъска...

Никога не бива да се вярва на Запада.Лъжат,крадат и убиват още от Кръстоносните походи, поробването на Америшка и Индия.Защитата на Отожманската империя, Берлинския договор и пр. и пр.- Газпром не се интересува от България. 2.7 млрдм3 на година.Сега ще подпишат 30 годишен договор с Китай за 38 млрд.м23 на година.С Германия имат по 27 млрм3 на година. Всички глупости на русофобите, начело с операта Набуко,азерски и американски глас са простотии и заблуда.Колко ще струва м3 газ на България.Товма е въпросът.

"Син на Байдън и бивш президент на Полша в управата на украинска газова компания". без коментар

не вярвайте на комунисти винаги лъжат, а те са бащите на лъжата

Туй рашистко дермо не разбра ,че патока на путкин замина, поради тъпотията на шефа му...

ЧОБАДЖИЯТА ТИ Е НАХАЛ ! ШИСТОВ ГАЗ НЕ ДОБИВАТ В ЕВРОПА И АМЕРИКА ЗАТОВА ЧЕ РАЗРУШАВА ПОЧВАТА ИЛИ СТАВА НЕ ПЛОДОРОДНА!!!! ВОДАТА СЪЩО !!! ТВОИТЕ ЯИЦА ЛИ ЩЕ ЕДАТ!!!

Кавал, Германия добива шистов газ от 1956....а Франция има 80 реактора и не и трябва газ

tvardeniata na gerb sa napalno neosnovatelni. u.p. e vajen za stranata ni osobenno v tozi moment.

ИЛИ КАТО 250000те НА БСП?

На 24.5 май газа по ЮП тръгва, както на 11.12 преди година тръгнаха камионетките с костинбротските бюлетини.

11.05 преди година.

Газ Газ. Имаме шистов за поне 100 години.Крайно време е да не им играем по гайдата. Изсякохме си горите заради тези цени.

Ще духаме супата, защото нямаме национални интереси а национални предатели. ЕС не е манна небесна. Искат да ни ограничат, защото не могат да контролират на 100% тръбопровода. Тогава защо не направим единни заплати, като искат единни цени за газта.

или потока,или южна патка ше ядеме. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом ти се яде патка - поръчай си. Но може да получиш някой европейска Кончита Вурст. Тогава гладен, ще останеш!

А факти,че са...няма...а ти кой/коя/ си,ако не е тайна...и от къде,ако може..? ;)

От къде - зад теб и ще може.

Абе, този Милер руснак ли е всъщност?

Не разбира се,българин е...!

Енергийната зависимост от Русия е не много по-различна от западноевропейската и американската. И при двете се продаваме при национално неизгодни условия!

За близо 25г."Демокрация" в България правителствата на Ф.Димитров,Иван Костов,Симеон Втори и Боко Тиквата беха във вреда на България.Ще се окаже че преподавателя от Пловдив Жан Виденов е бил по голем Българин от всички тия.Никой нищо не направи за Родината си освен да краде!!!

Малко по малко поумнава народа все пак...! :)

Да, голем българин се оказа - изнесе пшеницата от държавния резерв, фалира десетина банки, обезцени лева...... българин голям, та дрънка.

TMontana

Едва ли той го е направил,но е виновен до толкова,до колкото е бил управляващ и е трябвало да знае какво става!

Не,смятам да ви направя удобни кресла и там да ви го пускам...,на единомишлениците вИ!

Приготвил съм ти цер, твърд и чер, ша ти го пускам по малко и бавно.

Чета ви писанията... руснаци-американци и т.н., карайте се, Доган си сърба кафето и си гледа ханъмите, бате Цецо Василев даде кредит с 4.25% само лихва и му дреме за вас на он...я, купил си е държавата, едното прасе в прокуратурата, другото в Европа, третото (Дудучето) още слабичко ама и то в Парламента. Да им останат само ромите и зомбираните бабички дано. Всяка лакомия се наказва десет пъти...

VIPER

Интересно , КОЙ ни "посъветва" да си затрием армията и да се МОЛИМ да има база на НАТО в България ? КОЙ ни посъветва да дадем коридор на натовската авиация , за да бомбардира съседите ни. ЧИЙ интерес защитаваха войниците ни в Ирак и Афганистан КАКВО получихме срещу жертвите , които дадохме???

Как КОЙ? Нескопосано Маскирани Руснаци.

Ти си жертвата.

ЗА МЕН ГЕРБ Е НЕКОМПЕТЕНТНА ПАРТИЯ.РАЗБРАХ,ЧЕ В БЛИЗКИТЕ ДНИ ЩЕ ОТКРИВАТ УЧИЛИЩЕ СЪС СПЕЦИАЛНОСТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ.РАЗБИРА СЕ СЛЕД ТОВА ЩЕ РАБОТЯТ ПОЖАРНИКАРИ!

И какво общо има това с Южен поток ????

VIPER

Канада се отказа да налага санкции срещу шефа на "Роснефт" Игор Сечин и генералния директор на "Ростех" Сергей Чемезов. Причината е, че евентуални санкции биха навредили на търговските интереси на Отава. ТЪЙ ЛИ СТАНА???САНКЦИОНИРАМЕ , АМА АКО НЕ НИ ВРЕДИ НА ИНТЕРЕСИТЕ.ХА ХА ХА МРЪСНИ ЛИЦЕМЕРИ И ДЕМАГОЗИ

абе колега туземеца само си прави имижд с тези санкции тои вчера е измислил нови ама и те ще си останат само ма хартия защото бизнеса си е бизнес не ма луд да бягa от печалбата!!!!!!!!!!!!!!!!!

Белене вече дава ел. е. и Ю.П. ще заработи като белене на 36 ти май.Качете снимки от стрежа на ю.п.

ако не беше сдс с костов и зелев отдавна белене да работи !!!!!!!!!!!!!

Още един предател

VIPER

Я ми припомнете кой ни затвори 4 ИЗПРАВНИ и БЕЗОПАСНИ реактори??? КОЛКО са загубите за България от това?? ЧИИ са ЕРП-та??? ЧИИ са концесиите за добив на благородни метали?? ЧИЯ е контрабандата , която унищожи земеделието и животновъдството ни? ЧИИ боклуци ядем всеки ден??? ЧИЕ оръжие ни "съветват" да купуваме КОЙ докара кризата от 2008 г? Сигурно лошите руснаци????

Приятел не се хаби напразно тези хора не възприемат нищо ,каквото им кажат това пишат .Насила можеш да вземеш от човек насила не можеш да му дадеш още по малко пък мозък.

VIPER

Само да допълня че от РУСКАТА АЕЦ токът излиза на 4 ст.!!!!! НЯКОЙ ДА Е НЕДОВОЛЕН?????

да колега у нас винаги черното е бяло ами мвф е наи добрият и срато и уса и еса и травестита кончита и сорос и черният вожд и т.н!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!те мислят само за българия как даи отнемат и последната сламка от която дишаме на дъното в блатото наречено еврогеиски съюз

Ами руснаците са виновни и техните подлоги тука!

Замълчи ...!Ето кой е виновен за всичко: Някои цитати от талмуда на които се позовават много хора по цял свят: Нееврейската собственост е като пуста земя и принадлежи на този, който пръв я завземе. Написано в (Baba Bathra 54b, текста на зелен фон [4]) Не е нужно да връщаш загубена вещ на неевреин. Написано в (Baba Kamma: 113b, първата фраза и четвъртата фраза на зелен фон [5]) Р. Йонатан каза: Неевреин, който изучава Тора заслужава смърт, защото е писано: Мойсей ни даде закон като наследство. Това е наше наследство, а не тяхно. Написано в (Sanhedrin 59a, първият текст на зеленфон и нататък изречението [6]) Р. Ханина каза: Неевреин, който удари евреин заслужава смърт, защото е писано: и като се огледа и видя, че няма никой, уби египтянина и го скри в пясъка. Р. Ханина каза също: Този който удари израелтянин по челюстта, все едно е нападнал Божието Присъствие, тъй като е писано: Да удариш човек (израелтянин) е все едно да удариш Бога. (Sanhedrin 58b, осми абзац [7]) Разрешено е на евреин да не плаща на неевреин за неговия труд. Написано в (Sanhedrin 57a, последния текст на зелен фон [8]) Ако вол на израелтянин намушка вол на неевреин, евреинът не дължи нищо. Но ако вол на неевреин намушка вол на израелтянин., неевреинът трябва да заплати всички щети. Написано в (Baba Kamma 37b, MISHNAH [9]) Бог няма да пощади този, който омъжва дъщеря си за старец, взема жена за невръстния си син и връща изгубена вещ на неевреин. Написано в (Sanhedrin 76b, трети абзац. Този със зелените полета [10]) Ако неевреин убие израелтянин или друг неевреин, се осъжда на смърт. Но ако израелтянин убие неевреин, няма да получи смъртно наказание. Написано в (Sanhedrin 57a, втори текст на зелен фон [11]) Каквото и да открадне неевреин от израелтянин или друг неевреин, е задължен да го върне. Но ако израелтянин открадне от неевреин, може да задържи откраднатото. Написано в (Sanhedrin 57a, първи текст на зелен фон[12]).

А я ми припомни какво направиха добрите социалдемократи в България, Луканов Виденов, Първанов, Станишев, къде се спотайваха по ъглите и защо се биете в гърдите сега, продажникът си е продажник независимо как се нарича социалист, демократ и т.н, Кунева и Костов са толкова демократи, колкото Станишев е социалист, и не ми ги хвали руснаците, освен за печалби за друго няма да дойдат.

Някой

Че кой работи без пари !

Ами кой е дошъл тук от благодетелите вИ за да влага пари ей така,от любоф към българския народ бе, чукундур?!

Да, лошите руснаци! И мекеретата им.

Какво става, ако след издграждане на газопровода Русия предприеме действия, които са срещу нашия национален интерес? Например, да изкупува земеделски земи на безценица с държавна протекция (тя мафията им вече го прави с подставени "родни" фирми)? Или пък да изнася екологично вредни производства? Ако тогава всички будни родолюбци запротестират, какво следва с енергийните доставки? А?

един по-долу пита какво лошо ни е направила русия. не съм виждал по-реторичен въпрос. те ни съсипаха буквално и цялостно. господ ще ги съди

Дано поне ти плащат прилично иначе ще излезе че си изплакнат мозък

да аз питам какво ти е направила русия а??????????риторика има в мисленето аз з0 години сам работил с тях и нищо лошо не съм видял от тях и продължавам да правя бизнес с тях защото са много точни ако и ти си точен с тях"!!!!!!!!!""

комунистите заедно с путлер ни натресоха беленеи откраднаха 2 м. лева , а сега ще ни натресът Ю.П. и колко милярда ще откраднат те си знаят, но Българина ще връща парите и няма да има за здраве пенсия и др.

кажи го това на костовци и зелевци и филип димитровци !!!!!!!!!!!!!!!

абе гледай си оценките там в училище,и не пиши глупости където не му е мястото па и наблегни на правописа

А БЕ АКО ТРЯБВА ЩЕ ИМ ДАДЕМ И МОРЕТО НА БЕСРОЧНО ПОЛЗВАНЕ !!! ЗА ДА УМРЕШ ОТ ЗАВИСТ

спор няма:руснаци,турци,румънци,всички точат зъби за черноморието ни

РУСОФИЛИ Не сме ний европейци, свобода ний не дирим а с братята руснаци да пием и се любим. Славяни сме но само тез що са православни в семейството голямо ги считаме за равни. Обичаме България но само чрез Русия и чакаме с надежда да дойде прокопсия.

ТЕ ТОВА Е НАЗДРАВЕ!!!

ЮЖЕН ПОТОК Е РУСКИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НА РУСКА ФИРМА МОНОПОЛИСТ ПОСТРОЕН С РУСКИ ЗАЕМ И РУСКА ЛИХВА КОИТО ЩЕ БЪДАТ ВРЪЩАНИ С БЪЛГАРСКИ ПАРИ, ПЕЧАЛБИТЕ ИЗНЕСЕНИ В РУСИЯ А БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПЕЧЕЛИ МИНИМУМ 15 ГОДИНИ ОТ ТОВА А ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО СТОПАНИСВА И РУСИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ МЕСИ В ПОЛИТИКАТА НИ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ СИ(НАСКОРО ДОРИ ГАЗПРОМ ПРЕДЛАГАШЕ И БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ) И БГ НИКОГА НЯМА ДА Е НЕЗАВИСИМА ЗА ДА ОБСЛУЖВА СТРАНИ ОТ ЕС. Е КАК ПО ПРОСТО ДА ВИ ГО ОБЯСНИ ЧОВЕК ЧЕ ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. АМАН ОТ ОПОРНИ ТОЧКИ КОИТО СА ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ!!!

Ти си като повредена латерна

Bah_Maa_Mu

А ТИ ТЪП ЛИ СИ ЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАШ?

VIPER

Стига си обвинявал руснаците че си гонят интереса.Не са виновни те. Не те подписват договора от българска страна.Ако има нещо което не е в интерес на България , сезирай прокуратурата и плюй по БЪЛГАРСКИТЕ продажници

национално предателствое на мамиш хората че туземеца ще достави газ за 100 $ което е фантастика наи добре иди си пии бирата и стига драска глупости !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

МИ ЩО НЕ В ПРАВИТЕСВОТО А ПИШЕШ ПОСТОВЕ ТУКА !?

Абе Глупако, от юни Газпром като спре газта заради Украйна, по-точно заради любимите ти янки, ти ли ще пърдиш, за да имаме газ? Я си понапрегни чутурата.

Ей големи ливади сте. Като спре как ще реализира продажби ? Нали за това се натискат.

Ivan Nenov

ЛОШ ПРОВОКАТОР СИ

При внимателен прочит на подписаното при предишното правителство споразумение с "Газпром" се вижда, че там пише, че схемата за доставки на руски газ за България може да бъде преразгледана след 6-годишен период. Доставките за нас са с изискването "Take or pay" (Вземай или плащай). А при положение, че ние имаме собствен добив на газ, според мен е революционно да мислим, че ще изнасяме газ. По-скоро трябва да насочим газопотока за вътрешни пазари, което вече ни гарантира газова енергийна независимост. Но нашата енергийна независимост е дори по-добра отсредноевропейската. За България коефициент на зависимост е 0,39 спрямо 0,48 за ЕС. Така че става дума за преразглеждане на предвиденото в договора изискване спрямо количествата газ, които възможно ще постъпват от външен източник за сметка на намаляване на самия договор като количества.

прочети за НАШЕНСКИТЕ НАХОДИЩА! Например за това в Дервенци. Какъв е обема му, кога е открито, как бе бавен ТРИ години ОВОСА, щото е същия като за находищата в Чирен и Галата, ама нещо много пречеше на НЯКОЙ ?? И за проучванията от бай ТОШОВО ВРЕМЕ СИ ПРОЧЕТИ - БЪЛГАРИЯ Е БОГАТА НА БЕДНИ ГАЗОВИ НАХОДИЩА!!! Събуй си и чорапите - да ти стигнат пръстите да преброиш колко западни фирми са СЕ ОТКАЗАЛИ ДА ТЪРСЯТ КОНВЕЦИОНАЛНА ГАЗ В БЪЛГАРИЯ. Тези за шистовия - НЕ ГИ ИСКАМЕ. Достатъчно е да си прочетеш УКРАИНЦИТЕ за започнатото от есента на миналата година ДОБЕВАНЕ В ДОНБАСКА ОБЛАСТ! В гуглето: "В Украине уже начали добывать сланцевый газ: шокирующие фото" и се РАДВАЙ!!!

Алооо, Милер, виж братчед както си тук на 5 ВОДКИ, можеш да започнеш с всички потоци и на Луната ! Не си играй братчед с търпението ни, че дяволите и мътните те взелиииии...

От това, което си написал си личи, че не Милер, а ти си кьоркютюк пиян!

не може да си по-пиян от милер, защото тои е руснак

ДАЖЕ И ДА СЕ НАС=РЕ ОТ ВОДКА МИ ДРЕМИ !ВАЖНОТО Е ЮЖЕН ПОТОК НА ПЪК НА ВСИЧКИ ПРОХАМЕРА СЕ СТРОИ !!!!!!!! УРА ТОВАРИЩИ

отношението към русия не е въпрос на обич и омраза. то е въпрос за огромните щети, които тази страна ни е нанесла и сега се опитва да ни завлече към дъното

ти нещо бъркаш комунизма с Русия,руснаците са най-голямата държава пострадала от комунизма така че не пишете глупости

абе отворко я се обоснови какви щети са ти нанесли руснаците какви а?те ли закриха всичко в българия те?или твоят ес и срато и уса за да можеш да купуваш на кредит ида си длъжен до гроба на тези монополисти че и децата ти да ти изплащат дълговете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

няма да стигне мястото в чата да се изброят щетите, нанесени на българия от русия (ссср)

Малоумник...какво повече да кажеш...и повечето в тази стана са такива явно!

няма нужда от други аргументи. щом това е съвецко/руско начинание значи е против българия

Ето това е глупава мисъл предубедения човек винаги греши

И сега кво става мразиме ЕС но тръбопровода реално ще ги обслужва. Обичаме Русия - тръбопровода и тях ще ги обслужва а България кой е обича щото тя освен да връща лихвите по заема и да си унищожи природата няма да печели поне 15 години минимум и то доказано? А и след това не се знае......

За България - печалби, работни места, политическа сигурност, отпадане на шистовата опасност.

Малко разяснение за противниците на "Южен поток". "Южен поток" е устроен така, че да изпълни структурните си гаранции за доставки към Европа. Той предвижда 63 млрд. куб. метра газ да достигнат до Компресорна станция "Провадия" по дъното на Черно море. След това оттам се отклоняват 18 млрд. кубика по транзитните ни газопроводи за износ към Турция, Гърция и Македония, около 4 млрд. кубика за вътрешното потребление на България и останалото количество тръгва по "Южен поток" към Сърбия за Европа. Това означава, че всеки кубик от капацитета на тръбата, който спестим от собствен добив, ще се редуцира като количество, които може да излиза извън България. Респективно в свободната част на този газопровод - от трети доставчик. Както OMV. Но ще се появят и още играчи. И то на входа на тръбата на руския бряг на Черно море. Въпреки че възможностите са ограничени. През 2017 г. от азербайджанското находище "Шах Дениз 2" се очакват 16 млрд. кубика газ. Но те предварително са продадени. 10 млрд. отиват за Трансадриатическия газопровод, а 6 млрд. - в Трансанадолския. Собствениците и операторите на "Шах Дениз 2" планират да увеличат добива от находището двойно, но не се знае кога това ще се случи. Така че към 2017 г. свободни количества газ от "Шах Дениз 2" няма да има. Ситуацията обаче може да се промени, ако се изгради Транскаспийският газопровод и се направи връзката с туркменския газ. Това е перспектива. И рано или късно по "Южен поток" ще минава и газ от Азербайджан, Туркменистан и други т.нар. трети доставчици.

няма никакви гаранции за нищо, щом от едната страна са тези пияници и изнудвачи

да ти разкаже каква криза имаха през 2009-та. Със СИН ПОТОК - същия дето КОСТООФФФ отказа да мине през България! Как се потлбиха на газ, а ние зъзнахме. И да ти покаже договора на ТОФАШ - дето го подписаха ЕДИН МЕСЕЦ преди ТИКВУНОВ ДА ПОДПИШЕ НАШИЯ през 2012-та. Разликата е само в количеството - техния е за 30 млрд куб.м. на година. Нашия за два млрд. Разликата в цената на двата договора е някакви си десет долара на 1000 куб. м. А за това - защо зъзнахме си прочети доклада на експертите от ЕС от 2009 - УКРАЙНА КРАДЕ ГАЗТА ЗА ЕВРОПА!!!

Ами по-добре да го строим по-късно тогава като знаем реално кво ще минава не така да скачаме с милиард в тъмното, а през това време да си подобрим инфраструктурата..... а кажи сега що обичаш русия повече от Бг да не си заченат в камчатка?

magit@abv.bg

- В европейските медии се появи информация, че от "Газпром" са се съгласили по "Южен поток" да потече и газ на OMV. Как това ще повлияе на проекта "Южен поток"? - Сбъдва се прогнозата ми. Аз бях единственият, който твърдеше, че "Южен поток" ще се състои и руската страна ще приеме условията на Третия енергиен пакет. Дори предложих на вносителя на предложението за въвеждането на понятието "морски газопровод" в Закона за енергетиката - депутата Явор Кюмюрджиев, да го обсъдят и да се опитат да оттеглят предложението на второ четене чисто редакционно. Защото това внесе смут и даде основание на базата на неверни заключения на европейските чиновници държавата ни да се омаскари, че не спазва европейските директиви. Аз заявих, че ние, подписвайки споразумение с руската страна, че газовият поток ще се подчинява на Третия енергиен пакет, решихме проблема. Така че бях напълно спокоен още от първия ден, че става дума за излишен шум - изля се толкова много негативна енергия и обиди по отношение на България. А ето сега потвърждението - значи ледът се пропука, господа съдебни заседатели! Изпълни се прогнозата ми, но това е първата и недостатъчна крачка. Но все пак е в правилна посока и е пробито упорството на руската страна. Полека-лека ще се стигне до приемане на пакета. Така че новината е изключително добра дори и за Европа. Защото означава, че Европа има правилен таргет - много добре се беше "прицелила" в пакета, изчака Русия да влезе на дълбоко и заяви: "Хоп! Трябва да се прилага пакетът!". Поради което ще се изпълни и втората ми прогноза - чрез свободния капацитет на "Южен поток" всъщност Европа, без да похарчи и лев, ще получи "Набуко". Просто здравата логика подсказваше точно това развитие на нещата. Така че след тази изключително добра новина се надявам да спадне напрежението между България и европейската политика. Защото България вече е причисленият в черния списък на медиите, а сега излизаме от него и се надявам това несправедливо обвинение да отпадне.

противниците на тръбата трябваше да се интересуват: Ще забрани ли ИТАЛИАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ИТАЛИАНСКАТА ФИРМА "Saipem S.p.A" да се откаже от договора за 2 млрд. евро. ЗА ПРЕКАРВАНЕТО НА ПЪРВАТА ТРЪБА ПО ЧЕРНО МОРЕ. А сега си проверете сами - коя фирма ще доставя 150 хил. броя ТРЪБИ. Жокер - СЪЩАТА ДЕТО ГИ ДОСТАВЯ И ЗА СЕВЕРЕН ПОТОК!! И си прочетете - ЗАБРАНИХА ЛИ И ДОГОВОРА С ГАЗПРОМ. А сега си отговорете - ЗАЩО ЕС НЕ НАЛАГА САНКЦИИ НА РУСКИТЕ ФИРМИ И ЛИЦА ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА!!!

А бе какво им отваряш очите на соросоидите обонгови. Останалите просто изкарват "мъни".

не питаи колега третополовите за това те са в шок че газопровода в деиствителност ще се строи !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Къде се строи тоз поток ,че нещо не се вижда :)

Хей,глупаци...1.Милер е руски евреин като Йосиф Кобзон,като Роман Абрамович и още стотици "руснаци" по света...2.Ако "Южен поток" излиза край Провадия,кой ще ни попречи да му дръпнем шалтера,ако ррешим че Русия иска да ни зароби????А в Граф Игнатиев стои НАТО и американците...мое ли некой да отговори,неграмотници...

нато??????????? ти българин ли си или си полога на третият пол???????????

masseratibg, ти българин ли си или путинов ибрикчия?

ами именно че го има и обратния вариант,ако някой иска да ни зароби какво пречи на руснаците да се погрижат за интересите си

ТИ ДЕСТВИТЕЛНО СИ МЮЛЕР ОТ СС

снайпер обичаш повече Русия от БГ не те ли е срам троле?

Това е добра новина, даже много добра новина! А пък Иво Инджев, бояджиите от Реформаторския блок и от ГЕРБ нека да си духат супата!!!

колега всичко е добре дошло за българия а соросоидалните гъзолизци нека си крякат колкото изкат и без това керванът си върви