Продължават доставките на тръби за ”Южен поток”

На пристанище Варна продължава доставката на нови пратки тръби за морската част на газопровода “Южен поток“.

Обратно в новината

Коментари - Продължават доставките на тръби за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ- Ами предложете от къде да се доставя алтернативен газ!!- от Турция, Гърция, Румъния ?? Румъния и Турция дават всичко за да мине през тях Южен поток.. !!Стига сте говорили глупости- Русия е една страна с даден природен ресурс,който около нашата страна няма, а вБГ не е достатъчен!! Поробени ли сме като внасяме петрол от арабите??? Стига с тези американски манипулации!!! Мислете преди да пишете общо ..

Г-н Близнашки,какво става? Ако нямате отговор,подайте ВЕДНАГА ОСТАВКА!

На 29 август Йотингер ще се срещне в Москва с руския енергиен министър. Ще обсъждат сигурността на доставките на газ през Украйна УВЕЛИЧАВАНЕ на подавания газ през Северен поток и строителството на Южен поток. Да почакаме още една седмица, драги зрители, ще има много промени най-вероятно. А и на 26 Порошенко би трябвало да се срещне с Путин в Минск.

Проблема за ЮП не са руско-американските отношения.Проблема е че по стар български обичай ще се краде колкото може повече.Какво стана с Кремиковци,Белене,БДЖ, и так дальше.Другото което е България се ЗАРОБВА само с един доставчик на газ ,който ще си позволява да диктува даже и политиката на държавата.А това вече си е робство и няма нищо общо с пазарна икономика и конкуренция.Някой ще каже няма други източници.ЛЪЖЕ!Турция се захранва от няколко места и постига ниска цена за своето население.Тук защо някой политици ни продават на руснаците?

Работата е там че България не може да получава много по=-скъп газ от Русия защото не прави добро впечатление на останалите потребители по веригата. В този смисъл не разбирам притесненията ви. Ако има друг доставчик, положението няма да е много различно, при все че такъв не може да предложи евтин газ. Просто география и доставни разходи. Човек не мисли с емоциите , а с разума.

Разбира се за да е изгодна такава сделка е много важно кои фирми са под изпълнители и каква е цената на строежа? Съмнявам се че ще има честен търг за изпълнението по стара тарикатска традиция.

От следващото правителство зависи дали ще подарим и този енергиен проект на Турция. Като гледам гърците ще се навият да го продължат, в крайна сметка едва ли биха искали ембарго и върхо туристическият си сектор.

Ама не !

Тъпчо, ти като живееш в пещерата и не ти трябва, може пък на някой да му трябва.

Проблемите на Южен поток очевидно са породени от руско-американското противопоставяне, а България ще изпита на гърба си нарастването на това напрежение. Това коментира в сутрешния блок Добро утро, България на Радио Фокус председателят на фондация Братя Василеви- Васил Василев. Всяка от двете големи сили и САЩ, и Русия са наясно с това какво й готви другата и то достатъчно време преди да се случи, отбеляза той. Според него, руснаците са знаели, че Украйна е нестабилна държава и са подозирали, че САЩ имат планове за нея и затова са замислили Южен поток и анексирането на Крим. След газовата криза от преди няколко години, когато украинците спряха транзита на руски газ за Европа ги е накарало да ускорят Южен поток, отбеляза Василев. САЩ пък очевидно са преценили, че ако притокът на руски газ поне за част от Европа бъде прекъснат, Русия ще загуби огромен пазар и огромни приходи, а този пазар може да бъде завладян от техни компании, допълни той. Васил Василев прогнозира, че страните, които ще изгубят руския газ ще бъдат принудени или да започнат добив на шистов газ, или да купуват от друго място на много по-високи цени. Най-вероятно западни компании ще вземат украинската газова мрежа на концесия и преговорите за това вече са започнали, отбеляза Васил Василев.

Много добре го е казал ВВ. Само народът ни да не беше толкова глупав за да слуша с разум, а не да слуша като малко дете за близалка.

Тъпчо, ти като живееш в пещерата и не ти трябва, може пък на някой да му трябва.

Имаме нещо като държава в държавата,едни хора си правят каквото искат,без да се интересуват от националния интерес и законите на България и ЕС.Алооо ДАНС КО СТАА Е,КЪДЕ СТЕ ?ЗА КАКВО ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА????

Какво нередно има? Частта под Черно море, освен в български териториални води, не е част от ЕС и изобщо може би не е свързано с България, като изпълнител и страна по договора. България е старан по договор, на българска територия.

Е много ясно бе то това си е бизнес за милярди няма да се занимават тука с някакви изклецани политикчета...

многократно завишената цена на южен поток (по документи, реално не струва) има за цел дълги години да не получаваме такси от транзит "за сметка" на нашия дял от тръбата ... при тая цена, докато изплатим нашия дял от тръбата тя ще стане за вторични суровини руснаците са го измислили разходите да са за нас , а печалбите да са за тях и дават по някоя комисионна на продажници и хидроинженери

И какво като е завишена, България не плаща нищо. А че няма да получава за транзит, тва е за да не ни превърнат американците във втора Украйна, дето изнудва и си играе със кранчето.

АМИ ЗАЕМА КОЙТО ВЗЕХМЕ ОТ РУСИЯ И ТО С ТЕЗИ ЛИХВИ КОЙ ЩЕ ГО ПЛАЩА БЕ И С КАКВО?ЛИХВИТЕ ВЕЧЕ СЕ ПЛАЩАТ РЕГУЛЯРНО ОТ ДВА МЕСЕЦА И СА ОКОЛО 3 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ!

Абе тия Германци що са толкова прости да си построят Северен поток.

Южен поток няма да има.Това е.

Абе я руснаците да си прибират тръбите и патока и да си стоят в Русия, на нас той не ни трябва.

Е не стана ли ясно, че тръбата ще мине през фесовете и византийците. Какъв е проблема? Да живее uSSa! Ние тука ще си седим в септичната яма и ще се замеряме с екскременти, кеф! На 5.10 ще си избираме главен шофьор на фекалката, кой ще е той? Без значение, важното е, че всички сме в ямата при това до гушата. Та на нас ни трябва тръба, АЕЦ и т.н. защото след не повече от 100 год. кенефа на Европа наречен Булгаристан ще бъде закрит, по причини чисто биологични.

Да ама тръбите идват във Варна от Германия, а не от Русия.. и италианци ги приемат..по-точно холандци..Кого плюете тук,...само да не се казва Русия..но САЩ може..тези,които искат да сме зависими от САЩ -мозъците...да им доставят газ в шишенца..но няма да е без пари,защото чичо САМ винаги иска да му се плаща..а и разстоянието не е....... :)))))))

на изграждането на газопровода през българския участък е около 800 - 900 мил. евро. Всичко над е нея е яка КРАЖБА!!!!!!!

Колко са компресорните станции и колко струва едната?

посочена по-горе включва ВСИЧКО!!!

През морето на 900км ще мине само с помпената станция в Русия. Защо трябва да има повече от една помпа в България, когато през нас е около 500км тръбата?

Въпрос към Всички-Ни : - Незабавно сформиране на Реален Свиреп Граждански КОНТРОЛ във Всички Наши портове с Нонстоп връзка/излъчване от/към Нас-Всички Българските Данъкоплатци ?

И какво, да забраним на пристанище Варна да отдава площи под наем ли? Не ставайте смешен!

Контрол Не означава Безхаберно поведение, Колега. ... Но Е Вярно че Понякога Се налага да има И Рррязкости. (Извинете !)

КАКЪВ Е ТОЗИ ЦИРК ...?????? Царят не дава , а падаря дава ...! Нали проекта е спрян ,ще си чукаме в главите ли тези тръби и ...КОЙ Е ПЛАТИЛ ЗА ТЯХ ?

Вие четете ли изобщо? Или дай да се изкажем, после да му мислим? Това са тръби за МОРСКИЯ УЧАСТЪК. Ако може да ни обясните как България участва при строителството на този участък.

ей така участва. С пари, които после ти ще връщаш

Тез търъбички не са ли купени с част от депозитите на нещастните вложители у една банка ???

Как-Иначе ?!

днес само хубави новини-нов конвой,патока сестрои,протестърите вият на умряло.....хахохохохохохохахххахахаххахаахахах

Къде е държавата? Или това е задунавская губерня и руснаците си правят каквото си искат....

Да ме прощаваш, ама си поредният нечетящ. Прочете ли, че това са тръби за морския участък? Прочете ли, че България не участва в строителството на морския участък? Пристанище Варна отдава площи под наем на изпълнителите, за да складират тръби. ТОЛКОЗ.

Значи какво,кучетата лаят ,керванът си върви!

И ! - отива Към небето, ама Не седмото - а Адовото.

да ми каже какво имат против Сорос, някои хора , а може да е един единствен и да си дращи.Той ли е нашият държавен враг и защо Станишев на Соросова стипендия замина на специализация в Лондон?

Южен поток ще е през България защото ни е необходим. Трябва да си защитим интереса. Спъването на този така необходим проект е поредната американска злонамерена акция.

Необходим е на туземната потомствена рашофилистична шайка, който почти век паразитира на гърба на бедния народ.

А нали НЕК е държавна компания? Как така НЕК взема решения през главата на министър? И нали НЕК има 50% от часта дето е в България на южен поток??? Защо този директор на НЕК не е в ДАНС? И разузнаването сигурно ли е че тоя ПРЕДАТЕЛ от НЕК не руски шпионин??? Минстъра какво прави? или се спотайват и тея?

Разузнаването - 'наше'. Дансирующите - тоже. 'Новия' кккабинет и Вся еди-кво-си - Хептен. ---> Мамицатаим задунайскогубернистическа !!!

довлякоха на власт едни хора преди една година... любители на енергийни проекти. Що ги любят тез проекти... сигурно щото са изгодни за народа!

Някой да отговори- Защо Украйна толкова много иска да е единствена страна с газопровод към ЕС?? Или украйнците са тъпички и глупави,когато вземат пари от транфера??? Защо американците се натискат да купят 49% от газопровода в Украйна..за това има отговор- за да контролират Русия и ЕС.. и те са умнички..А ние- само дрънкаме..Русия ще ни поробва..и т. н. Русия пороби ли Германия Холандия ,\франция като им дава газ- този прроден ресурс който в другите страни липсва..Стига с ТЕЗИ ПОЛИТИЗИРАНИ МОЗЪЦИ!!!! Комунисти,демократи... всичките се топлят и фабриките им използват газово гориво!!! За това мислете, не се подлагайте на тъпата манипулация!!! САЩ РЕВЕ да стане собственик на газопровода!! А ние ---ще го дадем на Румъния или Турция, като сме безмозъчни!!!

Момент ! - Не Украйна Е на Топа-на-устата на Цял Свят, Колега, а ! - Москава/Кремъл !!! И ! - Е Време да Разберем че Москава/Кремъл - Не е Русия.

Като основен стълб на евроатлантизма Америка имат това правао. По този начин ще могат да държат по изкъсо империята на злото

В следствие на кадровите промени в Белия дом, от 2009 САЩ не са стълб, а палма на евроатлантизма.

Не разбраха тези азияти,че не им щем газта. За разлика от такива предатели на евроатлантизма, като Италия, Австрия, Гърция, Унгария и Сърбите на които е простено, те не са член, България твърдо стои като преден пост за опазване на евроатлантическите ценности. Какво са някакви временни битови неудобства, икономиката отдавна я няма, ще отстояваме до край и няма да пуснем тръбата, а като морална награда ще получим, че руснаците ще загубят повече

Бе ейй, мишки, това е русия, може да си забранявате на книга, но на практика все едно ви няма, това не ви турция, от рашън отърване няма.

Това Е България, нанограмчик ! (Извинете !)

КТБ не работи, но Наша оарса към Мискава тече-ли-тече !!! - Варненци/ки ! как Миже да Допускате оня-там тихинейчик и 'съзфателите'-мммууу да Превърнат Хубава Варна в Доказано Предмостие на Ламята отвъдчерноморица за Срамотите !!!

Металосекач, не само Варна ,но и цялото черноморие е вече предмоствие на Русия. Има цели комплекси от затворен тип жилища. Ами Пампорово половината е тяхно. Мандалто отдавна е паднало. Просто сега е борбата неправителственните организации да свият някой милион.

Задължен съм Ви, Колега ! ....тогава Освен да Сформираме ОПЪЛЧЕНИЕ --> друго Не Ни остава !!!

Независимо какво пишат " независимите " медии,работата по Южен поток не е спирана.

Соросоидите ще пукнат от яд, че все пак Южен поток ще бъде построен.

Ма да ! - то шоту отвъдчернорските канални изделиъ Са Все хххелувимшитъ. - Ха вземете Се Стегнете ! , за-бога-по-дяволите - тия 'наште' Ни закопават, а Вие се превземате кат фарцовчик около стадиона.

ги поръча? Ам.. кой ще плаща? Ей, да не е този дето поръча реактора за Белене?

Стария газопровод, който си е наш и идва от същото място, какво ще го правим?

Ще го направим музей на глупостите на позитания!

Комунистическите клептомани пак са изгладнели и искат пари пари пари от народа.

От Южен поток пари няма да видим. Сега ще натъпчем 3-4 милиарда в джобовете на комунистическите търтеи и лакомии, т.е. няма вземаме такса пренос. Пропуснати ползи. След 30 г. пак тези умници ще кажат, че тръбите са изгнили и трябва да се подменят. Хайде нови милиарди в джобовете им. За България абсолютно нищо!

За съжаление това са само предположения без покритие.

Самата истина е, потока не ни е нужен.

Кажи нещо което е факт, че да го видим? Примерно че ГУБИМ НАД 100 МИЛИОНА ДОЛАРА ГОДИШНО само от транзитни такси.

Този проект не е за изпускане и ако още малко ония в Брюксел правят контра на Русия ще го духнем ние, а не Брюксел. Както каза Путин има и план "Б". Бавят се с решение по спорните въпроси, а контрата е у нас, както винаги. Ние сме инструмент в ръцете на запада и САЩ, за съжаление. Нямаме собствено мнение и уважение. Няма един политик да застане и ясно да каже, какво е важно за БГ, без значение на ония в Брюксел и Москва какво ще кажат. Мърши!

Потока не ни трябва за нищо, ама за нищо.

И защо?

Другаря Путин иска да шунтира рекета на Украйна. Спомни си 2010г. и последната декларациа на Украйнското правителство, за спиране еднолично транзита на руска газ за Европа. В момента в който построи южен поток ще им врътне кранчето на Украйна, ако не си платят, а ние сме в другия край на тръбата. Ти какво би направил на мястото на Путин, ако се опита някой да те цака?

Шарлатан ! (Извинете !)

Русофилите рубладжии трябва да се спрат.Този поток няма бъдеще.

Южен поток няма да има, спокойно.Това са кьорфишеци.Тук е ЕС и НАТО.

ЮП е за ЕС. ПОразгледай проекта преди да пишеш простотии. Това, че САЩ го саботират е със съвсем отделна цел

абе къде са зелените бе??!?! ще ни развалят житницата за да прокарат тръби от които държавата ще печели де факто 0 НУЛА!!!!!!!

Южен поток ще има, успокойте се. Просто подизпълнители ще са фирмите на Боко, а не на Пеевски

Кога ще се прокопае канал Черно море - Дунав-София! София - Варна с корабче ще е супер забавно... Тъкмо ще се повиши раждаемостта...

И какво излиза, че комунистите си правят с нас каквото искат. И, че пак няма никога да са извън властта. Министри казват "НЕ", а онези си продължават!? Какво Ви говори това? Че няма да ни оставят да живеем свободно. Има загубен и тъп народ по този край на света, и те ще си го шибат, когато намерят за добре. Ако това е в нормална държава, всички ще са на улицата с тояги, и изгонване на свинете завинаги от държавата. "Да ама НЕ" каза един корифей на журналистиката в България, преди време. И е бил много прав.

Защо има неодобрение на този коментар? Я станиГЕЙ и мая Общата са в ДИРА!?

Не. Това се нарича бизнес. И тъй като за руснаците "Курица не птица и Болгария не заграница", руснаците се съобразяват с екологията. А вашите приятели отвъд океана с шистовия газ, не се и интересуват от БГ.

Този въпросния "корифей" е нагаждач и двуличник, пък и не е особено умен. Имам доста годинки, та помня същия плам у него по повод партийните конгреси. Преди година четох негова статия как сме се минали, че не сме пуснали ПРО на наша територия. Абе с една дума, внимавай кои са ти "корифеите". А най-добре мисли със своята собствена глава.

Много добре. Тези долни русофоби трябва да клекнат. Само така братя. Смърт на ГЕРБ и РБ/СДС.

с промит мозък си човече.......и лечение няма

Go home to the USA.

Аааа - Вие да не Би да Сте д-р Смърт, А ?! - Операция 'Бразилия' Ви 'чака' !!!

руснаците вече започнаха ли да строят от тяхна страна или въпросът беше България да тегли милиарди заеми от русия и да започне плаща на руски компании да строят ???!!!

Руснаците строят съвсем различен проект - Южен коридор. Той няма нищо общо с ЮП. Защо не започнат да полагат тръбите в морето от руска страна? Докато стигнат до България, вече ще е намерено политическото решение и дадена зелена светлина на проекта? Отговора е прост. Никой няма намерение да строи.

:))) прочети какво съм написал казвам същото което и ти

Е, ся и оня мустакатио да вземе Се Окаже у Кремъл ....

Нито Уестингхаус, нито Белене,нито Южен поток ни трябват.Всичко е блъф за лапане на пари от мафията.

Държава в която нищо не се знае и никой не може да ,,рече и осече,, само путйовци !!!

Южен поток няма как да се строи, той е блъф и политически инструмент за натиск над Украйна.

е да де, ходи го кажи на OMV