Уволниха македонски митничари, пропуснали автобуса без документи

Минаването на превозното средство през границата не е отразено в митническата система

Обратно в новината

Коментари - Уволниха македонски митничари, пропуснали автобуса без документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако може да заведат дело в БГ съд, на първия месец още и са ги върнали на работа, след това с платено обезщетение !

абе я аз да питам как така нередовен автобус успя да премине през три граници... нещо не ми се вижда нормално това твърдение... каквато и корупция да се твърди че има... няма как и на трите граници да успее да мине първо с нередовни документи и второ с нередовен багаж.... вероятността да те удари светкавица е по голяма от това да мине подобен автобус през три граници в един ден..... КАКВО КРИЕТЕ ГОСПОДА ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ.... ясно е че отговори народа и близките няма да получат важното е да почнем да мислим преди говорим за да спрем да бъдем овце......

При липсата на разрешително за извършване на международен пътничеси превоз,всеки коментар свързан с ВИНОВНОСТ или ТЪРСЕНЕ НА ВИНА,извън границите на РСМ е абсолютно безсмислен и изразходването на БЪЛГАРСКИ ФИНАНСОВ РЕСУРС,освен оказването на лекарска помощ на пострадалите е абсолютно неприемливо и пълна управленска глупост!!!

Кретените са като ято. Накацват всички новини.

Накацват да се чете нацвъкват.

Нали разбрахте, че взривът е от 30-те хиляди фойерверки в багажника на автобуса. Шофьорът е трябвало да следи за багажа, но кел файда вече. А що се отнася до далаверите на превозвачите, няма фирма превозвач, която да не се занимава с далавери с гориво, превъртане на километраж, нерегистрирани превози (като този.) и т.н. Ако са стриктни; парите само за поддръжка на автобусите не стигат. Автобусите са нон-стоп в движение. Това например е било фантомен курс осигуряващ директен даначнонеоблагаем кеш (или черни пари.) Мал шанс: Бог да ги прости!

Минали са три български митници! Там няма ли да има уволнения?

През българските митници минава почти целия хероин за Европа. Още от ДС времето минипарите са специялно подбира и и без никакви скруполи. Накратко не няма!

А, бе, приемайте по-бързо макетата и шиптърите в ЕС и да се свършва тая мъка. Очевидно са си таман за там, където Меркелица еднолично покани милиони джагали, а после да сме били солидарни да ги настаняваме по квоти. Кво са още малко балкански цигани на тоя фон? Навремето как съм се разправял със сърбоманските митничари... На границата с Косово, влизаме с девет местен бус и аз карам. Митничарите, а не полицаите, като се затръшкаха, че нямам необходимата категория да карам "автобус" - мани, мани. Как така с "В" съм бил карал хора - ха, ха. Карахме се, че това е лек автомобил при 8+1 места и то си го пише в талона, а не е никакъв автобус. Автомобилът може и да бил лек, обаче на мен ми била трябвала "D" категория, щом возя 9 човека. Колко се разправяхме, че себе си не возя, а аз карам - не и не. Питах ги как тогава съм минал дотук сума граници и никъде не съм имал такъв абсурд на невежество - това си било проблем на другите, сега ме били "хванали". След сума викове и скандал от моя страна, накрая се наложи да се стигне до служебни карти и заплаха за сериозни последствия, та ни "пуснаха" тия сърбомански цигани. Вероятно са очаквали "почерпка", каквато със сигурност има на генерално ниво от Беса и там изобщо не гледат какво става и колко контрабанда влачат "туристите" от Истанбул. Особено сега със сгромолясващата се лира, стимулът да се натоварят е било още по-голям, хеле пък да се заредят и за "празниците".

Много бързо уволняват... А ОСЪДИХА ли и пратиха ли в ЗАТВОРА, албанците- Собственици на тая фирма ???

От опит мога да ви кажа, че на гюешево редовно не се проверява нищо. Цели пътнически автобуси от редовни линии минават през минтница без проверки на багаж, без нищо, събират се паспортите, печата, раздават се обратно. Така се минава. Мнооого рядко да вземат да свалят пътници и багаж, ако изобщо свалят. Винаги съм се чудила как се минава така. Всеки можеше да носи и пренася спокойно почти едва ли не каквото си реши. И това си беше и от двете страни на границата.

Македонските граничари са по-некадърни и подкупни дори и от нашите.

Не мога да говоря, за това какви граничари са. Казвам ви как се минаваше, защото е било всеки месец поне 2 пъти. Нищо не се проверява. Нито от българска нито от макендонска страна.

Преди 5 дни бях на гюешево зад един турски автобус на македонската митница! Свалиха си всички, минаха един по един през гишето с паспортите!

Ами хубаво, ти съди от един път. Аз за 40 минавания на граница не съм видяла автобус, чийто пътници да бъдат свалени един по един да минават. Освен, ако не си някой митничар от наша стана, решил да брани името на колегите.

А как е минал три граници без валидни документи ? Кой ще уволни нашите митничари и ще им потърси сметка? Ами турските митниюари? Корупцията убива!

Къде са Колумбийците? Рейс без разрешително, без отразяване в системата, че е минал границата. Фирма с 4-5 адреса в Македония, регистрирана в България. Автобус пълен с македонски албанци, идващ от Турция. Гърми на магистралата и не остава нищо от него. Возил съм се в горящ Икарус. Спря след минути крещене. Изчака си на светофар и си продължи още няколкостотин метра. Трудно е да изгори рейс за секунди. Много прилича на канал за наркотрафик и съответните рискове.

Четох че е бил пълен с туби с нафта че е по евтина в Турция. Ако бяха фойерверки щеше да разберат всички в радиус 1 километър. Не от мощен взрив а от изстреляни такива фойерверки. А и кърми силно щеше да има и засегнати други коли.

Нагледен пример на "Корупцията убива".

Винаги съм мразел циганския номер да се носят туби с по-евтино гориво в багажника. Дори съм бил свидетел как пълнят не туби (които все пак са донякъде по-безопасни), а празни 10-литрови бутилки от минерална вода. Горивата в Европа са по-скъпи близо до магистралите и почти същите като нашите по-настрани от тях. Правил съм сметка, че се спестяват няколко десетки лева за пътуване от хиляди километри. За сметка на омазване с нафта, разправии с митничари, и, както се оказва, риск от пожар някой ден. За мен не си струва. Не сме опрели до тези няколко лева, които някой ден връщаме с лихвите, както видяхте в случая с автобуса. Лично аз бих платил с един-два лева по-скъп билет (колкото е спестено с всички балкански шмекерии), но да пътувам спокойно и сигурно. Всички тези нашенски номера да не се спазват изискванията са отвратителни. В крайна сметка андрешковците не прецакват бирника, а себе си някой ден.

Да ама тука става дума за незаконен резервоар от 1000л в предната част ма автобуса.Четете македонските медии,там всичко е описано и то "цветно".

А КОЙ ЩЕ УВОЛНИ МИТНИЧАРИ, ПОЛИЦАИ, И ТЯХНИЯ СЕЙБИЯ РАШКОВ, ЗА ТОВА, ЧЕ СА ПРОПУСНАЛИ АВТОБУС, ПЪЛЕН С ТУБИ БЕНЗИН ??

Стотици хора умират всеки ден, селяндурина мунчо и простакеса деса друсат кърваво хоро, за това че остават на държавната софра.

Хора само се замислете, дали шофьора не си е взел от Турция няколко пакета с новогодишни фоерверки? Които да ги е оставил в багажното за шофьорите, което както се знае при много автобуси се намира пред предна дясна гума, и над нея. И съответно тези неща от удара се взривяват, запалват, които пък подпалват няколко туби нафта, намиращи се в предното багажно, точно зад предната гума. И хоп трагедията е станала.

Много неща можем да си представим. Дали ако автобусът беше регистриран в някаква база данни, тия фойерверки щяха да го знаят и нямаше да гръмнат?

И тия искат да влизат в ЕС, да стават външна граница...смех смех смЕЕЕЕЕх

И те като нас.

Що ние да не сме по голяма стока? През нашата граница как е минал...

Gugnelid

Ние нямаме ангажимент да проверяваме лицензите на чужди превозвачи, те нямат нищо общо с нашата нормативна уредба.

Нещо за запалителна бомба някой да каже? Както във влака край Червен Бряг? ..... Ще забравим и този случай за една година, както и удавените десетки българи в Охридското езеро!

За тези, които обичат бързите и лесни истини от типа - Веднага до стената, аз знам кой: Работата на разследващите органи е да съберант ВСИЧКИ обстоятелства и фактори свързани със случая. Съдът после преценява относителната тежест на всеки замесен. Както при авиационните произшествия. Трагедия е, стига сте дуднали. Пречите.

Ние си дуднеме, чешейки си езиците, а кое дава гаранция че разследващите и съдиите, ще бъдат обективни, а няма да бъдат направени обективни срещу съответната финансова сума? На всички ни е ясно, как разследват в света, дори и самотелните катастрофи. Идея си нямаш колко авиокомпании, са пречели на разследващите на дадена самолетна катастрофа. А после по-време на делото, подкупват този и онзи. Така че песента за Имам човек, не е за нас българите, а за онез великите западняци. Които правят същото, но на много по-високо ниво, за много повече пари.

дядo_star

Нищо не дава гаранция, че дудненето е елемент на обективност.

Има и случаи като 11 септември дето се прикриват от най високо ниво...

Проектантите и инвеститорите на тази “магистрала” убиец са за затвора.. Ганьовци, шибани, нищо не можете да направите като хората в цивилизованите страни, защото сте тъпи дебили с промити комунистически мизъци, можете само да плюскате, да къркате, да серете и да ебете…

Виж сега девствено мозъче, каквото ти сервират БГ нихилистичните мисирки рано сутрин за "пътят-убиец" и ти лайненце си готово да го консумираш. Нека приключи следствието и тогава да се коментира. Макар и пътят да бъде далеч от идеално си състояние, май ще се окаже, че е най-малкия виновник! Но човече като теб, с мозъче-клоака, няма как да го разбере! :-)

А българските митничари кога ще ги уволнят ? Те са пуснали автобуса да влезе в България, да излезе към Турция и да влезе обратно от Турция. Бая народ има за гонене.

При нас няма ли да уволнят митничари също? И на двете митници. И на влизане и на излизане смените?

Gugnelid

Хм, в Северна Македония няма ли "ало, Ваньо"? Тези от автобусната фирма нямат ли човек тук и човек там? Егати колко са зле, а искат в ЕС да ми влизат! Важното обаче е, че Деси Свирката изскочи с камбата си и поиска оставки на служебни министри - те щото гербавите за 12 години го оправиха пътя, та служебните са виновни...

Абе идиоти български, къде по света слагат мантинели по средата на пътното платно на магистрала, вие нямате акъл за 2 стотинки. Това е причината за катастрофата

Да, но тези неща ги знаят хората с мисловна дейност. Които си ползват главата по предназначение. А не само за закачалка на шапката. Този път е разширен още по времето на Лостов, след това по времето на царя е дооправен, и след това мисля че по-времето на Чекмеджан, е направен на магистрала. Т.е. замисъла от самото начало е идиотски. И сега ама това не било магистрала а скоростен път. тогава, аджеба, да попитам защо като е скоростен път, казват трагедия на АМ Струма, а не на Скростен път Струма? Ама дебилите сме ние мислещите, че търпим да ни управляват дебили.

За твоя информация, мантинелата е да предпазва спрелите на отбивката от такива бързаци като тебе!Има ги на всяка отбивка! Строотеля на пътя е Маврово, македония! Станишев го пусна с 90 км в час, не е ли срамно? Построили път с мантинели 3 ленти да е с огранипение 90 не е ли срамно. Бойко ги вдигна на 120 за да не те снимат по отбивките на Рашков четата! И пак си недоволен! И последно там няма статут на магистралата затова е 120, а не 140! Пътя го строиха същите, който сега продължават промяната!

Основната причина за тази катастрофа е идиотското отклонение за село Боснек, което не е сигнализирано километър преди, а в неговото начало, шофьора се е заблудил, помислил е, че това е крайната дясна лента и с голяма скорост е навлязъл и не е молъл да излезе безпрепятствено, защото този път е къс. На магистрала, дори ба високоскоростен път не се правят такива отклонение, още повече немаркирани. Българска дебилна работа, тъпи сме, никой не си разбира от работата…

Чел, чел, недочел. Отклонението за Боснек е 1 км. преди катастрофата. Може би имаш предвид отбивката за чешмата.... Не се изказвай неподготвен.

тъпотия до откат. Нито пътя, нито отклонението са виновни... възможностите са 2 - или автобусът е получил техническа неизправност или шофьорът е причинил катастрофата(по вероятната) по този път съм минавал 100тина пъти и никога не съм се заблуждавал...както и никой друг от десетките хиляди превознив средства на ден не са се заблуждавали...така че, версията с пътя е смешна. Вижте, доказани пътища убийци са Русе-Бяла, както и няколко участъка от Видин до Ботевград. Многократни, тежки катастрофи има там..Същият преди години беше участъка от Нова до Стара Загора, Петолъчката и т.н. но слава богу те отпаднаха с магистралата.. на тези, дето искат и бг митничари да го отнесат - те, чуждите митничари не могат и не проверяват дали автобусът има лиценз или не. Не е тяхна работа. Нито на нашите, нито на турските...

Очевидно едни безобразия и корупция са си вървяли по целия път от Скопие през София та чак до Истамбул . Една “много изгодна” екскурзия за само 79€ сега излиза през носа на всички замесени и “облажили”се : лицензи( демек държавен рекет!) преодолян с “малка” корупция по границата , туби с евтино гориво в багажното отделение - разоряло пожара до степен хората да изогрят за минути ! Нашата щ” магистрала” , дето всъщност е едва скоростен път , строен по времето на Костов ( който взе рушвета при подписването на договора от ) строителя : македонската Маврово …….и така по веригата от безобразия до безкрай !

Е то като се тръгне сега да се гледа, ще излезе една сламка, ама никой няма да гледа гредите по пътя. Точно като старата приказка, всеки вижда сламката в чуждото око, но никой не вижда гредата в своето. И сега евентуално ще кажат че маркировката или отбивката са виновни, ще се направи една държавна поръчка, ще се точат оферти от кой от кой по-знатни изпълнители, и накрая след като фирма Бай Гошо строй, дала най-високата цена, спечели търга, ще върне остатъка по канален ред, и евентуално след 5 години този участтк ще бъде оправен, разбира се, на цената на 10км. чисто нова магистрала, но с качество като за коларски път. Да живеят алчните ни крадливи политици, които са слуги на запада, защото на всички е ясно че тези милиони прибрани от чекмеджан, Лостов, и Царев не са си ги прибрали те, ами са ги разделили с техните закрилници, нашите поробители от Еврогейския съюз.

Хайде сега нашите псевдо разследващи се хващат за сламката, автобуса бил без еди каква си хартийка, т.е. не изпълнявал нормативите по 13459 член на закона на бюрокрацията. Хора не се ли усещате, че това е прах в очите на хората, за да се отхвърли вината от перфектните ни магистрали. А причината е ясна. На сред магистралата от 2 ленти стават 3, като третата всъщност не е трета, ами е за някаква никому непотребна отбивка с кошче, и за да е по-весело между отбивката и платното слагат мантинела. Някой ще кажат, имало е табелка. Табелката за тази фиктивна отбивка, всъщност е един единствен знак, който обаче от месеци лежи в тревата. Т.е шофьор който ако кара по-този път, като види че стават 3 ленти, ще отиде в дясната. И малко по-нататъка, хоп изненада, мантинела. Т.е. вината е не къде да е, а в пътя и в сигнализацията. Защото пътищата се строят от хора, които понятие си нямат от тези работи, защото истинските такива взимат милиардите, и ги дават нагоре. И наемат подизпълнители, без грам квалификация, но понеже са евтини. Те от своя страна наемат тъмнозелените сънародници, които умеят само да маат с лопатата. И се получава че никой от тези които строят дадения път, няма и грам мисловна дейност. Друг е въпроса, че за да се случи такъв инцидент с толкова много хора, има някаква духовна причина това да се случи. Но за мене, вината си остава върху некачествения път. Дали е строен при гнойната коалиция, или Лойко, значение няма. Разликата е че парите са отивали на друго място. Докато не се промени алчния български манталитет, нещата никога няма да се оправят. А колко патрулиращия полицая, са сигнализирали за нередности по пътя, и в какъв срок са оправени? Отговора е 0. Защото за да се оправи нещо в БГ, вместо да се прави докато е време за малко пари, се чака да стане голям проблем, след това се прави държавна поръчка, да се източат милиони, и тогава евентуално след 10 години ще се оправи, с ново с още по-лошо качество.

Ти сериозно ли си мислиш, че при катастрофа пътя е виновен??? Това само някой, който не е шофирал може да го каже. Всъщност нашите нови управляващи решиха да прехвърлят топката на Винету, но пък той ги контрира по още по-просташки начин, като поиска оставки на министри, нямащи нищо общо с инцидента, та върна назад времето и се оказа, че всъщност папкащите са Костов и Станишев, единия започнал строежа, на този долнопробен път, а другия че го е приел. Пълни нехранимайковци са и македонците, че даже по-зле и от нас, но иначе зор в ЕС да влезнат. Ако тук е безаконие, което ние си го знаем, то там е на 10та степен. България през 90те години са. Съболезнования за хората, защото те пък нямат никаква вина за случката освен, че са били в автобуса. Шофьора е с огромна вина, но него господ ще го съди(освен ако не му станало лошо преди сблъсъка).

Ами голяма част от вината пада върху пътя и маркировката. Защото именно тя е подвела шофьора, мислейки си че стават 3 ленти. Да, вина има и шофьора. Но той знае че това е магистрала, и си кара с 90. И изведнъж пред него ръждясала мантинела, без светлоотразители. Но нито Лостов, нито Станишев, нито Чекмеджан, нито Царя крадлив, ще си признаят вината. Да не говорим, че може да се окаже че в багажното е имало 1-2 батареи с новогодишни гърмялки, които просто от сътресението и удара са гръмнали.

кога?!

Сега е ред и на българските митничари , пропуснали рейса пълен с туби гориво в багажното. Иначе правят щателни проверки на рейсове от Турция само дни преди избори по заповед на Дамаджан

Чегъртаме поръчково.

За него уволнение и съд!

Тези, които плюят по българските митничари, то лесно се плюе, ама мислете като четете. Това яво са си вътрешни документи на македонците.

Е не е ли странно, че автобусът не е регистриран да е минал границата, а на никого не е направило впечатление??

Лесно се плюе, като ги знаем как работят

шиптърско-балкански истории! митничарите на далавера, шиптърите превозват контрабаннта пиротехника и гориво, шофьорът се объркал и те! да не говорим, че със сигурност има някаква духовна причина да се случи това с тези хора наведнъж - може да са горили християни някога преди векове, църкви и кой знае и сега да си получавата кармата... един Господ знае

Българските и Турските митничари Ще ги уяолняват ли ?

Е доста проста. Балкански простотии с трагичен край. Кой знае с какво са го натоварили тоя стар и боклучив рейс, да избухне така и изгори за броени минути!! Всеки лъже и маже, не спазва правила и закони, но в случая 46 жертви платиха с живота си.

В Турция и бензина и дизела са по евтини с левче

Стар. Чети!

Трябва незабавно да се изискат от Турция записите от камерите, където са заредили гориво. Спасените и другите трима шофьори знаят бензиностанцията.

Daли ще има уволнени български митничари?

Братя македонци също като в България. Само че по различно ние ще си наградим некадърници те.

констатираните до момента пропуски и нарушения от наша и македонска страна, общата мърлявщина, неоспоримо доказват, че сме един народ.

Аз пък не искам да имам нищо общо с народ като "македонския". Отричат се от миналото, лъжат, рушат паметници, насъскват децата.... Достатъчно ми е, че живеем в мутро-милиционерско общество, в което беше насадено,че да си образован и възпитан не е качество, а напротив, негатив .

Дълбоки Балкани, за съжаление!

Като си спомня как се извиваха и измъкваха македонските власти когато 15 наши се удавиха в Охридското езеро, даже после разрушиха паметника и като гледам сега какви ги ръсят родните активисти, явно никой не им е казал, че всичко казано може и ще бъде използвано срещу тях. Превърнахме се в граждански ищци, частни обвинители и македонски прокурори. Събираме ли събираме доказателства да ни осъдят.

Абсолютно съм съгласен!

Ако ни осъдят, може и да си оправим пътищата! Аз искам, а ти?

Безродник. Мафнахме мутрата. Може и сами да си оправим кочината. До кога ще се надявате на нещо отвън да ви казват?

Казано от тях но ще бъде използвано срещу всички нас.

То затова всички дейности се релгаментиат с тонове документи. Ако стане нещо, виновен винаги се намира, защото някоя хартийка с някакво разрешение не е налична. Сигурен съм че която и фирма да бяха хванали, се нещо ще се намери неоформено както трябва. 100% гаранция.

Ама тук липсва разрешително за превоз! Не каква да е хартийка!

А българските мисирки и дръжки на микрофона продължават да ровят и да искат да изкарат България виновна за нещо. Пу, че безочливи безродници!!!

Излиза че македонците, редом с нас, са най-големите тарикати и все гледат да минат тънко. После кажете, че не сме един народ.

Но онези другите българи там явно не се шегуват и яко се готвят за приемането в ЕС. Щом си нарушил - вън!

Така се оказва, че автобус без разрешителни е преминал през три държавни граници. Но пък се е движел необезпокоявано из държава от ЕС и покриваща изисквания за Шенген. Всички електронни системи, проверки и т. Н Т. Е. Никой не знае кой и какво е имало в автобуса. Може наркотици, бомби, трафик на хира, няма проблем.

Точно...а тия хора колко и кал са влезли?..

45 души загинаха, а тъпаците раздават уволнения! Пращайте ги в пандиза диригентно, че следващите да знаят, какво ги чака!

Чак пандела, автобусът не е катастрофирал и изгорял, защото е нямал лиценз. Нарушението на граничарите си е административно и наказанието (уволнение) също. Но практически няма връзка с инцидента.

Е... вече замириса здраво, на контрабанда...

Ако имаше документи, да не би трагедията да е щяла да подмине.. ?! След дъжд качулка..

В другата насока. Ако не го бяха пуснали, нямаше да има жертви.

То и магистралата се оказа скоростен път..., а не магистрала... Като изгори автобуса (се счупи каруцата), пътища много...

Прав си, Смехурко, ама колкото повече се спазват законите, толкова по-малко ще са трагедиите! Часове зад волана, часове за почивка, пълна изправност на МПС-тата, забранени товари и не на последно място ограниченията на скоростта. И още и още! Мир на душите им и съболезнования на близките!

Какви са тези "македонски митничари" ? То май държава "Македония" няма. Да не би да са СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ митничарите?

А нашите и турските митничари как са го пуснали.? При това и на отиване и връщане.

Няма обща с-ма между пунктовете за проверка.

Но документи за автобуса се представят на всяка граница. Този какви документи е показвал?