Уволниха критик на Рашидов

Художникът Владо Руменов е уволнен от Националната галерия, след скандала между министъра на културата Вежди Рашидов и журналиста от БНТ Георги Ангелов.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха критик на Рашидов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

история!А във форумите-истерия на защитниците на художника.Интересно, ако този художник, както разбирам никому неизвестен, и реставратор-такъв ли е? със средно образование, не беше се разхождал из телевизии,щеше ли някой да го защити?Погледнах писанията за него в Google -ами че той от 20 години все протестира,може за някои неща и да е прав,но това никога никого не е смущавало на работното му място,но на това място е нужно да работиш и да не правиш гафове.Неговите защитници, най-вероятно не заради самия него,а заради министъра,тук допускам най-различни подбуди, го превръщат в ПСЕВДО-герой.Аман от такива герои, млади и не толкоз "млади, "умни" и "красиви",27-години им се нагледахме!С какво той е по-добър от много други,които се борят всеки ден за хляба.

Рашидов го е върнал на работа. Понякога всички си изпускаме нервите :-).

Този човек е художник и е изрекъл своето свободно мнение, за което са го уволнили. Дори и да не е бил прав, не е редно за едно мнение да бъде освободен. Това е политическа репресия.

Какво "демократично" уволнение само!

тоя кат го гледам не ми вдъхва доверие май дръвен философ

Скъпи Бойко! От тези твои неграмотни и деспотични министри и ръководители на цялата държава, назначени лично под твое давление, надминахте бай Тошовите времена и вече може да се състезавата по репресия, само с режима на Сталин.

"Това в папката ми са медийни публикации. От една година едни и същи хора пишат по медии, че министърът на културата е крал пари. Не съм крал един лев. Пишат, че синът ми има хотели. Няма хотели. Прощавайте, но това са клеветнически публикации, които създават усещане за корупция. И днес вече най-накрая ще отида при адвокат и ще съдя тези, които пишат лъжи." Г-н Рашидов,нямаше ли в тази кочина едни публични сгради,съдилища,мисля,че им се казваше,в които човек може да заведе дела срещу онези,които го клеветят?!? Ако го клеветят наистина,де:)))?!?

Любопитно ми е според Вас каква е разликата между режима преди 10.11.1989 г. и този през 2016 г. Май единствената разлика е в това, че сега хората, които нямат какво да сложат на масата, е повече.

" Великия " ти скулптор направи на велики БЪЛГАРИ паметници, които няма да видиш, включително и събраните от населението пари! Този се правеше на велик още по времето на комунизма. Налагаше се партийни величия да му се молят за един камък, заради шепа посредственици, които си мислеха, че са голямата работа! Е, видяхме го колко струва, тогава и сега! Да са му живи и здрави ласкателите!

Прочетох "не съм го изпил аз" и тъкмо си викам "абе не е ясно" и като сложих очилата гледам то било "не съм го уволнил аз". Боже какви грешки стават понякога

Стига бе! Рашидов вече не пие. Да не вярваш май.

Май те е налегнала абстиненцията? Пийни едно от което си пиеш и прочети пак! Може пък да ти се поизбистри зрението!

А като си приемат и закона за ''тероризма'' всеки отворил си устата срещу управляващите няма само да бъде уволнен а директно редиците на терористите отива зер с тези критики ''подронва авторитета ''на управляващите и ''стабилността'' на територията ни:(((

"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра"! Управлява ни шайка от мутри, полицаи, военни, обилно гарнирани с некадърници! Ще съсипят и малкото останало като културно-исторически ценности!

деер

Ало, хора, не се подвеждайте! Това е поредната дъвка между поредния кредит в държавата, която все е на печалба...

Един ниско интелигентен човек, назначен за министър може да нанесе тежки щети на културата и той го прави съвсем целенасочено! Известен със своята меркантилност и дребнавост, една личност, която не е на мястото си! Но комунизма не прости на много хора, които сега изглеждат жалко! Няма никакво съмнение, че лично Рашидов е разпоредил уволнението!

НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ СТЕФАН ДАНАИЛОВ Е В Ъ З Д Ъ Р Ж А Т Е Л !?!?!?!?!?

БНТ има новини на турски ,няма новини на цигански ..на руски ..хмм дискриминация ..

Демокрация по български....... в действие. Скоро в България за интелектоалци ще се считат, хора завършили средно образование на средна възраст с оценка от матурата- среден 2.63, като общинският съветник от гр. Пловдив.

при положение че деформаторите имат министър на образованието която изпъква след своите колеги

Не ме е страх от министъра на културата а от културата на министъра..

На времето Веждичката биеше полицаи , източваше пари от столична община чрез поръчки за скулптори ... ИМаше и едни разкрията около парите за БГ кино (алоо прокуратурата, защо спите?). А уволнените от него са много. Предния фрапиращ случай беше с оперният певец дето го продали да пее за без пари ..

Това не беше ли онзи дето орева телевизията за парите си в КТБ-то? Явно толкова си може с реване и лазене!На мъртвеца винаги му се иска,ако може и останалите с него да повлече!

Медийната атака срещу Рашидов не е случайна тези дни. Явно е спрял парите някъде или засегнал нечий интереси! Сега се търси повод да се компрометира.

а, ко станъ? Ами нали само комунягите и тоталитаризма преследвали до дупка политически, а, Щерев, а Асенчо? Всъщност един бандит, който преби общински полицай и всички му казаха евалла, вместо да отиди в затвора оглави министерството, представете си на КУЛТУРАТА! По-голяма наглост никога е нямало. А най-смешното е, че един слабообразован простак-занаятчия се отъждествява с държавата! Ние наистина опростяхме след като се кланяме и ги преизбираме тези простаци за да скапят тотално държавата ни. Те били дали пари за това, били извадили пари за друго... Абе идиоти, парите са си наши, простаци, не идват от вашия алчен джоб.

Ха ха! Министъра на културата да си припомни дали може да се пие алкохол и пуши на работното място. Документирано по телевизиите при предаване поста от Ламбо на Веждичката.

НЕ ПОМНИ ГАФОВЕТЕ НА МУЛТАКА РАШИДОВ.РАЗТОЧИТЕЛНИТЕ МУ БАНКЕТИ НА КОИТО ОБЯСНВАШЕ ЧЕ ГЛАДНИТЕ СА ПРОСТИ,ПОБОЯ НАД ПОЛИЦАЙ СЛЕД ЗАБЕЛЕЖКА ЗА ПАРКИРАНЕ,МИЛИОНИТЕ В КТБ,ДАДЕНИ МУ ОТ МУЛТИГРУП.САМО В МУТРЕНСКАТА НИ ДЪРЖАВА ТОЗИ ТУРЧИН МОЖЕ ДА Е НА ВЛАСТ.

Не ме интересуват ни министъра,ни художника,но нелепи и смешни ми се струват голяма част от публикуваните мнения.Повечето от тях не отчитат необходимата квалификация за заемане на длъжност-все едно да назначиш мед. сестра за лекар.Аз не знам,но и колко от коментиращите знаят какви са задълженията и изискванията към работещи в галерия,още повече - в национална галерия.Както разбирам от писанията,художникът е много активен участник в различни обществени движения или както беше наречен от някого(не помня кой?) "роден протестър" и до сега не е имал никакви проблеми за това с ръководството на галерията.Така че,най-вероятно е двете събития-БНТ и неговото освобождаване-да съвпадат по случайност.Не ели по-добре да оставим настрани конспирациите;винаги ги търсим навсякъде и това е жалко.

От написаното личи, че сте умен и интелигентен човек, защо тогава защитавате глупава кауза? Как мислите са се завишили критериите за длъжността, нещо скоро се е повишило нивото на българската култура ли? Или е претърпяла бурно развитие напоследък? 38 години можело да изпълнява длъжността, но ден след критиката на министъра вече нямал необходимия ценз... Сериозно ли мислите, че това е "само съвпадение"?

Простете наблюдението ми, високо ценя творческия талант на Вежди Рашидов, но скулптурата, изработена от него, която ще бъде връчена на отличените с наградите за наука Питагор, лично за мен е ... странна. С престижната награда ще бъдат отличени учени и научни колективи, които имат съществен принос за развитието и популяризирането на българската наука и научни резултати.

няма нищо странно, скулптурата е като афиш декларативна - лайно с око, жалко че някой дами в аудиторията се обиждат

Задават се избори и троловете на Кутев пак се активираха

Имах намерение да доведа двама младежи пред БНТ които стигнаха до сбиване след едно предаване остро заклеймява една партия а друга възхвалява.

отворкото не беше ли от контингента на Асен Генов?

са оплачи на Роску или на омбусманката или арменския поп.

шабане ,не дойде ли време да ти дръпнат чаршафа за пътя надоле?

"Те нека да си пишат. Ти всеки ден това, което правиш, го показвай публично това са разходите, това е конкурсът, това е направено. Това трябва да се прави. Накрая, убеден съм, ще успеем. Защото всички сме амбицирани. На кой му е приятно като кажат по високите етажи на властта?!".....Някой нещо разбра ли от писанието на КАПАЦИТЕТА....? (за едно е прав ,,разходите,,..да беше помислил и за приходите..Кой и от къде идват преди да има разходи..?.)

Всъщност, кой е Вежди-то? Най-големия пияница между кич-скулпторите, или най-кичозния скулптор между пияниците?

Така е Познаваме се лично

На този пост,който е този Алкохолик Рашидов,трябваше да сложат Стефан Данаилов.

Збогом Благо

Ама той от твоята черга на алкохолиците а Благо

ОСТАВКА НА РАШИДОВ!!!!! ОСТАВКА.

Да се благодариш,че мултака не те е бил.

днеска се почна от сали скоро и простото борче рашидов ще бъде бит и еван

Какво беше казал Иречек за българина? Че е пръдлив, крадлив, смрадлив, завистлив и отмъстителен. Хубавото е, че Иречек е уцелил истината. Лошото е, че от сто години насам, българина не се е променил.

Да не забравяме,че Константин Йосиф Иречек е член на Еврейската школа за фалшифициране на Българската история.

ГОЛЯМА ГРЕХОТА ДА УВОЛНЯТ ТОЗИ ЧОВЕК НО ТОЙ ЩЕ ПРОСПЕРИРА, А ТЕЗИ, ДЕТО СА ГО РАЗКАРАЛИ - ЩЕ ПЛАТЯТ ВСИЧКО РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ ЗАПЛАЩА НА ТОЗИ СВЯТ

гадно ли ти е за протестъра хранещ се от държавната трапеза?

Ужасно!Гнусно!Просташко!Човек може да коментира и си казва мнението, когато е запознат със случая и истината по него.Българите явно изпитваме някаква перверзна потребност да храчим, плюем, лъжем, ругаем себеподобните си.Толкова много лошотия!!!!Защо бе, хора?

запознат съм с грозната , мазната и алкохолична физиономия на "бг" министър на културата и смятам , че е крайно неподходящ за този изключително отговорен пост в моята Pодина ...турските методи в турция , тук е европейска BG !

Да бе, ял си, пил си и си спал с него!Все едно някой може да го докаже какво си правил!

Бате Владе, да си мислил преди да говориш.А и ти какъв художник си-сам си знаеш....

Добре са го уволнили, народа подкрепя правителсвото.

Не си мислете че този Турчин,и Алкохолик Рашидов,е натрупал тези милиони от честен труд,както някой Платени тролове Соросоидни казват че са от скулптури,парите ги е направил от незаконни съкровища,които е продал зад граница,било то монети,или други златни исторически накити,та този е Турчин,да не мислите че му пука за Българската история а???

ммм, и ти плачеш за уволнение !

gangnam style

Така си е,млъквам:)

Той е от четата на Антон Путев

В БНТ нещата стоят по следния начин :ако си слуга на ГЕРБ Вяра Анкова те награждава с командировки по морето ,повече ефир и т.н ,ако не си бачкаш като изоглавен и вършиш всичко.Ангелов да взема опит от Никодимов ако иска моренца ,ефир ....

Е, такива истории колкото щеш.........

А бе пичове,по долу питах кой е държавата тук и сега.Освен плюсове никакво смислено обяснение от ваша страна.Днес държавата са тези от кръга около живков през 89г,или тези ОПРЕДЕЛЕНИ от кръга около живков.Излиза че и от оня свет ,свинара от правец определя кой е държавата днес.А от тук следва че нищо не се е променило в БГ.Всичко си е като преди 26г.Живков чрез кръга ОПРЕДЕЛЕН ОТ НЕГО И ДНЕС ОПРЕДЕЛЯ НАШИЯ ЖИВОТ.Това е обощението.Това е абстракцията.

Нека сега малко да поразширим въпроса. Тези хора, за които говорите си направиха партия, наречена ГЕРБ. Този ГЕРБ е член на ЕНП - дясната европейска партия. Следва въпрос: Какво търси ГЕРБ в ЕНП? И още един: Всъщност какви са тези от ЕНП, щом са приели ГЕРБ за член?

Момче,НИКОЙ В БГ НЕ ПРАВИ НЕЩО НА СВОЯ ГЛАВА.През последните 70г нещата в БГ се прават на едно място.На това място му се вика цк на бкп-кръга около свинара от правец тодор христов живков.Това се отнася както за така нареченото сдс,за дпс,"нищожеството", костоф...Така и за герб.За бсп е очевидно.А генетичната връзка на свинара със върхушката в русия е извън всекакво съмнение.Тази същата върхушка в русия даде картбланша на свинара да се "подготви" за "прехода".Без този картбланш нема подготовка.А "неподготвените" видехме как свършиха нали...Ако те блазни мисълта че в енп са идиоти и не знаат че боко е личната мутра на свинара можеш да си го мислиш.Не мога да ти попреча.Просто в енп не им дреме какво приказва боко.Или по-точно ДО КРИМ не им дремеше какви ги вършат наще хубавци тук в БГ.В момента в който боко и къмпани РЕАЛНО ЗАЩИТАТ ИНТЕРЕСА НА русия ше получат такОВ шут че...Просто целия свят знае че БГ е official Trojan horse на съветска русия.Но той за сега не прави нищо РЕАЛНО в полза на която и да е от двете страни.С изключение може би на това за общия флот.Просто не знам дали чичо сам го иска или не ,и това е приумица на румънещите.Ако чичо сам го иска личната мутра на свинара си заминава.Особеното в случая е че ЦЯЛАТА "ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА",СЪЗДАДЕНА ОТ КРЪГА ОКОЛО СВИНАРА ШЕ БЪДЕ "разформирована,закрита",квото искаш.И БГ ше стане нормална държава.Просто въпроса е дали момента е настъпил това да се случи.Ако още не е настъпил той неминуемо-inevitably-ше настъпи.

Добър ден ! Ти сега ли разбра, че няма разлика между преди 89 и сега ? Овцете си искат овчаря (Живков или Борисов - все едно).

НИЩО не разбрах от тая статия? Кой кого и къде? Абе седерастка история.

като милиционери е естествено трудно да вдявате...

ами нормално е като нема трудова дисциплина да го изритат кат мръсно коте! Да рисува у дома и да продава на улицата както много други, който познавам да си вадят хляба. Или да хваща тенжера и черпак и да оди да дрънка на мегдана .... оставка и кой не скача е червен или времето е наше или там к'во си иска:)

"Комунизма си отива - сънувайте деца!" Тодор Колев

38 години работил там и сега стигнали до извода, че имал пропуски в дисциплината. И това, ако не е политическо уволнение...