Борисов уволни зам.-министър след репортаж

Премиерът Бойко Борисов освободи д-р Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Борисов уволни зам.-министър след репортаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До тук добре.Ще има ли последствия,ще има ли осъдени,така само със смени не става.

Да живее Здравната Каша и всички боклуци в нея!

А когато ония, не се сещам името, са правили тъпото си предаване, защо поне те не са се поинтересували какви са фактите? И заради някаква трибуна за фльорца и грешки на низш персонал уволнение на лекар? Не какъв да е... Браво, браво.

В тоталитарното общество четвъртата власт беше формална. При демокрацията тя е равна по мощ и значимост на останалите три власти. Хората заплашват с четвъртата власт, така е. Същото го правят обаче и с втората и третата власт. Алтернативните факти, фалшивите новини са опасни точно затова, защото овладявайки четвъртата власт, то се владее и суверенитета на държавата.

Министри продават народа, стражари бесилки коват. Да вдигнем народа в тревога избитите жертви зоват. Народната мъка запали в кръвта ни хайдушки пожар, затуй сме ний знаме развяли, тъй както развял бе Чавдар. Със ботевски пламък в борбата, на Левски с духа несломим ний търсим в борбата разплата и робски вериги рушим. Кой люби народа поробен и пази завета велик - на Левски завета бунтовен, - при нас нека дойде войник. /Христо Кърпачев/

Това кърваво театро, което наложихте на народа, с НАЙ-АДОВИТЕ мерки, от една страна "стражари бесилки коват" = 1/В ВЕРНО???! (първо е лъжа и то от брат към брата; второ искате да сваляте царска България, но не с демократични избори, а с терори кръв. В коя държава тогава И ДНЕС биха ви търпели. И ДНЕС в Щатите биха ви светили маслото на секундата. ) 2/ А от другата страна ВЗРИВЯВАТЕ ЧЕРКВИ и хора, по двеста трисата наведнъж, разстрелвате в гръб хора по тротоари, грабите и насилвате по селата невинни хора... 3/ И тогава и днес освен с народа се ГАВРИТЕ със светините му като Левски и Ботев. НИЩО ОБЩО НЯМАТЕ С ТЯХ. Марш от светините ни МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ.

Как така с един тъп репортаж, Бойко ще уволнява???

Баба Тодорка, съдебената заседателка във Съда, Долна Грешница, била уволена защото доказала с редовна и, заверена , Медицинска бележа че била забременена, от Борисов 3 но Алена казала че да опитва и 5 пъти, той за Мъш не става!

Само поръчковите господари ли вървят?Репортажи да искаш.

Боко назначава само мафиоти и мошеници, за да му снасят процент. Ако някой от тях изгърми, Босът на Босовете (ББ) го уволнява, а робите се радват. Скапан народ сме и това си е. Роби и мишки - това сме ние.

Извини ме за въпросът? Ти сигурен ли си че можеш да мислиш и че ако мислиш не лъжес себе си?! В България СЕ КРАДЕ от 44та насам МНОГО, но до 90 е имало и за народа, а СЛЕД 90та за народа се инересуват като на дискотека, светне, изгасне, който оцелял, оцелял. "Боко" С НИЩО НЕ ТИ Е ВИНОВЕН. Мащабната кражба, така какзват експерти, ние мравките не знаем, е започнала с КОСТОВ и компания БКП, уж СДС... Защо? Ами предстаи си една сграда в която влизат крадци, ама съвсем свободно и изнасят цялата покъщина, пода, ..и най-накрая се стига до арматурата, гредите, т.е. тези части на къщаста, които ако ги махнеш, къщата ще рухне. Тази работа я извършил (не че му е стигнал акъла да го измисли, но я е извършил) Костов. Като са "взети" тези неща, за да претендира, че къщата я има, са сложили временни подпорки тук и там, които са под наблюдение и обновнление, .. за тези неща се следи. Коя партия точно ще управлява, има значение, в смисъл ОБРАТЕН на който тръбиш. ДОБРЕ ЧЕ Е ГЕРБ. Защото с всички останали ще е по-зле, а с някои фатално. Благдоаря на Бога за милостта. А ти можеш да продължиш да се вайкаш, да плювкаш, както си решиш, в крайна сметка е "демокрация". Е, туй че, туй е пследното нещо, което народа иска, друга работа.

ПОПРАВЯМ В България СЕ КРАДЕ от преди 44-та МНОГО. Педерастите германски Кобурги три национални катастрофи направиха за да прикрият обирите си, своите и на монархофашистката клика. Слез 44-та имаше Народен съд. ВРЕМЕ Е ЗА НОВИЯ!

Еми.дайте да ги махнете ние ги избираме после квичим това е демокрация обслужва мафията

Попита Крем (Крум) аварските пленници: "От какво, мислите, че загина началникът (архонтът) ви и всичкият народ?" И те отговорили: "От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после - от подкупничеството; после - от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това".

Защо трябва да се правят такива ПР акции, за да си вдига някой рейтинга? Веднаж така, а друг път иначе, в зависимост от човека. В нормално функциониращата държава си има органи, които контролират дейността на съответната институция, и закони, по които това става. Каква е гаранцията, че медиите няма да се превърнат в наказтелна институция? Ако си спомняте, по времето на соца някои плашеха с думите: "Ще викна телевизия!" И как така "Господарите" от всичко разбират - и от записи на заповед, и от здравна каса? Както едно време Партията, и тя като слънце огряваше навсякъде, и от всичко разбираше, вкл. от футбол.

Защо се чудиш, че четвъртата власт разбира от всичко? Нима останалите три не разбират също от всичко? Всяка власт е свързана със всички аспекти на живота, без изключение, включително и футбола. Нима третата власт, примерно, може да откаже да решава спорове, свързани с футбола?

Дори само това да прави премиерът, но да го прави винаги, когато има сигнал и никога да не отстъпва, пак ще има положителна перспектива пред милото ни здравеопазване, което в момента е болносъздаване и парикрадене в бели престилки!

Назначаването на каквато и да било длъжност трябва да бъде предшествано от проверка качествата на съответния кандидат - професионални, морални и т.н. Това, ако е спазено няма как случайни хора да попадат на високи позиции - в листа на политически партии, министри. В случая става въпрос за нарушения на въпросното лице (макар без ясни доказателства), които са извършени по-рано. Защо сега се реагира? Назначаване на зам. министър за няколко часа е ГОЛЯМ ГАФ на премиера. Отговорността е изцяло негова. Въпреки огромното ми уважение към институцията, се срамувам от такава кадрова политика. Дано да няма друг случай, когато първият срещнат се изстрелва по високите етажи на властта!

Брехх, браво бе Баце.

Това не е единичен случай, а система. Трябва да бъде уволнено цялото ръководство по контрол на медицинската дейност в МБАЛ. Наивно е да се вярва, че там работят хора от хуманни подбуди. Истината е, че се точат пари от Касата на гърба на горките пациенти. И никой няма наблюдение и доказателства за тези престъпни практики. Животът на пациента в българска болница е под особено голям риск заради изкривените норми за медицинско поведение. И то само това да е! Основният проблем е престъпността на медицинските кадри. Показаното със скрита камера е само бегъл случай. Има и много но-стряскащи от него.

МЕД. МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ Е ЗАЕДНО С ЕНЕРГ., И ТЕЛЕ"КОМУНИКАЦИИ" СА ТЕЖКА МАФИЯ, НА КОЯТО МОЖЕ ДА ЗАВИДЯТ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАФИИ ПО СВЕТА, НЕЩО КОЕТО ГО ЗНАЯТ И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, НО ТУКА СЕ ЧАКА РЕПОРТАЖИ НА МЕДИИТЕ, НЕЩО КОЕТО СЕ ИЗЛЪЧВА ЕЖЕДНЕВНО

Премера е прав да взима решения на база господари та ефира, една жена каза и естествено според лайковете в фацебук. Браво

Само кажете къде е наред?Къде?В Парламента,вМВР?,в Правосъдието,в Енергетиката,в Образованието, та в Здравеопазването да е?Кадри няма вече за никъде.Никой не иска да остава в тази окрадена държава ,където крадците са министри.Нали знаете поговорката"рибата се вмирисва от главата"Не на дъното под него сме ипродължаваме да копаем.Иначе тези дето така ни добре ни "управляват"вземат европейски заплати и въобще не им пука за нас.

Незабавна проверка на Клиника по интензивна терапия към ВМА! Там пациентите умират без никакво адекватно лечение. Всички медикаменти изписвани от дежурният лекар не се дават на болните, а сестрите ги "хвърлят" в кошовете за боклук и изнасяв чувалчета .... знайно или незнайно на кого и при кого!!! Майка ми, която за съжаление вече не е между живите беше "лекувана" там. Единственото което пучи беше 4 листа епикриза, като в замяна дори и едно хапче аналгин не получи за 10 престой. Гнус ме е от тая държава, от тоя кридлива пасмина в бели престилки...

Кой - кого да осъди ,като и съдебната сма е болна ,а докато Цацаров е там -промяна в смата е мисия невъзможна.

...бил в листата на Герб за изборите.... Ами те всички гербери са такива - мошеници, нагаждачи и кариеристи. Крадат от държавата и гражданите. Те и в другите партии не правят изключение.

Боко поне като ги изтъпанят по телевизията ги маха. Курни даже ги защитава.

Нищо не се е случило.Само изхвърляне.Ще го назначат някъде на още по добро място.Все пак е кадър,доказан е какво може

Бат' Бойко трябва по-честичко да гледа Господари на ефира - току-виж тръгнали работите...

ББ има на разположение служби, МВР и други контролни органи. Защо му е да гледа ТВ?! Не е ли по-добре държавата да работи, а не журналистите да разкриват нередностите

Ако мине в пенсия, със сигурност....

И Бай Хой ще бъде уволнен скоро.

на тема герб - като са в тежка криза в болницата и на умирачка сигурно ще питат лекаря от коя партия е и ще предпочетат да хвърлят топа, да откажат животоспасяваща операция, ако лекаря не е съпартиец или ако е от партия, която мразят. Тъпо, тъпо та вдлъбнато. Леле-мале, направо да откачиш.

то малко тъпо ама... да ми припомните кой зам. министър от БСП е бил отстранен за злоупотреби от техен премиер? Или те са светци? ББ може да го упрекват във всички грехове, но е железен- някой издъни ли се изчезва. Така и трябва да бъде.

така де, ама ако го бяха проверили преди няколко дена, можеше и да си спестят излагацията...

Хайде-е, започнаха тъпите въпроси... Ми просто "Господари на ефира " не са ги хванали в грешна крачка и не са направили репортаж. А и посочената партия беше на власт толкова отдавна.

Само тези, за които се разчуе... ги местят на друга служба.

По някога, действията на Бойко са абсолютно адекватни.

АЗ ПИША АМА КОЙ ЛИ СЛУША.СПАСЕНИЕТО Е ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, ФАРМАЦЕФТИЧНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И ПРОДАЖБАТА НА ЛЕКАРСТВА.СЕГА ЛЕКАРИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ЛЪЖЦИ , ПИШАТ И ТОВА КОЕТО НЕ СА СВЪРШИЛИ ЗА ДА ВСЕМАТ ПАРИ ОТ КАСАТА ТОВА Е ФАКТ И С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИМ ПОРЪЧКИ Е СЪЩОТО . НАРОДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ХОДИ БОЛЕН И НЕДОЛЕКУВАН.

доктора бил лице на герб в Пазарджик - ха ха ха, то всичките им лица са такива - крадливи

Добре, че са телевизиите та да разбере премиера как работят служителите му.

Всички мутри (кадри) на ГЕРБ са такива, като се почне от най-главният. Ама за него, ....стиска ли му на някой разследване и репортажи да прави?!

А най-голямата далавера правят психиатрите. Те са едни от най-големите мошеници в лекарското съсловие. Пишат се едни диагнози и епикризи, които няма как да се проверят дали наистина са истина. А ако случайно се направи проверка, друг психиатър няма да провали колегата си, защото експертизата трябва да се направи от психиатри. В циганските махали има бум на психиатрични диагнози и ТЕЛКове. А схемите със зелените рецепти са безброй. Много психиатри забогатяха повече от някои хирурзи, като казвам забогатяха - имам предвид с имоти и движимо имущество за време, за което средния българин му трябват 200 години да работи.

деер

Добро утро , Българияяяяяяяяяя!.......От 4 години повтарям, че трябва да се дават по 10 000лв на пациент за такава информация и ще се окаже, че бюджетът ще е предостатъчен, но тогава банките ще строшат главата на всеки управляващ, защото частните болници ще фалират в 90% от случаите независимо дали са изплатени или не кредитите ...

още ли мъждукат? Да уволниш човек с дипломи и стаж заради оплакванията от персонала ми се вижда странно. Няма начин да е минало без доноси от подчинените и други задкулисни игрички. Много отдаввна не гледам "Господари на ефира" и хич не ми липсват. Бяха станали гола вода. Жалко за човека, заради някакво ощипана не му беше даден шанс да поработи, та да стане ясно дали го бива.

човекът на снимката ми харесва. Защо не сложат снимка на оплакалата се, все пак и външността говори много. Жалко за унижението - грозно, много грозно. А, да, клоуните от "Господари на ефира" са ми ясни, няма нужда от снимките им.

То това си е практика за жалост.

Сега иде ред на цеца травестита.Ама май яко го държи ,длъжен и е за нещо.Те си знаят.

Боци, Само господари на ефира ли са в тази държавица?!!? Ти Боци, с твоите антикорупционни звена, колко лекари, служители, катаджии, митничари заловихте в нарушение???!!?! Ще си помисли човек, че този зам. министър и неговата болница са едиствените , които имат корпиционни практики и точат от парите за здраве. Имам новина за теб - не е само този, а са почти всички.

Този го уволни, за нещо дето не го е направил сам, и още преди да почне да прави каквото и да било във властта! А кога ще обърнеш внимание и на някой от работещите във властта, ама реално - например Зорница Русинова (МТСП). .. пък и много други като нея!

Да имаше 240 като ББ държавата щеше да бумти и подскача и слава Богу, но все пак такива трябват. ББ си струва гласовете на фона на "Госпожа Лъжа". дори и последния скандал пак е свързан с кадрите на БСП.

Тя държавата и сега бумти и подскача .. при това само с един БорисоФФ!! Надявам се съвсем скоро и той да избумти.

....на въпросната болница, както и на Софиямед, както и на Здраве в Пазарджик, както и на др е Михаил Тиков. Явлението се наблюдава и в останалите му здравни заведения. И стига сте писали общи приказки!

Нормална практика е така да правят болничните заведения , за да получават пари от касата. Нали срещу това се опитваше да се бори Москов , но нито пръстов отпечатък, нито електронна здравна карта могат да се преборят с така създадената система , защото са нерапоставени страните - пациент , който очаква да получи помощ и е готов да подпише всичко с надеждата да се излекува и системата основана на пътеки и правила икономически не толкова свързани с медицината. М/у другото и при личните лекари и специалисти е същото - след получено направление и преглед при специалист има контролен преглед в рамките на месеца, едва ли всички го използват но ГП и специалистите си ги документират като проведени - затова бяха пръстовите отпечатъци.

Грабят като за последно всички БГ медици, като се започне от т.н. лични лекари, та се свърши(не се знае къде му е края) с големите клиники?!?! И мен като ме оперираха от една малка херния, в епикризата бяха изписали почти 2/3 от страницата и сега и сега се съмнявам дали са ми сложили т.н. платно, понеже от време на време усещам режеща болка в зоната на оперативната намеса...???!!! Та един бог знае колко се дои незаконно от ЗДРАВНАТА КАСА, с измамни и дълги описания на това, което въобще не се е случило... и ВЪПРЕКИ ТОВА-ФАЛИРАТ ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ! Голямо пладнешко крадене. Борисов, това не е просто корупция, това е нагъл грабеж от НАРОДА. Ама на ГЕРБ тоя манталитет му е като ВИЗИТНА КАРТИЧКА!!! :(((((

Я върви си направи една снимка и ще се види дали има платно. Ако няма, среща с шефа на 4 очи и искаш кеш за да мълчиш. Като ти платят тогава разкажи случая по медиите.

Къде е отчета за 2000000000 лв. за саниране? Къде е отчета за АПИ-доказани некви си 55000000 лв. за магистрала-нема ги?

Чакам не уволнения на никому неизвестни пръдльовци, а присъди за кражба на обществени фондове! Де ги?

А, преди много години, всичко в болниците беше наред. Имаше и лекари, правеха се операции, медицинското обслужване беше на висота... Как го правеха тогава, а сега не могат? Странно, тогава не бяхме даже Европейци...

Медицинското обслужване в България след 50-те години никога не е било на висота. Селянията, грубостта, цинизма, наглостта на лекарите навлезе в болници и поликлиники след 50-те години и продължава до сега. Хората за да отидат на добър лекар търсеха "връзки" или ходеха в малкото останали частни лекарски и зъболекарски кабинети. В болниците официално не се плащаше но се ходеше с подаръци, прасета, агнета, дамаджани с вино и ракия! Лекари, учители, както и цялата бг. интелигенция се опростачи и стигна дъното. Това е истината.

"Бойко да каже какво ще стане с апаратите за пръстов отпечатък и най-вече с похарчените за тях пари!!!!!!!! Нека да йу поискаме сметка поне за тази далавера! Всичко зависи от нас!!!" Рано е да се каже. Пръстовият отпечатък е отменен от съда по формални и процедурни причини, от рода, че не трябва да се въвежда с наредба на МС, а със закон, а приемането или промяната на закон е най-лесното нещо. Въпросът е идентификаторът как би решил или ограничил този проблем!

Това е на Москов тъпата организация. За да оцелеят борниците, насила са принуждаване да отчитат несъществуващи лечения. Иначе, като фалира болницата какво правим. Доктора не е взел парите за себе си. Със сигурност и той не иска да хитрува на дребно.

Правим това, което правят всички в България, колега - отивате на бунището и започвате да мизерувате! Като си с лекарска диплома, България не е задължена да те издържа до живот, е и децата и внуците ти! Знаеш ли колко болници ще фалират в Булгаристан до 5 години и колко безработни "специалисти" ще подсмърчат за парче хляб? Идея си нямаш, мъжки!

Като фалира болницата ще се приватизира и ще се лекуваш в нея за много хилядарки.Лекарят без пари няма да остане,мъжки.А Ако нямаш хилядарки ще мреш пред затръшнатата врата на болницата!

И защо не направиха умна организацията? Москов от три месеца не е министър, не бяха ли достатъчни?

Лекарят, издал фалшивата епикриза, сега трябва да го съдят. Най-дребното последствие от този документ с невярно съдържание е финансовата злоупотреба. Здравето и животът на пациента са застрашени, ако при последващо лечение лекарита стъпят на фалшивата епикриза. Имаше ентусиазъм, че личната електронна здравна карта и електронното досие ще спрат източването. Ами ако в електронното здравно досие епикризите са фалшиви? Новият министър и екипът му трябва да вземат мерки. Много от коментарите са с пораженчески дух в стил, нищо не може да се направи. Така биха казали и за хакерските атаки, и за фалшивите новини, и за циганската престъпност, и, и.

не става. Какво става с генерал Тонев . нали уж беше даден на съд. Беше депутат от ГЕРБ, махна го и какво от това?

Мисля, че все още се води следствие и делото не е влезло в съда!

А ако "Господари на ефира" не бяха разкрили давалерата, тогава к,во?! Хоп - и заместник-министър! Абе.... докога телевизионни предавания ще решават жизненоважни проблеми?!? Нямаме ли властници, годни за управление?! Ега ти и риторичният въпрос - пфу, не ме е срам, че питам!

А докога няма да се разбира, че в България вече има четвърта власт, която не е по-слаба от останалите три?