Коментари - Уволняват служителките, малтретирали деца с увреждания | Днес.dir.bg

Уволняват служителките, малтретирали деца с увреждания

Служителките в центъра за деца и младежи с увреждания „Хризантема” в Габрово, които бяха заснети да малтретират децата, ще бъдат уволнени.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват служителките, малтретирали деца с увреждания | Днес.dir.bg

Коментари

Уволнените, дайте под съд тази която ви е снимала без ваше знание и разрешение. И тя е извършила престъпление.

Глупости.

Айде, Офелия изфърча. Правилно е. Но недостатъчно.

Че е тежък сектор , тежък е , на точна за това трябва да се подбират психически уравновесен , добре обучен и високо платен персонал , а не някакви лелки в психическа депресия за мижави пари. Разликата в парите едва ли някой не му е ясно къде потъва , там където потъват и много други пари.

Такива изверги са и по детските градини в цялата страна - липсва контрол, и е нужна подмяна и преубочение на всички работещи с деца и хора в неравностойно положение.

преди да пишете си отговорете сами на себе си бихте ли отишли да работите там и тогава така строго съдете

Който отива да работи там, знае за какво става дума. Подписал е трудов договор и длъжностна характеристика.

Благодарете с поклон доземи, че изобщо има кой да се подлага на подобно мъчение (а както виждам и сериозен риск) да работи там. За длъжностна характеристика -забрави. Това са ДОБРОВОЛКИ. Ти за 300 лв месечно, няма да си дигнеш задника от леглото, дори да си изключиш телевизора.

Ее, недей да оправдаваш изверги.Заради такива като теб и тяхната криворазбрана толерантност се стига до такива гнусни, нечовешки неща. Не само да ги уволнят всичките, но и да ги съдят и да гният в затвора!!!!!

В Болници, детски градини, социални центрови т.н, нивото на заплащане е толкова ниско, че целият нает персонал е в плачевно интелектуално състояние. За такова заплащане може да се наеме само такова качество.

Не е само заплащането. Виждал съм клошари, кото биха се справили отлично в такава ситуация.

10 деца подложени на терор, 10 деца и стотици хиляди левове похарчени, това е кощунство... Този, който е измислил това "гнездо" на насилие, имал ли е мозък? Корените на това тъжно "гнездо" на малтретирани се крие някъде другаде, трябва да се търси сметка и на това, защо такива разходи само за 10 деца? Но, явно тук не е въпрос да "мислиш"... Жалко е, защото умните хора не биха допуснали такова разхищение... Нека институциите търсят по-дълбоко за финансите похарчени за само 10 деца...

Няма да потърсят. Гаранция.

Директорката и всички, които знаят за терора да бъдат махнати! А за тези, които са допринесли толкова мъка и стрес на и без това нещастни деца, ЗАТВОР - 5 години!

Аз искам да знам какво се случва с директорката.

директорката ще е изкупителната жертва и бушон. гостенката по-долу е писала.

ДИРЕКТОРКАТА? ТЯ ЗА КАКВО Е ТАМ? ТЯ Е ГЛАВНАТА ВИНОВНИЦА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ! ТЯ ПЪРВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНА! ТЯ Е ОТГОВОРНА ЗА ВСИЧКО, ЗАТОВА Е ТАМ!

а аз искам да знам какво става с доносниците и клеветниците в тоя живот

Дедо Боже ги права в ада.

Ще подвеждат под отговорност и директорката на дома.

За изграждането на този център са усвоени доста средства от европейски фондове. В крайна сметка в него са настанени 10 деца, за които се грижат минимум 10 души персонал. По едно дете на всеки служител се пада да "възпитава". Заплатите на персонала по такива проекти никак не е малка. За играчки и оборудване може да не са заделени средства, но заплатите са на първо място, защото в подготовката на проекта и до края на неговото функциониране участват общински служители. За това и ще си мълчат, каквито и сигнали да получават и каквито и наблюдения да имат.

Тези 10 човека персонал , според написаното от вас, денонощно дали ще могат да работят, без почивка ?

papion

Да не мислят, че новите, които назначат ще са по-различни? Ще пазят поведение в началото и после ще действат по същия начин. За работа с такива деца трябват хора със здрави нерви, добре обучени, които приемат професията си за мисия, а не лелки взети от бюрото за безработица, обучени на две на три. Не си мислете, че това е само в този дом.

Даниела Василева не е взела адекватни мерки за рапортите относно тормоз и обида на децата. Тя също носи съдебна отговорност , защото имайки защита от по горестоящи е прикрила случая.

Като гледах клипа ми направи впечатление ,че почти празна стая с едно легло.Никакви играчки или уреди за медицинско обслужване.Горките деца обречени само на ругатни и бои.Тука има много виновни.От кмета до чистачката.

Всички домове в България са като филм на ужасите. Но разбира се нито църквата, нито народа си отваря плювалника за тези изродщини. Мълчите като пут*и, а иначе сте много заети да се занимавате с шепата обратни в българия! Лицемери!Вземете си изяснете приеритетите, защото иначе вие сте проблемът на България, не друг!

Не схващам, защо, според теб, децата в тези домове и обратните джендъри са различни категории? За мен, и едните и другите са болни имат необходимост от лекуване и ИЗКЛЮЧВАНЕ от всякакви инициативи за подредба на обществения живот. Това са хора, нуждаещи се от подкрепа за да изживеят отредения им живот без лишения. И до там. Искали обратните, видите ли, понеже били мощни математици, да превърнат математиката в гей-математика, физиката -в гей физика, биологията -в гей биология, и обществото -в гей общество! И обществото готово и им кляка да го джедеросат! Прави са поповете в случая -или се вписват в НОРМАЛНОТО общество (и тогава са нормални хора), или се изключват от всякакви НОРМАЛНИ инициативи и се лекуват от болестта си. Ако буйстват -в специализирани здравни заведения. И мисля, че не съм сам с такова мнение.

Разликата е огромна. Едните са обречени по рождение, страдат невинно и са съвсем безпомощни. Другите са родени здрави и прави и се извращават от глезотия.

пак невиновните виновни но кой всъщност е виновен обществото и медиите

ХОДЕТЕ В 101-ВО СОУ В НАДЕЖДА-1 ДА ВИДИТЕ КАКВО И ПОСЛЕ ГОВОРЕТЕ.

Уволнение е малко.

Тия клипове защо излизат точно сега?Задайте си въпроса! Прилича ми на това дето едно разузнаване държа един факт почти две години преди да го използва.

Този въпрос към ДАНС. Ние тук влакове взривяваме още. Децата си бием. Тока ловим. Абе лоши хора сме.

Зададох си го , е и. Борисов , Цецо, Цачева , Караянчева и т.н. ги гледам катър ден и им сърбав помиите и тава въобще с децата не ми е необходимо за да изкрещя ПИСНА МИ ,ОСКАВКА.

Това скандално поведение е отражението в огледалото на масовия български бит. Стандартът на живот в страната е толкова нисък, че оскотяването, което виждаме в тези записи се разраства непрекъснато. Разраства се не само в институциите, то завзема душите и битието на основна част от населението. Това трябва да се оцени от ЕС, защото мигрантите там живеят в пъти по охолно от работещите българи, на които българският бизнес всеки ден демонстрира колко много плаща. Хората се озлобяват, когато гледат изключително високият стандарт на шепа съшества, знаейки колко самите те са отрудени и скапани от ежедневието си, което няма край. Чакаш година, две, три, пет, двадесет и осем да се подобри битието ти, оскотяваш, озлобяваш се към другите човешки съшества от безсилието си. От теб постоянно изискват, но винаги ти казват колко много са ти платили за труда. Едни от последните примери са как обществото скочи срещу 100 мил. за МВР, другият- срещу изказването, че у нас няма заплати под 700-800 лева. Хората от бизнеса с пари нямат представа колко трудно се живее с мизерните заплати. Погледнете изборът на музика и изкуство на българина и ще разберете за неговото битие и деградация. Шепа сме средно статистическите българи, които още не сме се предали, може би поради семейните ни ценности, градени с поколения. Но колко още можем да издържим на явните несправедливости? И това не е само критика към нашите политици, това е призив към ЕС, който трябва да осигури близък стандарт на работещите във всичките й страни-членки. Ако ЕС се съмнява в недобросъвестност на политическия ни и бизнес елит, то вероятно има механизми за проверки. Но това да рефлектира върху обикновенните хора не може да продължава. Спешно трябва да не направи нещо, за да спрем разпада!

всеки в бг издържа , издържа и накрая му прихлопва дъската или се разболява от нещо друго - затлъстяване, кръвно, диабет, сърце, постоянен стрес за работа, на работа, за следващия ден. На работните места само начаници и 1 работеш, които постоянно е плашен, че не работи достатъчно за заплатата си ....животът в бг води до депресии, полудяване, измръзване, гладуване, озлобяване, ожеточаване, отключва престъпност с цел краажба , за да ядеш нещо след като нямаш работа с месеци и т.н. неща, които гледаме по телевизията всеки ден...а по улиците просяк до просяк...все едно чета клетниците или дикенс днес

а къде са истинските родители на тези деца ? оставили ги на институциите и бЕгали. иначе- в социалните домове в цяла България заплатите на сестрите са под 700 лева. затова няма персонал, няма и да има. и това при денонощен труд. върнете децата на истинските им родители и сложете скрити камери да ги запишете.

Точно така. Да се сложат скрити камери на майка им в ...

Извинете, но това не са опитни зайчета!

Хареса ми. Това са Габровски шеги. Я по весело. Няма ли балове, приеми? Какво сте увесили клюнове. Еж, пий, бой....

Като гледах персоналът беше по-зле от пациентите.Питам , как е набран , как е обучен , как е платен?! Някой маркира , симулира и манипулира. Да не продължавам и да не пренасям и в други сфери и области. Те такава е държавността на Бойко Методиев Борисов. Схеми , а не решаване на проблеми.

е такъв, какъвто го виждаш и по улиците. Няма как да е друг. По-важното е как е платен и дали е платен. Освен това 2 шамара не са малтретиране. В медиите ямаше такъв вой когато децата на 13 и 14 г. убиха бездомник, но сега заради 2 шамара голямо отразяване пада.

Упоменал съм го и това- цялата държава. Професионалист не може да прилага насилие в тази професия , ако е професионалист , тона е сбироток , неподготвен за да се пестят пари и по вероятно да се източват.

2 шамара. Тези жени работейки и грижейки се за тези деца, вече ги имат за свои собствени и кой родител не е удрял шамар ? Кой ?

Само с уволнение ли ще ги накажат тези зверкини? По-долу някой писа, че работата с деца с увреждания била "отвратителна". Гадно. Хора с такова мислене нямат място сред онеправдани, болни и изостанали умствено деца. Може би вариант тези нещастници да бъдат обгрижвание от доброволци ще сложи край на издевателствата.

иди поработи ,като доброволка,да видим колко ще изържиш...иначе акъл всички даваме...

Като не можеш да издържиш на обстановката напускаш!А ако въпреки това се задържиш,хората на които трябва да помагаш трябва да са последните хора на света на които да си изкарваш гнева!!!

Работата е тежка, а доброволци няма. Работят само закъсали хора, които не са избягали в нормална държава. Ако желаете може да идете като доброволец и не си оставяйте вещите, за да ги трошат или парите, за да ги късат като хартия, защото ще се изнервите.

ти нямаш жизнен опит щом си написала това

Отношението към твоите деца, от теб самата, едвали щеше да е различно, ако (не дай Боже), бяха с непредсказуемо поведение, каквото е на тези, изначално неизлечими болни. Разбирам ропота Ви, ако погледна от Вашата среда, възпитание и познания. Но това е следствие от това, че нито сте, нито можете да повярвате, че бихте могли да сте на мястото на тези жени в безизходица, на гърба на които, в крайна сметка, обществото си измива ръцете, като Пилат Понтийски. Аз лично, не разбирам хората, които прехвърлят редовно вина от билната (на обществото) глава, на здравата (първите, под ръка, изкупителни жертви).

Доказано, боят изгражда личността!

Праильна , затова ни е толкова разградена личността на държавната ни администрация , защото не я бием достатъчно и редовно.

Ето така ви набиват в главата защо трябва да се ратифицира ИК. Не се поддавайте на провокации от платени медии. Не, не на Истамбулската Конвенция!

ох, малограмотнико

Какво значи уволняват служители!?! Там за уволнение са всички от зам.кмета по образованието и надолу, а тия дето са били децата са за затвор!!! А тия измислени агенцийки за закрила на детето и социални служби са просто за закриване. Превърнати са отдавна в синекурни службички за партийни свиркаджийки и то масово!!!

Оставете на мира зам. кмета по образование, социални дейности и култура. Все пак е лесоинженер.

Както стана ясно, без намесата на телевизията никой не си е мръднал пръста за да спре гаврите с тези деца. Самата директорка, която е опитала да направи нещо накрая безпомощна е напуснала. Та въпросът е: С тези пари, които потъват без всякакъв смисъл в държавната администрация не е ли по добре да отворим още 3-4 национални телевизии?

Това са общи приказки. С журналисти само седянка можеш да направиш. Тук работа трябва.

Това са общи приказки. Кой, как и по какъв начин предлагаш да го направи. И защо доцсега не се е случило?

Парите, които налива Европа и България за подобен род домове или жилища, както и тези които дава на приемните семейства, в голямата си част, ако ги даде на биологичните родители те може би биха се грижили най-добре за децата си. Много от децата са изоставени, поради липса на средства и възможности на родителите да ги отгледат, пък било те и цигани.

Цяла сутрин гледам тези идиотии. Тези и много други проблеми ще се решат с уволнението на некадърника и безхаберника Борисов , защото той е в основата на цялата ни объркана по настоящем дължана. Обяснения кой какъв бил преди не се приемат. Стига всичко в тази държава е правено само с цел крадене и препикавани на проблемите.

Цялата държава вони. Слагайте се минусите. Борисов едно е некадърник , второ създава схеми които водят до такива прецеденти. Това са му разбиранията за държавност - мафиотски схеми на зависимости.

те слагат плюсове на троловете дето пишат за пари, защото те напипват поантата на медиите, а на такива които пишат каквото мислят слагат минуси

Бесило за тия, а тая дето ги издаде сигурно яко са и накривили шапката.И тя под ,,ножаЩо си е мълчала досега?

най долно нещо е доносничеството, но дано се наказва строго

Абе никой/никоя ли от пишещите не е имал малки деца и никога ли не сте ги пляснали по ръцете, когато са се накаляли или изцапали с нещо или са взели нещо , което не трябва да взимат ? Много станахте лигави и префърцунени ...

На тези им се плаща , малко или много , толкова колкото и те са приели да се грижат за тези деца. Би трябвало да са професионалисти , а те са сбироток , зле платен и неподготвен. Не можеш да правиш препратка към родител.

Яко са те били теб. Сигурно си зарадвал родителите си само когато са те правили. Иначе бой по манерката.

ти би ли отишъл там да работиш, лесно се критикува

Ти си болен мозък!!!!!!

нищо

те хубаво ще ги уволнят,ама кой ще дойде на тяхно място...тая работа е е ниско платена,никой не иска да я работи,затова са събрани всякакви,дето акъла им е точно толкова ,колкото и на тези деца с умствената изостаналост

За уволнените преки побойнички - добре, а наказателна отговорност все пак няма ли да им се търси?Не е ли редно да изстине стола и на директора на дирекция "Образование и социални дейности" Даниела Василева, която не е реагирала никак, виждайки клиповете?Явно тя смята, че малтретирането на беззащитни и болни деца е нещо нормално.Рибата се вмирисва от главата!

Няма как да бъде уволнена Д.В. Все пак е председател на ГЕРБ - Дряново. Общински съветник. Гушкала си е пачки като ръководител на проекта.

така е навсякъде в такива домове и училища, не само в ГАброво , където и да отидете ги бият, те нормалните бият какво остава за тези беззащитни деца, жесток е БГ и старците бият и дрогират

И кой ще дойде да им работи за 500 лв. Тази трудна работа ? Децата остават без грижи!

Стурва ми се, че в проекта, за да бъде одобрен, са заложени двойно по-високи заплати. къде е разликата, ти кажи, нали си специалист по подсъзнателното.

те повече от пишещите въобще си нямат на идея ,как се работи това...

имат си. работата е тежка. за тежка работа се дават повече пари. най-вероятно ги има по документи.

Коментари - Уволняват служителките, малтретирали деца с увреждания | Днес.dir.bg

Уволняват служителките, малтретирали деца с увреждания

Служителките в центъра за деца и младежи с увреждания „Хризантема” в Габрово, които бяха заснети да малтретират децата, ще бъдат уволнени.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват служителките, малтретирали деца с увреждания | Днес.dir.bg

Коментари

Уволнените, дайте под съд тази която ви е снимала без ваше знание и разрешение. И тя е извършила престъпление.

Глупости.

Айде, Офелия изфърча. Правилно е. Но недостатъчно.

Че е тежък сектор , тежък е , на точна за това трябва да се подбират психически уравновесен , добре обучен и високо платен персонал , а не някакви лелки в психическа депресия за мижави пари. Разликата в парите едва ли някой не му е ясно къде потъва , там където потъват и много други пари.

Такива изверги са и по детските градини в цялата страна - липсва контрол, и е нужна подмяна и преубочение на всички работещи с деца и хора в неравностойно положение.

преди да пишете си отговорете сами на себе си бихте ли отишли да работите там и тогава така строго съдете

Който отива да работи там, знае за какво става дума. Подписал е трудов договор и длъжностна характеристика.

Благодарете с поклон доземи, че изобщо има кой да се подлага на подобно мъчение (а както виждам и сериозен риск) да работи там. За длъжностна характеристика -забрави. Това са ДОБРОВОЛКИ. Ти за 300 лв месечно, няма да си дигнеш задника от леглото, дори да си изключиш телевизора.

Ее, недей да оправдаваш изверги.Заради такива като теб и тяхната криворазбрана толерантност се стига до такива гнусни, нечовешки неща. Не само да ги уволнят всичките, но и да ги съдят и да гният в затвора!!!!!

В Болници, детски градини, социални центрови т.н, нивото на заплащане е толкова ниско, че целият нает персонал е в плачевно интелектуално състояние. За такова заплащане може да се наеме само такова качество.

Не е само заплащането. Виждал съм клошари, кото биха се справили отлично в такава ситуация.

10 деца подложени на терор, 10 деца и стотици хиляди левове похарчени, това е кощунство... Този, който е измислил това "гнездо" на насилие, имал ли е мозък? Корените на това тъжно "гнездо" на малтретирани се крие някъде другаде, трябва да се търси сметка и на това, защо такива разходи само за 10 деца? Но, явно тук не е въпрос да "мислиш"... Жалко е, защото умните хора не биха допуснали такова разхищение... Нека институциите търсят по-дълбоко за финансите похарчени за само 10 деца...

Няма да потърсят. Гаранция.

Директорката и всички, които знаят за терора да бъдат махнати! А за тези, които са допринесли толкова мъка и стрес на и без това нещастни деца, ЗАТВОР - 5 години!

Аз искам да знам какво се случва с директорката.

директорката ще е изкупителната жертва и бушон. гостенката по-долу е писала.

ДИРЕКТОРКАТА? ТЯ ЗА КАКВО Е ТАМ? ТЯ Е ГЛАВНАТА ВИНОВНИЦА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ! ТЯ ПЪРВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНА! ТЯ Е ОТГОВОРНА ЗА ВСИЧКО, ЗАТОВА Е ТАМ!

а аз искам да знам какво става с доносниците и клеветниците в тоя живот

Дедо Боже ги права в ада.

Ще подвеждат под отговорност и директорката на дома.

За изграждането на този център са усвоени доста средства от европейски фондове. В крайна сметка в него са настанени 10 деца, за които се грижат минимум 10 души персонал. По едно дете на всеки служител се пада да "възпитава". Заплатите на персонала по такива проекти никак не е малка. За играчки и оборудване може да не са заделени средства, но заплатите са на първо място, защото в подготовката на проекта и до края на неговото функциониране участват общински служители. За това и ще си мълчат, каквито и сигнали да получават и каквито и наблюдения да имат.

Тези 10 човека персонал , според написаното от вас, денонощно дали ще могат да работят, без почивка ?

papion

Да не мислят, че новите, които назначат ще са по-различни? Ще пазят поведение в началото и после ще действат по същия начин. За работа с такива деца трябват хора със здрави нерви, добре обучени, които приемат професията си за мисия, а не лелки взети от бюрото за безработица, обучени на две на три. Не си мислете, че това е само в този дом.

Даниела Василева не е взела адекватни мерки за рапортите относно тормоз и обида на децата. Тя също носи съдебна отговорност , защото имайки защита от по горестоящи е прикрила случая.

Като гледах клипа ми направи впечатление ,че почти празна стая с едно легло.Никакви играчки или уреди за медицинско обслужване.Горките деца обречени само на ругатни и бои.Тука има много виновни.От кмета до чистачката.

Всички домове в България са като филм на ужасите. Но разбира се нито църквата, нито народа си отваря плювалника за тези изродщини. Мълчите като пут*и, а иначе сте много заети да се занимавате с шепата обратни в българия! Лицемери!Вземете си изяснете приеритетите, защото иначе вие сте проблемът на България, не друг!

Не схващам, защо, според теб, децата в тези домове и обратните джендъри са различни категории? За мен, и едните и другите са болни имат необходимост от лекуване и ИЗКЛЮЧВАНЕ от всякакви инициативи за подредба на обществения живот. Това са хора, нуждаещи се от подкрепа за да изживеят отредения им живот без лишения. И до там. Искали обратните, видите ли, понеже били мощни математици, да превърнат математиката в гей-математика, физиката -в гей физика, биологията -в гей биология, и обществото -в гей общество! И обществото готово и им кляка да го джедеросат! Прави са поповете в случая -или се вписват в НОРМАЛНОТО общество (и тогава са нормални хора), или се изключват от всякакви НОРМАЛНИ инициативи и се лекуват от болестта си. Ако буйстват -в специализирани здравни заведения. И мисля, че не съм сам с такова мнение.

Разликата е огромна. Едните са обречени по рождение, страдат невинно и са съвсем безпомощни. Другите са родени здрави и прави и се извращават от глезотия.

пак невиновните виновни но кой всъщност е виновен обществото и медиите

ХОДЕТЕ В 101-ВО СОУ В НАДЕЖДА-1 ДА ВИДИТЕ КАКВО И ПОСЛЕ ГОВОРЕТЕ.

Уволнение е малко.

Тия клипове защо излизат точно сега?Задайте си въпроса! Прилича ми на това дето едно разузнаване държа един факт почти две години преди да го използва.

Този въпрос към ДАНС. Ние тук влакове взривяваме още. Децата си бием. Тока ловим. Абе лоши хора сме.

Зададох си го , е и. Борисов , Цецо, Цачева , Караянчева и т.н. ги гледам катър ден и им сърбав помиите и тава въобще с децата не ми е необходимо за да изкрещя ПИСНА МИ ,ОСКАВКА.

Това скандално поведение е отражението в огледалото на масовия български бит. Стандартът на живот в страната е толкова нисък, че оскотяването, което виждаме в тези записи се разраства непрекъснато. Разраства се не само в институциите, то завзема душите и битието на основна част от населението. Това трябва да се оцени от ЕС, защото мигрантите там живеят в пъти по охолно от работещите българи, на които българският бизнес всеки ден демонстрира колко много плаща. Хората се озлобяват, когато гледат изключително високият стандарт на шепа съшества, знаейки колко самите те са отрудени и скапани от ежедневието си, което няма край. Чакаш година, две, три, пет, двадесет и осем да се подобри битието ти, оскотяваш, озлобяваш се към другите човешки съшества от безсилието си. От теб постоянно изискват, но винаги ти казват колко много са ти платили за труда. Едни от последните примери са как обществото скочи срещу 100 мил. за МВР, другият- срещу изказването, че у нас няма заплати под 700-800 лева. Хората от бизнеса с пари нямат представа колко трудно се живее с мизерните заплати. Погледнете изборът на музика и изкуство на българина и ще разберете за неговото битие и деградация. Шепа сме средно статистическите българи, които още не сме се предали, може би поради семейните ни ценности, градени с поколения. Но колко още можем да издържим на явните несправедливости? И това не е само критика към нашите политици, това е призив към ЕС, който трябва да осигури близък стандарт на работещите във всичките й страни-членки. Ако ЕС се съмнява в недобросъвестност на политическия ни и бизнес елит, то вероятно има механизми за проверки. Но това да рефлектира върху обикновенните хора не може да продължава. Спешно трябва да не направи нещо, за да спрем разпада!

всеки в бг издържа , издържа и накрая му прихлопва дъската или се разболява от нещо друго - затлъстяване, кръвно, диабет, сърце, постоянен стрес за работа, на работа, за следващия ден. На работните места само начаници и 1 работеш, които постоянно е плашен, че не работи достатъчно за заплатата си ....животът в бг води до депресии, полудяване, измръзване, гладуване, озлобяване, ожеточаване, отключва престъпност с цел краажба , за да ядеш нещо след като нямаш работа с месеци и т.н. неща, които гледаме по телевизията всеки ден...а по улиците просяк до просяк...все едно чета клетниците или дикенс днес

а къде са истинските родители на тези деца ? оставили ги на институциите и бЕгали. иначе- в социалните домове в цяла България заплатите на сестрите са под 700 лева. затова няма персонал, няма и да има. и това при денонощен труд. върнете децата на истинските им родители и сложете скрити камери да ги запишете.

Точно така. Да се сложат скрити камери на майка им в ...

Извинете, но това не са опитни зайчета!

Хареса ми. Това са Габровски шеги. Я по весело. Няма ли балове, приеми? Какво сте увесили клюнове. Еж, пий, бой....

Като гледах персоналът беше по-зле от пациентите.Питам , как е набран , как е обучен , как е платен?! Някой маркира , симулира и манипулира. Да не продължавам и да не пренасям и в други сфери и области. Те такава е държавността на Бойко Методиев Борисов. Схеми , а не решаване на проблеми.

е такъв, какъвто го виждаш и по улиците. Няма как да е друг. По-важното е как е платен и дали е платен. Освен това 2 шамара не са малтретиране. В медиите ямаше такъв вой когато децата на 13 и 14 г. убиха бездомник, но сега заради 2 шамара голямо отразяване пада.

Упоменал съм го и това- цялата държава. Професионалист не може да прилага насилие в тази професия , ако е професионалист , тона е сбироток , неподготвен за да се пестят пари и по вероятно да се източват.

2 шамара. Тези жени работейки и грижейки се за тези деца, вече ги имат за свои собствени и кой родител не е удрял шамар ? Кой ?

Само с уволнение ли ще ги накажат тези зверкини? По-долу някой писа, че работата с деца с увреждания била "отвратителна". Гадно. Хора с такова мислене нямат място сред онеправдани, болни и изостанали умствено деца. Може би вариант тези нещастници да бъдат обгрижвание от доброволци ще сложи край на издевателствата.

иди поработи ,като доброволка,да видим колко ще изържиш...иначе акъл всички даваме...

Като не можеш да издържиш на обстановката напускаш!А ако въпреки това се задържиш,хората на които трябва да помагаш трябва да са последните хора на света на които да си изкарваш гнева!!!

Работата е тежка, а доброволци няма. Работят само закъсали хора, които не са избягали в нормална държава. Ако желаете може да идете като доброволец и не си оставяйте вещите, за да ги трошат или парите, за да ги късат като хартия, защото ще се изнервите.

ти нямаш жизнен опит щом си написала това

Отношението към твоите деца, от теб самата, едвали щеше да е различно, ако (не дай Боже), бяха с непредсказуемо поведение, каквото е на тези, изначално неизлечими болни. Разбирам ропота Ви, ако погледна от Вашата среда, възпитание и познания. Но това е следствие от това, че нито сте, нито можете да повярвате, че бихте могли да сте на мястото на тези жени в безизходица, на гърба на които, в крайна сметка, обществото си измива ръцете, като Пилат Понтийски. Аз лично, не разбирам хората, които прехвърлят редовно вина от билната (на обществото) глава, на здравата (първите, под ръка, изкупителни жертви).

Доказано, боят изгражда личността!

Праильна , затова ни е толкова разградена личността на държавната ни администрация , защото не я бием достатъчно и редовно.

Ето така ви набиват в главата защо трябва да се ратифицира ИК. Не се поддавайте на провокации от платени медии. Не, не на Истамбулската Конвенция!

ох, малограмотнико

Какво значи уволняват служители!?! Там за уволнение са всички от зам.кмета по образованието и надолу, а тия дето са били децата са за затвор!!! А тия измислени агенцийки за закрила на детето и социални служби са просто за закриване. Превърнати са отдавна в синекурни службички за партийни свиркаджийки и то масово!!!

Оставете на мира зам. кмета по образование, социални дейности и култура. Все пак е лесоинженер.

Както стана ясно, без намесата на телевизията никой не си е мръднал пръста за да спре гаврите с тези деца. Самата директорка, която е опитала да направи нещо накрая безпомощна е напуснала. Та въпросът е: С тези пари, които потъват без всякакъв смисъл в държавната администрация не е ли по добре да отворим още 3-4 национални телевизии?

Това са общи приказки. С журналисти само седянка можеш да направиш. Тук работа трябва.

Това са общи приказки. Кой, как и по какъв начин предлагаш да го направи. И защо доцсега не се е случило?

Парите, които налива Европа и България за подобен род домове или жилища, както и тези които дава на приемните семейства, в голямата си част, ако ги даде на биологичните родители те може би биха се грижили най-добре за децата си. Много от децата са изоставени, поради липса на средства и възможности на родителите да ги отгледат, пък било те и цигани.

Цяла сутрин гледам тези идиотии. Тези и много други проблеми ще се решат с уволнението на некадърника и безхаберника Борисов , защото той е в основата на цялата ни объркана по настоящем дължана. Обяснения кой какъв бил преди не се приемат. Стига всичко в тази държава е правено само с цел крадене и препикавани на проблемите.

Цялата държава вони. Слагайте се минусите. Борисов едно е некадърник , второ създава схеми които водят до такива прецеденти. Това са му разбиранията за държавност - мафиотски схеми на зависимости.

те слагат плюсове на троловете дето пишат за пари, защото те напипват поантата на медиите, а на такива които пишат каквото мислят слагат минуси

Бесило за тия, а тая дето ги издаде сигурно яко са и накривили шапката.И тя под ,,ножаЩо си е мълчала досега?

най долно нещо е доносничеството, но дано се наказва строго

Абе никой/никоя ли от пишещите не е имал малки деца и никога ли не сте ги пляснали по ръцете, когато са се накаляли или изцапали с нещо или са взели нещо , което не трябва да взимат ? Много станахте лигави и префърцунени ...

На тези им се плаща , малко или много , толкова колкото и те са приели да се грижат за тези деца. Би трябвало да са професионалисти , а те са сбироток , зле платен и неподготвен. Не можеш да правиш препратка към родител.

Яко са те били теб. Сигурно си зарадвал родителите си само когато са те правили. Иначе бой по манерката.

ти би ли отишъл там да работиш, лесно се критикува

Ти си болен мозък!!!!!!

нищо

те хубаво ще ги уволнят,ама кой ще дойде на тяхно място...тая работа е е ниско платена,никой не иска да я работи,затова са събрани всякакви,дето акъла им е точно толкова ,колкото и на тези деца с умствената изостаналост

За уволнените преки побойнички - добре, а наказателна отговорност все пак няма ли да им се търси?Не е ли редно да изстине стола и на директора на дирекция "Образование и социални дейности" Даниела Василева, която не е реагирала никак, виждайки клиповете?Явно тя смята, че малтретирането на беззащитни и болни деца е нещо нормално.Рибата се вмирисва от главата!

Няма как да бъде уволнена Д.В. Все пак е председател на ГЕРБ - Дряново. Общински съветник. Гушкала си е пачки като ръководител на проекта.

така е навсякъде в такива домове и училища, не само в ГАброво , където и да отидете ги бият, те нормалните бият какво остава за тези беззащитни деца, жесток е БГ и старците бият и дрогират

И кой ще дойде да им работи за 500 лв. Тази трудна работа ? Децата остават без грижи!

Стурва ми се, че в проекта, за да бъде одобрен, са заложени двойно по-високи заплати. къде е разликата, ти кажи, нали си специалист по подсъзнателното.

те повече от пишещите въобще си нямат на идея ,как се работи това...

имат си. работата е тежка. за тежка работа се дават повече пари. най-вероятно ги има по документи.