Уволниха директора на Фонда за лечение на деца

В понеделник в 16.00 часа д-р Тинка Троева, директор на Фонда за лечение на деца, е била извикана в МЗ и й е била връчена заповед за уволнение.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха директора на Фонда за лечение на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво си мислят в този "фонд", след като при смяната на ръководител се губят заявления? Някой там се разполага като със свое!? Цялата тази работа вони ужасно.

кога ще я закрият???? Тя е рожба на комунизма,ама всички си траят.....

ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЯМА ПОНЕ ЕДНА СЪВРЕМЕННА МНОГОПРОФИЛНА ДЕТСКА БОЛНИЦА, А ТРЯБВА ДА ПРАЩАМЕ ДЕЦАТА СИ В ЧУЖБИНА НА ЛЕЧЕНИЕ?

goose

Защото не е рентабилно да издържаме подобно заведение тук за броя деца, които имат нужда от него. Далеч по-евтино излиза да ги лекуваме навън въпреки космическите на пръв поглед суми.

парите да ги дадат на българските лекари за да лекуват у нас ? Нали виждате, че ни изтребват, включително и децата. ГРОбарите слушкат Брюксел и Фашингтон, а там плановете за нас са други.

Да, че да го окрадат! Нали оня хахавелник Москов събираше отпечатъци от пациентите щото не можеше да си озапти крадливите докторчета да ти слагат лепенка на порязаното, а да прибират от НЗОК пари за операция!

Този фонд да се закрие, както и цялата администрация покрай него. Парите да се дадат за техника и български доктори. Десет деца излекувани в чужбина не е решение на хилядата за който няма да има пари и ще умрат.

goose

хайде сега вземете лист и молив и сметнете кое ви е по-евтино - да поддържате апаратура, медицински екипи и специализирани трансплантационни отделения за 100 деца годишно, или тези 100 деца да се лекуват навън на цена от около 60% от необходимата за поддръжка на всичко останало тук?

НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ! В БОЛНИЦИТЕ В КОИТО ПРАЩАМЕ ДЕЦАТА НЕ СЕ ЛЕКУВАТ САМА ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. НО ЯВНО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СЕ ПРИРАВНЯВА ДО ПАРИ.

Е...те това е бойковото управление....ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ.....

захранват чужди западни болници и доктори. При положение, че в България също има кадърни лекари и са се извършвали и трансплантации и всичко, сега явно инструкциите са да не правят подобни манипулации наште доктори и всички кинти за скъпо лечение да се насочват към Западна европа, Турция и т.н. Съсипия на всичко. Съсипана България.

goose

Кадърни лекари (все-още) има, апаратура и лекарства няма. Те и богове да са, в условията в които работят, няма как да догонят успеваемостта на западните им колеги. Пожелавам ви да не го разберете лично.

но наскоро имаше някакъв разговор по тв и стана ясно, че у нас е имало организация и екипи за трансплантации, но с някакво решение от горе всичко се разтурва и затова в БГ вече не може да се извършват по-сериозни операции. Нямало организация и екипност. Как мислите, не са ли умишлено разтурени, за да се насочват тези огромни средства към западните болници ?

щЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕНА ПОРЕДНАТА ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА ПРАЗНОГЛАВА

тъй си е! когато служебният министър уволни титуляра, можеше! когато министърът заел поста след спечелени избори, уволнява назначения от служебният министър директор, не може! комунделска работа!

loyola

"предишната смяна се загубиха заявления", че то само затова трябва да влезе в затвора...

Уволняват я така да се каже, без да се казват причините,защото явно има някоя герберска калинка ,която да сложат там.За да си вири кълките и да краде.

защото хората без съвест крадат от всякъде и защо в Германия и Турция могат, а тук не могат да лекуват, защото се краде от единствената Здравна каса , няма конкуренция има кражби, трябва да се приватизират всички болници и да работят на едно място лекарите и без това при добър лекар по НЗОК не може да отидеш

Абре, аланколу ти да не искаш да има повече каси та да се краде повечко, а? Какво имаш предвид по- точно под конкуренция между касите, как си го представяш?

Тази лелка е пословична мошеничка, известна с некадърността, наглостта и корупционните си наклонности. Най- сетне се сетиха да я разкарат! Тази си е за прокуратурата отдавна, заедно с мъжа си Тройчо Троев!

Олеле, че е грозна... Само като я погледне човек и му става ясно на какво е способна.

Смяна в дижение .Ще си намери нова работа.Все пак фонда трябва да работи и според мен да има повече прозрачност.Хората а са наясно с правилата.

Само скапаното българско племе е способно да извършва "тежки нарушения" и да си играе на политика във фонда за лечение на деца!

Мафията не се свени да "прави бизнес", дори с болните деца.

Тази жена свърши толкова много работа за толкова малко време! Защо я уволняват комунистите от ГЕРБ?! Ами защото прекъсна далаверите им!

Който иска лечение в чужбина да си направи застраховка!!! Тоя фонд да се закрие и да се спрат плащанията в чужбина!

Да се готви т.н академик на БАНИ д-р Тройчо Троев от военната болница. Лика прилика са си!

То не бяха БАНИ (и тоалетни) , то не бе БАН и недотам адекватни ( поради напреднала възраст) феодални старци....то направо отврат. Това си е една лига на нефункциониращи лежачи, които само хабят пари. Понеже никой не им чете трудовете е сигурно ,че никой няма да забележи ,че всъщност са едно преливане от пусто в празно, за което всеки път се взимат доста добри пари, въпреки реването,че са нископлатени.

трябва да бъдеш, за да крадеш пари, които са предназначени за тежко болни деца?! Не ги срам

Илко Семерджиевата подлога трябва да си ходи!!! Всички наслагани от този боклук - вън!!!

Доста ветровито място е шефското място на този Фонд. Има и един друг проблем - възпитанието на българина. Всеки е готов да прегази другите като луда крава заради своето си дете. То да получи скъпо и прескъпо лечение в чужбина, а другите да се спасяват както могат. Да напомня, че така се държат и циганите в Бърза помощ - те са най важните, трябва веднага и само на тях да се обърне внимание, другите да изпукат ако щат. Имаше един случай в който родителите с детето си без да чакат решение на Фонда се бяха емнали чак в Германия, избрали си болница, настанили се на хотел и чакат парите от Фонда да потекат към тях по задължение. На такива ако им кажеш, че така не става, Фонда не е бездънен, има и други чакащи, сигурно веднага ще се нахвърлят на бой. Като циганите. Този манталитет ни пречи като нация. Джигитите по пътищата са най важните, само те бързат. И така нататък за почти всичко сме такива. Затова и около този Фонд се вихрят диви емоции и скандали.

за разлика от българите ,другите не приемат да ги будалкат ,дори и неграмотните роми !въпросът е ,защо само на нас ни харесва ???

Е нормално ще турат друг да се нагуши.

Който и да е директор на фонда, винаги ще има недоволни. Причината е, че има много алчни клиники в Израел, Русия, Турция, а напоследък и в Германия, които дават оферти за палеативни грижи, като ги наричат лечение. Отчаяните родители като чуят лечение не си представят иследвания, потвърждаване на диагнозата дадена в България и болнични грижи. Когато чуят лечение те си представят излекуване.

палиативни

paбиpaм

Да, също и "иЗследвания". Не се научи този народ да пише грамотно!

Абе тъпанари с тъпанари, този говори за далавери във фонда за лечение на деца, вие търсите кусури за граматически и правописни грешки! Това ли единствено успяхте да забележите и осмислите, бе? Многознайковски дървени глави като вас са позор за обществото си!

какво като е работила добре? Просто трябва да се освободи място за някой герберски активист!

... за някой ГЕРБерски крадец!

НЗОК е с дупка от 300 хиляди лева, като 250 хиляди са задължения към болници, които лекуват българи я чужбина. Благодарение на това все повеч болници в България ще отказват да приемат безплатно пациенти. Без коментар.

300 000 ли! Да не са 300 млн. Ако са 300 хил. ще ги съберем с дарения, човече!

300 милиона са. Моя грешка. Извинявам се.

Не съм специалист в областта, но според мен 300 000 лв. ако е дефицитът на НЗОК, то можем да си хвърляме шапките до тавана от радост. Да не би да имате предвид 250-300 милиона? Спорен ден!

300 милиона са. Грешка.