Уволниха директорка на градина, приемала деца ”с връзки”

Столичната община уволни директора на 164 ОДЗ „Зорница“ в квартал Горна баня заради нерегламентиран прием на 24 деца.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха директорка на градина, приемала деца ”с връзки” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аве, рАзбирачите , я обяснете как точно се оказва натиск от общината, защото съм лаик ? Или Ивчо Мирчев от "Да България " ръчка тук-таме ? Я питайте къде е детето на тоя сополанко ? И как влезе във въпросната градина ?

Както училищата , така и детските градини трябва да са държавни , а не общински. И тогава нямаше да говорим за недостиг на детски градини и училища , а за недостиг на учители в големите градове. Сбъркана политика към децата от държавата и затова гледаме всички този сеир !

Значи, ако не беше приемала тия дечица от СМСите, бележките и телефонните обаждания - техните автори щяха да я уволнят като неудобна лично на тях! А понеже ги е приемала - уволняват я шефовете ѝ, за да се направят на принципни! Потресаваща логика - типично за сегашното управление на всички нива! Да не им паднеш в ръчичките! Като те нарочат за уволнение - винаги ще си измислят причина! И сега тоя общинар ще се поинтересува ли от списъка на авторите на СМСи, телефонни звънци и бележки, та и тях да ги подгони, или ще се задоволи с най-ниското ниво - директорката на детска градина?! Да няма СМС и от него лично?! Защото вината в случая е споделена - тя е приемала деца неправомерно, според нареждания, които са ѝ давани неправомерно и в обход на правилата за приемане на деца! Какво стана с принципите на общинаря?! Или те са, както винаги, избирателни - според зависи кой му е позвънил на него да се разправи с директорката?! Резил, срам и позор!

Че тая система е универсална:детски градини, училища,университети, професорски конкурси,..., министерства, парламент (тоя дето е в София и онзи дето е в Брюксел), президентство. Нет спасения!There is no salvation- ТЕРМИНАЛ 2!

Разбира се, че всичко в тази държава се ръководи с едно позвъняване свише!!! Да не ми се опрадават управляващите. Явно директорката не е удобна и мястото се пази за наш човек - послушко

Децата на богоизбраната олигархо-буржоазия (ГЕРБ, ОП, а нерядко и БСП) са по-равни от нашите деца :-)

Много циничен беше коментарът на шеф от общината. "Да е съобщила за тези телефонни обаждания, есемеси, бележки и пр. нареждания от висшестоящи!!" Много ще се радвам и на него да му случи такава случка и да го видим, дали ще му стиска да си зареже службицата и да се прави на герой или ще си свие куйрука???!!!

Имате ли представа от колко време тиквата държи общината?

Терминал 2 и да остават тук държавни общински служители и мангалите да им плащат осигуровките.

Директорката е напълно права! Същото важи и за лицея в Горна Баня, където директорката обаче изпълнява тези поръчки, затова е бетонирана вече 25 години. Нема отърване от подобни поръчки!

Много ме е яд да чета как това е новина. Не, не е новина - това е ежедневие. Нормалните работещи хора и техните деца са постоянно оставяни на заден план и прецаквани. Затова и повечето посещават частни детски градини, защото в държавните не може да се вреди човек. Същото е с училищата. Преди около 5-6 години в ж.к. Гоце Делчев никой нормален човек не можеше да получи място в прословутата детска градина "Детелина", която дава предимство и за Немското училище в съседство. Никое от познатите ми деца в квартала не получи място (ние живеехме на метри от градината и училището). Единствено една майка се "вреди" като плати сума (по нейни думи "колкото цената на малка кола"). Това са проблеми от ежедневието, които уж не са най-наболелите, но от тях може само да видите колко прогнило е всичко по цялата система - като се започне от манталитета да искаш да се уредиш на всяка цена без да спазваш правилата, като се мине през фалшивите медицински (кой ги издава ?!?), до натиска над директорите от т.нар. властимащи. Няма правила и спазване на закона за нищо и в почти никакви ситуации. Това е една от причините да не живея вече в България. Поне тук децата ми получават най-доброто, което мога да им осигуря, без да се налага да търся втори начини, вратички или да се включвам в подобни порочни схеми. Много ми е тъжно, защото децата на България не растат вече в родината си. И моля, не започвайте да плюете по избора, който много родители и млади хора правят, а се замислете какво ги води до това. Останете със здраве и весели празници!

Какъвто ни беше социализмът ( а не комунизмът), такава ни е и демокрацията! Защото ги правят едни и същи хора, които винаги са мислели и мислят, че всички правила за измислени за останалите! Даже сега нещата са по-драстично лоши, защото народът вече разбра, че парите заместват мозъка и даже не полага усилия да го развива, ако има пари!

За да я махат, сигурно не е изпълнила някой смс или бележка и сега и бият шута. Жалка картинка/извадка от БГ реалността.

Във фирмата, в която работех, подобни нареждания се даваха устно и се наричаха "политическа поръчка". А ако по-високото началство повдигнеше въпроса, всичко, с отговорността се прехвърляше надолу по веригата и тоя, който нареждаше "политическата поръчка" се правеше на клонка и незнаещ, повтаряйки учудено въпросите на шефа си на същите тия хора, на които е нареждал. Позната родна картинка! Не че подкрепям директорката, защото не съм запознат с конкретния случай. Но мога да разбера положението на жената, ако наистина е права.

Липсата на прозрачност в приема води до подобни "недоразумения". На видно място срещу името на всяко дете трябва да стои дата и начин на приемане и разбира се на всеки да е ясно КОЛКО деца има в групата, защо и от КОЙ са приети. Иначе една корумпирана директорка си е отишла, ама те са 200 такива в София, а мрежата от общински навързани чиновници е по сработена от мафия

от раждането до смъртта в Бг трябват връСССки

Обвиненията на директорката за натиск от високопоставени личности не ги приемам, поне да беше запазила бележките, sms и тел. обаждания, това никак не е трудно. Явно е искала да "услужи" срещу "услуга" или възнаграждение.

Щеше да ги пази, ако беше нещо изключително, но винаги е било така. Не само за детски градини, но и за училища. Звънят от МОН, от общини и дават нареждания

Гледах репортажа и за ваше сведение жената спомена ,че пази СМС като доказателство.Не вземам страна,но ако това което казва бившата директорка е вярно,незабавни уставки и уволнения на длъжностните лица. Това е държава а не шуробаджинащина.

"Роднина-милиционер, роднина-милиционер" :)

Преди беше "РОЖБА НА НАШ ЧОВЕК", сега пак същото, ама "ПОДКРЕПЕНО С МЕДИЦИНСКО"- сбъркан ЧИП!!!

поредният бушон,който ще изгърми,заради наглостта на управляващите. Ясно е,че така става приемът почти навсякъде. Нагли ръководни кадри трябва да си вредят отрочето я в яслата,я в градината,я в училище. как става....ами, по познатия начин-СМС, натиск и т.н. Ква да прави тази директорка,освен,да се подчини. все пак, и тя е на заплата

Вие по-добре вижте приема в лицея в Горна баня за т.нар. надарени деца. Там е по-страшно или казано накратко най-страшно. Искате ли да се обзаложим? - ще напиша имената на 10 видни столични личности за да видим дали тяхните деца на 101% ще влязат там? Мисля, че ще позная на 1000%.

Още от сега знам един човек от голям общинска фирма с автобуси, който си е уредил място в лицея. хващам бас. кой ли е тоз.

Живея и работя в провинцията. Гледах интервюто с директорката, прочетох всички коментари до тук и се питам, общинарите в София не ги ли е срам, четейки всичко това тук за себе си. Няма как да не са прочели коментарите, защото тази тема е болезнена за големите градове.

Срам и общинар-несъвместими неща!

мене ме е срам от една детегледачка, която има негласна подкрепа от общината и прочие

Това новина ли е бе, драги. Новина ще е, ако някъде нещо се случва без връзки. В тая държава абсолютно за всичко се търсят връзки. Така е от времето на соца и нищо не се е променило.

Още повече, че българинът всичко дава за детето си- и пари би платил, ако мисли, че с нещо може да му помогне

Във всички детски градини има нерегламентиран прием. С връзки, срещу заплащане. Някои директори взимат заплащането като дарение за градината, което все пак има някаква полза. Друго го слагат в джоба си. Някой сигурно иска да заеме мястото на тази директорка, за това е и този шум

По въпросО питайте кмета на р-н Панчарево. Той взимаше по 500лв на дете и градината е гарантирана. Работеше като зам. кмет в р-н Подуяне и за тази му дейност с децата го ,,наказаха " и стана кмет на Панчарево. Даваха го и по тАлавизора. Брат му бе шеф на полицията в Самоков,а после депутат от герб.Те нямат роднински връзки,даже и не се познават.Цирк Буш.

Тодор Чобанов ли ще ми говори за честност. Та той е един най-обикновен крадец. Червено асеновградско леке. В политиката го набутаха през НДСВ. Мръсник в душата си ! Самият той е парашутист. Изключително долен човек.

Директорката е права. И тя не трябва да е уволнена. Уволнена трябва да е инспекторката от столична община и зам кмета, защото под тяхно управление децата ни стояха без детски градини. За какви правила говорим, гарантирам Ви че изправят ли се срещу директорката, ще им излязат всички кирливи ризи на общинари и на инспекторати. Войната която започват ще се окаже пагубна за тях. - Почакайте и ще видите.

Аз допускам че като е гледала какви ги вършат от инспектората си е позволила и тя да ги върши същите. Нещо като контрапункт.

г-н Чобанов я разкажете в ефир как се провеждат конкурсите за директор на детска градина,кои от къде се спуска и как се пързаля

кОРУМПИРАНИ ОБЩИНАРИ С КОРУМПИРАНА ФАДЪЧКА

Абе директорките. От тях зависи всичко

Директорката е напълно права за "общинската квота", във всяка детска градина и ясла е така, от общината постоянно разни големци притискат директорките да приемат разни връзкарчета, и ако покажат съвест и откажат да приемат такива е достатъчно основание да бъдат преследвани и притискани по всякакъв начин. Няма как да има директор с достойнство, или приема връзкарчетата, които пререждат, или си отива. Нека родителски комитети направят проверка във общинските заведения, особено в яслите във Варна, да видите колко парашутисти ще се намерят. Групите са препълнени заради такива и персонала изнемогва да гледа по над 25 деца в група, като агнета в кошара, защото няма как да ги гледаш като хора, толкова са много.

Герберите пак цъфнаха !

Корнелий

Щото ГЕРБ са измислили детските градини ли? Ами моите деца влизаха в детска градина по времето на Станишев и нещата бяха същите. Даже директорката на едната градина ми каза да си отпиша едното дете, щото така или иначе няма да приеме второто (щото не си плащам!!!) Същите са тия в РИО-то, същите са и директорите, само министрите се сменят.

Да кажа две думи за "протоколите за заболяване" - да ги стигнат диагнозите от тези протоколи!

Недейте така, тези деца нямат нищо общо със скапания ни морал, но голяма е вероятността да стнат "част от тази скапана система"!

А вие вместо да се освестите и да си решите проблемите сами, участвате във всякакви престъпления... Защо...

Хахаха че то яслите и градините ще останат без персонал, ако навсякъде уволняват за вземане с връзки лол. Наистина онлайн система е най-добрият вариант

Не може да се оправдава корупция с "всички правят така". Преди имаше квоти за общински служители, но вече няма, отмениха ги, защото са дискриминация.

На лице са доказателства за упражнен натиск от висши държавни служители. На практика тези ,които я уволняват. По скоро не им е играла ''по свирката'' ,но ОПРЕДЕЛЕНО ИМА КОРУПЦИЯ И ТЯ Е НА ПО-ВИСОКО НИВО.

Веднага проверка на яслите и градините в Лозенец! Атопичен дерматит, фалшива месторабота, фалшиви адреси и всякави други врътки!

Социалната несправедливост трябва да се усеща от люлка до гроб - само така се възпитава робския дух.

Чобанов да застане срещу Общината и служителите й които са оказвали натиски...това ли да очакваме!Това е невъзможно,защото по този начин той ще подкрепи практиките за прием,които са се превърнали в рутина за всяко подобно заведение.С уволнението се доказва,че разчистването на пътища за вършене на лично угодни дела за батко и братко не е отживелица...напротив!!!

Точно такива като чобанов притиска директорите да приемат такива деца, на директорката всеки не може да им налага да го правят, налагат им го преки ръководители или заместник кметове. Разбира се, че достоен човек няма да приеме да прави нарушения, но все някой трябва да е директор, срещу същата цена - подчинение на безскруполни хора. Тази жена е от първите, които изплюват камъчето, ще е интересно, ако каже кои са парашутистите, които са и спуснали, а е още по-интересно, че със сигурност знае за такива и в други градини, където обаче директорките си натискат парцалите в момента.

Тази сутрин случайно чух интервюто с директорката останах възмутена и от институциите и от ''журналистите'' които вместо да се ръководят от истината ,се състезават кой по-дълбок поклон на властта да направи. Заради това хора които я упражняват за загубили представа за ред, правила ,закони ,морал и чест. Ако съществуват други градини с такъв проблем ,и техните директорки не са уволнени ,то тази жена има пълното право да осъди държавата. А чиновника ,който чете и прилага закони ,както дявола евангелие е направо за дисциплинарно уволнение.

В нейното положение е всеки директор на детска градина в голям град и това нямаше да се случи ако милите ни дупетати не се бяха погрижили да унищожат малките градове и работните места в тях !

Нека тогава и други директори излязат и я подкрепят. Само тогава обикновения човек ще покаже, че няма да търпи подобно нещо повече. Нека поне още една директорка да излезе и да каже: "Да, така е. Мен също ме принуждават да правя така!" Не разбират ли, че ако са единни няма как да ги подменят всички.

На 40 м. от блока ни в жк "Хиподрума" има детска градина,но водя внучката в една друга- на майка си у г..., а в тази до нас идват едни лъскави коли от на майка си у г... Няма ли териториален принцип,защо трябва да вадя фалшива мед. бележка.Ако Чобанов направи една проверка по тези критерии,трябва цацаров да се занимава с всички!

Внука ти диша много по-чист въздух от този.

Както каза вчера Борисов: 'Това е изстрел срещу държавата'. Нали така, г-н Премиер? Щото държавата не се състой само от БАТКО , ТАТКО и НАП-аджии с X3-ки, ами и от по-обикновенни хора, които водят всеки ден истинска война за оцеляване, благодарение на вашата престъпна немърливост.

състоЙ, обикновеННи, пълен, непълен член да не говорим, запетайки - да ви е.а и неграмотниците, да ви е.а - ама акъл да давате нямате равни...

Голям разбирач/ка се извъдихте (съжалявам, но не знам пола Ви) От всичсите Ви забележки, съгласен съм единствено с неправилно изписаните от автора на коментара две думи - състоЙ и обикновеННи. Всички останали забележки сте изсмукал/а от пръстите си! Къде видяхте проблем със запетайките? Вие за съставни изречения чувал/а ли сте? Знаете ли как се отделят главното от подчиненото? Обаче, явно за Вас и Вашите колеги тролове важно е друго - появи ли се анти-ГРОБарско мнение, то трябва да бъде изкривено, смачкано по някакъв долен начин, трябва да се смени темата на дебата и т.н., И това е така, защото няма с какво да бъде оборено едно такова мнение - фактите са си факти, А те са, че управлението на ПП ТРОБ (за България и българите) е най-корумпираното от всички до сега!!!

Даскале, тва дето го пише в книгите, не се ражда по нивите.Аиде, у лево!

Ако искат могат да установят кои деца са постъпили "с връзки"(и с пари), а чрез родителите им кои са тези връзки. А на бас, че няма да искат. Друга тема е, защо щом се очаква майките на невръстни деца да работят, то не им се осигурява автоматично място в (новопостроени) детски градини в квартала им ?!

Директорката май е между чука и наковалнята. Досега е слушала и папкала уреждала е 'наши хора', въпреки сложните системи за точки, класации и други али бали. Нашето дете не го приеха първата година заради същата 'система'. Ако това, което казва е вярно, да пусне 'смс' до 'висшата връзка' където трябва и ще я върнат на работа тихомлълком. Ако не е, да си ходи, защото е решила да бърка в кацата с меда.

България не се състои само от умни и красиви, способни с смс да уредят детето си в детска градина. Това е цинизъм и заплюване на цялата страна. Толкова ли ще е скъпо да се построят съвсем достатъчно детски градини? Като има нужда да са три, а не една в Горна баня, а и не само там. Иначе цели 600 млн. от бюджета за 2018 са предвидени за "социално включване", т.е. за тъмнозелени, които си се отглеждат добре и без друго. Тежко и на България. Уредените с нагла власт деца утре ще завършат западни колежи, ще станат "образовани" и съответно умни и красиви като родителите си. Тежко на нас, глупавите и грозните.

Явно герберите си имат свой човек за мястото на директорката и искат да го сложат там за да краде!

Защо ли вярвам повече на директорката!?

Нямаше да и вярваме ако имаше онлайн работеща система и нямаше как да се уреждат наши хора.Нашите хора се погрижиха тези системи да се окажат безполезни !

В Бг и до тоалетна да отидеш, трябва да е с връзки