Установиха детонации до "Северен поток", довели до значителни щети по газопроводите

Огледите, извършени на местопроизшествията, засилват подозрението за сериозен саботаж, заяви шведският прокурор Матс Юнгквист

Обратно в новината

Коментари - Установиха детонации до "Северен поток", довели до значителни щети по газопроводите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички знаем че са руснаците. Вместо да врътнат кранчета като си измислят някаква техническа причина, къде Джеймс Бондско е да ги гръмнеш под вода с подводница или взривове. По секси е някак си.

Лично Путин се въртеше там с едни пакети, на които пишеше TNT, но на кирилица.

"Швеция обяви, че вдига наложената в понеделник забрана за достъп до зоната от няколко километра около мястото, която бе затворена за нуждите на разследването. Повече информация за начина, по който е било проведено подводното обследване не беше предоставена." Разбира се, всички доказателства на дъното изчезват и се слагат нови.

Взе да става студено. А в Германия е още по-студено...

Тогава отпада опорка номер едно че са некадърници и алкаши. ЦРУ както винаги не го е измислило много. Не че се налага де путьовците в Берлин и това ще преглътнат.

Даже вие ватниците го признавате, взривен е на Германия да и е студено. Сега злорадствате.

Няма страшто Шолц ги подготви като им заяви да демонстрират смелост и .... абе да стискат здраво зъби както се казва в прав текст. А по медиите им не спират да им напомнят как да пестят от ток, газ, вода и парно. Е сигурно всичките магазини за зимно облекло са изкупени ама няма да направи къпането по-лесно.

На запад работят истински идиоти. Да те обвинят, че ти си запалил къщата си , а не този който има интерес от това е наистина върха на НАГЛОСТТА !!

Ама вие пп-тата и дб-тата верно сте малоумни. Руснаците които са собственици на газопровода ще си го гръмнат сами за да не продават собствената си газ на Германия и ЕС и да печели милиарди за да не им се налагало да спират кранчето. Е логиката е просто уникална. Ти в училище освен двойки друго имаше ли?

Кой има мотив?

Само две държави имат пряк интерес от този саботаж. САЩ и Украйна.

А на бас ,че на дъното на саботажа са укро поляците с британски кинти. Бритнаците удрят два заека с един патрон- спират газа на смъртния си враг Русия и спират най мощната икономика запхаха за тяхната - германската!

Виновен е този който има изгода от това, а именно САЩ.

Забравяш и 3та Русия, която под формата на операция "фалшив флаг" да започне пълномащабна война спрямо запада. Имайки в предвид събитията от последните месеци, аз залагам на този 3ти вариант.

Който ще спечели милиарди Говедарите

Една.САЩ. Лобито на чело с Помпейо което иска да превърне Европа в минно поле от дупки за шистов газ.

При настъплението в ХЕРСОН украйнците пленяват руснак, който е ранен преди седмици и ръката му е започнала да гние и е с бели червей Украйнските лекари спасяват ръката на ФАШИСТА https://www.youtube.com/watch?v=ZGRflHgCbVI В украйнската болница https://www.youtube.com/watch?v=08UDnYCRJCs

Май забравяш за всичкиет мошеници, които си палят къщите за да вземат застраховките. Да не мислиш, че на Путлер му пука дали Русия губи пари.. за него е важно той да печели!

До оня с теорията на конспирацията.Спри да си промиваш мозъка с либерстлите помии по сиенен.

Или който ще загуби милиарди от неизпълнен договор - Оркистан!

Днес вместо да спра душа (след като се окъпя), направо ще изтръгна тръбата. За къв ми е да го въртя крана, като е по-гот да реша проблема радикално. Дреболии като ремонт, загуби и т.н. няма да ме спрат.

Подарък от сърце от братския американски народ за зимата на онези, на които им викат "Фък дъ ЕУ" НЕ СА ЛИ КАТИЛИ АМЕРИКАНЦИТ, МРЪСНИ И ПОДЛИ ДУШИ?

Викито нюлънд ще я опроаскаш ли или ко ши я прайш

Не знам кой е взривил газопроводите, само знам, че единственото останало работещо трасе до Германия и околията е газопровода през Украйна. Който, по съвпадение ли, не ли, е собственост на синчето на Байдън. Това удобно се забравя. Пускането на Сп1 и Сп2, бъркаше директно в джоба на фамилията Байдън. Идеята е, че може ресурса да е руски, но контрола и печалбата трябва да са американски. Кой ли да има изгода да взриви двата северни потока, и аз не знам. :)

Детонации на какво по-точно? Едва ли са били на торпеда иначе нещата щяха да са доста на зле(лично предположение, поради липсата на информация на какво може тръбите да издържат). Или на дълбочинен заряд макар при този случай кораба пуснал заряда да не може достатъчно бързо да напусне региона преди детонацията. А ако ще е екип от подводница то тогава трябва подводницата да е висок клас стелт със специален екип след като региона е пълен с кораби на НАТО и няма как да не се забележи подобно нещо. Най-лесно ще им е да разберат кой военен съд е бил в региона по времето определено за извършеният саботаж. Друг е въпроса дали ще го оповестят това ако се окаже американски или друг тип кораб на НАТО?

От любов към американските центове би ли изкарал сестра си на магистралата? Само питам...

Германия след взривяването на двата газопровода: "Това е акт на война и автоматично се задейства член 5 на НАТО , но е малко комплицирано, т.к. е извършено от САЩ "

е рушено... рушистан е...

https://www.monkeywerxus.com/blog/the-nord-stream-2-pipeline-sabotage

Интересно какво мислят по въпроса германците...

последно дира руски ли е или американски :) щото зависи кво пише - ако ви хареса едното, ако не другото :) тъпаци, сър...

на щатите не им изнася обединени европа (и най-вече германия) и русия

нали и без тва нямаше да ги ползват щот не щат руска газ....

бате, краварите!

Нали се беше самовзривила тръбата изнътре?

Руснаците са правили последни учение в този район, а и в този район има много мини останали още от 2-та световна война.

бате, краварите!

кво цъкате минуси на човека.. рушистан как припознахте ?

Интересно! И определено нещо на което американците са способни. Най-вече след като постоянно имат въздушен трафик до Полша. И ужким пазят региона.

Ако от Дания и Швеция не казват кой, кога и с какво е навлезнал в техните акватории, значи всичко е ясно. Ако бяха руснаците, веднага щяха да кажат.

Подводница на дълбочина от 45 - 50 метра??? И при това незабележима? Там е пълно със домати , рибата като плува и я чуват.

Са им тръби, нали не искат да получават от Русия!

Беше установено че 9 часа над мястото непосредствено преди взривовете е обикалял американски боен хеликоптер. Ето записа на траекторията във flightradar: https://www.flightradar24.com/2022-10-06/00:00/12x/VVHG725/2d9b2666

Se taia

Съвсем случайно няколко дена след това Путин предлага да се сертифицира СП2 :) Интересно съвпадение...

Памперса беше заплашвал още преди войната в Укрия, че пуснат ли газ по тръбата немците или почне ли война в Укрия ще атакува тръбите. Укрите също врещяха от години, че трансфера на руски газ през Укрия е въпрос на тяхно оцеляване. Така че, кой гръмна тръбите е пределно ясно.

Защо не спрат този кран и да спре този теч? Колко газ има в тази тръба, че една седмица не може да излезе и продължава да има силно налягане?

САЩ, Англия и Полша какво казват по въпроса? То на тях това им беше мечта.

Se taia

Запис братче от днес нали? Аре лекинко да започнете да наваксвате с IQ, че иначе ще ви спрат копейките

Гледам всеки ден "Россия 1", за да съм обективен. Обаче как да съм обективен като видя следното: Предаване "Время Покажет", между новините. Репортаж от окупирам град, бомбардиран от "Нацисти". Сцена 1: Репортажа започва с Тъжна, бавна музика. Две ревящи баби през сълзи разказват за малкия Ваня, убит от нацистка бомба, докато е седял и учил на компютъра си. Сатанисти, американци, нацисти! Викат бабите... Сцена 2: ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ се появяват: - спасителен екип - репортерите с камерата - майката на Ваня, която като вижда разрушената стая изпада в истерия с викове "СПАСЕТЕ ГО! СПАСЕТЕ ГО!" Сцена 3: Тялото на Ваня го изнасят извън блока, докато НА ЗАБАВЕН КАДЪР, майка му припада на земята на фона на още по-драматична музика АЙДЕ КАЖЕТЕ МИ КАК ДА ПРИЕМА НАСЕРИОЗНО РУСКИ НОВИНИ ??????

Само САЩ печели от тези саботажи - така единствено възможния начин за снабдяване на ЕС с газ е през газопроводите през Украйна контролирани от Бадън младши или втечнен газ от САЩ на космически цени. ЕС е поставен под пълна зависимост на САЩ, който ще им го тури с кеф, че даже и парите ще им вземе.