УНСС уволни дисциплинарно преподавателя, който протестира срещу посещение на Борисов

Мотивите - доцентът злоупотребил с доверието на работодателя и не изпълнил задължението да не злепоставя доброто име на университета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето настана времето,когато Б Б няма да управлява и ще управлявате възмутени,онеправдани, чалгари и т.н. Ще можете да правите всичко. Но преди всичко да управлявате.

съвсем правилно те уволниха... къде си ти къде е Б ..Стоичков казваше за такива като тебе, че дори и къщичка за птички не сте направили. Студентите могат и без твоите остарели възгледи и методи.

хотел на Халкидики , с парите от ремонта и под благия надзор на вожда Му

Само идиоти и калинки завършват УНСС. Това е сбирщина на тарикати.

а най-лошото е, че подобни послушни плужеци като ректора са толерирани навсякъде. срам за университета, срам за обществото и срам за държавата. вървим по пътя на тоталитаризма със страшна скорост, след като се уволняват хора заради изказвания и гражданска позиция.

Публична тайна е ,че Борисов не го искат и преподавателя е изказал мнението си.С действието си ректора-калинка урони авторитета на УНСС.

ОСТАВКА на раболепния ректор-селендур!

Ми ректорът е бил потресен от просташкото изригване на въпросния свободен от задръжки индивид. Това не е свобода на словото, мили деца, това е най обикновена простотия и липса на домашно възпитание. В този смисъл индивид с подобен дефицит наистина уронва доброто име на университета.

Уволнение за изказано мнение във фейсбук е абсурдно. Няма значение какво е казал. Не е от името на университета и съответо не може да урони нищо освен личния му престиж . Да му отговорят във фейсбук като не са съгласни. Щяха да са прави, ако беше почнал да облъчва студентите и да им пълни главите с глупости в часовете си. От друга страна, уволнението е от името на университета и уронва престижа му - в УНСС личните мнения не са разрешени, а уволненията по политически причини са практика. Натегачите са безсмъртни! Срам!

Напълно справедливо решение за уволнение на доцента поради некомпетентност и противодържавни изяви срещу българския министър-председател.

Затова е и справедливо и компетентно в тиквената държава да сме на 112-то място по свобода на словото. Гарантирано от ГРОБ!

Е, сега ще им се наложи да го върнат.

Ето, на това му се вика демокрация в действие. Затова пък ни го показаха в гръб от болницата. Много безобразна гледка. И защо трябваше да прегръща лекаря, който положително си има много други достойнства.

Тоя е от тия дето стават комунисти на 8ми септември...

у нас смятат за луди. (до Незнайко)

А Боко е от вечните комунисти. Линията на партията се следва успоредно и без отклонения. Иначе уволнения. Може и Белене.

Протестираш - уволнен си. Не отиваш на манифестация - уволнен си. Политически репресии.

Боко е мутра и действащ комунист. Някой да се съмнява? Всяко мнение дето не следва официалната линия на партията се наказва жестоко. Тоя ректор е голяма калинка. Герберска. Мхайте го. Всички университети са пълни с калинки и произвеждат калинки. Всички.

че ще го възстановят! А ако не се случи съдът ще го върне на работа.

Боко падна и ще върнат човека. Да ви имам гробарската демокрация. ЕНП - уйдурма. ЕНП трпи тиквата. ЕС търпи тиквата. Срам. За нас срам и за ЕС срам. Ако Боко не беше паднал, щяха ли да го върнат? Не.

На този глупак университета не му е бащиния! Не може да нарича министър-председателя"жипка". Незабавно да напуска! Какво лошо има в това,че Борисов идва на посещение? Кой го е направил доцент този примитив!

сигурно и теб той те енаправил

Боко е жипка тиквеник, а ти си само тиквеник, а може и тикварин да си.

университета е автономен. Министър там не бива да влиза. Принципно. Не за друго, а от уважение към учените. Щото министъра е посредственик спрямо истинските учени. Боко за реклама на тиквенизма си и тиквенскта си партия и в ада би влязъл ама на, не помогна. ПАднахте тиквите по гъз.

грешка. В Университета може да влезе всеки. Ти що смяташ че Борисов е нещо специално за университетите. Проблемът е в управата на Университета. Сами се избират, сами се управляват. Ако Университета е зависим, новата власт да върне доцента.

То и на ректора не му е бащиния, ама на, обърнал е университета на паркинг за жипка. И то официално, за разлика от преподавателя, който е писал в личния си фейсбук.

Бойко Борисов има спомени, как са действали комунистическите ръководители и сега прилага тяхната тактика! Знае той хитрецът, как се печелят избори!

Боже, Боже, Боже, в каква държава живееме? Да уволнят дисциплинарно човек, който е изразил собствено мнение!? А ако беше употребил хвалебствени слова за ГЕРБ и "Жипката", сигурно щеше да получи грамота по случай 24 май!? Ректорът на УНСС сигурно е приятел на Борисов, щом е уволнил преподавателя.

PEYTSCH

Доц. сам си го изпросил. Да ходи зидаро-мазач...

не разбра ли че паднахте от власт завинаги.

Е па кой си ти да казваш кой и кога да посещават университета .

Политическа кампания в учебно заведение, е престъпление.

И провери за записа за "Братиньо", как обсъждат някой от УНСС, какви милиона да му дадат, че да си построи и хотел в Гърция с тях. ;)

Бях студент по времето на протестите срещу Тодор Живков! Мога ли да кажа нещо: Рискувал съм кариера и затвор на времето. Искаха да ме изключват от СУ като враг на народа, че съм говорил против диктатора Живков. Размина ми се на косъм, понеже дойде промяната. Какъв диктатор е Борисов като от сутрин до вечер всеки който пожелае и платен, и неплатен може да го кълне и да се упражнява в словоблудство върху него? Влачиха му ковчези пред родната му къща, издигаха бесилки, правиха му вуду магии и какви ли не простотии. А вие ми говорите , че бил диктатор. Уволненият и то с право от автономния държавен УНСС да не се притеснява ще го вземат веднага в библиотекарския университет при бившите ченгета и сега метежници от Държавна сигурност, които по цял ден кроят и правят заговори как да върнат мафията и олигархията на власт!

кариера си рискувал като си бил студент лъжец

Не съм лъжец! Като те изключат от университета, нямаш висше образование и ти лепят етикета за цял живот. Нарочно ли ме провокираш, или си твърде малък да го разбереш? Не знаеш в каква мракобесна държава живеехме. След 10 ноември 1989 година разбрах ,че мои състуденти, които ми се пишеха приятели са били сътрудници на Държавна сигурност и са ме топили. Навсякъде се започваше работа с препоръка и длъжностна характеристика. Хубава работа не можеш да започнеш никъде. Всичко бе държавно и контролирано от партията “майка” и силовите структури.

Напразно си рискувал кариера и затвор, щом не си разбрал срещу какво се бориш. ТЖ бил ужасен диктатор - добре. Без хилядите натегачи и страхливци, дето уволняват и вкарват в затвора само за мисъл, той нямаше да оцелее на поста си и 3 дни. Няма значение дали Борисов е такъв или онакъв, проблема е, че антуража е същия. Дай му власт и чудеса прави на гърба на другите. Така се раждат диктаторите. Изглежда си се борил срещу такива като тебе и сега си готов да ги заместиш, хахаха.

такива лъжци. Я разкажи в кой исторически период си рискувал кариера като си протестирал срещу Тодор Живков , пък си бил студент...... Нещо като дисидентсвото на Чехлю ги разправяш.

Хайде стига с това минало, и колко велики са европейските ценности. Това уволнение си е по чисто европейски ценности, не търсете под вола теле. Примери, дал господ. Преподавател в UK казал "браво момичета" като решили математически проблем и се простил с работата си защото едно от момичетата не се чувствало момиче. Потърсете "Uppsala University scandal" как доброзорно Професор Burglind Jöricke и Професор Oleg Viro (ръководители на математически департаменти - катедри) са уволнени от Университета в Упсала, Швеция, на 8 февруари 2007 г. Вината им е че са алармирали ректора за назначение на "приложен математик" който няма квалификацията да е изобщо математик и работи в университет. Примерите са разпръснати по цялата "богоизбрана-демократично" Европа. Предполага се учени, и хора работещи в университети, да имат гражданска позиция и я изявяват без страх от дисциплинарно преследване. Ако позицията им не струва, това е нивото им. Другото с фирми, компании, води само до едно, и това е събирателно в "корона" кризата. Не е възможно учен който има позиция различна от управляваща "вихрушка" да бъде заставен пред дилемата да си мълчи или изгуби работата си. Университети се предполага да бъдат коректив на обществото, учените не са кучета на каишки. Виждате ли какво стана сега когато всички в Европа са си глътнали езика?

За дисциплирано уволнение по същите членове от КТ, е Ректора, който очевидно е подмазвач и лизач.

да

с Ореха няма проблеми да работи всеки ден. А, да де простия Бойко ДЕТО Е ПРОЧЕЛ САМО ЕДНА КНИГА , ЯДЕ 4 ТОНО СУДЖУК, 30 КГ ФИЛЕ НА ДЕН , ИМА ОСТРОВ И КЪЩА В БАРСЕЛОНА И СИ ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА С ПАРИ И ЗЛАТО ГЛУПАКА МУ С ГЛУПАК СЛЕД КАТО ИМА БРОНИРАНА КАСА. Не може да стъпи в ХУнсс

демокрация, а ? Свобода на словото, а ?

Това не е инцидент. Това се случва с академичната клариера на всеки, който е имал нбеблагоразумието да се изрази свободна позиция, която не е изчислена по 3.14 спрямо партийната линия.

Дефиниция за права линия: Всяка линия успоредна на партийната, е права линия.

Малка корекция: Всяка крива линия ,успоредна на партийната, се нарича права линия.

Аз съм завършил този уневирситет през 1991г. Тогава беше на ниво, но сега е толкова паднало нивото, че нямам думи. Мнго е зле УНСС

През 1991 г. не беше ли с друго име?

Пускал ли е яка чалга по време на лекции

Абсолютни подмазвачи и некадърници ,които ще бъдат осъдени.Щом тези жалки калинки с измислени звания могат да ближат задника на един мазен , тлъст престъпник е ясно колко надълбоко е навлязла герберастията в нашето общество и как трябва да се сече до корен за да се нормализира.

Даа, Рапона си отиде, но рапонщината остава...

Тоя доцент на смешна позиция е от нашите хора. Ще го предложа за "активен борец"

Така ли? Че вие герберите нямате позиция... Аааа имате една любима - поза партер спрямо по силния! Ибрикчии!

Явно една от първите работи на новото правителство е да уволни ректора на УНСС! Тоя от слугинаж към безкнижника до такава степен се е олял, че не е разбрал , че любимия му БХ вече не е премиер! Не си е "купил" фабрика на 8-ми септеври, а напров на 9-ти сутринта...

А Гумен Речев - кога?

Мутренски слугинаж.

един чалгарски ШУТ на ректорчето, възстановяване на професора и сме 6!

В УНСС цари корупция и пилитиканство от години. Каква работа има премиера да ходи там предизборно ? Защо ще уволняват някой който е против това - на какво правно основание ? Съвсем са откачили тия подлизурки. Сякаш не видяха , че на ерата Борисов идва края.

А сега е редно дисциплинирано да го възстановят!

това може да реши само съдът.

УНСС е държавен вуз и когато идва минисър председателя на посещение е същото като COT в някоя фирма да посети някой филиал. Мислите ли че някой шев на департамент в частен вуз ако направи същото ще остане на работа. Е тук е разликата, че в Българи няма толератност в държавните вузове всеки мисличе може да правивсичко.

ПИШЕШ НА КОЛЕНЕ ! ЯВНО И ГОВОРИШ ПОД СУРДИНКА . ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ СИ СВОБОДЕН ЧОВЕК !??? МНЕНИЕТО НА РОБА НЕМЕ ИНТЕРЕСУВА .

А ти сигурно си анархист 'анрхията е майка на реда - татко Махно'.

Така излиза, че министър, пази Боже министър-председател, няма право да посещава университети, защото винаги ще има някой преподавател, който е привърженик на друга политическа партия и могат да се засегнат чувствата му.

Кво ще прави там? Лекция ли ще чете безкнижника?! Не знам с кво айкю си, за да не можеш да стоплиш, че това е било предизборно посещение... с цел - агитация! Ами като не съм му фен, не съм длъжен да го придружавам!

Че не са го карали насила да придружава когото и да било. Също така ясно си пише, че това било предизборна агитация, после пък отрича да е твърдял това.

У НСС ПРЕПОДАВА НАДУПЕНО СТОПАНСТВО ! КОЛКО НИСКО МОЖЕ ДА БЪДЕ ЧОВЕШКОТО ПАДЕНИЕ ! отврат

Защо ректорът не е изгонил Борисов? От къде накъде ще се води предизборна пропаганда в деполитизирано учреждение?

Ми защото неграмотнико УНСС е държавен вуз и министър председателя един вид му е принципал. Министър председателя може да стартира процедура по разкриване, преобразуване и закриване на вуз, камоли да отиде на посещение в него. Само в България се мисли че в държавните бузово всеки можа да прави каквото поиска.

Тоя случай просто смърди на незаконно уволнение. Тоя може да ги покъса от съдене тия, стига да му стиска...

Докато студентите търпят такива лизачи на диктаторски задници, България ще е кочина. Студентите в нормалните страни щяха да скочат като един, ако се беше случила подобна гавра с демокрацията. Нашите чакат някой да им даде по 50 лева, за да "протестират"! Тотално банкрутирал морално народ. Няма никаква надежда.

"От УНСС изразяват готовност да предоставят мотивите за уволнението, но след като се консултират с адвокат." Т.е. те са го уволнили "дициплинарно" без даже заповедта за уволнение да е погледната и парафирана от юрист? Идиоти, милорд!

Използвам случая да направя кратка рекламна пауза: От утре в УНСС се подновява промоцията "3 изпита за 200 евро и едно прасе!" ! Колеги участвайте, такова нещо не може да ви предложат в друг "университет" !

И язе кат подкарам Дидко Пеевски за натуралното, пък може ад им помогне и за кешовото.

Един тулуп по- малко.

Съдът ще го въстанови на работа, а ректорът няма да може да го пипне. Вече съдът не е на Каскета. Да предяви претенции че УНСС му отнема свободата на словото и му уронва автпритета + пропуснати ползи с какъвто и адвокат да се кансултират този достоен човек може да се пенсионира за сметка на герберското руководство на УНСС, което се опитваше да къса студенти и спира студ. Права по комунистически , защото такова му е ръководството на Карл Маркс!

боко мутрата падна но неговите протежета са на власт и колят и бесят, ще минат много години преди да се освободим от това зло........

Няма дс са много. Те се издават един по един и със страшна сила ще супат духата!

Сигурни ли сте, че на посещение е бил Бай Хой, а не Бай Тошо.

Ако това стане в Европа, медиите ще смачкат и ректора, и Тиквата Куха. В БГ обаче, медиите са надупени на 112 място до Турция и Судан.

Навремето от Софийския университет уволниха проф.(?) Николай Василев (Big Nick) за това, че се изка против "избирането" на Владимир Живков (Синът на Тодор Живков) за професор, без конкурс и хабилитационен труд! По правилно е да се каже - против назначаването му или удостояването му с научното звание професор! По същия начин Симеон Сакскобургготски назначи удостои Борисов със званието Генерал-майор без необходимото академично образование и без заслуги! Управлението на Борисов не се различава по нищо от авторитарния режим на Тодор Живков и неговите методи! Поставих (?) след проф. защото не бях сигурен дали по това време Ник беше професор!

А среднистът Лучано за министър? Вовата поне беше с визше?