УНСС: Дискотека ”Ориент 33” спира на 3 юли

На наемателя на дискотека "Ориент 33" е връчено предизвестие преди три месеца и по закон той трябва да преустанови дейността на клуба на 3 юли т.г. Това се посочва в съобщение на УНСС в отговор на изявление на сдружението "Майки срещу насилието в Студентски град".

Обратно в новината

Коментари - УНСС: Дискотека ”Ориент 33” спира на 3 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То Студентски град на Сталинград заприлича с тези трупове ??!!

Ау, ми те сега студентите съвсем няма да ходят на лекции.

На всички е ясно, че безделието ражда пороци. Наистина ли няма с какво да се заемат тези кукувици?! Ами да плетат чорапи, да гледат ферхонде и да си възпитават нехранимайковците!

" Собствениците на капитала ще стимулират работническата класа да купува все повече и все по-скъпи стоки,къщи и технологии,докато техният дълг стане непоносим. Неплатеният дълг ще доведе до фалит на банките, които ще трябва да бъдат национализирани, а правителството ще трябва да поеме по пътища,които евентуално ще доведат до комунизъм". Карл Марск 1867 г.

това го покажи на майките дето настояват за незабавното премахване на паметника, иначе маркс се оказва, че е бил врачка, 145 години по-късно, изживяваме неговите предсказания.

Тези въпросни майки наистина ли са толкоз глупави и малоумни или и това се манипилира от високо? :Д

Бих желала да помоля първо да проверите и след това да публикивате- паметникът пред УНСС е на Стефан Бобчев (основателят на университета), а не на Карл Маркс

Сега ще забраним чалгата, утре ще филтрираме интернет и накрая ще горим книги и ще затварвяме хора заради убежденията им. Не съм убеден, че това ще направи децата ни по-добри.....

Според писаното от тебе трябва да разрешат и циганските катуни в центъра на всеки български град. Щом сравняваш свободата в интернет с просташкото наввиране на чалгата в алма матер, ясно колко са ти акълът и култирата.

Това "сдужение" иска разни неща, но няма представители и телифон за връзка. Интересно как си обявява исканията???

Добре са написали "Жалко" "Д четат тъпите майки" и "Firе" - Това сдружение на майките защо не се занимава с възпитанието на собствените си деца... паметника им пречи...за 20 години се унищожи селското стопанство... редица заводи разпродадени и ограбени...има ли безплатно образование...безплатно здравеопазване...как живеят пенсионерите с 145 лева пенсия...как се плащат високите сметки на топлофикация т.н....защо 5 % от народа ? имат милиони...тези майки от кой са ?... паметника им пречи... простотия...

Простите майки всичко в тази пропаднала държава оправиха, та накрая на паметника на Карл Маркс се огледаха, зер той им е виновен , че отрочетата им ги мързи да учат, че слушат чалга и се напиват до безпаметност, а после взаимно се избиват. Мисленето им е на ниво талибани. Ето пример - Талибаните в Афганистан започнаха разрушаване на световноизвестните гигантски статуи на Буда в централната провинция Бамиан. Във Франция като пример за по-цивилизована нация до ден днешен не са разрушили Триумфалната Арка построена в чест на всички воювали и загинали за Франция във войните на Първата Френска република и Наполеоновите войни (1789-1815 г.). След падането на Наполеон никой не си е и помислял да я разрушава. Но явно нивото на интелект на протестиращитите български майки е талибанско.

м/у другото горбачов също живее тук (лондон)...и кво стана уж големи врагове на запада и комунисти, а пък всички запади ги оценя и "приютява" на старини...

Не оценя, а оценява. Освен тази малка забележка мога да спомена, че Горбачов е гробарят на марксизма. Преди него никой не дръзна да каже на пролетариата, че не му е работа да управлява, а да работи в работилници - за доброто на обществото и за свое добро. Но мога да ти кажа за комунисти, които западът го 'оценя'. Нашите от БКП в момента харчат твоите милиарди и те управляват от няколко европейски столици. Такива лекета като Станипев и Първанов са само маши на хонорар. Та там са оценили тези изроди по силата на тесни частни интереси - закупили са имоти, които са населили с родата си и са се качили на главата на местните с опитите си да корумпират, да упражняват нелоялна конкуренция с нашите милиарди, представете си каква окичена с пари низост са 'приели' в западните държави.

подкрепям, не случайно гроба на карл маркс е в лондонския "хайгейт" -(за редовия бг примат-чалгар обяснявам : един от скъпите квартали в северен лондон)

Това не е дискотека,а чалга проституция.

Евала и без това беше гадна наркоманска дупка!!!

Е, то излиза, че самите УНСС са решили да го затворят и то още преди три месеца. Това сдружението-фантом, дето са се кръстили "майки" и никъде не е ясно кой ги представлява и те кого представляват, се оказва че са се накичили само с име, а водят политагитация, с която се изложиха яко. Показа се пълното невежество на тия, дето ги употребяват или на самите тях, дето не е ясно кои са.

За дискотеката - ОК! И без това болшинството такива заведения са на мутри и техни приближени издънки... Но не и за емонтирането бюста на Карл Маркс! Отъждествяването му с комунизма итн е признак за доста ниско културно ниво... На Запад: в Европа и Северна Америка теоритичните разработки на Маркс се ползват с голямо уважение. Но не и у нас, където той се отъждествява с Ленин итн Георги Димитров, което си е една от многото бг простотии...

С голямо уважение се позлват от определени среди, чиито умове са извратени. Един председателстваш на такива е и Сергей ДмитриевИЧ (колко типична българска фамилия!!!). Останалите, които в онези географски ширини доминират слава Богу, изучават изродите, за да са наясно какво означава вредна утопия. Но не са им заслагали бюстовете по университети, защото било признак на липса на самоуважение с опасни за държавите им последици. Така че уважаваме фактологията, но фактите се подреждат по местата им и на упадъчните доктрини не им се изддига паметник, обратно на бляновете на лумпенизираните псевдо интелектуалци от ляво - учат, учат, накрая все простотии ръсят и се оказва, че парите за обучението им са вредно вложени. Да бяха учили за стругари щаха да са полезни. А така са вредни и за самите себе си, защото рушат щастието на поколенията си - типично деградивно явление при наличието на ниски интелектуални способности.

Напротив, напротив, навсякъде са си сложили техни бюстове - в университети, градинки и паркове. Явно никога не си бил там, а говориш!

ами сега, как без чалга...?

Браво, че се затваря това заведение. Живял съм в студентски град 7-8 години и знам какво се случва точно в района, около "33", в който има много дискотеки. Майките изпращат синовете и дъщерите си да учат, а те се напиват, повръщат и правят безраборен секс с който им падне, в последно време жените се продават за пари на младо и старо. В последствие студентите казват на родителите си че всичко е наред, но......както се казва по телефона "Как си майче"..."Добре съм мамо". Студентски град се превърна в символ на деградация и разпада на обществото, свърталище не на студенти, а на проституция, алкохол, наркотици и разврат.

Така е. Както казва Маркс: "Битието определя съзнанието". А кой определя битието? Класата на тия с парите.

Интересно защо пък аз смятам, че съзнанието определя битието. Ако беше обратното, нямаше да има нито един беден човек, който да е израснал в обществото. А има хиляди такива. Ако беше така (както е според Маркс и още милион сбърканяци), нямаше да има провалени хора, синове на богати. А има. Ако Маркс беше прав, комунизмът щеше да е проспериращ и конкурентоспособен строй, а не осран кенеф, какъвто е във всички посткомунистически държави. Очевидното е, че човек се променя чрез осъзнаване и че именно това променя автоматично и битието му. Сложи циганин в богата къща и гледай как ще му се промени съзнанието. Сложи комунист във Виена (ЦК на БКП е изнесен там) и гледай как цяла Австрия ше прореве от него. Днес има австрийци, които се махат от Виена, защото (цитирам ги) там е комунистическо котило. Казват си го директно. Изводите само за зобитата може да не са ясни.

Паметници на такива изроди като Маркс не трябва да има в България, колкото и да го изучават по икономика по света. Най-малкото защото неговата теория включва това такива славянски народи като нашия да изчезнат, защото били неспособни да устоят на революцията и трябвало да бъдат погълнати. С багера долу и за старо желязо, пък комунистите и издънките им нека си пищят! Имайте поне малко национално чувство.

В кой труд на Маркс ги прочете тези неща?

Това което г-н Маркс описва като лумпен пролетариат , в наши дни може да се опише като чалга фен :)

За отдаването на имоти, за да се отварят "чалга" клубове в градчето си много прав. Скоро минавах през градчето и съм ужасен от вида му.Кръчми, кафенета, барове и т.н, това трябва да се спре

Защо се дават помещения за чалготеки?Защото се взима наем,защото пък парите за вузовете все не стигат.Освен да махнат чалготеките и да вдигнат таксите!Държавата пари повече няма да даде.

Ориента е част от българщината, не тръгвайте срещу народа си!

Ориента не е част от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! Ако ти се чувстваш ориенталка- съдейки по името ти, моля- на мига изчезвай при народа си, в Родината си, към Босфора! Нямам нищо против турците, но не налагайте ориенталщината си тук! Ай сиктир от цигани, турци.... и какви ли не още тук..

Ориент-ЪТ е част от България. Частта му с разврата и блюдолизничето му не е част от българщината. На тези качества отваря врати християнството( донесено през Византия еврейско учение),а са доставени от турското робство. Научи се какво е българщина. Научи и езикА на българите.

И къде студентити ще друсат анадолски сърбежи? Много просто- ще отидат в съседната кючексцииница за поредния кЙОчек

Само едно уточнение за Маркс: Наложи ми се да проуча актуалните учебници по социология и философия в Европа (Англия, Скандинавия и Франция основно). Мога да ви кажа със 100% убеденост: не само ,че Маркс го учат, а дори учебниците им са до голяма степен "марксистки". Те излизат от тази ситуация, обяснявайки как марксизма е - "неправилен" на изток и "правилен" на запад, като разделението е станало при разцеплението на левицата след 2СВ, когато соца отрича западната соцдемокрация, като "половинчата"... Айде моля ви се почвайте наново да се образовате, че и аз не виждам как по елементарно да ви обясня. Крайният реакционизъм на запад го считат за далеч по изостанал от който и да е социализъм - факт, добър или лош ама факт

Капиталът е популярно четиво в момента сред доста млади хора. Добър знак: хората започват да мислят по-свободно, по-необременено от социалистическото си минало. Според мен само поостарелите са толкова про- или анти-комунистическо/социалистически настроени. Мислещи младоци са за щастие свободно любопитни.

к'во ти е писнало слабо ме интересува. Сума трябва да се изплати и ще се изплати по един или друг начин.

След като нета беше залят със заглавия: "Майки: Да се махне паметника", а в същото време сдружение на "майки" не се открива в нета - с лице, регистрация, координати, адрес за връзка и т.н., медиите спокойно може да продължат темата с нови заглавия: "Вуйчовци: Да се тури паметник"; "Стрини: Да се махне"; "Баджанаци: Да се тури", "Балдъзи: Да се махне" и т.н. и т.н.

Сърдечно приветствам закриването на подобни оглупяващи и опростачващи заведения! "бизнесмените", които държат подобни гнезда на всичко "хубаво" за младите хора са нищо повече от обикновени ПРЕСТЪПНИЦИ!- които след закриването на идиотските им заведения, са за СЪДА и ЗАТВОРА!

Здравейте! Това е нашият проблем като нация. Питам:Защо е необходимо премахване на историята на държавата и в частност паметника на Маркс? Ние премахнахме всчико, а именно:Мавзолея на Георги Димитров(руснаците правят милиони от Мавзолея на Ленин). Това означава ли. че например Поляците да сринат със земята всчики Концлагери и т.н.Народ който премахва собствената си история не е народ.Аз съм на 35 и мисля че новите поколения трябва да познават историята, в противен случай ще се загубим!!!!

А замислял ли си се, че и Германия и Австрия са премахнали повечето нацистки паметници и символи?! И защо смесваш паметник на издигана в култ личност/съответно отричане и потъпкване на други/ и места оставени, за да покажат издевателствата на един строй. Лицемерието на предишното ръководство е крещящо, а това никой не коментира - как градят интелект и общество, а отдават имоти за чалга и сенчести бизнеси?

Това са само примери и според мен въпроса е принципен.Да има извесно смесване но не можем да избягаме напълно от историята си, нали.

Те германците, ако ме питаш са за жалене в това отношение. Нямат право да изразят заслужена национална гордост в днешни дни, веднага им размахват портрета на Хитлер. А размахващите обикновено даже не знаят, че този от картинката е австриец. Така че германците няма как да забравят. Ние обаче често се люшкаме погледнато исторически. Явно бързо забравяме, за това трябва да ни се припомня - да не следваме другите, а своя път...още не сме си научили урока.

мястото на историята е в учебниците, в които трябва да се укаже на младите, че това което е било не е хубаво, че изторията трябва да им за поука, а символите на пресатъония тоталитарен режим в музея на комунистическото изкуство до един.

За лумпените седесарски "майки" - ако изобщо съществуват такива ще им споделя нещо, което чух неотдавна от устата на един турчин в Истанбул - служител в туристическа агенция. На въпроса ми какво привлича толкова много туристите в този град човекът простичко отговори - "паметниците. При нас не ги събаряме при политически промени, защото те са миналото и историята на Истанбул". По аналогия нямаше как да не си спомня дългата опашка от чакащи да влязат в мавзолея на Г.Димитров в София - вторият в света, който беше съборен от нашите преходни "гениални" политици Костов и Бакърджиев само и само да се докажат, че били "антикомунисти". Затова пък днес няма по-грозно и неугледно място от него в центъра на столицата ни.

Сега там на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров водиме чужденците давидят що е открит паркинг, как се попълват талончета за паркиране и се пускат СМС-и за синя зона.

Простите майки всичко в тази пропаднала държава оправиха, та накрая на паметника на Карл Маркс се огледаха, зер той им е виновен , че отрочетата им ги мързи да учат, че слушат чалга и се напиват до безпаметност, а после взаимно се избиват. Мисленето им е на ниво талибани. Ето пример - Талибаните в Афганистан започнаха разрушаване на световноизвестните гигантски статуи на Буда в централната провинция Бамиан. Във Франция като пример за по-цивилизована нация до ден днешен не са разрушили Триумфалната Арка построена в чест на всички воювали и загинали за Франция във войните на Първата Френска република и Наполеоновите войни (1789-1815 г.). След падането на Наполеон никой не си е и помислял да я разрушава. Но явно нивото на интелект на протестиращитите български майки е талибанско.

евала на маиките, смурт на чалгата! бахти сганта, която прави чалготеки в университетите, нечувано и невиждано!

Аз и хиляди като мене са завършили ВИИ"карл Маркс" без да даваме нито стотинка за висшето си оброзование. Сега с дипломите си сме реализирани кадри на трудовия пазар. Паметника на Карл Маркс по никакъв начин не ни е попречил да придобиваме знания и впоследствие да се реализираме в живота. Това беше по времето на омразния ви социализъм. Сега когато такива като вас предпочетоха дивия балкански милиционерско.комсомолски капитализъм, нека бъдат така добри да си плащат като попове скъпите семестриални такси, да слушат чалга от всеки ъгъл на Студентски град, да шмъркат трева, да се наливат с алкохол и да си въобразяват че учат в "българския Харвадд" хаххх:))) и нека си го изкарват на паметника на великия Карл Маркс - разбрахте ли талибани ???

да.... твърде близо до истината, скоро когато няма да има и грам възможност за възстановяване на предишното ниво на култура, наука, здравеопазване... ще спре и промивката на мозъци, тогава тия неща дето ги пипеш ще праснат по челото хората, ама ще бъде неизбежно късно... Народ който сам цвили срещу социалните си придовивки е наод от шизофреници

Странни "майки", странно "сдружение". Чисто "медийно", с напълно неясна цел, след като тя се оказа политическа - борба с паметниците. При справка в интернет никъде не се открива нищо за това сдружение, освен споменатата борба със споменатия паметник. Не се открива сайт, несе открива име на представител, говорител, адрес, регистрация, телефони, електронна поща или какъвто и да е начин за контакт. Що за сдружение? Що за "майки", що за медии, които тиражират някакви "новини" от някакви "сдружения" на някакви хора, кръстили се някак си. "Майка" е свята дума, не може да се експлоатира и употребява току-така, особено за де замърсява с политика.

За чалгарските университети налагащи кръчмарска култура - нула субсидии! Да решат с наука и образование или с питейно-мозъкополираща дейност да се занимават.

на 15 септември ги отварят ,като ориент 34 :д трябва чалга промиването на мозъци да не спира !

За кръчмите, дискотеките и клубовете - Ок! Но, защо на болните мозъци от това Сдружение им пречи Паметника на Карл Маркс? Давай да бутаме всичко от миналото, щото ... пречи на съвремието.

Бутането на паметници винаги е било знак на ниска култура и необоснована омраза. Ама тук си е традиция - новата власт бута построеното от старата. Всичко, което не е модерно в момента под багера...

Ами човека, който създаде идеологията донесла мъки и страдания на милиони, не заслужава паметник. Или пък да вземем да направим и паметници на Нерон, Ленин, Сталин, Берия, Хитлер? Не се учудвам обаче на реакциите ви. Някой беше казал, че между понятията комунист, честен и умен може да се сложи знак за равенство най-много между две от тях. Тъй като не смятам че сте нечестни (те не пишат по форумите) остава да сте останалите две.

Защо да се махат паметници? Човек трябва да познава историята си. Били сме и такива. Аз не помня много (да не казвам нищо) от социализма, но за мен разрушаването на паметници е непростимо. Такива, като вас са втренчени в себе си подобно на най-омразните ви и не искате да излезете от бетнонираните си виждания...да не би паметника на британските летци да е по-достоен да стои. На която и странада сме били във войната избиването на цивилни българи не е геройство. Но паметник им цвъкнаха. Нищо, нека седи и той...като паметник на наглостта и двуличието на някои държави в отношението си към нас.

Не Маркс е донесъл страданията на света, а неправилните опити за интерпретация на теориите му в реалността. Като цяло Карл е обобщил и надградил предишни теории на други големи философи и мислители. В никакъв случай не може на него да се вменяват някакви престъпления.

Наистина си не мъка , а пълна скръб. Ти чел въобще поне един труд на Маркс ? Капитал? Или чувайки заглавие "Манифест.. " вече мислиш ,че Марк е имал партийна книжка. То бива ограниченост , но чак толкова не е за вярване.

ИЛИ всички преустановяват дейност за да няма къде студентите да се напиват и сбиват или НИКОЙ.

И каква е логиката зад това "всичко или нищо"? Понеже виждам тази риторика и като се обсъжда правителството - или ще оправи проблеми трупани с векове за един мандат или ДОЛУ. Ако повечето хора са такива екстремисти разбирам защо нищо не се върши.

Почитания за проф.Стати Статев. Добър старт. Да продължава все така в правилна посока.

Излиза че протеста на майките е бил напълно излишен - щом решението за премахване на чалгаджийницата е поне на 3 месеца. Според мен тия които дърпат конците на "майките" са били доста добре запознати е тоя факт. Защо примерно не скочат срещу някоя гадна кръчма или друг противен бизнес, за който още НЯМА решение да бъде спрян? ... А иначе проблема не е само в тия дето дават помещенията. Келешите ви защо си умират да висят там? Наясно ли сте ако се махне слободията в студентската общност колко ще падне наплива на кандидатстудентите? Контролни, доклади, задължително присъствие и нон стоп изпидване в/у взетия маетириал, практики, външни оценявания, мобилност на студентите по други вузове и реланото им оценяване във външна среда.... поне 70% от мераклиите на КСК 2013 ше отпаднат. То сега се влизат във ВУЗ основно щото си подобряват качеството на свободното време - ФАКТ, т.е. самите ВУЗ са чалгаджийници

Напълно съм съгласен. Махайки заведенията и стягайки режима ще намалят и желаещите да бъдат студенти. Лично аз не виждам нищо лошо в това студентите да се веселят, пък било то и с чалга. Само да не пречат на останалите.

Очевидно, в УНСС не преподават както трябва икономиката на капитализма и невежите им студенти търсят под вола теле.

Да почистим България от Чалгата и да започнем да съзидаваме.

Чалгата не е само в ориенталските ритми. Самоият инспириран "протест" на "Майките" е чалга. Както и много други неща СА чалга

Мого глупав подход е да вкараш в една папка две противоположности. Тутакси прозира неспособност да различаваш, т.е. глупост. Определена прослойка от населението на България е сбъркана в следното: хем са я втикали на несвойствена полоса за образование и 'развитие' (дикратурата лансираше деца на АПБФК, работници и селяни), хем си остават тъпи, защото генно това е постигнала природата с тях. Видимо има изключения, но те са надд 90% добре замаскирана фундаментална глупост и циниъм зад неестествено изградена личностна легенда (например Станипев или Първанов). Ето така индеферентният глупак продължава да си мисли, че всичко е наред, докато се проваля, а със себе си цели нации. И... вземе, че нарече чалга проявите на преди това смачканото гражданско общество. Вместо да се отнесе с особено гражданско внимание, съпричастност и поддръжка.

Когато тези студентчета станат толкова знаещи и можещи като Маркс, тогава да искат да му се махне бюста. Ама че пикльовци на по 15-20 години и все много знаят.

15 годишните са първокурсници в унсс, нали, другарю?

Обиждаш ли се, а? Пикльовци сте и на 15 и на 20. Писнало ми е от такива икономистчета дето току са завършили (или даже незавършили) и се пръвкат по фирмите искащи мениджърска позиция. В по-лошия случай пикльовците си правят фирма и горко им на тези които им станат клиенти ...

Да, не всеки може да изгради толкова цинична, античовешка и тотално провалена още с възникването си доктрина. Няма много изроди, които да знаят и да могат да нарпавят това. Според мен този образ трябва да остане, но с един допълнителен надпис: учете, но бъдете мъдри как изпозлвате знанията си, защото иначе можете да станете като този - срам за човешкия ген.

Ето това трябва да се чуе и прочета, не да ни занимавате с някакви прашасали бюстове.