Паметникът на Маркс в УНСС украсен с черепи и траурен вeнeц

Паметникът на Карл Маркс в Университета за национално и световно стопанство осъмна с пластмасови черепи и кости, съобщи Булфото.

Обратно в новината

Коментари - Паметникът на Маркс в УНСС украсен с черепи и траурен вeнeц | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Децата на Марксистите, му турят трънен венец. Децата, на децата на Марксистите, ще му турят лаврови венци.

Така е, защото необразованите БГ лумпени изобщо не знаят, че във всеки уважаващ себе си университет в Европа, трудовете на Маркс и Енгелс се изучават по икономика и никой не ги нарича комунисти, а още по-малко ленинисти, което е още по-абсурдно... Но карай, Чалгата е на власт, така че всичко е нормално...

Това, че не искат да се маха паметника не значи, че подкрепят идеологията, която Карл Маркс проповядва (забрана на частната собственост и преход към изцяло планова икономика). Нека стои там като паметник на човешката глупост. Заедно с черепите (ако не ги откраднат).

ами толкова им е образованието на тези псевдостуденти. Действията им показват, че просто са промити мозъци и няма шанс да станат професионалисти-икономисти...

Тоя чифут, пето поколение равин, си е бил продал душата на Ротшилдите и ционистите-талмудисти, за да измъдрува теорията на комунизма, бизнес-план за завоюването на света от чифутите с измамните лозунги за диктатурата на пролетариата. Паметникът му трябва да бъде взривен, както мавзолея. Мавзолеят можеше и да остане да се ползва като българско инженерно-архитектурно творение и част от историята ни, но тоя бюст е враждебен и ненужен, символ на гробокопачите на България!

ако знаеуш колко си зуе...... ше ти стане ясно, след ено 20 години.

Нещастник, чуждоглас плазмодий! Не се обаждай изобщо, нищожество. Негодникът тръгнал да дава оценки!

Право си улучил в десятката Гад, върховно, сякаш си ми прочел мислите. А на тоя мършояд под тебе хич не му обръщай внимание. Те тия са уроди, диагнози отвсякъде, това не са хора не са и подобия на човеци даже. Но като ги разконспирираш като им бръкнеш в гнусните душички миризливи виж как пищят гадините му с гадини гнусни.

Много е страдала и страда България от некадърници, завършили УНСС!!!

По-тъпи студенти от УНСС няма. Въобще не са чели "Капиталът" и марксизма няма абсолютно нищо общо с ленинизма. Ленин и тъпата руска пасмина чекисти кгб-исти и тем подобни глисти паразити опорочиха най-съвършения обществен строй - обществена собственост, укрупняване, масово производство и планова икономика без кризи. Революцията от 1917 е юдомасонски заговор точно с тази цел - да се направи така че хем да се ограби една държава с несметни богатства хем да се дискредитира заплахата за едрия капитал. Тъпи студенти, тези черепи Маркс не ги е описвал в " Капитала" , вдигнете ги оттам и намерете статуя на Ленин , Сталин, Троцки или Берия . Сега в икономиката царства едрия капитал, монополи и картели , световни тайни и явни групировки определят кой да бъде президент и кой не. Не мислете , че някой ще ви остави свободно да развивате частен бизнес. Вашия живот ще бъде ад.

Вярно е това. което казваш, но защо смяташ, че Маркс не част от юдомасонския план. Самият той е юдеин с баща равин. А в "Капиталът" да е казал нещо против банките и лихвата? А как капиталът преминава от нашите ръце в техните?

Възможно е и да е част от заговора, но той е създал един перфектен труд и не е казал и дума за избиване на интелигенцията и др. За банките може да не е казал, но със сигурност не е казал и за Марс. Негативите и провала на комунизма обаче нямат нищо общо с Маркс.

Явно не си наясно със замарксявананите и касапите ленинивци - един дол дренки са. "Нека господстващите класи треперят пред комунистическата революция. В нея пролетариите няма какво да изгубят, освен своите окови. А ще спечелят цял свят." съвместно с Фридрих Енгелс, "Манифест на Комунистическата партия", 1848 из книги В.И. Ленина Пролетарская революция и ренегат Каутский: Диктатура есть власть, опирающаяся непосредственно на насилие, не связанная никакими законами. Революционная диктатура пролетариата есть власть, завоеванная и поддерживаемая насилием пролетариата над буржуазией, власть, не связанная никакими законами.

Ако за вас "десните" експлоатацията на деца, 14 часовият работен ден, работата в събота, липсата за застраховки, осигуровки, шанс за живот, ... са нормални неща, хвърляйте камъни по Маркс и Енгелс.

Много тясна гледна точка имаш. Това което си го изредил може да го разгледаш като стимул за човека да работи върху себе си. Замисли се защо на запад са по-добре от нас.

Някои неща имат обяснение, но не е това което ти си мислиш, иначе сигурен ли си че са по-добре.

На запад не са по добре. Съотношението брой свръхбогати чифути към мизерници от гетата, при нас и при запада е едно и също. Дъртофелните пенсионери по корабите тук, не са обобщаваща извадка на западното население, както и нашите туристи на Бали не са такава за нас.

Формулата на Маркс за капитала е ясна : стока- пари ,стока " - пари ".. НО тази формула на Маркс вече не е актуална и не може да обхване обществото ! Не е могъл да предвиди - стока - пари , Стока"- Пари", кражба - париците в друг джоб!!! ....

Това е резюмето на Марксовата теория - той определя принадената стойност като грабеж....

Да не се окаже, че извънземните нямат частна собственост , а само лични гащи и ...чорапи?

Капитал=себестойност+принадена стойност Толкова очевидно и толкова вярно. По-добър паметник не му е необходим на Карл Маркс. Премахнете Маркс от икономиката и ще останат само борсовите спекулации. Премахнете паметника на Маркс от университета и възпитавайте безмозъчни бенкво чиновници. Така ще е по-добре за една държава, икономиката на която отдавна се управлява от Вашингтон.

Теорията на Маркс за принадената стойност е една глупост безподобна - нищо не е доказал горкия. Само претенции.

КАРТИНКА... Тези, които са го направили, едва ли са прочели и ред от него! А законите му важат все още...

pineapple

"а законите му важат" Да речем, че си прав. И какво от това? Без Маркс няма да има икономика ли? Няма да има пазар? Добре, че е бил Маркс, та да възникне икономиката... Я по-добре чети художествена литература. Другата не я разбираш.

Говори за икономика? Явно само това си се опитал да прочетеш...

Да се затрупа с черепи така че да не се вижда тоя ЗАГУБЕНЯК.

Еий таласъми панелни, вперьод да почистите МОНУМЕНТА. След революцията /по детройта/ ,ще ви правим Активни Борци Против Фашизма и Капитализма .

loyola

Защо ли си мисля, че извършителите идея си нямат нито от социализма, нито от марксизма-ленинизма, да не говорим пък, че вероятно и нищо не са чели от Маркс. Някой им е направил асоциацията, че паметника е "лош", и хоп, героите са го нацвъкали. Имаше го този ранен вид критицизъм показан в "История на света". Мндааа наистина тези протестъри или "студенти" са българския вариант на Хардварски възпитаници ...

Към "дедото". Уважаеми "дедо", настървението, с което се нахвърляш върху мен ми доставя тъжното удоволствие, че си тъп трол. И престани да ме раз-българяваш, преди да си разбрал коментара ми! Защото дори няма да ти кажа яж ми г.за, защото много добре си го пазя вече столетия, за разликата от надупеното ти миризливо дупе!

Не към теб а към комуноидите отродници. Ако се самопричисляваш към тях - то си е твой проблем :)

Прочете ли писмата на тия изроди - Съчинения, 34 том?

При социализма в България на държавна работа не се работеше.Хората си почиваха на държавна работа но бачкаха само когато вземаха домати и краставици на акорд.

Да, колко хубаво миришат плодовете на опростачващото българско демократично УбразУвание! Ако не беше дошла демокрацията, кога в УНСС щеше да се влиза с тройки? Ако не бе дошла демокрацията, кога щяхме да разберем, че няма по-голямо зло от комунизЪма, че комунистите са изчадия адови, че за хилядите матуритни двойки и неграмотността са виновни само и само Маркс и Енгелс. Кога щяхме да разберем, че няма по-щастливи вишисти от ровещите по кофите за боклук.

Тия са от българския филиал на ИДИЛ. Техен специалитет е разрушаването на паметници!

pineapple

Кой е разрушил паметника, бе малоумник? Ти чете ли изобщо статията? Сложи си очилата и поне погледни снимката, истерик такъв. Само са подредили черепи около паметника на Марткс, да личи какви са плодовете на марксизма.

А?

да бяха залепили на паметника копие от чека, с който Рот.ши.лд му е платил за написването на Манифеста

ами будните хора са в университетите, не на Бузлуджа, нали? Младите пътуват и знаят, къде се живее по-добре.. дали в държавата, дето има само един паметник на маркс- родната му къща или в държавите, в които са следвали къде сляпо, къде не, политическите възгледи на маркс.

това са ни "будните", какво ли представляват "спящите"

какво им пречи един паметник за да живеят където поискат и когато поискан неразбрах.

Всички марксисти тук споменават Фридман, сега ще ви покажа каква е схемата. Леви(Маркс)=Фридман=Сорос и др.=пореден опит за пълен контрол над света от ционстите Те са едни и същи, с една и съща цел прдставена по различен начин. Не мога да повярвам, че има хора които не го виждат

Идиотите не могат да те разберат!

Хайде за Фридман по-сериозно. Западът беше затънал в стагфлация - инфлация плюс застой и деградация. Това бйха последните издихания на кейнсианството, което преди десетилетие вършеше страхотна работа. Тогава мотнетаристът Фридман посочи пътя за измъкване от кризата. Но след като свърши добра работа (както добрата работа на Кейнс преди десетилетия) методиката на Фридман се изчерпа и беше необходима да се смени с тн съплай сайдели, но това е друга тема. Та думата беше, че в определен момент Кейнс, а в друг Фридман бяха спасителите на икономиката. След което и двамата станаха малко вредни....

А ако помислим върху предположението, че те сами са предизвикали кризата, както последно това направиха техните сънародници братя Леман и после спускат спасителя Фридман за да нареди така нещата, че те да могат да извлекат максимални ползи:)

прост - по-прост - най-прост - комунист!

Комуниста не е прост.Той иска някой друг да работи.Само че всички като станат комунисти няма кой да работи.

Комунизма е хубаво като идея само че на практика не работи.Просто няма кой да работи.

Няма как да съществува такъв обществен строй, в който всички са равни, с изключение на една групичка които са по-равни от останалите. Няма как различно умни, амбициозни хора да са равни. Това може само временно да се постигне на сила, но само ВРЕМЕННО.

Този път прочетох форума до последната точка и запетайка и се успокоих, след като в него преобладаваше (така си мисля) отрицанието на вандалщината. Колеги, няма нищо случайно в това вандалско действие. Нас искат да ни подменят, да ни отнемат науката, културата, нашата цивилизация! Към тези, които са го направили: А, бе, деца, нямали кой да ви каже да кликнете, а не да клекнете след поредната доза, кой е този!? Ами аз да ви кажа тогава: ТОЙ е полит-икономиста на миналото ХИЛЯДО-ЛЕТИЕ! Според Ройтерс, не според мен. До него се нареждат милостиво по-късно Джон Кенет Гълбрайт (бащата на социал-демокрацията), Фридман (бащата на либерализма)! Мили деца, в гр. Трир, Германия има къща-музей на Карл Маркс. Идете и я оцапайте с вашите л.айна. И да видим тогава дали Иван Костуф (отрицателят на Маркс) ще ви помогне да не оближете пода на дранголника. Позор, за това, което се е случило. Нали сме умен народ? Това ли ни е умната сила!?

Позорно е да си българин и да славословиш най отявления враг на България през войната 1877-8 г. С Енгелс са си писали и давали съвети от къде Сюлейман да премине Стара планина. И ако Сюлейман го беше послушал днес нямаше да има България. Да има паметник на Маркс у нас е равносилно да има и паметник на Сюлейман паша!

Уважаеми много-знайко, дето не случайно се наричаш "дедото", ами я виж историята, която не си чел! Абе, Соро-Моро-трол, иди надраскай и на.сери къщата музей на Карл Маркс в Трир! Ще ти отрежат топките, ако още ги имаш. А това, което искаш да ми набуташ (кой-някога-какво-казал) няма да стане!

Колко смело, колко гениално, браво на юнаците! Какъв потресаващ демократичен и научен Ум! Долу комунистическото БКП! Да живее Демократическото БКП! Долу световната комунистическа революция! Да живее световната капиталистическа революция! Кога демократично ще пукнат най-сетне червените бабички и старчета бе? Това НЗОК няма ли да им подейства най-сетне?

Уважаеми, "антимарксисти". Може би ще е интересно да знаете, че много преди да се появи "светилото" ви Милтън Фридмън е имало и други икономисти. Като най-големият е Маркс. Няма икономическа теория, която да не е стъпила по един или друг начин на фундаментите на неговите трудове Нещо повече, лелеяният от вас "западен свят", в който всичко е "хубаво" е такъв, какъвто е, основно благодарение именно на Маркс. Без Маркс до ден днешен щяхте да работите от 10 годишни по 15 - 16 часа, без почивен ден, без отпуск, докато ви тръшне туберколозата.

pineapple

До: Myth Всеки малоумник си мисли, че Марс е изградил капитализма и Маркс е създал пазара. Верно ли? И без Маркс нямаше да има икономисти? Хахахахаха. Ти си същият откачалник като Маркс. И той си е въобразявал, че прави пробив. Я си пий хапчетата.

Айде стига с комуноидно невежество и простотии :) Виж тази книга и се образовай Main Currents in Modern Economics: Economic Thought since 1870. By Ben B. Seligman. Само не ползвай руското издание, защото е цензурирано - разделите за Маркс, Ленин и Либерманизма са ампутирани.

СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА ЛИЧНО ЩЕ ПОЛОЖА РИТУАЛНО ЧЕРЕПИТЕ НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА И ИВАН МАВЪРА В КРАКАТА НА ВОЖДА :)))

И като се събуди - леле напикан!

Шило

А след като я свършиха тази работа, вероятните студенти на лекции ли са отишли или да поливат и да се хвалят с геройството си?

Няма Карл Маркс - няма проблеми! Честито!

Шило

Маркс ли им е проблемът? Че той не се изучава от 26 години. Дори не вярвам, някой от тях да е отворил и един от трудовете му.

Това са същите примитиви, които смятат, че Маркс и Енгелс са братя и че мюслито е религиозно а мюсюлмани се яде на закуска.

Това са някакви талибани, които си нямат и най-малка представа какво е писал Маркс нито за ценността на неговите трудове. "Капиталът" на Маркс доста дълго време беше бестселър точно в страните, в които марксисти-ленинисти не са били на власт ама както да го обясниш това на кухите недоучени лейки?! Според мен това е соросоидна акция целяща отвличане на вниманието от сериозните проблеми, които има Европа и Западът и от тоталния им морален и цивилизационен банкрут. Защо Маркс би пречил на някого? Защото доста добре е описал кой, как и кога създава кризи и пали войни за да решава проблемите си.

Евала! Ти изби рибата в гьола на марксизма :)

pineapple

Кой създава кризите дето ги описал Маркс и ги обяснил? Кризите се създават от параноята в твоята марксистка глава. :) Това на шега де. А иначе сериозно, кризите ВЪЗНИКВАТ от естествени процеси. Те не се създават от човека Х, Y или Z. Чети си конспиративните теории, отдай се на параноята си, но не ни изливай тъпотиите си тук. Излишно е.

Първо - прочетете по-внимателно Маркс. Второ - УНСС не е Харвард. Трето - нямат ли си друга работа някои хора, та до Маркс опряха ?

Поредната олигофрения на протестърчетата от кръга на соросоидчето Генов, осквернили паметник, този път на един от най-великите умове на човечеството. Да бъдат отречени икономическите теории на Маркс, е все едно да отречете законите на Нютон. Не знам само как не са се сетили да извадят картата с черепите на България, да докарат едно пияно, и заедно с Едвин Сугарев и Асен Агов да изпеят "Let it be"

Абе англичаните като изтребваха из колониите нали Адам Смит са четяли- ми дайте да го забраним и него! Икономическата теория е виновна за световните злини!

Защо ли черепослагателите не отидат в родния град на Маркс и да се поучат, как Германия се отнася към него. Но те и там ще бъдат слепи и глухи! Нали така!?

хаха, тъп комуняга... точно младите могат да пътуват и да видят разликата между Германия и източния блок, където маркс беше божество.

там е работата, че Марксизмът победи точно в Германия. Или си мислиш че социалната държавна политика на Германия е създадена от добрите капиталисти, без да са били принудени от профсъюзите?

Абсолютна простотия.

Как буржоазията преодолява кризите? Чрез подготовката на нови кризи, още по-всестранни и изпълнени с още по-голямо насилие. И чрез намаляване на средствата за предотвратяване на кризите. Karl Marx (1876)

Това е мното тъпо. Кризата е естествен цикъл, свързан с обновяването на основния капита. Съществуват и дълги вълни на цикъла (на Кондратиев). Това са естествени процеси, на които трябва да се реагира адекватно, а не да се блядослови.

45 години Народна Власт - 45 години цирк !

сега: ГРАБИМ БЪЛГАРИЯ следва: РАБОТИМ ГРАЖДАНЯТА

Извършителите са просто невежи оригинали, защото икономическата теория на Маркс се цени високо и в западните университети. Той не е комунист-революционер, а гениален изследовател на реалността и никога не е призовавал към насилие. Простотията и невежеството нямат граници, защото са по рождение...

В трудовата теория на стойността Маркс е пълна издънка, поради страхотния бъг в стойността на работната сила От там бъг в така наречената принадена стойност, бъг в теорията за експлоатяцията, бъг в теорията за абсолютното обедняване ... айде стига толкова че ми се драйфа от тоя антибългарски келеш.

Защото не е "чист ариец" и няма демократично мислене. Затова са тези седесарско-педерастки изпълнения! Откак дойде демокрацията,много хора обърнаха резбата. Не сдподеляш идеите му? Чудесно! Но той не може да се защити. Да опонира. Иначе би казал,че милионите избити хора и войните се дължат именно на ДЕМОКРАТИЧНАТА СИСТЕМА. РАЗБИРАЙ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ НАЙ ДИВ ВИД. КАТО У НАС.

Наистина по-голям идиот и безродник от "комунист-интернационалист" няма! Дебили с внедрена талмудитска програма в кухите си кратуни!

Шило

българският "Миленко" в действие. Вярно, че идеологическите науки бяха най-ненужните, които изучавахме, но всичко зависи от гледната точка. Все пак е едно виждане за човешкото развитие. Но, както и да е, не това е най-важното. Учудвам се на разбиранията на "борците с паметници"? Какво демонстрират?

УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС И ТОВА НА МАРКС И ЕНГЕЛС СЕ РАЗЛИЧАВАТ САМО ПО ТОВА ЧЕ : - ХРИСТОС ПРИЗОВАВА ЗА МИРНИ ДЕМОНСТРАЦИИИ ПРЕВЪЗПИТАНИЕ НА ДЯВОЛА С ЛЮБОВ :)) ... - А ЙОАН КРЪСТИТЕЛ , МАРКС , ЕНГЕЛС И ЛЕНИН ЗА ВЪОРЪЖЕНА ВОЙНА С ДЯВОЛА :)))

Не е само това. Разликата между христианството и марксизма е че според Христос - първо трябва да се промени човека, за да се промени строя, а според Маркс - да се промени строя и ще се промени човека. Не твърдя че социализма в България им реши спора, но аз съм на страната на Христос ...

Леле колко прости и неграмотни хора има в България. И тези майки, чели не дочели се месят в неща които не разбират. В най-силния вуз Кембридж, трудовете на Маркс се изучават и то с подробности. Бях изумен, като видях колко често са взимани и колко много ексземпляра има в библиотеката. Същото е и в Неперовия университет. Тук неграмонтните и неуките имат наглостта да учат грамотните. За туй сме на това дередже.

Маркс е бил човек изпреварил времето си. Във всички големи западни университети, трудовете на Маркс се изучават.

Младежта размаза червените гниди

Шило

Това акция на младежта ли е, или на нечии активисти?

Ба! каква ти младеж, това са някои оплешивяващи професионални 'борци срещу комунизма' на хранилка в посолството на Козяк.

pineapple

Да. Маркс изпреварил...другите некадърни крадци и се сетил да постави грабежа на псевдонаучна основа, а тъпи парчета като тебе си мислят, че това е наука. Значи пич ако ти имаш два апартамента, трябва да дадеш един на циганина в съседния квартал, та да сте равни. Това е марксизмът. Ти си раздай половината имоти на бедните цигани, за да бъдеш добър човек. Кога да дойда да гледам този твой марксистки акт?

Много компетентно се изказваш по неща, от които нямаш никаква представа. Чел ли си Маркс? Не си, нали? А тезата за раздаването в кварталната кръчма ли я научи?

интерсни представи имаш за марксизма. само да ти напомня, че при комунизма на циганите даваха апартаменти, но и ги караха да работят. никой не получаваше нищо наготово. и хайде недей да ми обясняваш, че зукербърг се е скъсал от работа за да стане милиардер с неговия фейсбук.

Точно така, ако имаш една фабрика, направи така че работещите в тях да ги превърнеш в цигани за да си построиш и банка.

Ако студенти са го направили, жалко за тези хора. Явно все още не са се научили да ЧЕТАТ!

Ако смяташ безмозъчните същества от "Протестна Мрежа" или НПОстутките за студенти ДА.

"Освен това бе поставен и траурен венец със надпис "150 години марксизъм - 150 милиона жертви"." Глупави лозунги за глупави хора. Написано по този начин изглежда, че при капитализма и империализма жертви няма? Хитлер, Наполеон и още много. Ами всички конфликти днес, ами ПСВ?

така и мойте работници са срещу Маркс, те не са съгласни, че ги експлоатирам!!!