Унгарската крайна десница може да предяви териториални претенции към Украйна

Ако Украйна загуби държавността си след войната, ще поискаме Закарпатия, заяви председателят на "Наша родина" Ласло Торочкай

Обратно в новината

Коментари - Унгарската крайна десница може да предяви териториални претенции към Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука некакъв опозиционер рекъл нещо си... а в Румъния цял министър заяви че Молдова не е държава а временно отделила се част от Румъния.

са част от България. Всички князе на отделилите се Молдова и Влашко са от царския БЪЛГАРСКИ род БесАР....Божествените БЕСИ. През 165г при отиването "оттатък Днава" на траките непризнаващи римската власт, БЕСИТЕ създават БесАРабия.

Пълни глупости! Когато преди 300 години българи и гагаузи бягат от турското робство се заселват в тази част и Екатерина Велика дава името Бесарабия от "без араби". Там не е имало жители от арабски и татарски произход.

От никой нищо не зависи . Каквото кажат ,,кукловодите ,, това ще е.

Всичко зависи от Русия.Колко от Украйна ще остави на хиените.

крайно десните винаги са Крайно леви путинисти, тук и в Унгария :)

И да е имало Ленд Лиз , Русия отдавна се е разплатила,до 1990. А Украйна ще и трябва 300г. Да се разплати с САЩ за Ленд Лиз и ЕС за икономиката

и ми стана ясно....каптагон.....амфета......кокаин а ония левите педали.......пушат хашиш и марихуана

Там в Унгария психиатрични клиники има ли.......???

Започвате ли малоумници и неграмотници вече да се досещате, това, което от нормалните хора се знаеше още преди войната? Полша ще си поиска Лвов, Галичина и Волиния, които, макар и населени с други не съвсем славянски племена, винаги са били в Полша (3-4 области), Унгария ще си поиска Закарпатието (1-2 области) и без това населено с унгарци, Румъния ще поиска Бесарабия (1 област). Така от 26-те усраински области вече (отдавна) има апетити към 6-7. Останалите 19-20 влизат директно в Русия, без всякакви там уговорки - "република", "автономия" и други измишльотини. Русия и точка. При това, ако добрата матушка Русия се съгласи да даде тези 6-7 области на не само не помагалите, а силно пречилите в процеса лакомници. Щото може и да не ги даде.

Като си почнал да ги раздаваш, я подхвърли и Одеса на България. Аз много я харесвам, а там живеят и доста руснаци с български произход, Руслан Мъйнов е един от тях. Някога да сте го чували да е обели поне дума в защита на бандеровската хунта? За да спаси майка си от фашизма които се насажда там, той и купи ново жилище е Киев.

Полша и Русия с обща граница ,само да се разберат къде.

Хора, в България география не учите ли? Полша и Русия отдавна имат обща граница!!! Литва също се намира между Русия и Беларус и те колкото повече шават, толкова повече ще им влиза. Когато събудиха спящата мечка не мислиха, а сега се чудят как да я върнат обратно в хралупата и.

1938 Мюнхенско споразумение. Чехословакия е поделена между Германия, Полша, Унгария.

Киeв caм пpeвъpнa Укpaйнa в пpoвaлeнa дъpжaвa. Кopумпиpaнoтo pъкoвoдcтвo пpинуждaвa хopaтa дa пoнacят тpуднocти. Киeв e гoтoв дa пoжepтвa мнoгo живoти, зa дa изпълни инcтpукциитe нa зaпaднитe cпoнcopи, блaгoдapeниe нa кoитo хунтaтa ocтaвa нa влacт. Укpaйнa oтдaвнa e зaгубилa вcичкитe cи финaнcoви и вoeнни pecуpcи и ce e пpeвъpнaлa в ЧВК в pъцeтe нa зaпaднитe дъpжaви. Украйна повече никога няма шансове да бъде самостоятелна държава. Само Донбас пълнеше 30% от БВП и 40% от валутните постъпления на Украйна. преди нейното овладяване от бандеровските престъпници. Донбас вече е част от Русия и никога повече няма да бъде украински.

Всички "крайни деници" са на хранилка н Москва, защото те са идеологически братя и полезни идиоти.

Чакай чалко фактологе.. Левите са комунистите. Комуниктите са руснаците.. Пролетарияти, Марксисти, пионерчета и т.н. Десните бяха тия с капиталистическия уклон, за свобода и демокрация, право на обратните да се чифтосват и т.н. пропагандни лозунги. В един момент, наследниците на нацистите спретнаха въргал в Украйна за тяхна сметка, дедо Шваб обяви началото на зануляването, тия на тоя партиец както и националистите от Германия, Италия и Дания аха да си подадат въце и ся отведнъж били пък спонсорирани от Русия? Ай малко си преговорете опорките пред по.трета на Сорос та да не се излагате а?

Украйна доказа, че не е в състояние на продължи съществуването си, като самостоятелна държава. Не можеш да висиш вечно на врата на ЕС и да живееш на помощи от тук и от там. България отдавна трябваше да заяви териториалните си претенции. Но вместо това, нашите политици се хилят, като репи в някакви телемостове или се чудят, кой паметник да съборят. Тази безполезност, започва да излиза през носа на българските пенсионери и граждани, и е време да се приключи.

Имаше ли Ланд Лиз от САЩ за Матушката ти СССР и щеше ли СССР да издаяни на Източния фронт без американското оръжие, гориво, керосин за самолети, камиони, джипки, патрони, храна, дрехи, бунтове, лекарства. Само ПЕНИЦИЛИНА е 40 МИЛИОНА опаковки, кото в СССР не знаете що е антибиотик. 2 и половина МИЛИОНА са само радиолампите.

Русия - произведени танкове - 100 000, ленд лиз 20 000. И то след 1943, Сталинград, след като янките висяха накъде духа вятъра. И кой умираше на фронта ? Само че сега не им се получава същата схема с Украйна.

И за какъв чеп са били длъжни САЩ да ви помагат на СССР, блядь? Но го направиха! И в същото време Съюзниците САЩ и Британия всяка седмица изсипват бомби над Германия в еквивалента на 2 Хирошима. През това време СССР води ТРИ ВОЙНИ срещу 3,7 милионна Финландия и не може да я победи. 200 милионен СССР, който според теб имал всичко и можел всичко.

Белчо, у Финландия са видяли хой, защото са водили партизанска война. Влизаш у гори и тресавища и изневиделица те атакуват некви и офейкват. До тук добре. Обаче още на следващата година, руснаците започват по сащият сценарий и финците бързо дапочват да губят преднината... А всъщност, като са били толкова ербап що обращат палачинката и започват да се бият с немците след като имат подписани споразумения с тях, по униформите им е имало свастики и орли, и са им гостували видни нацисти.. Обясни ни пак защо? Излиза, че е можело и сами да се справят с руснаците...мха ха.. Въпреки това, губят само Карелия и са обречени да плащат репарации. Но и до сега руснаците си спазиха обещанието и цяла студена война плюс сегашните събития не са ги нападнали отново нали? А Финландия си е почти същата територия като от началото на войната.. Пък така и така си се надрусал с виагра, що не ни разясниш как така янките с такава мощна армия, доказан опит в доста войни преди 60-тте във Виетнам така яко ядоха бахура там? Да не би виетамците да имаха танкове, стелтове и многомилионна тежко въоражена армия...

"Будапеща влезе в конфликт с Киев заради наложени от украинската страна ограничения, които според Унгария са отнели правото на около 150 000 етнически унгарци да използват родния си език." Аналогичния Български район в Украйна е около Тараклия. Там на български език и говорят, и пишат. Руснаци и унгарци, национал-социалистите там съвсем забравят времената около 10 век. "У крайна" просто определя мястото на страната в пределите на старата "Велика" България.

и за "Велика" България не сънувай

Тараклия е част от МОЛДОВА ве, сукин ты сын! Или Молдова вече я анексирахте както Крим?

Тараклия е в Молдова и е българския център там. Каква Украйна?

Украйна все още мърда, но вече умира, така че е време да почнат да я режат на парчета. По-разтропаните стопани вече са я заобиколили и обсъждат на глас, кой кое парче ще си вземе.

Абе тя и Полша има териториални претенции към Срайна, ама не знам Дядо Иван какво мисли по въпроса. Дали ще ще е съгласен и няма ли да ѝм скръцне със зъби и шляпне през ръчичките..... Когато перемохата пропадне завинаги, и си настане руски мир в новоприсъединените територии, тогава много чакали ще искат да клъвнат и те, ама може да не ѝм се отвори парашута, щото при следвашият украински президент, може отново руски и укри да застанат един до друг и да воюват срещу нахалниците.

През 1615г Москва е ПОЛСКА.

и София е турска

При цар Лъжедимитрий, чиито останки русите изстрелват с топ в посока Полша, нали ? А Варшава че е била руска не споменаваш.

Баш тогава не е.

"Унгарската крайна десница може да предяви..." - Тия искат да възстановят "великата" Австро-Унгария. Путин иска да възстанови "великия" Варшавски договор. Национал - социалисти, демек фашисти. А Корни го раздава интернационал- социалист като Станишев. А ма нещо не се харесвали... Заедно с Байдън изнасят революция, едните работническо-селска, другите джендъро-трансексуална...

е в Европа пък е пълно с чакали и хиени все едно че е в Африка :)

Унгария е на 1/3 от историческите си земи, а в Сърбия, Румъния и Украйна има големи унгарски малцинства. Нас по история ни учиха, че граничим със самите себе си, но за Унгария товя наистина е вярно.

Териториални претенции маджарите не могат да имат към една изконна Българска земя,от която именно те ни изхвърлиха. Мисля,че унгарският фашизъм ще свърши зле за унгарците и техните роднини по султано-хазарска линия сърбите. Тюркска му работа. Добре,че Българите сме ГАЛИ и нямаме вродени психично заболявания като тия. Иначе,как сте в Дир.истамбул? Подмихте ли се след изхождането или се научихте да използувате тоалетна хартия? Ей, подмийте си и подноктията,че предавате зарази. Между нас казано.Шшшшшъъъттттт...

рунтьо

По историчеси сведеният те са един от клоновете на рода Дуло, т. е. те са ни братовчеди.

Унгарците са потомци на хуните /или поне част от тях/. Вождът им Атила е погребан в днешна Унгария. Та може би затова държат твърди позиции, независимост и си отстояват националния интерес. Други са им гените.

Пропаст от 600 години. Хуните са УНИЯ на латински, на готските народи непризнаващи Римската власт. Като водещи са тракийските царски родове ДУоло, Вокил, Ерми, БесАР. АТ-ила е български титул на Старецът, Водача, Отеца. По същият начин се образуват други български титула: БОЙила - високия по чин, УР-фила Първосвещенника, Даскала и т н. Това титулообразуване има само в българския език. А МАДЖАРИТЕ да се връщат в Урал, откъдето се изсипват преди 1000 г. Закарпатието, Буковина, Банат, Панония - все български земи до изсипването на маджарските татари.

Дрън-дрън.

парчедосването продължава хахахаха

"... Те са силни и смели мъже! И са вечно готови. И щом кучето тръгне да мре- вадят ножове ..." А тук добичето още шава , а лешоядите вече са накацали по дърветата покрай него. Е ,да ! Ама първо трябва да се нахранят лъвовете , а за чакали и други лешояди ... ако остане.

Отвратен съм от съвременното ни училище, което зад фалшив патриотизъм възпитава омраза.Пътуваме, моят син, коѝто е 7 клас виа - Толкова ли е трудно да направим воѝна наМакедония и да си вземем земята.Аз му казах да погледне навън и да види пустеещите ни земи. За какво ни е друго, като не сме способни да управляваме нашето си? Мисълта ми е, че на националистически въдици се ловят шарани с акъл на седмокласници, докато акулите с делкат някоя Чаталджа някъде.

А представи си, че твоят седмокласник въобще не е чувал за българите в Македония. Утре следващия Киро ще се огъзи на началниците и ще изтрият спомените ни за нея.

Българи в Македония вече почти няма. Останали са няколко хиляди човека. Всичко друго е албанци и сърби.

Дори ние да сме върли пацифисти и демократи, и да сме с широко отворени обятия, не бива да сме глупави и да си мислим, че нашите "партньори" или останалите страни по света, нямат собствени националистични интереси, стратегии и мислене. Това е все едно да си заровим главите в пясъка и да си мислим, че всичко е наред. Политиката е много сложен процес и идеята всички да се усмихнем да плеснем с ръце и да се прегърнем като братя звучи отлично, но това е все едно да се опиташ да обединиш всички глудници вълци в една. :-) Освен това, ако целият всят е под управлението на едно правитество, това е голяма предпоставка за диктатура и много тъмни времена.

Демокрацията унищожи България.

Кое е демократичното на ТОДОР ЯШАР ПРАВЕШКИ, бре?

Територията на измислената държава Украйна принадлежи на Майка Русия!

Чети история! Когато Украйна е съществувала /под друго име/ Русия не е съществувала, а са били някакви племена!

Ако Украйна загуби, Унгария ще се казва Съветска Република Унгария, част от новия ссср. Пак ще ги гази руски танк като през 1956. Но им е слаба паметта.

при положение, че Юоголсавия е несъществуваща държава от 20 години, защо Цариброд, Босилеград и Ниш са част от Сърбия?

Питай дядото на мадритския комарджия. Защото сме били съюзници с немците.

Крайна оттече. Айде сега и Румъния да си потърси Буковина. Киевския нацист верно ще довърши тази псевдо държава

Историческата истина е, че благодарение на "руската военна агресия" на Русия срещу Турция през 1878 България се появи отново на този свят и благодарение на "руската военна агресия" през 2022 Украйна ще се освободи от бандеровската пасмина и ще стане нормална държава.

Да, но след това болшевиките избиват повечето си военни, т.е тези, които са ни освободили са убите от путлерастите.

И сега ще избият повечето фашисти, имай търпение. + 500 000 до сега малко ли ти се виждат?

По инициатива на останалите велики сили. Руснаците са били удобните изпълнители.

От сега нататък Зеления пълководец ще спряга "РАЗПАРЧЕТОСВАТ МЕ".

Прекрасно, да си вземат и от Сърбия Войводина и от Румъния западната част на последната. Унгария е разпокъсана прец 1920та година с Трианонския договор по-жестоко, отколкото и Бълария пре0 1919та година с Ньойския договор.

Ами ако пък австрийците вземат да си поискат?

"Това е завидно талантлива абревиатура – „йобб“ на унгарски означава едновременно „по-добро“ и „дясно“, а името на партията е конструирано по аналогия с наставката за „комсомол“, тъй като началото й е поставено от студентска организация. И май с това добрите неща, които могат да се кажат за „Йоббик“, се изчерпват. Най-безопасната характеристика на партията е, че е крайно дясна. Наричана е екстремистка, шовинистка, профашистка, самата тя се определя като радикална национално-консервативна." Вектор Орбан: "Отрече се от либерализма. Публично, отчетливо, многократно, като при кръщение. И започна с малки стъпки да се придвижва в противоположната посока, за да спечели онези увеличаващи се като бройка унгарци, чийто гняв ги теглеше към „Йоббик“, но разумът ги възпираше. Ако не беше го направил, сега щеше да е в позицията на, да речем, Иван Костов – много умен, много верен и също толкова излишен. Само така на миналогодишните парламентарни избори партията на Виктор Орбан „Фидес“ можеше да спечели 45 процента и да получи втори пореден (а иначе трети) мандат. Втори останаха социалистите с 25 процента, но истинският опонент на Орбан стана третата политическа сила в парламента – „Йоббик“." Из "Боже, пази унгареца" - https://clubz.bg/27802-bozhepaziungaretsa Та тъй, Копейката е нашия комсомолец от Йоббик, а ДИР е неговото знаме...

Кога и ние ще почнем? Кога и ние ще си поискаме старите български територии

През 1956 година унгарците закачаха по дърветата техни политици с главата на долу. 70 години по-късно си поискаха и териториите отнети им от Ялта 1943 година. На 19 ноември 2019-та година изтекоха 100-те години на Ньойския диктат, но Правителството "БОРИСОВ -3" не ебава да повдигне въпроса, защото КЮРБИСЪТ ГО ДЪРЖАТ С ДОСИЕ, ЗА КОЖЕНИТЕ МУ ЯЙЦА.

За какво - ние не можем да се оправим с нашите територии, за 30 години народът намаля с 1/3 а останалите 2/3 тук са тотално дехуманизирани остарели и оскотели на 1/4 и романизирани пияници и мързеливци...България загина. Мир на праха й.

те комунистите се справиха с държавата, в полза на русия, после който можа избяга

Ми, ако се върнете по-назад в историята, може и от България да поискате нещо. Симеон ви е преселил в унгарската пуста, да сте по-далече от него, та да не му се налага да се занимава с вас.

И Полша, и Унгария искат да се облажат от войната. Поляците в Лвов - Маджарите ще в Закърпатието. Ще си настанят задълго. И двете страни са си направили сметката - и при победа една от страните, и при замразяване на страните те ще си вземат своето. И най-доволни ще са хората от тези райони. Те още утре биха гласували да се отделят, но украинсктата Конституция не го позволява. Не му долшо времето. И какво стана с основния принцип на ООН - Правото на нацията на самоопределение?

Ние също можем да предявим претенции към Унгария. Сърбия...... Румъния...... България на колко морета беше?????

и Полша, и Румъния има претенции за българската бесарабска област, а това са утвърдени международни граници след ВСВ

Война след война - рано или късно!

Тя ако Украйна загуби вие сте следващите. Както и Полша както и Чехия както и ние.

А към Австрия няма ли са предявят или към Румъния...

Украйна скоро няма да съществува, Русия има достатъчно територии и нови не я интересуват, та няма да е лошо тези земи най-после да получат и добър стопанин.

Абе интересно дори Путин най-накрая си призна че иска да завладее и присъедини Украйна към Русия. Ама ти фалшиви американец знаеш по-добре.

Полската, също. "Крайната десница". Румънската...