Унгария препъна петролното ембарго срещу Русия

Русия се опитва да обясни очакваната продоволствена и икономическа криза със санкциите, докато същевременно взривява житни складове в Украйна, заяви Жозеп Борел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тюфлек и си мисля .....как стигнахме дотук ? Да ни управляват пълни профани и мишоци.....

С какво сме зависими от Русия повече, стравнено с всеки друг търговец ?

да може

От утре Русия започва дейности по дълбочинна преработката на нефт и за производство на крайни продукти. Това ще отнеме време и усилия, но руснаците го могат. Ще задоволяват вътрешния пазар, който никак не е вмалък, ще произвеждат продукти с добавена стойност, а китайзците имат едно правило - стоката ма може да върши работа. Азия е един огрпомен пазар. Европа ще го духа.

_stankow

Защо само Унгария ? И Словакия, и Чехия, и България не са съгласни. Германия също иска "отстрочка" до края на годината. На тези все Путин им виновен, че не могат да направят нещо, дето не е възможно.

Реално никой не е съгласен, ама нали солидарност...Да видим кога ще им мине. ЕК вече на практика разреши да се купува газ с рубли . Ще вдига пушилка още месец-два , ще клекне и за нефта.

Аха, и как сме зависими от Русия? Търговия като търговия, с тях ни е било изгодно, с тях сме сключили сделка. Значи ли че всяка търговия ни прави зависими? Сега Сащ ще изместят Русия и утре като станем "зависими" щото били нападнали Сомалия например и искаме да скъсаме, с кой ще ги заменяме? Като ЕС работи за сащ ние защо да работим срещу себе си? Наистина най-правилно е да излезем от ЕС, иначе ставаме не само зависими,а напълно поробени.

Трябва да се махаме от тази кочина възможно най-бързо. Англичаните излязоха умни, махнаха се навреме. Ние май ще чакаме първо ЕС да се сгромоляса, а и ние с него.

Орбан. Популист. Не разбира, че рано или късно ще му струва по-скъпо. Зависимостта от Русия за условно по-евтино гориво струва една много по-висока цена невидима сега, но след 10 гидини, когато нямаш растеж се сещаш, че май имало и друг вариант. Сега е време разделно. Внимавайте, драги ми сънародници, да не хванете пъшката от грешната страна. Унгарците вече я държат за цевта, и ние ликато тях? Идват избори. Не бързайте. Помислете. За да няма после "защо стана така?"

Обясни, кое ще му струва скъпона Орбан, защо ще е така ? И за нас се отнася. Какво пречи да купуваме газ и нефт от Русия ? Били сме зависими ? Зависими сме дотолкова, доколкото може някой ден да спрат да ни продават. Но това важи за абсолютно всички търговци.

добре, че унгарците са в ЕС... Щото ако зависеше от нас, например... знаете, какво щеше да стане

Майната им на страните от ЕС! Важното е, войната на НАТО/САЩ срещу Русия да продължи, при това колкото може по-дълго. Е, поне става ясно, кои са му господарите на този дебил...

За това Орбан спечели със 70% на изборите за 5-ти пореден път, а наш Киро има одбрение по-ниско от това на Копейкин и не смее да помръдне, за да не изпадне от класацията.

Като пишете мислете малко - че и Киро и Орбан имат ЕДНА И СЪЩА позиция за този казус..... Стига поръчкови писания!

Може и да имат една и съща позиция, ама Киро не смее да я каже на глас, а моли за отсрочки, това е разликата.

Пак непроверена информация, ама тя ви отърва... Асен Василев в предаването Панорама, 13.05.2022: "...Б. Василев - сигурен ли сте, че ЕК ще даде изключение за санкционния пакет за внос на руски петрол за България? А. Василев: да, напълно, в противен случай страната ни ще наложи вето...." Колко често сте чували български управници да кажат в прав текст, че ще наложат вето на ЕС за нещо?!???

Дерогация в ЕС се постига само с рогация!

Namirisva na opazvane na liceto, vidite li iskame, ama Ungaria ne dava, vsichko e dogopvoreno, taka i gaza si teche i si plashat veche v rubli, i hefta, i vaglishtata Samo punta mara

Ей го тоя парцал, дето ще ни натиска за Македония до юни, маджарите му се изсмяха и го подминаха.

Браво на маджарите,браво на Орбан. Така се защитават държавни интереси .ЕС пълни боклуци.

TheBeast

Селяндурите от МС трябваше да направят същото и за руският газ ! Предатели !

Взривява житни складове ? И този Американски трол управлява Еуропа ? Горко ни е .....

А аз гледах как руски или ДНР части разминират полетата, минирани от укрите, за да може да започне посевната кампания. Отстрани на пътя стоят украински фермери и чакат, за да може да работят. После добитото зърно ще го изнася Зеленски. Странна война - своите минират, окупаторът разминира, а Европа чака лебец от зеления клоун. И това ако не е цирк...

За жалост,това е Европейския съюз. Каквото наредят С А Щ . И изпълняваме като папагали. Няма значение кое е по-изгодно. Важното е да се съгласяваме и изпълняваме. Това е желаната ДЕМОКРАЦИЯ!!!

Маските на NEW WORLD ORDER паднаха и се видя лицето на огромната змия - базилискът Сатана и неговите шабес гои, евреите Байдън и Шаломов.

Браво, магяр...достойни хора в Европейския съюз ...

17 Май 2022 “Елеонора нон грата” под това остроумно заглавие неделното издание на “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” публикува обширна статия от отличния познавач на българската политика Михаел Мартенс, посветена на руската посланичка в София Елеонора Митрофанова и на руско-българските отношения. В началото авторът прави паралел с предизвикателното поведение на украинския посланик в Берлин Андрий Мелник. Той нарече германския канцлер „Сърдитко Петко“. И коментира: „Но ако си мислите, че Мелник е някакъв уникален случай на агресивна реторика, значи не познавате Елеонора Митрофанова. От януари миналата година тя е посланичка на Путин в България. Там по известност е сравнима с Мелник в Германия, а по лоша слава дори го изпреварва. В сравнение с нея той прилича на някакъв свенлив мълчаливец. С изявленията си Митрофанова непрекъснато успява да настрои срещу себе си както политическите елити, така и част от населението в България. Но за разлика от Мелник тя защитава не каузата на жертвата, а каузата на агресора.“ Обидни сравнения По-нататък Мартенс разказва как България и нейното правителство са били наречени от Митрофанова „евроатлантически подлоги“ . Той обяснява: „Излиза, че балканската държава, нейният народ и демократично избраното ѝ правителство са онзи съд, в които се облекчават другите членове на НАТО и на ЕС. Митрофанова и преди това по различни поводи внушаваше, че българската държава всъщност не е суверенна. Според нея тя просто изпълнява заповедите на Вашингтон. В профила на посолството във Фейсбук министър-председателят Кирил Петков и неговият кабинет подигравателно са описани като „чиновници“ (на САЩ). И все пак сравнението с подлогата беше последната капка, която преля чашата.“ Авторът на обширната статия във „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“ припомня още твърденията на Митрофанова, че българският народ бил абсолютно несъгласен с решението на премиера Петков еднозначно да сподели позицията на Запада по отношение на руската война срещу Украйна. „Но въпреки оскърбленията и въпреки претенциите ѝ да говори от името на българския народ или на някакво уж мълчаливо мнозинство в страната, посланичката все още остава в София. И докато не е удушила със собствените си ръце някой член на правителството, тя явно ще продължи и занапред да прави словесни гафове. Но няма да ѝ се налага да си стегне куфарите. Както тя, така и нейните кукловоди от Москва добре го знаят. Така че Елеонора нон грата Софийска засега необезпокоявано може да продължава официално да унизява своята страна-домакин.

Съборете това, което сте построили! Ама джендър деца не прави, само убива и руши !!!

Орбан и Путин трябва да бъдат качени на луксозна яхта, закарани в средата на Черно море и потопени. Това би направило света по-добър КАЗАХ!

И кой си ти жалкарски късопишльовец ??? Центаджийска курва на повикване...

Русия е наш враг номер едно,но да отложим отказа от газ.Чудно защо,та нали американските танкери пристигнат.

Един истински управник, който гледа интереса на страната и гражданите си ! А ние останалите сме се утвърдили като гейропа.

Добре де, като не искат другите държави от ЕС да купуват от Русия, да не го правят, защо трябва да го изискват от тези, на които икономически им е много по-изгодно да го правят? Защо извиват ръце, това ли е демокрацията и свободата им? Така както забраниха руските телевизии, нима украинските не излъчват пропаганда? И какво да затягаме ние коланите, за да може някои хора да се бият по гърдите и да си вдигат самочувствието че видиш ли били наложили санкции, поредните санкции, които ще се върнат да ни ударят като бумеранг, нас самите. Браво на Орбан и унгарците, че си гледат техния интерес, не са като някои други политици, които изглежда не мислят толкова за народа си. Срам и позор за тяхната "демокрация".

Тъпако, демокрация означава просто, че народа си избира кой да го управлява. Идва от "демос" - гръцко за народ. И никой не извива ръце. Всичко това е игра в екип и това, от което има значение е крайната цел. Да, гадно е за някои, но за това можеш да се сърдиш на мизерните руснаци. Ако си гледаха собствената кочина, днес нямаше целия свят да се занимава с техните глупости и да страда. А ако не ти харесва играта в екип, то можеш да махнеш и да си играеш сам. Но тогава просто ще бъдеш смазан, защото всички други също ще си гледат техния интерес и те уверявам, че ти ще си просто препятствие за тях. Мисли си ти, че Унгария може да оцелее сама.

Ти първо провери, какво е означавало "демос" в Древна Гърция! Първо - δῆμος се превежда като "жители на деме", където "деме" е "градски квартал". Т.е., не става въпрос за никакъв "народ", а за "съкварталци". Второ, от тези "съкварталци", право на глас за избор на местни органи на властта са имали САМО свободните (т.е. не-роби) мъже на възраст на 18 години. Те са избирали, измежду тях, САМО представители в "кварталния съвет". След това кварталните съвети са избирали представители в градската Асамблея (за Атина - 500 души), които вече са осъществявали нужната "политика" (от "πόλις" - "град"), издавайки "ПОЛИЦи" (обещания за изпълнението на разни градоугодни дейности) и разчитайки на ПОЛИЦията за личната си сигурност, както и за изпълнението на полиците. Накратко, както е казвал Уинстън Чърчил - "Демокрацията е за демократите!" (разбирай - НЕ Е за демоса, в какъвто вид и брой на е последният).

а нашите мънкат както обикновено

Трудно е да се опонира на Дедо Пич, понеже разполага с богат арсенал от аргументи и факти! Пък има и логика в думите му на този дъртак, със дъртак - не го харесвам, но ми е трудно да го оборвам!, честно ви казвам !!!

Дайте да продадем тая Даржава на Арабеските....и да се сваршва Те дават по 5 милиарда за 1 клуб в Англия Нема имат грижа с нас

държава?! )))

Беше въпрос на време да обвинят Русия и за световния глад. А тази дърта мастия откъде ми я натресоха бе? Аз не съм гласувал за този защо ще ми казва откъде да си купувам бензин?

Докога Орбан ще върш работата на нашите некадъртици?!?

50 години санкции за Расия. Всичко ще се оправи. Руснаците да лапат европейски бахур.

Няма ли процедура Унгария да бъде изключена от ЕС? С този руски агнт начело тази държава ще създава само ядове на ЕС. Да ги изключат и от НАТО ако са членове. И да стане както през 1956г, руснаците да влязат в Унгария и да повторят тогавашните събития. Къде са наследниците на избитите от Русия през 1956г унгарци?

"Няма ли процедура Унгария да бъде изключена от ЕС?" Както е тръгнало до няколко години в ЕС ще останат само България и Албания (ако я приемат дотогава).

Е, как руски агент бе друже? Нали е отличникът , на първият випуск от Сорос академията? Образовай се, вземи почети малко , не само опорките от козяк!

Тея санкции вредят повече на ЕС от колкото на Русия. Нещо като - ЩЕ СИ ЗАПАЛЯ КЪЩАТА ТА ДА ИЗГОРИ ПЛЕВНЯТА НА СЪСЕДА.

Няма смисъл да налагаме санкции на себе си.

Не разбраха, че никой не е по голям от хляба и топлото.. На гол тумбак чифте пищови и тръгнаха срещу Русия.... :))) Глупаци.. Огладнях, измръзнах и започнаха даа се предават, вече и без бой. Няма друг път освен сътрудничество с Русия, зачитане на интересите й и отдаване на заслуженото й уважение....щом всички ядете от ръцете й. А ако някой си мисли другояче, следващата зима ще му подейства отрезвявощо.. Това е истината и другото са безпочвени фантазии и американска лакомия за печалба на гърба на " европейските им приятелите"

Слава на Азов! Да вдигнем паметник на Костя Копейкин с дръжка на руско знаме, забита в гъза му. Ще го кръстим- Руски знаменосец.

"Слава на Азов!" Е никой не ти пречи да изкопаеш няколко подземни тунела в двора зад къщата си и да се пренесеш да живееш там. Ще си седиш под земята, ще зигуваш периодично и ще се храниш с консерви с кучешка храна, или каквото там ядат азовците.

а в твоя дирник трябва цяла връзка знамена да забием

има неотложна нужда от разгонване на подлогите на ФАЩ иначе си заминава. Същото и за България. Подлогите са еничарския батальон на султана отговарящ за подчинението на колониите. Кировци, Ристювци, бойко ноевчета и всякакви подобни подлоги за това са на хранилка.

Евроджуджето наречено ЕСЕС е капут и в миманса поставено на колене.

Най-важното е ЕС като е тръгнало да се самозатрива да не повлече със себе си и нас.

Zомбитата калват в неят на празна кука. Бах въ ф миндилите ас.

Борел, Фондерлайн, Миешел ОСТАВКА веднага! Допуснаха война в Европа.

Руските подлоги се разкриват. Унгарците и ние. Да направим съревнование, кой е по- голяма руска подлога.

се за подлога, ама никой не те иска. Много станахте маймунките на клона.

Пак не позна. Големите " подлоги" в ЕС са Германия, Италия, Австрия и други държави от Западна Европа, които се съгласиха да плащат в рубли, за евтин ГАЗ от РФ.

Санкции до дупка за Расия.

Дупката ще е в джоба на българина.

Точно това правят в ЕС. При липса на консенсус за приемане на 6-ти ПАКЕТ САНКЦИИ срещу РФ, ЕС преминава към 7-ми ПАКЕТ. Като няма консенсус и за 7-ми ПАКЕТ, ЕС минава към 8-ми ПАКЕТ. И така до края на ЕС. Това ли искате?

Този Борел с глупотевиците си вчера, дигна цената на нефта до 114 долара за БАРЕЛ.

Заради шибаните укри че не щат да признаят Домбас и Крим за руски, ние ще страдаме ??!! абе я си ЕПМ шибани укри, няма заради вас да ядем хурката !!

Не трябваше ли и ние да сме с вето? Или по време на гласуването Унгария ни е изпреварила и ние не сме гласували? Смятам, че въпросът е много важен

Това злобно старче Борел за кого работи???

За него работи! Нима ЕС има интерес от тия санкции!

ПОЧИТАТЕЛЯ НА ФРАНКО - ХОСЕ БОРЕЛ ИМА И ДРУГ ПРОБЛЕМ В РОДНА ИСПАНИЯ .... БЕЗ РУСКИ КАРБАМИДОВИ ТОРОВЕ .... ИСПАНСКИЯ ЗЕЛЕНЧУК НЕ РАСТЕ В ИСПАНСКИТЕ ПУСТИНИ .... А ТОРОВЕТЕ СКОЧИХА 2.5 ПЪТИ ..... И ИСПАНСКИТЕ ФЕРМЕРИ И ТЕ ИСКАТ ДА ГО ЛЮБЯТ :))

Криза- Неадекватни действия на елита - По-голяма криза - Недоволство - Падане на елитите. Това е процедурата.

Точно такъв премиер ни трябва, а не като българските боклуци!

Унгарците от горди борци срещу СССР,се превърнаха в пудел на Кремъл!?

Унгарците никога не са се борили срещу СССР. Винаги са се борили за Унгария и сега продължават да се борят за Унгария.

Лъжеш, сука! https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5(1956)

"Лъжеш, сука!" Освен че си тъповат, си и неграмотен. От линка, който си дал: Причина за разигралите се събития са исканията за конституционно преустройство в Унгария: ... 2. Общественият строй е социалистически запазване на поземлената реформа от 1945 г мините, банките и тежката промишленост са държавна собственост; И така нататъка по списъка. В исканията няма нито дума срещу СССР или социалистическия строй. Напротив настояват за социалистически строй.

да се предават, ако не, да си взимат бежанците от България....ние си имаме цигани!

азовците вече се предадоха, а сега и останалите укробойци. Да признават Крим и Домбас за руски и тва е !!

Добре че има мъже като унгарците, че да не приключим мача атлантическите гъзолизци....

А АКО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ И ПОЛСКИ ГАСТАРБАЙТЕРИ СИ ТРЪГНАТ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА .... ЕС ЩЕ ЗАТЪНЕ БУКВАЛНО В ИЗПРАЖНЕНИЯ , БОКЛУК И МАГАЗИНИТЕ ЩЕ СА ПРАЗНИ .... НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ПРОИЗВЕЖДА

Чиба трол съветски..

Човека е американец бе алоооооо, къв трол съветски бълнуваш !

Да не си му гълтал бе еуглено...

нека поне анално да задоволяват джендърите, за да не мислят само за санкции!