ЮНЕСКО: Джихадистите извършват ”културно прочистване”

"Ислямска държава" унищожава исторически обекти в Ирак и Сирия и продава антики, за да се финансира, констатираха експерти и дипломати на среща в ЮНЕСКО.

Обратно в новината

Коментари - ЮНЕСКО: Джихадистите извършват ”културно прочистване” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А това, че избиват християни не е важно и няма даже да се спомене,така ли!?

Някакъв фашизиран пубер нарича Бокова "мръсна комунистка". Умственният багаж на нашата радикална десница е като този на ислямистите, че и по-лош. Отдавна са ни втръснали с порнописанията си и аборигантските форми на някаква мътна пропаганда.

Всичко най-ценно от Ирак отдавна го изнесоха американците, направо от музеите, и тогава почти никой не каза дума. А културното прочистване извършено главно, но не само, от албанците в бивша Югославия? Не че сега трябва да це мъчо, разбира се.

докато джихадисти правят "културно прочистване" (което понятие би се харесало адски много на платените от шорош бхк, защото звучи изключително полт коректно), то в еп, чрез ек върви едно прочистване от култура, както и прочистване от демокрация. да видим колко време ще издържим така, да ни прочистват от всички страни, вкл. и откъм удълж. на пенсионната възраст, откъм свободата на словото и откъм портфеила. джихадисти и ционисти в един и същи строи, винаги във бои срещу нормалността във света. ама де да видим де!.

Еми и в България върви това прочистване - иманярите всяка година изнасят за милиарди, безценни археологически предмети.

За милиарди викаш??? Ба таз земя Българска кви пари крие....

Че това "културно прочистване" не е от сега! То върви от 640 год., когато ордите на пророка тръгват да завладяват света, с цел насаждане на на "правата вяра". Вижте в какво е превърната най-ценна ранно-християнска реликва в света -Църквата Св. София в Истанбул. Защо това продължава да се търпи, а в същото време Търция се напъва да влезе в ЕС - сигирно да насажда цивилизовани женности?! Въобще може ли някой муслим да посочи кога и къде джамия е била насилствено превърната в хр. храм (макар че това би било нещо хубаво и прогресивно)?! Ами преди 10 години какво се случи със 6 м. статуи на Буда в Афганистан, които представляват общочовешко наследство (тук в това наследство, разбира се, ислямът не фигурира)? Те просто бяха взривени от талибаните. Къде е тази ислямска цивилизация, с която се опитват да ни манипулират и да търсят под вола теле, в опитите да докажат мирната същност на исляма и да извинят неговите безумия и престъпления от най-ужасяващ характер. На фона на всичко това изявленията на Ердоган и политиката на Турция на Балканите не трябва да оставят у никого съмнение какво вещае бъдещето.

Християните да не би да са правили нещо различно? Кой опожари Александрийската библиотека или заличи ацтекската култура? Просто сега "бившите" християнски държави и общества са СВЕТСКИ!

"..кога и къде джамия е била насилствено превърната в хр. храм.."- Св. Седмочисленици- София (Черната джамия)- от джамия в затвор и после- църква. Е- не "насилствено"...

И в България "извършваха културно прочистване" когато покръстваха,изпотрошиха паметните плочи на гробовете на нашите деди и заравяха кръстове та днес историчарите-архиеолози намират криптохристиянство в мюсюлманските гробове.Рушеха джамии.

Кой се оплаква от културно прочистване. Мааалко срам, Смаилчо.

Какви джамеета са рушени? Затова ли се построиха в християнска държава през последните години повече джамеета, отколкото църкви. Не се ли виждате на какво приличате с този ислям и с тези джамии? Що не се изнесете в Туркеята или Сауди Арабелата, та да се дупите на воля и да не се чувствате аутсайдери сред нормалните, цивилизовани хора.?

Бегаи у Анадола, за да разбереш дали може да забременееш!

Напоследък демократизацията е съпроводена с културно прочистване. Така беше в Косово, в Ирак, в Египет, в Украйна... Наред с търговията на органите, явно се организира и този "бизнес".

разбиването на римските стени на лъвов мост от ГБС и окончателното им унищожение под безхаберия поглед на Фъндъкова, какво другарко Бокова???

Озъбено свирепо куче. Само Фандъкова е конкуренция. А относно унищожаване на исторически и/то е едно и също/ културни паметници - е, за това комунягите са най-големите майстори. Как да имам доверие т.нар. международни организации и институции, след като се ръководят от комуняги и изчадия на комуняги. Хайл Цар Путлер.

na miteto peshev mnogo ne obrashtaite vnimanie.lishi mu,mnogo zamotan tip e!bih kazal-negramotnik.

Брака по принцип се премахва иначе скапва хубавото!!

Нормално. На много места е било така. В България църквата какво е правила с прабългарските артефакти? Че даже си е измислила нови на тяхно място, за да се забрави величито на българите преди кръста.

Стига комунистически глупости бе другарю. Църквата ни е спасила като народ и нация векове наред. Само мършите комунисти съсипаха гордият народ бунтувал се с цената на нечовешки жестокости против турци, византийци и друга паплач. Сега само безбожни агнета блеят по тази земя.

Ние продаваме артефакти, САЩ си построиха база насред разкопките във Вавилон и ги унищожиха.

Да благодарим на САЩ за Ал-Кайда, за Афганците, за ИДИЛ и за Ирак, за Либия... дори и за Бургас. Мръсни, похарчени за убийци пари от ЦРУ.

Можем и да се "гордеем" - кой им търка гърбовете по мисиите. Кой вдига изтървания сапун в банята...

Ид си има защитници у форума. Аз съм сигурен , че са от партията ФИКУС

А ти си жалък цървул, който се продава за жълти ст. за да драска малоумни простотии, щото няма кой да го вземе на работа толкова тъп и ограничен...

неуправляема, тъмна и невежа тълпа, няма да ги спрат призивите на юнеско. They are at war!

Че то и в България се правят незаконни разкопки ,и се изнасят незаконно старинни ценности и при това без да имаме война,а какво ще стане скоро след като се почне джихадиската война и в наща страна,това е въпросът?Никой обачене вижда и не коментира кражбите и контрабандата на Българските ценности,които са хилядократно по-скъпи от циганските глинени съдове на ирак и сирия!Тая бокова е един долен евреиски слуга!Както и тази дето е изпитват в момента в европарламента.

Абсолютни мангасаряни с пушки са тея...

Сега ли го разбрахте , уважаема Госпожа Бокова ? Трябваше да възпрепятствате външния министър от ГЕРБ Николай Младенов да ги събира същите в Правец и да ги уговаря да започнат борба срещу Башар Асад и да го свалят ! Ето към кого трябва да се обърнете с иск и дори да го заключите , той е главния виновник , сега си кюта под крилото на ООН и си лапа всеки месец по чувал пари !!!!

Брех тия България, много загрижени за тоя близък изток. Аз разбирам че всеки втори българин с това негово общо образование за решаване кръстословици знае къде е Сирия и веднага прави едни връзки с г-жа Бокова и нейната фризьорка. Ама аз викам първо да си почистим и подредим нашата си къща а после да излезем на улицата и да гледаме през дувара какво е при комшиите.

Интересно как експонати от историческия музей в Багдад се появиха на търгове на Сотбис по-малко от година след като американската армия влезе в Багдад?

Така на времето турците са унищожили Александрийската библиотека. Ръкописи и знания събирани от векове

Ти пък от къде се пръкна??! И почна с притчите и .. митовете!! Много сме знаели тогава за книги ... та да ги унищожаваме!!? Задника си го триехме с листа!?

dimitarpeshev73@abv.bg

Ти и сега си на това ниво, за тогава не знам

Вземи почети малко преди да пишеш глупости, това в курса на "Отворено общество" не ви ли го преподават? Първото опожаряване на Александрийската бибблиотека е от Ю.Цезар, второто през 2в. след Христа от християните/те не са били по-начетени от мюсюлманите и не, не съм мюсюлманин, християнин съм/, третото около 650г. от арабите. турци изобщо няма в "картинката".

dimitarpeshev73@abv.bg

Я вземи ти да поречетеш малко Пък тогава пиши тука Неграмотен

Александрийската библиотека е разрушена и запалена от ранните християни стотици години преди Османските турци да завладеят града.

dimitarpeshev73@abv.bg

Аз това съм чел,сигурно преди 30 години. Ако има нови данни, може

Александрийската библиотека е изгорена от римляните. Май си ходил на училище до 4ти клас

Библиотеката в Александрия не е изгорена нарочно, с цел , от римляните - около 50г. - 46г. пр.н.е, тя е изгоряла в следствие на пожар при военните действия между враждуващите сили. След това е възстановена, доколкото може. Ранните христиани действат от новата ера нататък. И техните подвизи в горенето и унищожаването на култура са големи, даже забележителни.

Александрийската библиотека е изгорена от християните през 3ти век като ЕЗИЧЕСКА

Беше!.. ма много малък! ... Жалко!?

Кога ще настъпи потопът.. да ни отърве от тези..??!

Пазарна икономика, какво искате? Като има кой да купува що да не продават...военна плячка, тяхна си е.

Ми ,ша продават, като хамериканците им "бутнаха" петролните кладенци!? Няма да гладуват я?!

Бокова защо не призоваваш НАТО и ЕС за запазване на паметниците на културата. Колко години САЩ водят там всякакви войни и изсипаха тонове взривове върху тези паметници!! И ти с двойните стандарти, ама бързо схващате, което Ви е удобно!!

разкази и в България се е провело културно прочистване и някой неща са биле също така взривени! Но четя че има все още желаещи и някои паметници да се премахнат.

А паметниците на Ленин в Източна Покрайна не са ли историческо наследство??! .. ма никой не дава и цент за тях

А а а а, ръшите охраняват исторически артефакти там, бе!?

това не са никви джихадисти , а обикновени лаина отворили газове за пари. отгледани са по хамерикански тертип. искат да наложат 'нов бог' - парите. хахаха.. празноглави тикви. но така е изгодно на американци и марионетките им в раиона. на руснаците сащо е изгодно - могат да обвинят чченци и от сорта, че са джихадисти и да отклонят вниманието от собствените си далавери.

То остана ли нещо с историческа стойност за разрушаване в Ирак след американската война там?

А къде беше Боковица когато се унищожаваха артефакти от свтовно значение от НАТО в Ирак ?!

.. освен на Пленум- за друго не се сящам!....

тя и "държавата" българия се издържха от контрабанда на артефакти,всички съкровища по музеите са копия :)))

Някаква ефективност, някаква идея за действие, някаква ефикасност, а не безсилие, угодничество и чиновническа арогантност в най-лошото й издание, като това на Бокова комунистическата кариеристка безполезна.

ЮНЕСКО: ИД продава артефакти, за да се издържа Мисля , че съвсем скоро и "Ислямска държава", ще се превърне в един артефакт.

Най-много ме притеснява , че и България е на път след 50-на години да се превърне в артефакт.

ИД е марионетна на САЩ. Боковица от видно БКП семейство стана шефка на Юнеско, егати двойните стандарти! Навсякъде се толелират хората с манталитет на комсомолски секретари, а някои профани тук още си мислят, че западняците са по - справедливи. Преподавал ми е холандец и съм имал състудентка американка. по- праволинейни хора с манталитет на фанатични партийци не бях виждал!

Бокова, освен че е от семейство на активни членове на БКП е и еврейка по произход. Само с членство в БКП не става.

Писна ми вече. ИД продават петрол, ИД продават артефакти, ИД имат оръжие, ИД имат коли някои с бг номера. ИД са супер сила от ранга на САЩ, НАТО, ЕС, Русия и са неуловими. Хайде стига вече.

Съмнявам се ислямистите да чуят нашите призиви, макар че ние сме предприели действия с Международния наказателен съд И аз имам силни съмнения за чуваемост, тъй като джихадистите , живеят в друго измерение и 7-8 века назад.