Взрив избухна в Харков, подозират терористичен акт

Взрив избухна тази нощ в магазин в центъра на украинския град Харков. При експлозията не е пострадал никой. Властите подозират, че това е терористичен акт.

Обратно в новината

Коментари - Взрив избухна в Харков, подозират терористичен акт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е опит на т.нар. "украинска власт" да представи бунтуващото се население на бившата вече т.нар. "украйна" за "терористи". Опълчението на Новорусия доста пъти предупреди, че хунтата ще организира терористични актове. Иначе, за какво им е на руснаците да организират терористичен акт в руския град Харков - руски още по времето на Иван Грозни, когато никой не е чувал за "украинци"?!!!

Наскоро оценка за събитията даде и руският политически ас Жириновски, който призова Русия да не смята вече бандеровците за "братски народ": "Те са наши врагове. Всички онези - българи, румънци и западни украинци, които заедно с фашистка Германия тъпкаха нашата земя, нима можем да ги наричаме "братя"? За какво са ни? Отдавна да са се споминали, ако не ги бяхме подкрепяли", заяви националистът Жириновски.

Жална им майка на американците в Украйна...Хабер хал си нямат, какво ги чака...

Предлагам да се открие сметка и всеки българин да прати СМС с цел да саберем парички и да наемем този пич с гранатите да мине да честити коледата и на нашите депудати

И ти ли призоваваш към тероризъм?

Сегашната Украинска власт няма да жали човешки животи когато хората в Киев тръгнат срещу тях. Толерантността на гражданите на Украйна изтънява с всяка изминала минута. След година с носталгия ще си спомнят за Янукович.

Първият сняг ще реши всичко. А той идва- днес или утре.

Ще дойде момент и управляващите в Киев ще разберат, че са за никъде без Русия. Трябваше малко по прагматично, да се премислят нещата вместо да се влиза директна конфронтация. Проблема е, ще след Майдан 1 от САЩ решиха да се застраховат. Затова свалиха незаконно Янукович. от тогава нещата не вървят и въобще не е ясно какъв ще е краят.

Където започна, там и ще свърши. Скоро Яйценюк, Турчинюк и Порошенко ще се клатушкат надолу с главите на Майдана.

Една от причините да не се обяви военно положение в украйна още лятото - за да може съпротивата на опълченците да се нарича "тероризъм". Истината е, че това е ВОЙНА! Без правила и спазване на международни норми. С балистични ракети, касетни бомби, фосфорни снаряди срещу мирни жители. Те са забранени от международните норми за използване дори срещу вражеска армия. Но за украинската армия забрани няма. ОССЕ, Права на човека и т.н. пишат доклади - в ЕС се мълчи, а медиите постоянно сипят как руснаците са не-хора и затова не трябва да ги жалим... Това ли са истинските евроатлантически ценности?

това са еврейските ценности.

Украинците защо не им се реваншират в московското метро?

А ти защо подтикваш към тероризъм? Така истински европеец ли се чувстваш?

Не..нали това го наричате "опълчение"?

За какво да се реваншират в метрото? Ти да не си намерил личните документи на поставилите взрива? Много тънко го даваш!

Имаш късмет, че руснаците не обръщат внимание на българските форуми. Неотдавна няколко украински депутата поздравиха теросристите в Чечения и сега са с охрана дори и в клозета тъй като съдът в Чечения ги е обявил за издирване.

Фашагите на Майдана посяха ветрове и ще жънат бури и урагани. В края на краищата, краят е един. Фашагите ще бъдат съдени и обесени. Ако тълпата не ги разкъса преди това ....

Времената, когато военопрестъпниците ги съдеха и бесеха отминаха, сега намират това за недемократично и нарушаваюо човещките им права и демократичният свят им дава статус на политически емигранти.

Поклонниците на рогатия отново вършат безчинства в този свят ден, но ми се струва че ще бъдат много изненадани в последният ден на човечеството. А той не е далече.

Аз

Може ли някой да определи какво значи "терористичен акт" в страна, раздирана от гражданска ВОЙНА? Какво са обстрелването с далекобойна артилерия и с гаубици на жилищни райони, или стрелбата на снайпери по прозорците на жилищни сгради: "терористичен акт" или ... хм... "някаква" война?! Замислих се какъв епитет би могъл да се сложи пред думата "война", така че да и помогне да звучи по-добре от "терористичен акт". Има ли такова нещо, като "законна" война? Който се чуди, да пита Сам Ваймс! Ако изключим 3000те жертви в СТЦ, където "терористичният" акт беше извършен от самото правителство срещу собствените му граждани, максималният брой жертви на единичен терористичен акт са около 100-200. Как това се сравнява със 100 000 жертви на една-единствена бомба или със сравнените със земята градове? В несъществуващата вече Украйна се вихри ВОЙНА и толкоз. Ерго - там по принцип не могат да съществуват терористични актове, а само военни операции, саботажи, партизански действия... квото там. Кому кое звучи по-добре/зле, не мога да съдя.

Това "обстрелването с далекобойна артилерия и с гаубици на жилищни райони, или стрелбата на снайпери по прозорците на жилищни сгради: "терористичен акт" или ... хм... "някаква" война" е висш израз на демокрация и европейски ценности.Как може да мислиш, нали си в ЕС !

Какво друго могат да предложат на явния тероро на окупаторите освен скрития терор на окупираните. Скоро харковска област ще запари под краката на бандеровците

С ника си много приличаш на путин, нали?

Някакъв украински авиационен специалист е избягал при руснаците с документи, доказващи, че украински изтребител СУ 25, с летец капитан Виталий Волошин е свалил самолета.По-късно са го наградили с някакъв орден.Но нашите много "свободни " медии мълчат разбира се.

Има и парична награда от 280хил усд.

Мурзилките са по стария календар /дори гърците са по новия/и затова спамят така агресивно.Не е лошо да си припомнят родния език,че като чета руските форуми скоро ще им се налага да обясняват на руски колко велик е путин и колко силна е рублата.Спецназ /по спомени от Чечня даде 2000 убити/ пак се осра с този взрив!

Ти зад локвата ли си, че го даваш така философски-лежерно?!

Пич, не всички, които обичат справедливостта и които не могат да одобряват престъпленията в Украйна са мурзилки или рубладжии.Не бъди толкова елементарен и тъп !

той мисли,че ние сме тъпи

bron-да стана трамвай ако ти си чел СПЕЦНАЗ на ген.майор Зайцев.Препоръчвам ти я да се осветлиш малко-струва 22 лв. но ти ще си обърнеш малко доларите и ще прочетеш нещо знаково.

Коминтернофските бомбаджии немат почивен ден, на секи милиметър са, от "Света Неделя", та до ден днешен, Анатема убийци !!!

Ти като стар милиционер, най-добре ги знаеш!

И тва ли та вълнува? Па нали не е в .Чехословакия.? Бай Ганя го боли у.. за другите!

Аз

Бря... първият дебил на нета бил още жив...

Правилно!Тука си прав. Имаш (+) от мен

Ти от умните ли се имаш("смещен, щеше да си жвлък")..ха..ха

Честито Рождество Христово, християни!! Дано Господ ви дари с повече акъл!? Богатства имате , но ги пилеете... Покрайната...

Украйна, товариСЧ, Украйна!

Каквото повикало - това се обадило!? Ако има още магазини - може да продължи да помага!

Нека днес на Коледа да си спомним за всички престъпле ния на комунисто-юдео-рашистки режим, поставил началото си през 1917 година. Тогава група евреи чрез серия от терористични актове правят ПРЕВРАТ (а не революция както ги учат малките промити мозъци в Рассиа и комунситите в България)! Минута мълчание за милионите жертви на комунистическия режим.

Нищо ново под слънцето. Слънце, въздух, юдаизъм здрав и бодър организъм. Тогава група евреи...., а днес група еврейски държави.

сега като видяхме какво представляват капиталистите излиза, че прави са били едно време комунистите.

Защо рашистки, като измежду революционерите няма един руснак. Дори тези на крайцера Аврора дето ги хвалят, са си пили и са си мезили докато финските стрелци са завзели Зимния. Така че тази революция им я натресоха американците и германците. И комунистите се бяха засилили да съсипят тотално рашата, ама мустакатия грузинец ги изпокомандирова по разни санаториуми в Сибир да си охладят ентусиазма. Кофтито е че бая пропусна.

Гнусните русофашисти подкрепят актовете на тероризъм, дори се гордеят с тях и ги наричат велики революции. Дано горите в Ада! Днес на Коледа ви проклинам! :) Продажна сган.

Всички путеноиди са потенциални терористи.Службите трябва да направят списък и по празниците да им направи активни мероприятия(.обиск). Положението е тревожно.

Щерев, пишеш ли, пишеш ли? Айде по-чевръсто го дай! Не си губи времето с постове!

господин геи щерев води си записки.

Руснаците цяла църква взривиха при нас, та един магазин ли.

Хората цели държави бутат! Ти за една църква ли си?!

Ами да, на нейно място може да се построи клуб на активните борци.

маимуно я кажи сега кои свали самолета.даже има и свидетели.

Гледай на 6-ти януари ръшите!!! Да видиш какво е пълен храм, банго Василий!?

Може би ще минат още 50 години докато света се отърве от червената сволач. В учебниците по исотрия ще остане като голямата червена чумна епидемия.

Тенденцията отива надругаде. Пеесе години са ви много!

Другарю, това е най-песимистичния вариант.

може би много скоро бъгария ще се отърве от такива еврогеиски маимуни като теб.

Във въпросния район само руски терористи сваляха украински самолети....просто изпитвали извратен кеф да убиват невинни пасажери.

пожелавам на хохолите весело и безпотрошенково рождество христово и новагодина.

Нека всички знаят че Исус е бил русофил!

Исус е с руски корени!

Има ли някой, който и за миг да се съмнява чие дело е този взрив..Ръшандурите на Путлер си играят с огъня

Какъв огън бе...хахахаха! Нема ток, нема въглища, нема газ! Оценка ССС-, което означава банкрут безправо на завръщане! Хората искат работа и хляб!

...пълномощникът на руското министерство на външните работи по правата на човека, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов коментира... Ха, ха, ха.... Все едно Хитлер да е имал министерство на любовта към евреите...

Стига с тия фашисти бе , няма такива . Има хора които иска да са свободни и независими от Русия , а не подлоги като българските русофили , които продават странатани вече столетие на големият" брат" .КГБ разсипа Украйна за да принуди хората да воюват по между си и да откъсне Донбас и крим . Това е истината . При престъпление се търси кои има полза от него а това е Русия .

който не е с нас е фашист и гад

затова вие я продадохте булгария на фашистка германия.

Е, нема такава логика, Русия да сваля протежето си, с помоща на ЦРУ, за да се настани НАТО до задника им. Ама празна кратуна га шъ потъне?

може да искаме много нeща, но трябва да се съобразяваме с реалността. Например може да искам да живея на Луната, но просто не е възможно.

Ще дойде ли дядо Мраз тази година в Украйна? Ще дойде!

ще доиде,ще доиде.хохолите от радост ще подскачат от един крак на друг и ще си търкат ръцете да се стоплят.чака ги кучешки студ.

Това е работа на путеноиди. А нашите служби спат за путеноидите в България и не взима мерки.След дъжд качулка няма ефект.

щерев,маи ще хапнеш хурката.

Кои служби, бе, тия дето ме молят да се покажем доброволно, щото не могат да ме намерят ли?

Щерев, почвай да донасяш! Гледам има и други кандидати, които ще ти помогнат. Води си записки, пиши внимателно и старателно, да не се получават грешки! Но и да сгрешиш, Господ ще разпознае праведните!

тука гледам страшно много злоба и отчаяние бе.. а си стегнете и сплотете редиците другари комунисти и комсомолци... не става само с копейки и рубли.. трябва и вяра и вдъхновение..нищо , че нямате и една смрадлива риза на гърба си... важна е вярата в утрешния ден ... ама май само тя ви остана нали.... ДИР-а няма ползотворни статии за сплотяване на червените ви руски редици.... оредявате и озлобявате :)) и все пак честит ви и на вас християнския и велик празник- КОЛЕДА..и наздраве

какъв християнин си ти еврогеиски предател на българия.за такива като теб само растрел.

много ми пука за хохолите,да мрат.ще си го прехвърля от единия крачол в другия.

ех , не ни е лесно на нас правоверните комунисти, и Фидел ни изостави. Добре , че другарите Путлер и Ким държат здраво.

Горките комуноиди, какво ги радва , човешкото нещастие и успехите на другаря Ким.

Да не си объркал статията?

не съм, толкова щастливи комуноиди отдавна не съм виждал, откакто се изсули на Съсела все тъжни.

Харков беше първият руски град който въстана в Украйна от т.н. руска пролет. Може би помните какви огромни митинги имаше там, как попиляха бандервската сган и издигнаха руското знаме над ОГА. Истината е, че местното юдомасонско ръководство излъга гражданите и попиля народната воля. Но пожарът на бунта гори, както се пее в песента. Не се гаси, туй що не гасни.

Собственикът на магазина е бил комендант на майдана. Възможно е някой да си отмъщава за убийство на майдана.

Добре се е нагушил от ония пет милиарда. Ще му покрият загубите.

В Харковска област живеят православни рускоговорещи, на практика са руснаци. Помните антимайдана в Харков, хората не подкрепят хунтата, в момента под терор на бандеровците кротуват, обаче и там действат партизански групи, вдигне ли се Харков с хунтата е свършено.

Стига с тия фашисти бе , няма такива . Има хора които иска да са свободни и независими от Русия , а не подлоги като българските русофили , които продават странатани вече столетие на големият" брат" .КГБ разсипа Украйна за да принуди хората да воюват по между си и да откъсне Донбас и крим . Това е истината . При престъпление се търси кои има полза от него а това е Русия .

кви руснаци бе я си пусни парламента на украйна - приемат бюджета, да видиш как плачат за янукович който не беше стока де

Е има и хора, които не искат да са втора ръка в собствената си държава и само да бъдат заплашвани от шпиц-команди. Като държава Украйна е Украйна, но като страна е почти фифти-фифти на украинци и руснаци, които също живеят там и то в земи, които не са били типично украински, а техни.

Браво на Дир.бг, имате грижата за политпросветата и правилната евроатлантическа ориентация на българите. Често пъти намеренията и резултатите се разминават.

Червена бабичко, днес си много изнервена.

Малко ли магазини взривяваха и у нас ??!! И кой беше виновен ??!! Ама то в РФ без враг не могат !!! :0))

Току що се разходих из Синоптика и си мисля, че от другиден Порошенко че има много големи проблеми и това нема да е Алкайда, Путин или сепаратистите.

Терористи са ислямските джихадисти и комунистите, но тук май мюсулманите нямат пръст.

Нали вече мюсулманите са ви коалиционен партньор, как че имат пръст.

защо вече , ние от БСП-то сме отдавна коалиционни партньори. Дори сега в опозиция, щото никой не ни иска.

Западът иска да предизвика война между бивша Украйна и РФ. За да се случи това ще бъде използван Крим. Бивша Украйна ще нападне РФ в Крим, под предлог, че Крим е Украински. Но това не може да се случи преди да е подчинила Новорусия. На практика наличието на ЛНР и ДНР прави войната срещу РФ в настоящия момент невъзможна. А напрежението не трябва да спада. Затова и се измислят всякакви постановки от рода на тази с гранатите...

Укро Фашистите , са Взривили Магазина на някой който Мрази Фашисти в Харков ! Нацистите са си нацисти ... и при хитлер ,и в Киев в момента, и в Харков !

Ох, как извадихме късмет в Минск. Ама какво спиране на огъня? Братя американци, помогнете ни! Терористичен акт, ужас! Сепаратистите са виновни.