Украйна планира данък за финансиране на военните действия

Министерството на финансите на Украйна планира да въведе военен данък върху доходите на физическите лица в размер 1,5 %, за финансиране военните операции.

Обратно в новината

Коментари - Украйна планира данък за финансиране на военните действия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно Киев, Вашингтон все повече има нужда от нещо, което 'да промени всичко'. При такъв подход дали само нуждаещите се от възстановяване, с всеки изминат ден все повече и повече, източни региони ще бъдат засегнати? В Европа явно си мислят, че да или ако не, то най-малкото поне някои ще получат предупреждение овреме. Как да се обясни иначе, че след като революционерката от предишния преврат, бе извадена от затвора за раздвижване, тя заплаши с ядрено технологии, а в резултат нямаше дори и намек на неодобрение, та камо ли нещо повече. В същност имаше повече - името на Яцката от нейната партия бе спрягано от Вашингтон за премиерския стол и по-късно той бе настанен там. Да, и това в Украйна! В Украйна където на фона на сегашните уж разследвания още повече прави впечатление, че никой в Западна Европа и особено в директно засегнатите Централна и Северна Европа (поради въздушните течения тогава Западна Европа и Средиземноморието бяха засегнати далеч по-слабо), вече четвърт век не се интересува особено какво точно стана на 26.5.1986 г. в УССР, в Чернобил. Само 2-3 инженера от нощната смяна ли са отговорни за провеждането на експеримент със съмнителна цел, включващ ръчно управление и умишленото изключване на всички възможни защитни системи и в последствие изиграл огромна роля за разпада не само на 4-ти блок, но и на СССР?

Кой ги назначи и събра този екип на 26 май, кой им даде картбланш, какво знаеха в Киев за този експеримент и кои, имат ли някакво отношение към тези ядрени учения и други, но разположени по-далеч, извън Украйна, да речем западни функционери от средно ниво като ръждивия Горби. Има ли основания да се разследва версия за ядрена диверсия и да се издирват такива, чиито ръце, без давност, до раменете са подгизнали в изотопи и лъчева болест. Въпроси не толкова странни, защото въпреки че с. Правец не е известно със утвърдена школа по ядрена енергетика, със сигурност може да се твърди, че докато бай Тошо командваше в Бояна, никакви експерименти и насилия над реакторите в Козлодуй не можеше да има.

Щатите да носели отговорност за кръвопролитието в Украйна. Преди да стане това не би ли трябвало да бъдат уточнени някои понятия и факти. Първо: това което тече в жилите на рускоезичното и украиноезичното население там кръв ли или не чак толкова? Второ: ако е все пак е кръв, то при какво количество кръвопускане вече може да се говори за кръвопролитие, при което са отговорни щатите? Например в Ирак загинаха много стотици и стотици хиляди, а щатите продължават да са отговорни само протичането на демократизационните процеси там и за продуцирането на декларации осъждащи появилите се заедно с тях и въоръжени фактически от тях, сунитски терористи. (Интересно дали най-елементарните и лесни за контролиране сунитски терористи ще бъдат използвани от Вашингтон и в Украйна, наред с крайно десните и фашистки униатски терористи. Използват ги по всички части в света, където могат, те явно са им последната надежда и ще бъде изненадващо да направят изключение в днешна Украйна). Трето: ако все пак има кръвопролитие и за него е отговорен Вашингтон, това лошо ли е и трябва ли да се осъжда или трябва да се бъде поощрено с още една нобелова награда, като принос за мира и демокрацията? Действително преди повече от две десетилетия бе обявено, че би било добре ако един от резултатите от помощта за Съветския съюз да бъде демократизиран, е от населението му да се остане едно трийсетина процента от тогавашното. Вече четвърт е минал и е очевидно, дори без сравняване с прибалтийските форпостове, че Украйна изостава съществено по този показател.

Скандал. Какво е това до края на 2014 г. .... Тези в Киев явно скоро не са посещавани от вашингтонски дипломат, разузнавач, посланик, сенатор, вице или друг ангажирал се експерт или посолството им не е получавало напоследък големи чували дипломатическа поща през Германия. Та в Киев явно не отчитат паниката във Вашингтон. Ако Вашингтон и доларчето можеха да чакат толкова дълго, майдана щеше да бъде организиран в началото на 2015 при редовните избори, а на тях дори края на 2014 им бе непозволително далеч. Така всякакви забавяния сега са равносилни на обезсмисляне на извънредно проведения преврат и предхождащите го многогодишни организационни дейности. Въобще на инсталираните да се разпореждат в Киев, май ще им се карат скоро от Вашингтон, защото непрекъснато трябва да бъдат водени за носа. Нищо самостоятелно като инициативи, освен жестокостта при действията по места. Даже за започването на всяка по-сериозна касапница все трябва да дойде някой от Вашингтон да им даде начална скорост. При това не са само инструкциите. Могат да вземат в Киев за пример Льова Бронщайн от Ню Йорк, който след Октомврийския преврат през 1917 г. почти самостоятелно организира набор, масов терор, гражданска война и не просто кръвопролитие, а цяла кървава иригационна система на огромна територия, обхващаща включително и днешна Украйна.

Определено украинците водят в класацията за "Най-тъпо население".

Политици на Украйна ,защо не си пращат децата и внуците да се бият ...а пращат чуждите деца да умират!

Разпадът на Украйна започва с въпросния данък, минава през цялата поредица безобразия на правителствата и следвайки пътя на България към ЕС, ще завърши с невиждана за народа мизерия. Банално и тъпо.

Армията е отцепила район около Славянск. Готвят се за добив на шистов газ. повече от очевидно е, че на псевдо политиците в Киев не им пука хората. Сега всички ще плащат, а единици ще богатеят.

Украйна планира данък за финансиране на военните действия, но това не е достатъчно и трябва да се поучат от опита на Петър Велики, цар на Русия. С цел да събере средства и победи шведите той въвежда и други данъци като данък върху дъбовите погребални ковчези и смъква бронзовите камбани от черквите с цел да отлива топове и накрая успява.

да им честита хамериканската демокрация на украинците.....тия ще са по зле от нас през 90-те....тепърва ще го ядат обонговия.....заслужава си управниците.....също както и ние Боко

Укрaйнците скоро ще сa по-зле от тези в С.Корея,дaно имaт в своятa флорa и фaунa хрaнителни корени и вкусни торни червей,сaмо товa ще ги спaси.Сегa взимaт зaеми зa дa рушaт собственaтa си държaвa,a кaк и дaли ще се въстaновявa-мaле..мaле...Тaм вече невъзможно дa се живее,дaже ние Б.Г.сме цвете в срaвнение с тях.Тaм от 43 млн.нaселение 17 млн.сa етнически руснaци,предполaгaм че до еднa годинa вдички ще избягaт в Русия,Тaм веднaгa им дaвaт жилище,рaботa,a до еднa годинa и руско грaждaнство.Укрите никогa нямa дa ги приемaт в ЕС.сaмо ги подлъгвaт кaто Турция,дето вече 50 г.е aсоциирaн член тaкъв и тaкъв ще си.остaне во век веков.Човек трябвa дa е голям нaивник зa дa си мисли,че Фaрaш и Люпен ще допуснaт 43 млн.дa нaводнят пaзaрa нa трудa в ЕС.Тaм ще си гният в кочинaтa,дa рaзберaт що е туй дa се водиш по aкълa нa СAЩ !

Всички данъци започват с един процент. След това два, три и спират някъде около 30%. Защо не поиска данък от предприятията?

Данък за военни операции си въвеждат. А имат ли пари да се платят доставките на газ или пак ще обвиняват Русия, че иска да си плащат?

Няма ли кой да ги начеше тези? Сега и данък , а дали народът им няма да се вдигне?

Как не ги е грях - станаха заложници на чужди геополитически и икономически интереси и избиват собствения си народ. Пътят за установяване на мир е преговори и взаимни отстъпки. Все пак животът е мил на всички.

Тези мир не искат!

Казвам го с болка:скоро няма да има и какво да ядат. Но ще скочат украинските жени,заради синовете и мъжете си.

Нема такива държави Украйна и Македония. Но ния немахме президент като Путин а един пу...ьо като ЖЖ. Немахме опълченци, а русофоби с отлично развити лицево-челюстни мускули.Това е основното изискване за принадлежност към уса.Погледнете Кери,Псаки,Порошенко,Ярош, особенно Яйценюк.... Следователно русофобите като Иречикеджиев,Дедо, Българоубиец и пр. не бива да публикуват фотографии.Ясни са...

Е това ли беше евромечтата на Украйна? Смърт, разруха, опустошение, война??? Чудесна евромечта... :)

Ще си спомнят с умиление времето, когато "лошия" Янукович поддържаше добри отношения с Москва...

да им е честита на украинците дружбата с хамериканците....тепърва ще ви се дигат данците и намаляват заплатките

Някой ще ми припомни ли, защо Украйна обяви война на Автономна република Крим?

Защо така, защо данък? Батко Обама даде 4 милиарда долара за снайперистите на Майдана, а сега се е стиснал!

ЧУК

Сегашната мода вукроармията е раздаване на успокоителни лекарства.Хляб и вода рядко!Техниката им изпочупена ,а съвсем престните мобилизирани и хабер си нямат как се стреля с оръжие!Пълен хаос и некадърност!Родителите на децата изпратени на фронта са в шок и протестират срещу хунтата в Киев.Искат си децата обратно поне докато са все още живи!

Много точен анализ,а от САЩ дойдеуж някакви спец .част от 300 войници и вече 2 -ма има убитеи

Кой е луд да бъде мобилизиран в 21 век заради някакви измислени политици....тадори и да не са измислени, нека ходят и да се бият техните деца и внуци! Ай сиктир бе "политици"!

Давай - Русия има много оръжия за унищожаване . До там ли стигна Украйна-ами ако не взимат газ и нямат и въглища от Донбас -Бог да ги прости .Само от жито не се живее.Да не говорим за пожарите преди 3 години ,където руснаците ги гасиха заедно с тях

Крайно време е НАТО да даде съвременно модерно въоръжение на украинската армия плюс въздушна подкрепа и инструктори и спец части, за да могат да изгонят руските терористи в родината им Терораша и то така, че никога повече да не си помислят да припарят. И да си върнат Крим, разбира се, ако трябва и да потопят рашистките ръждясали корита. И най вече да наложат забрана за военни полети в Русия чак до Москва плюс забрана за придвижване на военни части - ако не - въздушен удар от славното НАТО. Крайно време е руската проскубана гладна и ревяща мечка да се запътва към Сибир и да освободи европейската територия за демокрация, свобода и капитализъм

Много си проЗД Саше, ако всичко ставаше с даване без плащане, сега нямаше да сме на това дередже...най бедни в ЕС!

И от Сибир, през Аляска към богатите хранителни ловни полета. Само ще и се наложи да яде месо от всякакъв цвят...

Ах та няма само за известен период от време, това което го желаеш да се случи, ей така, просто хипотетично че Русия я няма, паднала е и тя, разпарчетосана е - а покрай нея и Китай - и тези на които се кланяш са абсолютни властелини на света.Тогава ще видиш онези с масурчетата дето стоят зад тях(а между другото са и сегашни управници на Украйна, до един), какви пранги ще ти сложат.Биг Брадър където го гледаш и подлсушванията ще ти изглеждат безобидни и нито ще има на кой да се оплачеш, нито кой да ти помогне-еднолични господари ще са.Нима не виждаш какви двойни стандарти имат, лицемерие,подслушват си се взаймно, нима не виждаш нашите подкупни предатели под техен диктат и натиск как разфасоваха България.Един пример: Техните Марица Тецовете с подписани договри за изкупна цена от НЕК в пъти по висока от другите (ти го плащаш) и никой не може да ги бутне, никой не президент, не ДКВР, не стачки.Нима не виждаш всичко това.Всъшност има един начин - да дойдат отново руснаците.Да само и единственно тогава ще си платят тези които съсипаха България и я превърнаха в помиина яма - накъдето и да се обърнеш мирише - политическа система, банкова, здравна, здравеопазване....Но запомни едно, без значение дали на промити мозъци като теб,предатели и политичеки подлоги на днешния ден им харесва, докато я има Русия, ще я има и България.Времената се менят и идването на руснаците отново може и да не е толкова далеч, и ще стане.

що му се косиш на тоя помияр. Кирякстефчовци винаги е имало....ей този е типичния нов такъв...само дето сега му плащат и се дупи на хамериканците

+100,колега!

пък и ти личи==иначе бих се радвал хамериканците да се пробват с Мечо. Крайно време е руснаците да изпепелят тази зловредна нечовешка англоамериканска пасмина

Това би означавало начало на "голямата война"!

Като им даде модерно въоръжение - украинците ще го изтъргуват или подарят на бунтовниците :)

Атака,ето ви на вас майдановци.Сега ,ще започнат разни измислени данъци,за да влязат пари в хазната,защото това дето се разруши нали трябва да се почисти и ново да се стои и колко още други неща.Може би хунтата обмисля във връзка с бунтовете на украинцитв,против мобилизацията,да внасят данък тези дето откажат да служат?Ще плащат като попове,дет' се казва.

КОЙ СКРИ СНИМКИТЕ ОТ САТЕЛИТА НА ЯНКИТЕ ? ПАК ТОЗ ЛОШ ПУТИН ЛИ ?

Путин или е инфантил, или нищо не разбира от технологии. С днешните спътникови снимки, може да се прочетат номерата на колите в реално време, да те фотографират като пикаеш. Никой не се съмнява, че цялата руско украинска граница сега се гледа под лупа. А що се отнася до лошото въоръжение на украинската армия -та кой е очаквал, че точно "братската славянска страна" ще ги нападне? Че руските военни ястреби, горящи от желание да трепат някого (и естествено най-слабия ) ще наложат имперската си политика? Но от КГБ възпитаници всичко може да се очаква. Боже, пази руския народ -връщат го в 19 век! А, щях да забравя -тъй като сайта е проруски може да го изтриете -но истината не може. Лек ден!

Да де, но Русия показа сателитни снимки, на които верно номера не се четат, но пък Америка показа ... какво показа?

ТОВА Е ПЛАТЕНАТА ПРОВОКАТОРСКА СГАН БЕГЕЕЦА !!! НЕГОВИ ЧОРБАДЖИИ НЕ ДАВАТ КОРИДОР ДА СЕ СЗНЕСЪТ БОЛНИТЕ ДЕЦА ОТ ЮГОИСТОКА !!! ЗА КАКВРО УЖАНИЕ КЪМ УКРАИНА И ХАМЕРЛЪКА ПАК ФОСФОРНИ БОМБИ !!!ТОВА СА ПО НИКО ОТ ДОБИТАЦИ ОСОБЕННО ХАМЕРИТЕ -СВАЛИХА САМОЛЕТА С РЪЦЕТЕ НА ХОХЛИТЕ СА ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ С МОКЪР ПАРЦАЛ! ИМАТ РАДАРИ ИМАТ САТЕЛИТИ ИМАТ ВСИЧКО ЗАДА ЗНАЯТ КОИ СА СВАЛИЛИ САМОЛЕТА НО ПРОТИВ СЕБЕ СИ НЯМА ДА ВЪРВИШ Я !! УБИИЦИ

Ivan Nenov

И ТОЯ БЕГЕЕЦ ОЧИЛАТА СИ ЗАГУБИХ ОТ ЯТ ЧЕ ПИШЕ ПО СЦЕНАРИИОТ ТЕЗИ КОИТО МУ ПЛАЩАТ

"Професоре" добре ,че си ти за да му го кажеш..... та той знае за теб от коя дупка му пишеш дори, нещастен глупако!

А БЕ ПАК НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ОТ АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ !!! ТЕ СИГОРНО СА ИЗМОРЕНИ ! КОЛКО ВРЕМЕ ИЗМИНА А ТЕ ОЩЕ ТЪРСЯТ (ПОД ВОЛА ТЕЛЕ)КАК МОЖЕ ДА ТЪРСИШ ТОВА КОЕТО В ТЕБ !!! ВИЗИТНАТА КАРТА НА САЩ ПСАКИ ! КАКВАТО Е ПСАКИ ТАКАВА Е И СТРАНАТА (КАКТО И НАС ББ

Обаче по времето на турско присъствие ,българина е бил по добре отколкото при руско робство. При руско робство българите нямат:частна собственост,собствен бизнес,религиозна свобода,право на изразяване,свободно движение на стоки и хора, стоеж на църкви и манастири.за убеждения се убивали хора.

а така!кажи им го,Исмаил ага!

АМИ ТОГАВА ДА СИ ГО ВЪРНЕМ ...ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ

ТОЯ БЕГЕЕЦ Е ДЕИСВИТЕЛНО НЕНОРМАЛЕН !!! ОТ ДНЕС ИСМАИЛ АГА -- МЕРАБА ХРИСТО !!! ЕЕИ ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ СИ

Абе бегай ги разправия на други тези, аз съм от Батак чичо, ти знеш ли го Батак....клането, кръвния данък, еничарите, потурчването.....

Исмаиле бегай да чукаш камъни, ти барем за това ставаш!

Не украйна а подставени на власт престъпници и терористи

бегеец,да те зарадвам за добро утро-Лисичанск е разчистен от укри тази нощ....

НАИ ДОЛНОПРОБНАТА СТРАНА СЕ СВЪРЗА С УКРАИНА (НАИ ГНУСНАТА СТРАНА ПО МНЕНИЕТО НА ЕВРОПА !!! НЕ ДАИ БОЖЕ С КОЛА ДА СИ ТАМ!!! БОГ ГИ СЪБРА И ВИДЯХТЕ ХИЛЯДИ УБИТИ ТЕ СРАВНЯВАТ С ЗЕМЯТА ЖИТЕЛИТЕ НА ЮГОИСТОК ЗАЩОТО ГОВЪРЪТ ПО РУСКИ

Украинците са употребени от ЦРУ . Те са елемент от стратегията за разгаряне на нова студена война.

Украйна крачи решително по пътя на демонокрацията. Очакват я разрушения, смърт, унищожение.

Тези Нацита от Киев продължават да ме изумяват, като внасят уКрасителни и нОваторски елементи в Нацистката идеология и практика от времето на Третия рАйх. Каква изобретателност с този дАнък. Остава да си стъкнат и един уКраински Лебенсборн и да излязат "еДни гЪрди" пред идолите си.

Украйна е поела с бързи стъпки по пътя към демонокрацията.

5% им вземете. С 3.5% си купете нови самолети от САЩ а с останалите 1.5% си финансирайте "войната" срещу собствения народ.

Опаааа,на украинците взе да им се подобрява живота!Да им е честит новият данък!Те това е ЕС!

То досега беше един живот....

Абе как не схванахте вече толкова години че България вече век е про-руско настроена независимо дали в Русия има монархия, капитализъм, социализъм и каквото и да е друго. Искате не искате това е положението. Българина иска да е като ония на запад ама няма как да стане защото откакто съществуваме сме от другата страна на демаркационната линия която разделя няколко държави от останалия свят. Това е положението.

И гърците завиждали на Троя и искали да имат богатства като нейните, минало време обърнали се нещата. Наследниците на Еней се възхищавали на гърците, докато пак не се обърнали нещата, после и на Рим са завиждали такива дето живят по друг начин и пак са се менили цивилизации до безкрай. Това, че се чувстваме свързани с Русия не значи, че ние или Русия не можем да въплътим на практика онова, което американците пък поеха от Британия и Франция. Такъв е човека - не са му идеални творенията, изглеждат ти лъскави от страни, но на практика това се случва за малко и е пълно с дефекти, които довеждат до упадък. После друг, запален от идеализираното си впечатление от тях ги пресъздава наново, добавяйки свой принос и това обикновено става точно в периода, когато старото започне да се пропуква и да показва недъзите си, а новото е още недородено, но вече си намира повод да се чувства по-добро от все още по-лъскавото старо. Погледни историята друже весто да намекваш как Западът е някаква универсална по-висша форма от нас. Няма висши и нисши - всички сме тъпи маймуни, които винаги оставят движението на обществото си в ръцете на тълпата, а тя си е такава - харесва лъскавото и не мисли как стремежа към него хем е съзидателен за известно време, хем в същото време залага основите на собствения си крах.

Абе русофобите, да не ви сръчкаха от посолството на САЩ посреднощ в петък? Много сте ми активни нещо. Не, че сте смислени но демонстрирате дух. Пеете ли "Янки дудл"?

САЩ участвуват с три бройки, един признат безусловно, един признат с условия и един за който още отричат. А има и един спорен за който се твърди че е свален от НАТО в Тиренско море.

Не мога да разбера логиката на путинистите! Щеше ли да се случи това сваляне на граждански самолет, ако Путин не се намесва във вътрешните работи на чужда държава? Не,не и не!!! Сега руснаците и диверсантите им в Украйна ще отричат очевидното, че са непосредствено замесени в свалянето. Но дори и това да не може да се докаже, ясно е, че първопричината на всичко, което става в Украйна е анексията на Крим и военната и политическа подкрепа от Путин на сепаратистите. Този терористичен акт вече преминава всички граници на нетърпимост на Запада и Русия тежко ще заплати за безумната си политика.

В Украина дават разрешение и коридор на пътнически самолет свален над територията им с УКРАИНСКО оръжие! Въпросът на президента на Украйна, главнокомандващият на въоръжените сили е: Кой ми сра в гащите? Защо американците са свалили техните специалисти от полета? Защо са насочили самолета там, където има чужда държава - Донецка република и тя не е позволила коридор? САЩ търсят "евтини" начини за манипулиране на обществено мнение!

В твоята позиция има органично противоречие. Демокрацията, която защитават Американците означава, че властта и държавата идват от хората и държавата е следствие, а не причина. В чужда държава ли е Крим, ако хората там са по-склонни да живеят извън нея? Не не казвам, че са във възторг от Русия, но възторгът им от Украйна беше и си остава доста по-ограничен. Чужда държава ли е Украйна за Русия или за US? Ако Америка може да се намесва в избора на хората и да поставя "държавата", както тя я разбира на първо място, с какво намесата на Русия е по-различна? Е, има разлика - с Русия са били едно цяло, а с Америка - никога. Държавите или хората не е като кокошката и яйцето и това, че днес можеш да се загрижеш за човешките права, а утре да говориш колко лоша е намеса в чужда държава е лицемерно подменяне на ценностите според някакви други нужди и пристрастия. Трябва да решиш - хората или държавите са по-важни и да отсъждаш според това, а не да се извърташ според това, кое е угодно на страстта ти да виждаш американски флаг на челото си. Това, друже, за тебе е просто игра - харесва ти да си на едната страна и всичко виждаш така, че да ти изглежда правилно и даже праведно пристрастието ти - нещо като запалянковщината. Реалността е друга - днес Америка лъже повече, когато Русия пак стане шампион по лъжа, аз пак няма да мълча и пак ще соча с пръст по-лъжливия, а ти пак ще си роб по душа опитващ се да обясни колко готин е тоя "големия", на който сервилничиш (без значение кой е "големия").

Путьо си ти -долен и невеж -хамериканците се намесват цял живот ,където си искат ,тоя мухъл се жалва от руснаците ,ами там е кръвта им ,в тази земя -или си много прост ,или си галфон

Определено темата се наводни от някакви герберастко проамерикански боклуци! Абе, в Ленгли не са ли ви учили на добър тон или сте си естествено прости, за което няма курс за повишаване на квалификацията???

ДЖОН РАМБО НЯМА НУЖДА ОТ МОЗЪК .... :)))

Ленгли не са ли ви учили на добър тон или си естествено прост? Цитирам: "някакви герберастко проамерикански боклуци".

Руските бойци им дай да се изправят срещу невъоръжени и елате да видите какви са герои. Приличат на джихадистите дето взривяват болници и училища. ИНАК са ГОЛЕМИ БОЙЦИ

Наполеон, Осман паша, Хитлер, китайците и те така се самонавиваха.

Та дори и Чингис хан???!!!

Обърках се. Нали руските бойци под прикритие нечестно избиват украинската армия? Кое от 2те? Или и 2те?

За Виетнам предполагам,че говориш!:-)

И кои точно са невъоражени!? В паралелната вселена в която мъждука шизофреничия ти мозък .. може и да е така...

ПАК Е ТОИ ПРОВОКАТОР !!! МИРИЗЛИВАТА СГАН Е БЕГЕЕЦ (МИТКО ПЕШЕВ)

Вземи каквото си пожелаеш оръжие и ела срещу руски боец,после може би ще успееш да видиш как от "300" ставаш на 200(груз200)....

Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ 1144 става ясно, че безкористната помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.!!!!!!!!!!!!!!!!

Я, да видим кой не зане деня в който цар Фердинанд прокламира независимостта на България -)

Не си прав,това е всеизвестен факт,който не се споменава.

поговорка:едно си знае баба,едно и също повтаря.

Попитай умната си главичка,защо Германия след маса скандали не успя да си прибере златото от краварите!

По сегашни цени 32 тона злато струват 1 милиард и 200 милиона долара. Около 1/40 от БВП на България. Много ли е 1/40 от едногодишния БВП на една страна за да плати свободата си ? Веднъж и завинаги ?

1 кг злато = 57 000лева 1 тон злато = 57 милиона лв 32 тона злато = 1.8 милиарда лв. Не стигат и за една магистралка на бат Бойко. Иначе България плаща даже и на Турция жп линиите, морските фарове и друга инфраструктура.

Ми да бяхме останали под Турско робство с Кръвен данък , щото е по-евтино а ???

ЕТО ДОКАТЕЛСТВОТО! ТАЯ МИРИЗЛИВА ПЛАТЕНА СГАН Е БЕГЕЕЦА (ИМЕТО МУ Е ХРИСТО

КОЙТО НЕ ПЛАЩА ДАНЪКА Е МОСКАЛ .... :)))))