САЩ провеждат военни учения в България и Румъния

САЩ започнаха вчера военни учения в България и Румъния. В Русия започват серия от военни маневри, обяви Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - САЩ провеждат военни учения в България и Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следваща стъпка. България и Румъния да проведат лекции в Сащ на тема по Христовата заповед "Обичайте се едни други."

и спецялно: не кради и не убиваи ... а те викат In God we Trust!

Тия кравари чий го търсят на хиляди километри от родните им домове??Или явно целият свят за тях е тяхната родина,а всички останали сме пришълци от Луната.До кога ???

имат най-силния флот в света. А да не би на мурзилките родните места да са в България?

Най-после. Време беше защото бай Тошо не можа да ни направи 16-та република, ама този Путин както е тръгнал може да го направи.

Дано!!!! Вместо да чакаме 10 години в антрето, за да станем 27 република в ЕС, по добре в РФ, но веднага и РАВНОПРАВНИ, А НЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ!!!!!! С ПРАВО НА ГЛАС, БЕЗ ДИКТАТ!!!!!

В предаването на Гарелов и Йончева миналата неделя с гост проф. Йончев имаше запис на американски професор със самопризнания как САЩ НАСЪСКВАТ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА СТРАНИ И ВЪОРЪЖАВА И ДВЕТЕ ДА СЕ ИЗБИВАТ, което е официална политика на янките.

"Теле" си,след това си "зрител" щом се оставяш да те водят за носа мухлясали комунисти и шестаци като Гарелов и Йончев.

Американския професор!!!!!!!!! А ти ""приятелю" си нискочел, нямаш аргументи, но имаш твърде много злоба, която ще те погуби като личност!!

Ако почне война с Русия БОРИСОВ ЩЕ БЪДЕ НАБИТ НА КОЛ ПРЕД НС.

И как стана така, че Русия е заплаха за България? Обама си изтрива подметките у нас.

не не си изтрива подметките а ни драсна клечката

Категорично съм против чужда армия,да провежда учения и да се дислоцира на българска територия.Тия продажници ще ни вкарат във война.Искам да се проведе референдум за членството ни в нато!!!

ако се проведе и загубиш, ще хванеш ли гората ;) ?

в заглавието пише българия и румъния, а в статията пише румъния и русия???

Терористите заобикалят Русия.И други глупаци са го правили.

Чува се, че и проститутки си били довели от Америка!

Яка му душа на Обама :)

Нали и той тренира на лежанка ;Р Ама путин ша му скъса г...

тантурестия дребосък ли?

искам референдyм за или против чyжди воиски на бг територия.може да сме саuзнизи на нато която не трябва да саществyва,но искам само бг воиска на наша територия.

Военният министър, ДНЕС ИЗПЛЯСКА по btv ЛЪЖАТА, ЧЕ НАТО СА В БЪЛГАРИЯ ПО РЕШЕНИЕ И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ОСТАВКА, ЛЪЖЕЦО!!!!

Управляващите след 1989 г. се страхуват от провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на чуждите военни бази и неутралитет тъй ка то знаят какъв ще бъде резултата - прощаване с НАТО по желание на народа. При проведен референдум в Швейцария швейцарците казаха не на ЕС.

"И детето дава крушки на солдатите без страхи крещи на тях драствуте ЯНКУШКИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Циркаджии. Едни имигранти от Азия и Африка не могат да спрат. Играят си на войници. Ислямска държава си прави каквото иска. Турция пропуска нашествениците в България, а тези актьори правят маневри. България е в ликвидация, а българите осъдени на смърт.

Погледнете,погледнете как козируват обратните на кухи кратуни без шапки.

Такава им е системата. Затова козируват. Лошото е, че нашите тъпанари вече са изкопирали стойката им при "Свободно" демек с ръце зад гърба. Очаквай скоро и при нас да се козирува без шапка и от целия строй.

Кой е гей да си козирува като си иска никой не ни е питал за нато и техния стандарт .Козеруването с ушанка е отдавна прието при нас иначе с глобалното затопляне ще им истине и това дето немат.В джунглите на кения не им трябва но тук си е студено и сега дори дъжд вали.

За съжаление не може да вдигнем царските офицери и тия на бай Добри.....ще разберат как се отдава чест на гола кратуна:)

Абе нещо голямо се готви, ама да видим каква манджа ще излезе.

НЯМА ДА ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ ВИДИ!!!!!!

Как ще поумнеят тия военни като са непрекъснато по учения?!?!?

Нас тук на Балканите ни тресе Атлантическа нерешимост: политиците се страхуват от сянката си и са готови да менят мнението си ежедневно според Великите сили на деня, армия вече няма (няколко символични платени войничета за представителност), мъжете в боеспособна възраст в голямата си част са извън държавната територия, а останалите тук не знаят що е военен ред и казарма, нито са готови да дадат живота си за атлантически ценности. Въобще: пълна НЕбоеспособност!

Ани надявам се, че готвиш добре и изглеждаш добре. Защото умна явно не си. Колко голяма трябва да ни е армията, за да се защитаваме сами? От Турция, от Русия, от САЩ, от Англия, от Германия, от Гърция, от Сърбия. Сметни, моля те, и дай цифра докато правиш боба. Моля, само с повече джоджен.

42, стреляш на посоки, но нищо не уцелваш: ще да е от лошия боб, който си хапвал напоследък. Прочети малко българска история, за да разбереш как нашата малка държава, с малобройната си армия е побеждавала балканските си съседи. След това резултатите от всички битки са били заличавани от лошата дипломация...днес май само лошата дипломация ни е останала. Да сме живи и здрави останалите шепа граждани на РБ в рамките на територията. Може да поръсиш наоколо с джоджен по повод на това.

Подлогите са на линия, цензурата на ДИР на линия. Вижда се че нормален човек не може да се изкаже! Та някой да пита българите дали искат в НАТО?

Българите не искат 16та република. Поради агресивната външна политика на руската империя, най естествено е българите да търсят спасение нв НАТГО

още един америокаски щат.затова ли ни заселват държавичката с тъмнокожи ако имаш нещо с тях аз не искам китаска провинция да сме.

Абе аре стига си ми плямпал глупости.Каква 16 република,чия агресия те гони?!И не се изхождай от мое име,правя си го сам,обикновено сутрин.

Дедо дедооооооо и за дедовия ми не ставаш!!!!!!!!!!!!!!

Българите не искат да са 16та република, но не искат също и да се в НАТО или ЕС. Необходим е референдум по тези въпроси както правят в Швейцария. При проведен референдум швейцарците казаха не на ЕС.

АМА С ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ МНОГО НЕЗАВИСИМИ СТАНАХМЕ-ТОЛКОВА МНОГО НЕЗАВИСИМИ СМЕ СТАНАЛИ .ЧЕ ДОРИ НИЩО ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ НЕ ЗАВИСИ!!

ЗАЩО НЯМА УЧЕНИЕ НА НАТО В ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПА БЕЗ САЩ.ТЕ ДА НЕ СА БЛАГОСЛОВЕНИ ОТ САТАНАТА ЧЕ ВИНАГИ УЧАСТВАТ И СА НАВСЯКЪДЕ.САЩ НЕ СА НАТО!!!

Я помисли пак: погледни с какъв брой войници и арсенал от техника разполагат другите държави в Алианса и ще разбереш, че САЩ е НАТО. Другите са само за легитимиране на международното 'присъствие'.

Точно. Това ще рече, че плаща САЩ. Демек другите страни не трябва да си изтощават икономиката да поддържат армии. Или мислиш, че армията е безплатна?? А както знаем, който плаща, той поръчва музиката.

САЩ имат много силна икономика, високи технологии, противоракетна защита, високо ниво на въоръжение, владеят космоса и силна армия. Къде е Русия в сравнение със САЩ? Може би в стандарта на живот на хората? Да, да, ама не. Платените тролери не казват нищо конкретно, а само общи приказки. Кой от тях ползва руска самобръсначка, компютър, пералня или миялна. Никой. Ясно е защо. На американците им пука ако Русия обяви война, защото само за 2 часа, Москва ще бъде срината. Проверете изчисленията на наши военни. Путиновата Русия е една огрухана, оскубана и обрана държава.

2 часа ???? Това новия Барбароса ли е? Като помня стария как се закучи ....

Путин е най-големия враг на Русия....

Компютърът ми е произведен в Китай, епилаторът - в Корея, пералнята и миялната - в Италия. Посещавала съм САЩ веднъж за 4 дни, за което си загубих 3 дни в изваждане на докуменити. Не ми харесва това, че страна чиито граждани могат да дойдат у нас по всяко време, има огромно посолство и военни бази тук, ми налага толкова препядствия при достъпа. В САЩ ми допадна архитектурата и отношението на хората, не ми хареса храната и стотиците бездомници в големите градове. Не съм почитател на руска техника, харесват ми руските бонбони и пелмени, които се продават в България. Харсва ми как се държат руските туристи в българските курорти, западноевропейските ме отвращават с впиянчените си изпълнения... Това прави ли ме фил или фоб? Добре е в този форум да се изказват повече мнения, базирани на лични впечатления.

По-впиянчени от руснаците?! Благодаря, че ме разсмя

САЩ обграждат Русия, но Русия също не спи и усъвършенства своя ракетно ядрен арсенал, където някои системи нямат американски аналог, с който също може да изтрие САЩ от лицето на Земята. Американските ПРО са ефективни под 20% спрямо руските ракети, които са снабдени със електронни системи за заглушаване радарите на ПРО, пускане на множество лъжливи цели, покритие което не отразява радиовълните и рязко изменение на траекторията. Освен това има ядрени подводници, трудно откриваеми в световния океан освен със сонари на 10 км растояние а не с ПРО. ПРО е безсилно и към крилатите ракети които летят на малка височина над повърхността и не се засичат от ПРО. Да не описваме руските стратегически бомбандировачи които могат да атакуват цели с крилати ракети отдаличени на стотици и хиляди километра. Спрямо тези руски оръжия САЩ са много уязвими особенно повечето от техните многомилионни градове разположени на брега на океаните.

ТОЛКОВА СИ БОС ПО ВОЕННИТЕ ВЪПРОСИ, ЧЕ КРАКАТА ТИ СА КЪРВЯСАЛИ ОТ СЕГА. Прочети малко от yotube!

Брех! Трябва мноооого да сме закъсали та да идват американците. По време на Варшавскят договор, когато Студената война си беше яко противопоставяне, нямахме чужди войски на наша територия, пък сега? Май сме се окепазили здраво! В историята ни няма такава срамна страница - чужди войски, в мирно време, на наша територия.

Чужди са за вас, руснаците. На нас, българите, са съюзници. ;) Малки разлики, но съществени :)

Ама Вие българин ли сте бе продажен жиде?... И не говорете от името на "лошия български мат'риал", че ще си прехапете езика...!!! :::)))

Това "размахване на шпаги" си е чиста проба ГЕЙ ПАРАД...! Светът определено се е побъркал, а до къде ще ни доведе тази лудост, ще покаже само бъдещето... Проблемът, обаче е, че докато САЩ и Русия си мерят "шпагите", ИДИЛ набира сили, превръщайки се в най-голямата екстремистка групировка със собствена армия, която светът познава в историята си - кофти работа...

не се тревожи много. Удариха ги здраво, финансирането им намаля с около 75% и раздорите почнаха. Екзекутират дезертьори, дори обезглавиха един който прекалено много обезглавявал.

ИДИЛ си е продукт на уса. Финансирането им е абсолютно осигурено от всички частни еврейски банки родшилдовите примерно...

Да живее САЩ!

АМА, ВеРНО ЛИ БЕ?! КаЖИ ЧЕСТНО!

Даааа.... Да живее ФАЩ.... докато умре... НО ЗА ДОБРУВАНЕТО НА СВЕТА, ДАНО ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ПО-СКОРО...!!!

Американските учения - заплаха за мира и агресия. Руските учения- демонстрация на благородство, мъжка сила и потентност..

абе дразнещото ...поне за мен е че Америка е зад океана а военните им кораби тука и базите из цяла европа конфликтите сам знаеш колко са много още тлее огън и е разграден двор дет' са минали

руските падлодки и самальоти и те никнат де не ги канят.

Е, доживяхме да видим и "Кучите синове" в БГ.

Атака малки ли са 'санс-а-бичес' ? :))

абе колеги как се забранява на браузера да влиза в дир-а че тук у форума мноо се пенявя и губя време а керванът си върви???

ОТКЪДЕ СЕ БЛОКИРВА ДИР-АААА ...КОМУНИСТИ МРЪСНИ КОМУНИСТИ ДОЛНА СГАН направихте портал за новини и клюки - да седим да кесим и да ни завоювате по вода и суша и по интернет комунистически гадове малко джудже ....ААААААААААААААААААА НЕ ИЗДЪРЖАААМ МЪРЗИИИ МЕЕЕЕ НИЩА ВЕЧЕ ВЪВ ФОРУМА НА ДИРАААА МРЪСНИ ЯНКИ И ВИЕ НИ ТОРМОЗИТЕ ПРАВИТЕ СИ БАЗИ КАНИ НЛО -ТАААА АААА НИМОГА ВЕЧЕЕЕ БЛОКИРАЙТЕ ДИР-А ПОЛУДЯВАААММММ :))) ОТ МЪРЗЕЛЛЛ ВСИЧКИ СТЕ МИ КРИВИИИИИ КАЖЕТЕ ОТКЪДЕ СЕ БЛОКИРВА ДИР-ААА ФОРУМНИ ГАДОВЕ ВИЕ СТЕ КЛОНИНГИ ТРОЛИ МРОЛИ И ПРИКАЗНИ ГЕРОИ ОТ ШЕХЕРЕЗАДААА :))))

И АЗ СЪМ ТАКА :))) АААА БЛОКИРАЙТЕ ДИР-АААА МРЪСНИ ДОЛНИ АМЕРИКАНЦИ ПРИМИХТЕ НИ МОЗЪЦИТЕ СЪС ВОЕННИТЕ СИ БАЗИ СЪС ДИР-АААА НИ МАНИПУЛИРАТЕ ПУСКАТЕ ОБЛЪЧВАНИЯ В ЕФИРАААА И НИ ПРАВИТЕ ПРОСТИИИ ПУСКАТЕ НИ ЧАЛГААА АААА !!!! НЕИЗДЪРЖААААААМММММММММММ ПОМОООЩЩЩ КОНСПИРАЦИЯЯЯЯ ЗАКРИЙТЕ ДИР-А ДА НЯМА ПОВЕЧЕ КОНСПИРАЦИИИ АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ГИ ПРОГОНЯ С ВИЛА И МОТИКА У ЩЕ ИМ ДАМ ДА РАБОТЯТ :)

Към БГ-еца:тикво недорасла ,всички русофили сме за Европа! Не си приписвай мнение,което не искаш да знаеш.Да на Европа с ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ!

Много грехове има за изкупуване православна Русия, преди да се присъедини към цивилизована Европа. Забрави, трябва да минат поколения, за да си проветрят главите руснаците, много поколения.

И какви са греховете на Русия? Че не позволи нито на Наполеон, нито на нацистите да я поробят? Че не се дупи пред западните и американски терористи, които всячески се стремят да сложат ръце на природните им богатства? Какво правят тук, на майната си, американските боклуци? Русия си е У ТЯХ, прави си учения и маневри НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ! А "праведните" войски на НАТО и американските терористи, жадни за кръв и нямащи какво да рушат по-вече в близкият изток, дрънкат оръжие по границите и! Хайде стига глупости.Истината боде в очите. Огромната военна промишленост на западният свят, и най-вече на Америка, иска реализация!!! Близкият и далечен изток , ги опоскаха.От там няма какво по-вече да се вземе.С Китай , още, не смеят да се заяждат, че са по-вече от американците и европейците, взети заедно. Виж, Русия е голямо предизвикателство.Огромни залежи от нефт, газ и въглища!Само че, бързо забравиха историята.Който се е захванал с руската мечка, хаир не е видял!

Русия -да :) Руската империя - НЕ :(

България-да :) Княжество Източна Румелия-не:) Тъй те разбрах.

Абе като гледам православна Русия как се държи с православна Украйна, не знам нас какво ни чака. А пък православните гърци колко обичат православните българи... Пък с македонци и сърби какви братя сме, думи нямам... Май по-добре да не залагаме много на религиозните страсти.

Край Москва шум се вдига, лъскат голи ру. газове, ето Обама пристига, воеводите зове: Съберете се, рейнджъри , храбри орляци безброй; много войски и народи паднаха под ножа мой. Скоро гърда Русия ще да бъде в нашта власт, стягайте се смело вие, на пристъп щъ водя вас! В Кремълските палати разтрепера се Путан, прати дарове богати в Вашингтонския стан. Не щъ дарове, ни злато! гордо викна Обама, мойто царство е богато, златен е и моят трон. Сам Путан да се представи, нека той да проси мир! Нека поклон ми направи, па видя-щем по-подир. Мъчно, срамно на Путин; но какво да чини той? Веч войска му не остана, нито сърце зарад бой.

Щрак Марийке на портрет :))))))))

Браво. направо ти се развърза чалмата от поетически напън.Смешен си.

Руските тролове са много забавни в противоречията си. От една страна се опитват да внушат, че "демокрацията била съсипала армията ни". Всъщност именно руската 5-та колона в България отслаби армията, за да може Русия, когато пожелае, да ни окупира, но членството в НАТО обърка сметките. От друга страна реват за неутралитет, демилитаризирани зони и прочее глупости, удобни за кремълските фашисти. Знаем, че много ви се ще да не сме в НАТО, за да се опитате да ни окупирате отново, да проведете "референдум" за присъединяване към РФ, ама тази няма да я бъде. СССР 2 не ни трябва. Българите не сме толкова тъпи, колкото сте вие.

бла-бла-бла както казват американите.

Попаднал съм сред русофили,ша ме развалите,бе! Аз съм технократ и харесвам прогресиращия Запад,аха!

Ти си писач на коментари,технократите и специалистите емигрираха кой в Европа,САЩ,Канада,Русия,Катар,ОАЕ,Сингапур и т.н.

сменяй си ника тогава, технократе. пиши се "краварчето".

Много "уважаеми" г-н Президент, Каква отговорност ще поемете пред народа си, ако остане без газ заради Вашите не премерени приказки против Русия. Защо го правите г-н Президент??? (пари, слава, страх, власт.....) Моля кажете, защо не искате руски туристи в България? Моля кажете защо не искате точно руски капитали и защо ще бойкотирате 9-май- та нали това е денят на победата над фашизма. Ние вашите поданици желаем да отдате необходимото уважение и да се поклоните на героите.(в личен план може и да си попсувате, ако така Ви се иска, но тихичко)

И защо България да остане без газ, другарю? Бъди спокоен, газ ще има, на Путин му трябват соросоидните ни долари.

БРИКС!

България като цени е най-скъпия пазар за руски газ в Европа. Трябва да са луди да ни спрат кранчето в момент когато им трябват доларите ни, дори цената е паднала с около 15% заради световните цени.

САЩ са велика страна. И други също имат претенции за това, като едни такава северно от Афганистан, но са смешни в напъните

САЩ са велика страна, но Русия и Китай също са велики и не прекланят глава пред САЩ.

Мога само да се радвам и да приветствам това. Ние трябва все повече да се интегрираме в НАТО и да укрепваме приятелството с САЩ. Там е бъдещето на страната ни, поради опастноста, задаваща се от североизток.

абе примат провинциален...колониален,знай си мястото и не се бутай между белите хора

Ша се потят горките американчета да ни пазят,трябва да сме им благодарни!

Ал

Войната не била възможна... Глупости! Даже фронтовата линия е очертана: "от Естония до България". Честито на всички източно-европейци!

Даже лудият от Кремъл не е толкова луд, колкото тукашните му фенове. Кой е луд да изтреби човешката раса бе алакоолу? :)

ти не си ли гледал за Карибската криза,как се е разминало на косъм и то защото Кенеди се е разбрал с руснаците зад гърба на военните откачалки

САЩ са главният заинтересован субект,да има напрежение между ЕС и Русия,но не и война ,защото и те ще са потърпевши,руските ракети ще ги съсипят! За САЩ е важно да има постоянно тлеещ конфликт, с ниска ,контролирана интензивност точно като в Украйна и да държат в подчинение Европа и да не и позволяват икономическо сближаване с Русия,защото това ще направи САЩ излишни ,дори вредни за Европа.

Аз не знам защо американците не вземат да оставят такива държавки като нас на мира и на произвола на съдбата. Тогава ще има и Южен поток и Белене и руски туристи и руски заводи и каквото си поискате. Разбира се ще я има и съдбата на Грузия, Молдова и Украйна, това е гарантирано.

То и сега имаш най-скъпата руска заз и дизел в Европа. За к-во че ти са още по скъпи? :) И сега по автоморгите можеш да имаш всякакъв руски отпадък - кеф ти Лада, кеф ти московец :) За -кво че ти са още такива отпадъци?

Filip Vasilev

Дедо,нема като как, да плюеш по Русия и тя да ти дава евтин газ и дизел!

Тези учения са само демонстрация на сила от двете страни, войната е невъзможна! Съвременните конвенционални оръжия вече се изравниха по мощност с атомните, без да имат техните недостатъци-радиоактивното замърсяване,една война би изтрила половин Европа и Русия от картата! но ,ако за Европа това е фатално, за Русия не е !Никой европолитик не би допуснал такова нещо.Само се нагнетяват страх и несигурност у хората,за да може НАТО да си намери мотив за съществуване. Русия е прекалено голяма,прекалено милитаризирана и прекалено непретенциозна за да бъде победена.

е тогава защо са им учения да горят бензин, да плащат на военни и другите там разходи да разпускат армиите и това е ! парите да вложат в производство за да не висим по форумите и готово :))) ше имам аз ракетка па няаа да се изкуша да натисна копчето малеее само ми глей човешката природа как ше скъса синджира и ще се прояви животното рано или късноооо :))) затуй "Не на оръжията"

Война няма да има не заради друго ами, защото и Русия и САЩ много по-добре от пишещите тук осъзнават пагубните последици от това. Един Чернобил където дори нямаше ядрен взрив замърси половин Европа, а вие спорите дали има разлика ако ракетите падат в Румъния или в България. Конвенционални оръжия се използват дотогава докато едната страна не започне да губи войната и тогава неминуемо се опира до ядрените. Добре, че хората зад копчетата са учили и знаят какво е пирова победа и че в момента няма как някой да победи без да се самоунищожи.

И американските военни са тук напълно безплатно.

Заплащва ли Русия България - НЕ Пречи ли нещо бившите соц. страни да бъдат демилитаризирана зона между ЕС и Русия - НЕ Настройва ли САЩ ЕС срещу Русия - ДА За какво е тогава всичко това - за да си развява САЩ байракът в Европа. Ако толкова искат да се дървят с Русия - хей там, един хвърлей ги дели от Аляска. Да си нацвъкат флота в пролива и да си пострелят на воля.

Хм, а къде на митинг скандираха, че искат Полша и Финландия? Ще ми припомниш ли?

Не ни заплашвала Русия - само виж изказванията на Жириновски, за да разбереш грешното си твърдение.. Соц страните - демилитаризирана зона? За да не пречи на по-нататъшното възстановяване на СССР-2 :) и атексиране на нови територии... Този който настройва Ес слещу Русия е Путин и неговата агресивна политика....

Хахахаха осмисляш ли това което пишеш или плюеш директно лесносмилаемите статии преведени на български от английски по медиите.

Хе, хе, тук по една телевизия постоянно дават карта на Велика България на 3 морета. И к'во от това. Нещо само гъбясъли заключения ти се моткат в кратунката.