Русия ще използва военна сила в Украйна само в краен случай

Руският президент Владимир Путин заяви, че в Украйна е извършен преврат и че използването на руски войски там може да стане само в краен случай и легитимно.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще използва военна сила в Украйна само в краен случай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин е прав, САЩ като нагази в Ирак ставаше въпрос за петрол. А Либия не е по различно. На Обама не му дреме за хората а само за петрола. Външншната политика на България е неадекватна. Никога сме нямали външен министър, а слушаме силните на деня.

путчо се мъчи да подръжава на чичко сталин но това комунистическо копеле забравя че живеев 21 век

Това в Украйна не били руски войски а местни сформирования за защита...въоръжени до зъби разполагащи с бронирани машини завзели безпроблемно летище и обкръжили казарми на Украинската армия...айде не на нас тези бе. Спомням си преди години когато рускоговорящи командоси бяха завзели едно летище в автономна република от бивша Югославия и искаха от нас и Румъния коридор за да си прекарат тежката техника а ние ,, им отказахме (едно от малко разумните неща решени от политиците ни) след което въпросните командоси си се прибраха в Русия. А путин в момента е номиниран за нобелова награда за мир!!!

Според US е революция и тя не променя държавата. Според Русия е преврат. Ако революция не променя държава - Аляска трябва да се върне на Русия. Ако не променя - преврат и сегашната власт не е легитимна.

Американците са си закупили съвсем легално Аляска!!! Естественно никой не е предполагал тогава,че това ще е златната кокошка;)

Путин(Русия)прогони Украйна към НАТО а и без това украинците са по-близо до поляците отколкото до руснаците

СССР и Хитлер едновременно нападнаха Полша сега Русия самостоятелно и изпреварващо нападна Украйна

Да не дава Господ да става такова нещо, че ние също ще го отнесем! Нали сме натовци :-)))

Ами Крим си е руска територия подарена от Хрущов на Украина незаконно само с указ,кой ти пита народа!

В ПОЛША ЗАЕДНО С ХИТЛЕР /А УКРАИНЦИТЕ БИЛИ ФАШИСТИ/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КАТО ПУЯК !

напълно подкрепям действията на путин

И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партии велики водят нашия победен строй . . . Уви доведоха ни до най-дълбоката пропаст, а oт там излизане НЯМА . . .

Най-големия кошмар на Америка е да не вземат всички американски пари да се върнат в Америка. Ако Русия обяви цена на руския петрол в турсли лири...какво правим с тези няколко трилиона долара, а малко газ в БГ левове...и т.н.

не знам дали в Турски лири, но както другаря Путин се е засилил да отреже Долара да вземе да отреже и Еврото, ... тогава гледей уважаеми какъв майтап ще падне,... с Турската лира. Лек ден.

И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партии велики водят нашия победен строй . . . Уви доведоха ни до най-дълбоката пропаст, а oт там излизане НЯМА . . .

Никога не съм мислил, че мога да мисля така и то в полза на Русия, но това което видях в България за 25г. демокрация, ме отврати и точно това ме накара да подкрепям политиката на Путин, пред политиката на двуличието, наглоста и алчноста на американците и западния свят!

ТОВА КОЕТО ВИДЯ И ТИ И ЦЕЛИЯ НАРОД Е - ВСЛЕДСТВИЕ НА ВЛАСТТА-КОЯТО ОТ СВОЯ СТРАНА ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ КОМУНИЗМА И РУСИЯ ... А И ТИ ..МАЙ А ?:)))

Да.. отврат е, че има глупаци като теб. Тук никога не е имало нищо друго от 70 г насам, освен съветска власт.. 45 години явна съветска власт и 25 също явна власт на КГБ.. Това капитализъм.. тинтири минтири.. е само имитация... Тук последните 25 г е един псевдокапитализъм, контролиран от КГБ и неговите плазмоиди на хранилка...

налагането на комунизма в цял свят не успя, слава богу, надявам се да не успее и налагането на американската т. нар. "демокрация", защото тогава дупе да ни е яко!

по-добре руснаците да ти спрат газта, отколкото немците да ти я пуснат. /евреиска поговорка/

Браво на Путин, никаква отстъпка пред шибаните американци и техните лакеи!

западните украинци винаги са били против русия и ссср, като гледам как вbрвят нещата, почне ли гражданска воина, украина сbс сигурност ще се разпадне, между другото америка винаги е искала да си има работа с малки и разпокbсани страни.

Ей, това соросоидете ще се наакат. На обикновения читател (политическите тролове ги оставете - имат задача и работят за пари) ще кажа, да чукне в чичо Гугъл, или в рт>цом, корреспондент>нет и да види пресконференцията на Путин реално, около 1час и 50 минити е. Там даже ще намерите отговор, защо протестирахме февруари и защо още протестираме. Лесно се разбира какво казва, само умните сорсоиди не искат да разберат. След това прочете пак наново всичко.

до 8 нема банички. бачкааааай

браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Русия ще използва военна сила в Украйна само в краен случай Да не стане така , че и ние да получим газ само в краен случай.

Мечката изрева и всички се насраха. Путин и излезе от мечешкия костюм, помириса въздуха, потупа най-близкият, Меркел, по рамотото и каза: - Майтап бе, Уили! Всикчи се усмихнаха с криви усмивки и се спогледаха сконфузено.

Щом имат 50 милиарда за Сочи, да не ги мислим. Те си имат сътрудничество с Китай, с Турция, с Индия, ... могат и без ЕС и САЩ. Просто вместо брандирани EU или USA продукти ще си купуват оригиналите от производителите, и то във валутите на производителите, а не през кухия долар.

Ще купуват казваш в рупии и йоани. А сетълмента кой и в каква валута ще го прави, а? Човешката глупост наистина е безкрайна

В юани бе пич. Рашките и чайниците отсвириха фед за нефта и си го въртят през юан. Сега Пуснаха Глазьев та се изцепи че могат да отсвирят долара въобще като резервна валута и оттатък голямата локва замириса на наакано. Посме казаха че Глазьев е изразил лично мнение, демек пошегувал се човека, ама той определено не човек с чувство за хумор.

ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК... ЗАЩО, 79 дневната бомбардировка на бивша Югославия от "Милосърдните орли" на УСА да е супер ДЕМОКРАТИЧНО за "Световната демократична клика" (НАТО), само защото нямаше друг начин шиптърите от Косово да се отделят в самостоятелна държава, върху територия исторически свързана с православна Югославия, а застъпването на Русия (с къде, къде по демократични средства), за по широка свобода и автономия за 20 милионната руска диаспора от православни християни върху територия (п-ов Крим), поверена (от Хрушчов) за управление от ФР (в състава на СССР) Украйна да е...ПРОВАЛ ЗА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?... А холан де, господа/другари ГЬОНСУРАТЛЪЦИ обикновените българи, не ядем доматите с колците!...

Ми щото американските еврейчета искат, ама много искат руските ресурси. Даже Килърито май каза, че не било честно така - Русия да има толкова пък те да нямат.

САЩ са имале предостатъчно ресурси, но по времето на техническата революция от края на 19-ти век до края на 20-ти век изразходват голяма част от тях. Като дори не ги оставят без експлоатация известно време, за да се възстановят. Досега да бяха се възстановили, но все повече население и все повече потребление с все нови и нови изисквания са изчерпали ресурсите им. Сега на мода е "хидравличният фракинг".

Крим е в Украйна след административен произвол,подпийналият Хрушчов така решил,тогава в СССР това нямало кой знае какво значение за хората,но днес те имат право на самоопределение,след държавен преврат в Украйна беше обявена война на руския език,народ,идентичност,ако не беше твърдата реакция на Путин много вероятно сега в Крим щяха да върлуват неонацистите от Майдан

Честно казано самата държава Украйна с нейната неизяснена или направо липсваща идентичност може да си направи най-голямото зло.

ЧУК

Последни новини-Руснаците щели да наместят Сирия на страната на Асад някакви комплекси-ИСКАНДЕР!Щото Саудитска Арабия нещо много се дръвчела и искала да удави в кръв Русия!

Малко късно е това решение, тъй като войната срещу сирийците-християни започва от Запада преди повече от век...

Русия в момента е доста критикувана, и не без основание.СССР фалира поради недостиг на средства за превъоръжаване.Ако спекулативно цените на петрол, а оттам и на пр.газ паднат,ситуацията ще се промени драстично и непредсказуемо.

Кой каквото и да ми говори, за мен Путин е най-адекватния политик в днешно време. А неистовата русофобия, ширеща се у нас ми е непонятна и мисля, че е резултат от усиленото зомбиране чрез мас-медиите, както и нагаждачество, подобно на някогашното с омразата срещу американците, игнорирайки факта, че всеки народ има своите достойнства.

Предполагам, това с достойнството се отнася и за украинците!

Разбира се. Но не и за украинските политици, които са досущ като нашите.

Бооже какъв идийот. Най-малкото цащото говори за русофобия у нас. Русофобия има във всички бивши соц страни от източна европа. Разбира се и в прибалтика и веча (благодарение на путин) в украина. Но в България да говорим за русофобия.... Егати и нонсенса. За справка погледни мненията около това. П.П. Аз не съм ги чел. Просто знам какъв ще е общият тон.

Железния юмрук на руската армия много скоро ще се стовари върху световния капитализъм и ще освободи човечеството от това зло!

ЧУК

Венецуела на Чавес пък,дето умря-искала някакви ракетоносци с крилати ракети тип Яхонт" .

Интересно защо Русия купува фрегати от Франция?

Щото има пар и може да си го позволи, та няма да губи време да ги строи!

ЧУК

Няма да купуват вече.Щели да наблегнат на стратегическия си далекобоен северно-морски флот и да правят нови ядрени подводни лодки като К-535 Юрий Долгорукий

След като 7 члена на Г-8 се отказаха да ходят в Сочи, сега Руската армия ще отиде при тях. Те са джуджета, а Русия е велика световна сила!

ЧУК

Нещо и Северна Корея се моли за някаква помощ-балистични ракети носители -КЛас -САТАНА!Казват,че така щели да обезсмъртят името на великия КИМ ИР СЕН,като подарят на щатите един товар ядрени бойни глави,дето ги трупат с години!

ЧУК

Чух ,че и някакво тясно сътрудничество с Иран,щяло да има в случай ,че се затегнат нещата!И там някакви мисили,щяло да има ама с три хиляди километра обсег!

ГАЗПРОМ е в преговори с Китай за доставки на милиони кубически метри газ, ще бъдат финализирани до месец. Тогава интересът му към доставките в "демократична", но вечно размирна и неудовлетворена Украйна и по-нататък, ще намалеят и ще може спокойно да врътва кранчето и да пренасочва потоците, когато се налага от политическите обстоятелства. И изобщо, прес-конференцията беше нещо изключително силно, умно, информативно, а Путин е гениален политик и дипломат! Евро-лидерите могат само да ръкопляскат и да се учат на ум и разум! А Обама изобщо замлъкна - той още осмисля 90-минутния разговор в петък срещу събота миналата седмица - има над какво да се замисли в светлината на последните развития и решения за долара в Русия и Китай!

Голяма работа! Купувайте ниви и садете боб! Все едно и без тия събития Русия нямаше да търси начин да продава и на Китайците, а китайците нямаше да търсят източници. Ти знаеш ли, че Китай чак в Судан въртят далавери с американски методи, за да си осигурят нефтените находища там и дори инфраструктура им строят на африканците.

Хората които се интересуваме от световна политика, отдавна сме наясно, че Китай инвестира много милиарди в Африка. Те за това САЩ мислеха да пращат армия и на там, но не знам пратиха ли вече или още умуват какво да правят. Но на фона на случващото се напоследък мисля, че са преустановили тези си намерения.

когато ЕС няма да имат пари да купуват нефт и ГМО семена и излезем от мъртвата хватка на запада тогава България ще замести холандия за селското стопанство, енергетиката ще заработи както преди, златните мини ще заработят обратно за България и ще се оправим САМО ако сме с Русия

А когато България беше извън хватката на Запада, какво беше? Или не си бил роден още тогава?

Миналата година гледах интересна дискусия по този въпрос по руските телевизии. Извинете но вече забравих по коя. Там един руски анализатор направи интересно изказване. В общи линии то се свеждаше до факта, че Русия е някъде във втората десетка на икономическите партньори на Китай, а за Русия, Китай е на първо място. Ха познайте ако ги резнат европейците, Китай на какви цени ще започне да изкупува руски ресурси. Аман от идийоти. Ако в Европа имаше твръда позиция спрямо руснаците щеше да има световна криза, икономическа. Но след 3 месеца руснаците щяха и гъза да си продават, а Европа щеше да ги изкупува на безценица, за пореден път. Както и да е, поживьом, увидим. Може и все пак така да се получат нещата. Въпреки безгръбначната европейска и американска политика.

Гледай в YouTube икономическите семинари от Davos. Има и за Китай, и за Русия, и за Близкия Изток. Много неща ще научиш и разбереш.

ЧУК

Абе тъй като си помисля,къде по лесно щеше да бъде за западните сили,ако Русия беше тотално разоръжена още,по времето на Елцин!Е опитаха се тогава даже да затрият цялата им индустрия,ама не успяха!

Ами явно не са искали това, защото тогава взеха да им помагат, дори само заради атомните им бомби. Никой не беше заинтересуван руските бомби или атомни физици да попаднав я в Иран, я в Ирак. Обаче вие много обичате да си говорите глупости. Благо ви става на душата.

Не успяха защото дойде Путин. Те затова го ненавиждат и по западните медии го представят като дявола.

Тоя Путин вместо да се чуди колко хора в Украйна да зачисти може да каже че в Турция има етнически руснаци и да влезе там-поне някаква полза да има...

то и в бг има много етнически руснаци

Има доста руски етнически проститутки... ;) Едно време и тука имаше. То и сега може да има, но не знам.

след като ще използва сила само в краен случаи,това означава,както винаги че цар путин има още 101 варянта.евала. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

още малко остана съвсем да затегнем примката около Империята на злото; към 2020 започва реалната операция на Западната цивилизация за окончателната промяна на света с преодоляване на болшевишката зараза; тя ще включва най-общо казано натиск върху Русия от вън в стил студена война, икономическа война на всички нива и разложение на диктатурата от вътре чрез създанаване на необходимите обществени настроения; към 2030 година Русия няма да е това, което светът познава и успоредно с убеждението/стимулирането на китайския комунистически елит сам да промени системата си до степен пълен капитализъм и демокрация, ще бъде завършена повече от 100 годишната операция по създаване на Нов Световен Ред и превръщане на Земята в едно по-спокойно и свободно място

отиди прегледай главата.. ще ти дам направление

Предпиши му нещо силно на човека

Към 2019 руснаците пращат танковете и реално няма да има кой да ги спре. Вместо армии насреща им ще са гей-дружинки. Последните ще посрещнат нападателя с отворени обятия. :)))))) То се видя какъв ентусиазъм проявиха хората при "пълната мобилизация" в Украйна.

Не с отворени обятия, а с отворени задници!

Обективно погледнато, войната срещу народите на Русия започва още с Първата световна война и Революцията от 1917 година. Това руснаците добре са го научили. А "диктаторът" в Русия бе избран на свободни избори. За обществените настроения в Русия: те не само че са про-руски, но отдавна и "украинците" вече са про-руски настроени в голямата си част. И в момента си съединяват страната с Русия. Това са обективните данни. Това, което пишеш са спекулации.

РАША, ПУТИН, ВЕЛИКИ СТЕ!

ЧУК

Най -новата вест е ,че руснаците ще подарят ракети на Асад!Типът мисили още не се знае,но и някои от оперативно тактическите стигат!

Откога руското лицемерно правителство е против превратите??? Та нали на тях се крепи цялото измислено евразийско съюзче...... СМЕХ

Поздрави за удачния ник. При положение, че е пълно с такива като теб нелепи хора, как може да искаш тази държава да не е нелепа.

Скоро време ще спре руския газ към Европа и тогава украинците ще ми ядът дедовия

не само украина, германия ще ядъд големия а там и всички по веригата... ние ще си пием ракията и ще се смеем на всички ХАХАХАХ

коментарите. Отчетливо се открояват няколко дебила. По коментарите им ще ги познаете - изобилни и безсмислени.

Никой никога не давал право на Русия да използа военна сила в Украйна! Така, че Путин няма как да си запази това право. Просто да бие отбой, докато не са се усетили западняците, щото тогава ще има бой!!!

пита бе смешник

Въобще, крайно време е "Дир"а да иска медицинско свидетелство за състоянието на психичното здраве на "коментаторите", щото тъпотията им минава всякакви граници...

То и теб никой не те пита, но лаеш ли лаеш!

Той и да се оттегли и да не се оттегли, боя тепърва предстои. И не казвам, че ще има война. Просто англо-саксонците отдавна се опитват да понастъпят Путин, а с цялата тази история вече ще си спечелят симпатиите на достатъчно поддръжници, така че сега вече няма да е трудно да убедят, който и да е да приеме противоракетни системи например и т.н.

днеска Англия признаха че Русия е важен партьнор и НЕ ИСКАТ САНКЦИИ срещу Русия... бате дано да получаваш някой лев за глупостите които пишеш...

Няма да има, щото никой не иска да си изгуби парите и да се срещне със "Сатана"та...

вчера 99% от коментарите по темата за Русия бяха в нейна полза което е логично, днес има 5ма коментатори които се опитват да променят мнението и да го насочат срещу Русия.... интересно е вчера почивахте а днеска пак на работа ... боклуци

Ами ,просто вчерашните админи си почиват още ,после ще се включат.

На вас само диверсанти и конспирации са ви в болните глави.

Моля ви руски братя смачкаите тея американски олигофрени вече.

В Америка живеят 300 милиона олигофрена, а в Русия 140 милиона мужики и баби. Като се има предвид, че руснаците са две категории по-долу от американците по ръст и 5х по-пияни... интересен мач ще бъде.

мачове разни...