Лавров: Червената армия освободи Освиенцим, не украинците

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, заяви Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: Червената армия освободи Освиенцим, не украинците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е освободена от Украйна чрез 3-ти украйнски фронт и бандеровците,които винаги са ни управлявали,сега са пребоядисани?!

Да си го кажем право - Сталин освободи Освиенцим :-)

Факт. Ако говорим за лидери. Ако говорим за хора, Лавров е 100% прав, а поляка е изрод, при това не в добрия смисъл на тази дума.

Познавам доста поляци.Те винаги са си били лекенца и много ,ама с много еврейски манталитет. Така че на се учудвам на изказването на външния им министър,и той като нашите бивши и настоящи външни ,кукли на конци ........

Нека си кажем правичката - Хитлер си е бил демократично избран европейски лидер който е дошъл на власт с избори и всенародно гласуване. Хитлер е Европа и днешното й поведение го доказва - иначе нямаше да се опитва толкова гузно и позорно да пренаписва историята. Отделно когато Хитлер дойде на власт и започна да завзема Европа кой се опълчи срещу него? Практически никой! Който се интересува да провери за колко дена е присъединил "великите" Австрия, Франция, Белгия, Дания, Норвегия и т.н. Къде им бяха евроценностите на гордите европейци които сега отвисоко ни дават акъл за всичко? Снишиха се и се наведоха? Къде беше Европа и нейните съзнателни граждани с тяхното гражданско общество? Къде бяха Великобритания и Щатите с техния Втори фронт? Подличко и пресметливо си гледаха безопасността и келепира - а "варварите" в лицето на руските, грузинските, азербайджанските, арменските, украинските, таджикските, киргизските, казахските, беларуските, молдовските и т.н. обикновени граждани-герои тръгнаха да проливат кръв за да я има Европа и светът. Оказва се че Европа е ядрото на може би най-отвратителната цивилизация съществувала някога - лицемерна, цинична, пресметлива, малодушна, високомерна, бездуховна, кръвожадна, нагла, безочлива и късопаметна. Дори и Щатите с тяхното безумие и ламтене са европейски продукт. То не бяха кръстоносни походи, концлагери, търговия с роби, инквизиция, горене на вещици, опиумни войни, безмилостно избиване на индианци и други коренни народи, хвърляне на атомни бомби, създаване на всячески оръжия. Тези зверства от векове са истинското лице на реалните европейски ценности и морал.

За какво си хаби думите Лавров? На кого доказва нещо си? На палачите и на малодушните страхливи нации с марионетни правителства, огромни дългове и големи претенции? Русия трябва да върви по пътя си и да побеждава отново и отново за да го има светът - ако се остави в ръцете на "европейците" сме загубени! Къде са евреите? Защо те мълчат докато някой издевателства с паметта на техните спасители? Защо благодарността е засенчена от подла политкоректност? За това ли умряха милионите граждани-герои, че днес палачите и страхливците да кощунстват над пролятата им кръв? Ние българите трябва много добре да си помислим и да осъзнаем нещо просто - каквото и да ни говорят европейците и задокеанските кравари ние сме поредния коренен народ, който те точно в момента ограбват, претопяват или ползват за стръв. Такъв им е нравът и обичаите - няма да правят специално изключение за нас и ако не се освестим ще последваме индианците.

Русия има 2% от населението и по-малко от 3% от БВП на света, с едностранна и слаба икономика. Претенциите за съперничество с икон. гиганти и влияние в свет. развитие са абсолютно неадекватни.

Червената армия освободи и източен Берлин.Построи стена и стреляше на месо по освободените,които искаха да се разходят до западен Берлин.Освободи и цяла Източна Европа.И нас освободи.

цяла Германия и западна Европа и дори и Гърция! Операциите за смазването на германската армия бяха предварително разпределени!

зa кървaвото престъпление нa укрaйнските фaшисти спрямо мирните жители нa Донецк ! Aко продължaвaте тaкa,скоро никой нямa дa ви чете скaпaния сaйд !

Ето отново европейски двойни стандарти ! Външният министър се изхвърлил, че украинци А НЕ руснаци са освободили концлагера, а след това някаква посланничка много тихо казва: "ама ние знаем, че това не е така, обаче ми то сега така ни е изгодно ...."

Поляците не са лоши хора/по принцип/,дали са на света велики личности,но щом стане дума за политика и държавно устройство,тук те се провалят тотално!Според мен ето тук с тях много си приличаме,и макар,че се проваляме по различен начин,подходът е един и същи -не се учим от грешките си!Това изказване на полския министър не е единствено им безумно действие по отношение на ВСВ!Искам да приведа един пример -за Варшавското въстание!То е организирано от т.н Армия Крайова,начело на която стоят яростни русофоби!Малко преди да избухне въстанието,части на Първи Белоруски фронт с командващ К.К.Рокосовский са пред Варшава.Сталин поръчва на Рокосовский /баща поляк,роден във Варшава ,когато е бил руски град -1896 г-/ да се свърже с командването на Армия Крайова за съвместни действия/това ще намали жертвите от руска страна/Отговорът на полските представители-"Няма да стреляме срещу вас,но с вас не искаме да имаме нищо общо"!!Резултат-руските части спират настъплението,германците премазват въстаниците, мин.100 хил. цивилни граждани са избити,градът е сринат до основи,а останалите живи са изселени!Заключенията оставям на Вас!

Сталин е бил подъл изрод, който е оставил германците да избият въстаниците, а руснаците са наблюдавали и са чакали да свърши всичко.

А Запада какви са, като оставят да бъдат избивани мирните жители на Донбас и Луганск??? За въстаници не говорим.

Lavrov parvo da obiasni zasto izbixa 17000 polski oficeri v Katinskata gora

Едно от най-противните човешки качества е неблагодарноста.Дори и заради политически пристрастия,не трябва да се държим гадно.А в случая отиваме твърде далеч.Не обичам Русия заради отвратителната организация на тяхното общество и начинът им на живот,свободен съм да изразявам пристрастията си и да избирам с кого и как да живея.Но да се манипулират исторически факти от злоба-няма нужда,грозно е! Животът продължава,да следваме своя път ,без да ги обиждаме.

най-новият метод за цензуриране на дира, е "числото не съвпада", я да видим, тук ще съвпадне ли ??

а, ок, ясно тогава, явно не работи под определни статии и определени коментари, i got the point ;)

На връщане от България през 972 поробителят княз Светослав е нападнат и убит от печенегите, чийто хан прави от черепа му чаша.link

Нали знаете девиза на полякините-"Маш мъни лайф стори,ноу мъни айм сори,кво им се връзвате те обичат тези дето ги "клатят"!!!!!!!!!!!

link/wiki/Полскакампания(1939)

в червената армия..има мъженствен вид.

У краине, У краине- земльо македонска. Па ке те делиме, пак ке се трепеме.

VIPER

Много бързо забравиха поляците , как ги беше насмел Хитлер и колко млн излязоха през комините на крематориумите.Много бързо забравиха , че ако не беше червената армия , Хитлер щеше да ги затрие , като нация. Също така удобно позабравят , как си лапнаха парче от Чехословакия , когато Хитлер анексира Судетите...

Поляците са освободили Освиенцим, под мъдрото ръководство на НАТО и с личното съдействие на президента О.ама.

пресилвай толкова с мисленето.

Щом се тръгва по тази плоскост,смело може да се каже , че в България социализма и окупация е извършена от украйнците .Нахлуването в България се извършва от Трети Украйнски фронт и по тази логика в България комунизма се налага от украйнците , а пък Берлин и превзет от белорусите Като така се тълкува история интересно ми е какще се разтълкува следния момент" Светослав I Игоревич е варяжки княз на Киевска Рус, наследник на княз Игор I. Баща му е убит от славяните малко след раждането му и до 963 г. страната се управлява от майка му, княгиня Елена - Олга Киевска (Хелга). През краткото си управление Светослав води успешни войни с Хазарския хаганат и с Дунавска и Волжка България, като превръща Киевска Рус в най-голямата държава в Европа.Аз го разбирам така , ако нещо е лошо то е на Русия , ако е добро е на Украйна и освентова щом Светослав е княз на руска държава то и Украйна е част от Русия

Украйна е била поробена от Русия още от тогава, господине

РЕФОРМАТОР НА НАУЧНИТЕ ФАКТИ И НА ИСТОРИЯТА, УЧЕНИК НА АНТИЧНИТЕ МАКЕДОНЦИ ОТ СКОПИЕ.

Ама я малко прочетете ранно -средновековна история, защото част от съвременна Украйна е била в пределите на България и ние ли сме поробители по вашта логика и още нещо княз Светослав е варяг , а сега вижде какви са варягитеИ

Не. Украйна и Русия произхождат от една държава - Киевска Рус. Местното население на Киев е рус. Вероятно от там идва и руснаци и Русия. Те са някак обвързани. Напълно е възможно да са като за нас македонците.

Украйна Е Русия, господине... Винаги е била и винаги ще бъде част от Русия... част!

След като макетата открили и завладели Луната, доблестните защитници на доброто от Украйна освободиха тази исконно тяхна територия, тъй като местното население страдаше под тежкия гнет на макетата. Беше докладвано, че по време на операцията е открита руска база на тъмната страна на Луната. Предоставени бяха черни снимки, на които се вижда на тъмния фон на повърхността се придвижват черни обекти. За сежаление, тъмнината пречи да се видят отличителните знаци на обектите, но Псаки докладва че няма съмнение относно принадлежността им към разсекретената руска база.

val55

Щом, историята вече се използва, като оръжие в промиването на мозъци работата отива на зле. Вместо историята да се използва само в научните среди, и да служи за поука на всички без изключение, то тя вече се използва за манипулации в сегашно време на ниво, и то от политици. Нима четящите немогат да се усетят, че политиците, за да задържат своето статукво отбягват сегашното истинско положение на нещата, а го заменят с история. Така те гъделичкат самочувствието на хората по минали неща, които са само за поука за вземане на по правилни решения, а не отново да разделят хората НА и ПО какво ли не. Умните, и мъдри хора никога небиха постъпвали, както постъпват сегашните политици, ама толкова им е нивото за мъдрост, което като, че ли въобще им липсва. Тези прийоми се използват от политиците, когато почти нямат абер в коя посока да поведат стадото, и разчитат на това то да се ориентира от това, което само те му говорят. Да ама не е точно така... Както се вижда от историята в повечето случаи се хваща грешната посока при такова зомбиране. Това да си изпаднал в политически цайтнот е много опасно нещо, което води до никъде, а само към размирици, неуважение към опонента, и до много опасно нещо, което касае живота на милиони хора.... Така, че когато човек слуша, и чете такава информация добре трябва да помисли, и размисли, защо точно така му се поднася тя, и каква е истинската цел на нещата. Много държавни ръководители в конюктурен момент не мислят трезво на нещата, от което може те да изпаднат в свредел, а от него трудно се излиза, и то с кански мъки. Акъл не се налива, а се придобива само, когато се действа съобразно Книгата.... Поне попрочетете/за политиците/ нещо за мъдреците на света, и ще се убедите, че няма почти никаква разлика между начина им на мислене, техните изкази и действия... Защо ли?!......Дали е само от това, че са мъдри, и не са ....???

В близко бъдеще история , която сега се пише от различни видове международни отрепки ,към които пискливо пригласят и някои български политици би изглеждала така"Втората световна война е разпалена от Съветска Русия и Германия, но прогресивната световна общност начело съсСАЩ дават решителен отпорна военнолюбците.Обединените сили на САЩ, Англия, Италия,България нанасят съкрушителни удари на агресорите , които в своята безпомощност хвърлят две атомни бомби над Хирошима и Нагазаки

Разбира се полският министър е прав. Руснаците са поробители и в никакъв случай не могат да бъдат освободители. Следователно руснаците са убивали евреите в Освиенциум - долна лъжа е, че там са били немците, които са демократична държава и член на НАТО. Естествено, че са били освободени от украинците под американско командване и с американски оръжия, защото както днес отлично знаем единствено американската армия може да освобождава, руската само да поробва. Както виждаме нищо хубаво не е дошло от североизточната кървава империя на злото.

РЕАНИМАТОР, добре че ще изчезнете барабар с мутрата на следващите избори... НАТО не е имало 44-45 година, добре че са били руснаците да обърнат войната, иначе сега щяхме всички да се поздравяваме на хайл хитл. ....

За това са прави, не е нито русия нито украйна а всички. А украйна си е направо измислена държавица... А поляците пък с очевиден комплекс за малоценност !!!!

Дира,стига,вече 5 часа дезинформирате със заглавието подбрано изборно от редактора Лавров казва - Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари"

Аман от русофили, те са по-вредни за България от джагалите и мафията.

Аман от природно тъпи простаци

Ти фашистите ли представляваш или руснаците? Май няма разлика!

Двамката с Лавров ставаме да плашим непослушните деца.

Ашколсун, аферим, машалааа Лавров ефенди!

Хи хи хи :) И като като затворихте вратите на Освиенцим, ги отворихте като ГУЛАГ :((((((((((((

ГУЛАГ отдавна е затворен и е минало обаче ГУЛАГЪТ на ЦРУ не те притеснява, а краварско мекере?

Когато се подменяше историята всичко беше наред, но когато се казва истината боли! Еми така ще е! Не си играйте със съдбите и историята на хората!

Така е! Едно време историята се пишеше само във вестник "Правда"! "Правда" обаче умря, сега историята я пише Интернета, затова боли, много боли!

Льо Пън Щерев, ис дат ю :P

ами да. То си личи че полякът е учил история от интернета. Защото да я учи от учебниците явно не е могъл- бил е много зает да псува приятелите краваристанци. Като Радек Сикорски, който от най-върл краваро-поклонник се превърна в критик на краваристанците.

Европа та Европа.... голям прас! Европа че и Щатите могат само да мечтаят техни говорители да бъдат такива титани като Лавров!

ходи си ги говори в азията, там е твето място!

Лавров-титан..?По-кротко човече! Иначе достолепният на вид външен министър на Русия не е нещо повече от послушник на хранилка при Путин.

Ей, този надмина и Моника Люински! Аферим, пане Гжегож, машаллах Схетина! Утре и Груев Хлътев ще се окаже добри полак, щото е ползвал тескерето на Георги Бенковски. Отивам да проверя Владислав Варненчик да не е бил унгарец, щото доста унгарска войска е имало с него...

Владислав II Ягело е от ЛИТОВСКАТА Ягелонска династия.

на тогова пана полскего да ши натишка дупенчето и да не бжми много, щото руските танкове са на 20 часа път от Варшава. И пак ще има: "Помнят вси атамани, помнят полските пани ...." А итаче Лавров е напълно прав! Когато е прав едни човек, та бил той и руснак - какво да кажеш?!

Полските пани помнят всичко! Помнят войната на Тухачевски срещу Полша! Пълен разгром на съветските войски, 120 000 са само пленените, а колко са унищожените един бог знае! Може би и Пилсудски!

Точно защото помнят дамо това, а то е че Рижки договор е подписан от Полша от една страна и съветска Русия и съветска Украйна от друга, та затова панът не е разбрал, че през WWII последните две са едно. Ама кво да се направи, човекът си живее във времето на Жечпошполита. Странно само как вмества и USA в това време

Май е крайно време Лавров да спре с приказките и да прати наследниците на Жуков, та да се реши въпроса с това коминтерновско недоразумение, наречено Украйна! А за поляците - и те са същите путеци като нас, но с повече национално самочувствие!

Господи!Доживяхме да четем нова история на Втората световна война, която за руския народ е Велика Отечествена война!То бива наглост, но такава....Двойкаджии и неграмотници пишат новите летописи!Моля Ви четете историята за да не я забравяте и да пишете глупости!

Ква нова история! Нови факти - нова история! Освиенцим, строен по съветски проект заедно с газовите камери, бил освободен от Червената Съветска армия! Къде е сега СССР? Полша я има, Украйна я има, обединена Германия я има, къде е СССР и червената армия (на татарски "Кърмъзъ Орду") Свърши се вече със светските орди и със самата държава! Държава без армия не е държава!

Ох, какви отчайващи глупости...

Че си Льо Пън е ясно, ама допиши си, че си Льо Тъп Пън. Няма да е лошо и пълното изписване . Льо Много Тъп Пън.

Какви са историческите факти? Или пишещата червена пропаганда просто е провъзгласила украинците за "Червена армия" тогава? Не вярвайте на много от "фактите" от СССР

Май скоро Русия ще организира ново 'освобождение' на европа, че сегашното поколение взе нещо да забравя.

Както се размножавате демоните, нищо чудно. Но защо Русия? Трябва да са узрели вече и други здрави сили. Или те са прекалени слабаци

Русия да го организира освобождението? Я четете малко история , неграмотници. Русия оцелява втората световна благодарение на общите усилия с Англия и САЩ и доставките на военна техника от тяхна страна. Не забравяйте и позицията на Русия преди да бъде нападната от Германия - абсолютно същата фашистка и завоевателна политика. Проявяват я срещу Полша , прибалтийските, Финландия и после вместо да освободят Берлин 1г. по-рано слизат надолу към Балканите ,за да ги окупират за 45г.

Светът е поделен в Ялта. ЧА е можела да мине и през Индия за по пряко на път към Берлин и резултатът щеше да е пак същия за Балканите..

"Смятаме, че трябва да спрат издевателствата над историята и в антируската истерия да не се стига до неуважение на паметта на онези, които са пожертвали живота си за освобождението на Европа", посочва руското министерство. ---- +, западните кре*ени с извинение, съвсем полудяха в опита си да настроят всички против русия и да признаят голямата си грешка с "демократизирането" на украйна, по сигнал на уса, поне не кощунствайте и не променяйте историята!

Те са си луди по начало, защото ги управляват нацисти.

Обичам много руснаци и украйнци,германци и поляци,Но най много мразя до дъното на джигера си позитано -келеметата на Кутю и особенно варадеро- мекеретата на Долен Пидеря! Тези дървени философи ,дет са на всяка манджа меродия ,като лайняна муха на медена турта, ако ми паднат в ръчичките ще им осигуря Катинско тепане в Освиенцим, с кгб методи ,сс размах,бандеровска гюстерица и бойкови шутове !

Як си Бате- машала.

Ти се пази, като щракаш така злобно по клавиатурата да не се изсипеш от инвалидната количка и да си разсипеш хапчетата... Аха...

ех какви карикатури можеше да пусне оня драскач обаче го уволниха

Аз оставам с впечетление, че поляците сега интерпретирайки сложните си отношения преди световните войни и студената война, считат , че Полша е била завладяна от 3 райh и СССР благодарение на пakта Молотов Рибентроп, а след поражението на 3 райh, тя окончателно е била завладяна от СССР. Завладяването на Полша е довело до освобойдаването на полските евреи ( 90 %) и други концлагеристи 10 % от Ауshвитc , но завладяването на Полша е довело до много жертви от полски военнопленници в Сибир, както и до налагането на тоталитарен режим в Полша и те виждат в СССР преди разпадането си и сега при опитите му да бъде реставриран в някаква форма главен враг за полския народ и считат , че доколкото няма вече юридически СССР , то те дължат благодарност на Украйна , а не на СССР и който и да е негов наследник. Дали е така трябва да питаме самите поляци. Сто се отнася до България, аз cчитам че тя е дадена на СССР и Маршал Толбухин е съветски маршал. Тези хора в България , които имат съветско самосъзнание считат , че България е освободена от СССР, други които имат турско самосъзнание тъгуват по Отоманската империя по един или друг начин. Една голяма част от днешните българи се идентифицират като европейци и имат европейско самосъзнание, нещо не съвсем оределено, защо повече имат роднини намерили родина в европейска държава или пък са завършили езикова гимназия или получили европейско образование в сегашна Европа. И тяхното съзнание е повлияно по с пецифичен начин.

Това извадка от "бисери от ученическите тетрадки" ли е ? А " инженере"

Не съм се мотивирал по обстойно , но ще се опитам да го направя. Пактът Молотов Рибентроп води до подялба на Полша и изпращане на над милион поляци в Сибир, където много от тяь намират смърта си от глад , студ и болести. Дори и да няма умисъл в действията на съветската държава ( Сталин) , това се води като масово умишлено убийство, защото има безразличие към евентуална смърт на военнопленниците и репартрираните. Освен това този съюз създава условия да се създаде концентрационният лагер в Освиенцим. И ако веднъж е създаден концлагер със съдействие на Сталин , не може да се смята че той ще бъде освободител. И тогава вече може да се отдава признателност на отделни лица - в случая украински войници. Това контрастира с отношението към политиката на Цар Борис III за спасяването на българските евреи, когато се отрича неговата роля и ролята на България, а му се приписва вина и се счита , че българските евреи са оцелели по случайност. Що се отнася до съдбата на България, тя наистина е дадена на Сталин. В най - добрият случай, можем да считаме, че бомбардировките над София имат за цел да окаят натиск на българската власт да влезе във войната на страната на съюсниците , след като очаква спасение от англоамериканците. Това е било неизпълнимо, явно е имало разпределение на влияние , което се е спазвало. Но при създадените условия е било възмойен малко театър. Например избухва склад със боеприпаси и се пуска случ , че германците са осъществили опит с оръжие за масово поразяване. Това става около 1 Септември 1944. И тогава англоамериканците влизат в България , като сключват предварителен мир с България и твърдят че имат за цел да защитят пленените си летци, да попречат на разпространението на германското оръжие и да проведат свободни избори, където те са наблюдатели , заедно с ограничен брой съветски военнослужещи. Това последното наистина може да прозвучи като ученическо съчинение, но на какво сме можели да се надяваме?

Уж поляците са паметливи, помнят всичко, което са направили или не руснаците, а забравят какви ги е вършил Бандера спрямо тях, и днес поддържат неговите наследници. А навремето даже са го осъдили на смърт.

О, защо ли им трябваше на руснаците да гонят Хитлер до Берлин, а не остави цяла Европа в ръчичките му.

Може би сега Европа нямаше да е толкова омекнала.

Хитлер е бил създаден от Щатите - дядото на Буш е ръководел банковата подкрепа на третия райх който се интересува link/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar Щатите нямаше да оставят Русия на мира и все щяха да насочват Хитлер на Изток

В своята омраза към Русия поляците се държат изключително малоумно и стават жалки.

политик опитващ се да подчини историята на политиката става за посмешище.

Освободи и после... нов откриха рубладжите

Иформация за размисъл, ако има кой да мисли "Много точно външният министър на Русия Сергей Лавров посочи, че истеричната антируска пропаганда била разгърната още преди събитията в Украйна. Духът на партньорство, както и сериозната работа по създаване на климат на истинско доверие на нашия континент, станаха жертва на политиката на сдържане на Русия, от която На Запад некога не са се отказвали, посочи Лавров. Какво знае европейската общественост за реалните събития в Украйна до, и след започване на гражданската война? За хилядите жертви сред мирното население в резултат от масираното обстрелване от украинската армия? Или за многобройните усилия на руската страна за прекратяване на бойните действия и за продължаване на преговорите по минските споразумения? Нищо подобно, на европейската и световната общественост западните медии поднасят в подходяща опаковка единствения виновник за тази криза Москва. Не случайно на пресконференция в Москва на 21 януари Сергей Лавров на въпроси на западни и украински журналисти, многократно повтори:Заявленията за това, че в югоизточните региони на Украйна има руски военни и техника не са потвърдени с доказателства.

Поляците са пачаври.

А кой изби поляците в Катин?

Или не, вероятно са зелените човечата.

А кой закла Стамболийски?

а кой ни нацепи в Ньой?

ПИПО

Приятелю, поляци и руснаци не се обичат, враждата им датира от 1000 години назад. Полски панове са клали руснаци и са се борили за московският престол. Общо взето и двете държави си имат своята история. Катинското клане , поне за мен е дело на Сталин. Но това няма нищо общо с темата. Защото по тази логика, мога да ти изброя безброй примери с полски набези, а поляците трябва да ти кажа, че не са цвете за мирисане.

Приятелю, много си прав, ама не се хаби да наливаш акъл в пробити кратуни. Никога няма да те разберат. Те даже не знаят за какво иде реч.