Лавров: Европа си затваря очите за фашизма

Руският външен министър Сергей Лавров обвини европейците, че си затварят очите за подема на фашизма в Украйна, и спомена във връзка с това трагедията в Одеса.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: Европа си затваря очите за фашизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фашизъм има и Европа си затваря очите за него!!! Руски фашизъм, анексиране на Крим /Судетите/, зелени човечета /главорези на Скорцени/... И Путин, само дето няма тънки мустачки...

за комуняките, дс и кгб агентите, и за русофилистиците всички, които не им играят по свирката са фашисти. техния девиз е първосигнален: "които не е с нас е против нас"

в момента няма по голям фашист от путин методите на хитлер така че не се плашете всичко е проиграно и се повтаря

Некой пак иска да яде бой, ма този път Русия няма да пита и да чака западните педали в последния момнет да се присламчат за да намажат останаата европа както през 43та.

Европа си затваря очите пред надигащия глава Руски фашизъм, щото поддържа търговски връзки с Волдемар Путлер! Лавров много обича да се прави на ампе, мъ никой вече не му се връзва на изтърканите лафове от съветско време!

А защо си мислиш, че някой се вързва на твоите Гьобелсови простотии?

Смелото изказване на белгийският евродепутат !!! Лоран Луи обвини че страните от Европа незаконно свалят правителства под натиска на САЩ. Той предлага излизане от Евросъюза и НАТО Толкова откровено и твърдо изказване никога не е чувано от европейските политици. Човек, който се бори за истината, справедливостта и честта!!! link . . .

Лавров просто каза: Спрете тази вековна война срещу комунизма, той е добър и светъл. Ако нямаше комунизъм нямаше да има и хитлеризъм и фашизъм.

Появява се нова държава в Европа: Ново Русия - бившата "Югоизточна Украина", а Западна бивша "Украина"остава само с 30% от територията си без излаз на море, без флот и без Крим, Донецк, Харков, Одеса, и т.н...Без Икономика и големите Заводи на югоизток!

Ако Русия поради голямото желание на проруски настроените жители си върне цялата Украйна, няма да е толкова странно, колкото ако САЩ превземе Украйна. Мислете, хора, мислете, не повтаряйте като папагали. А, забравихте ли че имаше условие, когато Горбачов предаваше Русия и целия соц-лагер на Запада и даваше съгласие за обединението на Германия, имаше условие, НАТО да не се разширява повече на изток. Ама кой да помни и да расъждава. Без съгласието наРусия като победител във Втората световна война никой не можеше да обедини Германия. И сега за благодарност натиск и санкции. Нали всички искаме справедливост, ама не само всеки един от нас за себе си , ами справедливост за всички. Или това не е познато нещо.

По тая логика Русия трябва да си върне и България, щото и тук има проруски настроени тъпанари.

И Русия даде гаранции за целоста на Украйна преди 20-ина години с т.н. договор от Будапеща, но какво от това....

Не мога да разбера как се намират хора да оправдават действията на десните украински екстремисти фашисти, платени от Запада и най вече от САЩ за действията им по терора и избиването на инакомислещите украинци. Ако Русия няма място в Украйна, може ли някой да обясни мястото и претенциите на САЩ в Украйна. Какво търси там. Каква е тая нелепа нагласа на някои побъркани хора на всяка цена да зощитават САЩ за това че някои техни близки работят някаква черна работа там и изкарват някой лев. Нима вече всички сетива на хората са притъпенни при вида на еврото или долара. Какво стана с интелигентните хора, които са чели и знаят повече за обществата, за демокрацията, за справедливостта, за истината. Защо като папагали повтарят същото като САЩ и някои запазни държави. Загубени са вече правдата и свободите на хората, всичко е нагаждачество и търговия.

защото се води война, войната е директно за съзнанието на хората... умни прости, няма значение съзнанията са еднакви и биват атакувани и побеждавани с едни и същи средства, но ако мислиш ... печелиш войната :)

Най големия фашизъм в момента е политиката на Путин!Крадеца вика дръжте крадеца...Симпатизирам на татарите и техния лидер,надявам се да имат смелостта и силата да отстояват правата си,демократично и цивилизовано .

Случайно да сте попадали на снимките от Одеса?

Уважаеми Лавров, за фашизъм не сме разбрали, да е имало преди, но сега в--- България,това,което ни причиняват комунистите на Станишев, турците на Местан --- /който нарича българите -"КВАЗИ ИЗБИРАТЕЛИ и да ги няма.."/---- е СУПЕР фашизъм - дори Хитлер даде право на Г.Димитров -да се защити???! Вече 8 месеца българския народ протестира по улиците на България срещу мизерията, срещу социалистическото правителство на Станишев -ПЕС, без да има чуваемост! България е на дъното на социалната стълба в ЕС- Станишев има милиони и е начело на олигарсите-комунисти,кредитни милионери и т.н. ,а говори, че "БСП е за социална справедливост" - каква гавра -- нали уваж.Лавров? Фашизма е в ПРИ НАС!!!

Абе не е лошо да си врътнат референдумче по съветски тертип както в Крим. И после хоп-Източна Украйна станала руска! Слава на товарищ Пиздин!

Айде почна се - който не харесва Русия и Путин е фашист..... Май само на руснаците тази дума действа първосигнално! Явно изказването на Лавров е за домашната публика, не за Западна Европа!

пусинските глинени крачета зеха да се гънат - молел да се отложи, насрочения за 11 май сепаратистки референдум, а президентските избори за 25 май били добро решение на кризата. Оттеглили си били войските от украинската граница.

Ти драги си поредното доказателство,че бивши мръсници и бивши комунисти няма. За второто съм абсолютно сигурен като те чета редовно.

От бой на "чьорные", през колене посред бял ден и бомби. Под благия поглед на тамошната милиция и политици. Из европейските медии от години е пълно с материали по темата, но чак след руската авантюра в Украйна Лавров и Путин се сетиха да борят фашизма. И естествено, първо външният. Всичкото туй на фона на 20 и кусур мио. жертви през ВСВ. Пълна отврат и слава на Бога, че се откачихме от тях.

ОК! "Откачихме се от тях" но вече 25 г. сме закачени на "демократичния" ченгел и успешно се затриваме като нация и държава. Сигурно това те радва?

Десните партии в Европа по принцип са против ЕС. Дали това няма нещо общо с евразийските мечти на Путин. Кажи Лавров, на референдума с Крим, защо извикахте наблюдатели от фашистките партии Европа. Ревете срещу фашизма а в същото време го спонсорирате.

ЕВРОПА СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ ЗА РАШИЗМА

ЛАВРОВ ,ЛАВРОВ ...ФАШИЗЪМ = КОМУНИЗЪМ , ВИЕ БЯХТЕ И СТЕ СЪЩИТЕ АГРЕСОРИ КАТО НАЦИСТИТЕ , НО ВИНАГИ ИМА ГЛУПЦИ ,КОИТО ВИ ВЯРВАТ ....., така ,че не се прави на " света вода ..."!!!!

РУСНАЦИТЕ СПАСЯВАТ СВЕТА КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ! Първо искат да окупират Финландия ,после Балтийските републики после Полша ..все да ги "предпазят" от своя съюзник и брат по оръжие ,фашистка Германия ....!!!! ЦИРК И СЕГА Е ТАКА ,НО ....КОЙ ЛИ ИМ ВЯРВА !?

Ами нaли точно междунaроднaтa бaндa рaзбойници, окупирaлa влaсттa в ЕС и в европейските стрaни и ликвидирaлa дребният бизнес нa континентa в ползa нa няколко мултинaционaлни корпорaции, нaли точно тaзи бaндa възрaждa фaшизмa по светa, грaдейки нови "ценности".

Прав е Лавров...все пак Русия е родината на съвремената газова демокрация!!

Доста нагло изказване на Лавров при положение, че в самата Русия има голяма неонацистката сцена, която си позволява неща немислими из Европа.

"Разтърсваща биография на самоубилата се през 2003 г. съпруга на бившия канцлер Хелмут Кол - Ханелоре, излиза на пазара в Германия. .............................................. Един от най-травмиращите епизоди е групово изнасилване от съветски войници, когато тя е едва 12-годишна. През 1945 г. при навлизането си в Германия руснаците масово отвличат и насилват жени и деца. Дълги години това е тема табу, но през последното десетилетие все повече жертви на тогавашните гаври се осмелиха да говорят. Оказва се, че и невръстната Ханелоре е била една от пострадалите, които по чудо оцелели. След гаврите руснаците просто изхвърлили момичето от прозореца на къщата, в която я отвлекли. "Паднах като торба с цимент", разказала тя пред Шван. Наранила гъбначния си стълб и цял живот страдала от частична парализа на лицето"

Пази Боже руснак да те "освобождава".....

Интересното е, че толкова години след войната, изведнъж започнаха да се сещат (или ги "подсещат") и пишат за тези неща чак сега. И то при условие, че по времето на Западна Германия, имаше един А.Шпрингер който даваше луди пари за всичко антисъветско? Но явно са "втасали" спомените и са започнали да се "изливат" в нужния момент. О времена о нрави.

"О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?" Иван Вазов. Вазов не е бил русофил, когато става дума за националните интереси. За разлика от днешните путиноидни руски подлоги.

----

А,че за подема на комунизма в България, Европа също си мълчи,защо не се коментира ?

Защото,трябваше да се осъди геноцида в България с преврата на 9.09.44г и жертвите на Народния съд и Лагерите на смъртта,зашото нито едно правителство не го направи,а Европа си мислеше,че това не я засяга и ето сега се вижда колко са сбъркали,но не е късно.

O K !

Приближава 9 май, но нас тук, в САЩ, това въобще не ни касае. На 9 май 1945 г. в Берлин маршал Жуков първи подписа Акта за капитулацията на Германия, но ние тук не искаме и да знаем за това.На 9 май една от първите заповеди на Съветското командване в Берлин беше разпореждането да бъде нахранено населението, но ние не искаме да знаем за това. На 9 май в Русия се провужда традиционен военен парад, но ние не изпращаме поздравления. Вместо това ние се целуваме с демоните:ние възраждаме бандеровците и възхваляваме убийците; нашите най-високопоставени чиновници ги подстрекават към убийството на руснаците, а правителството на Германия изпраща в помощ на хунтата в Киев пари и консултанти. В 1944 г. Иля Еренбург, известен съветски журналист от еврейски произход,написа статия, в която призова към пълното унищожение на Германия. Сталин му отговори със станалата след това широко известна фраза: Хитлеровците идват и си отиват, но немският народ остава. Сталин не унищожи Германия. Възможно,той е трябвало все пак да го направи. Тогава ние не бихме видяли Меркел с нейната физиономия. Но, честно говорейки, единствено немците понастоящем протестират против тази роля, която Евросъюзът и Съединените Щати играят в Украина, и това означава, че там все още има хора, които помнят. Нашето правителство, а също и правителствата на страните от Евросъюза, обхванати от алчност, безумие и ирационална ненавист, освободиха от веригата отвратителното зло. 27 милиона съветски граждани загинаха в борба с това зло, а троицата в състав Обама, Меркел и Камерън го възродиха. Няма нищо по- отвратително от това. Това е срамно и нагло предателство. Като гражданин на Съединените Щати аз изпитвам чувство на огромен срам за моето правителство и моя народ; на нашите ръце е кръвта на невинни хора, а също и кръвта на всички тези, които загинаха по време на Втората световна война и които ние днес предадохме. Ние предадохме самите нас. От "OpEdNews-com", САЩ.

Искам един съвет от вас защото вие очевидно сте най подходящ(а) за това:Какво да си мисля за хора (всички руснаци)които одобряват врътката която путин & ко. извъртяха с мандата на руски президент.Извинявам се че ползвам тази грозна дума(врътка) но тя най точно отразява случилото се.

Прочее определението хора(за руснаците) май е малко преувеличено.Не мислите ли.След като сталин изби 56 млн. свои сънародници(оптимистични оценки) това означава че не имало незачернено семейство с поне една жертва.И същите тези руснаци реваха за това че той е умрял.

Какво мислят руснаците не знам. Врътката беше грозна и досадна. Но Медведев нямаше да издържи сегашния натиск. Излиза, че всяко зло за добро.

Победителите не ги съдят!!!

Какво дирите в чужда държава бе, Лавровче? Имате руснаци в Украйна? - ами дай ние да влезем в Сърбия на си браниме българите в Пирот и Цариброд?? ОТКАЧЕНИ РУСКИ НАЦИОНАЛИСТИ /СИНОНИМ НА ФАШИСТИ/.

Привържениците на Десен сектор са обвинявани за радикални националистически действия в Украйна...ДИРА..какъв е този текст под сномката....десен сектор се гавриха с 48 досега известни трупа..

и не са обвинени...обвини ги русия...одеската полиция задържа само пострадалите..от извършителите..нито един...как ще арестуват турчинов

С днем победы

Лавров си затваря ачите. Очевадно е, че САЩ и ЕС много добре виждат пълзящия фашизъм и затова удариха санкции на Русия, за да се поспре малко. Рашистите на Путин и федерастите в Украйна са утайката на човечеството.

Всички десни партии в Европа се изказаха в подкрепа на Путин. Обяснете това, господин Лавров!

И аз съм мюсюлманин но този платен татарин Джемилев да си затваря плювалника и да ходи при тези които му плащат да създава конфликти. Щом иска самостоятелна държава да си я прави но да ми казва ,че родината му е Украйна вместо Татаристан това не мога да го разбера и това ме накланя на мисълта е ,че е платен клоун който иска да играе във големият световен цирк наречен ПОЛИТИКА

Фашизмът е в Москва. Всички европейски екстремисти го подкрепят. Цялата кремълска демагогия е заимствана от Сталин и Гьобелс. Естествено е цяла Европа да я отхвърля. Късно се е родило кремълското джудже.

Прочетете статията! link

Та, според съветския господин, всяко неодобрение и противопостовяне на имперските поплъзновения на Тартария или на опитите за възстановяване на ссср в старите граници е фашизъм....

Българи спасиха хиляди евреи от фашистка гибел. А руснаците.... цялото ЦОВЕЧЕСТВО, СПАСИХА ДОРИ ФАШИСТИ ОТ САМИТЕ ТЯХ!!! ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ ПАДНАЛИ В БИТКИТЕ СРЕЩУ ФАШИЗМА!

Виж в тубата 22/09/1939. Брест. Совместный парад Вермахта и РККА / Marsсh Erika

как стана така че единствено в тоталитарна русия се направи телевизионно предаване за одеса с украйнски участници в събитията и в ефир се направи опит за някакво обяснение на трагедията....демократичният свят от морални съображения ли не ги показа....свобода на словото.... а укр. предаване беше прекъснато..включиха директно кадри от площада пред профс...и последваха аплодисменти....русия безспорно е тоталитарна...а давате ли си сметка какво е сащ и европа

Така е като гледаш само руска телевизия.

Великият Бисмарк завещал на своите ученици следния съвет: "Никога не замисляйте нищо против Русия, защото на всяка ваша хитрост те ще отвърнат със своя непредсказуема глупост."

"Австрийските десни консерватори и националисти подкрепят позициите на Москва в украинската криза и се възхищават от начина, по който Владимир Путин управлява Руската федерация и защитава националните интереси на своята страна. Така смятат наследниците на Йорг Хайдер във Виена." КОЙ ФИНАНСИРА ФАШИЗМА В ЕВРОПА?????

Въпрос за бандеровци Защо ..фашизмът е с три букви!?!?....САЩ Ами питайте подстрекателите от коя страна да сме? ЦРУ и подлогата му ЕС успяха да хвърлят народа в братоубийствена война.

Правилно! Ф С Б

Прав е човека. Европа дълго време беше толерантна към крайно десни, популистки формации. Може би е време Лавров да обясни, как стана така, че всички десни в Европа се оказаха големи приятели на Русия и в частност Путин. Време е да се потърси отговор на въпроса, кой финансира фашизма в Европа?

То е ясно кой ! - САЩ

И всички подкрепят Путин?!

Сталин се замота около една седмица и Хитлер го изпревари а представяте ли си какво щеше да бъде ако Хитлер не беше изпреварил Сталин с 1,2 дни .... е те тогава на света щеше да му се е.е мамата а сега все пак оцеля

Яснооо. Хитлер е спасителя на света. Добре че беше той. Е за такива глупости от вчера в Русия въдворяват в общежитие. И провилно. Не може всеки да плещи каквито си иска простотии. А децата четат и попиват глупостите. После на мейдана с коктейл молотов. Аман от тая свобода на словото.

Русия се опитва да прикрие чудовищната си роля за разрастването на войната. Факт е че заедно с хитлер завземат чужди държави, като Сталин превзема много повече. Литва, Латвия, Естония, половин Полша, част от Финландия. Факт е че в най-трудния момент за Англия Хитлер прекратява операцията и прехвърля войски на изток, където вече СССР е събрал огромна армия невиждана в човешката история. С 3-4 пъти повече танкове и самолети, с войска от 6 милиона души срещу Хитлеровите 2,5 милиона. Просто Хитлер се усеща и вместо да нахлуе в Англия и да сервира Европа на Сталин се усеща какво му се крои и в отчаян опит се хвърля срещу много по-голяма армия. Само това че удря пръв и унищожана и пренява 80% от техниката на СССР и стотиците хиляди тонове руско гориво му дават възможност да стигне до Москва. Това са фактите. Русия отрича, както отричаше и за Крим, както отричаше и за Корейската и Виетнамската война.

Българите трябва да са на страната на Българите и България. Не трябва да се кланяме нито на едни нито на други световни сили, а да им посочваме грешките и да си казваме нашето мнение обективно. Така сме правили когато сме били Велика държава и народ със самочувствие. Когато всички погледнем в историята и се припознаем в нашите предци ще намерим себе си из между този световен хаос. Образование, култура и наука са нашето най-силно оръжие. Нека бъдем себе си, а не американци, руснаци, украинци и т.н.

Уставът на ООН задължава всички народи да не допускат реставрация на фашизма! И това е факт, който трябва да се спазва от ВСИЧКИ! Ако някой от бащите-основатели на ООН не иска да спазва основополагащите принципи на организацията, то това не означава, че отделите държави трябва да направят същото.

"""След разпадането на Велика България, която се е намирала в земите на днешна Украйна, една част от тях, водени от Аспарух и друга, водена от Кубер се преселват на Балканския полуостров и се сливат с дошлите от север в началото на VII век славяни които на свой ред са смесени с местните византийци. """"" Тогава не е имало нито Русия нито руснаци, това е чисто българска територия. Айде да си я вземем !

Русия над всички !

там и ще я пратят ЕС, САЩ и НАТО... много високо... при ангелите

И как ще я пратят???? като се наакат от страх ли??? я виж какво направиха руснаците с янките насред черно море????? мечката още не си е показала всички такъми. На света му писна от изродщините на тъпите янки и от неподплатеното високомерие и мисионерство на лъжливите европейци!!!!!

УКРАЙНСКИЯ ФАШИЗЪМ Е ЩАТСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ... НАЛИ ТЕ ГО ВЪЗРОДИХА И ТЕ ГО КРЕПЯТ И ОФИЦИАЛНО И ПОДМОЛНО, И БРУТАЛНО!

Въобще не си затваря очите "Европа". Напротив - прави му изкуствено дишане. Но понеже "Европа" не е точно Европа, а една тумба оядени чиновници, за това не смеят да пуснат дефибрилатора, а действат плахо с лек сърдечен масаж и дишане уста в уста. Американците задават ритъма, щото на тях не им пука. Те са далече, а и най-богати са ставали винаги, когато в Европа се е водила война.

Аз пък си помислих, че Путиновия кагебейски глашатай ще ни се похвали че са успели да построят комунизма, а то виж сега...Европа видиш ли си затваряла очите!

щов в кавички ве...кат сте толкоз ербап що ограничихте вчера коментарите"временно" а? земайте автоматите и заминавайте да помагате на бандеровците

когато някой реши да копира нещо древно, няма кой да му забрани, и така се опорочават символи и идеологии, които не са никак лоши, но ние не ги познаваме. Т.нар. фашизъм се свързва с Мусолини и свастиката - с Хитлер, а малко хора знаят, че те само са присвоили тези символи, не са ги измислили. Фашата, т.е. сноп пръчки, символизира централизираната власт в царството на етруските - законодателна, изпълнителна и съдебна власт в една ръка. Ние днес не одобряваме това и затова си имаме независима съдебна система, например. При социализма пък си имахме диктатори, които имаха властта благодарение на 99,99 % от гласовете на избирателите. При Западните демокрации нещата изглеждат по-добре, благодарение на грамадното лицемерие и безкрайни манипулации. Свастиката е древен символ на слънцето, почитан от много народи, сега е забранен заради Хитлер. Разни новоизлюпени български политици, пък ползват седемлъчевата розета от Плиска за знак на партията си и никой не им забранява. И после - както казва народът: "Заради наш Илия, намразих и Свети Илия". Да се чуди човек дали пък не е нарочно?