Основна версия: Самолетът с 298 души е свален над Украйна

Американското разузнаване и властите в Киев смятат, че малайзийският самолет е свален над Източна Украйна с ракета земя-въздух. Открити са двете черни кутии.

Обратно в новината

Коментари - Основна версия: Самолетът с 298 души е свален над Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това е кръволока Путкин-убиец на деца и невинни хора. Видя го целия заблуден свят. Най-накрая

не му е за първи път, напр: училището в Безланг-29 деца, употребата на газ в театара, и накрая полския самолет

Ако не се лъжа,преди няколко години основната версия на ЦРУ беше че Садам има ядрено оръжие.Дори Жорката Буш излезе пред камерите и прочуственно се обърна към нацията си с думите...-Повярвайте ми!...те имат оръжие.

путкопоклонниците са свалили самолета путкопоклонниците са терористи и партизани

А ЗАЩО И ВЕРСИЯТА ; --ЗАПАДА ИЗПОЛЗВА БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ--СПИН! , ДА НЕ Е ВЯРНА!!

Говорят си по радиостанция в открит текст: "Ми ние май свалихме едни самолет...". Мно'о тъпи! И руският разузмавач и той мно'о тъп - вместо да им каже веднага да спрат да говорят открито в ефир, той ги слуша няколко минути и поддържа разговора. Толкова тъпи изглеждат, че чак не ми се вярва да е вярно.

Иначе нямаше да свалят самолета.

Украинските тапунгери пак са омазали пейзажа, трябваше да го свалят над руската територия.

Голям тъпанар си,червена кратуно!

Очаквали са Путин да пътува в тоя самолет. Въпрос: КОЙ ГО СВАЛИ? КОЙ, КОЙ,КОЙ?

Баш пък Путиновия самолет ще лети над Украйна без съпровод от 100 истребителя! Нещо путиновите прашки не можаха да задържат екскрементите и много се размириса!

Изтребител мило!

заснели момента на стрелбата! От територия контролирана от сепаратистите е-ТОРАЗ! Ако самолета на Путин е бил там-негова работа!

Митко Пешев е свaлил сaмолетa и сегa се укривa в еднa кочинa нa изостaвенa свинефермa , зaтовa го нямa в дирa.

Скоро ще имa филм зa свaления стелт нaд Сърбия преди години.Филмa ще го прaвят оцелелия aмерикaнски пилот и сръбския нaчaлник нa ПРО който е свaлил сaмолетa,сегa от 2004 г.нaсaм полковникa сърбин е пенсионер,живее в родния си грaд и се зaнимaвa със селски туризъм .Имa всички подробности в нетa ,който се интересувa дa прочете!

Не спорете aз от моя бaлкон с бинокълa видях,че сепaрaтистите свaлихa сaмолетa с устaновкa РПЛ-1 ( ръчнa прaшкa с лaстик ),целтa е билa дa изядaт хорaтa ! След товa информирaх aвстрaлийците кaто викaх силно от бaлконa !

Сега ще направят обиск у вас, ще намерят (подхвърлена) РПЛ - Мark 2 с разширен обсег на поразяване и ще те обвинят че ти си свалил самолета.

Още нещо. В Интернет и по световните новини се прокрадва и версията, че самолетът е бил следван от украински изстребители. Може и така да е, но аз си спомням как в началото на тази година руснаците окупираха Крим и изгониха украинските военни. Превзеха и военно-въздушни бази. Нали няма наивник, който да си мисли, че руснаците са сменили обозначенията на изтребителите, превзети в Крим?...

Първо, искам да изкажа съболезнованията си на близките на загиналите. Страдам, защото НЕВИННИ хора са загинали, заради нечий пъклен план. Лично за мен - няма съмнение, че самолетът е свален! И съм 100% сигурен, че са го направили руснаците. Може би, не директно - но снабдявайки разни бунтовници с руски ракети. Типично в стила на КГБ, които все още са си доста силни в Русия... Самият факт, че американското разузнаване са категорични за това, от ЕС затварят въздушното пространство над Украйна, "Бритиш Еъруейз" категорично казва, че няма да летят над Украйна говорят много...

То тяхното разузнаване и за Ирак беше много сигурно, ама ...

АБЕ УКРАЙНСКАТА АРМИЯ ГО Е СВАЛИЛА !!! СТИГА ВЕЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ВИНЯТ РУСНАЦИТЕ !!!

трябват доказателства, А доказателствата до сега показват, че сепаратистите са го свалили.

Малайзийския самолет има същите цветове като руските бяло,синъо и червено .Затова и украинските пилоти са го свалили !Няма съмнение!!

от територия контролирана от сепаратисти? Стига опорни точки!

Преди месец в Туитър имало информация че скоро над територията на Украйна ще бъде свален самолет с невинни туристи, записа е от 17 юни

ДИРа всячески се опитват да премахват всякакви доказателства за участието на Русия в терористическия акт. Защо? На видеото терористите говорят за пристигането на БУК от Русия. watch?v=puMxf2IE42I

Това видео е споменато в статията, като според АФП още не може да се потвърди достоверността на разговорите. Отделно самото видео е "произведено" на 16.07 (погледни календара) и този факт няма как да бъде скрит, ако имаш поне малко компютърна грамотност.

Шило

Зомбира се, брато, спри се малко, почини си.

Прочети испанеца главоко и ще ти стане по ясно. Бук не може да "пристига". Чети и други сайтове, а не само "милиционерски" на герберите..

Как черните кутии отидоха в Русия като сепаратистите не поддържат връзки с Русия?

Къде прочетохте, че кутиите са в Русия? Може ли да пуснете линк или повече информация?

СНН го повтарят през 10 мин.

VIPER

Като гледах разледвания на самолетни катастрофи по телевизията , те се точеха със седмици и месеци. А тук още самолетът не е паднал на земята и вече се тръбеше кой , как , с какво и защо го е свалил. Ай сиктир бе....молодци!

Ако не ме лъже паметта някъде скоро имаше статия,че ей така "случайно" едно превозно средство е "изпуснало" ,разбирай разтоварило ракети в една река...и снимки от мястото как спасяват на гумени лодки въпросните ракети.Може би там е ключето от палатката?

луже те памета,моге би нарочно,бяха корпоси за самолети.

За изпуснатите две атомни бомби край бреговете на Испания ли говориш???

Бук може и да са стари, но точно с Бук сърбите свалиха американския Стелт и отказаха американците от цялата програма за тези самолети, бяха казали: "Извинявайте, ама не знаехме че е невидим"

Американците дали знаят, че така е станало? Щото още си произвеждат стелтове и си ги ползват по цял свят.

Аз не съм чул да са произвели ф-117 след Сърбия.

Стелта го свалят със С-125 Нева/Печора, разликата с "Бук" е много голяма. След това грингосите спират F 117.

точно така! За долу! Спирайте нечленоразделниците! -Пречат!?

От началото на годината до момента в света има 10 милиона полета.Малайзийските авиолинии имат 13 Боинг 777.Ако са летели всеки ден това означава грубо 2600 полета.Теоретично шансът два Боинга 777 на тази компания да претърпят инциденти за такъв период е около едно на 16 милиона,изхождайки от общият брой полети.

И още нещо и двата самолета са Boeing 777-ER като единият е с регистрационен номер 9М-МRO,а drugi[t 9M-MRD,разликата е само в едно закръгляне на О.

Тук, във форума, всеки се изявява както му хрумне - разбира, не разбира, знае, не знае, важното е да се изтъпани с мнение. А не вижда основния проблем - в Украйна, поне в това, което е останало от нея, се изявяват всякакви криминални и терористични групички, които предизвикват основното напрежение и конфликти. Не съм адвокат на руснаците, но в случая с този грозен терористичен акт срещу самолета и с 298 жертви, руска връзка няма. Това отвратително дело е на алкохолизирани украински бандити, което в опиянението си да притежават всякакво модерно оръжие, са си направили фиеста със сваляне на пътническия самолет, който им е бил мишена за обучение. Такова деяние може да е само в болните мозъци на алкохолици и мутризирани елементи, които тласкат Украйна към разпад и разруха. Най-учудващото е желанието на Европа да им помага с огромни финансови инжекции, без да разбере, че това е абсолютно безсмислено занятие - просто там нищо добро не може да се очаква, поне докато не се унищожат бандитските украински терористични организации.

Абсолютно вярно . Подкрепям коментара Ви .Браво

мисли преди да пишеш глупости, украйна е разрешила на самолета да мине през зона която самата украйна е обявила забранена за полети

А ти що не мислиш?!

Украйна е въвела минимална височина на полетите! Това е коридор по който постоянно са летели граждански самолети! Ами ако беше самолета на Путин там?

При положение, че има чужденци, които си плащат, за да участват в сражения. Има тарифи за стрелба с гаубица, с танк. Плащат си за всяка отстреляна жертва. Там се е събрала измет от цял свят. Има задържани, които разказват. Има и доста ликвидирани.

абсолютно вярно доброволците с които Украйна води тази воина са наи големите отрепки които някога може да срешеш, за никаква дисциплина не може да се говори.

да не забравяме и за СНАЙПЕРИСТИТЕ, дето избиваха хора в центъра на града!

щом ракетата е от Съветско време!.. кво ли имат сега Ръшата??! ..или тва са им последните запаси??! ..мужиците вече нямат и водка да поркат?...

Нямат ич нищо!!? Бее, глад в Поволжието!?

Тази система е от 80-те години. Сегашните са описани в wikipedia-та.

и какво направиха руските сепаратисти с гражданския самолет!

Само разговори за нищо. Къде са фактите? Няма ги. Може би и изобщо няма да знаем истината. САЩ засекли удар с ракета - а кой е стрелял не - на мен ми е смешно.

Точно така, имат запис на радари, че е ракета, ама нямат запис от къде идва тази ракета?!?!?! Е как така? На записите трябва да се вижда траекторията откъде идва - Русия, Украйна......... Или не ги устройва посоката, а само факта, че самолета е свален с ракета. Аман от манупулации и половинчати истини.........

Някой комай поръси с шоколад тортата приготвена в щатско са сбирката в европейско сега да видим кой ще я разреже!!!

И докато силите взаимно се обвиняват,свикват се смешни конференции и пресконференции,излизат по-и най-експерти,човешкият материал просто е заличен за един миг,за една секунда за безумни каузи! R.I.P Утре може да сме всички ние и най-най-нелепото е,че близките разбират от ТВто.Как допуснахме ТВ-то да е единственият достоверен източник занзаличването на една цяла епоха?

В името на невинните жертви руският Джихад в Украйна трябва да спре! Сепаратистите да предадат оръжията си - на руската армия даже, ако искат, и да седнат да преговарят.

..всяка революцее струва нещо -ако може да бъде защитена!?.............??

ПИПО

Тук не е интересно. Митко Пешев го няма.

..Пешев си е ..пешка, НО не го осъзнава!..за наша радост и смях!?

Да ,бе , де го Пешо Митков, явно е каталясал от целодневното плещене из форума !!!!

Ами санитарите са го открили,и след доза успокоителни си почива.Събира сили за нови подвизи. Или,просто му е свършило работното време.А може и някой да му е спрял тока,а лап-топа да няма батерии.

а бе какви терористи ви гонят вас бе смешници. яж си представете че цял живот си живеете в донецк и вашите бащи и дядовци са живели там. през целя си живот си говорите по руски живеете си по руски и за вас няма никаква значение дали си украинец или руснак. сега обаче руския език е забранен руската телевизия прекратена а по украинската телевизия привличат доброволци с видео в което няколко баби с украински носии пеят на украински, убии руснака. мисля, че за тези хора няма много възможности, имигриране в русия или стани така наречен терорист.

Те зомбитата са създадени със задна дата. Те бащи и майки нямат защото са еничари.

Много от руските бащи и дядовци, баби, лели и стринки в тези градове са пришълци. По време на СССР е имала програмна колонизация на Украйна. Такава е имало и в съседна Македония и Западните Покрайнини от страна на сърби, в следствие на което имаме там пълно "потомци на Александра и античките македонци" или хора по измислена националност "югославияни"...

се убедих, че си тотално изперкал агитатор, който не прави никаква връзка с главния мозък. Осъзнаваш ли изобщо каква простотия си написал? Кой е този държавник дето ще каже на собствения си народ: "абе те ще ви колят, бесят, горят , пребиват, ама вие ще си мълчите щот на бай ви Обонго така му е кеф. Ще правят факелни шествия стил ала Гестапо, ама нема се косите, така е демократично. Вашите представители ще ги пребиват в самия парламент и околните улички, пак няма се косите, така е демократично. Абе и на кол да ви набиват пак ще се усмихвате, важното е да се спазва АМЕРИКАНСКОТО/подчертавам/ международно право, което се основава на две основни и единствени точки: 1. Вашингтон винаги е прав 2. Ако не е прав, виж т.1/стар казармен лаф/

На цензор.нет разговор между терористите за БУКа, как е пристигнал през границата, къде е отишъл, после къде са го прехвърлили: "Вече имаме БУК. Ще сваляме всичко наред." Аудио.

VIPER

Това прихванат разговор между две баби на пазара ли е?? Как ще свалят жълъди..

Заври си укропитешката цензоранет в гз Никой не им вярва на тия.

Че на руската пропаганда кой вярва? Никой.

украиски министър каза че нямат Бук опълченците

Имат от Русия: watch?v=puMxf2IE42I И как от страната на Русия удрят по украинските позиции.

Такъв запис мога и аз га ти направя с две уоки токита.

Да погледнем фактите такива каквито са.През даден период-тази година има два тежки авиационни инцидента,и двата са с Боинг 777,и двата са на Малайзийските авиолинии.Ако прибегнем до теория на вероятностите,и че за 6 meseca годината има нека кажем 9 милионa полета,това означава,че шансът да се случи два пъти с един и същ тип самолет на една и съща компания е около едно на 1 милион (приемайки,че компанията е извършила 10000 полета с Боинг).Доста малка вероятност.Освен това първият инцидент е доста мистериозен и един от малкото от десетилетия,при който самолет се изгубва без следа при пълна липса на данни за случилото се.Шанс едно към един милион е нещо,което граничи с невероятно-т.е никакъв шанс.Съществува и вероятност шансът да е по-голям,ако приемем,че това е най-опасната авиокомпания в света.Това може лесно да се провери,ако се види броят на инцидентите за последните 20 години.Но в крайна сметка фактите са-имаме нещо с вероятност едно на един милион,и защо компания,която е пострадала само месеци по-рано от съмнения за сигурността прекарва пътнически самолет през рискова зона?Доста странни обстоятелства.

Странно, много странно - Американското разузнаване май Води Следствие в момента по въпроса.Май изгарят да пОмогнат с нЕтърпение, присъщо само на тях. Не си спомням при Качински, пак ли Бяха Първи, преди всички. Или тогава си затраяха. Щото нямаше ракети май. Тези аМерикандъ май нямат Узъптяване. Те утре ще решат да следят и месечния цикъл на госпожа Марципаншата, ако все още го има този цикъл.

Зевзечето има само сестри!..?

Че кой се съмнява във факта , че руските терористи-сепаратисти го свалиха.

VIPER

АЗ

и АЗ

Минаха 4 часа откакто украинците официално отрекоха сепаратистите да са вземали под свой контрол ракети Бук.

Аз не се съмнявам във факта, че за да се стигне до това положение в Украйна САЩ наляха 5 млрд долара. Всичко останало е следствие на политиката на САЩ.

И аз !

официално обвини Русия за случилото се! А вие , червени тролове, пишете каквото искате!

Прави са австралийците,оттам са видяли всичко като на длан!

"""""Очевидци от Донецка област потвърждават, че преди падането на боинга са чули силни експплозии и са видели украински военен самолет."""""" Дори и с бинокъл няма как да разпознаеш на 10км височина какви цветове и какво пише на самолета отстрани. Смешни очевидци!

Да то и Луната не може да видиш.

Това е пропаганда според мен. Не е имало украински изтребители. Няма обект във въздуха, който да не се следи. Във въздуха за над определена височина има детайлна информация. Ако е имало изтребители досега и американци и руснаци щяха да са скочили.

Не е нужно да им гледаш отличителните знаци-просто други освен украински изтребители не летят там.

пиша трактат за пропагандата, някой може ли да ми каже каква е разликата между пропагандата и лъжата?

Разлика - на първо четене нъц. Има една много тъничка разлика - За пропагандата може да се каже, че или е отрицателна (оплювки) или е положителна (лустросана), зависи кой какво попагандира. Като при лъжата - как да кажеш отрицателна лъжа или положителна, като лъжата си е лъжа.

и за лъжата може да се каже че ги има - например: ако кажеш на някоя еврокомисарка - много си красива )))

Пропагандата и тя е лъжа, само че написана на Американски.

До голяма степен се припокриват. Пропагандата е "държавна" лъжа, поддържана от държавата, или друга влиятелна организация, и като такава е по "висш" тип лъжа. Както беше казал един комик, ако в една лъжа вярват голям брой хора, тя престава да бъде лъжа, и се превръща в утвърдено вярване.

Една лъжа повторена хиляда пъти става истина. Уф, малко философски стана. Няма лошо.:-))

много често обаче не е държавна лъжа зъбелязах докато копам картофите

DIR, похвално, че уточнихте за достоверността на записа от разговорите между бунтовниците.

точно това правят гадовете русофили цял ден оправдават руските терористи

срещу заплащане и квартира в Москва!

а бе заблудени овце, кутиите не са в руся, били са предложени от сепаратистите но са ги отказали, защото занаят какво ще си помислят зомбираните русофоби особено във велика българя.

Абе тия всички вождове и министри в Украйна говорят Английски език. Наште Руски! :)

Русия го свали, някой съмнява ли се?

Аз

Като си отговорите на 4 прости въпроса сами ще стигнете до истината! 1. Какъв интерес има Русия да свали този самолет? 2. Какъв интерес имат бунтовниците да свалят този самолет? 3. Защо Украйна е разрешила на пътнически самолет да лети над зона на бойни действия? 4. Има ли интерес Украйна на нейна територия да падне самолет пълен с европейски граждани и да обвини за това бунтовниците и Русия?

Ти руските терористи ли ми оправадаваш бе.

Не става дума за оправдаване на бунтовниците, а за това кой се възползва от ситуацията там за да "падне" самолетът

На "бе" ще говориш в овчето си семейство!БЕеее!!!!Никой не оправдавам, но за разлика от теб съм с отворени очи и съзнание!Не тъпа овца!Самолета е свален от украинците,нищо чудно със съдействието на САЩ!Като гледам как заедно съшиват тази история с бели конци!

Няма интерес... просто са разпасана шайка глупаци-разбойници, които не знаят, какво правят! Освен това са с изпилени мозъци от десетилетия болшевишка пропаганда!

Отговорът и на четирите въпроса е няма интерес. Вероятно причината е че въпросите не са съвсем изчерпателни и са сведени само до интерес. Трябва да се вземе в предвид напрежението в район на бойните действия, както и слабо обученият персонал. Възможно е да става въпрос за грешка както от страна на украинската армия така и от страна на опълчението. Ако трябва да се търси конспирация бих задал следният въпрос: Кой има интерес да прати в отвъдното най-добрите специалисти по СПИН ? Която и от двете страни да го е извършила, Тя все от някъде трябва да е получила заповед.

Само дето видеото с "прихванатите" разговори относно свалянето на самолета е пуснато да се ъплодва в youtube на предния ден! Ванга?

Перкам всякак!?

Уточнение за долу!!! Наричат ги -черни кутии, но отгоре винаги са боядисани червени!!! За да се виждат по-лесно,...ако не са обгорели!?