96.77% от гласувалите в Крим са ”за” влизане в Русия

Населението на Крим подкрепи с 96,77 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на автономната република в състава на Русия. Гласували са 83,1%.

Обратно в новината

Коментари - 96.77% от гласувалите в Крим са ”за” влизане в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

господа от САЩ и ЕС. След като запада откъсна Босна и Косово от Сърбия, сега трябва да приеме откъсването на Крим от Украйна. Разлика няма. И турците много да не подскачат за татарите щото и те май не искат в Украйна.

Референдум за присъединяване към Германия

На 18 септември шотландците ще гласуват на референдум по въпроса Трябва ли Шотландия да бъде независима страна?. Според Шотландският лидер Алекс Салмънд никой не се съмнява, че Шотландия може да бъде успешна, независима страна. Въпросът не е дали можем да бъдем независими, а дали трябва да бъдем независими, допълни той.

Руснаците са 50 и няколко % не 97 бе човеку. Тоя референдум МИРИШЕ

На кои международни норми отговаря референдумът не разбрах? Не допуснаха наблюдатели, войски окупираха полуострова, контитуцията на Украйна не допуска такъв референдум. Коя е международната норма за провеждане на противоконституционен референдум под дулата на оръжие на чужда войска и без наблюдатели от международната общност? За мен са нещо ново тези правила. А на вас познати ли ви са? На мен са ми познати не международни, a комунистически номера, коит прегазват всеки закон с лекота и вкарват уродливост в обществата, които комунизмът е заразил. Гледайте Русия, БСП... уродлива работа. Хубави народи, направени на лумпенски. Нищета и простотия.

Браво, Украйна се оттърва от Крим, тези руски ###### не им трябват. Да се махат и Харкив и Донецк и всички места пълни с руски фашисти. После да им вкарат визи и да вдигнат стена да не припарват там да минават Беларус. Тъпаци!

Браво, Украйна се оттърва от Крим, тези руски ###### не им трябват. Да се махат и Харкив и Донецк и всички места пълни с руски фашисти. После да им вкарат визи и да вдигнат стена да не припарват там да минават Беларус. Тъпаци!

Ти кой си Виктор или Маги че не разбрах.

А в България дали ще искат?

Майданът направи скъп подарък на Русия. Перлата на черноморието. Крим, е вече руски безпрекословно. Заедно с газовите и нефтените си находища, с рудниците за желязна руда и прекрасните си ypopти. Руският черноморски флот вече си е у дома и няма да плаща за паркинг. Да бяха го искали руснаците, чак толкова добре нямаше да се получи. Браво на САЩ че помогнаха.

Гледах по ТВ концерта в Симферопол. Щастливи хора. Прегръщат се и целуват напълно непознати. Хиляди усмихнати лица. Момичета разнасят сладкиши и чай в множеството. Няма омраза, няма злоба. А на Майдана в Киев се разхождат навъсени хора, повечето с маски

Яяяяя 96 и нещо процента.....Тия в Крим надминаха и бай Тошовите "избори" :-) :-) :-) То при комунистически "избори" резултатите винаги са сходни .......:-) :-) :-)

Учудвам се на количеството коментари имедиатно поствани тук - повече он 560!!! Толкова ли сме си решили ВСИЧКИ наши проблеми, та най-важните са чуждите, макар и не съвсем. Няколко мижави коментари за ЕРП-тата и другите лапачи, за броя на депутатите, за 30-40-те предизборни подигравки в лева за пенсионерите, за новите партии на софрата на субсидиите, които и Вие, господа пишещи ПЛАЩАТЕ от джоба си!?!?!? Не знам....отврат....пълна и безнадеждна....

Някой да ми припомни - ние правихме ли референдум за влизане в ЕС или НАТО, или само недемократичните държави прравят такива, а "нии не сме от тях".

Станишев и Първанов не ни питаха,когато ни вкараха в ЕС и НАТО.

Няма проблем да се направи !2,5милиона българи гласуваха на такъв референдум и заминаха на запад! Дори и циганите разбраха "файдата " от ЕС, съвсем без потдръжници ще останете!

Би ли ми казал Гостенино,каква файда има България от ЕС,след като според тебе поради факта,че сме в ЕС тя ще остане без население?! Ти си радостен,че досега 2,5 млн българи са я напуснали. Как да го разбирам?

Слабичко,Аксьонов,слабичко!Ние по татово време постигахме 101%.

Като си толкова умен защо не си зададеш въпроса защо са празни хладилниците и джобовете....Като сме в ЕС и НАТО да не би живота да ни е по-добър. Ако има референдум дали искаме да бъдем във ЕС и НАТО какъв ли ще бъде резултата може ли да се замислиш...

Аз пък предлагам да станем част от Конфедерация Швейцария! И хич няма да ги питаме швейцарците дали ни искат, директно им се настрисаме след референдум тук - 99,9% от хората ще са за, против ще са 0,01%, което са настоящите политици, щото лапането им ще секне, ама какво ни дреме, ще ги изселим я към Крим, я към Москва, я към Вашингтон или Брюксел, всеки според работодателя му:)

Брей, ама виждате ли, че и политиците влизат в дира и пишат ли пишат, а на мен са ми писали минусче, щото естествено не им се нрави да се присъединим към Швейцария:)

Мнусите са ти ги писали заради глупостите, които си изръсил!

Ама защо, драги САЩ-евро-атлантически "демократи", защо вие не признавате изразената воля на народа? Освен това сами предизвикахте това развитие, криви ви излязоха сметките.

Малко статистика. Население на Крим 2.000.000души. С право на глас 1.500.000 души (справка от уикипедия за националностите в проценти) руснаци 58% -870,000души украинци 24% - 360,000души кримски татари 13% - 195,000 души други (арменци, българи, немци, караими, гърци и т.н.) 5% -75,000 души Гласували 83% - 1,245,000 души. За 96% - 1,195,000 души. Против - 4,3% 50,000 души. Що така бе, братя Украинци и братя татари, що в Русия? Ако кримските татари не са гласували, излиза, че 250,000 украинци са гласували за. Е то много автомат, много нещо е играло по 10 украинеца на руски войник... до секциите.

Лъжа! Чети постовете по-долу. Руснаците са 90%

Сметките ти са верни,но в условието на математическата задача УМИШЛЕНО си допуснал грешка! Неверни ти са процентите на съответните етноси...

Ето едно аргументирано мнение. А как е станало ще ви кажа: Идва Вася от Кубан на избори: Искам да гласувам: Хорошо, давай паспорт. Ама той с руски паспорт. Абе карай, тука сме всички за Русия, готов си. Само да внимаваме да не минем 100%. Между впрочем точно в 20, 00 часаобявиха резултатите по ОРТ с компютърни графики.

С какво е аргументирано? С фалшифицирани проценти за отделните етноси ли? Или с твоите съчинения по картинка от CNN ли?

ти за 200$ ли искаш да работиш или за 800$?а може би сега за 200$ ,а евентуално след 20 години за 1500$ .кои вариaнт предпочиташ?

хитрите соросоиди налагат поставя акцента върхо русия чрез опозицията русофили-русофоби което аз не приемам но така или иначе успяват - предлагам ви да се ориентирате правилно тъй като световният " пич" е америка да говорим за американофили и амерофоби....

Е, аз съм русофил и американофил и ...фил на много други страни. Просто хората, които мразят са друг отделен вид.

Драги загрижени европейци и американци, защо мълчахте за кражбата на Косово от Сърбия или Северен Кипър от Кипър? Защо все се месите там, където не ви е мястото? Обърнахте наопаки целия арабски свят, обединихте вековни врагове (Ирак, Иран, Саудитска Арабия, Афганистан, Египет и др., които до неотдавна водеха войни помежду си, а сега са като юмрук сплотени против християнството). Нанесохте непоправими беди на демокрацията в редица мюсюлмански държави, в които след вашата "подкрепа" се стигна до шириатски закони и тежка ислямизация. Сега дърпате лъва за опашката - ами, нали утре ще коленичите пред Путин за газ и нефт? Нали утре ще го молите за обединен фронт срещу тероризма? Нали утре ще търсите колаборацията му за космически програми, за екология, за съвместни икономически проекти и т.н. Защо се втренчвате в малките национални групи, които искат да се самоопределят? Преди 20-тина години, когато Фолклендските острови (99% английско население) бяха прицел на Аржентина да ги включи в своята територия, Великобритания защити своите поданици, и това беше правилно, след като 100% от Фолклендците дадоха своя глас в референдум за принадлежност към Нейно Величество. Сега Крим иска да си бъде в Русия, и 99% от хората заявиха това. Е, какво и как вие ще сторите, за да спрете техния стремеж??? Уточнявам, че не съм комунист, нито привърженик на СССР, от където за нас, българите, дойдоха всички проблеми и кризи. Но съм за националното самосъзнание и самоопределяне!!!

Русия е проклятието на България. Както и да маскирате същността си, все червено руссофилство избива.

Ами да си бяхме останали под турско или фашистко робство!!!...Така ли???

1. Северен Кипър присъединен ли е към Русия? 2. Косово присъединено ли е към Албания? 3. Какво общо виждате между Фолклендите и Крим, защото нещата са коренно различни? Русия е в ролята на Аржентина.

Пътуването е едно, оземляването друго, но ние говорим за съвсем друго нещо. Нека се придържаме към фактите.

Много жалко. Резултата е в добър комунистически стил и показва за кой ли път че руснаците са забит и робски народ. Народ който не разбира и отказва демокрацията и се нуждае от болярин или цар или вожд като Сталин, или КГБист като Путин. Народ който иска да бъде мачкан от някой диктатор. Патриотизма им е кух и наивен. Има богати, демократични страни, където може да си патриот. А тези глупаци руснаците защо са патриоти и те не знаят. 72 г. болшевизъм ги направи зомбита. Още чакат като през соца на големите опашки, продължителността на живот за мъжете е 60г. Все така рускините търсят някой чужденец да им направи бебе, защото от мъжа и алкохолик излиза изродче. Тъпо и непросветено население което само чака да му покажеш външен враг за да тръгне да се бие, както стана с Чечня.

Не, просто народа иска политик, който радее за народа, а не служител на банката, ако ще тя да е Световна, за да продава държавата.

Честито на руснаците. Време е и ние да помислим какво правим в ЕС и докога ще търпим да ни мачкат и унижават

Ами отиди в Русия

С колко рубли ще забогатее всеки един жител на Крим за една календарна година? А за две? А за повече?

Като имаш на предвид, че доходите в Украйна са около 4 /четири/ пъти ПО-НИСКИ от в Русия - сам си пресметни!!!

А сега разкажи, защо в Украйна доходите са по-ниски при условие, че до сега, колко мандата управляват про-руски управници?

ПРАКТИЧЕН ОТГОВОР - С малко повече, отколкото ти забогатя след влизането ни в ЕС. И с мнооого повече, откак се продадохме на евро-американските педали!

Когато Турция "разфасова" Кипър,когато Англия "си върна" Фолклендските острови,когато САЩ бомбардира Югославия и отцепиха Косово, всички западни борци за мир бяха с тях, но сега, видиш ли, Русия не е в правото си

Много манипулативно и грешно. Нито Косово е станало Албания, нито Сверен Кипър - Турция. Фолклендите бяха окупирани от Аржентина и това предизвика кризата. Къде е тук приликата с Кримската криза?

да ,да то и у нас Кърджали не е в Турция , но се управлява от турци само че от ДПС - не е врат ами шия .

Путин спечели,засега,но ще трябва да доказва ,на хората от Крим ,че не са сбъркали в избора си и това ще е по-трудното!

Не се притеснявай, Путин знае как и има опит!!! В момента Чечения е почти идеално място за живот, след като беше върната в 14 век от талибаните, а след това почти разрушена!!!

Затова ли една позната с майка рускиня, каза че не си ходели в Русия, защото били близо до Кавказ и там било много опасно? :D

В Крим се случва нещо КАРДИНАЛНО!!! За първи път в света, от страшно много години, един народ на една географска територия сам решава съдбата си! И т.н. велики сили, КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧАТ, не УСПЯВАТ ДА СМАЖАТ чистият човешки порив за самоопределение и демокрация!!! Освен това, за всеки НОРМАЛЕН ЧОВЕК лъсна безпринципността, лукавщината, фалша и мръснишката същност на прехваленият Запад, криещ се зад общочовешките ценности ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА!!! Ние даже не осъзнаваме, колко ВЕЛИКО НЕЩО се случва днес, нещо, което ще преобърне гнусните порядки на Запада!!!!

Съгласен съм с теб. Смятам, че този референдум е повратна точка най-малко на това десетилетие ...

И сега като потекат едни реки от мед и масло от Москва към Крим, гледай какво става. От днес "панправославието" да се моли, да няма друг референдум в Крим, защото никой не може да прогнозира резултатите от него. Дори и Путин. И да се запитат, откъде извират все нови и нови недоволни в Русия? Нали е рай?

Къде е рай!???

Според "резултата" от "референдума", рай е в Путинова Русия. Според форумните комуноиди- също.

Те ти булке спасов ден

Има една много точна приказка ,каквото повикало такова се обадело.И КРИМ неправи изключение .Единствените виновници са Сащ след като не успяха да реализират плана си в Сирия се насочиха към Украйна .5 милиярда насочени към така наречената опозиция,снайперисти който да ескалират нещата и хоп преврат да да ама не както би казал Петко Бочаров .Тактиката им от последните 60 години не мина този път се сблъскаха с хора за който исторически и морални ценности са по големи от американската утопия.Няма да коментирам двойният морал за Косово,Осетия ,Кипар и сега Крим.И за съжаление това е само началото на края на Украйна в този и вид защото който е бил там знае отношението и към Русия и в най скоро време източните части също ще искат да се отделят и това ще тежи на съвестта на Сащ и купените от тях опозиционери.

Перфектно, имали сме го по време на социализма, даже може и над 100 %, но като видиш как бюлетините се виждаха, само една отметка, но по думите на Деница имало " два въпроса " боже какви наблюдатели изпратили от Атака, отговорите са два, но въпроса един, бе Деница, какво си гледала , пък и урните били далече, нищо ,че се виждало " Пази боже , сляпо да прогледне ".....то такъв и референдума , само Русия и Северна Корея го признаха, и Китай подкрепи резолюцията на ООН..... СЪДЕТЕ САМИ !!!!!

Много обичаме да даваме акъл,особено когато говорим за неща,станали ни известни единствено от новините на продажните ни медии. Ти стъпвал ли си някога в Крим,срещал ли си се някога с тамошните жители ? Или бързаш да се натегнеш на европейските чиновници и на новия "Голям брат" от САЩ ? Тези са се взели толкова насериозно,че стават смешни в изказванията и двуличието си. Явно бъркат Русия с някои от мижавите им "съюзници", на които се избиват да налагат санкции и глоби и да им показват назидателно пръст. Такова лицемерие и двуличие никога досега не е имало, в единия случай се налага с превъзхождащо оръжие "демокрация", а тук се оспорва редовен референдум. Или на някой не му харесва факта,че налаганите в новата украинска власт фашисти не се приемат радушно и безропотно от украинците ? А може би ги е страх да не последват референдумите за независимост в Каталуния,Шотландия,Северна Италия и др. ? И докога България ще играя ролята на лаещия пудел,престаравайки се да се представи добре пред "големите батковци", без да защитава собствените си интереси ?

Таварищите, дори олимпиадата си направиха на чужда земя.

Ха-ха-ха-хааааааааа!? Некаква друга смешка, ще измислиш ли? Тя САЩ на 100% е на "ЧУЖДА ЗЕМЯ", на едни червенолики хора, които Великите САЩ ДЕМОКРАТИЗИРАХА, почти до крак!!!

тези руснаци са големи дървета и един референдум не могат да натъкмят без да се разкрият....олеле и мислят,че са световна сила...смешки

Тъпите брюкселски зелки създадоха прецедент като признаха през 2008 година Косово. Сега ще повлекат крак и Каталуня и Шотландия. А няма как да задържиш и баските в границите на Испания и Франция.

Косово не се е присъединило към Албания, за разлика от Крим.

Абхазия и Южна Осетия - също. Но беше създаден прецедент.

Ivan Nenov

Но стана ХАМЕРИКАНСКА БАЗА

След като населението е в по-голямата си част Руско и толкова голям % искат да се присъединят към Русия, не виждам как Украйна може да има претенции да управлява тези хора повече.

Същото е и в Северната Кипърска турска република, където заляха с мнозинство от турци от Анадола!

Явно на теб мечтата ти е да бъдеш ощастливен от анадолци. Щото руснаците си живеят в Крим от едно 200 години , а турците бяха преселени в северната част на Кипър за увеличавене на турското етническо присъствие там пруз 1974г.

Дали някой няма да поиска някои райони на България да се присъединят към Турция имайки предвид размера на пенсиите и заплатите там, въпреки българската конституция ,, така, че внимателно с РЕФЕРЕНДУМИТЕ по руски !!!!

кърджали също може да гласува 99% за присъединяване към турця, а 100% от българските русофилистици биха гласували за присъединяване към господарите си в москва. добре, че са сравнително малко, но броя им расте бързо, защото мужици изкупуват масово имоти по нашето черноморие и могат също да поискат руся да ги присъедини.

истината е че в изпадналата в дълбока криза Европа може да възникне процес на отделяния на територии от едни държави и присъединяването им към други.

Резултатите са точно такива каквито се очакваше да бъдат!

Резултатите са точно такива, каквито трябваше да бъдат по заповед от Кремъл

Това ли ти казаха да напишеш изтривалка?

нема страшно. Но трудно ще им излезе.

Не разбирам как така за западните "демократи" присъединяването на Крим към Украйна от комунистическия вожд Хрушчов през 50-те години на миналия век е легитимно, а референдума днес да не е? Нима има нещо по демократично от референдума? Не се ли премахва така една историческа несправедливост на комунизма от времето на Хрущов? Съществувала ли е държава Украйна преди 1990г.? Не е ли Украйна изкуствена държава като бившата Югославия?

Мда! То самото решение на Хрушчов през 54-та година е незаконно, защото противоречи на конституцията на РСФСР!

При условията на ръководната роля на партията записано в конституцията, волята на Хрушчов е над другите подробности в конституцията....

ще минем и 100% няма лошо......умирам да се смея, този путин(ка) е много туп другар....

Честито!В къщи си е най-добре!

А така ти кога си заминаваш в къщи заедно с другите русофиле, че осмърдяхте европейския ни дом.

Трябва повече да се стараеш за жълтите стотинки, които заработваш мизерник.

Доста слаб процент,защото "Корейската трудова партия, единствената партия в КНДР, спечели изборите със 100%. По-странното от това е само избирателната активност, която също е 100%. При Ким Чен Ун нема лабаво, много е як. И у нас при социализЪма ставаха такива електорални чудеса. Населението гласуваше изключително активно и правилно. Казвал съм ви как една година на село щяхме да изберем кандидата на БКП с пълни 100%, но баба Цонка Данданката падна него ден от дюлята и получи комоцио, което ни струваше 0.1%"

БРАВО! ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА! Крим избра много мъдро най- правилния път! НЕКА БЕСНЕЕ ОБАМА И ТУРСКИЯ МУ СЪДЕЙСТВЕНИК ЗА ОТЦЕПВМАНЕТО НА УКРАЙНА И ПО- ГОЛЯМА АВТОНОМИЯ1 Ние знаем защо искат престъпниците от САЩ и Турция Крим да бъде хем към Украйна хем по - голяма автономия.ТЕ ИСКАТ ИНВАЗИЯ В КРИМ И ДА СМАЧКАТ РУСИЯ , А ЗАЕДНО С ТОВА УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ. ВСИЧКИ ОТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ! ТЕ НЕ ЗАЕХА ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ, И РАЗКЛАТИХА ОТНОШЕНИЯТА НИ СЪС ВСИЧКИ КАКТО С РУСИЯ ТАКА И С УКРАЙНА. Истината е че ако беше останал Крим към Украйна с по- голяма автономия , Украйна не е в състояние в сегашната политическо и икономическо положение да спомогне за Отбраната на този полуостров. Турция се спотайваше ,но нейните цели бяха тя чрез САЩ, който пък дирижира НАТО да навлезе в острова и завладее. От там ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОПРИЕ ДА УПРАВЛЯВА. ТАМ СА НЕФТ ,ГАЗ И ВСИЧКО НАЙ- ВЕЧЕ ВЪНШНАТА ГРАНИЦА НА Е.СЪЮЗ И ДОРИ НА БЪЛГАРИЯ.ПРИВЕТСТВАМ РЕШЕНИЕТО!

ТАТАРИТЕ са също така НЕУКРАИНЦИ! ЧЕ ЩЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ако в семействата си говорят на майчин език. БАНДЕРОВЦИ И СС"ГАЛИЧИНА" за ТЯХ СА ПОДГОТВИЛИ ЖЪЛТ ПОЛУМЕСЕЦ!!! Както жълтата ПЕТОЛЪЧКА ЗА РУСНАЦИТЕ, за останалите НЕИЗБИТИ ОТ ТЯХ ЕВРЕИ - ТЕ СИ ЗНАЯТ...

Проскубани крастави псета още ли джавкате по МЕЧОКА ?

На мечока му пазим място в Белица, при другите дръгливи мечки.

егати резултата,путин явно вчера е прекалил с водката и не е дал навреме нареждане процента да го коригирад не само нагоре.......смешник......

.....и аз така си мисля....., а днеска сте прескочим 100% бариера, хахаха голяма гавра

Хаха... процентът продължава да расте. До довечера ще е 99.9% И сега като текнат рубли, газ, мед, медовина и водка от Москва към Крим! Крим ще стане No1!!!!

нищо чудно да мине и границата от 110 %

Нека бъдем милостиви към САЩ и да им посъчувстваме. Трудничко ще преглътнат, че Севастопол остава база на Руските военно морски сили... но ще трябва да го възприемат. Налага се!

Ох да ги съчувстваме горките американци! Дето имат 500 бази по цял свят спрямо руските 2 такива! XD Това е като да идеш на няква мутра пред някъв бар и да вземеш да му се присмиваш. :)

Господ е напарвил хората различни по сила, но мистър Колт ги изравни. Та има мъже дето ще се присмеят на мутрата, но ти от клона едва ли ще разбереш това.

Аз предлагам всички да станем роби на американците и да им дадем всичко което имаме, да станат пълноовластни господари на Планетата Земя, че ми е жал да ги гледам как се мъчат хорицата с тази жажда за още и още....

Дреме ни на нас и за Крим и за Черно море....да си ги държат

Аз пък погледах снощи руската(същата като дудук7),та само един се сети да каже:"Чакайте бе,какво правим?Спечелваме си кръвен враг в лицето на Украйна.И то враг,точно на западната граница.40-милионен враг''...И там има хора,които си мърдат мозъците...Не са само промити мозъци....

А като оставят Киев да мине към НАТО по малък ли ще е врага? Сега поне получават по сериозен излаз на Черно море. Таз като говориш за мърдане на мозъците, твоя май е замръзнал.