Коментари - Държавните ведомства спират работа в Източна Украйна | Днес.dir.bg

Държавните ведомства спират работа в Източна Украйна

Петро Порошенко нареди всички държавни учреждения да се изтеглят от регионите под контрола на сепаратистите в Източна Украйна. Путин обяви, че това е грешка.

Обратно в новината

Коментари - Държавните ведомства спират работа в Източна Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Ами това узаконява отделянето на тези области.

Popa

Узаконяването е добре! Лошото е, че гювеча свърши! Сега там че питат, камъне ли ке ядем?

За тях не знам, ама ако не ни пратят кораб с американска царевица, в Киев съвсем ще изгинем от глад. А като дойдат в Киев и 3-те милиона гладни украинци, които досега печелеха в Русия, ще минаваме на шоколадчета от Порошенко и бисквити от Нюланд. Апропо, при вас в България пристигна ли вече корабът с американска царевица, дето ви го пратиха преди 22-23 години?

Ами свърши,плащат им с град и касетъчни бомби!

Няма да ядат камъни и дървье,там е бившата промишлена зона на Украйна.Ще произвеждат ,ще продават на Русия ,ще се оправят. А Украинците ще подлагат ръка на ЕС като нас.

Оправихте Б-я , та сега и Украйна. Вижте се колко години ви лъжат едни и същи , а сега сте седнали и украинците да оправяте! Украинците са простаци като нас , и те ще си продадат земята и хората на западняците и ще си разтурят държавата! Корупцията не прощава ,тя е като злокачествен рак. И да се смееш или да плачеш!! КОЛКО МНОГО ТРОЛОВЕ СЕ ВЖИВЯВАТ В РОЛЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИ !! И не разбират ,че за жълти стотинки се продават за да може друг да краде с пълни шепи. Простотия ли е това или вид национален недъг. Но е без значение , защото всички са тръгнали по неспасаемо надолнище към ада.

За джуджето всичко, което е в негова вреда е грешка. Зависи от гледната точка - за Украйна е правилно. За всички останали - също. Т.е. в Русия всичко е наопаки. Там смятат лудите за нормални и дори ги оставят да управляват.

Popa

От гледна точка на жужето Малкия Мук действително е грешка! Сега той ще требе да ги храни! А упълченците не са балами, ядат като за двама и искат пенции и заплати в долари! Казали - ти ни накара, сега плащай с долари, дървените рубли си ги заври отзад! Искаме ток, газ, минерална вода от Франция, норвежска сьомга, швейцарско синьо сирене, мандарини и портокали от Гърция! Ние не сме като твоите кацапи аборигени, дето можеш да ги караш да гладуват! Опичай си акъла, вади портфейла, пращай кльопачката, щото иначе може да се присъединим към САЩ и НАТО! и тогива ще видиш дебелия! Нас могъщата Украйна не можа да ни победи, та твоите зелени човечета ще ги смачкаме като зелени листни въшки! Недей да плямпаш, а развързвай кесията!

Отлично чувство за хумор-Могъщата Украйна!Поздравления!

Явно се гласи да насочи спестените пари за безработните които ще са на улицата заради загубените поръчки към Русия.

Обамката влиза в заседателната залата на срещата на Г20 видимо ядосан и крещи: -Кой, питам аз, кой каза Донецк и Луганск да се отделят от Украйна? Мълчание в залата. -Кой - крещи Обамката - кой? В този момент влиза Путин: -Какво, кой Барака? Бараката сменя еквадорския си отенък на 70% натурален с два нюанса по-светълия Милка млечен и онемява. Фрау Меркел се намесва в конфузната ситуация: -Шоколадовия ни приятел питаше кой предложи отделянето на източна Украйна. Путин: -О, това ли било!Аз Барака, проблем ли има. Бараката се окопитва: -Никакъв проблем, само да дойдете да покажете къде искате да минава границата.

Това виц ли беше?

Ами то няма как да им плаща, а който е там да си го хранят ДНР и ЛНР!! Там не се плащат данъци и затова няма да се плащат пенсии. Нормално е. Няма Украйна да ги храни я?? Русия защо не ги храни и защо не им плаща пенсии?? От окупираните територии нищо не постъпва в бюджета на Украйна и затова там няма да се плащат пенсии.

Не крякаше враната, когато летеше нагоре, а надолу като падаше, не й беше до крякане.

Терористите и сепаратистите са в Киев начело с незаконното уса правителство. Вън янките от Европа !

В Атина бандеровците решили да правят изложба за героизма на армията и бандеровския башибузук.Гърците са им хвърлили един бой и са ги изгонили с шутове

Случайно ми попадна една "героична" снимка правена за изложбата: баталъона Азов без гащи.

И къде това или си е руска измислица?? Или това го има само по руските медии??

Петро Порошенко нареди всички държавни учреждения да се изтеглят от регионите под контрола на сепаратистите в Източна Украйна. Путин обяви, че това е грешка. Тази мярка де факто утвърждава разделянето на страната, предаде Франс прес. Порошенко с указ нареди на правителството до една седмица да вземе мерки "да се сложи край на дейностите на държавните предприятия, институции и организации в различните територии, където се води антитерористичната операция". ........................... а това не значи ли , че Киев признава новата държава и открито влиза във война с нея с помоща на краварите и Обонго? ................................. Също така ще се предложи на украинската централна банка до един месец да вземе мерки за прекратяване на банковите услуги за физически и юридически лица. .................................... Идва и последната стъпка ....присъединяването на района към федерацията.

Нищо не признават украинците. Те банките реално не работят над няколко месеца там ,след като терористите от Русия ги ограбиха!!

КОИТО ПИШЕШ ? Дай и аз да изкарам малко зелено! :-))

Путя събрал приятелите си милиардери им казал , утре искам да ми преведете 10 милиарда $ за издръжката на нашия Крим и ДНР и ЛНР?? И те му казали, не е ли по добре да ги върнем на Украйна?? Друг казал , Крим не е мой!! ДНР и ЛНР не ги познавам. И друг път като правиш глупости, ни питай първо!!

Обамката влиза в заседателната залата на срещата на Г20 видимо ядосан и крещи: -Кой, питам аз, кой каза Донецк и Луганск да се отделят от Украйна? Мълчание в залата. -Кой - крещи Обамката - кой? В този момент влиза Путин: -Какво, кой Барака? Бараката сменя оттенъка си от еквадорски 70% натурален с два нюанса по-светълия Милка млечен и онемява. Фрау Меркел се намесва в конфузната ситуация: -Шоколадовия ни приятел питаше кой предложи отделянето на източна Украйна. Путин: -О, това ли било!Аз Барака, проблем ли има. Бараката се окопитва: -Никакъв проблем, само да дойдете да покажете къде искате да минава границата.

Крим спечелиха наградата за най-големи тъпанари. Бяха автономна република, сега са окръг?? Трябва да си много тъп да се откажеш от това което си завоювал като привилегии. Имаха демокрация ,сега имат тоталитаризъм?? Луди хора!! При Украйна си правеха каквото искаха, сега никой не ги пита за мнението им. Сложиха им някакви марионетки там. Откраднаха им земята.

Едно е да си част от Фалирала бивша Украйна ..подпомагана от фалирала САЩ ... друго е да си част от Русия 5 тата икономика в Света , най-голямата държава в Света , най-богата на ресурси , и в момента вече най-голямата военна сила . Не е трудно да избереш нали?

И да си част от 100 милиона бедни руснаци?? Да, това едва ли някой го иска!! Тая глупава статистика е само за тъпи руснаци , а ето ги как са руснаците: watch?v=yCkz9j-4lwA watch?v=tRsRCEQLakM watch?v=CU2pJTX4lvU watch?v=lfxlbRxvN6s

Ха ха ха, от кога са най-голямата военна сила бе?? С оръжие по на 40 години??

Путя дойде: в Крим- глад, няма вода, тока е на режим, горивата поскъпват, рафтовете в магазините празни в Донбас- разрушения, загинали, хората без заплати ,пенсии и работа. Който е останал жив е гладен и зле. Магазините са съборени, банките са ограбени. Летището в Донецк от гордостта на Украйна е превърнато в руини!! Летището в Луганск е същата работа.

В Крим Пенсиите им се Удвоиха и заплатите също. В Донбас да,няма пенсии,...нищо от Киев . Те си ги ПРИСВОЯВАТ ! Бандеровци Крадат пенсиите на милиони от Дондас ! Пенсии за който те са работили дълго !??

Лъжеш, пенсиите в Киев се увеличиха само с 20-30%, а цените скочиха в пъти!! А честито. Ама сега не могат да се оплакват, демокрацията свърши!!

и кой направи това ? Не са ли хохлите нацисти от КИЕВ....Недоносеника Яйцеташак.....Парасенко......КуроТурчиноедов?

Новорусия или Донбас са много богати на ресурси . На природни и човешки качествени ресурси ! Там е и икономиката на бивша Украйна . Там са мозъците,специалистите ...можещите ! Порошенко Разреши официално на Новорусия да стане автономна Република на Русия ,чрез Изтеглянето на Бандеростан от там ! Така прави Русия по-Богата, по-Силна ,и увеличи населението и с 6 милиона руснаци. Чудесна новина за силите на Доброто -Русия ,Новорусия ...!

Тая руска пропаганда не върви вече. Как ли се оправя Украйна в последните месеци без окупираните райони?? И Крим и Донбас са били на големи субсидии от Киев!! Това че ги няма е от полза за Украйна. Това го казвам като страничен наблюдател. Който беше специалист или можещ отдавна избяга!! Да се оправят им каза Киев!! Ама републиките веднага взеха да реват. Като Киев им спря парите.

Ами явно зле се оправя!Щом дълговете към Газпром на Киев бяха европейски въпрос!

Това Статистика ! Донбас даваше на Бандеростан 2 Пъти повече ,отколкото получаваше! Като Каталуния ! И затова им пратиха Убииците на Пораженко,Яйценюк,Турчина ... ЕСАЩски Наемници ...да избиват взривяват ,Изгарят децата им ,хората им .. да Отнемат Езика им ,Свободата им !

Путя пратил днес нов конвой от 50 камиона , с неизвестно съдържание. Той май се мисли за Христос с 3 риби да нахрани целия народ!! Поне утре народа ще може отново да се нареди за каша. Предния път бяха над 10000 желаещите за каша. Какъв ли е бил тоя казан??

да ядат калашници!

Много правилно. Няма логика да се наливат пари в джобовете на бандити, самопровъзгласили се за независими управници и развяващи чужди знамена. Така и така Русия им изпраща "хуманитарна" помощ. Тя ще им е достатъчна.

Това е брилянтен ход на Киев ,сега да видим от кого руските войски ще защитават донецк и луганск и какво ще правят :):) Да тръгват към Киев за да посрещнат любовта на украинците или обратно към Москва и да се грижат за освободеното население :):) След този ход Путин трябва да си свали маската и или да се покаже като лъжец или да следва официалните аи изявления и да внесе ред в донецк и луганск и да ги докара на преговори в Киев

Соросоидните неграмотни цървули пак са почнали да обсират форума

ХАЛИФИТЕ ОБОНГО И КАМЕРУН ПРАТИХА УБИЕЦ ДА ЗАБИЕ В ГРЪБ НОЖ НА РУСИЯ , ДОКАТО ПУТИН Е В АВСТРАЛИЯ .... МНОГО ПО АРАБСКИ:))

Възхищавам се на Вашето изключително остроумие, на патриотизма Ви и на огнената страст, с която громите хамериканците и гейропейците и защитавате Русия! Благодарение на хора като Вас прогресивното човечество ще дочака победата над капитализма и ще заживее в светлото бъдеще!

Не е прав Киев! Ако Кърджали се обяви за независима от нас република, ние ще продължим да ги финансираме от държавния бюджет, защото сме добрички!

Порошенко прави брилянтен ход като оставя Путин да се оправя с батака за който той отрича че участва като единствено признава за хуманитарната помощ - сега да използва влиянието си и да въдвори ред и законност във териториите които контролира - да си ги признае за независими или да си ги присъедини - и в единия и в другия случай ще е единствен и ще продължи да плаща цената на изолацията ,той вече плаща цената на излагацията на един долен диктатор който обаче за разлика от предишните е лъжец и отрича очевидната истина ... Но уви тя вече цъфна - честита да му е Новоросия и Крим и успех със икономическия възход на Русия :):):):)

Всъщност трябваше да го направи още преди година, вместо да изпраща войски с наказателна мисия. Просто трябва да потвърди автономията им и да ги остави да си се управляват сами. Правото да си независим, носи отговорности.

Къде са изпратили войска на наказателна мисия?? Да не би да е след това?? watch?v=VGLr8-6Dpxs watch?v=qhgIRnCZZcs Кой допуска терористи да завземат милицията в града??

Ха ха ах. Явно домораслите "стратези" на американското посолство в София днес са пуснали стажантите на работа! Така ги оставя, че след една седмица Путин ще поиска от ООН или да му дадат мандат на хуманитарна мисия или ООН сами да се намесят! Той това го искаше още преди половин година. Голям ход на Порошенко! Явно е фен на Путин след като му прави подобни подаръци!

ООН пет пари не дава какво иска Русия, казаха им да се разкарат от там и нещата ще се нормализират!! ООН обвинява Русия.

Русия с Путин много бързо тръгна по нанадолнището. Най-после лъсна ченгесарско-шовинистичното лице на рускат бърхушка и истинската същност на Путин. От тук нататък пътят е само надолу. Цялата стабилност след Елцин ( постигната главно заради западните инвестиции в Русия ) изчезва доста бързо.

Като оставим настрана емоцията, всъщност Киев (САЩ и ЕС) искат да "закрепят по-малкото зло", като подтикват Л и Донецк към непризната независимост, като Преднестровието, и вероятно около тях да създадат "санитарен"район да не "плъзва" заразата. А, и вероятно ще продължи разрушаването на икономически обекти в републиките, все пак - няма да е наше, но и няма да го ползвате. Следователно, вероятно пари за газ за Украйна никой няма да даде, те вземат от ЕС ( а ЕС да му мисли, без Германия). Вероятно Л и Донецк ще "изтласкат" Киев(те ще отстъпят) до административните си граници, може да завземат Мариопул, газ-тръбата север. И недай си боже ..... , а Киев през зимата ще замръзне ..... ще има "неправилни" протести, НАТО може да прати миротворци да удържат линията Харков - Херсон .... интересно ще е .... май по-скоро става въпрос да се прехвърли "горещия картоф кой ще храни кандидат ЕС-украинците" ....та Путин пак печели, е ще плаща .... ама ....

Товa ознaчaвa, че. Киев ще нaруши примирието , и ще нaпaдa.

Русия се готви да напада!! Помни!!

Кaто отделихa Косово, кaзaхa че Сърбия трябвa дa продължи дa плaщa.дълговете им. И тя плaщaше.

Косово беше сръбско само по волята на декрет. Косово, в историята си е било повече българско. :)))))

И по волята на какво стана албанско?

от август месец на хората там не им плащат, шоколадко кого баламосва .

Кaкто винaги решение имa. Събирaт се трите милионa укрaинци, рaботещи в Русия, и се изпрaщaт в Киев.

а за самолета каза ли нещо

Да ,руските терористи са го свалили с ракета от БУК!!

От ЧАМ е ракетата.

Украйна е създадена с указ на Сталин и респективно е изкуствена държава също както Македония и Косово.

Украйна е пред фалит. Реално е в технически такъв, взима заем за да изплаща такъв. Прошенко , разбира се, съкращава разходите, но никой не му казва , че още през август Украйна не плаща за нищо в Донецк и Луганск. Тези служби си функционират не защото Прошенко е пратил хора и пари там, а защото тези хора и пари са си в Донецк и Луганск. Тези региони са 25 % от Украйнската икономика, докато населението е само 12-15 %. Ако Прошенко беше много загрижен за двете области, нямаше да заповяда да се обстрелват ежедневно и десетки жертви сред цивилните. Кадри за това има в докладите на ОССЕ, които също дадоха жертви!

точно ++++

Директно от Кремъл ли,го написа?!

Е, бавно и мъчително се върви към онова, което в самото начало желаеха хората в Новорусия-пълна независимост от фашистката хунтата в Киев.

на хунтата не и пука за хората там , точно обратното иска да ги прогони трябва им земята , защо ами чети и ще научиш ...

И после пак ще спрат хуманитарни конвои нали... ООН защо просто не направят един указ, САЩ да изстрелят ядрено оръжие в източна украйна, и да се запазят демократичния процес и човешките ценности. Щото западните кратуни мирно решение нито искат, нито ще приемат... поне по-бързо да се свърши...

Това трябваше да стане много отдавна. Да им дават териториите и да се оправят. На Путин му се иска да си създаде нова Чечения и да спекулира там 20-30 години.

Сега лъсна истината обаче, че на Путин не му трябва територията и хората на него. Той искаше да ги ползва за натиск над Украйна. Да създаде там една не зарастваща рана. Украйна да храни , а той да си разиграва коня??? Е да ,ама не. Сега украинците му казват, вадиш парите или се изнасяш!!

Путя е в шах и МАТ!!! Шоколадовия го победи!! Шоколадовия отговори на руския блъф. И на Путя не му остана полезен ход , или да вади пари дето ги няма да хрантути Донбас или да си изкара войските от там. Или да остави хората на Донбас да умрат от глад и студ.

С този указ на Порошенко, хунтата на практика призна независимия статус на ЛНР и ДНР. Оттук нататък всеки агресивен ход на Киев спрямо ЛНР и ДНР е равносилен на военна агресия срещу независимо държавно образувание!

независимото образувание да изкара до пролетта без да измрат от глад. Никой народ не заслужава това - дори и марионетките на Русия.

Popa

Порошенко поне произвежда качествени бомбони, а Путята сама некачествени екскременти! 19 държави му теглиха 19 шута на срещата в Австралия, щото дошъл без павперс! Може ли да ходиш на такава значителна среща без памперс?

Явен идиотизъм проявяваш. Донбас е житницата и затова не искаха да се прави фракинг за шистов газ там. Промишлената мощ е също там, добив на въглища и стоманодобив. Гледай себе си, как ще се справиш през зимата, а тя ще е студена и дълга. Освен ако не си мутра и разчиташ да грабиш обикновения гражданин.

Popa

Като ги остави да изпукат от глад, ще е хуманен жест, а не агресия!

Някои са се забравили или се преструват, защо източната част се е отказала да е с Украина.Защото киевските диваци искали да лишат народа там от родния им език и идентичността им или с други думи да ги заличат. Впрочем Киев сега предприема преход към латиницата. Значи и себе си лишават идентичността. Ако искаш да унищожиш един народ - унищожи му езика и вярата му. И няма да има такъв народ. Това е трагедия. Впечатлението е, че в Киев власт е шизофренична и не осъзнава какво прави или напротив прави го целенасочено. Вчера тук в форума един провокатор е написал, че по-добре е исляма отколкото вонящи ботуши (сигурно това са православни руснаци славяни). И никой, ама, никой тук не му отговорил достойно.А малката нация като българската винаги е застрашена от чуждия натиск, влияние и преформатиране, особено след като около 2 млн.живеят навън, а около 2 млн. имат друга идентичност. Какво чакате? Турция вече упражнява мека сила и масово изкупува земи тук. Отделният въпрос е нац. сигурност свързана с проникване на радикален ислям и стои много остро, но никой не го вижда.

разбрах ти за кого плачеш ?? Та каква е връзката казваш в ситуациите между Украйна и България. Да не би да искаш пак някой да ни "освобождава" ?? Болни мозъци.

Абе глупак, всеки в Украйна говори руски и никой не го заплашва.

Глупак, точно там е проблемът,лудост и парадоксq че говорят руски мнозина , но сега искат да ги лишат тази привелегия.Делопроизводството, училището всички инстанции длъжни да използват официалния език украинския.Ако в училището ще говорят официалния език, то какво поколение ще е следващото? Развей прах без езика и корени.Властта отказва да признава руския като официален език

Да оставим Украйна и да погледнем България. Гордеем се с азбуката си, но надписите на фланелките на нашите спортисти са с латински букви? Някои идиоти, вече забравени, от СДС, заради парични облаги, смениха кирилицата в регистрационните номера на автомобилите. Сиреч, дебилизма идва с евроатлантизма. Еврейски приказки.

Идиотизма няма граници - в регистрационните номера - няма латински букви. Регистрационните номера на автомобилите ползват онези букви от Българската азбука, която западняците да разбират :D Българите пътуват в чужбина с автомобилите си, мой човек, а там номерата трябва да са на латиница, за да си нямат проблеми. Даже сърбите дето са големите славяни и православни и първи приятели с руснаците ползват латиницата не само за автомобилните си табелки, ами и пишат на нея!

на Порошенко. Да видим сега за какво още плаче великия човек ?? Очаквам в понеделник ново реване.

Това трябваше да го направи дори по-ранно.

Трябва да евакуират украинското население, Видяло се е , че докато Русия не окупира тези земи мир няма да има. По добре Украйна да се откаже от тях и да вурви напред, както направиха финландците след войната. В окупираноте от СССР земи населението се е изселвало масово и си е палило къщите - от любов към СССР(Русия).

То е хубаво да говориш глупости!! Да де ама в момента играта е : Ти ги вземи, не ти ги вземи. Аз не ги искам, ами и аз не ги искам!! И страдат само хората в окупираните райони, но те си го избраха тоя живот и тая мъка. Но топката е в ръцете на Путя, така че или той ще ги храни или ще се изтегли безславно. Той ще е отговорен за смъртта на десетки хиляди там. Сега в Русия има 100 милиона бедни , и сега към тях ще се добавят нови 5 милиона?? Ама те едва ли ще искат!!

Сега Путя има 5 милиона проблема в Донбас!! И скоро те ще почнат да измират от глад и студ. Той направо спаси всички жители там ,като ги уби!! Това ли беше целта му?? Кога ли Меца е правила нещо добро за хората, тя може само да ги убива!!

Правилно решение на Порошенко! Щом тези области искат да съм към Русия, тя да ги финансира! Това е все едно жена ти да избяга с друг, а ти да им плащаш издръжка!

Ами няма проблем. С природните ресурси които имат тези региони съвсем скоро ще се самофинансират. Вече ще ги продават за собствена сметка без парите да отиват при правителството в Киев. Това е най-развитата икономически част на Украйна.

След като няма проблем, защо руското псе лае?

Най развита , ама друг път. Какви ресурси, мините за наводнени.

комунизъм. Ще плащат на Русия и ще очакват подаяния с камиони, щото са много развити и богати.

Popa

Природните ресурси не се ядат, като асфалта от магистралите! Освен това требе да се копат, а бандюгите не копат, само гледат да кльопат на готово!

То пък eдни пенсии и заплати раздава Парасенко ,мани,мани, хората и сега с тая инфлация немогат и два хляба да си купят. Прасето се кани обаче да купува въглища от Русия, демек пак от ДНР и ЛНР района ... Сега е времето да пратя Дянков и Московски в братската НОВОРУСИЯ да им вдигне икономикатата и да завъртим некоя далаверка

Както е тръгнало, останалите области трябва да побързат да се присъединят към Новорусия защото за последните ще остане да платят борчовете на довчерашна Украйна

С какво според вас ще заплаши велика, славянска и православна, братска Русия, тези мръсни гадни капиталисти - Японци и Австралийци, за това, че се обърнаха против правото дело и правата вяра?

Popa

А православна Русия не е ли мръсна ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА империя!

Роди се нова държава.Честито.Човечето на снимката с угриженият фейс(оф, дано си е сложил памперса) я призна.Да вземе да направи сега едно всенародно запитване дали и други области искат да скъсат с фашизма и да ударят една граница през средата за по-пряко.

Да попитам-какво толкова има в Крим,че англоговорящите САЩ,Великобритания,Канада, Австрабия проявяват такъв интерес.Територия, завоювана за Русия от руската армия по времето на Екатерина Велика(интереса на Германия може да се приеме),намирища се на 5000 километра от най-близката англоговоряща територия и база на Руския флот от 200 години.

Popa

Екатерина Велика и немкиня, съответно армията и не е била руска а НЕМСКА!

Както и генералите на Руския Цар в Генералния щам на армията му, когато е освобождавала България :D Да не говорим, че армията му се е състояла от литовци, финландци, украинци...

открили хамерика а Обонго украйна

"Историята на полуостров Крим е изпълнена с превратности. Векове наред тук господстват номадските народи на скитите, гърците, татарите и турците. Докато не идват руснаците. "Крим винаги е бил "най-апетитното парче" от Руската империя. Руските царе винаги са мечтаели да имат излаз на Черно море", казва Вилфрид Илге, експерт за Източна Европа от университета в Лайпциг. Екатерина Велика успява да осъществи тази мечта. През 1783 година Кримският полуостров става част от Руската империя. Едва през 1954 руският дотогава полуостров е административно присъединен към Украинската съветска република. това става по инициатива на тогавашния ръководител на КПСС Никита Хрушчов.След разпадането на Съветския съюз през 1991 година Крим става част от независима Украйна. Това води до напрежение, тъй като две трети от населението на полуострова са етнически руснаци. " Ако регионът действително се отдели от Украйна, това би нанесло непоправими щети на икономиката на страната. Досега полуостровът живееше предимно от туризма. Само че това може скоро да се промени. Експертите предполагат, че на полуостров Крим, а и в Черно море има големи залежи на природен газ. В края на 2013 година украинското правителство подготви споразумение с международен консорциум, ръководен от американския енергиен гигант Ексон Мобайл за добив на нефт и газ в Черно море." Сега вече проясни ли ти се картинката ?

Къде е тоя голям интерес към Крим?? Той е интересен като част от Украйна, иначе не е.

Как гласуваха Русия и Украйна за Крисия?

А Украйна също е Русия. Порошенко си мислеше другояче, но започна да се осъзнава.

Правдата все тържествува. Все побеждава. И кривдата все си остава.

Кривдата е хамериканска

Жалко за постъпката на Путин. Той трябваше да бъде на обяда и там да раздаде на всички по една снимка. Онази на която се вижда как украински изтребител сваля малазийския самолет. Може ли да се обядва, без хумор?

Путин няма как да даде снимката, защото знае, че тя е фалшива. Шоуто с фейк изтребителя е за сгъстяване на редиците - включително и на българските национални предатели - рубладжиите.

Шутлер здрасти, как си ???

Popa

Путин е готин, ама с тая снимка и на такъв форум направо то опозориха! Бърза да се върне, за да развърти ятагана и да хвърчат глави!

Коментари - Държавните ведомства спират работа в Източна Украйна | Днес.dir.bg

Държавните ведомства спират работа в Източна Украйна

Петро Порошенко нареди всички държавни учреждения да се изтеглят от регионите под контрола на сепаратистите в Източна Украйна. Путин обяви, че това е грешка.

Обратно в новината

Коментари - Държавните ведомства спират работа в Източна Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Ами това узаконява отделянето на тези области.

Popa

Узаконяването е добре! Лошото е, че гювеча свърши! Сега там че питат, камъне ли ке ядем?

За тях не знам, ама ако не ни пратят кораб с американска царевица, в Киев съвсем ще изгинем от глад. А като дойдат в Киев и 3-те милиона гладни украинци, които досега печелеха в Русия, ще минаваме на шоколадчета от Порошенко и бисквити от Нюланд. Апропо, при вас в България пристигна ли вече корабът с американска царевица, дето ви го пратиха преди 22-23 години?

Ами свърши,плащат им с град и касетъчни бомби!

Няма да ядат камъни и дървье,там е бившата промишлена зона на Украйна.Ще произвеждат ,ще продават на Русия ,ще се оправят. А Украинците ще подлагат ръка на ЕС като нас.

Оправихте Б-я , та сега и Украйна. Вижте се колко години ви лъжат едни и същи , а сега сте седнали и украинците да оправяте! Украинците са простаци като нас , и те ще си продадат земята и хората на западняците и ще си разтурят държавата! Корупцията не прощава ,тя е като злокачествен рак. И да се смееш или да плачеш!! КОЛКО МНОГО ТРОЛОВЕ СЕ ВЖИВЯВАТ В РОЛЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИ !! И не разбират ,че за жълти стотинки се продават за да може друг да краде с пълни шепи. Простотия ли е това или вид национален недъг. Но е без значение , защото всички са тръгнали по неспасаемо надолнище към ада.

За джуджето всичко, което е в негова вреда е грешка. Зависи от гледната точка - за Украйна е правилно. За всички останали - също. Т.е. в Русия всичко е наопаки. Там смятат лудите за нормални и дори ги оставят да управляват.

Popa

От гледна точка на жужето Малкия Мук действително е грешка! Сега той ще требе да ги храни! А упълченците не са балами, ядат като за двама и искат пенции и заплати в долари! Казали - ти ни накара, сега плащай с долари, дървените рубли си ги заври отзад! Искаме ток, газ, минерална вода от Франция, норвежска сьомга, швейцарско синьо сирене, мандарини и портокали от Гърция! Ние не сме като твоите кацапи аборигени, дето можеш да ги караш да гладуват! Опичай си акъла, вади портфейла, пращай кльопачката, щото иначе може да се присъединим към САЩ и НАТО! и тогива ще видиш дебелия! Нас могъщата Украйна не можа да ни победи, та твоите зелени човечета ще ги смачкаме като зелени листни въшки! Недей да плямпаш, а развързвай кесията!

Отлично чувство за хумор-Могъщата Украйна!Поздравления!

Явно се гласи да насочи спестените пари за безработните които ще са на улицата заради загубените поръчки към Русия.

Обамката влиза в заседателната залата на срещата на Г20 видимо ядосан и крещи: -Кой, питам аз, кой каза Донецк и Луганск да се отделят от Украйна? Мълчание в залата. -Кой - крещи Обамката - кой? В този момент влиза Путин: -Какво, кой Барака? Бараката сменя еквадорския си отенък на 70% натурален с два нюанса по-светълия Милка млечен и онемява. Фрау Меркел се намесва в конфузната ситуация: -Шоколадовия ни приятел питаше кой предложи отделянето на източна Украйна. Путин: -О, това ли било!Аз Барака, проблем ли има. Бараката се окопитва: -Никакъв проблем, само да дойдете да покажете къде искате да минава границата.

Това виц ли беше?

Ами то няма как да им плаща, а който е там да си го хранят ДНР и ЛНР!! Там не се плащат данъци и затова няма да се плащат пенсии. Нормално е. Няма Украйна да ги храни я?? Русия защо не ги храни и защо не им плаща пенсии?? От окупираните територии нищо не постъпва в бюджета на Украйна и затова там няма да се плащат пенсии.

Не крякаше враната, когато летеше нагоре, а надолу като падаше, не й беше до крякане.

Терористите и сепаратистите са в Киев начело с незаконното уса правителство. Вън янките от Европа !

В Атина бандеровците решили да правят изложба за героизма на армията и бандеровския башибузук.Гърците са им хвърлили един бой и са ги изгонили с шутове

Случайно ми попадна една "героична" снимка правена за изложбата: баталъона Азов без гащи.

И къде това или си е руска измислица?? Или това го има само по руските медии??

Петро Порошенко нареди всички държавни учреждения да се изтеглят от регионите под контрола на сепаратистите в Източна Украйна. Путин обяви, че това е грешка. Тази мярка де факто утвърждава разделянето на страната, предаде Франс прес. Порошенко с указ нареди на правителството до една седмица да вземе мерки "да се сложи край на дейностите на държавните предприятия, институции и организации в различните територии, където се води антитерористичната операция". ........................... а това не значи ли , че Киев признава новата държава и открито влиза във война с нея с помоща на краварите и Обонго? ................................. Също така ще се предложи на украинската централна банка до един месец да вземе мерки за прекратяване на банковите услуги за физически и юридически лица. .................................... Идва и последната стъпка ....присъединяването на района към федерацията.

Нищо не признават украинците. Те банките реално не работят над няколко месеца там ,след като терористите от Русия ги ограбиха!!

КОИТО ПИШЕШ ? Дай и аз да изкарам малко зелено! :-))

Путя събрал приятелите си милиардери им казал , утре искам да ми преведете 10 милиарда $ за издръжката на нашия Крим и ДНР и ЛНР?? И те му казали, не е ли по добре да ги върнем на Украйна?? Друг казал , Крим не е мой!! ДНР и ЛНР не ги познавам. И друг път като правиш глупости, ни питай първо!!

Обамката влиза в заседателната залата на срещата на Г20 видимо ядосан и крещи: -Кой, питам аз, кой каза Донецк и Луганск да се отделят от Украйна? Мълчание в залата. -Кой - крещи Обамката - кой? В този момент влиза Путин: -Какво, кой Барака? Бараката сменя оттенъка си от еквадорски 70% натурален с два нюанса по-светълия Милка млечен и онемява. Фрау Меркел се намесва в конфузната ситуация: -Шоколадовия ни приятел питаше кой предложи отделянето на източна Украйна. Путин: -О, това ли било!Аз Барака, проблем ли има. Бараката се окопитва: -Никакъв проблем, само да дойдете да покажете къде искате да минава границата.

Крим спечелиха наградата за най-големи тъпанари. Бяха автономна република, сега са окръг?? Трябва да си много тъп да се откажеш от това което си завоювал като привилегии. Имаха демокрация ,сега имат тоталитаризъм?? Луди хора!! При Украйна си правеха каквото искаха, сега никой не ги пита за мнението им. Сложиха им някакви марионетки там. Откраднаха им земята.

Едно е да си част от Фалирала бивша Украйна ..подпомагана от фалирала САЩ ... друго е да си част от Русия 5 тата икономика в Света , най-голямата държава в Света , най-богата на ресурси , и в момента вече най-голямата военна сила . Не е трудно да избереш нали?

И да си част от 100 милиона бедни руснаци?? Да, това едва ли някой го иска!! Тая глупава статистика е само за тъпи руснаци , а ето ги как са руснаците: watch?v=yCkz9j-4lwA watch?v=tRsRCEQLakM watch?v=CU2pJTX4lvU watch?v=lfxlbRxvN6s

Ха ха ха, от кога са най-голямата военна сила бе?? С оръжие по на 40 години??

Путя дойде: в Крим- глад, няма вода, тока е на режим, горивата поскъпват, рафтовете в магазините празни в Донбас- разрушения, загинали, хората без заплати ,пенсии и работа. Който е останал жив е гладен и зле. Магазините са съборени, банките са ограбени. Летището в Донецк от гордостта на Украйна е превърнато в руини!! Летището в Луганск е същата работа.

В Крим Пенсиите им се Удвоиха и заплатите също. В Донбас да,няма пенсии,...нищо от Киев . Те си ги ПРИСВОЯВАТ ! Бандеровци Крадат пенсиите на милиони от Дондас ! Пенсии за който те са работили дълго !??

Лъжеш, пенсиите в Киев се увеличиха само с 20-30%, а цените скочиха в пъти!! А честито. Ама сега не могат да се оплакват, демокрацията свърши!!

и кой направи това ? Не са ли хохлите нацисти от КИЕВ....Недоносеника Яйцеташак.....Парасенко......КуроТурчиноедов?

Новорусия или Донбас са много богати на ресурси . На природни и човешки качествени ресурси ! Там е и икономиката на бивша Украйна . Там са мозъците,специалистите ...можещите ! Порошенко Разреши официално на Новорусия да стане автономна Република на Русия ,чрез Изтеглянето на Бандеростан от там ! Така прави Русия по-Богата, по-Силна ,и увеличи населението и с 6 милиона руснаци. Чудесна новина за силите на Доброто -Русия ,Новорусия ...!

Тая руска пропаганда не върви вече. Как ли се оправя Украйна в последните месеци без окупираните райони?? И Крим и Донбас са били на големи субсидии от Киев!! Това че ги няма е от полза за Украйна. Това го казвам като страничен наблюдател. Който беше специалист или можещ отдавна избяга!! Да се оправят им каза Киев!! Ама републиките веднага взеха да реват. Като Киев им спря парите.

Ами явно зле се оправя!Щом дълговете към Газпром на Киев бяха европейски въпрос!

Това Статистика ! Донбас даваше на Бандеростан 2 Пъти повече ,отколкото получаваше! Като Каталуния ! И затова им пратиха Убииците на Пораженко,Яйценюк,Турчина ... ЕСАЩски Наемници ...да избиват взривяват ,Изгарят децата им ,хората им .. да Отнемат Езика им ,Свободата им !

Путя пратил днес нов конвой от 50 камиона , с неизвестно съдържание. Той май се мисли за Христос с 3 риби да нахрани целия народ!! Поне утре народа ще може отново да се нареди за каша. Предния път бяха над 10000 желаещите за каша. Какъв ли е бил тоя казан??

да ядат калашници!

Много правилно. Няма логика да се наливат пари в джобовете на бандити, самопровъзгласили се за независими управници и развяващи чужди знамена. Така и така Русия им изпраща "хуманитарна" помощ. Тя ще им е достатъчна.

Това е брилянтен ход на Киев ,сега да видим от кого руските войски ще защитават донецк и луганск и какво ще правят :):) Да тръгват към Киев за да посрещнат любовта на украинците или обратно към Москва и да се грижат за освободеното население :):) След този ход Путин трябва да си свали маската и или да се покаже като лъжец или да следва официалните аи изявления и да внесе ред в донецк и луганск и да ги докара на преговори в Киев

Соросоидните неграмотни цървули пак са почнали да обсират форума

ХАЛИФИТЕ ОБОНГО И КАМЕРУН ПРАТИХА УБИЕЦ ДА ЗАБИЕ В ГРЪБ НОЖ НА РУСИЯ , ДОКАТО ПУТИН Е В АВСТРАЛИЯ .... МНОГО ПО АРАБСКИ:))

Възхищавам се на Вашето изключително остроумие, на патриотизма Ви и на огнената страст, с която громите хамериканците и гейропейците и защитавате Русия! Благодарение на хора като Вас прогресивното човечество ще дочака победата над капитализма и ще заживее в светлото бъдеще!

Не е прав Киев! Ако Кърджали се обяви за независима от нас република, ние ще продължим да ги финансираме от държавния бюджет, защото сме добрички!

Порошенко прави брилянтен ход като оставя Путин да се оправя с батака за който той отрича че участва като единствено признава за хуманитарната помощ - сега да използва влиянието си и да въдвори ред и законност във териториите които контролира - да си ги признае за независими или да си ги присъедини - и в единия и в другия случай ще е единствен и ще продължи да плаща цената на изолацията ,той вече плаща цената на излагацията на един долен диктатор който обаче за разлика от предишните е лъжец и отрича очевидната истина ... Но уви тя вече цъфна - честита да му е Новоросия и Крим и успех със икономическия възход на Русия :):):):)

Всъщност трябваше да го направи още преди година, вместо да изпраща войски с наказателна мисия. Просто трябва да потвърди автономията им и да ги остави да си се управляват сами. Правото да си независим, носи отговорности.

Къде са изпратили войска на наказателна мисия?? Да не би да е след това?? watch?v=VGLr8-6Dpxs watch?v=qhgIRnCZZcs Кой допуска терористи да завземат милицията в града??

Ха ха ах. Явно домораслите "стратези" на американското посолство в София днес са пуснали стажантите на работа! Така ги оставя, че след една седмица Путин ще поиска от ООН или да му дадат мандат на хуманитарна мисия или ООН сами да се намесят! Той това го искаше още преди половин година. Голям ход на Порошенко! Явно е фен на Путин след като му прави подобни подаръци!

ООН пет пари не дава какво иска Русия, казаха им да се разкарат от там и нещата ще се нормализират!! ООН обвинява Русия.

Русия с Путин много бързо тръгна по нанадолнището. Най-после лъсна ченгесарско-шовинистичното лице на рускат бърхушка и истинската същност на Путин. От тук нататък пътят е само надолу. Цялата стабилност след Елцин ( постигната главно заради западните инвестиции в Русия ) изчезва доста бързо.

Като оставим настрана емоцията, всъщност Киев (САЩ и ЕС) искат да "закрепят по-малкото зло", като подтикват Л и Донецк към непризната независимост, като Преднестровието, и вероятно около тях да създадат "санитарен"район да не "плъзва" заразата. А, и вероятно ще продължи разрушаването на икономически обекти в републиките, все пак - няма да е наше, но и няма да го ползвате. Следователно, вероятно пари за газ за Украйна никой няма да даде, те вземат от ЕС ( а ЕС да му мисли, без Германия). Вероятно Л и Донецк ще "изтласкат" Киев(те ще отстъпят) до административните си граници, може да завземат Мариопул, газ-тръбата север. И недай си боже ..... , а Киев през зимата ще замръзне ..... ще има "неправилни" протести, НАТО може да прати миротворци да удържат линията Харков - Херсон .... интересно ще е .... май по-скоро става въпрос да се прехвърли "горещия картоф кой ще храни кандидат ЕС-украинците" ....та Путин пак печели, е ще плаща .... ама ....

Товa ознaчaвa, че. Киев ще нaруши примирието , и ще нaпaдa.

Русия се готви да напада!! Помни!!

Кaто отделихa Косово, кaзaхa че Сърбия трябвa дa продължи дa плaщa.дълговете им. И тя плaщaше.

Косово беше сръбско само по волята на декрет. Косово, в историята си е било повече българско. :)))))

И по волята на какво стана албанско?

от август месец на хората там не им плащат, шоколадко кого баламосва .

Кaкто винaги решение имa. Събирaт се трите милионa укрaинци, рaботещи в Русия, и се изпрaщaт в Киев.

а за самолета каза ли нещо

Да ,руските терористи са го свалили с ракета от БУК!!

От ЧАМ е ракетата.

Украйна е създадена с указ на Сталин и респективно е изкуствена държава също както Македония и Косово.

Украйна е пред фалит. Реално е в технически такъв, взима заем за да изплаща такъв. Прошенко , разбира се, съкращава разходите, но никой не му казва , че още през август Украйна не плаща за нищо в Донецк и Луганск. Тези служби си функционират не защото Прошенко е пратил хора и пари там, а защото тези хора и пари са си в Донецк и Луганск. Тези региони са 25 % от Украйнската икономика, докато населението е само 12-15 %. Ако Прошенко беше много загрижен за двете области, нямаше да заповяда да се обстрелват ежедневно и десетки жертви сред цивилните. Кадри за това има в докладите на ОССЕ, които също дадоха жертви!

точно ++++

Директно от Кремъл ли,го написа?!

Е, бавно и мъчително се върви към онова, което в самото начало желаеха хората в Новорусия-пълна независимост от фашистката хунтата в Киев.

на хунтата не и пука за хората там , точно обратното иска да ги прогони трябва им земята , защо ами чети и ще научиш ...

И после пак ще спрат хуманитарни конвои нали... ООН защо просто не направят един указ, САЩ да изстрелят ядрено оръжие в източна украйна, и да се запазят демократичния процес и човешките ценности. Щото западните кратуни мирно решение нито искат, нито ще приемат... поне по-бързо да се свърши...

Това трябваше да стане много отдавна. Да им дават териториите и да се оправят. На Путин му се иска да си създаде нова Чечения и да спекулира там 20-30 години.

Сега лъсна истината обаче, че на Путин не му трябва територията и хората на него. Той искаше да ги ползва за натиск над Украйна. Да създаде там една не зарастваща рана. Украйна да храни , а той да си разиграва коня??? Е да ,ама не. Сега украинците му казват, вадиш парите или се изнасяш!!

Путя е в шах и МАТ!!! Шоколадовия го победи!! Шоколадовия отговори на руския блъф. И на Путя не му остана полезен ход , или да вади пари дето ги няма да хрантути Донбас или да си изкара войските от там. Или да остави хората на Донбас да умрат от глад и студ.

С този указ на Порошенко, хунтата на практика призна независимия статус на ЛНР и ДНР. Оттук нататък всеки агресивен ход на Киев спрямо ЛНР и ДНР е равносилен на военна агресия срещу независимо държавно образувание!

независимото образувание да изкара до пролетта без да измрат от глад. Никой народ не заслужава това - дори и марионетките на Русия.

Popa

Порошенко поне произвежда качествени бомбони, а Путята сама некачествени екскременти! 19 държави му теглиха 19 шута на срещата в Австралия, щото дошъл без павперс! Може ли да ходиш на такава значителна среща без памперс?

Явен идиотизъм проявяваш. Донбас е житницата и затова не искаха да се прави фракинг за шистов газ там. Промишлената мощ е също там, добив на въглища и стоманодобив. Гледай себе си, как ще се справиш през зимата, а тя ще е студена и дълга. Освен ако не си мутра и разчиташ да грабиш обикновения гражданин.

Popa

Като ги остави да изпукат от глад, ще е хуманен жест, а не агресия!

Някои са се забравили или се преструват, защо източната част се е отказала да е с Украина.Защото киевските диваци искали да лишат народа там от родния им език и идентичността им или с други думи да ги заличат. Впрочем Киев сега предприема преход към латиницата. Значи и себе си лишават идентичността. Ако искаш да унищожиш един народ - унищожи му езика и вярата му. И няма да има такъв народ. Това е трагедия. Впечатлението е, че в Киев власт е шизофренична и не осъзнава какво прави или напротив прави го целенасочено. Вчера тук в форума един провокатор е написал, че по-добре е исляма отколкото вонящи ботуши (сигурно това са православни руснаци славяни). И никой, ама, никой тук не му отговорил достойно.А малката нация като българската винаги е застрашена от чуждия натиск, влияние и преформатиране, особено след като около 2 млн.живеят навън, а около 2 млн. имат друга идентичност. Какво чакате? Турция вече упражнява мека сила и масово изкупува земи тук. Отделният въпрос е нац. сигурност свързана с проникване на радикален ислям и стои много остро, но никой не го вижда.

разбрах ти за кого плачеш ?? Та каква е връзката казваш в ситуациите между Украйна и България. Да не би да искаш пак някой да ни "освобождава" ?? Болни мозъци.

Абе глупак, всеки в Украйна говори руски и никой не го заплашва.

Глупак, точно там е проблемът,лудост и парадоксq че говорят руски мнозина , но сега искат да ги лишат тази привелегия.Делопроизводството, училището всички инстанции длъжни да използват официалния език украинския.Ако в училището ще говорят официалния език, то какво поколение ще е следващото? Развей прах без езика и корени.Властта отказва да признава руския като официален език

Да оставим Украйна и да погледнем България. Гордеем се с азбуката си, но надписите на фланелките на нашите спортисти са с латински букви? Някои идиоти, вече забравени, от СДС, заради парични облаги, смениха кирилицата в регистрационните номера на автомобилите. Сиреч, дебилизма идва с евроатлантизма. Еврейски приказки.

Идиотизма няма граници - в регистрационните номера - няма латински букви. Регистрационните номера на автомобилите ползват онези букви от Българската азбука, която западняците да разбират :D Българите пътуват в чужбина с автомобилите си, мой човек, а там номерата трябва да са на латиница, за да си нямат проблеми. Даже сърбите дето са големите славяни и православни и първи приятели с руснаците ползват латиницата не само за автомобилните си табелки, ами и пишат на нея!

на Порошенко. Да видим сега за какво още плаче великия човек ?? Очаквам в понеделник ново реване.

Това трябваше да го направи дори по-ранно.

Трябва да евакуират украинското население, Видяло се е , че докато Русия не окупира тези земи мир няма да има. По добре Украйна да се откаже от тях и да вурви напред, както направиха финландците след войната. В окупираноте от СССР земи населението се е изселвало масово и си е палило къщите - от любов към СССР(Русия).

То е хубаво да говориш глупости!! Да де ама в момента играта е : Ти ги вземи, не ти ги вземи. Аз не ги искам, ами и аз не ги искам!! И страдат само хората в окупираните райони, но те си го избраха тоя живот и тая мъка. Но топката е в ръцете на Путя, така че или той ще ги храни или ще се изтегли безславно. Той ще е отговорен за смъртта на десетки хиляди там. Сега в Русия има 100 милиона бедни , и сега към тях ще се добавят нови 5 милиона?? Ама те едва ли ще искат!!

Сега Путя има 5 милиона проблема в Донбас!! И скоро те ще почнат да измират от глад и студ. Той направо спаси всички жители там ,като ги уби!! Това ли беше целта му?? Кога ли Меца е правила нещо добро за хората, тя може само да ги убива!!

Правилно решение на Порошенко! Щом тези области искат да съм към Русия, тя да ги финансира! Това е все едно жена ти да избяга с друг, а ти да им плащаш издръжка!

Ами няма проблем. С природните ресурси които имат тези региони съвсем скоро ще се самофинансират. Вече ще ги продават за собствена сметка без парите да отиват при правителството в Киев. Това е най-развитата икономически част на Украйна.

След като няма проблем, защо руското псе лае?

Най развита , ама друг път. Какви ресурси, мините за наводнени.

комунизъм. Ще плащат на Русия и ще очакват подаяния с камиони, щото са много развити и богати.

Popa

Природните ресурси не се ядат, като асфалта от магистралите! Освен това требе да се копат, а бандюгите не копат, само гледат да кльопат на готово!

То пък eдни пенсии и заплати раздава Парасенко ,мани,мани, хората и сега с тая инфлация немогат и два хляба да си купят. Прасето се кани обаче да купува въглища от Русия, демек пак от ДНР и ЛНР района ... Сега е времето да пратя Дянков и Московски в братската НОВОРУСИЯ да им вдигне икономикатата и да завъртим некоя далаверка

Както е тръгнало, останалите области трябва да побързат да се присъединят към Новорусия защото за последните ще остане да платят борчовете на довчерашна Украйна

С какво според вас ще заплаши велика, славянска и православна, братска Русия, тези мръсни гадни капиталисти - Японци и Австралийци, за това, че се обърнаха против правото дело и правата вяра?

Popa

А православна Русия не е ли мръсна ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА империя!

Роди се нова държава.Честито.Човечето на снимката с угриженият фейс(оф, дано си е сложил памперса) я призна.Да вземе да направи сега едно всенародно запитване дали и други области искат да скъсат с фашизма и да ударят една граница през средата за по-пряко.

Да попитам-какво толкова има в Крим,че англоговорящите САЩ,Великобритания,Канада, Австрабия проявяват такъв интерес.Територия, завоювана за Русия от руската армия по времето на Екатерина Велика(интереса на Германия може да се приеме),намирища се на 5000 километра от най-близката англоговоряща територия и база на Руския флот от 200 години.

Popa

Екатерина Велика и немкиня, съответно армията и не е била руска а НЕМСКА!

Както и генералите на Руския Цар в Генералния щам на армията му, когато е освобождавала България :D Да не говорим, че армията му се е състояла от литовци, финландци, украинци...

открили хамерика а Обонго украйна

"Историята на полуостров Крим е изпълнена с превратности. Векове наред тук господстват номадските народи на скитите, гърците, татарите и турците. Докато не идват руснаците. "Крим винаги е бил "най-апетитното парче" от Руската империя. Руските царе винаги са мечтаели да имат излаз на Черно море", казва Вилфрид Илге, експерт за Източна Европа от университета в Лайпциг. Екатерина Велика успява да осъществи тази мечта. През 1783 година Кримският полуостров става част от Руската империя. Едва през 1954 руският дотогава полуостров е административно присъединен към Украинската съветска република. това става по инициатива на тогавашния ръководител на КПСС Никита Хрушчов.След разпадането на Съветския съюз през 1991 година Крим става част от независима Украйна. Това води до напрежение, тъй като две трети от населението на полуострова са етнически руснаци. " Ако регионът действително се отдели от Украйна, това би нанесло непоправими щети на икономиката на страната. Досега полуостровът живееше предимно от туризма. Само че това може скоро да се промени. Експертите предполагат, че на полуостров Крим, а и в Черно море има големи залежи на природен газ. В края на 2013 година украинското правителство подготви споразумение с международен консорциум, ръководен от американския енергиен гигант Ексон Мобайл за добив на нефт и газ в Черно море." Сега вече проясни ли ти се картинката ?

Къде е тоя голям интерес към Крим?? Той е интересен като част от Украйна, иначе не е.

Как гласуваха Русия и Украйна за Крисия?

А Украйна също е Русия. Порошенко си мислеше другояче, но започна да се осъзнава.

Правдата все тържествува. Все побеждава. И кривдата все си остава.

Кривдата е хамериканска

Жалко за постъпката на Путин. Той трябваше да бъде на обяда и там да раздаде на всички по една снимка. Онази на която се вижда как украински изтребител сваля малазийския самолет. Може ли да се обядва, без хумор?

Путин няма как да даде снимката, защото знае, че тя е фалшива. Шоуто с фейк изтребителя е за сгъстяване на редиците - включително и на българските национални предатели - рубладжиите.

Шутлер здрасти, как си ???

Popa

Путин е готин, ама с тая снимка и на такъв форум направо то опозориха! Бърза да се върне, за да развърти ятагана и да хвърчат глави!