Боевете в Украйна не стихват в нарушение на примирието

Боевете в Източна Украйна и днес не спират въпреки усилията на европейски лидери да осигурят спазване на примирието.

Обратно в новината

Коментари - Боевете в Украйна не стихват в нарушение на примирието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Управниците от Кремъл,с тъпата си политика,непрекъснато си създават врагове и отвръщават света с бабаитлъка си!Не се поучиха от разпада на СССР ,който беше уж,велик и непобедим и от което остана само московската империя на злото!Руснаците не ще простят идиотските капризи на путин!

Да се вкарат сините каски и да видим кой лъже?

Основите на Украйна са в Киевска Рус, откъдето се ражда и Русия. Потърси инфорация за Владимир Велики, Ярослав Мъдрия, Владимир II Мономах и Мстислав. Потърси информация и за Данило Романович, Богдан Хмелницки и Петро Дорошенко, Тарас Шевченко, Михайло Драхоманов, Украинската Народна Република и т.н. Всичко описано е за един и същ народ и една и съща държава, само че съществувала под други имена, което не е прецедент. Много им се иска на руснаците да променят историята и да изкарат, че такава държава и такъв народ няма, но просто не става.

Ако четем непредубедено,и не само от Уикипедията за личностите които споменавате не трудно да схванем,че повечето от тях не са знаели ,че са украинци.По ранните са си мислели ,че са руси, следващите ,че са Запорожци или други руснаци,които живеят на периферията (покрайнината) на руската земя.А като чета текстовете за тях в Уикипедията на украински,стилът доста ми прилича на този на македонските историчари. Между другото, ранния живот на княз Данило съвпада с престоя на синовете на Цар Асен -Иван и Александър в Галиция. Та, да не си мислим, че историческото знание започва от нас.

Ало, протестър ефенди! Тя пропагандата на т.нар. украйна и Тарас Шевченко го прави "украинец", но човекът е писал само (!!!) на руски език (тогава украинският още не е бил изобретен), като стихотворението му за хохлите (южните руснаци тогава, сега "украинци") е повече от саркастично. Тъй че, корени на т.нар. "украинска нация" няма и затова в момента се разпада и бившата вече страна...

Освен това, Данило Галицкий е руски цар, Богдан Хмелницки сам се определя като руснак, всички Мономахи са руснаци. Тъй че пишеш само лъжи.

Що ме карате да се повтарям: - "споразумение" за мир в Украйна - "държавата" Украйна - "помощ" от САЩ за "държавата" - нобелов лауреат за "мир" - "спонтанен" Майдан - Порошенко "обича" Украйна - Украйна "пази" бесарабските българи Винаги съм искал свободна, независима и богата България! А тъпаците с двойни, тройни гражданства и продажни души ни натресоха на капана да се наложи да си избираме окупатор! Кой да изберем ИД да ни продадат за органи? САЩ дето ни се подиграват системно и покъзват пълно незачитане и неуважение, с манталитет на колониални господари, гаврят се с достойнството ни? Да приемем Турция, пак ли не ни ли стигат 500 години? Русия дето е наше дело нашите предци са направили държавата им велика, а руснаците усърдно крият тези факти и ги смитат под чергата, щото хич не им е удобно? Но все пак руснаците са ни най-близки, все пак на руски можеш да прочетеш и истинските факти за величието на българските държави. Все пак руснаците дълбоко в себе си по генетичен път осъзнават, че са свързани с нас! Избираме по-малкото зло! Благодарете на шайката от последните 25 години!

СРАМУВАМ СЕ ДА ЖИВЕЯ УСПОРЕДНО НА ТАЗИ ПЛАНЕТА С ТОЛКОВА ПРОСТАШКИ ЛЪЖИ! ПУТИН УПРАВЯВАЛ СНАЙПЕРИСТИТЕ НА МАЙДАНА В КИЕВ! А КАКВО КАЗАХА СТОТИЦИТЕ ПОЛИЦАИ ОТ "БЕРКУТ", КОИТО ИЗБЯГАХА В РУСИЯ, ЗА ДА НЕ БЪДАТ ИЗБИТИ В УКРАЙНА! НА НАРКОМАНИ САМО МОЖЕ ДА ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ "РУСКИ ТАНКОВЕ, КОИТО ВЛИЗАТ В УКРАЙНА И АВТОБУСИ С РУСКИ ВОЙНИЦИ". ТРЯБВА ДА СИ ПАТОЛОГИЧНО ОБРЕМЕНЕН, ЗА ДА КРИЕШ ОТ УКРАИНЦИТЕ КОЛКО ТАНКА ПЛЕНИХА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ ПРИ ДЕБЕЛЦОВО ПАТРИОТИТЕ ОТ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК - 60 ТАНКА И РАКЕТНИ УСТАНОВКИ ЗА ЦЯЛА АРМИЯ...ДОКЪДЕ ЩЕ Я ДОКАРАТ С ЛЪЖИТЕ В КИЕВ? А ЗАЩО ЗАМАЗВАТ И УКРИВАТ СВАЛЕНИЯТ ПЪТННИЧЕСКИ САМОЛЕТ...ТЕ ДОРИ НАГЛО В НАЧАЛОТО ТВЪРДЯХА, ЧЕ САМОЛЕТЪТ Е СВАЛЕН ОТ РАКЕТА,ИЗСТРЕЛЯНА ОТ РУСИЯ! МОЛЯ, ПСИХАТРИЯТА ЗА УСНАНОВЯВАНЕ МОЗЪЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА КИЕВСКИТЕ ПРИМАТИ...

Някой да не си мисли че това оръжие в сепаратистите е било частна собственост на свободолюбиви руснаци

Щом вчера съобщихте,че няма украински войски,ЗНАЧИ в дебелцево са останали Американските войски

Не виждам какъв е проблема с навлезлите от Русия колони бронетехника и войски.И без това великата украинска армия веднага ги унищожава та нищо не остава от тях.

Няма значение, кой какъв е. Не дай Боже, но намирисва на трета световна и тогава няма да има никакво значение дали си демократ или комунист - всички умираме еднакво.

Не разбирам , защо украинците са кръстили град Мариопул през 1796 г. на Мария Феодоровна жена на престолонаследника на руската корона Павел. Или може би и тези земи са били рускикато Крим?

Доста унизително е да си прост комунист и да вярващ че едни 20000 души се превърнаха в бунтовници.И че Американци се телепортират по Уркрайна,но един мъртъв не намериха.А че Руски тенкове прииждат Москва отново отрича.Но все пак това беше идеята на Америка да се покаже колко са прости руснаците и колко нежна бе икономиката им.Но за вас всичко е лъжа,нали все пак Русия е била мечтата на татко ви или на дядови,а и един прост комунист не би оцелял на друго място

Понеже сте прост русофоб, много Ви моля или използвайте нормален език, когато пишете, или по-добре не ни натрапвайте вашата омраза към когото и да било. Всеки има право на мнение, както има и правото да го изрази, но културата Ви е доста ниска. Обърнете внимание на личните Ви качества, както и на незадоволените ВИ нужди и желания. От Българин !

Занемарих българският език и усилено наблягам на английският,че това ми е единственият начин да не съм просто комунистче,което се кефи на руснаци убиващи христяни,а и дано един ден децата ми да не говорят този робски език,че като гледам тука във форума,оууу

В т.нар. украйна всеки човек от над 40-милионното и население е потенциален "опълченец", "бунтовник" или "сепаратист" - в зависимост от западните медии. Но като се има пред вид, че около 80% от населението и говорят на руски, не ви ли се струва нормално да има поне 50-60 хилядна армия в Донбас, говореща на руски от коренното население на т.нар. украйна - руснаците?!!!

голям процент от имоти и земи по нашето черноморие са собственост на руснаци или руски фирми! да си представим ако един ден тия решат да поискат автономия по нашето черноморие,а бг правителството откаже,каква ли би била реакцията на товарищ путин!? каква ще бъде вашата реакция камаради,поддържащи сегашните действия на русия спрямо украинското население!?

СМ

Май скоро не си ходил до Влас. В това селище повече от половината автомобили са с украинска регистрация. Правиш ли изобщо разлика между украинци и руснаци ?

Дай Боже, да поиска Путин автономия?!

Асен Генов мислех да не се намесвам, но действително ТИ се оказа руска МУРЗИЛКА. Плащат ти прокопитата, но те не знаят, че вземаш пари и от руснаците. Дълго си мислех че ме будалкат, но ме убедиха, че си руска МУРЗИЛКА

Аз

84% от потребителите на неделя.ua искат Путин за президент на Украйна. Други 5% искат Лукашенко. 1% искат Жириновски - повече от всички украински политици, взети заедно. Аз им предлагам да си изберат Елена Бондаренко - умна, красива... Лесно ще се разберат с Магдалена Огорек за предаването на Лвовска и още няколко области във владение на Полша.

Рандале, Рандалееееее, прост си на зелен боб, бабиното! Ша те изфъляме от хАтаката...

Аз

За да ме изхвърлиш, чресълце недоразвито, първо трябва да ме вземете там. Ама бая зор ще видиш да ме накараш даже и да се доближа.

Сега се каза че руснаци са снайперистите от Майдана,А 100% съм сигурен че ще се окаже че и руските терористи са свалили пътническият самолет.НЕЩО ВЪОБРАЖАЕМИТЕ АМЕРИКАНЦИ НА ПУТИН СЕ ОКАЗАХА РУСНАЦИ???

Аз

Единия снайперист вече го намериха, ама нищо не могат да му направят, защото в момента е шофьор и охрана на украинския мин. на вътрешните работи Аваков.

Шило

А ти вярваш ли го? Щото пък аз се сещам за разговора на Аштън и един външен министър. За стреблата, проведен непосредствено след нея. Порошенко изпуши. Такава простотия и ной-долната интригантка не може да измисли. Липса на въображение и вкус. Това е. Явно безсилието да се справи със ситуацията и необходимостта за оправдание на собствените му слабости, го карат да говори глупости. Представям си как съветник на Руския президент се е качил в хотела, който е бил под контрола на сегашния шеф на МВР на Украйна. А, по-добре да не се излага.

Еи путлериска гнидо и моята РОДИНА е БЪЛГАРИЯ и тя е в ЕВРОПА, така че МАРШ от РОДИНАТА НИ путлериски боклук!!!

Шило

Ако това са средствата, които ползваш, ако омразата и злобата ти са черта в характера и водеща в живота, не искам да си ми сънародник. Това, че се наричаш така, не те прави българин.

Ти нямаш родина соросоиден продажник и цървул.

Аз

Нова мода - СБУ отвлича хора от улиците в Артемовск и Славянск и после ги представя за пленени опълченци.

Ние благодарим на Порошенко, че в Дебалцево нямало котел.Ние му благодарим, че ни пусна в месомелачката като месо" Военен командир Саня "Индипендиънт"-Британия/20.02.14

Сметката за разрушенията в Украйна трябва да ги плати САЩ ! ДЕМОКРАТ-КОЗА И САЩ НАЯЖДАНЕ НЯМАТ ! Как да плати? Ще плащаме ние, гьотверените !!

Аз

Когато Бойко Ноев, бивш наш мин. на отбраната, незнайно как събра смелост и измяучи за компенсации за американските неколкократните ракетни обстрели на западна България от натовски самолети през 1999, Уесли Кларк каза: "НАТО компенсации не плаща!". И с това се свърши...

Някои "хора" в Украйна май ще свърпат като Джеймс Форестал - в полет през прозореца с викове: -Руснаците идват, те са навсякъде!

Тоест, педолита на окрайната не я еня за окрайната ,скоро голям бяг ,ще има от там ,както от дебалцево. Педолитите от България какво ще правим.Омитайте се докато е време с Огнян Минчев ,Мито Пищова и евгени дайнов.

Него кво да го правим?

Да се бият кво ни пука на нас. Колкото повече путлер затъва в Украйна толкова по-трудно ще излезе от там.Така, че да се избиват, колкото до путлериските гниди в България не им обръщайте внимание. Едноклетъчните им мозъчета освен да изливат помия друго не могат!!!

достохйни за съжаление! Да знаем че сте платена краварска тор..Че сте си чиста проба биоотпадъци които за жълти центчета ще продадете и родните ви майки..Жалко че такива фекали са се родили в майка България!! Кат не ти изнася грабвай парцалите си и бегом МАРШ В ГЕЙРОПА!! ИМА ДА ЧИСТИШ ЛИЖЕЙКИ СУМА ТИ ЕВРОКЕНЕФИ!!!!

За малоумняците дето верват на Прасенко че през границата идвали руски подкрепления. Ще дам само тоя линк да видят имат ли нужда опълченците от руски оръжия!:Сумасшедшие трофеи в Дебальцево шокировали ополченцев И ПОСЛЕ ТАЯ СВИНЯ ПРАСЕНКО ДА ОБЯСНЯВА ОТ КЪДЕ ИМАТ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ОРЪЖИЯ!!! И ТОВА СА НАПЪЛНО ИЗПРАВНИТЕ ТАНКОВЕ,БТР и БМП та КОИТО НАПРАВО СА ВЗЕЛИ НА ВЪОРАЖЕНИЕ!! А ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО СТОТИН ЕДИНИЦИ УКРАИНСКА БРОНИРАНА ТЕХНИКА КОИТО ПОДЛЕЖАТ НА РЕМОТ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПРЕДИ ОТНОВО ДА ПОСТЪПЯТ В АРМиЯТА НА НОВОРУСИЯ!!!

Аз

Ааа... Порошенко днес каза, че всичко това било руска пропаганда - даже и празна гилза не били оставили укропите в Дебалцево. От какво са умрели декларираните ШЕСТ жертви, си мълчи. Също и къде са изчезналите 83ма. За над 3000те трупа, около 500те пленника, за 80те годни танка, за 500те тона боеприпаси, за заявленията на опълченците, че само с оръжията от Дебалцево могат да водят войната 6 месеца... нищо конкретно не казва.

Не ми е ясно на какво разчитат още узурпаторите в Киев!Опълченците ги биха и на летището в Донецк,и в Углегорск и в Дебалцево... Сега е ред на Харков и Мариупол. Както е тръгнало Донецката република ще вземе да стигне до полската граница! Колко още народ трябва да загине,за да вдене Порошенко,че управлението му няма да го бъде. И че Запада нещо се свива да му помогне...

смятайте какво е нивото на руската армия щом не можа един месец да превземе едно малко градче с един жепе възел...и когато украинците се изтеглиха тогава го превзеха..и зели да се радват все едно са превзели пак Берлин...путиноиди !

Ти смятай части на РФ ако влязат какво ще стане.

що,сега какви се бият-части на марсианската армия ли ?

Имай милост към загиналите! Репортаж на ББС показва телата им, изоставени по улиците, сепаратистите твърдят, че са 3 500 души и молят Порошенко да изпрати транспорт, за да ги приберат и погребат.

Намаляването на проруското тролене в пеевската помия показва,че парите на путя привършват и кремльовци почват да се замислят какво ще правят в окупирания Донбас? Киев им каза ,че няма да плаща ,а чизмарът по принцип не обича да изважда. Остава елегантно да им го върне,иначе глад!

Приятел, изказването ти показва само едно, че узурпаторите на властта в Украйна не ги е еня за споменатите области. Като не ги неще, що ги бомбондира? За да прави големи пари с военните доставки?

Дир, да не сте публикували стара статия с днешна дата? Никакви боеве не вървят. Меркел, Оланд и Путин отчитат спазването на мира и министрите им ще се срещнат в Париж на 25-ти.

Защо публикувате непроверена информация, след като западнитие вестници в прав текст казаха, че Порошенко лъже! Кореспондент на The New York Times в Украйна - "Украинските войски в Артьомовск безчинстват. Стрелят в центъра на града, пиянстват, хващат таксита и не си плащат, в ресторнтите си поръчват алкохол и не плащат притова стрелят в памещението, много от войниците, въоръжени пиянстват на улиците, а танк си прави кръгчета в центъра. Когато кореспондентът на The New York Times попитал украинските войници какви ги вършат, пиян войник му отговорил, че така разпускат. http://www.nytimes.com/2015/02/20/world/europe/leaders-speak -by-telephone-to-try-to-impose-ukraine-cease-fire.html?ref=w orld&_r=0

Абе руснаците да ви питам верно ли си мислите, че можете да завладете България?! С минус за Да, с плюс за не. Гласувайте!

Руснаците - в никакъв случай! Но гражданите на Бургаската и Варненската народни републики - може!

Аз да те питам, смяташ ли, че Турция иска да завладее България ? Този въпрос е дота по-актуален, приятелю !

Не Турция, а гражданите на Пазградската и Кърджалийската народни републики ....

bira_more

Турция може и да иска да ни завладее. Но поне до момента не го е показала. За сметка на това Ислямска Държава разпространява карти, в които целите балкани ще бъдем малка част от споменатата държава. Така че в обозримо бъдеще по скоро ще бъдем съюзници с Турция срещу ИД.

Тъпак, на руснаците не им трябва Бардака наричан БГ, но на турците да. При това със съдействието на такива боклуци като теб.

Бе то и на Русия не и трябваше източна Украйна, ама гледай какво става !

bira_more

Ми да тъе открехна. Руснаците говорят и пишат на руски. Така че можеш да си зададеш въпроса в някой руски форум, на руски. Иначе, как да го кажем въпроса ти в този форум малко мяза на желание на 90 годишна бабичка да си купи оръжие, че може да я изнасилят.

Приятел ама си ужасно неадекватен!!! Пък засрами се.

Яко руски блядки са се насъбрали във форума! Смърди та не се трае - затова се изнасям!

RD Да те изнесат е по-добре.

Пич, първите 1000 коментара със същото съдържание бяха дори комични, стига писа едни и същи простотии ! Измисли НЕЩО НОВО !

Друго си е да си US-whore! Звучи по-престижно.

Шефът на Украинската служба за сигурност (УСС) Валентин Наливайченко заяви по украински тв канал "1+1", че снайперистите, които окървавиха киевския Майдан по време на миналогодишните събития в украинската столица, са били ръководени от Владислав Сурков - съветник на руския президент Владимир Путин, предаде електронният вестник "Взгляд".

bira_more

Има, има. Преди няколко месеца, виден украински военен, се оплака че руските войски използват тактически ядрени снаряди в боя за летището.

Нека се бият.на едните ще продадем оръжие,после и на другите.И заеми ще взимат..ха..ха Все пак земята е пренаселена със славяни..ха..ха

Добре е да си се бият вътре в руската империя.

Изявлението е абсолютно фалшиво!СМИ в Англия показаха интервю по ТВ с прекия изпълнител на обстрела който назова и възложителя:Правия сектор!

Семенченко. Криминален,пандизчия един от разпределите на доларите за убийците на Майдана и в Одеса. Известен е и го издирват,наред с политическите проститутки.

На Захарченко му остава да реши въпроса с Мариупол,като зачисти от бандите на Азов. Пристанището е плитко,ама рибките да си похапнат нацита!А Ярош да се вее на централния площад за назидание! Да помнят кога са стреляли срещу мирното население в Донецк! На Коломойскида му пратят гостенин в Швейцария....

избяга бе. И той като пан Семенчеко в Дебалцево ще "воюва" я от болницата, я от кабинета си и ще дава просторни интервюта по телефона.

Тука в Поморие живеят доста украинци и руснаци. Пият си, ядят си заидно всеки ден. Не виждам нещо да се карат, само жените им са доста шавливи.

Внимавай да не хванеш нещо.

Вярвам ти. Особенно в частта за жените... Лично проверено...

Укрите ще реват докато бъдат напълно унищожени!! Друг вариант няма!!

Дали няма да е обратното?!

Смотаните укри добре въоръжават доблестното опълчение с тежка бойна техника, леко стрелково оръжие и всевъзможни боеприпаси. Даже и с продоволствия ... На гарата в Дебалцево са открити 2 вагона с датски месни консерви от резерва на НАТО.

да бе, те мародерите от россия само с голи ръце ги превземат! аман от пишман путинофилчета. днес май е модерно що е лумпен и утрепка да се кефи на клане на невинни украинци.

Ти сега ли се сещаш... Ми то е нормално...

"Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време." Ото фон Бисмарк / 1862 г./ - след като е бил посланик в Русия.

Успешно са го вършили немците - и през 1918г. с окупирането на Киев, и през 1943 с украинските шпицкоманди, и сега Меркел прави същото, винаги с немците против Русия.

поради простата причина, че през 1862 не е съществувала думата украинец и не е имало държава Украйна. Думата украинец е измислена от Ленин през 1918, а измислената държава Украйна се появява през 1991 с подписа на пияния Елцин.

Целият персонал на украинското и полското посолство пишат тук..

Повече от 3500 воиника са убити в Дебалцево и даже до сега не могат да съберат телата Гладни кучета се хранъс тези

Бе много кръвожадно комунде си, успокой малко топката ....

Там ако има убити 3500 души ще има труп на всеки 30 метра по улиците бе, я понамали малко.

Война - добре. Завзема Русия нови земи - добре. Ама кой накрая ке плати сметката за възстановяването на разрушеното!?

САЩ? Колкото платиха на Никарагуа след като ги осъди международния съд за убитите от контри 30 000 човека. При това беше доказано документално.

ico_all

Това КЕ те издава комплексирано македонче. И ти явно се изживяваш като издънка от великата македонска нация толкова измислена както и украинската.

За парите не разбрах :)

И руснаци и украинци да си се дебалцават колкото си щат. Не ни занимавайте с глупостите на атака и бесепе. Няма разлика между едните и другите - те са едни и същи. Никога не са били в Европа, няма и да бъдат.

ico_all

Мислех че щерев и гееца са отишли да освободжават Дебалцево или летището но явно не са чак олкова ненормално и все пак е жалко нали???

ico_all

Ти си написал голяма глупост , дано да можеш да я осъзнаеш, но се съмнявам. Държавните граници са СУВЕРЕННИ ????

Тия добитаци не им ли стана ясно,че като не искаха да целуват ръка сега ще целуват ботуш.Сигурно целия руски парламент е стрелял на Майдана.Странно защо не оцелиха някой от многобройните протестиращи западни дипломати наливащи масло в огъня.И сигурно Десен сектор е филиал на ФСБ,защото много от снайперистите са били в здания,контролирани от тях.То бива нагли глупости,но тези преминават разумните граници.Сигурно си мислят че всички ядем Макдоналдс и имаме две мозъчни гънки.

Понеже бях зает и не можах да се усведомя...ако някой любезен знаещ ми каже днес имало ли нацистки мазут за котелното,ще съм му благодарен.

Абе нали не си толкова ..., че да мислиш че с редовна абмия се бият кварталните бабаити и я побеждават, с прашки и павета а !!??

В района на Дебалцево опълчението е намерило изоставени 265 единици военна техника. В изправно състояние и вече приети на въоръжение в армията на ДНР са вече : 28 танка, 63 БМП и БТР, 145 автомобила, 16 зенитни установки ЗСУ-23-2, 13 артилерийски системи и миномета. Също така около 1000 единици стрелково оръжие, 39 склада с боеприпаси и два жп вагона с въоръжение.

Абе кво ни занимавате с лъжливата укропропаганда и измишльотините на Наливайников навсичкото отгоре. ВВС друго казаха по въпроса за снайперистите