Горски пожар бушува около Чернобилската АЕЦ в Украйна

Силен горски пожар гори около АЕЦ Чернобил в Украйна. Няма промени в радиационния фон.

Обратно в новината

Коментари - Горски пожар бушува около Чернобилската АЕЦ в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аварията в Чернобил стана на територията на Украйна, страна-член на ООН от създаването и през 1945 г. Ако Украйна е зависела от външни лица по онова време, това може да бъде единствено Михаил Горбачов-Чернобилски. Факт е, че Горбачов си живее от много години на Запад и никой не се е сетил да му търси отговорност за каквото и да е. По този начин, справедливо или не, Западът стоварва върху Украйна цялата отговорност за катастрофата в Чернобилската АЕЦ.

Ама как може да сте толзоз безмозъчни путиноидите, ама нищо освен глупости не могат да сътворят бедните ви мозъци... не се ли срамуваш от простотията, която си написал...

КАКВА ИРОНИЯ - АТОМНОТО ГРОБИЩЕ - ВЕЧЕН ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, СЕ Е НАРИЧАЛА АЕЦ ЛЕНИН.

Май преди няколко дена кървавия Турчин се изпусна, че хунтата ще направи мръсна атомна бомба ... тия лесове са пълни с радиация и що ми се чини, че тия укро-питеци са им драснали клечката

РУСКИТЕ ДИВЕРСАНТИ СА ПО-ДОБРИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ.

Искате да кажете, че Турчинов и правосеките са руски диверсанти? Не вже ли зрада у перемоги? Нима пак предателство в победата?

Да допуснеш пожар тъкмо в този район - това е безхаберие от горбачовско-шчербицки мащаб...

СПОКО, ЖУЖЕТО ОТ ПУТИНСКИ МАЩАБ ЩЕ ГАСИ. ХАХАХА

Каква "случайност" - в държави, късащи със старите си соц. връзки, горят пожари или пък гърмят конкурентоспособни заводи за производство на взривни материали. "Случайност", да.

Последния да загаси ламбата... от тва държава вече не става!

Шило

От коя, че се сещам в движение за две.

че кой е казал, че Русия става за нещо?

из Летопис на Рашата 1.1 Случи се в лето Господне 1986, в севера на заграбената от Рашата Украинска земя, 1.2 където рашки технитари беха съградили истукан на силите на Злото. 1.3 И нарекли го беха ЧАЭС. 1.4 А беха крали технологията от далечни земи, за да рекат: Ето, и ние имаме ! 1.5 И сбра ги рашките стареят им и рече им: Какво се гледате един друг ? Нека ние сега снемем блокировките на краварите (чиято технология откраднахме, но не проумняхме) и освободим силите на Злото ! 1.6 И снеха ги. И сториха 10 грешки и 4 престъпни деяния. И Адът зина и погълна ги. 1.9 И болести и уродства забродиха по Украинската земя. 1.10 А беше през 2-та година от царуването на всевеликия хан на Рашата Горбачов 1.11 И хана отвори уста, та излъга Света, че не, не било тъй, както беше. 1.12 И безчет люде погинаха поради стореното от Империята та Злото, Рашата. 1.13 И прокле ги Света с горчива клетва, и стигна ги !

А истуканът на силите на злото се именуваше Атомна централа Владимир Илич Ленин.

1.13 И прокле ги Света с горчива клетва, и стигна ги ! Нали за Украйна става дума, понеже пожара е при тях?

БългАриец

За СССР на рашките е словото, уважаеми. Щото от тях дойде Злото в Украйна и другаде !

АМА МНОГО СТЕ БЕЗМОЗЪЧНИ ПУТИНОИДИТЕ, ХАХАХА

"Няма промени в радиационния фон", остава си висок. Само дето се разпространява на по-голямо разстояние заради пожара.

ВЯТЪРЪТ ГО НОСИ НА СЕВЕР, ПУТИН ДА НАДЯВА ПРОТИВОГАЗА, ХАХАХА

Шило

Отиде Беларус

През февруари международни експерти предупредиха, че голямо количество опасни изотопи са останали в горите край Чернобил и може да се разпространят от горски пожари. прaщаш диверсанти и готово

ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО МОЖЕ ДА ВЪРШИ САМО ЗЛИНИ.

Шило

Не е уточнил кой праща диверсантите :).

Напълно си прав - така и така имат триста военни инструктори на местна територия, що да не свършат и нещо допълнително?

Предния ден Яценюк проси пари за Чернобил о ЕС. ЕС естествено не му дават защото ще ги откраднат,а на следващия Чернобил вече гори. Селско изнудване.

ПАРИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ДАДЕ НАСЛЕДНИЦАТА НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ - ПУТИНСКА РУСИЯ, АМА КАТО ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ Е ПОТЪНАЛА В МИЗЕРИЯ И НЯМА ПАРИ, ПАК ЩЕ ТРЯБВА ЗАПАДЪТ ДА СПАСИ ПОЛОЖЕНИЕТО. КАКТО ВИНАГИ. ДАЖЕ С КУРСК БЕШЕ ТАКА.

Парите трябва да ги даде Украйна защото Чернобил е на нейна земя, защото персонала на централата е бил украински,и защото нали искат да с държава, да се държат като държава. Украйна ще надмине гърците по наглост. Русия така ги е научила все да им дава.

На врънкане за пари ми прилича.

Не бери грижа, парите ще са от Запада, щото москалите нямат.

Врънкат за пари отдавна, защото бетонният саркофаг е пропукан. Сегашното им правителство искаше 1-2 милиарда от СБ и явно минават на този вариант, защото никой не иска да им дава никакви пари.

Шило

Ами да почнат да разговарят и със съседите си. За изтеклата радиация граници няма, визи не се искат. Интерес най-много имат тези, които са най-близо. Макар, че интересът трябва да е общ. И е общ. Че през 86-та, облакът обиколи Европа.

ПАРИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ДАДЕ НАСЛЕДНИЦАТА НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ - ПУТИНСКА РУСИЯ, АМА КАТО ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ Е ПОТЪНАЛА В МИЗЕРИЯ И НЯМА ПАРИ, ПАК ЩЕ ТРЯБВА ЗАПАДЪТ ДА СПАСИ ПОЛОЖЕНИЕТО. КАКТО ВИНАГИ. ДАЖЕ С КУРСК БЕШЕ ТАКА.

НАТО ДА ОТИДЕ ДА ГАСЯТ СВОЕВРЕМЕННО ПОЖАРА. И ЩЕ ПОДОБРЯТ ВОЕЕНИТЕ СИ УМЕНИЯ БЕЗПРАТНО.

Съвършенно си прав, ще го угасят, като потъна Курск пак натовци го извадиха, щото рушняците нямат умения.

СЪВЕТСКОТО АТОМНО ГРОБИЩЕ ЩЕ НАПОМНЯ ВЕКОВЕ ЗА РУХНАЛАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО.

Шило

Където е имало атомна авария е атомно гробище. А авариите стават по много причини. Технологични, човешки, грешки в конструирането, в проектирането и т.н.

В ЧЕРНОБИЛ СА СЪБРАНИ ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ПЛЮС ОСОБЕНОСТИТЕ НА ЗЛОКОБНАТА СЪВЕТСКА ИМПЕРИЯ.

Друго си е американския приятелски огън в Хирошима и Нагасаки!

Бабе, сигур си спомняш, че тогиз СССР и Щатите бяха съюзници.

На зла круша зъл прът.Никой не караше японците да нападат Пърл Харбър и да унищожат американския флот там.А хилядите убити?

А Фукушима за какво ще ни напомня? В случая с японската АЕЦ СССР няма нищо общо, техниката е американска?

Мисли, преди да пишеш, там техниката не беше виновна ни най-малко, имаше катастрофално земетресение. При това реакторите издържаха на земетресението, потопи ги приливната вълна на цунамито.

Нали трябва да плюят по руснаците, а ако не бяха руснаците щяха да са всичките хасановци, айшета, с рязани п..ки и фереджета.

За цунамито, което причини аварията в Япония ?!В Чернобил, аварията стана по време на изпробване на системите за безопасност.

Шило

Стига бе, хора! Защо трябва да се намесва пак политиката? Толкова ли сме заслепени вече? Ва, имало е пожар, не знам дали в момента гори, и в тази връзка няма никакво значение кой управлява в Киев и Москва! Не знам дали ще се отрази по някакъв начин на радиационния фон като цяло, но пожара е факт. Дано да го овладеят и загасят с минимални щети.

СТИГА ПРЕСТРУВКИ. АКО ТАМ НЕ БЕШЕ СЪВЕТСКОТО АТОМНО ГРОБИЩЕ НЯМАШЕ ДА ИМА НОВИНА В СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ.

Шило

Ами псувайте се тогава!

Шило

Иначе сте прав, че сигурно никой нямаше да пише, ако не беше наистина съветско гробище, и не беше тази напрегната обстановка сега.

ПУТИНОИДИТЕ ДА ЗАМИНАВАТ ДА ГАСЯТ, ТАЯ ЦЕНТРАЛА Е РУСКА ТЕХНОЛОГИЯ, ДА СПАСЯВАТ БЛИЗКОТО ДО СЪРЦЕТО ИМ АТОМНО ГРОБИЩЕ

глъмара си е глъмар.вари го,печи го цървула си е цървул.

ВЕРНО, ПОВЕЧЕТО РУСОФИЛИ СА ОТ СЕЛО.

Това е дългата Ръка На Борисов .. Извършено от извън земните..

Трябваше да уточните, че последния реактор е изключен чак през 2000г. Тоест, дотогава там са работили хора.

Руските диверсанти са готови на всичко.

още един малоумник.

Господ бави , но не забравя....няма ненаказано зло, идва времето на страшния съд!

Шило

Добро утро! Дано се справят бързо! А част от пишещите да не забравят да си вземат лекарствата!

Ти също да не забравиш хапчетата си!

Шило

Добре! Да забравям добрия тон, така ли?

трябва РФ да обезщети с територия Украйна поне с територия на заразения район около Чернобил.Практически Украйна има с проблемната област по вина на Москва

"покрит с бетонен саркофаг, който украинските власти планират да заменят с нов до 2016 година."-украинските власти да използват за работа в АЕЦ-а от тези които се имат за руснаци...."Солариума" ще им се отрази добре.

Тоя е от битите по главата с шише от недоспала акушерка.

TИPAMИCУ

Може и с пръстче да са му .. по някои места.

Готови по всяко време за противогази или подръчни средства.

Путин си е метнал фаса нарочно,то се знае!

е Фокушима! Затова з нея никой не говори...

Каберне совиньон и да не се плашат. Звездата му като противорадиционно средство и чистещо организма от тежки метали изгря тъкмо по времето на аварията в Чернобил. Японците започнаха да го купуват с цистерни, а руснаците да го използват на МКС кат6о част от менюто на космонавтите.

Стига с този Чернобил бе промити мозъци ... повтаряте като папагали без да си имат минимална представа за какво говорите. Знаете ли колко стратосферни ядрени взривове на километри височина са направени от САЩ и СССР? Да не мислите, че радиоактивните продукти от тези опити отива в космоса или падат право на долу? .... Знаете ли колко още заразени райони има по света, места където САЩ, СССР, ФРАНЦИЯ и АНГЛИЯ са правили опити или са си изхвърляли боклуците - там опасност от пожари и разнасяне няма ли?

Що премълча Китай, Пакистан, Индия и ЮАР?

...и Израел, да не ги забравим...

Няма страшно, другари, вие сте свикнали вече - спомнете си 1986-та.

вятъра на промяната

Нема да се пуашите - вие забравихте май, че Украйна разполага с ядрени технологии и има Атомни централи. Е те това е хубавото. Украйна ВЕЧЕ разполага с тъй наречената "мръсна атомна бомба" и много скоро по рашостан ще настъпи голям мор и скърцане със зъби. И големи чудеса ще дойдат от небето, откъм голямата вода, големи, още стратегически. Амин.

Колко ли време тази 30-километрова зона ще продължава да е заразена с радиоактивни частици? От катастрофата изминаха вече почти 30 години, а не е ясно още колко трябва да изминат. А дали след 70-те изминали години от Хирошима и Нагасаки не е вече "чисто"? Може би някой ден Ройтерс ще пише нещо по този въпрос?

Руснаците казват, че духа от юг и радиацията с дима заминава за Петербург...

стане. Парите за хубаво време през май, могат веднага да бъдат пренасочени. Към къде ли?

спокоино,тва е евроатлантически огун.

Е то и през 1986 нямаше нищо, никаква заплаха, никаква радиация, душички мили невинни...

Тоя ленин ще се върти като на чеверме в мавзолея,ако можеше да разбере ,какво е причинил на крепостните си с призива си -Електрификация и вся власт народа!

Някой да знае какви са условията за виза за ЮАР?!

Не ти препоръчвам. Освен ако не искаш да живееш в бяло гето.

Няма ли да си по-добре при чичо Путлер?

Путлер е драснал клечката, няма как да е иначе!!! Меркел, Обонго, давайте нови санкциииииииииииииии!

ако са ти казвали че си кретен, да знаеш че са се изразявали съвсем дипломатично...

шефче

Ко каиш баби!???

Айдееее, отвориха работа на метеоролозите.

Съвецката радиация не ни е враг!

На мен друго ми казаха за радиоактивния фон.Вече съм се запасил с медикаменти,храна,и се прибирам на сушина :)

Предлагат се гайгерови броячи кетайско производство,в комплект със слънчеви очела ! В Цън хай са правени да мерят радиацията!

Опитай да ги сурнеш около Козлодуй, дет е руското чудо на крадената разбрана/недоразбрана краварска технология от средата на миналия век; желая успех в бизнеса :-)

Не знам кога си роден, но със сигурност си лекуван в Софиямед, или си попадал в ръцете на самоковска акушерка!

ТОВАИНЕ Е ШЕГА. ПОЖАА МОЖЕ ДА ГО СПРЕ САМО НАРОДА НО СТИЯ ПРОГНИТИ РЪКОВОДИТЕЛИ НЕ МИ СЕ И ВЯРВА ! А ВЯТЪРА С 20 В ЧАС И СПОКОИНО МОЖЕ ДА Е НАД БЪЛГАРИЯ С РАДИАЦИЯ (макар ида е слаба но все пак радиация

Разбира се, че Путин е виновен ...

86г. ядох черешите с радиоактивния прах по тях,защото нашите комундета-пендермета скриха от народа,а копелдаците лапаха йодни таблетки,или побегнаха на запад!Сега да ми ядат те .....уважението към тях.СВИНИ(наричане на животно и храна не е обида!)

и защо си жив фашист - помия

че плюскал череши, които българина мечтаеше ами се и оплаква в сегашно време, че вече не са така вкусни:)

Не знам кой ти е е.ал мамата, но аз през 1986г. черешите ги ядох добре измити. И още дращя из форума.

Има комунистически изроди в този сайт, които пожелават Чернобил отново да гръмне. Не трябва да има прошка за комуняги и руски агенти, те са зли гадова. На зла круша - зъл прът.

СЕГА Е МОМЕНТА ОТ ПЕНТАГОНА ДА ВКАРАТ ЕДНА ДИВИЗИЯ ОТ ОГНЕБОРЦИ .... ТЕ ТОВА Е ЦЕЛТА :))