Крим се обяви за независима суверенна държава и прие рублата

Парламентът на Крим гласува единодушно постановление за независимост на автономната република и присъединяването й към Русия.

Обратно в новината

Коментари - Крим се обяви за независима суверенна държава и прие рублата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега им трябва един Бай Тошо, да се целува и прегръща с Путин... и реки от мед и масло ще потекат към Крим.Само да не последват съдбата на бедните американски щати или забутаните европейски провинции( като България). Тогава ще хукнат из Русия украински имигранти. И като знам как руснака "обича" различните... Ще си спомнят с умиление времето с Украйна.

Трябва да подкрепим избора на нашите сънародници в Крим. БГ-общността гласува за присъединяване към Русия. Впрочем, така гласува и немското малцинство в Крим. Никой с поне малко ум в главата не иска да е част от бандеровска Украйна!

абе алооо до някои от пишещите тук вие не разбрахтели че между русса и запада се води борба на живот и смурт. путин бил обричал народа си на глад мизеря и смурт, ами тогава да го остави на западните алчни и ненастни хиени ли, и така нататук. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хи-хи-хи, ще падна от стола! Това заглавие си е чист оксиморон: "Крим се обяви за независима държава и прие рублата." Е няма как държавата да е независима, да е приела рублата, и на всичкото отгоре да се присъедини към Русия. Хем в Русия, хем независима, как става тоя номер?

независимо приема и се присъединява да е зависим.бре, бре, бре..какъв независим народ.

Не се знае, те може и по-независими да са от нас, които сме в ЕС. От там ни командват за всичко, не е ли тъй???

Моето мнение е, че Русия не направи нещо по-различно това, което САЩ постоянно правят. Разликата е в това, че докато за Русия отделянето на Кр външната политика на САЩ

Сталин ти сподели така ли? Я иди да си похортуваш и с Рузвелт!

Рублата ще приемат няма да е долара,а гривните ще си залепят за тапети в тоалетната. Лошото е че се противопоставят два клона на един народ,все едно тракия с/у мизия- и това во.може да стане с нашите пишманполитици.

Как така 13-те % кримски татари гласуваха ЗА присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов Путинов вот ?

Нали вече ти казах, отговори на въпроса, кой стреля на Майдана и защо САЩ и Запада не искат и да знаят кой е! Като отговориш на този въпрос, ще поговорим и за татарите, ако искаш и за китайците.

Ами много ясно как: С помощта на непобедимата Съветска... пардон, руска армия! Така беше и в България след 1944 г.

То това референдумът било голема далавера! Ако тоя номер мине, да почваме и ние референдуми - за Македония, за Северна Добруджа, за Беломорска Тракия, за Западните покрайнини, че може и Бесарабия и Волжка България да си поискаме.

Да бе,голяма далавера,ама нещо не виждам изброените от тебе да драпат усърдно към България!

Интересна ми е как ЕС и САЩ /10% от населението на Земята/ ще бойкотират Русия и има ли нещо от което Русия не може да си купи от останалите 90%. САЩ произвеждат долари а ЕС прах за пране - какво толкова.

Защо тогава не отидеш да лижеш гъза на Путкин

Ако имате проблем с дилъра - сменете го.

население Бангладеш 150 493 658 - 2011 150 000 квадратни километра население Русия 141 930 000 - 2011 17 075 200 квадратни километра

Не се ли насърбаха тези хорица на попарата на Путкин. Ленин на 21 век. Толкова ли са тъпи, тези хора, жалко за тях.

Защото е от естествени продукти, има и малко шекер вътре...явно американските ГМО не са им по вкуса...

Ленин е човек на банкерите , изпратен да разруши една богата империя, за да я овладеят отвътре. Сталин им спря играта. .Сега, след време, Горбачов, също като ленин, несъзнателно може би, пак прокара политика, която унищожи СССР и сие, като не всичко е било на ниво естествено, защото вътрешната пропаганда срещу всичко ценно в Русия никога не е спирала. Путин обаче, се оказва, че не иска да слуша западните и американски банкери и затова е този вой срещу него. Опитаха се да го вкарат във война, не успяха. Между другото, познавам много руснаци, които са срещу Путин, но това не ме впечатлява. Аз уважавам Путин. Животът не е само да работиш за корпорации и да създаваш поколение пак за тях!

Връщането на Крим в Русия е една справедливост. Тя е и от полза за Украйна, защото и повишава цената пред САЩ и ЕС. Ще могат да искат повече пари от тях. На Украйна не и трябва Крим, защото тя не е Велика сила и няма стратегически интереси.

Връщането на Одринска Тракия и Беломорието също може да е една справедливост.

Този референдум си е пълна порнография ,също като политиката на путин...нищо демократично не може да има-след като скритите камери заснемат ,че се пускат по две бюлетини от един субект....не че няма да спечелят но целта е да са към 100% гласовете е това си е чиста болшевизация,най известната лъжа на ленин-убиецът на хуманизма...

Референдумът е една фалшификация. 96,7 са цифри от тоталитарни режими. Руското население в Крим е 58 %. Важно е кой и как брои гласовете /Джугашвили/. Ако изобщо са ги броили.

Тук има едни истерясали джоджовци и пейчовци, които изразяват крайна русофобия. Бесни са от демократичното волеизявления на един цял народ. Смятат русите за по-долни от другите народи, само защото не играят по гайдата на САЩ. Да се говори за негри пред Обама не е коректно, но да се говори за руси и за Путин, да се плюят с тъпашки хули е върха на цивилизацията, така ли? Референдум - да демократично е, но да не го правят народи с руско население?

Suncho

Много ми е интересно какво ще прави Крим сега като руснаците го оставят да виси както оставиха Приднестровието. Туко що се Думата се отказа да гласуват приемането на Крим в петък. Ама като им е толкова акъла и вярват на Путин да се оправят.

Аз продължавам да твърдя, че Крим ще остане в Украйна, само че Путин чакаше да мине референдума за да може да иска и Украйна да не влиза в НАТО

Лесна работа- приднестровието- един коридор покрай морето през одеса и са там. Дори и Бесарабия където са мнозинството българи е руско завоевание и съм сигурен че пре един референдум там българите ще гласуват за Русия,иначе власята само това чакат да я лапнат,какъвто им е апетита и за Молдова под опеката на чичо сам и нато. Те така се разширяват от последните 100год,само чакат като хиени за мръвка. А че изпратиха две армии с хитлер да мародерстват украйна през 1941-43г. е друга тема!

Важното в случая е че аз го признавам.

Гривните в рубли...

То путя отдавна е приел доларите и еврото, рублите са за каскетите дето викат ура.

да ви е честита 100-годишнината от първата световна война.

Самото заглавие е изключително смешно. Един вид, която държава е независима работи с рубли Бухахахаха

докато има нефт, газ, дърва, злато и .... ще е добре за всички в СССР(поне още 100г.) - лежане и правене деца (дават на всяко новородено по 14000$), после кой на където види ... трябваше и ние там да се държим, ама те - ще правиме демокрация на гол гъз ...

Гледам предфалитна Гърция и гледам предфалитна Украйна - ей, много е важно и на кой дължиш пари. Едните ти налагат труд и ограничения, а другите - присъединяване. Кое ли е по-доброто за умните и кое за бедните ... "Свободата, Санчо ..."

1 Евро = 50,658 рубли. А това, господа и дами е само началото на едно леко пролетно захлаждане между Русия и цивилизования свят.

въй.. тука има някаква игра, преди седмица беше около 38...

Бравос на глупостта ти. Не си явление, споко, глупаците сте много. Пак ще те поздравим като от яд си захапеш палците на краката. Обади ни се.

защо да е глупост? санкции срещу престъпника и естествено е, че рублата ще поевтинее. Ще им се увеличи експортът на русия... нефт, газ и рускини. Да поясня, заради евтината рубла стоките им стават евтини конкуретно способни.

къде го гледаш?

Браво другарю "2", благодарение на твоето едноклетъчно комунистическо мозъче на червена гнида разбрах че има "руска азбука" само че защо не допълни "създадена от другаря Ленин" и така да разгромим мръсните и долни български ФАШИСТИ, които си позволяват да казват че тази азбука се казва КИРИЛИЦА и е създадени от учениците на двама братя ФАШИСТИ и за това няма да споменавам имената им....Само така другарю КОМУНИСТ до пълна КОМУНИСТИЧЕСКА ОЛИГОФРЕНИЯ!....Иначе Европа този филм го е гледала преди повече от 75 години и тогава едно дребно и злобно фюрерче реши да защитава немците в Судетите и ги анексира, после реши да защити немскоговорящите в Австрия и аншлус, сега се казва присъединяване, и накрая фюрерчето си го получи, но човечеството плати много висока цена...Та и сегашното също дребно и злобно фюрерче върви по същият път и накрая ще си го получи, тя историята не прощава!!!

Е-хеей, леко бе колега, запени се. Ще спукаш жлъчката. Много нерви, много нещо. Аз да попитам сега: Путин фашист, комунист, национал социалист или какъв е? Или понеже е рашън - всякакво чудо може да е?

Щом питаш, редно е да има и отговор. Разликата между фашист, нациналсоциалист и комунист е на чисто идеологическо ниво. Приликата е, че става въпрос за луди който причиняват глад, мизерия и смърт на големи човешки маси. След като Путин заради болните си амбиции остави Русия в международна изолация, без да му пука, че руснаците ги чака глад, ти как мислиш? Според теб какъв е Путин?

не желаят и няма да те разберат уважаеми Руска азбука. Това, че другаря Путин последните годиини се приближи (с провежданата политика и не Само) и започна да прилича, на лудия с мустачките, много хора не искат да Го видят. Не, че не могат да го видят, боде им в очите. Лек ден.

Затова ли ни плашиха толкова с фалит? Украйна мислеха, че хем на ниски цени ще получават газ, хем и няма да го плащат редовно и като се насебере дълг ще им се опрощава. Оказа се Русия безплатно нищо не дава

Нормално. Нищо няма без пари на този свят. Ако искаш да си демократ, про-западен и като цяло - Барабар Петко с мъжете - ще си плащаш масрафа. Дядо Иван плаща масрафа само на тези, които са в неговият отбор.

защо никои не споделя :какво добро сме видели от ес и нато

Виж са батка, от нато доброто е, че спим по-спокойно нощем да не вземе някоя братска съветска армия да ни освобождава като 44-та. А за европейския съюз, мога много да ти говоря. Аз лично видях добре платена работа, много интересни хора и каква е разликата между развита държава и комунистическа такава. Видях също, колко сме изпуснали през едни 45 години, през който ни държаха под похлупак. Видях как се изкарават пари с труд а не с далавера и как се прави кариера с идеи а не с доноси.

Не сте достатъчно грамотен за "добре платена работа", ми се струва.

Ти спиш добре, а питаш ли пенсионерите, дето циганите всеки месец ги душат и пребиват за пенсия от няколко лева. Не знам от каква армия те е било страх, но тогава ключовете от къщите стояха под изтривалката.

и аз така си мислех, но все повече се убеждавам в обратното.. не съветите са ни държали под похлупак, а ние самите. Българина категорично не иска да живее в европейска държава - манталитета е коренно различен. Изключенията от "средно-статистическият българин" вече си заминаха по живо, по здраво да живеят в бели държави. Нито ЕС, нито НАТО ще ни помогнат да си оправим държавата.

Може ли някой да ми обясни: защо този референдум е различен от всеки един друг и защо волята на 97% от населението трябва да бъде пренебрегната? Защото резултатите са в полза на Русия, или..?

като утидеш и видиш ще разбереш защо

Да утиде къде и да види какво?

Много пропуски имате по граматика. Пише се ДА ОТИДЕ.

Принципно няма значение дали е Русия или САЩ. Не те ли дразни, че повечето слаби, или малки държави ги разфасоват и манипулират както си искат.

Абсолютно, и е ужасно, че това се случва с иначе голяма и мощна държава в Европа. И не бих подрепял ставащото. Само че в Крим специално крушката си има опашка. Крим историчеси е част от Русия (поне исторически от няколко стотин години преди 1953), така че защо в един период да няма право да поеме по своя път? Защо когато се цепят територии от Русия приемаме това за напълно нормално, но когато една исторически Руска територия изявява желание да бъде пак такава целият свят настръхва?

кримките и рускините не са като рублата и не са зависими от рублата. те са конвентуриема стока в ЕС, макар и да подбиват цените на нигерийките дори.

Рублата пак ще възстанови позиции. Оказа се така, че Русия изкупи за жълти копейки акциите на чужденци в руската нефтена и газова промишленост и тези отрасли станаха изцяло руски - а международните спекуланти загубиха милиарди долари печалба годишно, които милиарди сега остават изцяло в Русия.

Отивам да си обърна всички спестявания в рубли. Казват , че ЕС и САЩ скоро ще се разпаднат.

Ако нямате може и в местното консулство, ако не тогава ще ти го пратиме по банков път!

Независим и суверен рубладжия!?

ЩЕ ИМА ДА РЕВЕ КАКА ДОСЯ КАТО ВЗЕМАТ МОМЧЕТО Й В РУСКАТА КАЗАРМА ( КОЯТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ), ЩЕ ПИЩИ И ЩЕ ВИКА , АМА ЗАЩО , АМА НИЕ НАЛИ ЗА ДОБРО СМЕ В РУСИЯ , КОГА ЯДЕ КЮФТЕТАТА НЕ РЕВА ! А СМЪРТНОСТТА В РУСКАТА АРМИЯ Е НАЙ - ВИСОКА В МИРНО ВРЕМЕ ! ДЕЦАТА ИМ НЯМА ДА МИ ГО ПРОСТЯТ !

и когато кримчани поискат да кажат нещо против путин, или пък не дай боже да искат оставка ... синовете им ще дойдат мирно да ги озаптят.

Свиквайте да ревете! Ще ви се налга често.

Ситуацията в Крим е ясна: Въпреки незаконността на референдума, при 97 % желание на хората за присъединяване към Русия, и САЩ и ЕС ще замълчат. Русия и Путин, обаче изгубиха Украйна, което е много глупаво. Ако се държаха цивилизовано и назначиха веднага предсрочни избори ( преди кървавите киевски събития ), най-вероятно проруската партия на Янукович щеше да спечели и цяла Украйна можеше да се асоциира с Русия. А сега един Крим и световна изолация и цяла Русия може да се разпадне. Руски тъпаци.

чак цяла Украйна трудно щяха да хапнат болшевиките. не видя ли с каква любов и прецизност махнаха паметниците на Ленин? И как на -20С стояха и викаха против русия...

Протестиращите в Киев са 1/10000 по- малко и от нашите в София.

"Ако се държаха цивилизовано и назначиха веднага предсрочни избори ( преди кървавите киевски събития )" Не разбрах кой трябваше да назначи тези избори, според теб

Янукович ( Путин )

тъп ли си или се правиш само? Със тези от майдана за какви избори приказваш... Путин искаха да го изправят пред свършен факт... Сега той им отговори със същото. Освен това, за да се разпадне Русия триабва помощ от бойни групи ор вън... а да видим кой красавец ше опита... тва да не им са времената на Елцин.. Путин ще ги е..бе а те да си му викат диктатор колкото си искат...

В грешка си ! Русия и Путин нямат право да назначават избори в Украйна, при положение че има вече назначени такива в подписаното споразумение между Янукович и "опозицията". Защо Украйна бърза да подпише договор с ЕС преди изборите? Защото сегашната хунта ще ги загуби!

Тъй, амчикък... С 500 000 000 000 $ валутни резерви и 200 000 000 000 $ положителен търговски баланс...

Няма и седмица и от Федералния резерв са се изпарили 105 МИЛИАРДА ДОЛАРА!! И продължават да изтичат... Защо ли???

И кой ще спечели? Онзи който купува в момента.

Сега ако държавата емитираща валутата иска да подобри курса и ще трябва да я изкупува с твърда валута.

Евала хората свободно си определят къде искат да живеят и кой да ги управлява.За добро или лошо.Все пак си правят избора те.А тук? Само простотии, манипулации, измислени протести и други.Браво на тях

И ? Запознах с руснак който лимита на картата е 100.000евро на ден на Руснаците им е през водния канал !!

ТИЯ МЛАДИ МОМЧЕТА АКО ЗНАЯТ КАКЪВ . к. Р ГИ ЧАКА В РУСКАТА КАЗАРМА ! НА ЕВРОПЙЦИ ЩЕ МИ СЕ ПРАВЯТ ! Я МАРШ НА ЧУКОТКА 3- ГОДИНИ ! ТАКА ЩЕ СТАНАТ МЪЖЕ ! КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИ ЧОВЕК И ДЯВОЛА ЩЕ МУ ЗАВИДИ !

Нали знаете че който не храни собствена армия, храни чужда. Малко неволи и лишения закаляват характера. Удобствата те размекват и губиш инстинктите си. НА човек не трябва да му е много лесно за да остане човек , а не бездушен консуматор.

Сега зацепих за какво иде реч. Има хора като тебе дето искат да им е гадно, мизерия и гърч да има. Ами хващай чукалата и в Русия.

ЕС и УСА нямат нищо против мутри, офшоркаджии, обикновенни хайдуци, убиици и т.н. Обаче силно ги притеснява гласът на народа. Странно разбиране за демокрация.

объркал си съкращенията, искал си да напишеш СССР сигурно. Там е така.

Там ти си по-компетентен. Аз внимателно тъсих в Goole Earth, но не намерих такава държава.

ук са си изконни руски земи. Тук се е писало на руска азбука още от девети век. Че на тая земя Руският Цар й ПОДАРИ свободата преди няма 130 години. Русия няма да си остави рускоговорящите граждани да страдат от някакви фашисти в София - еврогейски помияри. София не е България.

Руската азбука е Българска всъщност.

Те Русофилите са учени, че Ленин е измислил азбуката. Недей да ги объркваш сега.

Византийско-славянска, всъщност... А ние не сме нито едното, нито другото.

Кирилицата се появява в Русия в края на X век. Така поне казват руските историци. Ама кой знае, може ти да знаеш по-добре...

в русия също така се появява диференциалното смятане, вишата математика, електричеството, кръшката, телефонът, двигателя с вътрешно горене, самолетът, компютърът и интернетът.

Другари, понеже се възхвалявате, колко е голяма Русия, аз искам да ви съобщя, че моята лична държава на Марс е 25 милиона квадратни километра и с това е по-велика от Русия!!!

Доказано е, че Марс, е македонска земя.

А ти къв мислиш, че съм? Всеки истински българин е поне частично маке.

За сега съм запознат с устни и писмени претенции на БЮР Македония само за месечината.

ХАха, браво, това беше готино!