Опълченци свалиха украински самолет, 49 души загинаха

Проруски сепаратисти свалиха тази нощ военен транспортен самолет, превозващ войници и доставки до летището на източния украински град Луганск. 49 души загинаха.

Обратно в новината

Коментари - Опълченци свалиха украински самолет, 49 души загинаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ти не си българин, а чист руснак, а още по-лошо продажник про руски. Що щеш тука.Както виждам много си навътре и с въръжение и с тактика и теория.Май си руско ченге.

какво искаш от едно вманиачило се джудже с неограничена власт. Такъв е бил и Сталин и Ленин, а и всички подобни - не съм им изучавала слава Богу историята.Смята ли,че е добре да всява злоба и ненавист осбено в хора, които не са познавали свободата и се тресат от злоба и ненавист.Това не са немци и французи - това са азиатци.

По последни данни, от самолета е изстреляна ракетата. На борда е имало работещ климатик и тя се е топлинно самонасочила в него. Това е положението, останалото са евтини пропагандни трикове на руските спецслужби и путиноидите.

много грозно от страна на путин.тои е опитен политик и трябва да си дава сметка каква омраза се създава между украинци и руснаци.тои ще си отиде така или иначе накрая но омразата ще остане с поколения.ясно е че русия ги снабдява с оръжие,техника и обучени боици.смятате че мирното население е взело автоматите ,пво,базуките,танковете,самолетите и се самоотбранява?глупости.това са си части от руската армия които имат за задача да предизвикат военен конфликт че да навлязат официално в украина.само реакцията на световната общественост ги спира.досега никои не ги е подкрепил и никои не е признал крим.никои.нито една държава.нула.трябва да се замислите.единствения изход е диалог.но русия си знае само с танковете.жалко за една велика нация.но путин за да стане велик трябва да покаже че е способен на диалог а не само да стреля.иначе един ден кучетата ще пикаят на паметника му.

Не са глупости. Сегашната власт на Окраина е непоносима и се държи като завоеватели. За личния състав е разнообразен, но за истински спецназ може само да се мечтае. Дори за петте танка имаше кампания сред опълчението на Луганск за набиране на екипажи. Три Т-64 1 Ис и един Т-34-85. Последните два са музейни експонати. Тежките картечници и 23 милилитровите зенитки са само с по един два боекомплекта и изстрелите за тях се пестят като злато. Дори само достатъчно муниции да имаше щеше да е върховно. Ако братята руснаци помагаха с мощта на правителството от Москва и сериозни оръжия и муниции, то до сега нямаше да е останал нито един нашественик в Новорусия.

Наистина типичен триножник - може само да носи! Кво му сложи шефа! И никва връзка с главния мозък! Щото го немА!

Откога терористите и убийците станаха "опълченци"?

Откакто се опълчиха на приумиците на бандата превратаджии от Майдана. А още повече откакто си създадоха собствена държава.

БОКЛУК !

Велик е Аллах и ти си негов пророк.

Не са били 49! Били 49 десантчици от Днепропетровск, 9 човека екипаж и 56 десантчици от Литва. Не са го свалили опълченците, а десантчиците от предишната група- били от Днепропетровск и Лвов. Тези от Лвов се скарали с другите и се е стигнало до стрелба. Тогава тези от Лвов в страха си, че другите ще станат повече от тях са свалили самолета непосредствено преди приземяването. А по-малаката група от Днепропетровск се е предала на опълченците и сега е на тяхна страна. Нашите медии са сбъркани крият истината! Четете западни издания!

БОКЛУК !

Велик е Аллах и ти си негов пророк.

нищо такова никъде не пише.руската армия е свалила самолета.това е.то е очевидно.и колкото повече русия се бърка в конфликта с украина толкова повече губи европа щото никои не смее да се противопостави на путин.достатъчно е шантав да навлезе и в други европеиски държави.молдавия,приднестровието.то така се почва.постепенно.

Ех, да имаше поне 2 мозъчни клетки...

Знаеме ги тия опълченци от къде идват въоръжени със ПВО. Границатс с Русия я няма вече и това е реулатата. Чеченци и спецназ свалят самолети и водят танкови боеве. За сметка на това наще чокуднури говорят за вечна дружба и Бендеревци!

Хм, три опълченски танка срещу двеста киевски бронемашини! Голям танков бой е паднало.

''православният'' Путин плаща на резаци - чеченци да убиват християни -украйнци ! Вечен позор за братоубийците !

Пич, троловете си личат по това, че сами си слагат по една плюсче (системата не дава по повече). Та като видим "мнение" само с едно плюсче и си станал кристално ясен. Накарай колегите да ти ударят по едно рамо, т.и. плюсче.

каза, че православието е по-близко до исляма, отколкото до католицизма и протестантството... По тези религиозни тънкости ще е добре путинофилите да ни дадат разяснение. Аз вече замених думичката "православно" с "путинославно"!

не се прави на гръмнат. Та нали си мажоретка на мюфтийството.

Аз прибирам всички, чадо.

Според някои информации, на борда на самолета е имало над 100 човека. Оня ден взеха Мариупол и разтръбиха великата победа. Вчера в превзетия Мариупол опълченци обстреляха конвой на гранични войски - 7 убити и няколко ранени. Война е - убиват и от двете страни. Харф и НАТО говорят за Т-64, а на снимките са танкове, модификация, каквато никога не е имало на въоръжение в руската армия, а само в украинската. Украинската армия използва забранените с конвенция фосфорни мини срещу населени месте, вчера обстреляха с артилерия родилния дом на Славянск, но това за Харф е умерен подход. След свалянето на самолета на летището е станал бой между украински десантчици от Днепропетровската бригада (25-а аеромобилна) и Житомирския аеромобилен полк. Днепропетровците вдигнали руско знаме над ГСМ-ма, стреляли са се, после денпропетровци са напуснали летището. На няколко километра от Харков обстреляха колона от засада - убити, ранени. Същото се случи и п.до Изюм - почва партизанска война. Терористи - добре де. Гледаме какво направиха терористите в Ирак - избиха 1 700 пленени иракски войници шиити, отвлякоха маса жени, избиват цивилни наред. Колко цивилни или пленени са избили руските "терористи"? Като ги наричат така, да се молят, да не започнат наистина терор, защото ще пламне цяла Украйна. Т

Luna0102

Никакви опълченци не са, това са си най-обикновени терористи!

Тероризират чрез страх и ужас шоколадения магнат Порошенко. Ах, горкият той! Че и на армията му не дават мира! Ама и тя горкичката!

Прощавам ти невежеството, чадо.

Вчера са си заминали минимум, повтарям минимум 50 укрофашаги(потвърдени фашаги щом са се снимали с протегната ръка в нациски поздрав).... И то при положение че опълченците разполагат само с леко оръжие , автомати, картечници, гранатомети ПЗРК и т.н .. А представят ли си малоумните киевски власти, и дебилния Фрашенко какво ще стане когато опълченците се доберат д складовете от резерва ....А???Там където се държи законсервираната бойна техника А??? Когато започнат да влизат в редовете на опълчението от ДНР и ЛНР, ветераните от Афганистан и излезлите в пенсия военни... Тези които все още не са взели страна заради семействата и децата си ....Бившите танкисти, механик-водачи , артилеристи, зенитчици, разчети на ПТРК и т.н? Когато на всички тези хора започната да убиват жените, децата и роднините благодарение на масираните авиационни и артилериски обстрели с Град и ракети с бял фосфор. Провеждани по мирните източноукраински градове и села по заповед на Фарашката и неговите презокенакси господари?!!! Е тогава наистина ще се леее кръв...и не 50 дори не 500 или 5000 ще са мъртвите укро нацита а и 50 000 пак ще са малко...Защото когато се вдигне целия народ на Донбас, хората няма да спрат докато не обесят и последния Бандеровец ....На крайпътните стълбове в Киев и Лавов!!!!И Стълбовете ще заприличат на коледни елхички с накачени играчки, от полюшващите се на тях бандеровци!!!!!

човека си е дебил......Мозъка му е колкото грахово сърно!!!

Когато сложиш военна униформа и се качиш на военен самолет който лети над вражеска територии си е изцяло твой избор.Сам си поемаш риска.Но когато жени и деца се разхождат по градския парк в Луганск и ги обстрелват с ракети от борда на СУ25 на това се казва "демократичен" тероризъм.Та жалко за загиналлите бойци,но убиваш ли и теб ще убиват.

Всеки ден ще е така до победата! МОЛОДЦИ!

От Майданата се чува вой , и скърцане със зъби , А на Червения площад девачки пляскат с ръчичи: ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА , ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА !

Идиоти никогда не кончаюяся! Явно не само в Украйна но и в БГ се саморазмножават в неописуеми размери! Трябва да си пълен идиот с промит мозък за да повярваш на тази новина, Ако Путин реши да се намеси, няма да изпрати 3 танка , а поне триста. Така или иначе обаче ОРКИТЕ преминаха в настъпление и много скоро това ще се почувства и в БГ.

Във война никой не остава чист . Смъртта на тези момчета, както и на всички загинали по време на конфликта, е една човешка трагедия. Лошият мир е по-добре от спечелената война.

В Украйна няма законно правителство - има само законен президент и превратаджийско управлвние. От типа на Цанковото и КимонГеоргиевите правителства в Бг.

моля не обиждайте Кимон Георгиев Ако сега имеше такива военни щяха да пратят Боко тиквата, Сергейко и останалите на лагер с трудова повиност и да забранят партиийте

Браво на момчетата. Да свалят още.

Хора, борещи се за свободата си и правото на самоопределение, предизвикват възхищение и респект! Украинските управници, заедно с бюрократите от ЕС и демократите от САЩ са отговорни за кръвта проливана и от двете страни. Бог забавя, но не забравя - всички ще си платите за кървавата баня на жени,деца и старци!

СКОРО, ОБЕЩАВАМ!

Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Къде са тръгнали тези украински "войници"? Да избиват свои сънародници?

Вече не са сънародници. Това е въоръжена агресия спрямо друга държава. В дадения случай Новорусия...

Единственият правилен отговор на мръсниците предуралски изроди и българските им копия, които ги наричат опълченци, е избиването на поне 500 изрода за 2-3 часа с всички възможни средства. Най-малко 10 трупа на изроди трябва да струва един украински такъв.

Ами иди да им покажеш как се убиват десет опълченци (ама опълченци с огнестрелни оръжия а не опълченки или осем годишни опълченчета въоръжени с майките си) А пък после може и шоколадени почести във вид на торта с лика ти, да отдадат над трупа ти...

Anachronos

Тоя е прекалил с CS-а. Не му обръщай внимание. Сегашните дечица са такива.

но виждам че тя е необходима за да може човечеството да се очисти от долни мерзавци като теб

Не са опълченци, а руски разбойници.

Новорусийски войници защитаващи страната си!

Нямам думи за лицемерието на ЕС: Генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд осъди действията на сепаратистите, които свали военен самолет Ил-76 снощи и предизвикаха смъртта на 49 украински войници... Та какво ли би предизвикало одобрението на съвета на европа за методите на водене на война?!... Вероятно опълченците да водят бойни действия като се скупчат в открито поле въоръжени само с джобни ножки (демонстриращи кръвожадните им намерения спрямо противниковата бронетехника) и от тая позиция да предизвикат и бойната авиация на порошенко...

съвсем са ви изперкали мозъците! Каква война, бе? Какви са тия сепаратисти? Представи си, че българските турци (примерно) в съответен регион решат да се цепят и ти избият наши войничета - това методи за водене на война ли ще го наречеш? Лицемерието е оромно, но чие е?

Българските турци? Нещо като: златните лайна. Ей това туркофилите сте гнусна, малоумна сган без каквато и способност да разсъждавате.

Истребители украинских ВВС атаковали водоочистные сооружения в Дружковке. Киев готовит в регионе полномасштабную катастрофу. Отсутствие питьевой воды неизбежно приведет к тому, что люди будут вынуждены использовать непригодную для этих целей. Существенно возрастает риск эпидемических инфекционных заболеваний, что в условиях блокады и нехватки медицинских препаратов может привести к катастрофе. Похоже, именно этот результат и нужен Киеву. Массовая гибель людей на Востоке становится идеей-фикс нацистского режима в Киеве.

наглите американски лаиняри ,изкараха и украинския народ терористи. колко трябва да си отвратителен за да изкараш народ които се бори да е свободен за терорист. много скоро очакваите новината че путин е бил в един от самолетите на 11.09.2001 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали? Колега, това ще се играе и у нас скоро! Всеки българин,който не играе по свирката на проамериканското правителство и протестира срещу унищожението на страната, ще бъде нарочен за сепаратист, "руски фашист" и прочее!

Надеждите им да унищожат Сирия, Иран, Русия, Корея, България, Китай, И да станат господари на Света, УМИРАТ? Както казваше моя старец: Дошло е време заец вук да ебе, а он, соросоида, да си трае? АМИН ! една бабушка

в края на миналата година когато се разиграваха събитията на майдана американофилите от форума в захлас и с възторг обясняваха как най-после това благо,демокрацията ще настъпи в Украйна естествено под егидата на Сащ. Ние останалите мислещите,разсъждаващите,анализиращите и русофилите говорехме че резултатът от този майдан ще е трета световна война,ако Русия подкрепи с воени действия рускоговорящото население или пък гражданска война ако то не получи тази подкрепа. Сега полов3ин година по-късно гражданската война е факт,хората умират,кръвта се лее и за всичко това са виновни организаторите и спонсорите на "майдана".

Финансиращите, организаторите и предизвикалите събитията на Майдана, а после и кървавите събития в Украйна, тези които подкрепят фашистката глутница от бандеровци, власовци, петлюровци, Десен сектор, Свобода и който участват непосредствено с военните части на Грейстоун е Блекуотър са САЩ подкрепяни от европейските им слуги, които предават интересите на Европа, вместо мощно да креснат "Вън американците от Европа!"

"Ние останалите мислещите,разсъждаващите,анализиращите и русофилите..." "...ако Русия подкрепи с воени действия..." Абе вие, "мислещите,разсъждаващите,анализиращите и русофилите" история учите ли? Друго инфо, освен от Кремлин консумирате ли? Сега сме 2014, не сме 60-те или 70-те на миналия век! Да сте от Северна Корея - да ви разбера, ам не сте!..

разправя смешки като обяснява че руските войски дето бяха по границата дестабилизират Украйна. Не можеш да обявяваш изказванията на началниците за смешки.Ще ти дърпат ушите

Как може тоя, Пирушинко, така яко, крепче да се наводчи, да тръгне срещу Валодя Путин като каруцар да му са репчи? И като е свършил водката, що не поискал от Руската ами такъв голям, бальшой самальот разиграва, и виж кво става! една бабушка

Колко мирни жители щяха да загинат ако тези главорези бяха стигнали невредими да летището.

Ма много руски хюмнета се събрахте тука. що дирите у България бе.

BЪPKOЛAKЪT

Истинските българи в България се опитваме да вкараме в ред третата българска държава, чието възникване до голяма степен дължим на руснаците... А ти що още не си хванал пътеката за анадола ами тровиш България с присъствието си?!

Браво момчета ,напред към киев и съд за хунтата.

абе не знам не разбират ли или се правят на ударени военни деиствия в Украйна бъдещ член на ЕС армия води бомбадировки срещу собствения си народ - народът и сваля самолетите нещо ама хич не е наред и това е най малкия проблем ------------------------------- имаме прецидент от там нататък нищо няма да ме очуди в това число разрастване и дублиране на конфликта навън

Ама научи правописа бе ко! Не се пише прецИдент, а прецЕдент и не се пише Очуди, а Учуди! Иначе добре си го казал!

Демократично назначеният "президент" порошенко не е украинец ! И не само това.Порошенко е фамилията на жена му.А неговата е ... Валцман :) Един безмилостен и алчен молдовски евреин.Всичко му е или наготово от тати , или придобито със злоупотреби и контакти с мафията.Дълги години доносник на ЦРУ.Баща му е лежал 5 г за злоупотреби.Синът не пада по далеч.Когато става депутат , лапането започва по най наглия и брутален начин.Разбира се скандала е бързо потулен, след американски натиск.Жална им майка на украинците !

Тази война ще докара големи нещастия за украинците. Бг трябва да очаква спиране на руския газ и емиградска въна.

За другите съм 100% сигурен, за ГЕРБ - 90-95%.

Припадналото войниче по време на церемонията на Порошенко, същият този Порошенко го праща да воюва на изток за наказание...

Гледайте, по RT кадри от мястото където Ил-а е паднал. А между другото хунтата готви провокация срещу посолството на Русия в Киев...

Браво война като на война искат дасе избиват???

Обичам ОБАМА не ме трийте

Има ли свобода на словото?

В Русия? - Не!!! Вече не!

откога Крапвария се казва Русия моля?

самолета Ил не е украински а руски- сигурно и него не са платили като газа. Със сигурност вътре не са били голобради украинчета, а сбирщина наемници от зап.украйна и от балтика,професионални мисионери, скоро може да се окаже от убитите и някой по-мургав пуснат от Гуантанамо или "опълченец" от Либия или Афганистан.

Има предполетни снимки на част от загиналите с вдигната ръка за хитлеристки поздрав, но на дали всички са били такива мераклии, като тези на снимките.

Покрай сухото и суровото гори....

Благодаря сега ще го погледна!!!

Литовските трубадури/ 45 / -платени снайперисти заедно с няколко шведски -гост снайперисти /4/ и 7 д екипаж набараха Дедовия.Литовците отдавна трепят в Украйна срещу заплащане. Тоз път лесните пари им излязоха скъпо.

Това къде го има като сайт или новина>?

Ми в туитър некакъв швед се хвали точно с тия работи...

Ами това си е риск на професията, за това са така наречените киевски войници. по скоро сборщина от неонацисти от Десенс ектор и всякаква платена измет...... Виж ако е имало наборници пратени против волята си ..ДА ТОГАВА Е ЖАЛКО!!! В противен случай ами акквото повикало такова се обадило!! Отиваш да трепеш мирни хора с артилерия, авиация и оръдия и какво очакваш....на летището да те посрещнат с хляб и сол ли?! По скоро с права лопата и с баданарката за да ти замажат гроба....в този случай кладата Ил-76..... Така че ако Фарашката има малко мозък , ще спре да слуша западните си господари Обонго и баба Пергел и ще спре войната....Преди федералистите да стигнат до Киев, и да го обесят на някой стълб!!!!

загубите във военна сила дори при регионален конфликт не са обект за оплакване , всеки има правото да защити своята независимост със всички средства и по всякакъв начин а загиналите войни независимо от коя страна са винаги остават герои , така е от как свят светува ,

Да, прав си. Тук става въпрос за открита агресия на Русия срещу Украйна и Украйна трябва и ЩЕ отвърне на удара!!!

Украйна вече не съществува в действителност. А ако имаше открита "агресия" на Русия против т.нар. Украйна, досега руските войски да са минали през Лвов и стигнали във Варшава. Най-глупавото от всички политически действия е да се опитваш да запазиш изкуствена страна, която няма държавообразуващ народ, като след военен преврат да се опитваш с военна сила да накараш по-голямата част от населението да приеме властта ти. За "независимост" може да се говори за страни, които са унитарни или поне имат население от една цивилизация. Цитирам по памет от Хънтингтън. Иначе мисията е обречена...

САЩ са морално банкрутирала държава, сееща хаос, смърт и разруха по целия свят. За огромно щастие силите и се топят. В агонията си като супер сила елита на САЩ ще запрати много от съюзниците и слугите си в небитието без да му мигне окото, което вече наблюдаваме. Времето работи срещу САЩ. От останалия свят се изисква да запази хладнокръвие, твърдост и мъдрост докато тече погребалната церемония на САЩ....

Това ще го копирам и пейстна в една друга новина вместо да обяснявам на една будала моите виждания. Респект за коментара! :)))

Истината трябва да се казва открито! Пак заповядай. :)

Хайде стига сте намесвали вече САЩ навсякъде по света където стане нещо!!! Тук много ясно виждаме всички (не сме кьорави), че става въпрос за война между Русия и Украйна!!! И по-конкретно, виждаме една подла агресия на Русия срещу Украйна. И ако трябва да сравнявам съвсем точно, по същия начин както навремето нацистка Германия "вероломно" е нападнала Съветския Съюз, без да обяви война, по същия начин сега путлеристка Русия напада Украйна!!! САЩ нямат нищо общо и аз съм на мнение че този коментар е редно да бъде изтрит, защото няма връзка с темата.

Едноокият е цар в страната на слепците... Даже нямам желание да коментирам написаното от теб....

Историята не се учи от пропагандни телевизионни програми. Земи почети малко.

Всяко твърдение, даже най-умното и вярното, щом не е съпроводено с потвъждаващи цифри, е обикновена педалска пропаганда! Именно така ги излавят педалите по целия свят! Те просто незнаят какво е цифра!

Още един слепец....

Руснаци,украинци,афганистанци,сирийци,либийци и т.н. каква е разликата-никаква!Мозък колкото грахово зърно.Дай им калашник и им гледай сеира.

И защо тези народи са с "мозък колкото грахово зърно"? Само защото не поставят парите на върха на ценностната си система ли?

Вувузел

Ало, тъпака! Тая ценностна система, измислена преди хиляди години от финикийците се нарича цивилизация! Това движи напредъка на планетата! Отричат я само безмозъчни некадърници! Алоу, сега сме 21-ви век след новата ера, а не преди новата ера!

дебили в света...Тъпчат се само с бургери и зиглеждат като животни.. Средно една американка тежи по 150 кг колкото една млада крава или теле.....Мозъка им е колкото грахово зърно , а техните прозападни подлоги от сайта с е намират дълбоко, дълбоко, в чревния тракт на тези крави. Хапвайте си шоколадче лайноядци!

Вувузел

Друго си е да изпраскате с мадамата по 5 кифтета (бургери в превод на американски) и след това да я опънеш яко, 3-4-5 пушки! По пушка на кифте!

На Порошенко му се клати стола, щом почнаха бомби да му залагат...

На Порошенко, батка, му се клати оная работа! Виж с Путин положението е по-сложно! Жена му го напусна или щот не му се клати работата или, по-вероятно, щото е обърнал резбата! Такива слухове се носят, а и косвено се потвърждават с приетите по негова инициатива антигейски закони! Мъ ние в БГ-то си знаем, че "крадеца вика дръжде крадеца"!

Ето ви и върховните тролове ! А сега по-низшите тролчета ще започнат да ги защитават ! ..."Според нашите оценки сепаратистите в Източна Украйна са се сдобили с оръдия и военно оборудване от Русия, включително руски танкове и ракетни установки", заяви в комюнике говорителката на Държавния департамент Мари Харф. Преди това Харф каза, че конвой от три танка Т-64, няколко ракетни установки МВ-21 и друга бойна техника е влязла от Русия в Украйна през последните три дни"...

Бе тук има ли още НЯКОЙ който да не разбра че ТАНКОВЕТЕ НЕ СА РУСКИ?!!!! И какви руски танкове ви гонят?! Всички без няколко глупака или платени тролове разбраха че това са танкове на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ КОИТО ТЕ ПЛЕНИХА ПРЕДИ 3 или 4 дена, а не СА РУСКИ! Т-64 е на въоражение САМО в украинската армия а не в Руската. Русия има на въоражение Т-72 и Т-90 а не Т-64!!!! Ако толкова не разбирате влез в гугъла и тайпнете Т-64 и после Т-72 ..Веднага който е гледал клипчето вижда разликите ТОВА ЕКАТО ОТКРИЙ 10 РАЗЛИКИ ...особено в окачването и подредбата на блокчетата с динамичната... още защита по куполите.....

Естествено, след като руското опълчение завзе границата на т.нар. Украйна с Русия, оттам би могла да премине много военна техника. Самият факт, че досега не е открит подобен случай говори за това, че или няма такъв внос на техника, или е направен професионално. Но във военните конфликти навсякъде по света е така. Няма смисъл, примерно, да се отрича въоръжаването на босненските войници, сирийските антиправителствени войници, силите на контрите в Никагаруа и т.н., като обиколим половиния свят. Вчера един "украински" Ми-24 се опита да разузнае по тази граница дали има внос на техника, но бе свален. Също и 2 БТР-на на "украинската" армия наближиха границата, като единият от тях бе подбит.