Полша ще създаде военно подразделение с Литва и Украйна

Полша ще създаде съвместно военно подразделение с Литва и Украйна. До една година ще бъдат задействани силите за бързо реагиране на НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Полша ще създаде военно подразделение с Литва и Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми поляците са сърбали попарата на руся през 1939, когато от едната страна ги напада германия а от другата русия за да си разпределят страната

Интересно...фашистите от Украйна и Литва (която плаща пенсии на литовци, служили в СС) заедно с поляците!!!! А на Порошенко Обама му отпусна военна помощ във вид на одеяла.

Ако забравя за тях, ти, Боже на небето, забрави и за мен. За всички писачи срещу Русия- това не е някакъв измислен цитат. Това гласи надписа на паметник на избити поляци при Волинското клане. Украйна и Полша са като куче и котка- повреме на Втората световна война бандеровците избиват 80 хил поляци, а поляците избиват 15-20 хил украинци като възмездие.Двете държави са непримирими врагове, а сега ще правят общо подразделение. Дали Бог ще забрави поляците.

Да.

Явно полската част от Украйна има различни интереси от руската част на Украйна.

А защо мераците на Полша за Украйна и Литва трябва да бъдат толерирани?

Такааа! На нас нищо друго не не остава освен да се молим след Третата св. война да се паднем в парчето от тортата, което САЩ ще "възстановяват".Защото ако се паднем в руското, този мач вече сме го гледали.Ама и така да е, ние сме свикнали да ни челастрят, а пък на някои даже им харесва.

...координатите на центъра в град Люблин вече са въведени в компютрите на едни ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ РАКЕТИ... ха честито!

Ех тез ракети бе ,все ракети ,все червени ... :) смешник !

... амчи и ти си прати координатите, ...не ти преча!...

Явно вече из прибалтийският комшулук са се сабрали вече дота почитатели на кончита и си мечтаят за як кор, ама ще получат як пердах

Януаре 1934 г. Полша сключва договор с Хитлер и дава войски за окупацията на Чехия./1/ Участвува в престъпното Мюнхенско съглашение./2/ Дава автономия на Силезия,/3/Не пуска съветски войски за противодействие срещу Германи.1922 г. избива представителите на Червения кръст и 67000 червеногвардейци.Създава първите концентрационни лагери в света/Пилсудчета/ Не дава прокарване на железница от Германия до Дансиг, което е и поводът за войната. За 2 недели немците ги превземат.

...дотук всичко е вярно!.....

Отново "обявяване"на "мерки",за вътрешна употреба... да впечатлят "аборигените"-тоест нас-и да ни убедят,че нещата са под техен контрол!! Сили за бързо реагиране-срещу Русия-от 4,000-5,000 души????????? Руската армия,да не е като тази на Малта или на Монако бе а?? За да има надежда при "руска инвазия"трябва да се създадат най малко три групи от по 10,000 души с 1,000-1,200 танка,няколко стотин самоходни оръдия,системи за залпов огън,поне 1,000 противотанкови системи(модифицирани върху леко бронирани превозни средства)и 300-350 изтребители!! И то-за да се придвижат бързо,до мястото където се провеждат боеве,и да издържат докато дойдат сериозни подкреппления!!! Иначе,повече прилича на бойна единица,която ще нанесе превантивен удар,на стратегическа цел-тоест,ТЯ ще започне войната.....

...чудя им се на Сталин и Хитлер, що не се разбраха!.....

След стенограмата от вчера се видя, че Путин е най-голямата заплаха за Европейския континент (вкл. и за самата Русия). Човека иска да е Сталин и не случайно неговите хибридни войници развяват червеното знаме със сърпа и чука. Горката Русия, дали ще издържи нова св. война?

те и без война агонизират.

Боже, прибери си вересиите.Умрелият говори, че Русия агонизира. Боклук, марш у кенефо!

Шило

Стенограмата от кое?

...ти си толкова православен колкото аз съм Райна Кабаиванска!.....

Или колкото Волен Сидеров.

литовци. Ще се пропият с поляците и украйнците. С какъвто се събереш...

и руснаците, като дойдат... те са шампиони в тази дисциплина! Но даваш добра идея, как да се спре конфликта в Украйна- с Алкохол! Пийте водка, не правете война! Алкохолът обединява!

Русия е 150 мил, грубо казано. Украйна, Полша и Прибалтийските републики плюс Румъния са 100 мил. Но Путин трябва да мисли и за далечния изток. Така, че !

... иди си легни смирено!...

ЗА СЪЗДАВАНЕ ЩЕ ГИ СЪЗДАДАТ -ВЪПРОСЪТ Е усащсците ще се ангажират ли и ако да, как биха реагирали на повече жертви при евентуален конфликт отколкото ежегодно им стъпкват кравите

Те и у нас нещо ще замислят: "Кораби на НАТО в пристанище Варна Кораби от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО ще посетят пристанище Варна, съобщиха от ВМС. От 19 до 22 септември 2014 година на рутинна неофициална визита в пристанище Варна ще бъдат канадският военен кораб Торонто - HMCS Toronto с командир капитан II ранг Джейсън Армстронг (CDR Jason Armstrong) и испанският военен кораб Алмиранте Хуан де Борбон (ESPS Almirante Juan de Borbón) с командир капитан II ранг Фернандо Росети (CDR Fernando Rosety). Двата кораба са от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2)."

То в пристанище Варна от доста време има кораби на НАТО. България е част от НАТО, и нашите кораби (колкото имаме - толкова) са си натовски.

според договора от монтрьо нямат право да държат повече от 21 дена корита извън държавите от акваторията на черно море иначе раша ще е в правото си да затапи босвора

дано си седят кротко в пристанището и се занимават усилено с лов на леки жени оти ако ги облети някой раздрънкан СУ-24 зъ съ наакат

Мунчо, да си чувал за Бат Лазар? Следващия път ще чуеш.

Срещу неканените посещения в Черно море Русия има план за засилване на черноморския си флот, включително и с нови подводници.

Колко струва една бройка, да си поръчам и аз.

Най ме е яд че вместо славяните и източна европа да се държат заедно, се боричкат по между си и от това печели само англосаксонската мафия!

Те славяните в източна европа си се държат заедно. Е, руснаците не влизат в сметката, ама останалите са си заедно.

sonibvc@gmail.com

Така е..не влизат в сметката...а трябва.

По жизнения стандарт, се познава, къде има мафия, където има беднотия там има мафия, комунизъм и някой форми на религиозен фанатизъм. Така ли е пубер?

sonibvc@gmail.com

Ех...кво ли не бих дал отново да съм пубер!

На страха и алчността очите са големи. Като не могат да управляват като нормални, пъчет се като слабаци.

Създали група за бързо насиране ли?

Редакторите, вие наистина сте идиоти и явно Иречек е един от вас.

ато гледам, комплексарски напъни за възстановяване на Средновековна Велика Полша.Тия и литовците са смешни в напъните си да избият някакви исторически комплекси.За съжаление там са и винаги са били Германия и Русия.

Глупак, Владислав Варненчик, е Полско-Литовски Крал, пръв дал живота си, за християнска България.

За момента ще си разиграват коня поляците. Но после, като се изгради БРИКС и новият валутен съюз, ще им спънат наглите абиции.

А някои си спомнят КАТИН и зверски избитите полски офицери и войници!И вземат адекватни мерки срещу новия Сталин в Кремъл!

някои сънуват жечпосполита. Ама времето е друго.

И колко човека ще има това поделение? Колко балистични ракети със среден обсег ще има, а авиация???

Не е известно в момента. Разбираемо е, че не дават секретна информация на троянския кон в ЕС.

балистичните ракети си ги наври в ...трол руски

САЩ: Майната й на Европа, В. Нюланд!

Съседите на Императора започнаха да се обединяват срещу восточната опасност Императорът е обединител: Първо обедини Украйна срещу себе си, сега започна да обединява и Изт Европа

А паляци като теб са разединители. По цял ден драскат като посрани срещу Русия вместо да търсят сътрудничество. Имаме уникалната възможност да се явяваме като мост между ЕС и Русия но посранковците и близогъзците нито умеят нещо друго освен да злобеят, нито знаят нещо, дори собственат си история се опитват да затрият по чужда команда. Срам и позор са такива като теб.

За САЩ целта е една: ЕС да се разпадне пък ако ще и световна война да е цената.Нали тази война, както винаги ще е далеч от границите им.ЕС обявявя санкции-САЩ си "присъединяват".В ЕС се правят корпуси за бързо реагиране-САЩ се "присъединяват".Те нищо не инспирират, те само се "присъединяват".Никога не съм допускал, че европейските политици могат да бъдат толкова тъпи и манипулируеми.И изобщо не им идва на ум, че след като Русия размаже Европа в една евентуална война, Путин и Обама ще си умират от смях в братска прегръдка.

И минуси наслагали. Брей, че прост и заблуден народ!

При избухване на една нова световна война която ще бъде термоядрена със ядрената трияда/ракети, подводници, бомбардировачи/ САЩ не са защитени даже и от ПРО и ще понесат ответен удар, за разлика от времето на Първата и Втора световна войни. Стратегическото ядрено равновесие е гаранция за запазване на световния мир, или ако искаш мир се готви за война.

Полша започва все повече да дава тон в управлението на ЕС. Особено след като си избраха за председател на ЕК Доналд Туск с дядо Йозеф - изявен СС-овец.

Твоя дядо изявен старшина ли е бил?

Моят дядо е проектирал половината и построил една трета от електроразпределителната мрежа на западна България. Когато дядото на Туск е стрелял по евреи, моят е преподавал във Франция.

Руснаците в еврейското образование Украйна, не искат да са част от него или да са в ЕС и НАТО. Те имат собствени земи. Искат самостоятелна държава или съюз с Русия, където са техните сънародници. Та кое е анексия и окупация? Това в Гранада, Косово или в Крим, Новорусия. Народа го иска, САЩ не. Значи САЩ ще си понесат негативите. Няма да ги спасят никакви сили за каквото и да е реагиране. Но така и колониална Европа ще се освободи от зависимостта си от САЩ.

Окупация е когато завземеш чужда територия, а анексиране когато я присъединиш към своята.

Бай Ставри

Няма новорусия. И няма да има. Путлер не успя да окупира или анексира Одеска, Запорожие, Днепропетровск, Суми, Харков, а само 1/3 от Донецка и Луганска области. Терористичната тактика на хибридната война, при която ти не знаеш нападали ли са те и кой, се наложи да я покаже срешу Украйна, а не с нея да превземе Варшава, Берлин и Париж. Кремълският Император е тъжен....

Маѝ искаше да кажеш образУвание, а? Дано да си по-добре с други езици..

Браво! Само така! Така трябва! Ще ни заплашва оня нацист в Кремъл със блицкриг! Хайде нека опита сега!

Я погледни на картата колко е територията на Русия!Сега погледни колко е населението ,ха сега сметни при една мобилизация, дали Поляците няма да си останат в Русия като нова република?ХО ХООООО изсмя се чекистът в кремъл!

Милев

Чекист в кремъл-пръдня в гащи :)

По тая логика света да е завзет отдавна от Китай. Извинявай, но коментара ти е тъп.

Какво е хобито на Обама, лауреат на Нобеловата награда за мир? Правилно! Да подпалва нови войни!

Путин е подпалвача на войната,той е най голямата заплаха за света!

всички взимат мерки против терорусия!!!! путин върна русия 100 години назад!!!

Украйна член ли е на НАТО?

да се трошат едни пари за оръжия и да се нагнетява напрежение в Европата. САЩ не искат сътрудничеща си Европа от една страна и от друга - нормални отношения между Европа и Азия. Нали виждате, че се създаде БРИКС и янките откачиха от ужас. И то има защо, де...

Наложително е да се даде някоя и друга пара за отбрана, поради засилващата се руска агресия към съседни и близки държави. България също е подложена на руска агресия. Активизирането на руските агенти у нас е на лице.

Особено по форумите ,навсякъде смърди от тях...

Иречек, здравей, абсолютно си прав.Инакомислещите трябва да бъдат унищожавани.Тове е идеала на ДЕМОКРАЦИЯТА по американски.Иначе, пий си хапчетата и по-кротко.

Когато преди време писах тук че не ЕС и САЩ са в основата на батака в Украйна а Полша никой не ми обърна внимание.Ще дойде време и всички ще разберат че от подлия полски шляхтички национализъм няма нищо но-лошо в Европа.Мечтата им за "Ржеч посполита" сега устно не звучи но в душите им владее желанието за Велика Полша,включваща Литва,Украйна,Част от Чехия и Словакия,Източна Германия и Беларус.

Айдеее, почна се с опорните точки!!!! Вече и поляците са в заговора, заедно с балтийските републики.... и ЕС и САЩ..... Нещо не станаха ли много противниците на Добрия чичко Владко..... Или сигурно има защо!

Хайде,не хайде,наивнико не смятай че нашенския национализъм се тълкува в Брюксел така както полския или унгарския или английския или френския.Всички имат национализми но едни влизат в сметките на силните в ЕС а други като нашия-не!

Не ми е много ясно какво ще правят тези подразделения. Последните години в НАТО-вските държави няма нападения от ненатовски такива, а има единствено протести срещу банките, властта, глобализацията, бедността и други подобни. Срещу протестиращите ли ще се използват тези подразделения?

Изглежда малко бой ядоха поляците през 19 и 20 век и не мирясват. Не стига, че получиха даром от СССР половин Германия, ами продължават да се правят на велики, вместо да си траят и да си гледат собствените дела. Долно племе!

Тъпите русофили мразят всичко не руско. И понеже по дефиниция те не са руснаци, мразят и себе си.

Що за реплика - ни в клин, ни в ръкав?? Какво общо имат тук русофилите? Просто фактите са такива.

"До една година ще бъдат задействани силите за бързо реагиране на НАТО. " То до една година я камилат ая камиларя :) Егати си силите за бързо реагиране :)

Петре Петре, едното е 300 годишно обединение. UK реално е съюз между три държави продължил 300 години. Шотландия не е Англия, докато Крим до скоро си беше територия на държавата Украйна макар и само с 30 годишна история. Затова директен паралел не може да се прави, просто са различни неща, макар и крайния резултат да е същия.

Много елементарно, 1232! За разлика от договореностите между две държави - Англия и Шотландия, Крим от столетия си е руски. Чети малко повече история, моля...

ама то цяла Украйна е с 25 год история бе готин А Е СЪЗДАДЕНА ОТ ПОСТУЛАТИТЕ НА ЕДИН СИФИЛИСТИК ЛЕНИН също както се създаде Македония и македонската нация Аз сега активно работя за тракийска нация и търся подръжници за мизийска Ти случайно да си от северна България

Това от къде го изсмука, съюз между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Заробване на Шотландия и Уелс, да но съюз не е имало. Направи една съпоставка със сегашната обстановка в България и отношението и към Турция.

Фашизмът третира демокрацията като диктатура на крайната десница. Яли пердах в исторически план, разгромени през 1945 година, днес разни пигмеи се организират в глутница против Русия и славянството. Не е зе пръв път реакцията на Европа да се обединява против руснаците, помните Втората световна, нали? И тогава имаше фашистки алианс, Оста, сборище от диктатори и насилници, които заплашиха съществуването на човечеството и цивилизацията. Днес се реанимира тази глутница, в която и зад която страхливо наднича подлата българска десница, готова да ръфа каквото и когато й падне. И после дя бяга, когато трябва да се плаща сметката. Балкани, какво да ги правиш?

Както и да наричаш една диктатура (фашизъм/комунизъм), то тя е диктатура поради несменяемостта на управляващия. Несменяемост има само в Русия. Та какво точно искаше да напишеш?

За съжаление 1945г. Западната Цивилизация подходи твърде лежерно и пропусна шанса да унищожи азиат-чизмарския фашизъм, който отново заплашва световния мир.

1945 западната цив беше готова и на свирки само и само чизмарите да набъхтът немци и японци вместо тях

Чакай, бе умнико! в ТОВА "СБОРИЩЕ НА ДИКТАТОРИ" не участваше ли и Сталин? Кой завзе тогава източна Полша? Нещо за Катин чувал ли си? Каква победа през 45-та? Победител ли е този дето след 45 години фалира?

Я бе, отворко, да те питам - победител ли е този, чиято държава след няколкостотин години въобще не съществува?

А, пропуснах - та кой бил фалирал викаш? Аз доколкото знам само САЩ е в практически фалит, ако само китайците, руснаците и някои други страни си изтеглят авоарите.

Чакай, бе умнико! в ТОВА "СБОРИЩЕ НА ДИКТАТОРИ" не участваше ли и Сталин? Кой завзе тогава източна Полша? Нещо за Катин чувал ли си? Каква победа през 45-та? Победител ли е този дето след 45 години фалира? И ако фашизмът е чума не е ли комунизмът рак или спин? Бегай да четеш, необолшевик необразован!

Абе аз нещо не схващам. Когато Шотландия прави референдум за отделяне от Великобритания-това е демократичен избор. Когато Крим направи референдум- това е червен спин и анексия на комуняги. Айде да бъдете по-обективни,преди да пишете

Ами в шотландия нямаше зелени човечета, както в Крим.

Да, няма зелени човечета - има синьо-червени! :) И имаш ли представа също така какво направиха английските медии последния месец?

Комунизмът е вирус! Всяка здрава държава си изгражда имунитет срещу него. Проблемът е с държавите като нас, където обществото се лута между този и онзи свят. Да се надяваме че след 5 октомври ще оздравеем най-накрая, след 45+25 години Червен СПИН .

По-скоро спина се разпространява най-много сред гей обществото и наркоманите, който ни докара великата демокрация. Резняците ощо взето не разпознават мъжко или женско дупе, за тях е важно дупка да има.

Браво! Толкова компетентно за педерастията, може да се изказва само хомосексуалист!

Та за коя партия беше казал един техен предствител,че е като заразана от СПИН???Май бяха комуноидите или не искате да си спомняте зомбирани пенсии??

че това референдум ли е? не е за признаване - къде са зелените човечета с учтиво нарамени калашникоб-ци?

В Русия могат да пият една водка по случай тази новина :))) С тази новина може украинския народ да се чувства в сигурност :)))

да пият и 5 водки ако искат то само това им е останало. скоро време ще са като северна корея с идеологията чухче - на самозадоволяване така да се каже

magit@abv.bg

Северна Корея нямат тази ядрена мощ, иначе до сега САЩ да са ядрен прах. Та не е препоръчително Русия да заприличва на СК. В Русия има доста луди, като Жириновски и Рогозин :)))

Кратък срок, няма що.