”Четворката” договори примирие в Украйна от 15 февруари

Има споразумение за прекратяване на огъня в Източна Украйна от полунощ на 15 февруари и за изтегляне на тежките въоръжения, заяви Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - ”Четворката” договори примирие в Украйна от 15 февруари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

The Washington Free Beacon съобщава, че предоставените на американсия сенатор Jim Inhofe, снимки на "зверствата" на руската армия в Украйна са фалшиви. Снимките са били "ДОКАЗАТЕЛСТВО". Но се е оказало, след проверка, че снимките са от 2008 година. Даже сенатора, инициатор на законопроекта за предоставяне на "летално" оръжие на Украйна е признал фалшивикацията, и са стигнали до фалшификатора, за "изненада" на всички това е била делегация от Украйна. Както пише The Washington Free Beacon във Вашингтон са били бесни. Самият сенатор е казал, че Украйна са му направили "мечешка услуга". Даже споменават, че един от членовете на делегацията е бил командира на батальона "Донбас" - Семьон Семьонченко. Май някои хора се поосират яко!!!! http://freebeacon.com/national-security/exclusive-photos-show-russian-military-in-ukraine-arming-separatists/

Каква история се завъртя само. Сега москолите ще почнат да доказват омразния украински произход , за да се докопат до бленуваната виза за Европа. Като се има предвид , традиционнта липса на идентичност, която се сменя според ситуацията от червени и бели през християни до евразийци наследници на чингиз хан, няма да е чудно като почнат да изтъкват , че са смесени с украински корени. Ще станат аристократи , комунисти, православни, с азиатска идентичност и от западен украински произход. Немислимо за хора с европейска логика обаче колко по-престижно от реалното слуги на всяка власт.

Едно не мога да си обясня..... Путин така, Путин онака....... А нали УЖ Русия не беше замесена в Украйна??? Те зелените човечета излязоха марсианци май, ааа??? :-)

Защо трябва да се правите на умна,като не сте.Първо разбира се,че Русия е замесена.Русия държи 1/5 от земното кълбо.Земя необятна и богата.Мераците за нея след падането на СССР с агента американски Горбачов не са преставали.Бавно и полека НАТО настъпи на изток,разбишка арабския свят,запали Югославия.За Асад Русия даде отпор иначе отдавна да са отвели Асад.Но Путин разбра,че по-добре война в Сирия отколкото в Русия.И те му хакнаха кола с Украйна.Цялата газопреносна мрежа ,а и от границата до Москва са 100-150 кг.Путин не може да допусне да го нападнат в земята му.Натискат го да отвее Украйна.Той създаде буфери-Крим,донецките републики.Но НАТО настъпва-Румъния,България.Обграждат го бавно и полека.Русия е набелязана да бъде атакувана.Те са се подготвяли толкова отдавна.За нас е важно да не ни намесят между атовете.Защото ще изчезнем.Но Русия,както и арабския свят са подготвени отдавна.Арабите ги разсипаха сега е ред на Русия.Трябва да си сляп или глупав да не виждаш какво става.Нещастниците в Украйна и от двете страни са жертви.Защото за Украйна реално на никой не му пука,тя просто е огъня с който се надяват да запалят Русия.А там всеки ден умират хора.бели,руси,християни.

Браво на В.В.Путин! Истински държавник на велик народ! С каквото се захване го прави. Спря Обонго за Сирия и сега му сложи намордника за Украйна! Ако реши и Аляска ще си върне. Права е била баба Ванга, както винаги. Соросоидите и техните господари ще се поминат от гняв и злоба, а цялото човечество ще празнува!

Путю-Молодец!

Ако се приложи в този си вид споразумението от него печелят всички- Европа, Украйна, Русия, украинци и руснаци. Губят само Покрусенко и другите слуги на ФАЩ.

Ами,ако не го спазва ще го превърнат в Потрошенко и САЩ няма да могат да му помогнат! :)

Путинката го хвана шубето. Лошото е, че опропасти рублата и руснаците вече са два пъти по-бедни от преди.

Ти вярваш ли си? Кой при кого отиде "на крака" да се тръшка в Москва? :)

Ходили да му наливат акъл. За него поне има някаква надежда, ама за тебе и за всички като тебе - никаква.

А бе що за именуващи се българи има в тази страна от безродници, от какво ли са правени?

Таман се бях наточил като почне войната и като влезем в нея да ги наритем всички руснаци и украинци с българските ботуши ама на, май ще се разберат и без нас.

+ за иронията.

Роско щял да ги рита с чехлите и да ги пляска с ръчички-пляс,пляс,пляс! :)

Докато текат преговори, укрите продължават да стрелят по Донецк и Луганск, поляците е латвийците ще правят общ контингент с укрите, американците ще пращат оръжие на Украйна и ще обучават войските им, ще правят маневри до Лвов... ГОЛЯМА МИРОТВОРЧЕСКА АКЦИЯ ВЪРВИ ... няма що! Кожйто вярва в този мир е доста наивен. Те САЩ и в Либия, Ирак и Сирия уж мир щяха да въвеждат, ама.... !

А, и"нашите"(опълченците) не им остават длъжни! Цялото шосе в Дебалчево е осеяно с трупове на укри и полски и латвийски наемници! :)

Ооо, малоумник, застъпи ли ? Днес "Капричоза" или "Мексикана" ще искаш за вечеря ? ;)

Ако Путин е "капитулирал", ЗАЩО: "Петро Порошенко коментира, че няма добри новини и някои от руските условия, поставени на срещата, са неприемливи"?!!!

мразя ви безплатно комунистически изроди , опропастихте ми живота в този концлагер бг

И аз ви мразя безплатно, алчни за власт и пари соросоиди - българопредатели....

заминавай за детройт ... там има стотици празни жилища. Обама може и купони за храна да ти отпусне...

Ей,соросоид,какво правиш в България? Да не би да свършиха чиниите и клозетите за миене на Запад?

Навличай сетрето и...право в Алабама.Един мургавел по-малко.

какъв слуга е агресора Путинм шантажира цял свят

Порошенко вече открито си го назовават като техен покорен слуга.

Боце,Станишко,Цвъки,Чехльо,Гоце Калфата,Сталинка,Ку(ку)нева,(На)Местан,Елена Поптодорова,Вигенин,Даниел Митов,Николай Ненчев,Соломон Паси,Дудука и Ра(ма)дан също достойно заемат своето място редом с Прасето и Яйцето! :)

Потвърди се мнението ми, че тази среща бе за официалното предаване на Крим във владение на Русия.

И няма нищо странно в това да си отиде на мястото. Целият вой на Запада от възстановяване на историческата действителност е планът за обкръжаване и задучаване на Русия (като препятствие за налагането на Новия Световен Ред), в който на Украйна е отредена ролята на слуга, който трябва да осигури Крим за база на новите господари. Е няма как Русия да приеме това. Всичко друго , което се изписа и изприказва по въпроса е отвличане на вниманието и прах в очите на зомбираната публика.

Разпердушенко излизаше през няколко минути от срещата да се консултира със своите американски господари какво да прави и винаги се връщаше като посран , какъвто всъщност винаги е изглеждал!!!!!!

То има еднакво количество постове и от двете страни, така че теб ще те зачислим към платените про-руски коментатори

И крадеца вика "Дръжте крадеца"

Да смяташ, че президента Путин е капитулирал когато си прибра КРИМ , където му е мястото , когато принуждаваш един самозабравил се подкрепян от САЩ президент да промени конституцията на страната си в интерес на своите сънародници, когато им издействаш специален статут и пр. направо ми звучи смешно !!!

за соросоидите - това е нормално мнение. При тях всичко е наопаки!

Защо ли си припомних за едно "споразумение" от 21/02/2014 подписано от майданци и Янукович? Май бе подписано и от министри на Германия и Франция. И колко дълго бе спазено - 24 часа или по-малко. Така и сега - тежките оръжия може да замлъкнат, но ръкопашните боеве няма.

Та даже и един шибан поляк,министър,също бе парафирал.

тази година трябваше да има редовни президенски избори в украйна. Ама явно на някои външни сили не им се чакаше и предизвикаха преврата и размириците после в източна украийна и смятаха по силов начин да си наложат своето . Имам предвид тогавашна опозиция и америка и ес които го подкрепяше. Лицемерието на ес доведе до тези военни действия и до разраставяне на конфликтав източна украйна. Ес и нато са истинските виновници за конфликта .

За Украйна никой не е загрижен на Запад, а задачата на появилата се неофашистка хунта, отгледана от САЩ, е да въвлече Русия в изтощителна война по сценария на Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Турция, Египет, само че в много по-голям мащаб. За Запада, украинците и руснаците са две племена, които трябва да се изтребят даже с ядрено оръжие. Газът и нефтът на Русия, които преминават през Украйна, само мултиплицират тези намерения. Атаката на САЩ срещу Русия съвпада и със сегашната криза на капитализма. Лошото за Русия е, че действа в рамките на същата капиталистическа система, измислена, създадена и поддържана от врага, благодарение на което той може да предизвика и предвиди всяка крачка на Москва. Това означава, че, за да има шансове за победа, Русия трябва да излезе от тази геополитическа и икономическа система.

Според българските закони всеки български гражданин има право на промяна на мненито и възгледите си, както и на политическата си ориентация.

мненито да се чете мнението

И нито дума за Новорусия в това споразумение ... Говорят за украински региони, а какво стана с народните републики?

Koга Русия е настоявала за самостоятелни републики , може ли линк или поне цитат от познат източник ?

Чети между редовете, там всичко е ясно казано!

Народните републики са факт, признат вече от Абхазия и Северна осетия, очаква се днес-утре и Венецуела да ги признае, техният военен министър е в Москва!

Единственото, което става ясно е, че мир няма да има. Само временно примирие и мишкосване от страна на Хунтата в Киев и еврогейските им господари. Докато уж текат преговори, американците пращат въоръжение на Украйна и обучават войски, освен това им отпускат пари. Това не е знак за мир, а за подготовка за война. Но на руснаците и опълченците, това им е пределно ясно. Не за първи път гейовете се опитват да ги разиграват с преговори, докато киевските узурпатори заемат позиции и прехвърлят войски и техника за по мащабно и кърваво настъпление. А и докато Педрп Пораженко уж уговаря спиране на огънят, батальон Азов обстрелва жилищни квартали. Той просто няма контрол дори над собствената си армия, в разграденият двор, който направиха от държавата си. Явно още много бой има да изядат по простите, дупедавски тикви, докато узреят за истински преговори и мир. Сега гледаме "протакане и хитруване", част 2-ра. Като ги поотупат на следващият етап от войната и от десел, лесен, Азов и т.н. сектори, останат само спомени и венци, тогава ще има мир. Или гогато почнат да падат бомби в Киев, не в Донецк. Жалко, че тия малоумници мобилизират и изпращат на фронта и българи, които да измират за нихилистката им кауза.

Това по рускат телевизия ли го гледа ? Там много не вярвай. Напиши "Лъжите на руската пропаганда за ситуацията в Източна Украйна" в гугъл и отвори най-горния резултат. Има снимки и факти.

Истински преговори за мир няма да има повече! Просто Покрайнината Украина ще бъде разпарчетосана, между Русия,Полша,Унгария,Румъния и т.н. И правилно-такъв трябва да бъде краят на всяка измислена държава от типа на Югославия!

Прав си. Путин трябва немедленно да се разстреля.

Ухууу. Кога написахте 1000 коментара? Явно някой здраво плаща!

Нищо не е договорено! Сега ще се повтори същия сценарии. Украинските войски и сепаратистите ще спрат огъня и ще изтеглят тежките оръжия, но платените от САЩ наемници, които не са в редовете на Украинските въоръжени сили и Десен сектор, ще продължат да обстрелват. Опълченците ще трябва да се защитят и отново ще настане битка. Не може да има мирна регулация където и да било по света ако не бъде унищожена способността на САЩ да се вре навсякъде!

Догато не спре вносът на "опълченци" от Русия мир няма да има.

Вече пуснаха изкуствени диаманти, които не се различават по нищо от истинските. руския бизнес с диаманти получи шок! още едно кранче за финансиране на кремълската хунта беше затворено.

То и изкуствени членове има, ама ти си търсиш истински.

Прах в очите. Путлер си е от КГБ, т.е. патологичен лъжец. Просто иска да забави американските доставки на оръжие за да може да заграби повече територии. И що от 15 февруари примирие, а не от утре примерно? За да се трепят по ожесточено 3 дни ли? Просто злото джудженце се надява за 3 дни да успеят дапревземат Дебалцево, като ще хвърли всички руски войски в Украйна за целта, и най-вероятно ще се опита да мине напред и на югозапад към Мариопол

Ти със сигурност си по запознат с руските въоръжени сили, отколкото немските генерали, които казват, че ако Русия влезе в Украйна с редовна армия - всичко приключва за 5-6 дни.

Ролята на САЩ се преувеличава доста. Това се прави от руската пропаганда, такъв е един от стълбовете и: "как америка е толкова силна, че може всичко, как ние сме вечно ощетени и измамени, как злите американци искат да унищожат православието и славяните, как САЩ иска Европа да и слугува..." Глупости на фашисти като Путкин, с които насажда омраза и фашизира руснаците. Германия 30-те години.

Каквото и да си говорим , Русия е основният геополитически и военен съперник на англосаксонския ред, който обобщаващо е наричан Запад. Русия е неговата основна геополитическа алтернатива, която обобщаващо се нарича Изток. В момента Русия е единствената държава, която може да предложи друга цивилизационна алтернатива вместо западния световен ред. Китай, заради редица причини, не може да предложи глобален проект, а Русия вече го имаше в лицето на СССР и на неговата идеология. Освен това няма друга държава освен Русия, която притежава толкова колосални ресурси и има ядрено оръжие, което може да изтрие от лицето на земята целия Запад. Заради това за Запада основната задача е ликвидирането на тази държава независимо дали се нарича СССР, Руска федерация, Евразиатски съюз и т.н. Дали сте съгласни с мене или не , изобщо не ме интересува.

... няма как да се съглася, защото не е уточнено с какво конкретно "източната" алтернатива е по-добра от западната...

С какво е по-добър живота от смъртта .

че е забранено да се рови в кофите за боклук, че ВСИЧКИ получават/ха/ добро образование, здравни грижи и сносна пенсия. ВСИЧКИ.

А ти защо си мислиш, че някой го интересува, какво мислиш ти? На теб ще ти е хак да беше поживял при съветския ред отсам жлязната завеса, например в ГДР, когато там е бил таен доносник путлер, , ама не си имал този "късмет", затова говориш глупости.

И като изтрие от лицето на земята целия Запад.. какво става ? Китайците ли ще им наливат пари и ще им купуват ресурсите ? И ако евентуално ги купят - какво ще правят с тях ? Нали основния клиент на Китай е Запада ?

Каква алтернатива е Русия на Запада !!!113 руски милиардери живеят на запад не на изток!!300 000 руси са си купили жилища в България!!Да имат 15000 ядрени боини глави имат силна армия !!Ама акъл нямат !!Народа им е беден готов за война!!Икономически са в колапс!!Резервът им без златото е колкото външния дълг на Гърция!!Какъв нов ред какви пет лева!!

Аз нямам доверие на путин. Сигурно има някой подъл план и примирието е само за прикритие. Не трябва да се свалят икономическите санкции и петрола трябва да стене 20 $ за барел.

Ще трябва руската пропаганда да мисли нови опорни точки.

Що, тези на Псаки не вили устройват ?

Не вярвах, че Путин е човек с когото може да се преговаря. Определно мнението ми за него се подобри.

Ти не гледай какво Путин приказва а какво прави .....

Той едно говори, друго върши, а какво мисли - само Господ знае... типично тайно съветско ченге.,

Значи Путлер се готви за 3 дни яростен обстрел на мирни жители.

Мдаа, и аз това си мислех - има три дни да убива мирни хора и да разрушава домовете им. Украинците - също... Ако изобщо въпросното споразумение се спази, де... Що ли не му вярвам на путлер...

Не бе 3 дни му трябват до Киев. После сигуно седмица до Брюксел.

Този филм с примирието вече го гледахме. Големите си приказват, укрите продължават да бомбят донбаските старци и деца. Не виждам как нацитата ще се спрат без руска военна намеса.

Аз предлагам на нашите сега да договорят с руснаците пътническа фериботна линия от нашите пристанища с руски -Крим ,Сочи за да оправим проблема с туризма си.

...и ти май не си по-различен от Киевските фашаги..

Дано откачалката путин се задоволи със Крим и да миряса най-после.

Той е издънка на съветските тайни служби, възпитаник на КГБ . Хора като него не мирясват така лесно. Ужасното е, че прекалено мнпго хора го харесват и подкрепят - питай ги защо - и те не знаят...

Прав си. Неговия предшественик Хитлер миряса чак след като се самоликвидира. И този това го чака, ако доживее пределна възраст ще нанесе много щети!

путлер капут. Украйна влиза в ЕС Украйна влиза в НАТО Украйна получава 40 милиарда долара от МВФ росияните губят работата си росияните губят пари росияните имат президент идиот.

много мъка! Ама с това здравеопазване какво да искаме?

едни мечти на едно прехранвaщо се от писане на прозападни лозунги човече с коефициент на интелигентност около 60-IQ

Мир може да има когато САЩ си дадат благословията за това,и когато украинските войски се откажат от "марша на победата" и се изтеглят от Донбас......ако ТЕ не са в Югоизточна Украйна няма как да има бойни действия защото войските на бунтовниците са само в тази част на Украйна Всичко останало може да се разреши с ДЕМОКРАТИЧНО гласуване на местното население и СТРИКТЕН МЕЖДУНАРОДЕН КОНТРОЛ на гласуването.......но всички знаем какви ще са резултатите,а те не допадат на организаторите на майдана.......и ето че отново се връщаме на необходимоста от тежката дума на САЩ,които не участваха в преговорите-директно,а само чрез Порошенко.

Русия де факто е превзела двете области, Мислиш ли, че ще се оттегли от там когато и да е?

... съвсем друго говори картата на военните действия която украинските медии показват.

не ги е превзела Русия,а местното самоопределило се като руснаци население успя да отстои с оръжие в ръка бюлетините с които гласува за независимост от Киев. ..и как тези хора биха могли да започнат да се възприемат като украинци при положение че всеки от тях има убит роднина или познат от така наречената украинска армия. Как всеки един от тях да се възприеме за украинец при положение че нелигитимната власт от майдана го обявява и нарича-терорист

Парите за Украйна от МВФ са уредени!! Идват до месец.

Само че, това са факти, а не преписвациите които ти пишеш...

ЕС успя да се справи с руската агресия и без американска помощ този път. Това потвърждава, че русия вече е просто една регионална сила.

Русия никога не е била глобална сила като САЩ дори и през силните години на СССР.

Абе да ти кажа САЩ е стоял като бухалка в ъгъла!! Те не са били на срещата, но присъствието им се е усещало!! Путя така са го наплашили ,че чак е бил с памперс!!

Така като се самонавивате - по-хубаво ли ви става ? А по дупките си бъркате ли си взаимно ?

Понеже виждам как се надига радостен вой от сороските дупки, все пак бих препоръчал едно две неща. Първо да видим какво пише в това измъчено споразумение, защото странно - Меркел, Оланд и Порошенко не дават възторжени интервюта. Второ да видим колко това споразумение ще се спазва. Така че по-добре е една по-умерена възторженост в хулите по Русия.

Ама на Путин интервюто беше много възторжено, нали...Особено като го питаха какво са подписали онези от ДНР и ЛНР беше едно заекване...

Млади човече харесваш това недоразумение начело на Русия....вече 15 години... той е временно там както сме и ние с Вас само, че той няма да се пенсионира като Горбачов ха познай защо..... А е недоразумение защото вместо да подобрява живото на руснаците той задълбочава техните мъки...в името на нещо недостижимо....и непостижимо

По същите причини и Плевнелиев е едно недоразумение.

Благодаря за обръщението. По същество - ако направим една ретроспекция, ще видим, че всъщност откакто това "недоразумение" застана начело на Русия, държавата се стабилизира икономически и политически, и започна да просперира. Установиха се някакви що-годе нормални порядки, от това естествено обществото и отделните негови членове подобриха икономическото си положение. Това пък доведе до повишаване на самочувствието и възвръщането на човешкото им достойнство, до надежди и планове за личен и обществен просперитет. Тоест, Русия започна да изглажда така, както трябва да изглежда една нормална държава. При бегъл поглед западно от Беларус се установяват точно обратните процеси, предизвикани основно от свръхлакомията на тесен финансово-олигархичен кръг и имащи за резултат тотален срив на ценностната система в тези общества. Така че сблъсъкът наистина е в известна степен цивилизационен и да, повечето нормални хора предпочитат начина на управление в Русия повече от евроатлантическите ценности, такива, каквито са в момента.

Украйна е свободна, идва ред на чечня

Какво се вижда на клипа.????? Всички чакат появата на Путин. Меркел поздравява на руски с респект. Порошенко се чуди къде да си скрие ръцете, Путин подава ръка и ръкостискането е факт. Меркел се прави на кавалер и объркана се опитва да въведе ред в заемането на местата. Меркрл и Оланд са дистанцирани, видно нямат успех. Украинският лидер се оглежда страхливо, изражението е НЕ СЪМ ВИНОВЕН. В изявлението на Путин има иронични нотки, така се държат победителите. Изводите оставям на другите коментиращи.

Тази новина не ми харесва.Сега руснаците ще насочат цялата си ударна сила срещу координационния щаб на НАТО и десетте танка в София.Ще се евакуирам на остров Тасос,във вилата на Волен.

Патриотчетата почнаха да пролазват като червийчета:)))

Края на руското владичество ще стане национален празник на свободна украйна :)

Така е, Путин взема каквото си иска.

Путлер Капут !