Убити при сражения в украинския град Мариупол

Сражения се водят в украинския пристанищен град Мариупол. Силите за сигурност са убили 20 проруски сепаратисти, загинал е и един милиционер.

Обратно в новината

Коментари - Убити при сражения в украинския град Мариупол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България и децата вече научиха, че "нашите" ТВ, СМИ, Вестници, Радиа, са отдавна купени от Мърдок, "Нюз Интернейшънъл" - САЩ и ЦРУ! Промиването на мозъци тече с пълна сила не само по "новините" но и на "историческа" вълна! В Интернет човек може да намери инфо от различни източници, Западни, Руски, Европейски и да добие реална представа за пропагандната дезинформационна воина, която се води от години по света! За омразата, която се насажда срещу Русия не само у нас, но и в целия Свят!Омразата никога не е била по-силна от Любовта!

Проруски сепаратисти, терористи и какви ли още не, а бандеровците- освободители! Еееее.... стига !

Вие само изчакайте утре да мине референдума в Донецк. След 1-2 дни руснаците току-виж одобрили присъединяването му към Русия и от следващия ден ще се окаже, че някакви терористи от "Десен сектор" нападат Русия. И после нали знаем какво ще стане? Руските танкове ще се разходят из собствената си територия, а не из чужда. Путин неслучайно изчаква развоя на събитията.

Пълни глупости. Милицията в града отказа да напада хората, съответно гадините от десен сектор - "украинската армия" започна да стреля по тях. Хората направиха жива верига за да ги спасят. Дайте видео - не са необходими коментари, за да се види, каква всъщност е истината. Пишете само лъжите, които ви диктуват отгоре.

Колко ли години (и поколения) трябва да са промивани и излъсквани мозъците на хората за да решиш един ден да вземеш в ръка автомат и да започнеш да стреляш по съседите си, по родителите на приятелите на децата си, а защо не и по самите деца... ТИ, който ще сложиш минус, ТИ би ли постъпил така УТРЕ... Русия и Украйна - унищожени морално и умсвтено хора и народи... Тъжно !!!

Естествено бих постъпил така иначе какъв мъж, войник или полицай си ако не си готов да убиваш терористи и сепаратисти. Ако всички бяха като тебе отдавна нямаше да я има България.

Убива ли са местното население. Те си живеят на земята си. Идват други, от друго място и ги убиват, защото не искат да изпълняват заповедите им. Това да не са крепостни селяни.

В Украйна се води война - това е ясно. Война с огнестрелни оръжия! Властта има такива - ясно откъде. Но откъде "мирните" жители се снабдяват със съвременно оръжие - това само аз ли не мога да проумея... ?! Все пак не излизат да се бият с само с павета, вили, мотики или дори ловджийки пушки...

не си недоумяващ, ти си кьорчо!

Тогава я ми кажи откъде според теб момчетата от Десен сектор разполагат с оръжия или според теб като някакви супермени мачкат с голи ръце въоръжените до зъби руски сепаратисти?

... и не ми отговарайте с въпрос от рода: "Ама вие защо пък биете черните" Въпросът ми е съвсем ясен - как и откъде намират съвременно оръжие "мирните" руски граждани...

Тези превратаджии от десен сектор легендирани, като национална гвардия, час по скоро трябва да бъдат разоръжени.Съвсем скоро дори и западните украйнци ще грабнат оръжието срещу тях, защото това всъщност са си платени мутретски банди.Ние също имахме такива, но не се стигна до кръйност, защото не оказахме съпротива и ни обяздиха съвсем законосъобразно и цивилизовано.Сега те вече са освен бизнесмени и политици!

Отвратително! Руските терористи нападат Украйна. Срам ме е от името на всички демократични народи и сили

И ти се наричаш "човек"?

Шило

Отвратително! И страните от ЕС, между които и България, подкрепят Киев? Честно казано, изпитвам срам!

Гледайте документални кадри и си правете сметка кой плаща на хунтата да избива мирни жители на югоизтока.Не е ли време подлизурковците от ЕК да бъдат изгонени?Това ще стане само с гласуване.Никога за тиквата.

Въпрос - дали демократите европейци ще вземат пример от демократа европеец Ердоган и ще забранят ютуб-а, че нещо хората взеха да се информират неконтролирано от "националните" медии? :) А санкции за Ердоган по повод един друг площад, дали ще има? Наивен човек съм, питам...:)

Въпрос на време е това да стане,колега.

руснаците празнуваха празника и не забравят историята си това е народ не като нас измет . к ои от нас ще носи снимка на дядо си или прадядо си затова че е загинал в воината. цяла европа е длъжница на русия защото само като си спомня лагерите с газовите камери .

Щчо ве неразумни изроди несе наричати българи ами са прайти на русняци.Гаче борш сте сърбали а не боб чорба.Ами те ако ва видят тия де си дадоха живота за България като Левски Ботев Стамболов в гроба ще се обърнат ве

Само българи сме,троле! Само и единствено българи! Същите тия цивилизовани западняци,дето викат "Браво!" на геноцида над украинското население, вече 25 години провеждат успешно такъв над нашето. Да оставим историята на мира- невинните жертви на всяка нация заслужават подкрепа! Американци да бяха разстрелвани н атехния 4-и юли от собственото им фашистко правителстов, тях щяхме да жалим,защото са хора като нас! А ти си купи БигМак с 30-те си сребърника!

Ето ви нещо,разкриващо официалната позиция на г-дата от хунтата. Г-н губернаторът на Херсон Одарченко се е обърнал към съгражданите вчера си с думите: "- Сегодня мы вспоминаем, как люди боролись против агрессоров, которые пытались оккупировать наши земли и поработить людей, прикрываясь лозунгами освобождения земель, которые якобы захватил Гитлер. Но Гитлер выдвигал лозунги освобождения людей от коммунистического ига, от режима Сталина." Реакцията на хората можете да видите на видеото,записало тази му пламенна теза. Питам г-да европейците и всички техни симпатизанти в България: ако това не е апологет на фашистка идеология,какво е? Ало,Меркел? Вади кафявата риза и слагай свастиката на ръкава,щом ги поддържаш!

Кой помияр слага минуси на документиран факт?! Хитлер с концлагерите- борец за светли идеали?! Фашистки дечица,с лъжици ще ви изстържат един ден татуираните свастики от хилавите наркомански ръчички!

защо не пущат записите от мариупол такава трагедия неможех да повярвам на учите си един народ да се самоизбива , мирни хора без оръжие ги застрелват по улиците като кучета, това няма да продължи дълго незнам какво ги очаква управниците на киев но ще се осъзнаят както в сърбия.

Разбирам риторичността на въпроса Ви,но ще го кажа все пак-защото са с промити в (про)западните университети мозъци,а освен това са и платени! Обективна журналистика? Къде?!!! Със сигурност не в ЕС и САЩ!

КЪМ ДИР-а: Ако намерите някаква информация за ОСЪДИТЕЛНА реакция на ЕС и САЩ към действията на Киевската хунта и "Десен сектор" в Одеса и Мариупол, моля, публикувайте я.

Колега, каква ти осъдителна реакция. Това са "хероите" на Е С и Украйна, за тях само слава! Не е трудно да се намерят факти,които да бъдат осъдени,наистина. Изобщо няма в нета никакви снимки и клипчета,ама изобщо. Приканвам г-да продажниците да изгледат това: "Мариуполь 9 мая 2014. Бандеровские нацисты убивают безоружных жителей Юго-востока Украины" /политикус ру/. А дир-а публикува вчера само изказванията на украинската хунта,че били отблъснали сепаратистите в отговор на открит от тях огън! Помияри, къде виждате тук оръжие? Хората са излезли на манифестация в знак на честване на празника! Карамфила в ревера на сакатия дядо ли ви се видя опасен? Мариуполската милиция е отказала да сътрудничи на "Десен сектор" и компания- намерете снимки на това как изглежда зданието и след това,вижте с какво оръжие е струляно срещу него и как гори! Шестима милиционери убити,началникът им отвлечен. Гледайте и се чудете какви изроди живеят сред хората,както аз се чудя сега.

След референдума, ще има начупени киевски полицейски каски...

В Киевска Русия и Малорусия има руснаци, няма руски сепаратистни. Сегашната псевдодържава Украйна е плод на комунистите. Циганската Галиция 4 области да се отделя и отива в ЕС.След 1 година великите демократи ще искат да ги върнат обратно, но дотогава ще има да им режат глухите уши.Справка-щиптърите и нашите цигойнери.

да избиваш народа си и да те хвалят в европа, гавра

Чакай сега, това украински народ ли е, или руски, че вече се обьрках!

Pesh0

прочети историята на Украйна и ще разбереш . Украйна никога не е била самостоятелна държава . Никога не е имала хомогенно раселение . Виначи е била част от Русия .

Довиждане западни мечти!

Днешният разстрел в Мариопул, на мирни граждани, се дължи лично на вицепрезидента на САЩ-Байдън ,който миналата седмица в Киев, окуражи бандитите и даде зелена улица за "антитерористичната" операция.

Мирните граждани с оръжие ли се разхождат по улиците?

Pesh0

полицията не иска да стреля по демонстранти . Армия от киев напоада полицейския участък, и ги избива полицаите като сепаратисти. Кое не ти е ясно ?

За какво оръжие пишеш?! Ти видя ли въобще за какво става на въпрос? Вземи първо изгледай малко клипчета в нета и виж колко хора с вдигнати ръце бяха избити по улиците!!!

Пичове, стана мътно...вече и полицията ли са терористи??? Кои са антитерористите, че изтървах нещата??

са "антитерористите" ако питаш тях,иначе вече всеки вижда че именно те са терористите.

голям срам за ес и сащ, паднаха ми в очите покрайотия мейдански простотии.

До троловете-Путиноиди: Лека ви нощ и чакайте новите директиви! А и Червената армия!!!

турчинов избива народа си, нашия президент скрит..ни дума...пък вигенин ..по добре и да не се показва..

Сега вече всички са разбрали дали са там руснаците или американците. Само ти, Глупако, си останал сляп. Явно да заравяш главата в пясъка и да се правиш, че нищо не се случва, както прави "демократичната" Европа, е по-изгодно - мълчиш и се чудиш откъде е дошло.

Ти си титан на мисълта! И на Листа пред теб! Що не ходиш да стреляш американци е Украйна, нещастнико?

току що по укр 24 тел директен политичеси дебат бе прекъснат от съобщение че е стреляно по колона от деца отиващи на празника има убити деца

а забравих,,, дебата продължи все едно са хванали грип децата

Какво правят САЩ в Украйна? Същото, което правеха в Сирия, Ирак, Сърбия. Обама и подобни! Спрете тази жестока война, вие сте я започнали, но това не е ваша територия. Спрете да убивате мирните жители на Украйна!

Глупако, там са руснаците, не американците.

Троле, глупаци вече не останаха. Напразно се мориш, все по-тъп изглеждаш.

преди да пиша прочетох коментарите по темата.Обичайната подгряваща група от пишман демократи с кратки реплики и лозунги усърдно разяснява за Злото Русия застрашаваща демокрацията на демократите и по конкретно в Украйна. Също така някой беше пуснал линк и го изгледах.Имаше площад изпълнен с украински граждани а срещу тях украински войници.....народа скандираше и вървеше срещу войниците а те разстрелваха тези които бяха най-отпред....и когато застреляния паднеше хората не спираха а продължаваха да вървят...след малко падаше убит следващия. За няма и минута войните на украинското фашистко правителство съветвано и направлявано от ЦРУ застреляха трима невъоръжени граждани.И всичко това го вижда целия свят,хората осъзнават що е то демокрация по американски патент в строеж. Също така това което осъзнах докато гледах е че тези хора избраха смърта,отказвайки да се преклонят пред възраждащия се фашизм и това се случва в ден в който се празнува победата над него,само че днес не е 1945 година а 2014година...21век. На фона на смърта им филмирана и видяна от очите на безброй хора евтината проамериканска пропаганда придобива откровен цинизъм.

"Военнослужещи от Националната гвардия на Украйна са стреляли с гранатомети по милиционерите в Мариупол, защото те са отказали да изпълняват заповедите на Киев и да стрелят по местните жители". По местните жители! Да се стреля по местните жители да не би да е клауза от Женевското споразумение?!

Гледах видео как се стреля по неворъжени хора, минава БТР-а и някой пада прострелян , хора най-обикновенни без оръжие. Пуснете го по ЦНН това видео. Да видят американците кой подкрепят днес са им забранили да си празнуват деня на победата, разни неофашисти се опитват да се гаврят с ветерани,

Да, видя се, че митингът за 9 май беше повечето от улегнали хора. Не може да се каже, че е имало невъздържани младежи. Един в черни дрехи, клекнал до стената стреля след тях. Разпищяха се, тълпата се разпръсна, военните машини профучаха по уличното платно, пак стреляха, някой падна... рани, кърви.

Фашизоидната сган продължава да трепе хора, а изпедерастената Европа налага санкции на Русия, вместо на САЩисаните кръволоци,които подпалиха конфликта. Гейропа е тотално изтрещяла и неадекватна.

Докога фашагите в Киев и Вашингтон ще манипулират и тормозят хората в Украйна и света ?

Пак снайперисти:12-годишното момченце, което бе простреляно в сърцето в Славянск, е открило къде се крият снайперистите. По данни на журналисти детето вероятно е било простреляно, за да не издаде местонахождението им.

Всенародни празненства стават днес - ДЕНЯТ НА ЕВРОПА, в Западна Европа и САЩ , а вие журналята - Що не ги отразявате Обективно?

Браво на милиционерите, отказали да изпълнят престъпните заповеди да стрелят срещу народа! Смърт за убийците, стреляли срещу тези достойни милиционери, защитаващи хората, а не бандитските управници!

Терористите от 'правителството' в Киев (спонсорирани от САЩ и главатаря им Обама бин Ладен), продължават кървавото изтребление на гражданите, несъгласни с техния режим.

моето мнение е че трябва да се гласува за националните партии. вупркеи че не сум сугласен с някои от краините гледни точки на атака ,мисля че има и голям процент ситина. на европеиските избори трябва да подкерпим националните си партии. така ше изпратим послание кум европа. това не е агитаця. ако знаете куде е бароз пак според канал 1.точно така в италя зашо ами не знам мозе би венцея. какво казава там "руся иска да направи евро-азяцки саюз,които да е конкурентен на европа" какво казва волен булгаря трябва да се насочи кум този евроазяцки саюз,но интересното е че го казва много преди тази среша. така. това не е манипулаця , просто вув времето се свурзват от два различни източника еда дума евр-азяцки или еврозииски саюз.някои да мозе да допулни нешо,нямам вузмнозност да гледам постоянно новини и зашо барозо го е страх от този евразииски сауиз? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много добър въпрос - защо Барозу толкова се страхува от евро-азиатски съюз? Държат се така, като че ли на тази Земя може да има само един единствен евро-атлантически съюз и никакъв друг. Кадафи го смазаха, защото много напредна по въпроса с африканския съюз. У нас е трудно с националистическите партии. Като ги слушаш преди избори, всички са националисти. След това се оказва, че правят услуги на други държави за сметка на българските граждани.

Целият народ накрая ще се вдигне, ще хване бандитите Турчинов, Аваков и останалите от проамериканската фашистка хунта и ще ги разстреля или избеси по дърветата. Тези изверги, водещи война срещу хората в страната, друго не заслужават, освен съдбата на Чаушеску, Саддам и Кадафи!

Кой потропа,кой почука ? - Путин пак ви го начука!

Колко още жертви трябва да даде народа в Украйна, за да бъдат разкарани киевските убийци? Тия отдавна надминаха Янукович по зверства срещу населението. Крайно време е за миротворческа операция в стил 'Ирак 2003' срещу терористичния режим в Киев.

се си мисля че ще бъде после празника а ми като в края на олимпиядата в сочи !!!!!!!!!!!! и тогава бендеровци ще се озъбят като варена глава в тенджера

Иречек,Иване и "всях осталая сволоч",къде сте да коментирате убийствата на мирни и невъоръжени хора,бе мамицата ви фашистка?! Как е тръгнало ,скоро ще има още един "день победы"! Вижте коментарите на нашите фашизоиди-радват се на убийствата!!!!!!!!!!!!!Е.бати извратеняците!

колега сега са заети с лизане на черня за това и мълчат маи и е сладко там !!!!!!!!!!!!!!!!!!

нема смисъл от това господа дираджии нема казах истината и тя боли нали

смърт на убийците, час по-скоро да бъде прекратен американският сценарий

За мен след украинците най-презряна е европа.Фашистите САЩ се опитват да я вкарат пак във война а те да се седят да гледат отдалече докато европа се трепем после да дойдат да приберат каквото е останало. Путин в момента води битка не за окрайна а за ЕВРОПА такава каквато трябва да бъде. Защото това което сега наричаме европа е просто клоака от педарастия, корупция и безхарактерност - пълно разлагане

Аз сега ще си изгледам един американски филм, а вий воювайте срещу фашизма тук.

Предполагам, че до толкова ти стига акъла - да изгледаш един "високо художествен" хамерикански филм!

няма да го гледам! мога да ти го разкажа и без да го гледам

12-годишното момченце, което бе простреляно в областта на сърцето в Славянск, е открило къде се крият снайперистите, съобщава link. То вероятно е било простреляно, за да не издаде местонахождението им. Момченцето, което е носило Георгиевска лента, е било откарано веднага в болница "Ленин", операцията за спасяването на живота му продължава и в момента. Лекарите обаче не дават големи надежди. И децата взеха да трепят копеленцата....Драги приятелю Иречек ако това беше станал с твой внук какво ли би ни казал тук в този форум на нас а???????

Коце, с тази фалшива сиромахомилска пропаганда сте за никъде. Можеш да я пробугваш в некое диво село, дет немат ни радио, ни тв, абе нищопнемат. За да не се излагаш, земи и прочети студията на Ноам Чомски "Меедиите под контрол/Забележителните постижения на пропагандата". А по варварство спрямо цивилното население сальфецката армия е ненадмината - 1956 (прегазване с танкове мирна демонстрация в Тбилиси), 1962 (разстрел на работници в Новочеркасс), 1989 (изколване със сапьорски лопатки жени и деца в Тбилиси), за Ичкерия да не говорим. Провери го в руското уики, та да се убедиш. Айде със здраве и не пробутвай повече лакардии.

шефче

Иречек, ти само с едната половина на мозъка ли си останал!? Щото виждаш и разбираш всичко само от едната му страна, за ДРУГАТА си, като КОН С КАПАЦИ!!!

Изроди са всички които подкрепят касапите които може да видиш на този клип в тубата например "right sector in Mariupol 09.05.2014 " Ти не си изрод нали?

Как са разбрали какво е открило след като е било простреляно в сърцето?