Украинските газопроводи между кланове и европейски амбиции

Газопроводите в Украйна, които транспортират половината от руския газ за Европа, неотдавна станаха повод за противопоставяне между Киев и кредиторите му.

Обратно в новината

Коментари - Украинските газопроводи между кланове и европейски амбиции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са какалашките от американската царевица, ех!

И защо посланикът на САЩ трябва да участвува в решаването на проблема??

Тука има тука нема в държавата 404

" ... прозападните управляващи в Украйна трудно жонглират" - ъъъм понеже "произточните" боклуци и оня, дето дезертира с милиардите пък им беше много лесно да жонглират, та народа беше беден като цървул, въпреки че половината путлераски газ минавал през Украйна (братска УССР, а сега никой, демек СССР стана Русия и всичко прилежащо, а другите евем ли ви). Е като толкова кубик пр.дня минаваше през укрите бяха цъфнали и вързали, с швейцарски стандарт или поне съвеЦки, нали, така ли беше путлераси?

щото сега народът цъфти и вързва и богат кат краварски ботуш зер....смешен трол

Точно като заплашиха България да приватизира газопреносната мрежа. Целта е техни нов тип ЕРП-та, които да съдират кожите на гражданите. Да ни одерат още повече. После някакви лъжат, че сме суверенна държава. А сега интерсите са от типа, цитат на стара новина: Украинската газова компания Burisma Holdings обяви за назначаването на Робърт Хънтър Байдън - син на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, на поста директор. Шел искали да разпробиват за шистов газ за 10 милиарда долара май бе.

Дебре де. Някой от платените може ли да обясни. Защо газта през Украйна трябва да продължи да тече на всяка цена и това е в полза на Украйна и демокрацията, а газта през България беше много недемократична и в разрез с евроатлантическите ценности?

хахахахаха е заради тия педеруги не построихме Южен поток сега сме в ръцете на тая мафия в Киев и Брюксел хахахахаха

Тъпотевици тъпотеизирайте тъпотевичарската !

МОЖЕ И ДА НЕ ПЛАШИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ ВСИЧКИ ! НО ДАЖЕ И КОИНТЪН ДА ИЗМЕНЯВА ВСЕКИ ДЕН ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ХИЛАРИ НЯМА ДА СТАНГЕ ПРЕЗИДЕНТ ! ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕ ЗНАЕШЕ КАКТО И В УКРАИНА КОЙ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ - ЗАЩО ПРЪСКАТ МНОГО ПАРИ ВМЕСТО ДА НАХРАНЪТ БЕДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДО КРАЯ НА ТОЗИ ВЕК (ПАРИТЕ СТИГАТ )

ТОВА ЗА ТЕМАТА ЗА ХИЛАРИ

Хубавото е че след 2019г руска газ през Украйна няма да минава и България няма да има руски доставки от тези кожодери.

Тогава ще правим метани на турците. Не че и сега не ги правим...

Е, анджак, де! Докато правим метани, може и да ни огрее нещо. Там дето слънце не огрява.

Ти си лъже щерев!Познаваш се по естествената простотия на путлераста!Руски газ ще тече по тръбите в Украйна и след 2019г.Защото нито Южен нито Северен 2 още по малко Турски поток ще има!Така,че миришете на Путин, ,прпоагандните''части и еякулирайте. ....

През 2019г. тези тръбопроводи губят смисъл. Украинската олигархия има още 2г. да цоца от това виме/тази година не я броим, тя почти изтече/ после край. Ще ги нарежат за скрап...

Това и се Опитах да обясня на 'наште' Тук...Дано Вие успеете !

Изградил си си лошо име, админче. Затова не искат да те чуят!

между обяснение и лъчкане има разлика

Я вижте колко коментара е направил оня с дървената глава само под тази статия ма сигурно е от дървените хохли ?

О-о ! -Опитвате се да се Правите на Тиранозавъра ли я, тов. З. А. Дунайски ?! ...то Аслъ - Толкоз Ви Е 'акъла' чингизлийски ...

Баце, аз пиша за оня с дървената глава, а ти се обиждаш ти сам ли се определяш на такъв ? Щом е така аз няма какво да добавя ти сам се определи, дерзай ...ха ха !!!!

Картинката в У Краина е пределно ясна. Корупция,престъпност на всякакви нива на общественото битие.Групировки и кланове.Свръх много незаконно оръжие.Паравоенни милиции.Олигарси.Централна Власт,която няма връзка с регионите. Амбициите на Запада!?-че те винаги са били само две.Икономическо превземане на територията и ресурсите й.И военно присъствие в предния двор на Русия.Нищо лично.Западът може и да финансира"проекти"в У Краина-всичко ще потъне в нечии джобове.Амин.

Невярно. -> Изцяло Ревитализирани органи на Реда/Сигурността ! -> ЗапочнаЛА Икономика/Бизнес ! -> проучвателна работа ЗА Съвместна (с Уважавани ) стокова борса ! НО ! - И частична Окупация от ДнешенКремъл +Свирепа кремъло-лубянкинШитска Подривна дейност Навсякъде.

Значи според теб Украйна е в разцвет .... те и в Булгарско май така ви казват, ама реалността всички я знаем.

лъчкащ корояд

Значи газопровода през Украйна е силно доходоносен актив, а този през България е руска зависимост... имам чувството, че света се управлява от идиоти.

Гледам че Си плачете за Вашите сълзи (към смеха) ...та да Ви помогна : - и Чий Е цитираният от Вас ?!

Вижте, Колеги Русофили... - вместо да се Опитвате да Ни губите времето с Всевъзможни Всевъзможности проДнешенКремъл --- Незабавно Започвайте да Мислите (Мислите !) Как Да Вспомогнете ЗА Намиране Решение на Укротяване на ДнешенКремъл ! (, че Нещата - НЕ отиват на добре)

Не щете ?! - ами Ваша/ваша-Ви/ви работа... --> Шлепове все Ще Се намерят.

шлепове за дървета винаги има

d4

Работата е ясна. След като и посланика на ФАЩ е бил поканен...

Порошенко като не "бута" бомбони и шоколади, само газта остана.

България-Украйна отношения ала NAFTA ?! - ЗА !!!

не ти е паднало дърво върху главата при тая сеч. къде прочете България че и Украина. Слагай каска бртчед.

"Вот где собака зарыта" Газта му е мамата!

Мдааа.... Все ми се струва че И Таип 'заигравката' Е отн. Същото...

Пояснение : - На(д)Водното-й Транспортиране.

Как става така, че украинците за две и половина годни започват да си оправят икономиката, а България за 27 години не може- въпреки, че и двете държави имат същите управници?

НаМясто !, отУпор !!! (Chapeau !)

Като слушам в нета украинско радио само по него и в главата ти се оправя икономиката.

Слушате ?! ... Вие ?! ... Вие Слушате ?! --> ама Така Си кажете де !

Явно не си разбрал иронията с която съм го написала. Това което написах илюстрира колко много лъжи и глупости можем да прочетем, поднесени като новини и факти. Ако икономиката на една държава можеше да се оправи за две и половина години то в света нямаше да има кризи.

Няма прозападни управляващи във вече бивша Украйна. Има фашистка хунта. Ръководена от САЩ!

Дир.бг - Учтиво напомня на Всички-Ни : - че И в Украйна - Има проблеми - че И в Украйна - тези Проблеми СА Неразривно-Свързани С ДнешенКремъл ...а 'наште' интернетчики задунаешки --> Сами Си навират таковата В таковата !

САЩ амбасадора, и той ли решава как "независима" Украйна да си управлява държавата?

...и да Се обърнем Отново към картата на Тази Планета, Колеги... ТА ! - Докъде наИзток Е Европа ?!

Пънчо, излъскай бастуна и си спомни за Коми - до там е Европа, бе.

Мурманск ли Имате предвид ?! (, щот Ако Отидем И до Владивостоккк ;-)

Ако в Украйна имаше фашизъм то голяма част от българската 300 хилядна диаспора щеше да се устреми към България, но днес българите там живеят на много повече български съхранили традициите и много български празници, които отдавна са забравени в самата България. Единици от бесарабските българи се залъгват да приемат българско гражданство.

Фашизмът в днешна Украйна е съвсем кратко временно явление.

Имам ограничени Директни контакти с Украинци/ки, а Доста с Руснаци/кини... НО ! - Украинците/ките СА Тези които Имат 100% Положително отношение към България и Нас-Всички.

Ако днес има някаква промишленост в Русия тя е благодарение на традициите от царско и съветско време създадени от цивилизована Украина. Ето защо откъсването на Украина от Русия е така болезнено за кремълските хищници, които по дивашки с военни, агресивни средства се стараят да я възвърнат, но всички съседни на Русия страни са добре запознати от историята колко грубо, грабителско и безпощадно е руското владичество. Украина е богата и с традиции в промишлеността и селското стопанство благодарение на повече от четвърт милион живеещи там българи. Изгонвайки московските пияни натрапници Украина е в състояние в кратък срок да се възстанови и изравни с водещите европейски държави.

"Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време." Ото фон Бисмарк / 1862 г./ - след като е бил посланик в Русия.

Е, то Остава са шлякнете че Вовката е И бисмаркианец...

Ама и си вярваш а??

Авторът пак прави внушение - този път че икономиката на укрофашагите се възстановявала. То и там е една кочина като в България - лапачката на олигарсите няма край. Народът - да го духа.

това си е поредна простия на алчните украински еврей

Целево ли слагате Редовно 'й' накрая при двойно 'и' ?! ...или Си Ви Е по материнската !

Колега/жке, то НИЙ за-едно служим на дедь Ивань...ц

Аха! Значи, в Украйна и Германия газопроводът на руски газ е "доходоносни активи", а в България е "поставяне под руска зависимост".

А РЕАЛНО е друго - хамерите се намесиха (синът на Байдън бе в директорския съвет и бившия премиер мин-р на Полша Квасневски ) на укрите ! и мислиха че има шистов газ в Донбас (но там няма нищо подобно ). ПАРИТЕ МОГАТ И ДА СКАРАТ И ДАЖЕ БРАТЯ. И АЛЧНИТЕ украинци си показаха циганията ! (Искаха хамерите да командват този газопровоъд и да имат полза от това)там където има хамери винаги има воина - мен ме учудва кога ще има и в б-я !!! ТОВА Е НАЙ ГЛАВНОТО - А ПРИЧИНАТИА Е В МНОГОТО РАБОТИЩИ ЗАД ГРАННИЦА (аз поне така мисля

Никакъв Мануел не е писал това, а някой например Матвей. Империаята на злото никога няма да може да преглътне, че демократична Украйна се откъсна от зловещата и хватка и се присъедини към нас, цивилизованият свят и още малко и да влезе в елитните клубове НАТО и ЕС обединяващи нас Елита на света. Днес благодарение победилата революция на гордостта Демократична Украйна въпреки проблемите с терористите от югоизтока заема своето достойно място в голямото европейско семейство и се радва на благоденствие просперитет и небивал икономически растеж. Ако не бяха ангажиментите към нас европейците Украйна отдавна да беше зарязала тази ръждива тръба напомняща за тоталитарното минало.

Щом си писал, че си от Карлуково, от мене +

"... в момент, когато украинската икономика най-сетне започва да се възстановява лека полека след две години на криза ..." Та така - Тя, украинската икономика Започнала да се "възстановява". И какво си е възстановила. Даже ще почне да "ЦъФти и да Върже". Това, кой го е написал - прекъснал студент поради слаб успех или някакъв ОФ "агитатор"... То даже качествената им "Немиров" почнаха да я продават в България почти на Безценица. Проверете ... Руснаците , как търпят това "държавно курве - храненик" все още, само Те си знаят...

Айде батковци украински граждани,свърши тая,свърши....:):))) Дотук с демокрации,просперитети,развития на икономики,свободи и справедливости!!:):)))) Време е да се дели лапачката между евроклоунските обирджии и местните им васали,а вие не сте предвидени на този епизод от серията....:):))) Нали ви включихме,когато требаше да се отепате,кво искате ся.....:):)))))))) пс. Само,че евроскапаняците правят отново сметки без кръчмаря!! От една страна ще им видят сметката алчните авери на Маккейн,от другата пак руснаците няма да оставят евроидиотите да се правят на пичове....:):)))))

Продажен евроазиятскиг...з обирджиите са твоите московски господари и слугите им!А със помощ от Европа Украйна ще се оправи и ще задмине Русия многократно!

stan_posta@

А дано ! Дано да настигне и надмине. Ако не Русия, поне България да настигне и да я надмине. Щото ние много, много не сме напреднали за 10 г. откакто се къпем в евра.

Млъкни едноклетъчно от цент и половина...:):))) Твоите господари не са ли те "осведомили",че твоето айкю се равнява с това на обикновената глина?:):)))))))))

Невярно. - Рошен - е по-Добър от Нестле Бегейское О-О-дъ. - Вниманието Към Украйна - е Отвсякъде Повече отколкото към задунайската незнамквоси. - Стандартът на живот В Украйна - е по-Висок отколкото у Нас.

На "Рошен",станиолите ги завива мармот,та затова.... Освен това,като е така,я да видим к`в е изводът,като кубинците пак,правят по- хубави пури от САЩ...:))))))))))

ЗАЩО Русия се отказва от този газопровод ? Защото освен че минава през укр -ка тер-я трябва и да се обслужва и натова Русия също даваше пари но хитрите украинци забираха тези пари и не праваха това което трябва да речем ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ всяка една лека кола ! А И ЦЕНАТА НА ГАЗТА ВИНАГИ Е БИЛА ПО НИСКА ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА И ВИНАГИ НЕДОПЛАЩАХА УКРАИНЦИТЕ -ВИНАГИ КРАДЪТ ! ВИНАГИ ОСПРВЪТ ТОВА С КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ ПАРИ !!!! СЪЩО ИМА ТАКЪВ ГАЗОПРОВОД В БЕЛОРУСИЯ НО НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ Е СТАВАЛО ВЪПРОС ЗА ПОДОБНО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В УКРАИНА

Поне научи български!

От кого да го научи? От депутата с 3.25 след повторната матура? Или от надписа Traffic police по българските униформи?

Ааа - значи Признавате че кремлино-лубянкинШитската 'търговия' с газа Е Мъртва ! - Сте Абсолютно прав !!!

Клавиатурите щракат, генераторите 'наши' въртят... - 'наште' Треперят за Смрадливия-им задунайски комат !

Е проект, който ще сложи край на азиат-болшевишкия въглеводороден шантаж. Г-жа Колинда Грабър здраво се е заела с нещата и проектът ще е успешен.

Абсолютно !

осъзнават как САЩисаните, благодарение на еврейската ФЕД хитро забогатяват! Срещу машинно отпечатаните, необезпечени с нищо хартишки-долари, обявени за световна валута, принуждават народите да им купуват хартишките-долари без златно покритие, за да могат да си купуват нефт газ ... и всичко останало, добито с цената на истински, къртовски труд...Добре са го измислили клановете Родшилдови..., Билденберги: чрез омаловажаване, пренебрегване на националните валути на страните, налагайки долара като световна валута за разплащане, да владеят и управляват Света! За това им служи измисления без покритие хартиен долар... Права е Русия: това трябва бъде спряно! Народите трябва да използват националните си валути в търговските си отношения, а не долара, ако искат да укрепят икономиките си и да не допуснат да бъдат опустошени, бедни, роби - управлявани от служещите на Дявола!

"ролята на Украйна като транзитна страна" ще свърши през 2019 г. Русия няма да транзитира през Украйна. Това значи минус 1 милиард долара за Киев. Още - минус 2-3 милиарда от бюджета, щото ще останат без газ и ще купуват скъпа енергия или по-скъп ривърсен газ от Германия. С две думи - удар по олигархията в Киев.

Кажи откъде Раша ще трансортира газ след като никой не и иска тръбите ?

През международната космическа станция.

КАЖЕ КАК ВИ ИЗПРАСКАХМЕ С ЕМБАРГОТО ЗА СТРОЕЖА НА ТРЪБОПРОВОДА КЕЙСТОУН В БИЙВЪРИТЕ :))))

Осведомен почитател на делото на отец Паисий! Не че биче ни Южен ни Турски поток!Като гледам и си мисля,че и Северен ,,не че биче'' и дори и дълго,дълго след 2019 година ще тече газ за Западна Европа!

Два аспекта, които Трябва да се Изкажат : А. Встрани от Нешестваните/Окупираните ДНР, ЛНР и Крим - Е Повече-от Нормално (по-Чисто от у Нас... Работни места... Ред и Сигурност) Б. ТроянскоКоние като у Нас - Ниц ! ...струва ми се че Балтийското Начало (което Е В Ход) - Ще тегли балтията на кремлино-лубянкинШитската 'търговия' И в Украйна (респ. Този вид компании - Ще станат Ненужни)

не папразно си ДЪВОСЕКАЧ - КАКВА ПРОВЕСИЯ ТАКЪВ И УМ

Говоря Учтиво, говоря със Данни НО ! - 'акъллиите' на 'наште' СА 'умници' диванни.

Украинците ще са поредния измамен от американските империалисти народ, също като нас.

като Западна Германия, Чили, Южна Корея, Тайван, Сингапур,...

Паисий

голямо сръвнение !!!! Сингапур - са един град 5 милиона. Южна Корея е така, щото има Северна. Тайван - щото има Китай. Зап.Германия е съвсем друга бира. Още примери? А без Крим Украйна не е интересна за САЩ.

Вие какво да не си падате по кървавите диктатури... само в Германия май имаше нещо като демокрация когато стана любимец на САЩ, нещо заради което американците принудиха над 70 държави да опростят немските дългове натрупани покрай Втората световна война.

още: Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Панама, Еквадор, Коста Рока, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, ... Много избирателно ги давате тези примери. Типично за пребоядисал се комсомолец, а сега "идеологично чист" евроатлантик.

на кадри в България, стартирана от азиат-болшевишкшя окупатор след 9.9.44-та нанесе непоправими щети на интелектуалното развитие на нацията с протежирането на посредствени нефелничета и сега генетично увредените им отрочета венцехвалят мужишки варваристан, комуто дължат социалния си статут, защото в едно нормално конкурентно общество щяха да метат улици и мият вецета.

+++...+++...+ !

А ГЕРБЕРАСТИЯТА СТАРТИРА ОТ ПЕДЕРА ФЕРДИНАНД САКСКОБУРГОТА :)))

Герберастията е също путлеристанска боза, намериха мутра която успешно лъже Запада, че е демократ.

А днес ни управляват отрочетата на селекционираните...

Т.е. продължава да властва рашистката креатура.

Хиляди плюса !!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ПЪРВИТЕ ФАБРИКИ КОИТО ЕВРЕИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА В БЪЛГАРИЯ БЯХА - ШОКОЛАДОВИТЕ МАЛЧИКА И СВОГЕ - СЕРДИКА ЩОТО ЕВРЕИТЕ ОТ ДАНОН , НЕСТЛЕ И ЯКОВ СУШАРД ИСКАХА ДА ПРЕБАРАТ РЕЦЕПТИТЕ ЗА ШОКОЛАД И КИСЕЛО МЛЯКО .... А НАШИЯ ФИН МЛЕЧЕН БЕШЕ КАТО ШВЕЙЦАРСКИЯ .... ЗА КИСЕЛОТО МЛЯКО - БГ РЕЦЕПТИТЕ НАПРАВИХА МАЛКОТО ЕВРЕЙСКО МОМЧЕНЦЕ ДАНОН - ДАНИЕЛ КАРАСКО СВЕТОВЕН ИГРАЧ :)))

МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ЧЕ ОСНОВАТЕЛЯ НА ДАНОН Е СОЛУНСКИ ЕВРЕИН И ОТ ТАМ КРАДЕ РЕЦЕПТАТА ЗА КИСЕЛОТО МЛЯКО .... А АНГЛИЙСКОТО ЖЪЛТО ЧЕДЪР СИРЕНЕ СЕ ПОЯВЯВА ЧАК КЪМ 1810-20 - МАЙСТОРИ ОТ БАЛКАНИТЕ ГО ПРЕНЕСЛИ :))) - АМЕРИКАНСКИ УЧЕБНИК ПО СИРЕНЕ 900 СТРАНИЦИ 2 ТОМА :)))

Какви кланове бе, алооооо????? Нали Майдауна беше, за да изгонят олигарсите от властта в Украйна????? :))))

За Украинците е важно да се демократори! Нищо че синчето на Джо Байдън се намърда в борда на най голямата им газова компания и е въпрос на време да я приватизира, важното е да скачат, че който не скача е руснак и путинист... пък и скачайки ще се затоплят и няма да имат нужда от путиновият метан- протести, русофобия, Маккей понички( те свършиха вече) и Евромайдан, това е бъдещето им

Разбира се че си прав.Нашите "демократи" скачаха по площадите и викаха-Кой не скача е червен, хохлите скачаха на Майдана и викаха, - Кой не скача е москал, той сценария е един и същ и от една и съща цицка бозаят и едните и другите !

студентските протести

Украйна краде газта на половина Европа идва зима те нямат пари и ще крадат още повече ....

и създаване на "демократична" законова анархия в държавното управление! Стъпка втора-масова приватизация добива и експлатацията на всички енергоносители и стратегически суровини! Стъпка трета-изкупуването от западни кампании, предимно американски, немски, английски и френски, на приватизираните от майдановците държавни активи на Украйна! Стъпка четвърта - безжалостна експлоатация на природните и други икономически даденост на Украйна и довежзането й до състояние на безпомощност, както нас например! Стъпка пета - заличаването на държавата Украйна от политическата сцена на света и оставането й като географско понятие в новата световна държава управлявана от САЩ в системата на новия световен ред!

Крайна получава по 1+ Милиарда Долара годишно Русия !? И така до 2018 година ..после Няма ! А Борисов,ГЕРБ и Плевнелиев вместо да вземат тези пари от Транзит на Руска газ чрез Южен Поток ... ГЕРБ Прецакаха проекта и Защитиха Интересите на Украйна ,на Байдън и на САЩ !! Със Загуба за Българските Интереси ??!! Защо бе ГЕРБ ? Защо бе Боко ? И искате Още власт ?

украинците се вкараха здраво в капана.Почва да лъсва истината че Украйна ще затъва още и още.След мащабната приватизация тези едва се съвземали.Мале какво ги чака мале как ще пищят от глад и мизерия.Не трябваше да се делят от Русия ама блясъка на запада е впечатляващ ама така или иначе ще съжаляват горчиво за грешката си.

Този милиард Русия или по точно Путин и приятелите му ги дават на Украинската олигархична мафия!Затова Путин започна войната в Украйна,но се ус...а! На България беше отредена ролята да бъдес тригана до кожа в продължение на тридесет години и после пак!Добре,че Макейн срита Орешарски в кокалчетата и за отмъщение Путин ОГРАБИ КТБ!

Умното си е умно. Наяде се с лайна и от козяк награда ще получи.

Бре маааму му стара, украинската икономика се възстановявала....брех ма откъде черпят тези хора тази информация ? Аз се радвам че ние не сме последни вече има и зад нас! Украйна усилено тръгва по нашия път но с по бързи темпове защото там си имат не няколко а доста олигарси и немогат да разделят и "приватизират" всичко, та им помагат и от вън !!! А що се отнася до газа руснаците казаха в прав текст че след 2019 транзитен газ през Украйна няма да тече, и ако го зпазят хохлите ще гризнат още едно дърво.

А пък според споразуменията, сключени с Европейския съюз, Украйна трябва да раздели Нафтогаз и Укртрансгаз, за да нямат един и същи собственик - държавата.

Жалко за избитите невинни. Само идиот би си помислил, че руснаците ще позволят на шепа кравари да сложат ръка на газопреносната система в Украйна и да разположат оръжие на нейна територия.

.Когато Русия се оттегли от Украйна остави над хиляда украински предприятия .Всичко това е прилапано от върхушката на САЩ.

Ама не им послужи. На тези предприятия не могат да се произвеждат самолети или оръжие по американски стандарти. А за да произвеждат по руски стандарти им трябва лиценз от Русия. Така че - ядец!

А защо не се споменава нищо за Хънтър Байдън, сина на Джо Байдън, който също се включи в газовите далавери, но ако руснаците отклонят газовите доставки за Европа през Украйна, всички остават на сухо.

Факти: На Путин му остана само Украински поток и Сев 1 Майданът победи руснаците Украйна се създаде като истински независима дтржава, 42 милионен икономически колос, враг на Русия Русия ке падне

Много грешиш ;) На Путин му остава газта, а на нас - усраинският кочан, пардон, газопровод ;) Накрая Русия ще си направи прословутия хъб на СВОЯ територия и ще заяви - газта се предлага ТУК на тая цена, на който му трябва да се оправя нататък!