В Донецк остава напрегнато, в Киев премахват барикадите

Рано тази сутрин украинските сили са превзели град Красний Луч в Луганска област и така Донецк и Горловка се оказват напълно обградени от армията на Киев.

Обратно в новината

Коментари - В Донецк остава напрегнато, в Киев премахват барикадите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мирно протича премахването на Майдана? Цялата площад вчера гореше, строителна техника беше превзета от майдановци.

Е, нема такава държава Крайна. Нещо ,като Макетата на Балканите

Слава Украине!

Героям слава!

Каква "слава", бе?! До сега ВСИЧКО, което се случва е СРАМ и ПОЗОР!

само с чепата тояга рашените ще се върнат в ГУЛАГ!

Турченюк твърдеше, че е храбрата украинска войска е превзела Красний луч и Горловка преди 6 месеца. Докога ще ги превземат тези градове и села ????

Опълченците са отстъпили от Саур Могила заради изчерпване на боеприпасите. В последните етапи са водили боеве с противогази заради нетърпимата миризма от стотиците мове войници застлали с труповете си склоновете на Саур Могила... Мове войските от южния котел са направили "просмукващ" пробив през линиите на обкръжението. След като се оказва че в колони или масирано нападение не могат, са изоставили или унищожили цялата си техника и на малки групи от пет до осемнадесет души са пролазили между опълченските дозори. От 72 механизирана бригада са се измъкнали 467 души; 24 механизирана бригада 473 души; 51 механизирана бригада 136 души; 79 аеромобилна бригада 369 души; ... 3427 души не са успели да преминат обкръжението и нито са в огнища на съпротива, нито в плен и се водят безследно изчезнали... което в общи линии означава най-вероятно убити, дори и според мове командването.. В плен на опълчението са попаднали изправни над 70 единици бронетехника и 18 реактивни миномета БМ-21 град и неустановено все още количество други артилерийски системи... Още пленена техника е в процес на ремонт и прибиране... Част от освободените новорусийски войски заети до момента с обсадата на южния котел са спомогнали за връщането на Красний Луч, Хрусталнъй и Вахрушево отново под опълченски контрол като по този начин връзката Донецк-Луганск е възстановена...

моля ти се с кое ОКРЪЖНО ти спуснаха тази информация е аз да започна да лая ?

Това от СовИнформБюро ли е ?

От заглавието разбирам че под война в "свободниата" бг журналистика се разбира остава напрегнато ... нищо не ни е като хората вече .

Ами те доста от хората на Майдана , са с военни дрехи? Важното е да няма много пострадали и всичко да се успокои. Напоследък никой не знае какви са тия хора дето се подвизават по Майдана. Хората дето бяха там, първи отидоха на фронта. След тях дойдоха криминални, бездомни и се настаниха там.

Браво на украинските сили- трябва да прочистят унитарната украинска територия от руските терористи.

основно мрат!!! Но нищо скоро ще ядат лангата на руската Мечка! ХЕХЕХЕХЕХЕХЕХ СКОРО ЗАПОЧВА РУСКАТА ХУМАНИТАРНА МИСИЯ!!!! И ПОЗНАЙ КАКВО!!! В ЧЕЛНИТЕ КОЛОНИ ЩЕ СА Т-90!! МУХАХАХАХАХ

Отличителна черта на терористите, е че убиват мирни жители. Следователно терористи са власт-имащите в Киев, които посредством армията си, избиват мирното население на Донецк. За жителите на Донецк, не съм чувал да са извършвали терористични атаки. Ако имаш информация за противното - сподели я.

анонимен

Руските терористи преди време предупредиха, че ако властите не спрат ато, то руските терористи ще ИЗБИВАТ ЗАЛОЖНИЦИ И ПЛЕННИЦИ! Това Е ТЕРОРИЗЪМ според всички определения за тероризъм...

В Луганск терористите раздават откраднатото от супермаркета Метро като хуманитарна помощ от Русия. Само ,че забравили да махнат чантите с надпис Метро.

Браво юнаци, мачкайте червената комунистическа сган

Украински пилот виртуоз на Су24. Лети на 25 метра от земята. watch?v=XAMRTofGDto

В Лвов са започнали да събират хуманитарна помощ за рускините: прашки и секси гащички, които са забранени в Русия секси сутиени, които също са забранени в русия Други вносни американски стоки, прогнили от капитализъм, забранени в Русия

много акъл има у вас протестърите.елит с една дума....

За рускините не знам ,но тези голи задници украинците борчовете май ще им плащаме и ние.Така че си мисли дали няма да останеш по гол задник и без бикини заради тези хахавци.Рускините са готини мацки от където и да ги погледнеш с или без бикини и прашки.

Много джавкане тук, много анализи, а е толкова просто.Какво става ако утре осъмнем с новина,че Путин просто е влязъл и превзел Украйна? Слага си негови хора по власта - има достатъчно такива от размините райони - и точка.Кой какво може да му направи или да се противопостави, се пита? Че той вече го направи с Крим.Добре, ще има санкции, но русанците са свикнали с това.Може би изчаква, за да види развитието, а пък и сегашният хаос и мизерия да стигнат до крайност и народа в по-голямата си част да се отврати/измори от случващото се. Тогава когато Путин влезе и въведе ред и държавност отново, хората ще го чакат като маана небесна - не Путин, а реда и държавноста - ще са безумно щастливи да се върнат към нормалния живот...и ще са зад Путин и Русия.

Никакъв шанс за такова развитие. Украинците сега мразят руснаците в червата. Нека Путин им прати пушечно месо. Ти каква армия ти трябва да завладееш Украйна? Знаеш ли или само си говориш тъпотии? В момента терористите владеят под 1/5 от Луганска и Донецка област?? Путин няма армия за да завладее 40 милиона украинци. Той да влезе тогава ще го посрещне ГрАД, Ураган, Смерч и други приятности. Много лесно се обстрелва голяма колона. Там нищо живо няма да остане. Той не може да въведе държавност в Русия , че в Украйна ли??? Голяма част от Украйна няма никакви проблеми и си живее добре и в момента. Путин няма никакви основание да си мисли каквото и да е.

За какво му е фалирала Украина, в чиято икономика трябва да се налива?! Те отчетоха средствата, необходими само за Крим... виж сам колко струва без моста.

"...Кой какво може да му направи или да се противопостави, се пита? Че той вече го направи с Крим..." Путин не се ли притесняваше от разширението на нато? Просто нато разполага засилен контингент в Прибалтика,Полша, Румъния, а и Финландия е съгласна с натовски войски и всички заедно започват учение на 50 км от полско- руската граница. Руснаците и путин ще получат масово инсулти и инфакти от това учение:D

Украинската авиация е унищожила бронетанкова колона на терористите около Горловка. Друга военна колона е унищожена около Антрацит. Язък за руската "помощ" на Русия за терористите? Докато влезе и украинците е правят готова за металообработващите заводи. За рециклиране.

коя авиация не разбрах ? селскостопанската ли ? защото друга не остана

Ами върви се разходи с колона на терористите в Донбас и ще разбереш. Самолети има не се притеснявай.

Добре,ти и укрите сте номер 1.Айде успокой се и си пий лекарствата.

той е номер едно.после са укрите

Така.Да оставим настрана съществото по-долу,новините са добри-Красний Луч е напълно очистен от укри,които са понесли тежки загуби при атаките си.

Ха ха ха, И кой го е очистил? Казаците дето са бягали от там като зайци?? Стрелок е потвърдил загубата на града. Пък ти си плямпай глупости. 15/15 за теб!

Ярош го каза.сега коломойски ще отвинти кратуната на порошенко за майдана.или на кличко.или и на двамата.все тая

Ами терористите сами казват загубихме този град, за да могат после да кажат че са го освободили отново. А то в града украинци въобще не са влизали!! Тактика на терористите, за да поискат Русия да ги спасява.

Ню Йорк. Американският посланик в ООН Саманта Пауър днес обвини Русия, че иска да си послужи с хуманитарната ситуация в Източна Украйна, за да задълбочи намесата си в региона, предаде AFP. Утежняването на условията за живот на мирното население около Донецк и Луганск трябва да получи отговор, но не от тези, които създадоха тази ситуация, заяви Пауър. Помощта трябва да бъде изпращана от хуманитарни организации, които имат опит в това, а не от Русия, заяви още тя. Всяка допълнителна намеса на Русия в Украйна ще бъде напълно недопустима и ще бъде считана за инвазия в Украйна, посочи посланикът на САЩ в ООН.

сигурно има и сателитни снимки

Киев. Заместник-ръководителят на украинската президентска администрация Валерий Чалий заяви, че Украйна е успяла да предотврати въвеждане на руски войски на своя територия, предаде Укринформ. Под вида на хуманитарна помощ Русия се опита да въведе военен контингент на територията на Украйна. Струпването на войски на границата бе забелязано и от нашите западни партньори. Президентът Порошенко проведе разговори с държавния секретар на САЩ и ръководството на Червения Кръст. Пресичане на границата от страна на така наречените миротворци ще бъде считан за акт на агресия, заяви Чалий.

От украинската армия и селски пъдари не става

Само дето громят всеки ден частната армия на Путлер. Нали. Които имат всичката техника която има една редовна армия. Но и това не има помага. И всичката техника която им праща Русия пак не им помага. И това ,че Русия обстрелва вероломно и подло Украйна пак не спира украинците.

този психясал тип си намери аудитория.не му отговаряйте и след малко ще му омръзне и ще спре.

Така ли оххх и 51 и 31 и хахаха?

Нека живее.Ако умре от глад Сорос може да намери някой по-умен

Явно Русия няма достатъчно уран: Сидни. Правителството на Австралия разглежда възможността за забрана на продажбата на уран за Русия, предаде SBS. Ние разглеждаме въпроса какви допълнителни действия можем да предприемем, в рамките на разумното, в плана на засилване на санкциите, наложени на Русия. Сред възможните нови санкции е забрана на продажбата на уран, заяви австралийският министър на финансите Матиас Корман.

Явно си много кух Русия има уран за 100 години напред

И защо си купува след като има??? Не е логично. Явно няма.

ама защо му отговаряте на това същество-бегееца.то това си търси.убийте боклука с мълчание :)

Донецк. В събота сутринта украинските правителствени сили са превзели град Красний Луч в Луганската област, в резултат на което бунтовниците в Донецк и Горловка са се оказали под пълна обсада, предаде РИА Новости. Казаците избягаха в града остана само един малък техен отряд. Случи се това, за което предупреждавахме групировката на войските на Новорусия в Донецк и Горловка са напълно обсадени, се казва в съобщение на силите, които се бият срещу правителствената армия в Източна Украйна.

и после украинските войници бягат в Русия да се предават на бабите по селата срам !!!

Това беше тактика и всички вече се върнаха в Украйна. Само 5 войника Русия държи като заложници: Москва. Русия е задържала петима украински войници, заподозрени за извършването на военни престъпления в Източна Украйна, предаде AFP. Войниците са преминали на руска територия в понеделник заедно с още над 400 украински военнослужещи. Москва заяви, че те са се предали и не са искали да участват в сраженията, докато Киев твърди, че войниците е трябвало да бият отбой поради липса на боеприпаси. Руски следователи са разпитали войниците като свидетели на предполагаеми военни престъпления. В Русия присъдата по такива обвинения може да достигне до 20 години затвор. Но няма да им се отвори парашута на руснаците. Ще пуснат и тия петимата.

Да сдават оръжието и готово, иначе бой до край: Донецк. Опълченците са готови да прекратят огъня, за да не се допусне разрастване на хуманитарната катастрофа в Донбас. Това заяви в събота премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко, предаде РИА Новости. Ние сме готови за прекратяване на огъня, за да не се допусне разрастване на мащабите на хуманитарната катастрофа в Донбас, допълни той. Обстрелването на градовете от терористите е основната причина за катастрофата там. Всички жители на освободените градове разправят как терористите сами обстрелват мирното население. Украинската армия не обстрелва градовете, но те много добре знаят ,че терористите ползват гражданите като жив щит.

хаха,колко си жалък.не си сложил кавичките,за да се различи докъде е цитата и откъде започва твоя личен бълвоч.мнооого си жалък,байно....

Мисля ,че се вижда много добре празния ред оставен отгоре и отдолу??? Ти сляп ли си? Средното е от агенция Фокус, другото е мое.

Пилота на сваления Миг29 , е минал 40 км в тила на терористите и излязъл сам на украински блокпост. Браво на героя.

паднал е при своите директно.абе ти сериозно ли мислиш че някой ти вярва на глупостите?

Падна преди два дни?????? И едва днес се е върнал. Терористите даже пускаха дезинформация ,че са го пленили. И как ще падне при своите, след като е свален на вражеска територия??

Тепърва ще се напрягат.

Стрелков съобщи: Руските войски освободиха Луганск и Донецк, така така, вече са в Киев, утре да се готвят Рига и Варшава, Берлин, Париж и Лондон В паралелната реалност на Гиркин всичко е по-различно ХА ХА ХА

Боже,намерил се кой да намеква за психични разстройства-посмешището на форума...

Иди провери кой бяга

Дир,давайте малко по-актуално инфо-Красний Луч е взет обратно от опълчението.Саур Могила също.

колко актуално? колкото разрешат от Козят - толкова

Съобщението за обкръжението е подадено точно от главореза гиркин, а не от АТО.

това да не ти е първата световна?първата сводка е 5-6 часа преди втората,която аз давам нука!ти имаш ли представа колко са 5-6 часа в сегашната война?дир е назад с материала...

Взет е друг път. Терористите бягат. До Саур Могила украинците са взели още едно възвишение.

Кой го е взел обратно??? Казаците които са бягали от него като зайци?? те ли са го взели обратно?

лоша ноина. един от наи-добрите агенти на москва в дир.бг е попаднал в плен на украинската армя и не одговаря.

загубихме агент 007

Армията на бивша Украйна, заедно с частните фашистките батальони на олигарсите, започна артилерийски обстрел на кметството в Киев, с цел да избие до крак майдановците, контра-майдановците и реконтра-майдановците!!

Тъпотия!

Фатката е много проста. Добрият Яйценюк спира газа и нефта от лошата Русия за Европа. Добрият Обамата казва, че за това са виновни лошите руснаци и брутално притиска Европа да купува газ и нефт от добрия Сащ. На тройна цена, разбира се.

още по-просто е. украина казва на русия и москва пошли на х..,ние сме в европа,на путин му казват ако се месиш ще има бои през палците, единя крак на руската икономика е отрязан и путландия дори не е бензиностанця.

след което Путин натриса еврогейците с бухалката отзад и Руина престава да съществува....

трудни моменти за моше номер едно в кремал. настапи мотиката за голяма радост. краият ще баде много интересен и затова никои не се наема да го коментира.

ДНР и ЛНР викат за помощ. Ако Путин не нападне Украйна, тези са на кайма.

какото и да пишете путин е путник- заминава си мошето.

Украинската армия е правзела Украински град. Нито дума за Руска агресия. Тогава защо са санкцийте?

Ами, защото в превзетите градове е пълно с чизмарски "доброволци" от спецназа.

Чакай малко, там хората са си "ватници" и за с ватенки и ботуши (ако искаш - сапоги) и не се срамуват от това, тези с чизмите са доста по на Запад.

Т. нар. съботник посети и кметът Виталий Кличко, както и украински депутати. Активистите на Майдана не оказват съпротива и операцията протича мирно. - те активистите тепърва че им апва баничка д-то))))

путлер прави сериозна чистка по москальските върхове, включително и военните ? Имало ли е заговор срещу диктатора ???

И какъв е извода? :):):)

Просто и по-младите генерали трябва да видят Западна Европа.

Еретик!

Във връзка със споменаването на имената на олигарсите в Украйна, преди няколко дена попаднах на материал в който се твърди , че забягването на Игор Коломойски н Швейцария е камуфлаж ...в този материал се твърдеше , че той вече не е в света на живите ...може и да не е истина , но си струва тази новина да бъде коментирана))))

баце, явно си млад човек, симпатичен и потомствено всеотдаен на каузата на коминтерна или информбюро, както по-ти харесва, но не си изучавал историческия материализъм, в частност тезата за базата и надстройката, та дали е жив или не, нема никакво значение, природата празно място не търпи, или както е рекъл поета - що значи тук некаква си личност, та влез нета и прочети за базата и надстройката, та да можеш пълноценно да си обясняваш и прогнозираш световните събития.

туй бившите ЗКПЧ-та сте голяма работа. Отърване нема от вас. И сте предадни от заплата до заплата. Кво да влиза в нета, та да прочете нещо "адаптирано" от някой като теб.

Бе ти го разби младежа!! Той не е чувал такива неща!!Той само е попивал за героизма на дядо си,който е обикалял с червена лента на отрядник-доброволец по улиците.А също така се е радвал на зелените чорапи на татко,както и на кафявите ръкавици на татко.А татко носеше безплатни купони за стола на МНО!!Славни времена бяха.....и Москвич 412Д се купуваше само след 4 години чакане.(нищо ,че нямаше санкции):-))),и резервоара винаги беше пълен с оцветен държавен бензин,откраднат от ГСМ на МНО...

историческия материализъм, в частност тезата за базата и надстройката... имаше такива лафове но бяха в съвсем друга сфера на диалектиката-)

VIPER

Варшава иска Съединените щати да отворят пазара си за полските ябълки, засегнати от руските санкции. Хахаха ама тези вярват ли си..... Европа не дава ли компенсации бе американски подлоги? Сега се молите на покровителя си а? Ама той ще ви покаже среден пръст , както го показа на цяла Европа... Никой не обича дупедавците

Никаква милост за терористите! Вън руснаците от демократична Украйна!

в тоя дух май е време да пратим изтребителите да разпердушинат Сокола и барбекщто му,а след това да облетят Кърджали

това и прави ама виж че не я пускат

бунтовниците водят сражения на бойното поле срещу редовната армия и това е така защото армията обстрелва градовете и селата им с артилерия, бомбандира със самолети,т.е.армията е дошла при тях а не те са отишли при армията и въпреки това незаконното правителство упорито ги определят като терористи въпреки че убитите от тях са именно нападащите ги украински войници на държавата терорист Уикипедия: тероризъм-"Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, като за тях това е алтернатива пред директното обявяване на война. Държавите, които подпомагат или се занимават с използването на насилие срещу обикновени граждани, употребяват неутрални или положителни думи, за да характеризират своите бойци като например борци за свобода, патриоти" Ако хората от Югоизточна Украйна са терористи то защо не действат като такива,защо не залагат бомби и не взривяват майките,сестрите и децата на украинските войници в Киев и Западна Украйна