Украйна изключи за няколко часа електроснабдяването на Крим

Украйна изключи за часове електроснабдяването на цял Крим. След преговори Киев първо възстанови ограничено количество ток, а след това поднови подаването.

Обратно в новината

Коментари - Украйна изключи за няколко часа електроснабдяването на Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наскоро оценка за събитията даде и руският политически ас Владимир Жириновски, който призова украниците повече да не бъдат смятани за "братски народ": "Те са наши врагове. Всички онези славяни - българи, сърби и западни украинци, които заедно с фашистка Германия тъпкаха нашата земя, нима можем да ги наричаме "братя"? За какво са ни? Отдавна да са се споминали, ако не ги бяхме подкрепяли", заяви Жириновски.

Защо е споменал сърбите? Та те са най-верния съюзник на Русия! А ние сме също "Братя", нищо, че 2-3 % измекяри врякат и квичат за САЩ!

Руснаците да не отидат за 9 минути да си пуснат тока в киев.

Крим ще разбере колко е тъмно в мечи гъ....!!!!

Боже господи, колко сте глупави!

Украина скоро няма да има какво да изключва. Нека си поиграят, докато все още са на някакъв енергиен път. Между другото, с тези демонстрации, скоро никой никъде няма да ги иска - колкото и закона да приемат. Не е първи 'бъзик', и не са започнали от Майдана. (за тези, които не са в час: токът към Крим не е безплатен)

дали има демонстрации за ел.енергия, но преди два-три дни е имало пред тяхната Рада демонстрация от хиляди недоволни граждани, която естествено не беше отразена по никоя медия.

руски войски окупираха територии от Украйна В районите на Украйна в които руски войски подкрепят сепаратистите се намират основните предприятия за добив на въглища от които се добива 40% от украинската електроенергия. Защо Украйна трябва да осигурява комфорт на окупаторите ?!

Защото и се плаща за това .

Смешник

Бай ти Ганя пак умни приказки говори.. само вас забравиха да ви питат Украина и Русия.. повече от половината население там даже не знаят къде се намира държавата ни..

ха сега измери колко са 30 000 км

Когато си предплатят тока ще имат осветление..Както руснаците с газЪт.

С ГАЗА

за газа, тя си плащаше борчовете за удоволствието.

"руският премиер Дмитрий Медведев обясни, че Крим получава около 80% от електричеството си, 85% от водата си и голямата част от газа от Украйна." Та може ли сега да ми обясни някъде, къде се намира Крим в Украйна или в Русия?

Аха, в Русия :) Инфраструктурата и е такава, но това ще се промени, търпение драги :)

Крим е в обкръжение и то тотално. Както Калининград. Освен да им правят мост китайците, но не е сигурно с какъв статут би бил мостът - на дружбата, на конфронтацията или нещо друго...Щото Азовско море не е само руско езеро.

и какво ми говориш за християни бе кавал? сигурно само в реката са живели.. на наколни жилища... гръмни се ти бе кавал. прочети малко повече освен историята си от училище. виж колко Българии е имало и дали не е имало на Крим. Тоигава дори Русия е нямало.... А за инфо - идват от ПАМИР... иди сега на картата и намери къде се намира тази планина... и в коу държави е.... ще се изненадаш...

Русия праща ток на Крим и плаща на крадливата окраина транзитни такси..... ама така е в евроатлантическия свят.

В евроатлантическия свят е - пишеш против евроатлантическия свят и отиваш да си спиш спокойно. В евроазиатския свят пишеш нещо против евроазиатския свят - два часа по-късно ФСБ ти разбива вратата, разбива ти устата, вкарва те в УАЗка и повече никой не чува за теб. Аз лично предпочитам евроатлантическия свят, а ти защо си тук, а не в евроазиатския - не знам!

от руската колония и не смее да си каже мнението самостоятелно.

НО ТОКА ВАШ!ТО ДА БЕ САМО ТОКА ДА ГО ПРЕЖАЛИШ АМА ТО И СОЦИАЛНИТЕ ПЛАЩАНИЯ ИСКАТ ДА СА УКРАИНСКИ И ВОДАТА ОТ ТАМ И КАКВО ЛИ НЕ!АМИ ТО ОТ ЗЛАТНАТА ОРДА КАКВО ДРУГО ДА СЕ ОЧАКВА?!КАКТО СЕ КАЗВАШЕ У НАС ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ АЛЬОША ВАШ НО БЕТОНА НАШ!НИЩО НОВА ПОД СЛЪНЦЕТО!

Къде това бе! Крим е в РУСИЯ! Какви соц плащания, какъв ток да се плаща? Те си го плащат!

ИМАХА ПРЕТЕНЦИИ ЗА ТОВА КАКТО И В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК!

Щерев, съвсем се побърка... бедния. Не ти е лесно.еееехехех...

Весело посрещане на Рождество Христово на сите бугари! Нека бъдем по-добри, по-задружни и много повече българи!!! И нека никой не забравя, че Коледа и Бъдни Вечер са официални празници след 89 година... за справка на привържениците на дед мороз и подаръци на нова година. Весело и ...умната!

КОЛЕДАРИ И СУРВАКАРИ ОБИКАЛЯХА И ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА ... А 14 ФЕВРУАРИ СИ БЕШЕ СВЕТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН А НЕ ПРАЗНИК НА ГЕЙОВЕТЕ :)

САМО МЕКЕРЕТА ОТ ДОТ И ДОНОСНИЦИ ДА ПРАВЯТ СПИСЪЦИ С УЧАСТНИЦИТЕ ПО ХРАМОВЕТЕ!Я МИ ОБЯСНИ ЗАЩО ДРУГАРИТЕ ЦЪРВУЛАНКОВЦИ САМО У НАС ПРОМЕНИХА КАЛЕНДАРА НА ЦЪРКОВНИТЕ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ 1968 ГОДИНА ТА СЕГА ЧЕСТВАМЕ РОЖДЕСТВО С КАТОЛИЦИТЕ И ВЕЛИК ДЕН С ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНИТЕ?

Я се гръмни бе. Прабългарите и те ли са били християни? Сигурно Тангра е бил християнски светец. Половината са мюсюлмани половината християни. зависи къде живеят и какво им се е случили за 1300 години. Ти знаеш ли един ПРАБЪЛГАРИН който да е бил християнин? Селяк.

сте прав, но защо ми се струва, че преди 1300 год. не имало нито християни, нито мюсулмани? Та спора е безмислен, относно религията, а не местонахождението. Та бива да четем повече история наистина и кога исляма навлиза по тези земи.

българи такива...

ПУТИН ПЛУВАЛ В БАСЕЙНА И ОТ ФСБ НЕ ИСКАЛИ ДА ГО ОБЕЗПОКОЯТ .. ИНАЧЕ ТОКА В КРИМ Е ЩЯЛО ДА ДОЙДЕ 2 ЧАСА ПО-БЪРЗО ... ЗА ЕДНО ОБАЖДАНЕ ДО МЕРКЕЛ МУ ТРЯБВАТ 15 МИНУТИ , А НА НЕЯ , ДОКАТО ПРЕВЕДЕ ТАНКОВЕ И ВДВ НА УКРАИНСКИ - ОЩЕ 20 МИНУТИ :)))

колко ли е дълбок този басейн, за да не удави малкият мук??? След 1,5 м дълбочина става опасно

НЕ ВАЖНО КОЛКО СИ ВИСОК А КОЛКОТО ТИ Е ГОЛЯМ ... БАТ БОЙКО 3 СЕДМИЦИ ВЕЧЕ РЕВЕ СЛЕД КАТО МУ ВКАРАХА РУСКИЯ ПАТОК :))

имаме си руски миндил гяур който е тука за да се докаже пред господаря си. Момченце... това е БЪЛГАРИЯ!!! Българси форум. Като не ти харесва "циганизираната и мизерна територия на която живеем" - марш при господаря си.

ПУТИН ЩЕ ОСТАВИ И РУСИЯ НА ТЪМНО. ПУТИН ЩЕ ЗАГРОБИ РУСИЯ.

така и се пада на тая пропаднала държава с мужишко население, а са сложили ръка на най-богатите ресурси на света

коя е по-велика нация - Русия която с толкова ресурси е последна по производство или Японя която няма грам ресурси, а произвежда като замаяна??? странен начин имаш за мерене на нациите. сигурно Ю.Африка е най-великата защото има големи ресурси на диаманти.... смешник.

руснаци, украинци - все една бира, съвецка му работа, добре че ние се откачихме от гетото и се присъединихме към белите държави

БЕ ТО И НИЕ БЯХМЕ САВЕЦКА РАБОТА, ХАХАХА

ПУТАНИТЕ СА ОЩЕ САВЕЦКА РАБОТА, ХАХАХА

бяхме под съвецки ботуш, но вече свърши тая, сега сме свободна европейска държава

научи малко история преди да балвичиш глупости. Или си мислиш че Хан Аспарух е роден в България?!?

в днешна България, но пък има вече неоспорими доказателства, че български племена се населявали и днешните земи на Иран. Общи символики в шевиците и много общи думи, запазени до днес. Добрата новина е, че е имало Велика България, доста повече от колкото си мислим. Лошата е, че вече я няма и се обръщаме срещу корените си. Ама така е. Когато минат няколко кръстоносни похода и няколко империи през теб да те "облагородят" корена се губи и остава историята, колко си бил Велик. Да, ама не. Все пак "кръвта вода не става" и колкото на някои да им е неприятно, този форум показва българина на коя страна е. Не е политика. ЗовА на кръвта е, а тя никога не лъже.

Ревахте ли за руснаците - ревахте. Марширувахте ли за тези който ви правиха режим на тока - марширувахте. Двуличие ли е това - двулие е. ФАКТИ!!!!

НЕЩАСТНИКО ПРОДАЖЕН, КРИМСКИТЕ ТАТАРИ СА БЪЛГАРИ.

Блядовете не могат един кабел за ток да пуснат до Крим ,тръгнали Южен поток да правят..ха..ха.Жалко за хората в Крим че станаха заложници на руските терористи.....Без да могат да пътуват по света,без вода и ток,без Родина-Украйна.

ВСИЧКИ ТРЪБИ И КОМПРЕСОРНИ СТАНЦИИ СА ЗАПАДНО ПРОИЗВОДСТВО, РУСИЯ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА НАПРАВИ НИЩО.

Искаш да кажеш, че вожда на партият Тато е продавал ток на турците. Искаш да кажеш че комунистите са въртели "алъш-вериш" с поробителите? А какви доказателства имаш за това? Твоята чесна дума? Дума на комунист? Чиста а и проста като милиционер? Да не сме продавали накрая на САЩ? Или и до там ще стигнеш?

колко си бос.. Това, дето го виждаш, че хвърчи, не мисли, че се яде....

Прости журналя - токоподаване...

Крим е Русия, набийте си го в тъпите евроатлантически чутури. Скоро почват да теглят подводен кабел и зависимостта от Украйна се прекратява, ха-ха

до няма и 5,6 години и кабелът ще е готов...ако има рубли...т.е. доларес, нали ватенките нямат доверие на хартийките си

КРИМ Е БЪЛГАРИЯ, РУСКА ПОДЛОГО.

ГЛАД, СТУД И ТЪМНИНА ЩЕ ИМА НАД ЦЯЛА РУСИЯ, ХАХАХА

сега да не би да е различно?

Maй си се объркал - Русия транзитира ток през Украйна за Крим ... Украйна е в жестока енергийна криза ;)

ТЕ МНОГО СКОРО И В МОСКВА НЯМА ДА ИМАТ ТОК, ХАХАХА

Абе руски подлоги. Значи като Украйна спря тока за 1 час урИвахтИ отралъка. А когато КПСС-БКП ви държеше на режим на тока 2 часа има 2 часа няма за да може България да продава ток на Русия, то ходихте и манифестирахте в тяхна чест. Ама, че сте двуличници.... КПСС-БКП, КПСС-БКП. УРааааа

ток за Русия? По-смешен виц не е съществувал. Ха-ха-ха Тока се продаваше на Турция, сега колелото ще се завърти, като стой, та гледай.

Сега па го пусна. Нали, го беше спрял? Вижте какво, укри, не разбирате ли, че без матушка Рус сте едно нищо?

те руснаците се молиха 1 час и путин обещава обещава... как да не се смилят над бедната му душица.

Добро решение на украинците.Да си спомнят кримчани(които не са виновни че руските терористи и нашественици ги заплашват с оръжие) как се живее под руски ботуш.Това беше известно като режим на тока.

като всички комунисти държави, не православни

Bell

Не всички православни държави празнуват Коледа на 7 януари, защо лъжвеп, москалска к*рво? Датата на Коледа зависи по кой календар се празнува, през 60-те години нашите владици приемат новия стил. Това НЯМА обшо с католицизма, неграмиотник вмирисан.

обаче има някои безбожни държави, които си дават подаръците на нова година и дед мороз им е техният Дядо Коледа

Русия е с по-голяма вяра от католическите гейове. И да знаеш, много е забавно като ви гледам шизоидно да си говорите ти, ти и пак ти. С различни прякори.

Bell

Агресивната експанзионистична политика на Русия трябва да бъде спрян. Демагогът Путин обвинява Западът в агресия, когато самия той се опитва да увеличи територията на своята гнусна империя на запад. Много му харесва тоя запад на малкото джудже проклето.

Не знаех че не славяните в украина са съшо цигани Простотията им е нещо своиственно

Айде Маасква, щастлива Коледа и дано Пу намери на кого да продаде малко газ и нефт да ви нахрани гладните в Маасква Сядаме на празничната трапеза, а ти погледай Императора как хапва по телевизията

Bell

Тоя панславизъм си го заври в славянският задник.

А на тебе,от дето ти Коледа-един по-четвъртит!

Ти виждал ли си еврей без пари да дава нещо , руснаците платили и укрите пуснали тока ! Жидовска- Фашиската Хунта в Киев скоро сами Укрите ще я изритат , но те си откраднаха достатъчно за да могат и техните пра внуци да живеят и да не правят нищо !

Изтича информация, че от 28.12.2014г започва съвместно патрулиране в "контактната зона" между ЛНР и ДНР и силите Украйна с патрули сътавени от опълченци, украински военни и руски "миротворци". Съглашението било одобрено и от ОБСЕ .... май ЕС се съгласява да пусне на Путин и Донбас, и Луганск, както му подари Крим. Интересно ще е как ще реагират САЩ .....явно Лукашенко и Назърбаев добре са "натискали"...... но времето ще покаже

Знам, ,щот ша бачкам там, че си зимаме една ивица от Ръшата до Крима ! Ша са прай Магистралка , малко БАМ-че и ..ток и водица до там!!? Чакам секи момент да ма викат да орем границата и да почваме насипите!?

Подобни номера са все едно комари да пречат на Мечо в тайгата да похапва медец,Путин ще направи Кримска АЕЦ,но няма да върне Крим- и не затова,че не иска-просто не може,това май не се разбира от Псаки и компания-все едно те да върнат Тексас на Мексико,ще ги разкъсат.Крим,Харков,Донбас са руски и руснаците там и в Русия си ги искат,дадени са в съветско време формално-аднинистративно на Украинската ССР,това е истината-друг е въпросът,че проблемът на Путин е сериозен -тласкат го към самоубийствена прегръдка с Китай,реална е опасността от загуба на Сибир,идеята за Велика Русия е красива,но за нея трябват руснаци и рускини,а първите особено хич ги няма-демографски ипон

Ами факт е, първите ги няма (руснаците), защото все ги масово трепят (Наполеон, Хитлер, Сталин). Но за другите, женските руснаци, нищо не казваш. Изглежда, че все пак се появяват и ... решават т.нар. от тебе "демографски ипон"?

и що дири мечо по Европата а не си стои в барлогата в горите тилилейски???

И в Европа има гори ако не знаеш

Ами що дири Турция като кандидат за ЕС ? Кои са по-европеидни?

Укронацистите изнесоха златото на Украйна в Америка.Се3га правят гривни от сланина. Укрите съществували от 8 000 г. преди новата ера.Те направи5ли изкоп, наводнили го и станало Черното море. Ето това учат за укрите, които са извънземни и пр. и пр. Хвани македонците отрепи укрите..

Швеция е 9 млн. души и има 9 ядрени реактора.България е 7 млн.души и има 2 ядрени реактора. Само ,че в Швеция енергото е държавно, железници, летища, фармация и пр; и пр. са държавни. А националните предатели, т.н.- десни говорят за лошия собственик-държавата. Защо Швеция не покани Чез и ЕВН да приватизират електроснабдяването и френската фирма да приватизира водата им. Държавен монопол на алкохола и цигарите.. Държавна фирма почиства жилища на пенсионерите в Швеция. Синът на чистачката и на милионера карат един модел Волво. Десните на ешафода.Веднага !

Топлофикация май беше държавна. И ни такова много по от ЧЕЗ, МЕЗ и др.

В Швеция със сигурност няма русофили и комунисти!

И ние си имахме 4 реактора,но благодарение на Кунева вече са 2.

ЦЯЛА УКРАЙНА Е НА РЕЖИМ НА ТОКА. СИСТЕМАТА Е 4 ЧАСА НЯМА ДА ИМА И 4 ЧАСА НЯМА. СЪВСЕМ СЕРИОЗНО ЦЯЛАТА СТРАНА Е НА РЕЖИМ. ИНАЧЕ ЗА КРИМ ЩЕ ИМА ЩОТО СА ПЛАТИЛИ. АКО ИМ СПРАТ ГАЗА КАУБОИТЕ ЩЕ НОСЯТ В ДАМАДЖАНИ.

Bell

Съвсем сериозно лъжеш.

Тарашките от народната република са тарашили въглищата и няма за ТЕЦа. Всеки комунист тича с една кофа въглища, все едно обират мандра...