Република Крим вече се смята за приета в Русия

Република Крим се смята за приета в Руската федерация от днешния ден - от датата на подписването на договора за присъединяване.

Обратно в новината

Коментари - Република Крим вече се смята за приета в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кримляни отърваха глада и геноцида дето чака Украйна.

Нямаш си и представа колко си бил прав преди 9 години

Браво и честито на хората от Крим !

От Русия не сме видели зло, сравнено със "запада".След 2-те световни войни(+новото време) "запада" ни разкъса на парчета. Руснаците са ни освободили от башибозука. Жалко, че сега сме част от Нато и ЕС. Тези са врагове на Русия и България. Ние сме страна от изтока. За тях сме втора категория хора. "Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба" Добрия Чърчил!

докато плащаш данък на крепостен, нет проблем. Истинския проблем е Запада, който ни бута нас в руско срещу турско. тъпанарите не разбират, че нашата земя, Земята наша се защитава! ние сме само съгласни с нея. с нашата родина малка и свята във векове. .....бах ви, по правилно е въ векове, но търпим свободата и са случват ей таквиз изкривения по стратегически цели.

А каква категория хора бяхме преди време за руснаците? можете ли да кажете? Да не би всичко, което са "правели" за БГ, да е било даром? Зло не сме видели, но какво е и доброто?

Ами в икономическо отношение например бяхме в стил 'кон за кокошка', ай сети се кой даваше коня и кой кокошката.

Хайде сега всички русофили да почерпят по водка :))

Въпросът е за двойните стандарти в Международното право, защото в Саарланд, с преобладаващо немско говорещото население се провежда такъв референдум за независимост от Франция след ВСС и сега Саарланд отново е част от Третият райх?

В същия ред на мисли как ще реагираш ако в Кърджали организират референдум за присъединяване към Турция, ще кажат че 500 години са владели тия земи и историята е на тяхна страна.

Неуместно.Прочети историята на Крим и България, а после пиши. Излагаш се.

При така зададеният въпрос: От фактическа страна аналогията с Косово и Крим е невъзможна, защото в Косово референдума се проведе под контрола на USA и ЕС, чрез войските на КФОР, в Крим референдума се проведе под контрола на Русия, чрез войски без опознавателни знаци. От правна страна аналогията с Косово и Крим също е невъзможна, защото Югославия е Федерация, а в Украйна Крим се ползва със статут автономна област, какъвто има и Косово до 1992г.

Твзи тримата които са натиснали червеното, какво искат да кажат, че ще подкрепят такъв референдум ли.

Във България турци няма......казва го и Мидхад паша в статия за френско списание Турция, нейното минало, настояще и бъдеще(в бр. 49 от 1878 г., стр. 1149-1154) " Първо трябва да се има предвид, че между българите, към които се проявява толкова жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число не влизат нито татарите, нито черкезите. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България. Това са потомци на потурчени българи, приели исляма по време на завоеванието и след това. Те са синове на тази страна, на същия народ, излезли са от същите социални слоеве. Измежду тях има и такива, които говорят само български език. Човека е турски държавник и съвременник на разпадането на Османската империя. А в днешно време има и ДНК тестове.Едно е какъв си,друго е какъв мислиш че си.

Още една реплика:Т.е. за да се стигне до такъв референдум в Кърджали, ще трябва да е налице или контрол, чрез външна намеса от Турция или контрол от вътрешни сепаратистки сили. Друга възможност за провеждане на такъв референдум няма, защото българското Законодателство не е предвидило провеждането на такъв вид референдум, който по презумпция противоречи на прогласената от Конституцията форма на държавно управление на България Унитарна държава.

И отново в тоя ред на мисли, питам защо в Елзас и Лотарингия, немско говорещото население не иска референдум за независимост от Франция и присъединяване към Третият райх, част от който са до Френско-Пруската война?

Защото те ще си поискат , Германия ще ги приеме , Франция няма да разреши и ще стане война Ето за това.

като гледам коментарите тука колко русофили има българия никога няма да се оправи, време е за бягство в германия, швеицария или където и да е но по далеч от комунистите

не ни трябваш

не ви и искам

Ти сигурно нямаш и 20 г. Каква е връзката между русофил и комунист ?

Много неприятно впечатление правят коментарите в някой български форуми, особено ако се сравнят с форумите от Западна Европа. Там повечето хора са за референдума, докато в нашите форуми има такива дегенерати като тия от Дневник, че не е истина.

Ако ще прочетеш по-внимателно тези коментари, ще забележиш, че се пишат от 2-3 човека с едни и същите изрази. Много обичат да употребяват тоалетни и порно изрази. Зависи от книжлето с инструкции на този момент

Сигурно е така...тук поне е що годе нормален форум.

Дневник е финансирано от губернатора ни в ус посолството. Както и лайковете на същите тези, които коментираш. С три букви - НПО!

Това сериозно ли е ? Интересно откъде го знаеш ?

Та в тоя ред на мисли, питам как ли биха реагирали във Вашингтон, ако в щата Тексас се проведе референдум за независимост от USA и присъединяване към Мексико, неразделна част от което са до Мексиканската война, и отговора е ДА?

ти мислиш ли че това ще се случи

От юридическа гледна точка няма пречка, защо в Декларацията за независимост на САЩ е прогласено основното право на самоопределение на народите, което произтича от Бог и е дадено на хората, същото е записано и в Конституцията на САЩ, а по-късо и в Устава на ООН.

Какво ръмжите бе еврокурви български а? Като развалим отношенията с Русия на кого ще си продавате КРИВИТЕ краставици или ще си ги врете отзад??? На кого ще продавате месо от НЕЩАСТНИ прасета и кокошки ???? След 25 г."демокрация" прасетата и кокошките станаха по-щастливи от хората бе ПФУ ТИКВИ

Ти си типичен пример за бЪЛГАРСКО-РУСКА подлога....гледаща не по-далече от носа си!

Поне гледам.А такива като теб са на автопилот.

ЕС и САЩ, споделяйки плячка с грабители на България, с съгласието си за цензура в медии, с мизерията на българския народ водещ до скъсяване на живота със 10 години ..носят извода, че България е временно техен член в съюзи и това насажда чувство познато историческо на продаденост на Русия. ..разбирам страха и пуфилска отдаденост... Само едно може да ме увери в членство не само в нас - ИНВЕСТИЦИИ! РЯЗКО, БЪРЗО! иначе....ще си имате нов Израел на кръстопът. + 1000 километра радиус. ..е,ако нема как, Сибир е голем..

кво ли прави жената? да бутна още една, а?

Турция въведе санкции срещу Русия. Няма да пуска руски кораби през Босфора. Очаква се 10 000 кюрдски бойци в близките дни да навлязат откъм Ирак в Турция. Така се прави политика от Русия без да използва оръжие.

10 000 хиляди кюрди срещу 600 000 чалми интересен ще е изхода

Кюрдите се бият успешно и при съотношение 1:10 в полза на противника.

че проблема с кюрдите не е само турски. не е ясно обаче що ни буташ между шамарите. да са оправат и без нас. или не може некой без пътя на коприната/наркотика/? ако можеш, пиши пак. може и на папата...бивш.

Проблем на юг отслабва натиска на север.

Не мога да си представя да ходим в Севастопол на гости на натовски моряци - те са отлични момчета, но по-добре да идват на гости в нашия Севастопол."

браво на президента на русия господин путин.има неща които неможе никои да не му признае умен хладнокравен стратег сас страхотна психика човек с достоинство не позволяващ да го мачкат знаеш какво иска и как да го постигне и наи вече лидер кожто защитава своя народ за разлика от нашето недоразумение случаино попаднало в пилоцката кабина на самолета наречен балгария бог да ни пази.

Типично описание на психопат. Колко ли заровени трупа има в двора на дачата му?

Каквото трябваше да Стане , Стана. Сега щи има и още неща, които трябва Да Станат И ЩЕ СТАНАТ по същия НАЧИН. А ХОРАТА В КРИМ са Само ЗА УВАЖЕНИЕ. На Кримската Република желая Успех в РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ. На ХОРАТА - Руснаци, Украинци, Татари, Българи и още много други само Здраве. Там Земята е Много Хубава, като Хората Там..

Искам да попитам соросоидите какво искат да ни внушат при положение след влизането ни в ЕС се случи: 1 Тотално унищожение на промишленост и селско стопанство. 2. За ромите сме принудени да харчим 4 милиарда. 3. Заради за имигранти 1 милиард 4. Заради Крим ни гласят по 2 милиарда на месец загуби 2Х12 = 24 милиарда.

И за всичко това, което си изброил не е виновен Европейският съюз и САЩ, а комуництическите мерекета подвластни на комунистическото мислене- РУСИЯ...Толкова ли е трудно за разбиране, малоумнико!

А кой ги покровителства? Кой ги прегръща и целува?

малоумник си ти има 1 завод в моя град дето 50% е германски. работниците му вземат 500 лева.обаче в германия за сащото изделие вземат 2500 евро ебати робството

Научна фантастика. Това е коментара ти.

Заробващите клаузи - "предприсъединителни" ултиматуми и самото "присъединяване" към бившите ни душмани - "великите" западни сили, разпокъсали освободената ни от Русия държава (възстановена със Санстефанския мирен договор от Русия след 500-годишно заграбване от Турция в границите на всички, населявани с българи земи), ги "уговаряха" и подписваха С. Паси, М. Кунева и т.н., а не "Русия". Насочи претенциите си натам, а не към великата ни освободителка и естествен съюзник поради общия ни регион, история и кръв.

Крим ша го вари не зам-повар, а баш- повар. Който иска богат руснак да почива в Крим, който иска беден западняк в България.

Подкрепяме ви за Крим на 99%! Вигенин не е упълномощен от нито 1 българин да ръси глупости! Да живее Русия - надеждата на света!

?Сценария в Киев като нищо може да се използва и тук. Общите белези са налице. Корумпирано правителство опитващо се да стои разкрачено между ЕС и Русия. Протести, в един момент се включват националистите(фашистите) и демокрацията е застрашена. Тогава се провежда референдум за присъединяване на България към Русия. Русофилите щастливи, националистите принират коминсионната от Путин и те доволни отиват на Варадеро". Това го написах преди час сякаш съм знаел, че ще се появи Сидеров в БТВ и ще потвърди думите ми.

Да си ни върнете Крим, ей! И чушките и доматите, .. и Филип Киркоров!

съюз само с китайците - американците са агресори май забравиха за косово ,ирак, сирия ,виетнам либия и къде ли не се осраха време е да света да им покаже че нато не е защитник на никой освен на колонизатори

На ревящите от радост и телешки възторг от действията на "цар" Путин, искам да предложа следната задача: Вземете настоящата ситуация и сменете в нея следните имена: 1. България вместо Украйна 2. Турция вместо Русия 3 Референдум в Кърджали, вместо референдум в Крим Продължавате ли да се радвате? Или се сещате вече какъв опасен прецедент създаде Русия в международен план? Хайде сега ми кажете, че това е невъзможно?

Вие пък биете негрите

Никога , не съм симпатизирал на Путин и Русия , ама стигал писал глупости. Къде е връзката която цитираш. Или си много глупав

Стефане, връзката е, че вече има създаден прецедент, при определени обстоятелства, да се организира такова отделяне на територии и в други държави с компактни малцинствени групи. По този начин те се присъединяват към "майката-родина" и се извършва"де факто" промяна на държавни граници. Посочих ти пример как Кърджали може да се присъедини към Турция само с един местен референдум. Точно както в Крим го направиха, нали?

Че от какво те е страх.Идват Американците-бият те.Идват Руснаците-бият те.Идват Турците-бият те.Ами с кого е в съюз България, че някой да си мръдне пръста.Всички българи са смазани" като народ"турското робство си е свършило работата.Защо се страхувате нещата просто не зависят от България или от българите.Сори.

Кърджали, драги, е в ЕС, а Турция си е в по-голямата част - Азия. Ако помислиш прагматично и се поставиш на мястото на един турчин от Кърджали, няма ли да ти е по-драго да се зовеш европеец, а не анадолец? Пък и си има предимства, които не са за пренебрегване. Хипотезата, която поставяш е нереална, защото за да се реализира твоя сценарий е необходима автономия, която никой няма да им даде.

Украинците сами казват, че са етнически руснаци. Да виждаш такава връзка между българи и турци? Тук спирам. Смърт на предателите и враговете на България!

"евроценностите" и американските "демократи" загубиха играта. Предлагам им да отидат да "демократизират" Иран или Северна Корея.....а може и Китай ако им стиска

Браво Путин! Браво на Руската дипломация! Коминочистача е в партер, а налаганото ембарго удари яко западните фирми! Мечока си продава суровините на Китай и Индия и си тупа топката! Сериозно се замислям България да последва Крим!

Най после истинска руска политика. Поздравявам ВИ

Ти докъде си бил сега? Спал си в пещера 20 години или си бил в кома?

Голям кеф ми е на душата!! Не вярвах, че ще доживея Русията да преебе пак Западняците!!

Добре си се сетил ,наборе! И само как си го написал - като молитва!!!

Стига сте се галили! Бегайте да продавате!!!!

Тепърва ще има доста секс. :)

Българското население в Източна Румелия посрещнало комисията с голямо възбуждение. На 17 октомври 1878 г. една 12-членна депутация, в която влизали представители на различни градове на Южна България, връчила на членовете на комисията мемоар, в който от името на цялото българско население в областта се изразявал протест срещу разпокъсването на българския народ. Авторите на мемоара посочвали мнозинството на българите в сравнение с останалите народности и изказали недоверие към обещаната от Берлинския договор автономия, която в значителна степен запазвала властта на султана над областта. Накрая се настоявало да се запази съществуващото устройство и се посочвала опасност за мира, ако не се изпълнят справедливите желания на българите.

И двамата горе и долу- добре ли сте? По-зле сте и от Лясковеца!!

Безродник

Няма да е лошо да минеш на .Българан.!

Понеже много обичате руски, аз ще пусна тук нещо на английски за баланс, макар че се съмнявам, че знаете езици. To Mr. Lucky_Barker.....My grandfather is Ukrainian Jew, therefore I have all rights to write this Your comment is good example of KGB-style propaganda and stereotype of Ukrainians . The facts are twisted and there is no proof of any information above. Russians are hired thousands of paid commentators whose job to blame Ukraine and Ukrainians in all sins. I heard the interview of an Ukrainian rabbi today who said that it wasn't any single accident against Jewish community in Ukraine recently.

Пълни глупости са това. Айде да не казвам думата да не ме трие дира. Стига ч...ф...и номера

какъв полиглот тука има;e... само че нещо не мога да намеря никъде в инета такъв цитат, поне името на сайта може ли? и кой го писа - ника

И мен ме е срам от тях. Сутринта Министъра на външите работи на Русия каза, че не е съгласен със санкциите върху Русия. Защо нямаме поне един такъв политик. Нашите са продажни подлоги на Запада

Министъра на външните работи на Кипър искам да кажа. Сори, разсеях се

Аргументирай се или аргумента ти е като "глупости - не ми харесва"

Руско-Украинската война избухна! Има ранени и загинали. Да ви кажа какво означава това за нас: ГАЗ НЯМА ДА ИМА За следващия отоплителен сезон Орешарски спешно да намери

Това е нещо като "насилието" с оная госпожа пред парламента дето я носиха заедно с пейката. На много хора им се искаше да има убити у нас и да дойдат отново на власт.

мегдан правителството ша се прави антируско до изборите. после..знаем как. и мафията знаем на къв език говори.

Не познавате собствената си история! Безродници!

и 2 и 200. Без собственост не сме оставали! И без пазар! и без четмо! срещу пиле за хаджи Генчо..трябва да проверя туй. И без народ! ..и мургав да е..

Делегация в която влизали представители на различни градове в Крим, връчила на членовете на комисията мемоар, в който от името на цялото руско население в областта се изразявал протест срещу разпокъсването на Руския народ. Авторите на мемоара посочвали мнозинството на Руснаците в сравнение с останалите народности и изказали недоверие към обещаната от Украйна автономия, която в значителна степен запазвала властта на майдана над областта. Накрая се настоявало да се запази съществуващото устройство и се посочвала опасност за мира, ако не се изпълнят справедливите желания на руснаците.

Протестиращите на майдана не бяха изразители на волята на целия украйнски народ. Нищо чудно ако там се проведе референдум за ЕС на Украйна или да бъде пресъединена кам Русия, да надделеят тези които са за РУсия. Ама страх бате,няма кой да го направи.

Естествено, това са еврейски фашаги, подкрепяне от западните еврейски банкери, които очакват голяма плячка, както едно време през 1917г!

Ако и гърците поискат да въстановят Византия ще граничим само с православни.

Нормално е да освободят изцяло земите си от турско нашествие. Всички се чудят, защо не за го направили като другите балкански народи.

Абе господа Европейци и най-вече Американци Харчите милиарди всяка година за специални служби и анализатори. Как от толкова хора нямаше кой да ви каже че Русия НИКОГА няма да ви даде Крим и Севастопол. За какво си харчите парите?? Това да не ви е България??

Какви ли не смехории четем тези дни! Като смехорията - народът на Крим или кримски народ! Няма такова животно! В Крим има руснаци, татари, украинци и шепа рускоезични българи!

И всички ги обединява това, че са жители на доскоро автономна Република Крим, т.е. кримчани, или кримляни /все едно/

Безродници! Всички американофили сте Безродници!

ок мен, щом си казал.

Я да си припомним хронологията. месеци преди олимпиадата няколко западни държави казват че нямат да ходят на нея, щото видиш ли Путин бил зъл, не зачитал обратните. Но напълно съзнателно се скрива, че става дума за забрана на прокламиране на сексуална ориентация сред децата! С ясното виждане какво ще направят те чакат олимпиадата да започне за да започнат проблемите в Украйна. Сега като ги нашамароса Путин, почнаха да обиждат и да реват. Еми каквото си поискаха, това си получиха.

А бе, долни фашистки лекета, какво искаш. Не знам вече кой в света ги уважава.

Чета коментарите, и не мога да разбера, все едно Украйна и украинци не същесвуват, а всъщност точно на тези хора им случват много страшни неща в момента .......... Русия и руснаците не са единствените хора на тоя свят опомнете се !

Така е. За съжаление накрая украинците ще го отнесат, защото позволиха шепа превратаджии да завземат властта. Които и досега нямат легитимност по международните закони!

По скоро се опълчиха на една руска марионетка, живееща в охолство във фалиралата им държава ....... В крайна сметка откъсването от империята ако не е невъзможно то наказанието за смелостта им ще е жестоко. Както виждаш, прошка няма. Все пак всеки който се бори за свободата и независимостта си е фашист ........ в последно време.

Има ли разлика между присъединяването на Австрия към Германия от Хитлер и присъединяването на Крим към Русия от Путин.

Има. Хитлер е австриец.

idefix

Здравейте, бих желал да задам няколко въпроса. Като цяло те се отнасят до "враговете" на несъществуващият комунизъм в русия. От доста време наблюдавам какво пишат тук българите из форумите и си мисля, че живеят с доста заблудена представа за запада и за икономиката тук. Обвинявате руснаците в нараняване на човешките права, ругаете ги, псувате ги. През последните години руснаците не са водили кой знае колко войни като цяло. Тук вие ги обвинявате в разрастване на руската федерация и на техния империализъм. Всяка голяма държава има такива интереси. Но сега нега погледнем щатите... те подкрепиха протестите в Египет, съсипаха Афганистан, Сирия, Либия ... да не споменавам и Виетнам през 60-те... (може би вече сте го забравили). Постоянно водят войни и съсипват нации, идеали и хора. Даже имаше едно видео което излезе наяве, как американски войници първобитно се гаврят с арабски деца и жени. При висчки тези случей не видях нито един от вас да е писал (още преди години поглеждах от време на време форума) охххх....ама тези хорица, ама не ме интересуват американците, ами ХОРАТА на държавите....тяхната съдба е и нашата съдба дръ дрън, ние всички сме хора блала и така нататък. Така, сега руснаците си поискаха крим, при което те направиха референдум. Нека сега кажа за този референдум нещо, че катко гледам в българия има доста хора който го сръвняват с Кърджали. Кърджали няма нищо общо с това. Защо? Лесен отговор. Крим е бил руски, Никита го подарява на украинците (тъй като той самият е бил украйнец), но руснаците си остават завинаги там и съответно техния черноморен флот. Кърджали си е бил български през цялото време, даже и през робствтото, бил е част от османката имерия, както и цялата останала българия. Не знам каква връзка правите с Кърджали. Аз лично бих признал един референдум в Кърджали при следните обстоятелства: Мнозинството е турско. (Така е, може би) Често има токов режим, въпреки че в останалата част на България няма токов режим. Ако някой говори турски в магазина го изхвърлят от магазина и не му продават съответните продукти. Често се сприат турски канали и биват замествани с български. Нека кажем сега че турция каже: елате при нас, ние ще ви помогнем. Естествено че биха отишли. Казвам тези примери, защото съм виждал често украйници в чужбина а и живея и работя тук от дете. Украйнци от Крим ми обесниха каква е ситуацията там. Руските телевизии често се спират, руският е кажи речи забранен, често има гафове, изобщо няма мир като цяло. Така че драги приятели, малко помислиете над систуацията. Аз давам като пример Косово там нямаше руски войски но пък за сметка на това ООН войски. Руснаците бяха против това, кой ги чу тях? Никой....та защо те да слушат запада? Да не говорим пък за нараняването на договорите между Русия, Гермрания и САЩ. Имаше договори да не се разширява НАТО на изток....но както Германия, така и САЩ нараниха тези договори. Това да ви звучи на демокрация? Така като може би доста от вас биха казали а пука ми за Щатите, мен европа ме интересува. Нека само спомена че Германия като извинение за холокоста в момента снъбдява Израел с танкове Леопард едни от най-опасните оръжия на планетата. БЕЗПЛАТНО!!! И така Фермания понеже е убивала еврей, сега им се извинява като им дава правото да убиват араби. Готина демокраця, хааа я се хванете и вие на хорото може и вие да изпапате някой танк, а? А нека сега да не забравим и референдумите в Шотландия, Каталуния и Венето (резултат за област Венето се очаква след 2 дена). Тези хора защо не ги ругаете и псувате? Защо не ги редите и не ги обиждате? Разбирам че доста хора са разгневени че руснаците са избивали елита на българия и като цяло интелектуалците. Но да не би да мислите, че тук е друго? Тук се създават овце, който не мислят а просто изпълняват. Тук също се избива елита, но по-бавно и по сигурно. Колкото по-мислещ и критичен е човек, толкова по-малко шансове. Не знам какво си мислите за запада но аз ще ви задам един критичен въпрос: Защо цяла европа тъне в дългове, както Щатите? Като изключим германия, която се снъбдява с руски газ (40% от цялостното потребление), 25% на немското машиностроене се изнася към русия, и 14% от химическата индустрия, както и 20% услуги и инжинерни решения в замяна евтин газ. Ето и Линкове: http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/sanktionen-krim-krise-deutsche-firmen-fuerchten-eiszeit-mit-russland-a-956883.html http://www.derwesten.de/wirtschaft/auch-deutsche-haushalte-haengen-am-gas-aus-putins-russland-id9070473.html Аз лично виждам един плюс. При опитите си руснаците да съсипят нашето критично мислене, нашите интелектуалци и умни хора те не са успели проблемът е бил там, че са били твърде офензивни и хората лесно са съзирали целите на руснаците и са създавали нещо като вътрешно съпротивление. Така ние българите сами сме си изградили характер и като цяло сме се опълчили на това и сме мислили на терезво. Дакато на запад всичко става с лицемерие, тихомълком, лека-полека. Лека полека си изпростяваш. Както горе казах по-бавно, но по-сигурно. Един западняр не е в никакво състояние изобщо да мисли критично, за разлика от много българи. Не сме овце. Така че, вместо да си извлечете хубавото от тези 45 години социализъм вие отново преминавате на друга крайност и почвате да дрънкате на попазия БЕЗ да мислите. Но трябва да ви кажа нещо, руснаците не са успели да изтъпят народа ни нацяло и за това сред нас има все още критични граждани и хора, който всъщност не виждат веднага благата на запада а се замислят .... ааахх дали наистина там всичко е толкова хубаво и всичко е вярно което казват в медиите? Но нека ви кажа едно нещо: ТЕЗИ точно ТЕЗИ който плюят, псуват и ругаят най-много руснаците и използват думи от рода на русофил и рубофил, гадни комунисти и т.н. , ТЕ са доказателството че руската политика от 1945-1989 е проработила от части и е успяла да изтъпи до известна степен общестовто ни. Това за американците е било супер старт защтото с това те вече имаха готови изпечени банички такива като вас, готови за продан, с две думи да им повярват на всичко. Но нали сме българи и както вече казах на руснаците не им се е получило всичко така както са искали, повечето българи са останали мислещи и критични хора, което автоматично е първа спънка на американците и здравата работят да оправят тази грешка ... и отново по-бавно, но по-сигурно. А за тези който предпочтитат Турция пред Русия (видях и такива коментари) просто се замислете. След освобождението ние не сме били изобщо към руснаците. Даже и в 2 те Войни сме се обръщтали срещу тях. След 1945 ние нямаме друг избор, така като сме загубили войната така са били и ГДР-ците. Няма нужда някой да ми обеснява, че са ни освободили и са ни поробили (да това е било първоначалната им идея) но между 1886 и 1945 сме имали достатъчно време да си оправим вътрешните работи и да се замислим на чия страна ще сме. Ако пак предпочиатате турско робство, ОК! Мен ме няма в тази схема. А и нека спомена, че след 1989 ГДР се оправи единствено поради причината че ФРГ ги глътна и им помогна, което все още правят де. Нас ни оставиха сами да се оправяме. Както виждате ГДР се оправи, ние не. Едва ли това е вина на руснаците. Ако на нас западнярите искаха да ни помогнат, както на ГДР, те щтяха да го направят. Но те ни продадоха и си направиха евтина работна ръка и едновремено ИЗНАСЯТ ИНТЕЛЕКТ в ЩАТИТЕ, ГЕРМАНИЯ, АНГИЛЯ. Хаиде сега на това точно желая отговор. С какво са по-добри западнярите в момента?! Те не ни избиват интелекта, да, те го вземат за себе си на цяло и обират цялата държава.... уууааауу, колко приятелски настроени хора! А и да не забравяме експлатацията на евтина работа ръка ... руснаците, руснаците .. ТЕ са виновни. Така мислите нали, ама ... май не мислите, а? Не мога да разбера защо си мислите за русия такива работи изобщо? Имам чустовто че си мислите че руснаците ходят едва ли не с калашници по улиците, мразят всичко, ядат хора, убиват всичко що дойде и не са изобщто държава. Да ви осведомя, русия е страшно модерна държава от гледна точнка на технологии и развития, да не забравяме сега и от икономка. Много от вас си мислят че сега сакциите ще и повлияаят фатално. Те са пресметнали спада на курсовете и си направиха страшно добри сделки и си откупиха големи части от акциите. И нека не забравяме наляха 10 Милярда вчера и днес в немската и англииската икономика. Както и да е. Чакам си АДЕКВАТНИТЕ отговорите. Но моля без обиждания като гаден Комунист или нещо такова, защото съм повече западняр от повечето от вас. А! И Моля без безмислени trolling-коментари.

тук в дир изпитваме отзад. кажи сега късо, кой коментар избута на страница задна.

не че ни мързи..чели сме и пленуми през април и стории дебели и до днес. пиши просто ясно да е и за еректората наш прост и необразован. Надяваме се на сътрудничество с нормални 9 месечни срокове за резултат.

Всички американофили да прочетат това! Делегация в която влизали представители на различни градове в Крим, връчила на членовете на комисията мемоар, в който от името на цялото руско население в областта се изразявал протест срещу разпокъсването на Руския народ. Авторите на мемоара посочвали мнозинството на Руснаците в сравнение с останалите народности и изказали недоверие към обещаната от Украйна автономия, която в значителна степен запазвала властта на майдана над областта. Накрая се настоявало да се запази съществуващото устройство и се посочвала опасност за мира, ако не се изпълнят справедливите желания на руснаците.

Само Волен Сидеров застана твърдо зад Русия и по всяка вероятност на изборите всички русофили ще гласуват за Атака.

Сега го слушам, никога не съм вярвал че ще съм съгласен с него!

Аз не съм русофил, нито русофоб. Но в случая смятам че щом направиха прецедента Косово, който никога не е даряван на Сърбия, е редно същото и да е за Крим. Все пак хората са гласували как искат да живеят. И въпреки това Косово никога не е даван насила на Сърбия!

Кажете що ша ядем! Пак ли Миниета?

нема ли гугал за вас? миние е оръжие пушкало в кримската война. оръдията друга градушка по робска империя. Технологии бате, технологии.. Дай на мене джиесема и ела да ми гледаш кефа. ..тез данъчни да беха казали преди , че и на тех трябва да платим..са ша требе на ваксаме с вас..нема как.

Да, това вече е началото и края на ЕС-престои разпад.

ти па кво каза само...

САЩ с други, ЕС с други, РФ с други се уедряват срещу други. Леко с изфърлянията, пазете слюнка, че пак сме по среда на воденични камъни. По добре между 3, вместо по ръба на един! Набийте си го в тъпите кратуни! И не бегайте с парите. Първи навсякъде го отнасят богати некви чужди. Ясно ли е, идиоти!

всеки мащабен и по продължителен военен конфликт тъй ша бутне климат на ръба, че ще мечтаете да сте в България. Ясно ли е? Идиоти!

Чета коментарите и сред тях откровено се открояват такива на обиждащи. А пък те от своя страна видно са про-западно настроени. Цялата картинка е просто идилия. То явно това е отражение на техните господари, които като си изпуснат нервите от безсилие също започват да обиждат. За Путин още преди да е направил нещо чух какви ли не обиди. Еми аз като трезвомислещ предпочитам да съм от страната на интелигентите, които боравят с доводи, отколкото на простаците с обидите.

На простаците трябва да се отговаря на езика, който те разбират! Като седят в стъклена къща, моля да не хвърлят камъни по минувачите!

Аз не бих паднал на нивото на простаците. Истерията е характерна точно с крещене и обиждане от безсилие.

Как така 13-те % кримски татари гласуваха ЗА присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов Путинов вот (явно кримските руснаци са гласували по два пъти) ? !

Делегация в която влизали представители на различни градове в Крим, връчила на членовете на комисията мемоар, в който от името на цялото руско население в областта се изразявал протест срещу разпокъсването на Руския народ. Авторите на мемоара посочвали мнозинството на Руснаците в сравнение с останалите народности и изказали недоверие към обещаната от Украйна автономия, която в значителна степен запазвала властта на майдана над областта. Накрая се настоявало да се запази съществуващото устройство и се посочвала опасност за мира, ако не се изпълнят справедливите желания на руснаците.

по математика в начално училище? Гласували са май 85%, от тях 95% гласуваха "за". Какво не си разбрал?

Анализът ти е кух като гъдулка! Първо гласувалите са 83%, От тях 93 са за Русия. Или що да не говорим глупости като малоумен, току виж някой по-прост от теб се хване.