Водеща версия: Умишлен палеж в района на Чернобилската АЕЦ

Основната версия за пожара, избухнал в района на Чернобилската атомна централа, е умишлен палеж.

Обратно в новината

Коментари - Водеща версия: Умишлен палеж в района на Чернобилската АЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А това ние много добре го знаем! Много добре знаем, че лично Путин е отишъл там и е драснал клечката! Това ни е много добре известно!

buRgbuRg1

:( "... Дмитрий Медведев предупреди за негативни последици, ако Киев подаде заявка за членство в НАТО. Според Медведев това автоматично би превърнало Украйна във военен противник.... " :( Отново " който не е съгласен с политиката на имперска Раша и кремълските КГБ мафиоти , който не иска да е протекторат на имперска Раша е враг ! " :(

Русия нищо няма да спечели от този пожар.И защо да го прави?Само САЩ имат интерес в Украйна напрежението да се поддържа във всякакви форми.Разбира се,Русия ще бъде обвинена във всички земни грехове.Единственият "грях" на Русия е,че щатите не могат да я манипулират.Благодарение на Русия все още има независими страни по света от щатската заробваща политика.САЩ са най големият терорист в света!!!Сеят хаос навсякъде където могат.

Нищо свестно не може да дойде откъм Путерландия! Само мизерия...

Айде легаи поспи малко евреино. И си изключи рутера че ставаш за резил

Това пъклено дело несъмнено е на мръсните донбаски терористи и подкрепящата ги измет от Русия, начело с Путин. По неофициални данни вероятно е извършено чрез свалянето на място на още един малайзийски Боинг от ПВО системите на престъпниците в Донецк.

Това беше ирония бе хора:)

Руснаците са терористи в Украйна (и навсякъде по света) и Путкин е гад. Ква ти иронмия???

А, спокойно, аз не очаквам да я схванат такива като теб. То си има хора за всичко. Ти пиши простотиите за които ти плащат и недей бра грижа:)

Путин е най-известния човек на планетата 2 поредни години според ФОРБС и съвсем не случайно, защото увеличи средната заплата 12 пъти, в Русия населението расте, както и подкрепата му от 85% от руснаците

Само да ви осведомя, да не забравите: Преди 29 години, когато централата се взриви, Другарите не похапваха радиоактивни салати. По партийна линия вички бяха осведомени, бяха им дадени йодни таблетки и специална храна. Народът обаче похапваше радиоактивната храна, обясняваха му, че радиацията е империалистическа измислица и украинската радиация не е радиоактивна. За капак принудиха децата да маршируват под радиоактивния дъжд за "денят на победата" под одобрителния поглед на педофилските мумии скрити под козирката на балкона на мавзолея.

не Деня на Победа. Първи май беше - демонстрация. Много добре помня.

ОК, все тая. Важното е, че децата маршируваха под радиоактивния дъжд за бай Тошо и компания и всички бяха дезинформирани, че радиация няма, докато на партийците се раздаваха храни от резерва и йод.

В Дена на Победа маршируват воени, а не деца. И не взимай в кавички - това е истинска Победа.

"когато я взривиха" не всички са балъци като тебе моля

Мавзолеят нямаше козирка. Имаше широка, напълно открита трибуна, точно над входа. Има запазени десетки хиляди снимки, вижда се ясно. Наберете в търсачката "мавзолей на г. димитров", изберете "Images" и гледайте. И измислете нещо по-оригинално, например как са стреляли по децата, които са марширували, преплитайки крачета от острата лъчева болест, 4-та степен.

Каква "случайност" - в държави, късащи със старите си соц. връзки, горят пожари или пък гърмят конкурентоспособни заводи за производство на взривни материали. "Случайност", да.

Чак останах изумен как в новината не се твърди, че в района на пожара бил забелязан Путин с туба в ръка и запалена факла.

Ето: В района на пожара бил забелязан Путин с туба в ръка и запалена факла. Източникът на информацията държи да остане анонимен. :)

и Путин бил следван от колона бронемашини и цистерни.

пияните укрохохли навремето от немърливост предизвикаха аварията сега от лакомия за евраци са го палнали за да могът да искат помощи от европа

Из уики:"...Инцидентът в Игналина е бил известен на конструкторите на чернобилските реактори (тъй като се случва именно по време на строежа на 4-ти блок в Чернобил). Въпреки това не са взети мерки за промяна на конструкцията на контролните пръти на реакторите от тип РБМК, тъй като се е считало, че причината за аварията в Игналина е била грешка на оператора..." Как може руските тролове да прехвърлят ТАЗИ вина върху Украйна и да оневиняват ссср, след като последиците от чернобилската авария от 1986г, се стовариха и върху нас, българите??

знаеш де, в случая... Конструкторската грешка е отразена в ПРАВИЛАТА ЗА ПОСЛЕДВАЩАТАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ на такъв вид реактори.. Факт е, че ЧЕРНОБИЛ е единствената централа в света, в която тези правила са нарушени. Май забравяш, че в България се експлоатираха четири такива реактора. Ама БЪЛГАРСКИТЕ ОПЕРАТОРИ НЕ НАПРАВИХА ТАКАВА ГРЕШКА... Щото ги проверяваха за алкохол преди да влезнат в командната зала. ПРИ ХОХЛИТЕ В ДЕНЯ НА АВАРИЯТА ТАКЪВ КОНТРОЛ НЕ Е ПРАВЕН.. Тъй че не прехвърляй вината на КОНСТРУКТОРИТЕ.. Даймлер ли е виновен, че с Мерцедесите стават катастрофи???

Dimi

1-4ти блок нямат нищо общо с реакторите в Чернобил. Те са по съвсем различна технология. Четете малко преди да коментирате.

Абе, мацка! Не се ли умори да плюеш? Можеш ли да напишеш нещо положително? Не за СССР и Русия, за някоя друга страна. Оставам с впечатление, че си силно неудовлетворена жена, след като открояваш единствено това, което не ти харесва. Кажи ни, кое от историята те радва, моля те!

Тараторе. Жената си е добре удовлетворена, ала и се е свършил лубриканта и сега я челандросват на сухо.

Не може да се каже, че е било човешка грешка, а умишлена такава. По сведения от онова време един от дежурните физици ( не оператор) решил да експериментира с показателите и работата на реактора при подкритични стойности на параметрите на експлоатация. След привеждането му в работа при такъв режим не успял да го върне в работно състояние и последвал взрива. Имал е късмет, че е загинал веднага. Тук не става въпрос за конструкции, грешки и подобни тези, а за престъпни самоволни действия. Всъщност може и да са били наредени от някакъв фактор, който се е скрил зад мъртвия. За това, че реакторите са сигурни и надеждни говори и факта , че последният работещ в Чернобил беше спрян преди няколко години!

Продължаваме с "няма никаква опасност". В момента в района на пожара духа слаб южен вятър, който до края на деня ще смени посоката си и ще задуха от север. Утре през целия ден ще продължи да духа умерен до силен северен вятър. Така облакът за едно денонощие може да стигне до бреговете на Украйна на Черно море. Ако междувременно няма валежи и вятърът продължи да духа от север, до три дни облакът ще стигне северна България.

Урааааа.... и всички ще умрем гърчейки се в тотален ужас , гледайки Канал 1 тоест Централната Новинарска Емисия Алелуяяяя .... само Бойко и хлебарките ще оцелеят ....

Скъпи форумни читатели, повтарям - радиацията и вятърът не правят разлика между плюсове и минуси, червени, жълти, сини и зелени, майчин език, пол и имотно състояние. Важно е да има пълна, актуална и вярна информация. Последното зависи основно от онези държавни служители, дето ходят на работа около жълтите павета.

Те ветровете си духат както си искат и то от милиони години. Обикновено "горещите" частици са доста по тежки от въздуха и трябва взрив за де се изхвърлят в атмосферата. Проблема е, че на украинците им трябват няколко милиарда за нов саркофаг на реактора защото по сегашния са открити пукнатини, СССР го няма да плати и някой трябва да го замести. Може би ЕС?

Горещите частици са по-тежки, да. Но при пожар термичната скорост на въздуха е много висока. Ако пожарът е с голяма площ и има пофходящи метео условия, облакът дим, тоест пепел по-тежка от въздуха, може да достигне височина от 6-7 км. Един познат на всички пример - оранжевите и червени дъждове в България с прах, донесен от Сахара.

Не мога да разбера защо непрекъснато, вече много десетилетия наред, се говори за фалит на САЩ, след като самите САЩ са тия, които си печатат доларите и могат да си напечатат колкото им се вижда необходимо и от колкото имат нужда. Как тогава ще фалират?

как МВФ не дава кредити, ако външния заем на страната е над 30% от БВП-то на дадена държава - щото няма да може да ги връща... Щеше да се замислиш как при 17,1 млрд долара БВП се обезпечава 18.6 млрд дълг... И си спомни - КОЙ БАЛОН СЕ СПУКА ПРЕЗ 2008-ма година и КЪДЕ СЕ ПУКНА ПЪРВО, та доведе до световна икономическа криза... Ама то требе да се мисли...

си е грешка на пияните ХОХЛИ -ОПЕРАТОРИ в централата... По-лошото е, че се премълчава факта за НОВАТА АВАРИЯ В ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ, предизвикана от нефелното гориво на УЕСТИНГХАУС.. И се мълчи, че една седмица ВАЛЦМАН, ЯЦЕНЮК и сие крият и не изпълняват МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ОБЯВЯВАНЕТО и. Както премълчаха и криха и за пожара през януари т.г. на Южно-Украинската АЕЦ.

Из уики"...За съжаление се оказва, че в конструкцията на първото поколение реактори от тип РБМК има допуснати редица грешки, една от които е достатъчно сериозна, за да предизвика най-сериозната авария в историята на атомната енергетика..." Украйна виновна, че ссср строи такива реактори, а?

Не си ли се замисляла някога, че и твоето Уики покрай изключително полезните си функции се използва и за нелоялни търговски цели.

Аз предлагам да се закрие тая държава и без това за нищо не стават, некви между руснаци и поляци ама дефектни...

Ами нали твоят кумир Императорът от Кремъл само с това се занимава вече година - как да налапа Украйна Ама нещо му приседна

Статията за военното положение в Балтимор вече я свалиха... Пропусна шанса си и за туй да го обвиниш... А и във форумите за земетресението в Непал не та видях да си драскал...

Руски путински терор Руснаците всеки ден гърмят бомби в Одеса и Харков, Днепропетровск и Мариопул Така се създава Империя

Парите за саркофага в Украйна няма. Сега обаче можем да сме сигурни за целево подпомагане от страната на Европа. Частично тези пари по традиция ще бъдат окрадени, частично - използвани по предназначение. Та питам - на кого е изгоден този пожар?

Как може да твърдят, че няма причини за страх и паника? Същите тези, които обвиняват ЦК на КПСС в прикриване на последствията от аварията през 1986, днес действат по абсолютно същия начин. Какво става с облаците пушек от пожара? Какво съдържат тези облаци? Каква е концентрацията на радиоактивни частици в тези облаци? Какви са посоката и скоростта на движение на облаците? Как се изменя концентрацията на радиоактивни частици в облаците при придвижването им? Как да разберем дали сме подложени на радиоактивно въздействие? Какви мерки трябва да се вземат? Хайде да оставим украинското правителство, ама защо нашите траят като обсадени партизани? Преди няколко години на територията на Чернобилската АЕЦ се е срутила голяма стена. Вдигнатият облак прах е бил носен от вятъра чак до Кировоград, където са били хоспитализирани над 500 човека с радиоактивно отравяне.

Пожара е бил запален с голяма лупа от спътник. Същия спътник дърпа конците и на българските марионетки, дето се наричат правителство.

И още нещо. Радиацията не пита в България кой с каква бюлетина е гласувал, кой кого поддържа по площадите и форумите и кой в каква валута си получава заплатата.

анонимен

Именно за това трябва платените руски тролове да се замислят...Но от къде у тях толкова акъл....

Газпром е в паника, САЩ започват да заливат света с евтин газ. Това са гърчовете на малоумната рашистанска империя, краят е съвсем близо.

И как го заливат света с евтиния газ? Със самолети ли го разнасят? Защо ли руснаците са толкова глупави да правят газопроводи, а не ползват камиони и влакове - като са им съвсем наблизо клиентите, а не на другия край на света. Или може би ти си тъпия?

умно руско няма, ако имаш, досега щяхме да сме разбрали, щяха да са направили поне един собствен компютър, поне един собствен автомобил, поне един собствен самолет, а не да крадат технологии като невидели За американския газ - не се притеснявай, до края на тази година в света ще настанат промени, каквито рашистанския ти мозък не мож да схване

за сделката между ШЕЛ и БРИТИШ ГАЗ, щеше да пишеш по-реално... ЗА ЕФФФТИНИО УЖ шистоФФФ хамерикански ГЪЗ... Бритиш газ е инвестирала 20,4 млрд долара в терминал за втечнен газ в Австралия. В първата година от пускането му инкасира загуба от 4,1 млрд. И ТРЪГВА КЪМ ФАЛИТА... И за да си още повече в час си прочети БЛУМБЪРГ кои компании рекламира за продажба - АМЕРИКАНСКИ ЗА ШИСТОФФ ДОБИВ с над 1 100 затворени кладенеца за добив. ЕФФФТИНО СА ПРОДАВАТ..

Другари, спомнете си 1986-та година, когато си похапвахте радиоактивни марулки и репички - за вас радиацията не е страшна, дори и ядрен удар ще издържите, стига да е от таварашч Путин.

Другарите не похапваха. По партийна линия вички бяха усведомени, бяха им дадени йодни таблетки и специална храна. Народът обаче похапваще радиоактивната храна, обясняваха му, че радиацията е империалистическа измислица и украинската радиация не е радиоактивна. За капак принудиха децата да маршируват под радиоактивния дъжд за "денят на победата" под одобрителния поглед на педофилските мумии скрити под козирката на балкона на мавзолея.

Шило

Ясно! Понякога мълчанието не е само збато.

sawo

По-интересно е кой сега ще плати за належащия от години ремонт на саркофага на централата ? Фалиралата Украйна или европейските и "партньори" ?

Трябва да плати русия, като правоприемник на ссср. На територията на ссср стана аварията, родните комунета от бкп криха това от българския народ, пазаруваха си от специални магазини и НЕ ПРИПАРВАХА до сезонните зеленчуци, защото знаеха , че те ВЕЧЕ са облъчени с чернобилска радиация. Още си спомням как един от тях по тв каза, че нямало никаква опасност за обикновените граждани на нрб...Това са фактите!

Шило

Ами да ги допуснат и да поставят новия саркофаг. Доколкото знам преди време са водени разговори в тази насока. Ама не знам Яйцето дали няма да откаже напук на някого. Т.е. на себе си и на сънародниците си.

Съвременна Турция няма нищо общо с ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ... Не криви НОВАТА светла априлска линия! Не мешай СССР с Русията... ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ Я ТИ Е НАЧЕРТАЛ... И грешката на операторите на централата си направиха ПИЯНИТЕ ХОХЛИ, а не руснаците...

Сега като ядеш риба от океана и други хранителни продукти, да не би да искаш Япония нещо да ти плати или другите държави, които са извършили стотици ядрени опити в океана?

На пъструшката и се е свършил лубриканта.

Она и крайнина е правоприемник на СССР. Наследи централата, сега да си плаща дълговете. Корпоративно право, хористке. Върни си парите на тоя дето те е учил.

да бе прочел - ЕС ДАВА 70 МЛН ЕВРО ЗА САРКОФАГА и още едни къде 1,8 МЛРД за извеждането на Украината от ЧЕТВЪРТОТО МАСТО НА НАЙ-НЕЩОСТНИТЕ СТРАНИ В СВЕТА... Щот Майдана там я прати - с 43 долара минимална заплата през февруари т.г. ТУХ ХАМЕРИКАНСКИО БЛУМБЪРГ ГО Е КАЗАЛ... И НАПРАВИЛ КЛАСАЦИЯТА...

sawo

ЕС дава вече за N-ти път, а резултати все няма, пари също няма - що така ?

Никой с нищо не е длъжен на украйна. Центаралата е затворена чак 2000-та година. Да са използвали приходите от продажбата на енергия за нов саркофаг.

sawo

След като си о*раха тотално отношенията с Русия и вече са по-демократични и от чичо Сам, имат да чакат Русия да им ремонтира нещо, да чакат...

Жалко че не съм руснак или казак ,а българин. Конницата на Кана щеше бързо да угаси пожара с копита и пара щеше да излиза от ноздрите на конете а не радиоактивни шоколади.Укрите са в краката на казашките ни пра-родители. Еврейте и нато вън

Пий си лекарствата душко!!

Не няма ,защо да пия лекарства. Мога да язда кон а ти сигурно ходиш под масата с тоя тумбак-дебело прасе с малка опашчица на фльонга.

Колко селски идиота храчат тук?Няколко недоклатени бивши доносници,някой и друг от руското посолство и бивши шестаци които няма да забравят "великите дела на революцията".......нещастни плъхове,пътници сте и за това така яростно се опитвате да хапете....и то ръката която сега ви храни,нещастни памперси...дано създателя ви пожали

Цял Сибир изгоря, а ДИР една статия не написа по въпроса??? Тука малко пожарче запалили руските агенти и айде голяма драма.

Отвъд океана е добре. Там пожари и окупационни войски няма.

От тук на татък всяка пътна злополука, всеки пожар, всеки грабеж и всяко изнасилване в Украина ще са направени от руснаци и организирани лично от Путин! Та даже и растройството на Яценюк ще е предизвикано от развалена руска салата.

И за всяка нежелана бременност по света ще е виновен Путин.

Ами сега храбрите говедарски пехотинци които са там да помогнат на братският урски народ и да изгасят пожара .

"През февруари международни експерти предупредиха, че голямо количество опасни изотопи са останали в горите край Чернобил и може да се разпространят от горски пожари." И малко след това, насред пролетта, възниква пожар. Какво удобно съвпадение. За пореден път се обеждават, че маймуните са по-далеч от хората. Човешката алчност ще ни погуби.

Луд путлер умора няма. докато не изгори остатука от империята наричаща се Расия, няма да миряса. Рашките трябва да вземат мерки, толкова ли нямат усмирителни ризи?

Ходи да гасиш, че радиацията не пита за името!

Да гасят бързо! Защо чакат да се раздуха? А може би и сами го раздухват?

Шило

И в каква връзка се намира с пожара до Чернобил? Що не върнете нещата до Руската империя, ако може и до викингите? Фронто го е казал- да проведат разследване, да установят причините и тогава да се говори. Умишленото запалване е една от версиите.

Другари, спомнете си 1986-та година, когато си похапвахте радиоактивни марулки и репички - за вас радиацията не е страшна, дори и ядрен удар ще издържите, стига да е от таварашч Путин.

Прекалил си с марулите тогава. Не си разбрал, че Украйна отдавна е отделна държава, а от година време има нови господари. А, яж сега пък марулата на тези, че е по-демократична!

Проблемът на другарите е , че те тогава са раждани, та не знаят какво е имало в хуманата, майчината кърма и майките им какви зеленчуци са яли:) Огромни марули, краставици, репи, лук, картофи - "генно модифицирани" от "братския съветски" народ, който УМИШЛЕНО СКРИ истинските последици за българският народ от чернобилската авария...

Руския кораб Прогрес, се е повредил и няма да може да се скачи с МКС!!!

Шило

И?

Российские полицейские в Нижнем Новгороде избили ремнем наемника "ДНР" Зайца: "Нам из-за вас, козлов, зарплату урезали!"

Российские пропагандисты Стешин и Коц признали, что Россия устроила блокаду "ЛНР". ФОТО

ЩЕ СТЪПИ БРАТА В СКАПАНАТА ВИ УКРАЙНА ЗА ДА ВИ УГАСИ ОГЪНЧЕТО,ЗАВИНАГИ!КОЙТО КАКВОТО ТЪРСИ,СИ ГО НАМИРА!

И после твърдите, че руснаците не сте агресивни терористи? Вие така пропагандирахте и че руски ботуш ще гази България, ма нещо мераците ви умряха:))))))))))))))))))))

Да не търсим конспиративни теории, обаче идва 1-ви май и 9-ти май. 1-ви май е признат по целия свят и в ЕС. Да ама какво ще се случи на 1-ви, вероятно ще излезе целия Киев, и ще стане една ...... има за какво да се притеснява Порошенко. По тази причина едно такова "бедствие" е направо дюшеш, но ще изчакаме да видим как ще се справят "киевските демократи" на 1-ви май.

Охраната на Чернобил от кой зависи, че е допуснат пожар?!

И аварията преди толкоз години пак беше умишлена от същите тези които подкладоха войната но нейсе. Нали трябваше съвсем демократично да ви докарат до просешка тояга, да изкупят имотите на глупавите селянчета и да ги направят демократични гражданчета и най накрая съвсем хуманитарно да ги изпратят на оня свят откъдето сте дошли, а тука Фандъчето подновява алеите на централни за да ви е комфортно. Конспирация ли бе да го опишеш?

Питането е защо не гасят - какво чакат? Че тяхната черга гори - или не са разбрали?

Всичко е под контрол сме го чували от фашистите не веднъж, докато опълченците не им сритаха задниците. Сега взеха сами да се палят.

Няма никакви опълченци , има руски наемници пратени от Путин. Какви опълченци са чеченците?? Те може да са опълченци ,само в Чечня. Или другите кавказци и северняци-буряти или якути?? Тия какви опълченци са?? И оръжията им са такива дето Украйна ги няма.

И за този "палеж" ли е виновен Путин??????? Цирка стана пълен!! Явно на краварите от ЦРУ и ФБР нищо друго не им е "родил" мозъка!?!?!?

Има бедствие,хората се борят с него,не е моментът да спекулираме.Дано няма жертви и щетите са по-малки.След разследване,ако има вина и виновници-тогава да коментираме.

Шило

+10

бедствие е когато се случи само! ако го предизвика човек нарочно - това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Украйна е идеалното място за развитието на бизнеса на монсанто, дю пон и байсеф. А радиацията може само да помогне за по бързия растеж на продукцията, с която да бъде залята цяла европа. Бон апети.

+++++Много близо до България прав си. Ще ни унищожат . Изключвам само BASF те имат много строги правила,но Мосанто е на хоризонта

Парашенко пак се е напил и е свършил поредната глупост

Нещо нашите журналисти този път не са разбрали задачата си от Гейропа. Не са и споменали, че всъщмост подпалвачите са пак агенти на Путин.

То е ясно, че са руски агенти. Няма нужда да се споменава.

Нема ли сега Руски Пожарникари ОТПУСКАРИ да ходат да помагат?

Шило

Що да не отидат? Стига от Киев да не правят на инат. Защо да не им помогнат? Съседи са. И от Беларус могат да отидат.

На инат за кое?

не, сега е ред на братска американска помощ. Те за какво иначе долетяха в Украйна миналата седмица?

Не се знае още какви идиотщини ще чуем от Украйна. Страна на интригите и лъжата, защо са ни те в ЕС, не не ли стигат гърците.

Украйна е много по-далеч от ЕС, от при Янукович. Че те на какви ЕС критерии отговарят?

Що така бе зомбита,до вчера ви беше братска страна,направо си бяха руснаци когато ги мачкахте...сега станаха пълни изроди,урки и каквото там ви напишат водещите другаре......зомбито за това е зомби защото няма собствено мнение и е като робот,каквото каже парт геносена това е вярното......нещастници,дори не знаете колко сте нещастни и колко жалко същесвуване водите

това кръвавия пастор Турчина не говори празни приказки! Заплаши света с украинската мърсна атомна бомба и след няколко дена опа-опа горите покрай Чернобил вече горят

Хунтата освен проблем за украинците и Русия се превръща в опасност за всички в Европа.

светът ще бъде украински или никакъв!

Очевидно е, че пожара е умишлен. През Април е влажно и студено и гората не може да се запали сама. А и приината е ясна - пари. Яйцето иска финансиране, но всички си правят леко оглушки. Каквото и да дадат на украйна, поне половината ще бъде откраднато. А специялно, когато почнат да казват, че всичко е под контрол и няма опасност, бъдете сигурни че ви лъжат.

Там сега се оре и се разчистват стърнищата.

Точно около централата никой не оре. На километри от централата има телена ограда и денонощна въоръжена охрана от службите за безопасност. Допускат се само длъжностни лица срещу специален пропуск от министерството, за да вземат проби. И то, с придружител от охраната.

Е те могат не гората около централата а цяла Украйна да запалят. Вие луди ли сте там живеят и руснаци. Ако все пак са били те още по-зле. Тази част от Европа ще си отиде заедно с тях-браво ,провокирайте ги още .Кой е най надалеко- USA..етови саботьорите

Абе има едно племе в Амазония, което е по-далече и от САЩ, май те ще да са саботьорите, гадните туземци.