”Газпром” отмени по-ниската цена за Украйна

"Газпром" отмени преференциалните цени на газа за Украйна и обяви, че може да пренасочи към азиатския пазар доставки за Европа.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” отмени по-ниската цена за Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

автомобили на електричество специфичния нрав на руските политици ще ускори процеса по развитие на технологиите за възобновяеми енергийни източници и СОЛАРИЗАЦИЯТА !!! хората ще се освободят от енергийните монополи по целия свят благодарение на глупостта на руските политици всяко зло - за добро

За теб специално ще конструират автомобил задвижван от пръдня. Щото ти друго не можеш да произвеждаш...

То всичкото хубаво, ама иде ли ти акъла колко газ отива за направата на една кола, та било тя и с педали?

НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ, КАК Е ВЪЗМОЖНО ЮЖЕН ПОТОК ДА ЗАПОЧНЕ ДА ДЕЙСТВА ПРЕЗ 2015 ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СЕ ДОГОВОРИХА С НЕМЕЦА ЙОТИНГЕР, КОЙТО СТРАННО ЗАЩО ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРСКОТО ПРОВИТЕЛСТВО ПО ДОГОВОРА ПОДПИСАН С ГАЗПРОМ ПЕЛТЕКА СТОЙНЕВ СЛЕД КАТО ПЛЮ НА ДОГОВОРА С ГАЗПРОМ СЕГА ЩЕ ДОКАРВА ВТЕЧНЕН ГАЗ ОТ АЛЖИР !!! Никой не си прави труда да каже истината - ТРЪБАТА НА ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ СВЪРЗВА НЕ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ , А РУСИЯ И ТУРЦИЯ !! Така нашите майкопродавци и изроди НИ ПОСТАВИХА ПОД ТУРСКА ЗАВИСИМОСТ !!! Този който ни освободи той ни и зароби. ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ГО !!!

А ти не беше ли от тия дето пискаха, че не щат тръбата ?

Тия украинци задминаха и гърците по измекярство! Ползват газ, ползват кредити и после - няма да плащаме! Жалко е за нас, за цяла Европа и Русия, че в момента газта минава през тяхна територия и че Украйна използва ситуацията за да рекетира всички!

Сега ще видят украйнците кон боб ядели, риба пърди ли и украинка на студено е...е ли?

И аз прочетох, че се задава студено лято... как ще се отопляват хората, не знам.

Докато Русия плащаше на Янукович всичко беше наред. Сега следват санкции.

Тези със звучните имена от типа Путин, Чуркин и т.н. не признават международни договори. Затова никой не трябва да се занимава с тях вече, пък ако щат да си преориентират доставките на газ и към Луната и Марс.

прекалено си тъп за да разсъждаваш ,за това че не го прави на глас....

Georgi Hristov

То няма какво да се разсъждава тук "умна главо". Има договори за доставки на газ, които трябва да се спазват. А не по желание на някой си да ни спират кранчето. Много е просто, почти колкото теб.

И ти Ганьо, не само, че боб няма да имаш, а и гърнето ще си заложил ..

И какво излиза - че нормалната цена без отстъпка е 400 долара за 1000 кубика. Защо тогава ние плащаме на братушките освободители 500?

Ганьо недей прави сметки че си прекалено тъп и прост! Цената не е фиксирана за никой! Който консумира повече е с по-ниска цена на единица! Почни да консумираш газ като украйна, а също и да осигуряваш транзит на газ колкото тях и ще получиш като тяхната цена!

Нека братята американци ти го дадат без пари

Една новина за тебе: имаме си собствен газ и не трябва да купуваме от когото и да било, просто трябва да го добиваме. Май и за това последно на нас ще ни дойде акълът.

"Това е цената, формула, включва и отстъпка за Китай, което би довело до средна цена не по-висока от $ 250 за 1000 куб. м, заяви един от източниците, който е запознат с преговорната позиция на "Газпром". Според друг източник целта е да бъдат постигнато 235 долара, с която цена ще бъде платена инвестицията на китайските съоръжения за преработка на газ. Целта на Кремъл е да направи доставките в Китай печеливши като тези в Европа.

за "незалежности" надо платить дорогие незалежни...))))

Голям праз, Украйна ще внася от братските САЩ, по-евтино с 47%, лично Обама, ще пусне кранчето... а старата мома Аштън, ще осигури нужните топли думи.... да му мисли Путин

американското евтино накрая излиза прескъпо....

О'банана лично ще им носи газ по джобовете!

....руснаците спряха газа! ...И хората измислиха алтернативната енергия. А земята продължи да се върти. :)

шъ видиш ти една алтернативна енергия

Времето ще покаже. пп...А руснаците няма къде да идат, все от нещо трябва да живеят ;)

За тва парното си го направих с котел на пелети. Пред къщата ми минава тръба с газ, но нямам никакво доверие на "братушките". Пелетите не са скъпи и никога не свършват, защото са отпаден продукт.

А аз съм благодарен на бай Тошо и братушките за АЕЦ и сега се грея зимата с ток и не разнасям пелети и тровя атмосферата като тебе.

А просвети се малко,не дрънкай глупости за да разбереш,че голяма част на Европа и то западна се отоплява на пелети и пелетите са екологично чисти и при изгарянето им не се отделят много вредни емисии!!

Точно Украинците са един от най големите производители на пелети!!

Сега вече с чиста съвест мога да нарека българските политици договорили "изгодни" цени на газа от Русия в последните 10 години СМЕШНИЦИ... Всички, които "договориха" Белене и Южен поток МАНИПУЛАТОРИ. Погледнете как се прави търговия и политика Russian Style и замълчете....срамът ще е за сметка на Вашите деца.

Ха ха ха! Предлагам на украинците на първо време да им изпратим Иван Костов да им "спретне" една приватизация и Симеон Сакскобурготски да ги "оправи" за 800 дни! Бойко Борисов да "пребори" организираната престъпност и да изгони руснаците, а Станишев и Първанов да ги "дооправят"! Ха ха ха Защо не ми публикувате коментара бе хора?!

Публикуван е. Въпреки, че е глупав.

Ха ха ха! Ха ха ха! България - износител на газ за....Украина! Това е най новия виц, който между впрочем здраво ме разсмя! ха ха ха!

Ха ха ха! Предлагам на украинците на първо време да им изпратим Иван Костов да им "спретне" една приватизация и Симеон Сакскобурготски да ги "оправи" за 800 дни! Бойко Борисов да "пребори" организираната престъпност и да изгони руснаците, а Станишев и Първанов да ги "дооправят"! Ха ха ха

Предлагам на украинците на първо време да им изпратим Иван Костов да им спретне една приватизация и Симеон Сакскобурготски да ги оправи за 800 дни! След това ще им изпратим Бойко Борисов да се справи с престъпността им и накрая ще им изпратим Станишев и Първанов да ги довършат!

ее без Луканова зима нема как, а и Жан Валжан ще им се отрази добре

По Канал 1 вървеше първата тв игра, където едно човече казваше на въпроса"Ами сега"?? Ха ха, аз ще им отговоря, ами сега, украинци, духате супата и това е началото, много ще има да духате, а САЩ ще дава, но в кошара не вкарва, рано или късно ще ви бият дузпата....

Затова по далеч от руснаците.

На Русия просто не й останаха бузите за подставянето; сега да видим братски американски политик колко е дОбър!

Запада хал хабер си няма какъв си го вкара. Като стане тъмно и студено украинците с милиони ще щурмуват самодоволната ЕО. Тогава нашите цигани ще им се видят като английското кралско семейство.

До хан Тукту - Фелацио си направи сам, но първо си ръгни една красавица в гъза,че да ти е по кеф

Голям фен съм на Русия и ми се иска да гласувам на предстоящите избори за партия, която ще ни направи част от Русия. Дайте предложение за коя партия?

Няма нужда от партия. Все пак понякога човек трябва сам да управлява живота си а не да чак наготово някой друг да свърши работата. Предлагам ти следния вариант, отиваш на централна гара и си купуваш билет за първия международен влак за Москва. Отиваш там и почваш да бачкаш. След няколко години може и паспорт да ти дадат.

Пошегувах се.:) Ама явно опорните точки не позволяват да се разкриват политическите пристрастия на русофилите.

трубном кранчик заключит. И вот тебя - нет газа для всех...........

Украйна имат много дървесина,желязо, номер едно са в производство на титан и имат много природни ресурси,сега са в криза ,но със свободната търговия ще стъпят след време на крака!!Нека Русия се замисли че Украйна е един от най големите консуматори на електроенергия и замисляше до 2030 да построи 11 нови ядрени реактора и ще изгуби също от решенията си!!

Със западни концесионери срещу 1% ще цъфнат и вържат като България...!!! А когато останат без промишленост, селско стопанство и енергетика и започнат да разчитат само на "помощи" от ЕС и Световната БанДа, Украйна окончателно ще "разцъфне"...!!!

Аз не виждам колко по зле може да стане от сега,като са едни от най бедните,няма какво да губят!!

тъй тъй ни таквиз балъци кат теб мну ги тачим...))))

еле па дървесина и желязо напрау нема де да го турят шъ знаиш смешник

е суровинен придатък на Европа, Азия и САЩ. Пазете я! Кой ще каже каква руска стока е виждал по магазини, молове и обикновени бакалии. Нищо. Няма нищо. И безопасни игли няма даже. Всичко си внасят - от щипките за пране до кораби...всичко хахахаха

аз пазарувам качествени колбаси от месо от руските магазини за храни в София.

Но ти си собака - може!

Кажи ми кои са тези качествени храни и от кой магазин да си ги купя.Откъде да си купя руска плазма,ЛСД,смартфон,лека кола евро 5,обувки,компютър,лаптоп,миялна машина,пералня АА+,хладилник АА+,заваръчен апарат,ъглошлайф,пробивна машина,костюм,обувки,бельо,платове,теракот,фаянс,кафе машина,кафемелачка,тостер,котел за отопление на на къща,алуминиеви радиатори.И всичко това да бъде произведено във великата Русия

Когато бях в Канада си пазарувах от руските магазини колбаси и имаха вкусът на тези отпреди 20-30 години.Светни ме къде с намират тези магазини, за да пробвам дали си прав.

Кажи ми кои са тези качествени храни и от кой магазин да си ги купя.Откъде да си купя руска плазма,ЛСД,смартфон,лека кола евро 5,обувки,компютър,лаптоп,миялна машина,пералня АА+,хладилник АА+,заваръчен апарат,ъглошлайф,пробивна машина,костюм,обувки,бельо,платове,теракот,фаянс,кафе машина,кафемелачка,тостер,котел за отопление на на къща,алуминиеви радиатори.И всичко това да бъде произведено във великата Русия

Какво да продават,братята?Лади модел 67-а,или телевизори тежащи по 50 кила?Толкова си могат...Социалистическа икономика.Мощ,производителност и качество...

да бе, аз в брюксел пия бира балтика, руско пиво, за твое сведение.. и по евтина, и в кенче 1 л (не като местните в 3з0) и с разни рибки я замезвам...пак в руски опаковки..

Ако открият магазин, в който да се продава уран, желязна и алуминиева руда, газ и нефт, ще видиш руски стоки. Строителната стомана в България е 80% от Украйна, която използва 90% руски руди. Алуминият в България е като стоманата. Нефтът също. Уранът е 100% руски. Това причина ли е да спрем да купуваме? Или е причина да се постараем да сме коректни търговски партньори?

както един твърдеше,че субару нямали производство щото не се срещали често в бг.....а ,че цяла азия ги кара -няма значение..

Dimi

Да им е честито на украинците! И заедно с осигурения пазар на газта в китай сега Газпром спокойно може да врътне крана на тръбата през украйна, за да не се получи като миналия път да крадат от количествата за европа... лошото е че и ние ще го отнесем

Ако Путин врътне кранчето, украйнците минават режим на духане. Не, няма да си духат на ръцете от студ. Духането ще бъде истинско.

Пак ли мъжка любов?

Западът никога не е искал Украйна в ЕС! В неговата стратегия Украйна трябва да умре по пътя към ЕС! Такава е целта, затова я хвърлиха в този хаос... Украйна не е цел, а средство за постигане на целите, инструмент, който използват в голямата игра срещу най-страшния си съперник. Това е същността на случващото се в Украйна.

Фашизоидите ще папат американска помощ 2-3 години и съвсем ще окъкат икономиката. После ще дойде големият завой към енергийните доставки и Русия.

Нека пуснат тръбата до Китай....а Китай ще им пусне милиони китайци обратно по тръбата....тунел през границата вече не им трябва.

Е друго си е да си съюзник на Русия ;). Гледам че "опрните точки" са наизскочили да обвиняват Украйна че иска да е свободна. И това ще стане. Ще се приспособят към свободния пазар преди нас, не се бойте.

farmer

Така си е-сега украйна ще почне добив на шистов газ и Газпром ще продава въздух.Така ще стане и в Европа. И тогава какво ще прави Путин с тази супер неконкурентна икономика? Ще увисне...

....на въжето?

тва го кажи в добрич да ти видя после халката)))))))

точно така братушки - давайте газ на Китай....на цяла Азия дайте. Те ще ви платят с юани...хахахаха щото вървят навсякъде и вие ще си купите с юаните бенгалски огън и пиратки......голем смех

настана неудобна тишина след като заглъхна истеричния смях на детето дебилче...

Юани ли искаш........или държиш на рублите....вот тебя вьiбор

Китай има толкова много долари че е в състояние да създаде "Нова голяма депресия" за САЩ, ако ги изкара ма международния пазар.

Свърши муфтата за украинците. Нека си търпят Майдана и да плащат като луди.

Познайте колко още време украинците ще търпят превратаджиите и фашагите???

като чета такива новини разбирам, че на този свят има две нации който са по глупави и от нас, грузинци и украинци.

Точно Варна да не се обажда и да си трае. Че пирамидите тръгнаха от вашия град и "опоскаха" първо вашите парички, умници такива. Акъл давайте само на вашите съселяни, "пристанище на Шумен"! :)

ха-ха, голем смех. Имаше пирамиди, щото във Варна е имало пари и винаги ще има. Виж по вашия край няма с какво да се направят пирамиди освен с на баба ви старите гащи.

за съжаление варненци също са част от българската нация и то с пари а нали знаеш какво става като дадеш на глупака пари.

Съвсем правилно. Това си е руски газ и Газпром решава какво ще прави. Това е пазарна икономика и е съвсем демократично...Украйна не иска да има нищо общо с Русия, това е нейният избор ще си го плати...

Това ще бъде напълно демократично и в духа на пазарната политика. Между другото, още в края на миналия век, когато Горбачов започна да търси пари за своята "перестройка", международните финансисти му отказаха с думите"Русия е с огромно богатство и ще си набавите пари за своята икономика, когато започнете да продавате на хранените от вашата страна търтеи своите енергийни ресурси и драгоценни камъни по пазарни цени.

Тя опашката е малка но мецана е голяма:))) Върви дърпай да видиш какво ще ти се случи:)

Каквото повикало, такова се обадило. Хайде сега платените проститутки да вземат кредит от САЩ за да си платят дълга към Русия, а след това ще започнат едни дъъъъъъъъъъъъъълги преговори относно цената на газта, през което време ще трябва да си плащат по "осъвременените цени. Но да не забравяме, че курсът на долара ще бъде съвсем паднал и то при положение, че Русия не се откаже от плащания в отдавна без златно покритие долар.

Сега майдановците ще цъфнат и ще вържат със зелената енергия на преференциални цени от Европа! Даже може и германски ЕРП-та да им пратят та да им помогнат при разпределянето на енергията. А САЩ ще прати 1 милиард помощ под формата на енергийна помощ за проучване и добив на шистов газ. Хитри майданоци, хитри! Знаят те къде е далаверата.

Сега украинците ще видят европейско американския четвъртит,как мазно им влиза.

Ама американците ще го смазват ли предварително или направо, както си е дошъл от Виетнам или Афганистан, например. Кирлив, целият в синини и капещ от азиатските "поздравчета"!

ПОЧНА ДА СЕ УВЪРТА ЗА ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА??? Щото доларите ЯЙЦЕТО трябва да ги даде на ПУТИН!!! Спомняте ли си, изявлението на Путин - " Най-добре работих с ТИМОШЕНКО!" А сега си проверете за ДЕСЕТ ГОДИШНИТЕ ЦЕННИ УКРАИНСКИ ЦЕННИ КНИЖА с падеж тази година. 3,5 МИЛИАРДА СА НА МВФ, А ОСТАНАЛИТЕ ДО - ДЕСЕТ НА ПУТИН!!! И като се прибавят още около 1,5 МИЛИАРДА ЗА ГАЗТА. Наполовина погасените (отложени от ЛОШИЯ) ЯНУКОВИЧ задължения за 2013-та година и доставките за ЯНУАРИ И ФЕВРУАРИ!!!

прочетете - КРИМ ОТКАЗА ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ НА КИЕВ!!! И НОВИНАТА ОТ ДНЕС - референдума в АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КИЕВ МОЖЕ СА СЕ ПРОВЕДЕ ПО-РАНО ОТ 30,03,14-та и ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ВОЯ НА ЯЦЕНЮК!!! А СЪЩО И ЗА РУСКОГОВОРЯЩИТЕ ОБЛАСТИ, ГОТВЕЩИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РЕПУБЛИКА КРИМ!!! Съветвам си и да си прочете, какво сте писали във форумите през 1992 година - ПРИ РАЗПАДА НА СССР, ЗА ОБЯВИЛАТА НЕЗАВИСИМОСТ РЕПУБЛИКА КРИМ!!!

Като гледам на къде отиват нещата, изглежда украинците ще се греят с евроантлантически ценности !!!

Не топлят много :)

МНОГО СУПЕР МЕГА ТОЧНО КАЗАНО!!!

Още допълнения: При Виденов ми плащахте 80 долара за газта. Добре, че после Костов ми прати оня мавзолеен бомбаджия Бакърджиев, че да мога да кача цената с друг договор. А фанфарите на летището аз ги платих. Ще съжалявате за Виденов, само на него не плащах. Още поздрави от Газпром!

Ужас и потрес....Какви психопати,какво нещо?!Ще сме съжалявали за Виденов?И Бакърджиев намеси,при положение,че СЛЕД него Овч изприпка да повиши цената...Виденов си искат,моля ти се....Наистина страшен кретенизъм.И разни хитряги за евроатлантически ценности говорят...Иронично,раиш ли...Още не загрели,албанските реотани,че заради ''ценностите'' на социализЪма са последни мизерници в Европа...

Ти по кой курс на долара смяташ? По 3000 лева за долар може би?

Русия да се сближава с Китай, че да бъде по-лесно асимилорана от тях :-)

Драги украинци, почна ли да ви просветва?!

давайте газ на китайците ,и без това половината Сибир вече говори китайски!:)))

Из разюмислите на един Червен ТРОЛЕЙБУС: а другара Пу-кин нема ли да си направи едно учение у България и да ни звладее, защото той вече душите ни владее. Прекланяме главици нежничко и чекаме.

На кого да изпрося да обявим война на Щвейцария. След приемането на хвърлената ръкавица веднага да се предадем и се превърнем в техен кантон. Но и с тяхното действуващо законодателство, възможността за референдуми и почтеното отношение на техните банки.

Добре, че има алтернатива като Южен Поток. Лошото е, че има още много време, за да е готов. Целта бе да се избегне Украйна. Която създаде вече поне веднъж газова криза. И я обвиняваха, че краде от газта. Освен това, макар това да не е независимост от източника, то трудно ще продават на тези след нас газта на по-ниски цени от на нас. Което значи, че поне още май 8 държави, ще определят цената на газта. Или поне тези, които имат алтернативи. Няма как да притиснат нас, без да се съобразят с останалите по потока. Иначе няма лошо да има алтернативи. Но засега Южен Поток изглеждаше единствен реален.

майдановците да се хващат за големите пръсти на краката и да чакат сащ и ес да им помогнат да се оправят .Дали ще е необходима смазка незнам но със сигурност ще е дълго оправяне

Костов е виновен

Да, Костов започна експеримента РАНът за унищожаване на една що годе нормална държава и превръщането и в обезлюдена от гои пустош, готова за заселване от евреите...!!! Украйна също е подходяща за целта и там вече се появи украинският "Костов" с многозначителното име Турчинов...!!!