Шефът на НАТО: Не искаме военна конфронтация с Русия

НАТО не иска конфронтация с Русия, надпревара във въоръжаването и нова Студена война, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на НАТО: Не искаме военна конфронтация с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...отклонено внимание. Вече нямамиграсия, ИДИЛ и беднотия. Колко лесно се отклонява вниманието от големите проблеми. Европа е превзета отвътре, скандали и разногласия в съюза...така се е сринала и римската империя и троя и т.н.н да се готвят историсите и старателно да записват ходовете. Бедните на дъното...

щом не са ни дали поне една ескадрила на приятелски цени значи няма никаква опасност

Ми като не искаш конфронтация, чий го държите все около границите на Русия бе, женски полов орган непоръбен?

Грешка Шивачо, имали нефтотърсачи русия си натиска парцалите. Това е истина и трябва да се използва. Иначе ...О здраствуйте, помните нас от СССР, ще поостанем малко ...кво има за ядене и пиене. И така се почва.

Грешка не ги натиска -чака да нападнат и да умрът заедно с държавата си.

НАТО е отдавна организация подвласна на САЩи инструмент за натиск

Да ама не. Необходима е постоянна военна конфронтация и изтощаване на Русия. Империята на злото трябва да изчезне.

Тъпак..злото са краварите кому кура търсят тук този път ако нападнат ще бъдат ликвидирани и континента им и ние сме на този хал това ли искаш.

в Крим, Луганск, Донецк, Абхазия, Южна Осетия, Приднестровието? Американците са тук по желание на народите патили си достатъчно от руснаците.

Важно е да държите каналите отворени но вие едностранно ги затворихте! Искате да сте военно силни и предсказуеми / разбирай - мълчете и изпълнявайте или ще ви унищожим /, а другите да не са! Страхотен конструктивизъм! Това е приготовление за война в която ние ще сме "матросовци"!

Да. Това просто няма друго обяснение освен приготовление за война. Но! Едно е да се подготвяш ДЕМОНСТРАТИВНО както го прави НАТО и запада, а съвсем друго е ВЕЧЕ да я водиш. Изнасяйки вътрешните си проблеми навън Русия вече води няколко войни едновременно. Включително хибридна и срещу България!Няма да ги изброявам защото насочвам коментара си срещу грамотен колега. И сега на акцента. Кой и кога в историята на човечеството се е готвил за война и не се е стремял да се покаже по силен от колкото е??? На война се отива с нагласата за победа. Между другото всеки средно интелегентен човек е наясно със съотношението на силите между САЩ и Русия. Наясно са и в Русия. Въпреки това ще видите на 9-май пъчене на мускули и ще чуете коментари за системи и оръжия нямащи аналог и т.н. Нищо ново не е станало в света. А това че не на добро - просто не подлежи на коментар.

Да бе, да! Русия била водила войни...дрън дрън! Всичките войни по света са подготвени и инициирани от САЩ и пуделите им от НАТО! В името на заграбването на чуждите ресурси и пари! Факт!

наистина си извън.в смисъл не ти е дадено да ги разбираш тези работи

Тези педали ще запалят света жалко че и нашета простотия е голяма и на дали ще ни има.

Другарите от НАТО пак се изказват като в театрална постановка и мислят, че някои им се връзва. Алоуууу ние знаем, че нито НАТО нито МАТО нито които и да е от имперските кръвожадни сдружения и страни дефакто мисли за мир. стига с цирковете. Знаем отлично, че всички по върховете сте другари по масонска линия и подчинени по илюминатска. Заблуждавайте някои льольо и зомбитата дето сте си произвели с 24/7 промивка на мозъците на невинните хорица, че няма конспирация срещу ЧОВЕЧЕСТВОТО. ИМА и то дебела и глобална и цялата конфронтация е цирк, но поробените, гладните, мизерстващите, деградиращите и загиналите са си чиста реалност!!! Много ви е кеф по медиите да обръщате конспирацията с смешки и ви минава номера но не пред всеки. Знам ви и сатанинските наклонности, и как се кълнете в Луци и разклоненията му, как си се кланяте и жертвате хора за Вавилонските и Египетските си богове, как уж забравените фашисти опа социал националисти дефакто активно дърпат конците на световната политика и икономика чрез тайни общества и как на тях им дърпат конците други гущерчета, драконианчета, сивички и змиичета главно. И да това е само началото на дебелата ви конспирация в която само сменяте декора и персоните но играта е все една и съща...прецакване и контрол.

Само цинизъм и демагогия в казаното от това протеже и слуга на САЩ!

Искате , искате , АМА НЕ ВИ СТИСКА ! Плямпайте си , никой не ви и слуша вече. Отдавна сте ни ясни !

стига сте драскали за терористи.

Има граница. От едната страна е Русия а от другата са държави членки на НАТО. Русия има струпана огромна армия край своята граница и това си е нейна работа. НАТО струпва също войска край тази граница и това пак си е негова работа. КОЙ ПЛАЧЕ в България и ЗАЩО? Мойто мнение е че за ситуацията в момента може да се тревожи само ИДИОТ който си е въобразявал че ЕС е нещо временно, че краха на комунизма е краткотрайно забавяне, че българо-съветската дружба е неразрушима, че изгубените привилегии заради членство в партията държава или за заслуги за доносничество са пожизнени и т.н. и т.н. Мислех да се извиня за употребената класификация но като си представя колко примера още може да се посочат за късогледство, липса на познаване на историята, на промити мозъци и откровен наивитет се отказвам.

Верно не си тукашен!

Много хубав пост. Смо една забележка - думичката "тревожи" трябва да е в кавички, защото дращещите срещу НАТО не се тревожат изобщо - те просто заработват. От тях се иска да спамят съобразно спуснатите им опорни точки и те го правят.

Промити мозъци си ти неколцината, които спамят срещу Русия, долни гниди продажни! Какво си мислите, че ще постигнете боклуци! О, радвайте се дорде можете, че може да не е задълго...

...се пиши "ИЗВЪНЗЕМЕН ПАПУАС" !!!! Мутант,значи на руската граница нато и си е тяхна работа?

Мутанте! Границата има две страни! Само от едната е Руска - за ваше съжаление!

Хайде сега Фобоса, Гарвана и Мутанта да посочат в поста ми къде спамя срещу Русия. Заедно с тези дето злобно праскат минуси ИДИОТИТЕ просто се преброихте. А иначе, като истински БЪЛГАРИН не питая никакви нежни чувства към втората ви родина така както всички български възрожденци без изключение са я ненавиждали. Защо - на такива като вас не може да се обясни. Вие просто сте жалки!!!

Не гледайте какви ги вършат! Вервайте им!?

Ами като не искате - приберете си американските войски в Америка и...ще настъпи мир! А НАФТО - навсякъде дрънка оръжия и избива без съд и присъда! Изживяват се нещо като Инквизицията от средните тъмни векове...

Аха, като мира в Украйна и Крим, нали ?

В украйна са Обонго, Нюланд заедно с частните си корпоративни армии + мераклиите от албиона и вечните губещи - отреклите се от рода и вярата си поляци и прибалти... В съюз със синетата на фашистите от СС дивизията Галичина - продължават да упражняват любимото си занимание - да грабят, палят и убиват безнаказано хора... А в Крим...мир, спокойствие и пореден силен туристически сезон! Въобще свободни хора в свободна държава - Русия!

като не искате конфронтация какво правите в Европа, ние нямаме нужда от вас

ти какво правиш в Европа ?!

Абе Вие от фондация Америка за България сериозно сте скарани с географията! Жокер: САЩ е държава от друг континент (познай кой), а България е държава в Европа повече от 1300 години...когато днешните западни територии на континента са били горски масиви, населени предимно с нецивилизовани горски рабойници...

Браво бе наглеци. Трупате вйски на границата с Русия, ама не искате конфронтация. Голям кеф ще е ако сгафите и натиснете грешното копче, руснаците ще ви го набият до празните тикви откам задното отвърстие.

Пропагандата на руснаците има чертите на реклама - подчертават се положителните процеси и има стремеж да се премълчават отрицателните. Пропагандата на САЩ и НАТО се характеризира с непрекъснато тиражиране на лъжи и манипулация на населението, на принципа че ако една лъжа се каже сто пъти тя ще стане истина. За това се хвърлят стотици милиони но не могат да загреят, че когато спрат финансирането, лъжата не е станала истина. Такава пропаганда е имал навремето и Гьобълс.

Единствено Нова Студена Война и надпревара във въоръжаването може да спаси Западния Свят от азиат-болшевишките пълчища.

А кво търсят руски военни кораби в НАТОвското Черно море? А в НАТОвското Балтийско море?

Търсят космати мати, та да им поопърлят космърлаците! Айде, кой е следващият. . .

симо

Откога международното пространство/вода,въздух и космос/ стана СОБСТВЕНОСТ на НАТО???????

А какво иска НАТО след като постоянно провокира Русия? Кой кого доближава и какво иска от нея? Ако това не е тъпа американска наглост , здраве му кажи.Лошото е че всички ние ще плащаме те да си играят на войници и надпревара във въоръжаването. От всичко това целта е американската икономика да спечели- очевадно е тъпанари.

Стига с тия мантри! Къде НАТО се е доближило до Русия! Русия се приближи към НАТО с 300 километра, като окупира Крим! Русия плю на Будапещенското съглашение с което гарантираше териториалната цялостност на Украйна! Русия се доближи на 200 километра към НАТО в Донбас! Русия плюе на всички международни договори, а не НАТО! После крадеца вика дръжте крадеца!

преди да пишеш глупости прочети малко история, а Крим винаги е бил руска територия

Пич, какво значи НАТО постоянно доближава Русия?! Полша си е там, където си е. Тя е член на НАТО. Не е мрдала от мястото си от ВСВ насам, като малко преди това Сталин се е опитвал да я разпредели с Хитлер. Та какво доближава Русия не разбрах. Полша граничи с Русия, нито може да я доближи, нито да се отдалечи. А е част от НАТО. И има право да си отстоява териториалната цялост. Сещаш ли се, че доверие на Русия имат само държави, които са й част от ОНД (там не става дума за доверие точно) и такива, чиито диктатори са в преследване. Други държави днес нямат доверие на руска войска. Руската войска е напаст Божия. А НАТО е алианс, който не е завзел нито една територия и не е нарушил договор. Държавите си приемат алианса и нещата си текат. Така че това с доближаването не е така, както го приказваш. А всъщност постепенно наближава краят на една сбъркана епоха, загнездила се в Русия. Нормално е да е тегаво. Такава промяна не става лесно, понеже това е 150 милиона нация, а ресусът на държавата се цоца от върхушка. Няма да се дадат лесно, все ще ги "доближава" нещо... може би по-развита демокрация.

в Крим и в Севастопол от време оно ПОСТОЯНО има руската военна база, няма какво да дирят американци в Черно море до Крим - това е първо! Второ - няма какво да дирят американски самолети на 60 км от Калининградска област на Балтийско море, руснаците ако ще литнат на 60 км от Флорида - ще има да вряка цялата американска преса и техните подлоги от БГ и цялата Европа

конфронтации и прочие какво искат? ЗАщо демонстративно слагат войски на руската граница?Щото руснаците ще ги нападнат ли?И как ще нападнат точно НАТО.Анексиране на Литва или Естония?През 39 Хитлер анексира и окупира Полша!, и кво напаравиха тия същите - нищо.Съвсем сигурно е че ако беше спечелил войната Хитлер сега щаха да пеят други песни.Аман от тъпотии значи.

Да бе, Русия не разполага войски край НАТОвските граници и не провежда провокативни маневри със стотици хиляди войници! Русия не хулиганства със своите самолети над НАТОвските кораби и НАТОвските самолети в международното въздушно пространсттво! Я, оди дроби зеле!

Отново и отново, ни отклоняват вниманието от нашата жалка действителност, за да ни съобщят мъдро, че един съмнителен чиновник от Европата, на име Йенс, казал поредната глупост. А кой ще каже на българските данъкоплатци колко ще им струва всичко това?! И по какви правила турците ще пътуват без визи из Европа, а руснаците - НЕ?! Отново коленопреклонно угаждаме на Запада, както някога на СССР...

Естествено, че искате. Без враг - край на тлъстите бюджети за оръжия, маневри и т.н. Всичко е "кинти"...

Руснаците загубиха спесняванията си, ако въобще имаха такива, инфлация от близо 15, 20 процента всяка година, 4 пъти поевтиняване на рублата, свиване на руската икономика с по няколко процента всяка година, това добър президент ли е? Но щом удържа НАТО да не нападне русия изглежда е добър в очита на алкохолика

Изобщо не ме вълнува Путин кой ще го търпи. Той не е български президент за да обсъждам тази тема. Нито ме вълнува колко и какво са загубили руснаците. Не живея в Русия. Но ме вълнува, че България като страна член на НАТО трябва да плаща едни грешни пари за да може едни измамници да си играят на войници. Поне да ги давахме за собствена армия, ама не би...

не плачи на чужди гробища виж първо своята кочинка, еврото от години струва 1.96, ама парно, ток, храна, дрехи - всички цени постоянно растат, но заплатите и пенсиите - не.

Нато ще и си правят каквото си иска, кви са тия руснаци да си казват мнението ? Май забравиха как завърши стузената война за великото наСеСеСеРе и непобедимия варшавски договор

ЗАДНИКЪТ Е ИЗХОД, ДРАГИ ГОСПОДА ДЕМОКРАТИ. НЕДЕЙТЕ ГО ОБРЪЩАЙТЕ НА ВХОД.

Твоят е голям и ми харесва :)

Какво доживях..... Русия да купува бойна техника от ОАЕ. Щели да купуват БЛА/безпилотни летателни апарати United 40/ от ОАЕ. Великата Русия ще купува от камиларите. За китайците ясно. Без тях руснаците са загубени, но и до камиларите до опрат за бойна техника, това вече е дъното.

ВКС с арабско въоръжение. Леле, леле....какъв резил...

Като гледам тука глутницата на Атака пак се е разбесняла. Как е господа, има ли копейки? Колко плащат на мнение?

Вас, помаците, какво ви засяга, кой какво пише, като гледам, вие най-много сте се разпенили тука. Абе, дир-а, да не са ви купили турци, пък, ние българите, да не знаем?! Тука, пишат, само фесове!

КРАСУХА 4 -система за Радио Електрона Борба ПОСЛЕДНО поколение обхат в радиуснадействие300 КИЛОМЕТРА този радиус всяка изстреляна крилата всеки супер скьп последен американски и натовски самолет струващ милиони всяка електроника по вьздух и море бива превьрната купчина неизползваемо желязо

Хаха, Путин превърна цяла Русия в развалина:) Още малко и армията му също ще се спъхне - както и всичко друго там.

19-годишният Матиас Руст има едва 50 часа летателна практика зад гърба си. Германецът обаче успява да прелети през руската военновъздушна отбрана и да приземи взетия под наем едномоторен самолет "Чесна" на Червения площад. Навремето Руст е сметнат за луд. Приключението му обаче не е без последици и дава оправдание на Михаил Горбачов да уволни 200 военни, включително и министъра на отбраната заради пробиването на "непробиваемата" военновъздушна отбрана на русия

Кви русофоби, тия са чалми, на заплата, да плюят по всичко. Помаци, без национална идентичност, без съзнание за принадлежност ... Това, са племена, без знамена!

Супер. Тези дни в България идват 8 F-15 от 131st Expeditionary Fighter Squadron , но ти си спокоен и няма да врещиш..

Разбира се ще е спокоен. И аз съм спокоен. А ти не си ли? Май се безпокоиш, че комунизмът си отива. За друго нямаш повод за безпокойство.

Шефът на НАТО: Не искаме военна конфронтация с Русия. Само си търсим белята.

Донал Тръмп е препоръчал при следващи провокации на руските самолети, те да бъдат сваляни, както направиха турците!

И это сильнейшая армия мира (U.S. Army)? Не смешите российских десантников

твоите само в Гугъл се 'сражават'

Трябва да му се вдигне рейтинга на джуджето, външната заплаха за диктаторчетата витаги работи да ги държи на поста да спасят народа от НАТО в този случай или САЩ и Южна Корея в случея на другото дръпнато джудже, в едната страна отдавна ядат трева, руснаците за сега са на картофи само

Само Русия може да спре агресията на САЩи НАТО. Всички нормални българи трябва да подкрепим братска Русия.

Ние сме НАТО, драги! Каква агресия те гони, какви 5 рубли? Вече те питах - гледаш ли за скрити под кревата ти американци преди лягане?

По-лесно ще е вие 'нормалните' да се накачулите на 3-4 гумени лодки и ВПЕРЕД -към Кримнаш.

Абе вие не искате ама питате ли путлера ?

Путин се дразни, че го изолират като селски глупак, но това е само защото е селски глупак. Нито нещо зависи, нито има полза от него, просто един досадник.

Що бе, нли вие руските предатели подкрепихте кримския референдум

Абе Кончита,какъв Путин сънуваш, тук пише за агресията на НАТО и тоя страхлив палячо Столтенберг.

Путин докара държавата дотам да няма нито един съюзник, а последните й сателити, като Беларус,Казахстан, открито й се противопоставят до степен, че по отделни въпроси проявяват явна враждебност към опитите на Москва да възстанови нещо като СССР под формата на Евразийския съюз. От бившия Варшавски договор всички страни без Русия са в НАТО. Плюс Албания, Хърватия, Черна гора и Словения и Литва, Латвия и Естония от бившия СССР. Напират за членство Грузия, Македония и Молдова. Сърбия подготвя челенството си а Азербайджан, Беларус и Армения сериозно се замислят дали да подадат документи.

Само гледайте, че току виж южна България може да стане автономия на Турция.

Що бе, нли вие руските предатели подкрепихте кримския референдум

Едно на чаир- друго на баир. Оправи си географията. Ако всички привърженици на НАТО и Америка имат твоята интелигенция не ме учудва, че задават такива въпроси.

ТОЧНО ТАКА, ЕС ТРЯБВА ДА ОБЕДИНИМ УСИЛИЯТА СИ С РУСИЯ И ДА ГИ НАСОЧИ СРЕЩУ ПРЕЗОКЕАНСКИТЕ КРАВАРИ!!!!! ТЕ ВЕЧЕ СЕ НАСТАНИХА ПО ЦЯЛА ЕВРОПА, А НИЕ ГИ ПЛАШИМ, ЧЕ ЩЕ ИМ СЛОЖИМ ВИЗИ?!?!?!?!? ЯВНО ПЕДЕРЮГИТЕ ОТ. ЕС ВЯРВАТ В ЗАДГРОБНИЯ ЖИВОТ!!!

каквото казвате, че искате обикновенно истината е, че искате обратното....на Български се казва - "плашим Генчо с ножче".....голяма работа, че ще прибавите 250 танка до границите на Русия....това "наистина" има голямо значение като се имат в предвид 15те хиляди танка на Русия на потенциалния Европейски театър на военни деийствия.

Явно и ти не разбираш... Точно в това е работата, че това, което НАТО прави, по никакъв начин не застрашава Русия. Тя обаче пищи като ученичка, видяла мишка, за да може да се прави на застрашена и да струпва войски и оръжия както си желае.

Никой обаче не разбра какво искате. Ръководството на НАТО е като някоя стара парясница. "Хем сърби, хем боли, хем драго ми е.."

Тоя номер вече сме го видели: САЩ (дъщерята на Англия) в едната си ръка държи моркова а в другата секирата. Изявлението на Столтенберг преведено на езика на дипломацията означава: ние искаме да преговаряме, но само от позицията на силата, както сме свикнали. Къде ви е симетричното разоръжаване? Двоен подход към Русия а? А сега на САЩ им трябва време за да наваксват лекото изоставане във въоръжаването от Руснаците. Варшавският пакт се разформира а НАТО не само, че се запази, но и се разшити до самите граници на Русия, па даже заявиха открито и апетитите си със стремежа си да я разпокъсат. И искате руснаците да ви повярват а? -така както ви повярваха навремето преди 400 години негрите качвайки се на корабите ви заминаващи за Новия свят? Вече само хора на същото това ментално равнище както същите тогавашни негри могат да ви удостоят с доверие.

Прямую конфронтацию с НАТО, противостояние Альянса и России продлиться не более 10-20 дней, а капитуляцию со стороны РФ подписывать будет просто некому... Годовой военный бюджет $80 миллиардов РФ против $800 миллиардов НАТО. Винтовка против лазера. Даже если Путин осмелится на ядерный удар (я считаю, он осмелится), и даже если половина советских ракет взлетят, США прекрасно защищены ПРО. Единственный риск, подводная лодка рядом с границами, и то мы считаем, что мы успеем перехватить

симо

Добър руски...Но както винаги простотията си личи----за вас ВСИЧКО Е ПАРИ.

Преди 400 години САЩ все още не ги е имало, така, че негрите качващи се на корабите не са могли да им вярват, дори да са искали. Другите ти свободни съчинения няма да ги споменавам...

Ю. Деспотов

Абе ти човек от безсъние ли страдаш или сега си застъпил наряд ? Ако аз съчинявам свободно, то ти под диктовката на началник щаба ли бе майоре? Да, държавата САЩ съществува юридически едва от 200 години. Но как ли е възникнала? Потомци на най-великите, най-свободомислещите, най-интелигентните и най-миролюбивите индивиди на човечеството? И кой е провеждал кастинга за това? Индианците покрити с пера ли бе мейджър? Те с хляб и сол ли са посрещали своите освободители от старата Англия дошли да търсят още перли за британската корона? Или са ги поканили да ги спасят от напастта на бизоните? Или да намерят изход от индианската пренаселеност? Ах мейджър, мейджър, чии са това бивши колонии? Руски със сигурност не са. Формална еманципация от британската корона. Кадци, убийци, корсари, утайката на обществото, роби и малкото останали америко-американци. И пак ще кажеш, че не съм прав, да наистина не са само те. Приливните вълни на алчните бледолики нашественици не са една и две. Следва спекулативния капитал и орди спекуланти- чудесна смес нали! Добре, че старата Европа се явява и донор на евтина работна ръка изправена пред ръба на гладната смърт.

"Алиансът не вижда опасност?!" Гордата планина/Столтенберг норвеж./Ами,като не виждате опасност,седнете си на задниците и Вие не предизвиквайте опасност,или нещо Ви трепери,но вината е Ваша!

значи го прави без да иска!

Хем увеличавата военното си присъствие в близост до руските граници и правите провокационни разузнавателни полети, самолетни прехващания и коробни рейдове, което си е жива демонстрация на сила и опит за политически диктат, хем твърдите че това не е заплаха за руснаците!? Хайде спрете се, че на обикновените хора ни втръснаха всичките тези взаимни ежби и противопоставяния, защото не искаме войни а искаме да живеем нормален живот! Като толкова ви се ще вземете та се съберете някъде и опитайте какво означава руското "кулаком по морду" и когато след това се поокопитите вземете та опитайте да им отговорите по вашему!

А чи-уй-дират путляците у Турция? Баш куту ча свалия един руски пуистиняк ония резаните? Гръмнаа го та перуш не остана. Чий го дират там ониа пияници?