Украйна призова ООН да изпрати сини каски в Донбас

Петро Порошенко обвини Русия, че води "необявена война" срещу страната му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е украинците да бият шут на фашиста Петро Порошенко,,,

За шистов газ ли е битката в Славянск? Градчето е в центъра на гигантско находище, чиито залежи ще помогнат на Украйна да се избави от газовото иго на Кремъл. Журналисти са провели свое разследване за тайната на така наречения „Юзовски проект“, който с неохота се обсъжда дори в самата Украйна, тъй като той засяга значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света.Обстоятелствата сочат, че в Донбас няма никаква борба за хуманизъм, федерализация, защита на рускоезичното население, славянските патриоти и срещу митичните бандеровци и хунтата в Киев. Това са измислени образи, създадени в кабинетите в Кремъл и вкарани в главите на обикновените хора от Донбас, за да бъде скрита истинската цел на спецоперацията на Русия.В градчето Славянск няма никакви важни предприятия, мини, военни части или научни институти. Той обаче се намира в самия център на територията на „Юзовския проект“, където са съсредоточени залежи от енергийния ресурс на 21 век – шистов газ.

Лешперев, казвал съм ти го и преди...вземи се самоубий! Отърви се от мъченията, а и целия свят също!

АЗ ПЪК СЪМ МУ КАЗАЛ,ЧЕ Е ЩУРЕВ! ДАЖЕ СУПЕР ЩУРЕВ!!!

Шерев ли си Щерев ли си то и Полша бяха най големите залежи на шистов газ а се оказа нула Zero.колкото до Донбас има една поговорка -ДА БЕ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО,когато ядяха гевречетата на майдана всичко беше ОК но ядец 5 милиарда на САЩ отидоха на вятъра.

Питам: какво лошо има втова да се разположат сини каски между сепаратистите и украинските сили и по границата между Украйна и Русия в зоните на Донбас и Луганск за де стане най-после ясно Русия намесва ли се във вътрешнете работи на Украйна или е само "краварска" пропаганда. Ако Русия не снабдява тези области с оръжие, жива сила и логистика тя би имала най-голям интерес от сини каски по границата с Украйна. Всички обаче знаем, че Русия доставя в Донбас и Луганск оръжие, и "доброволци"от редовната си армия пуснати в отпуск цели полкове.

Нищо лошо няма народите да се самоопределят както е в хартата на ООН. Значи може разни да напускат СССР, но като станат господари новопоявилите се републики като окраината не дават на народите независимост. Свобода за българите в Украйна.

а татарите питаха ли руснаците за да се заселят на тяхна земя?18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

….късно е либе за китка ...

Меркурий, хитър си като Порошенко,сини каски се разполагат между воюващи страни т.е. между Донбас,Луганск и Украйна а не между Русия и Украйна колкото до оръжието от Русия а Джавелините за Украйна от САЩ какво ще кажеш.

само руски отпускари, които ходят на почивка там с танковете си!

Искаш да си жив и здрав , НЕ яш бомбони Рошен на Потрошенко !

В щатите, в руските магазини продават само такива бонбони.

това ще е страната 404, както викат на Украйна, и най-вече рошен енд ко.

Голяма наглост от Укрите ,искат с чужди ръце да вадят горещите картофи ! Вие Начело с Порошенко и Украинските Националисти , създадохте това военно огнище и въпреки Минските договори постоянно нападате и не признавате двете Самопровъзгласили се Републики като Автономия , въпреки записаното в Минските Договори точки с подпис от Порошенко ,жидовските номера не минават вече ,светът е друг ! Никакви Сини Каски , приемате как е, и подписвате мирен Договор с Автономните Републики ДНР и ЛНР ,така свършва ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА , иначе България да признае ДНР и ЛНР ,такъв е варианта в никакъв случай Сини Каски -бълнуване на болен самоназначилса Президент !!!

Та руската армия от руснаци ли е?

добре че не сме съседи с варварска Русия. Българския народ съчувства на украинския народ и ще помагаме с каквото можем за да победят руските терористи нахлули като глутница гладни вълци от север.

направо купувай един калашник от битака и тръгвай ! ние ще дойдем после

Лошо няма, да пратят сини каски от Русия, но няма да им хареса на укрите, защото искат да окупират цялата Новорусия и да задушат по фашистки всичко, което говори руски език.

Почти половината от личния състав на Украинските въоръжени сили в Донбас са "рускоговорящи"

Това е нормално, в Украйна рускоговорящи са 83% а близо 99% разбират добре руски език. Останалите 17% говорят ополячен суржик, което е нещо средно между руски и полски. Все пак Украйна е руската държава откъдето е тръгнала Русия и е нормално хората да говорят руски. Въпросът е че успяха да промият мозъците на голяма част и да ги направят фашисти.

да пращат братя да се бият срещу братя. а "чистата раса" да си кеси на топло.

народ които говорят и английски

Абе вие не гледате ли руска телевизия или още си живеете в 2014г. Новорусия е погребан проект според руските СМИ.

Лошо няма, да пратят сини каски от Русия, но няма да им хареса на укрите, защото искат да окупират цялата Новорусия и да задушат по фашистки всичко, което говори руски език.

От както спряха да се бият в Украйна руснаците се прехвърлиха в Сирия, като спряха в Сирия - пак в Украйна.

защо пък русия да е против? Нали те ни лук яли, ни лук мирисали в Украйна. Да пращат ООН сини каски, после и НАТО да влезе там.

Що пък НАТО да влиза в Украйна ? НАТО нали пази само границите на НОТО ?

защото НАТО е най-мощният военен съюз, съществувал някога в историята. И русия нали е невинна.. няма, от какво да се тревожи.

Това не е ли проблем само на Украйна?

ДА БЕ! РУСИЯ ПАК Е ВИНОВНА,НИЩО, ЧЕ СЕ РАЗБРА,ЧЕ ШЕФЪТ НА "СИНИТЕ КАСКИ" Е БИВШ ПОЛКОВНИК ОТ "МИ-6"!!! НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ НАЛИ?! ОЩЕ ЕДНА МАФИОТСКА СТРУКТУРА"ОПАЗВА"МИРА,ПАЗИ БОЖЕ!!!

созе, паляко , имаш IQ колкото на мушкато

Русия ще са против в ООН - нали ще лъсне, че има редовна руска армия там...

Киевските бандити дадоха фира...

в беседа с немски журналисти високопоставеният служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) и д-р по философия Пол Кристи: "Главната цел на събитията в Украйна е да разделят Европа и Русия дотолкова, че европейците напълно да се откажат от сътрудничество с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ. Главната цел е по-здраво да се обвърже икономиката на Европа с икономиката на САЩ, а междувременно какво ще става с Украйна, това не интересува никого. Украйна е само средството, чрез което може да бъдат разрешени всички проблем, без да се въвлича светът в поредната световна война. На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия. А какъв строй ще има в нея, начинът на управление, това са абсолютно безинтересни въпроси. Само народът на Украйна ще може да определи доколко трагична ще бъде съдбата му в установяването на новия ред в Европа. Събитията в Украйна може да си вървят както си искат, но в крайна сметка те трябва да доведат до разрив между руснаците и европейците."

Избори идат и потрошенко се чуди още какво да поиска за да си опази задника и властта.. След като едва ли не поиска Черно море да го ''анексират'' натовците сега иска и сини каски дето са боядисаните ''бели'' от Сирия или онези що докараха с''мироопазването си'' да се пръкне косово да и ходят да и оправят поразиите за да стане поразията по голяма ама за обикновенните хора а не за такива като потрошенко..

"Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време." Ото фон Бисмарк

Това го правят краварите от много време по света - някъде успешно някъде не ама много бъркат като се заблуждават че насъсквайки хората един срещу друг няма да се обърнат всички вкупом срещу тях..

Няма как да изпратят сини каски ООН по простата причина ,че местното население не ги желае. По този начин се цели налагане властта на Киев ,а това изключва мироопазващите функции.

Куклата на МВФ, поставена за пЛезидент на окрайнините на бившата Руска империя, пак решил да се изкека порядъчно пиян. И се опитва да прави предизборен цирк, сякаш пък неговите ментори вече имат нужда от тия циркове. Те направо са го назначили вече да ни весели с изцепките си, лошото е че юдейчето Валцман продължава да избива рускоезичните украинци и никакво ООН досега не е в състояние да го спре, щото всичките висши чиновници на ООН са на цитската на Нашингтонския обком.

Тия само дето не са поискали други да им плащат разхода за тоалетна хартия.. Забъркват си кашите за да получат някакъв кеш ама след това искат друг да поема раходите по почистването и.. Айде стига вече сте харчили парите на хората за да угодите на подлогите си като искате да им помагате се бръкнете в собствените джобове.

Ей, ся - само да си починат малко от Сирия и да си пребоядисат каските от бели на сини.

Редакторката малко не се е постарала. Западна пропаганда и малко закачена позиция на Русия за цвят . Интересно ще е да знаем, защо позицията на Русия за сините каски е отрицателна и какво е тяхното предложение. Приемливо, но да бъдат разположени като буфер в горещите зони. А разполагането, което иска САЩ чрез Украйна е по цялата територия на ДНР и ЛНР, което веднага отваря и допуска цялата украинска армия. Превземане чрез зашита на сините каски. Естествено, консултации по този план САЩ и Украйна водят отдавна. И подготвяния номер е известен, май с изключение на журналистката. А що се отнася до Минските споразумения, точно Украйна е тази, която не ги изпълнява. Което е причината, да обвинява друг. По принцип, юридически в конфликта Русия не е страна, за да попада в тези споразумения. както и до момента никой не е предоставил доказателства за присъствие на руски войски там. Вече 5 години само се говори. А срока е голям. И това не го пише в статията. Може би трябва да сте на ресори, журналята, за да си познавате темата. Щото така просто преписвате тъпа американска пропаганда, без много мисъл. Което е модно. Или поне си направете труда да потърсите руската позиция. Щото от американски лъжи и шитове да ти се додрайфа. Те са за американски и английски овце.

Нещо не разбирам. Какво значи мироопазващи сили? В Донбас си има мир. Единствената агресия идва от страна на украинските военни, които се опитват да поддържат конфликта топъл.

Пораженко сънува бели мечки, а някои краварски ненормалници му пригласят....

Сини каски, ама в Киев. Или по-добре руския спецназ. За няколко дни положението в Украйна ще се нормализира!

сини каски,памперси ви трябват!!

На Порошенко не му трябват сини каски или бели (проверени в Сирия), а екип психиатри с дузина здрави санитари да го вържат и принудително да го лекуват ог алкохолизма и ог патологическа лъжа (в психиатрията тя се казва "синдром на Мюнхаузен"). Западът, наблюдавайки пациента, използват го като полезен идиот. Срещу Русия.

Поради общата история на Русия и Украйна, че започват от една държава Рус (11 век), руснаците са били много благосклонни към украинците. И са се скъсали да им подаряват територии. Преди отделянето на Крим Украйна бе третата най-голяма европейска държава, след Русия и Турция (ако ги броим). След отделянето на Крим са след Франция. А са били един окръг около Киев. Крим е подарен по случай 300 годишен съюз от украинеца Хрушчов. Спрямо тогава от подаръци, Украйна е увеличена примерно 8 пъти! Като може наистина подаряването на Крим да е напълно незаконно, защото украинеца Хрушчов е представител на СССР тогава, а не на Русия. Реално Русия да не е подарявала Крим. Кръщават се Украйна много по-късни векове. Преди СССР, Украйите не са достигали Черно море. След отделянето от СССР е имало преброяване и примерно 10.5 милиона са се обявили за руснаци. Или около 1/5-та от населението. На по-късно такова май 8.8 са се обявили за руснаци. Фашистите които разбиха Украйна и доведоха до тази криза, действаха изключително глупаво. Това трябва да влезне в учебници, за пример за глупост. А че са фашисти там, е безпорно, с идол Бандера отговорен за масови избивания с десетки хиляди (примерно поляци). Писал есе "Фашисти ли сме?" В началото изгоден на Хитлер, но дори той се бил възмутил от неговата жестокост. Още си носят фашистките символи. Ако Украйна иска да се пооправи, първо трябва да се отърве от тях. И да има диалог с руснаците. Само че кашата е огромна и изглежда нерешима. А ЕС и САЩ не виждаха какво става, допринесоха за нея. Случващото се там е заслуга и на тях. А Крим след отделянето от СССР бе Автономна република Крим и град Севастопол. И бе спорно от самото начало, дали трябва да е към Украйна. Само че е забранено да се пишат истини. И никак не съм убеден, че коментара ще остане. Заради цензурата тук. Такъв коментар ще изчезне след малко. А после ще говорят за свобода на словото.

КГБ

Така си е, още 5-6 области трябва да се върнат на Русия. А плюс това хохлите са получили и територии от Румъния , Унгария и Полша, ако върнат и тях и ще се получи реалната Украйна.

КГБ

А в Донбас дали ви искат сините каски?

Цирковият артист Порошенко, скоро ще бъде заменен с друг комик на изборите.

няма да се спрат докато не се нанижат отново на дебелия, чепат руски винкел

пенсионерите в Раша се нанизаха на този винкел. Следващите сте вие!

В България това с увеличение на пенсионната възраст вече се случи.

КГБ

Ти гледай нашите пенсионери на какъв винкел се въртят, че в сравнение с тях руските пенсионери са си богаташи.

И майка ти ли се наниза на него

РФ вече се наниза на два винкела, ама кой да ти каже, че така ще се получи!

Украинските разузнавачи "обявили" в интернет, че са от Вагнер и набират руски доброволци за "работа" зад граница. Над 300 руснака поискали да се запишат и си изпяли каква работа са вършили до сега в Украйна!

по интернет значи ставала работата, къде точно, във фейаса или в туитър

очаквайте да се видите там.

Ти правиш ли разлика между доброволци и редовна армия защото ако знаеш в Украйна има и едни други доброволци наричат ги АФРОАМЕРИКАНЦИ означава ли това ,че американската армия е в Украйна.За пари всеки може да участва лично където си иска живота си е негов.

Ти знаеш ли, че наемничеството при военни конфликти се преследва от руските закони? В същото време Путин награждава с медали хора от частната армия Вагнер и самият и командир в Кремъл? Попитай майките на десантчиците от Кантемировската дивизия къде умряха децата им? Ще ви отговорят - "В Донбас".

Хохлите направиха всичко възможно конфликта да се задълбочи. Не спряха обстрела нито за ден. Свалиха пътнически самолет. Принудиха Москва да си прибере Крим. Критичната точка отдавна е премината. Донбас не иска нацита по улиците си. Просто е...

КОЙ ВИ В ТАЗ РОБСКА ЛЮЛКА ЛЮЛЕЕ ? - ХОМЕОПАТИ - УКРАЙНА - МАЛКО АНТИ-КИТАЙСКИ CHICKEN BALLS - И ЗА ДЕСЕРТ КЕ ВИ ПУСНАТ НЕЩО АНТИ-РАДЕВ .... АХМЕД И БОЦКО МУЦАТ СЛАДОЛЕД РОБИНЯТА БЪЛГАРИЯ ИГРАЕ ИМ КЮЧЕК

Цял Донбас иска да са сРусия тоя ще изкара хората луди.

Слава на Украйна!!!!! Руската окупационна армия воюва 5 г и не може да победи смелите украинци.

Руснаците знаят ли, че воюват с украинците?

какво произвеждат руските терористи в Донбас да купуват оръжие , муниции и да хранят войска???? и това 5 г. На фото синтеза ли са..ха.ха айде бягай не сме като тъпите ватенки...

те ако знаеха щяха да обесят Путин ама им забраниха всички средства за достъп до външния свят да се информират.

До Щеревия глупак. Донбаск и Лугански губернии бяха сърцето на промишлеността на Украйна. Там се правеше оръжието и се произвеждаха мунициите. Останалата част, особено бандерите от Западна Украйна са си били и са бедни, малко селско стопанство. А след самостоятелността, там бастисаха и де що има от малкото заводи. За това тръгнаха на изток, за ограбят двата богати района. Които си имат производствата. Докато Украйна купува патрони, последно от Литва. Това са неизвестни факти за американската пропаганда.

вереЩ, ти можеш ли да мислиш? Пиша ти името обратно, защото писанията ти са обратни на човешката логика.

Да позная, сини каски от САЩ предполагам. Който някак си си носят и противоракетни комплекси

Кандидатите за президент на Украйна: 1. Олигарх. 2. Осъдена от украинския съд за злоупотреби с газови доставки. 3. Посредствен комик. Да ви изглежда познато?

Какъвто и да е не е назначен от Москва да работи против украинския народ за сметка на руските олигарси и е избран от народа...Щом си го харесват си е тяхна работа.

Казваш, дори да продължат да копаят дъното?

Абе, Тимошенко каза, че Порошенко бил агент на Путин. Порошенко каза, че Тимошенко била проруски агент. Само за Зеленски няма такива декларации... все още.

Schilo

Айде да минават тези избори, че вече писна от простотията укринска. Те сътвориха това, сега друг да им вади кестените от огъня.

Пак селските простотии на олигарха пияница Попрошенко? Я да му зададат на тоя селски бек от ООН въпроса, след като подписа Минските споразумения, защо не ги изпълнява? Трябваше да има избори в Донбас (организирани от местното население), трябваше да изтегли бандитските бандеровски башибозуци от 30км зона...абсолютно нищо не е направил, на кривата ракета космоса й виновен!

Порошенко, нали видя колко вършат работа сините каски в Сребреница? Ни босненците са спрели да колят наред селата, ни сърбите след това да екзекутират виновниците.

Напротив, идеална работа вършат. Само не знам защо мислиш че ги пращат да разделят биещите се

Вермахта не можа да победи Русия. И сините каски няма да успеят!

Не не сини няма да му свършат работя трябват му БЕЛИ каски.

+ театралната група наречена "химическа атака"?

Тъй де, Islamic State Fire Brigade aka White helmets, от онея дето бяха независими, а тичаха към Израел като луди... Ще трябва да се прекръстят на розовите кхмери обаче, понеже като бели каски вече не вървят.

Бре, Каракачанов дали ще го командироват?