Украйна протестира срещу декларацията на българския парламент

Въпреки договорката между външните министри Болградският район да не бъде разделян

Обратно в новината

Коментари - Украйна протестира срещу декларацията на българския парламент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Паси,Инджев,Коритаров,Ал Йо къде сте ? Пак ли ще защитите хунтата в Киев? В руската империя не се говори за украинци,но за българи винаги.

държат на вътрешната си политика. Това е са въргогъзци, каквито са нашите спрямо макетата, отстъпиха им КАКВО ЛИ СВЯТО не, дадоха им какво ли не, а сега онези с основание им се зъбят. ПОМНЕТЕ, каквито и невежи отстъпки боко еднокнижника и глупака да им прави, влязат ли в ЕС, ще ни станат най-големите врагове.

Това същата държава дето онзи ден слушахме как САЩ казваше на президента им кой главен прокурор да махне ли? Кофти са тея измислените държави...

ддсфдсфдсфдсфдсф

Щом пристигнат новите самолети и нападаме украйна

Боко веднага трябва за изпрати Екатеринка в Украйна да "омагьоса" някой пич от управляващите. Щом за дипломат не става, то поне инак.....

Недолюбвам Украйна. Но в случая те са прави. Това си е тяхна територия и никой друг няма право да им се меси, бърка и да им дава наклон на мислите и действията на тяхната им собствена територия. Все едно Турция сега да иска да обединим Делиормана (Лудогорието) с Кърджали и помашките села около Якоруда примерно, та мюсюлманите с турско самосъзнание да си живеели компактно. Нали тогава ние ще отговорим на Турция - да не ни се меси в нашите работи, а гаджалите ако искат да си живеят компактно - да се изнасят от България. Пак повтарям - недолюбвам укрите, но в случая са прави.

Принципно си прав, но БГ няма териториални претенции към тези райони, и мисля че Украйна могат да направят жест към България! Със сигурност това ще подобри имиджа на Украйна в Бг.

Ало, не разбираш ли какво правят украинците и защо? Дробят територията, където живеят компактно българи, за да кажат после, че те са меншинство и нямат право да имат училищните програми за български език и да имат училищата с изучаването на родния език. Фактически по този начин асимилират българи .

така е

Така е я, ама преди 3-4 г. като почваха и искаха да няма други /разбирай руснаци/ а само украинци, викахте как може да се съпротивляват в Донбас, а сега дойде и нашия ред. А да ви видя сега.

Примерът ти с Турция не е уместен. Българите в Украйна са местно население, не са завоеватели, окупатори и пороибители там. Обратно, бягали са от турския поробител по българските земи през вековете. Българската страна също няма никакви териториални претенции към Украйна, ние сме близки братски народи. С Турция нещата са съвсем различни.

Абе доста е хлъзгава терминологията, кое е местно население. Хората с турско самосъзнание живеят тук от векове.

Държавата Украйна няма да изкара още дълго в този вид.

И аз протестира! Наша Ката както си отвори устата все "истини" излизат! Браво! Хамериканците ни учат че колкото повече си вярваме толкова повече не се случва!

БГ на официално ниво поддържала Украина и се правила на отнесена, наблюдавайки разгул на бандеровската сволоч, която не признава правата на култура и език на други народи и ето - получила своята доза.Не се е разминоло, ако нямаш принципи.

Бетер македонци са и крадат история и църква и лъжат и мажат.... Само орбанската тактика ги оправя и бате трябва да се ориентира и да търси подкрепа от унгарците, които играят ролята на Гърция в случая.

Протестът на Украйна представлява намеса във вътрешните работи на България, парламентът на която има пълното право да приема каквито си иска декларации. А по отношение на Украйна, България трябва прилага стратегияа на Унгария - пълно или частично блокиране в ЕС и НАТО на програмите за помо и сътрудничество с Киев докато не се приемат исканията за правата на българското малцинство там. Защото, ако не беше Орбан, законът за езика щеше да забрани и на българите да изучават български. Размина им се покрай унгарците.

Хааа Ние Македония се страхуваме да блокираме за ЕС и НАТО ти искаш Украйна Нито Борисов е Орбан нито България е Унгария Украйна е голяма държава с територия повече от Франция с много природни изкопаеми 60% от чернозема на света е в Украйна Така че интересите там са огромни и никой няма да даде един бивш пожарникар да играе там

Тя и Русия голяма ама Полша им спря потока и им се дърви яко и взеха да се съобразяват... Отделно от тая работа изкарват и от немците щото те са си дружки с руснаците в проектите...

Собрали се да уреждат въпроса - куция и сакатия. Така и решат според недъзите си.

Да си кажем истината За САЩ Украйна е много по важна държава от България Пък и ББ без проблем могат да го сменят с друга тиква а за Зеленски не е сигурно

сега ще сравняваме държава в НАТО и ЕС с друга "по-важна" и с несигурно бъдеще. Ти сериозно ли?!

Ей за това българите в Молдова не искат да имат никакви контакти с българското МВнР и гонят всякакви представители на българската здържава Беше въпрос на време България да прецака българите в Украйна Да не мислите че Борисов не е знаел че ще стане така като започна да строи хъба с който ще снабдява с газ от Турски поток Сърбия ?

Дайде да си кажем истината Ние прецакахме Украйна с Турски поток Прецакахме и себе си че не построихме Южен поток От цялата работа изкяри Турция която обира кайммака на Турски поток без да е вложила и стотинка Така че не се сърдете на Украйна

руският поток го прецакаха заради укрите/извинявай, ако си такъв/ не сме се прецакали САМИ! Идваха едни Янгели и ни го забраниха ултимативно и то заради укрите, че ще загубят и газ и парите от пренос!

Точно така Обаче вчера боко се похвали че строежа на хъба върви по план Значи пак цакаме украинците и руската газ заобикаля Украйна и стига до Европа

А У НАС КАК ПЛАЧЕХА ЗА ГОРКИТЕ УКРАИНЦИ, КАК РУСНАЦИТЕ ГИ МАЧКАЛИE, А СЕГА И ТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ОБЕЗЛИЧАВАТ МАЛЦИНСТВАТА. В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО УКРАИНЦИ .

Да не мислиш че им пука Полша им раздава и паспорти и визи И като работят в Полша не падат под 5 евро на час Защо им е притрябвало да идват в България ?

Те и сега Украинците не са желани в България , но категорично да им се забрани да идват в България ! След оскверняването на Паметника на Опълченците в Болград , Правителството начело с пишман ОП , трябваше да вземе крути мерки срещу Украйна и Украинците ! Щом сега Украинския Парламент обижда България с не дипломатични думи , време е България да скъса Дипломатическите отношения с Украйна , нищо не губим , освен Чехльо герой на Украйна !

Категорично съм против. Вие просто нямате вкус

Виж сега,човека говори за украинци, не за украинки или си обърнал табелата.

Най-добре е да изгоните Украинския Посланик от България и всички Украинци без визи намиращи се в България ! Марш от България мръсни Украинци ! Ще има ефкт , за да покаже че имат защита Българите ,дори и един в друга Държава ! Унгария им показа юмрук , Румъния показа юмрук , сега и България трябва да им покаже юмрук на Украйна ,една измислена Държава ! Украинец донесе Коронавируса в България !!!

Ти луд ли си ? Ако изгоним украинския посланник Боко веднага ще го привикат на червеното килимче пред Херо Мустафа

унгарската и румънска общност, може би и на полската, но получиха ясно предупреждение, че няма да видят ЕС. Сега нужно е Външно министерство да направи справка и ги прати на Украйна от българско име. Тези само така могат да бъдат спрени да си заявяват, че това си е тяхна вътрешна работа! Да претопиш всички си е държавната им политика в момента и няма лесно да се откажат, ако не се приложи сила.

Външно е корумпирано страхливо и беззъбо Ходил съм консулството ни в Киев Там вместо да говорят на украински фъфлят на руски и то силно развален

Не е лошо да се докара у таа територия двеста триста хилядна рая, за робиа на феодалите. Местната е на сършване.

за 3 МИЛИАРДА $. Ние се снишихме.....

За 5 милиярда ги осъдиха, два платиха, сега още 3 ще платят.

Преди 4 години българите в Украйна отправиха молба за автономия до Порошенко. Една дума не се чу от Герб ,или фалшивите патриоти. Напротив ходиха и се целуваха с Порошенко.Българите в Украйна в голямото си болшинство са против новата фашистка власт в Украйна, защото са получили от Руския Император безплатно земя и са били освободени от данъци. Сега трябва да прщат децата си да се бият срещу Русия. България това го може. Година и половина след като турците изклаха и изгониха от Одринска Тракия над половин билион българи, нашата войска се сражаваше в Добруджа рамо до рамо с 3 турски дивизии срещу Русия. След това ни взеха цялата Добруджа. Винаги сме предавали българите зад граница

урките трябва да бъдат унищожени като етнос и това е! никога не са се борили за нещо смислено, винаги подмолно са търсили лесния начин - само и само да не им се троши хатъра... като почнем от време оно - когато доброволно отиват при руският цар и искат да станат част от държавата му вместо да се противопоставят на настъпващите турци, минем през украинските войници били се на страната на Германия през втората световна война и добавим че са били доброволно палачи и охрана на концлагерите... да добавим избитите и изгорени по време на "мирните преговори" станали причина да се появят Донбас и Логански републики... хамериканците им позволяват да продължават да правят престъпления срещу човечеството, само защото видители някога може би урките ще бъдатсъюзници срещу руснаците.а идиотите там не осъзнават, че при евентуална война те ще са на първата линия и докато може би някой и друг хамерикански "съветник" ще даде фира - тяхната територия и цивилно население ще бъдат на бойното поле

Глупости Чети историята На турците те се противопоставят съвсем успешно но проблема им идва от поляците и за това молят за помощ Русия Въпроса има обаче и друга страна Ако бяха се съюзили с Полша срещу Русия днес Русия нямаше да я има а Сахалин щеше да бъде полски

От един клоун, изпълняващ ролята на президент на фашистката Руска Македония

Еми прави са си украинците - поднесено по този начин си е намеса. Но като цяло искат всичко да е украинско. Затова и гледат руснаци да няма, да няма руски език, а вие се питате за българите, унгарците, поляците. Че за какво им бяха и събитията от 2014. Първо руснаците, после и останалите. Само едно се чудя - преди ок. 2 год. те смятаха да уедряват районите си, с цел децентрализация, за какво раздробяване се говори. Освен това на югозапад са основно българско компактно население и е в една област. Може би част от тях да минат към Одеса и да се загубят като бройка.

По темата приключвам със следният коментар ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА НЕ СА СЪВМЕСТИМИ СЪС ОБЕКТИВНИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ДАННИ И ФАКТИ,ЕС И НАТО ,ДЕМОКРАТИТЕ ОТ ОБАМА,БАЙДЪН,СОРОС-НАЦИСТА САЩ-ТО ПРИКРИВАНЕТО НА НАЦИСТИ Е ТРАДИЦИЯ ЗА ТЯХ, ОТКРИТО ОФИЦИАЛНО СПОНСОРИРАТ И ПОДКРЕПЯТ НАЦИСТКАТА-МАФИЯ В УКРАЙНА И ЗА ЕТНОСИТЕ КОИТО ЖИВЕЯТ ТАМ ГИ БОЛИ УЙЯ,ВМРО-МАФИЯТА ОСРА ТОТАЛНО ВСИЧКО СЪС ПРОДАВАНЕТО НА ПАСПОРТИ НА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ А СЪЩЕВРЕММЕНО НА АЛБАНСКИТЕ НАРКОДИЛЪРИ ПАРТНЬОРИ НА АЛИ БОКО БАБА КОИТО СА СЪС СЕРИОЗНИ ПОЗИЦИИ И КОНТАКТИ ВЪВ ВАШИНГТОН И АНКАРА ИМ БЯХА ПРЕДОСТАВЯНИ БГ-ПАСПОРТИ БЕЗ ПРОБЛЕМ???ЕСТЕСТВЕНО НЕ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА БСП,ДПС И СДС????А ИЗРЕЛ ПОТРИВА ДОВОЛНО РЪЧИЧКИ ИМПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО ИГНОРИРА 500 ГОДИНИ ЕТНОРЕЛИГИОЗЕН ГЕНОЦИД НА 3 КОНТИНЕНТА???ИЗВОДИ СИ ПРАВЕТЕ САМИ!!!

Ако някой очаква украинските, демек македонските комплексари да решат проблема на българското национално малцинство, което е поне един милион души, очаквайте от умрял писмо. В Украйна се предприемат фашистки мерки спрямо малцинствата, а спрямо руското малцинство или болшинство според различни измервания, се предприемат мерки на тотална денационализация и унищожение. Нещо което лесно може да ескалира и спрямо другите малцинства - полско, унгарско и т.н. Така позната история на нас българите в съседна бивша Югославия.

аз така мислих докато не разговарях със украинци преди години, които не отричат историята и бяха доста добре запознати със българската и тракийската(черноморското корабоплаване по това време е било доволно развито) а и от тях разбрах че по цяла Украйна живеят около милион българи а Болград са около половин милион.И осъзнават че древна България и българите изиграва роля в християнизацията и създаването на писменоста но за съжеление жертвите на болшевикокомуношизофренията в Русия и по света не можеш ги убеди че е съществувала Тракия,Тракийска-Македония гледах документален филм за тракйиската цивилизация и комуноидиотите със коментари от сорта,ложь,это не правда,не может быть,ъъъъ онииии не славяны и подобни идиотски коментари на невежи-славянофили, нормално по-провинциите ужас и не знам ква история учат,май проблема е по цял свят е един и същ преписване на учебници по история от 1960 година със малки добавки и почити нищо ново от новооткритите факти.

Това е един недалновиден ход от страна на държава принадлежаща към елита на световната демокрация. Наместо да подкрепи младата неукрепнала демокрация в борбата и срещу домогателствата на вековният потисник тя предявява някакви дребнави претенции пречещи в борбата с най големият проблем за страната руският език. Посредством този език в страната прониква заразата на тероризма, като в страната вече има седем милиона такива и още двадесет и пет латентни такива. Така,че е най добре тези претенции да бъдат оттеглени.

Да бе, това беше изказването на века. За твое сведение руския език е най използвания език между всички бивши републики от ссср. Във всички тези държави без изключение населението е двуезично и то по тяхно желание. Причините са икономически

поредният уркски фашист и психар, не историк! да обявиш 7+25 = 32 милиона за терористи и да искаш да бъдат избити! ти си за куршум без съд и присъда!

Тарасе, явно освен с историята не си в час и със смятането. По твои данни излиза,че мнозинството на територията са рускоговорящи на които едно малцинство се опитва да натрапи един измислен език.

Намерете го този Тарас василиевич и го изритайте от България Укрите Вън от България ! Този подклажда между национална омраза и трябва да бъде съден !

Верно ние нямаме нищо общо със украинците извинете за историческите грешки те са ШУМЕРИ вижте Киевската-рада и я сравнете със нашето мавзолейче БГ-парламент,колкото по голям е парламентът им толкова повече ШУМ вдигат политиците им и заседанията им са по-ШУМНИ от нашите.

Какви ли ги е пак надробила тъпата патка?!

Успя да обедини срещу България и САЩ и Русия и Украйна В интерес на Турция

САЩ ни "помолиха" да помогнем на Украйна като спрем Южен поток - подчинихме се и им помогнахме. Сега украинците вместо да ни благодарят, ни забиват нож в гърба! България няма териториални претенции към Украйна. Само към насилствено отнетите ни земи, които не включват болградска област!!!

Турски поток минава през България и трябва да си понесем последствията Дали е Южен или Турски поток САЩ и украинците не ги бърка

Нали великата министърка Екатерина Захариева снощи каза че всичко уж било договорено???!!! Май че и тя си ни послъгва здраво!

За всичко са виновни БСП тулупите.

НЕ НА НАС ОСМАНОИСЛЯМСКИТЕФАШИСТКИФЪШКИИИИИ ЯЖТЕ СИ ГИ САМИ ЗАЕДНО СЪС ХОДЖИТЕ И ИМАМИТЕ ДЕТО ВИ ГИ РАЗПРАВЯТ ГЕНЕТИЧНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ НА БАЛКАНИТЕ И ПО СВЕТА БУКВАЛНО ИЗТРИХА ОТНЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА И ИСТОРИЯТА ОСМАНОИЛЯМОФАШИСТКАТА ПРОПАГАНДА(ИЗТЕЧЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА КАТО РЯДКО ЩАСТИЕ)КОЕТО ТАКА ВИ СЕ ОСЛАЖДАШЕ СЕРВИРАНО ОТ МЮМЮНИТЕ,АТИЛА НЕ Е БИЛ ТУРЧИН ДОКАЗАХА ГО,БЪЛГАРИ И ПОГОЛЯМАТАНЧАСТ ОТ БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ СА СЪС ТРАКО-СЛАВЯНСКИ И СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ГЕННИ КОРЕНКО РАЗЛИЧНИ ОТ ИРНАСКИ,ИНДИЙСКИ,ТЮРКСКИ,ИЗДИШАТЕ УМСТВЕНО ТЮРКОФИЛИ-ФАНАТИЦИ,Нямам намерение да се оправдавам, явно още учиш история по учебници от 1950 година, писнало ми е да се ровя по интенет сайтове на университети по цял свят,писнало ми е да копирам и поствам по темата има уикипедия(не най-надежният източник но има наистина интересни препратки и тн)рови се сам и търси миграции на Балканите и Европа,племменни съюзи,А най интересни са събитията описани много добре от древно гръцките автори(слушал съм от разни зомбирани идиоти "гадните" византийци лъжат и прочие идиотизми,не не лъжат)наскоро в Египет в един новооткрит археоологически обект откриха подробен стенопис разкриващ че тракийците и гърците са водили активна търговия дори и след войната със египтянини и перси.За десерт има и достатъчно историческа литература от 1990 насам съвместни произведения със западни учени(най-интересни са откритията на западните учени по тема древни Балкани)засягащи траки,даки,илири,трибали,мизи,скити,готи,весготи,прабългари иииии,но по лесно е един учебник по история, една теория и решихме проблема да ама не муньооооо,това не е физика и математика открихме формулата и край алелуя така че пътя чантата и за хляб или явно мюфтията е твоя преподавател по история и корана е надежният "исторически източник"

НА ЗЕЛЕНОТО КРЕМЪЛСКО ЧОВЕЧЕ ! ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ВИ ПРЕДУПРЕДИХ , ЧЕ МИ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗГЛЕДАМ 3 ВИДЕА В ТУБАТА /МНОГО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ/ , ЗА ДА МУ ХВАНА КРЕМЪЛСКИТЕ СПАТИИ !

Българите в Украйна са езбягали там след като Дибич Забалкански, които междо другото не е руснак а чист фашистки ариец, превзема Одрин и освобождава България. Това е 100 процентов факт. България 1829г е била свободна колкото и Санстефанска България. И през 1829 българският народ е бил клан както при Старозагорското клане 1877. Но Русия решава че сърбите и гърците дето не са дали една жертва в тая война са и по-важни и ни разменя за тях. Резултатът е че изначално гърците и сърбите правят по-рано от нас държави и вече през 1878 без един грък и сърбин да е умрял на ШИПКА те заграбват исконно български територии. Ако 1829 Русия не беше ни забила така подло нож в гърба смея да кажа че Сърбия нямаше да има териториалните претенции които доведоха след това до Първата световна

А руснаците след това се противопоставят и на СЪЕДИНЕНИЕТО

Стара и изкъртена ,,плоча,, -ого пука ,бе!Маани я, мазоли в ушите фанааме!

Така е. Руснаците са свине. Само немски камшик ще ги оправи. Ама малко му трябваше на Хитлер, много малко. Да затрие скапаната руска държавица. Язък, че не успя да окупира тази империя на злото. Сега светът щеше да бъде съвсем друг.

Верен е и факта, че пресичайки Дунава рашките очакват да видят някакви страшни гаджали, а те виждат сродни души говорейки завален руско-сръбски (според тях). Едва години по-късно Юри Венелин открива "българите" за руснаците ...

То хубаво Западен свят, Шенген-Менген, ...АМА за ония до Атлантика ние тука сме мингяни, мангали, ...,,уважават ни,,!

Къде са Щерев и компания? Ооо да бе четох че отишли за грес в Турция за идващият гей парад. Така че укрите ще останат без подкрепа днес.

Сега, братчедът е в криза , а и в карантина в Курило. Ама ще добара клавиатурката, като излезе сестрата.

Абе нашите управници наистина са абсолютни малоумници и дибили. Как ще се намесваш във вътрешните работи на чужда държава. Все едно България да иска да промени своето административно устройство , и Румъния, Турция и Македония да ревнат, че не са съгласни. Толкова прости, тъпи и самонадеяни управници не сме имали никога в историята на България през последните 1300 години !!!

Колко История?.. 150 годин.

Видяхме я ваща история, световната пандемия чума,избива над 40%процента от населението на Балканите и Европа на празни полета ятаган да вее башибозука е майстор на кражбите и кланетата на беззащитни и без оръжие хорица нали бе ибрик,нито едно собствено ноухау,кулинарни специалитети копи пейст,бани тоалетни копи пейст(да вметна от ръкописите на пленен венециански благородник и търговец става ясно че "великите" османци са били нечистоплътни и са се хранили със арабски специалитети арабски хляб и сготвено овче и козе месо за хигиена са разбрали и че човек може да се къпе от ВИЗАНТИЙСКИТЕ БАНИ) отново копи пейст и накрая 1878 тупа лупа чак до 1918,40 години кой къде ги фане на фронта бой идат като офци и бегат като офци 500 години сме ви тепали по планини и гори кой победи България,Македония,Румъния,Гърция,Сърбия,Унгария,Босна и Херциговина,Черна гора,Албания,Словения,Хърватия,Русия,Крим,Грузия,Армения съществуват ли съществуват османоислямският хлифат съществува ли не на тия свщенни земи който е посегнал огън го гори вода го топи няма Перси няма Рим няма Византия няма Халифат всите са отнесли кютека, но нашите държави и народи ги има щото рано или късно побеждаваме

По зле е Всъщност много от нещата тука вече са така именно заради интереса на Турция Македония и Румъния От друга страна не забравяй че управляващата ни каста си има свои интереси съвсем различни от националните ни

Сега разбрахте ли къде се заражда новата идеология на нацизма. Каква държава е Украйна, ами същата като Сев. Македония и двете са създадени горе долу по едно и също време. Спомняте ли си как убийците от Украйна се лекуваха за наша сметка под натиска на НАТО тук, и какви претенций имаше посланника им. Не ми пука за тях, те са като поляците, нека ги разкъсат на парчета, една стотинка не давам за тези хипопотами които ни ебаваха с Газта .

Бяха напълнили санаториума в Хисаря,...ако не и сега.

С пълно право протестира Украйна защото поредното дело на катето минало през нс дето не го е еня за българите в България сие 100% намеса във вътрешните работи на суверенна страна..И какво точно представляват ''договорките'' на някакви външни министри подложени на чужди поръчки пред решения на органа който може да узаконява промени в страната???

Целта е да се обезличи българската идентичност на бесарабските българи в чисто нацистки стил и впоследствие тя да бъде претопена изцяло в украинска ! На тези фашисти ясно и точно трябва да се каже , че ако сторят това никога няма да видят ЕС и НАТО!Само това ще ги стресне ! Впрочем , къде останаха твърденията на наши "историци" , че Сталин ги бил претопил нашите българи ?Откъде изникнаха тези големи наши общности сега в Русия, Украйна и Татарстан напълно запазени ? Да не би да ги върнаха от Сибир при Хрушчов !? Толкова вного лъжи се изляха през тези години по адрес на миналото !Но, истината винаги побеждава !

аиде стига се прай на луд ! Много добре знаеш от къде са- Русия стига до Одрин и освобождава България но при последвалите пазарлъци руснаците ни разменят срещу Атина и Белград. Тогава Дибич Забалкански се изтегля от България а Турците от Сърбия и Гърция. Ние българите на практика даваме най-много жертви в тая воина- имало е кланета като това в Стара Загора следващата воина 1878. И всякои кой може да бяга е хукнал да бяга след руснаците. После в Русия Сталин всичките българи ги е пратил в степите на Казахстан. Които е оживял вече при Хрушчов се е върнал в Одеса

Още малко.., И оцелелите в Казахстан пуснаха ракетите и спътниците на Русия от Байкокур , нали...?

Ще се изненадате, но наши общности има даже и в Казахстан, където навремето са го изследвали от Крим и не само. В Украйна , ако включим и хората от смени бракове нашата общност е към 7-800 хиляди души. Държава Татарстан няма и никога не е имало. Наречена е така от Ленин, който е бил заточен в Казан. Иначе названието на държавата е Булгаристан и доста хора искат да се върне. Има и общност на наши сънародници в Кавказ в Чувашия.

Тази история започва на 4 септември през далечната 2012 г. Тогава Европейската комисия започва разследване срещу най-големия доставчик на природен газ за Европа – руската държавна компания „Газпром“. Причината – осем държави от Централна и Източна Европа - Полша, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Словакия и България, са подали жалби за неконкурентните условия, на които „Газпром“ им предлага услугите си в нарушение на европейските правила за конкуренцията. Точно седем и половина години по-късно това дело води до намаляване на цената на руския газ за България с 40 процента –

А къде остана Свободното пазарно стопанство?? Такава ,,Командна икономика,, и чичко Сталин не е правил!

А,де!

Под пазарна икономика не се разбира МОНОПОЛ НА ГАЗПРОМ!

И Русия и Украйна и Татарстан знаят че имат обща история със Тракия,Тракийска Македония и Гърция, впоследствие Велика България колкото и да отричат болшевиколенинскитесталинисти-комунисти,в армията на Александър Македонски е имало тракийци,славяни(първите контакти на тракийците и гърците със славяните по суша Дакия-Румъния и Молдова по Черноморският маршрут днешна Украйна,Крим и останалите черноморски държави) и гърци след разпадането на империята му част от тях се завръщат в Тракийска Македония останалата част поемат в поход и стигат до днешен Татарстан и по пътя си назад основават няколко държави(говорим за голям период от време)какво ги е обединило набезите на алчните перси(мангалите)

Не си добре ! Дори и аз не пиша такива..,когато не съм чел по История. Шиши - е отличник, бе

А сега стига с фантазиите. За евентуална близост на българи и траки теории има, има ритони в съкровищата, има коне и т.н. Но точната връзка, кой, кога , къде и от кого е произлязъл, кога и къде са се разделили, ако са се разделили - всичко за сега батка са хипотези. Евентуално изследване на гробове за ДНК може да помогне , но у България доказаните гробове на древни българи се броят на пръсти. Мисля бяха 4. Професора историк от Атака - Станилов между другото е експерт в областта. Едно генетично изследване с 4 гроба не може да е наука. Да не говорим , че едното е на Ичургубоила Мостич, който е починал на възраст и от анатомичните изменения по възрастови причини ВЕЛИКАТА в кавички и много компетентна българска наука сътвори ТЮРКСКАТА ТЕОРИЯ. Те на времето ако бяха намерили артисти с дръпнати очи щяха такива да играят във филма Хан Аспарух. Та бате без да се обиждаш и твоите писаници са все със същата достоверност. Ние наистина малко знаем и нищо не можем да подредим в историята. Защо например имаме доказано гени от уж изчезналите траки, илири - старото население на Европа. Имаме и западния ген R1B, но нямаме и 2 процента т'ркски и азиатски гени. За езика няма да говорим.

Рейш, твоето писание прилича на тюрлюгювеч!

Тракийска Македония нещо като Македонска Тракия ли е?

Хуйооо знеш ли как тракийците се обевяват за автономия за да не ги бъркат останалите народи със гърците а,и кой дава административното име на Тракия-Македония,Филип Македонски-цар на траките, който напада Атина,Тива,Елада и ги присъединява към тракойското-македонско царство и всичко това е описано от древно гръцките автори и в библията, АЙ-БЕГАЙ ДЯ ОТ ТУКА ДА СТААААШШ ИНДА СА МАШШШ МУНЬОО слаб 2по история дори и гърците не отричат,ся разбра ли къфф имбицил си!

Щото от Ровно да се стане ...Говно!?

Европейският съюз внесе последни поправки в газовата директива. Те се отнасят да бъдещето на газопровода "Северен поток 2" и налагат изисквания, които значително усложняват пускането му в експлоатация.

,,Въздържанието,, е нож с 2 остриета.

Събирам войска. Ще нападаме крим да го отнемем от Русия в полза на Украйна. Украйна е нашия най-велик и най-близъм славянски брат. Нащи верни приятели. хахахахахахахаахахах. Знамвеносец на четата ще е Валери Симеонов. Хахахахахахаха. Топчето черешово на гръб ще носи ,ееее знаете кой - Военния министър. Хахахахахахахахаха.

Точно пък укрите никога не биха се нарекли потомци на славяни.

Чехльо единственото приложение за което се сещам е да те налузя на уйо си като кондом и да ожуля дълбокото и широко гърло на "историчката"

Ужас! Ами че това е много недемократично и антиевроатлантическо. Не ги е срам, лоши украинци.

"Газпром" беше осъдена да плати на украинския си партньор "Нафтогаз" 4,6 млрд. доллара, но тъй като „Газпром" спечели арбитража за газовия договор, тази сума беше намалена до 2,6 млрд. плюс лихвите!