Украйна изпитва недостиг на електроенергия заради руския обстрел и студа

Властите призоваха гражданите и предприятията да намалят потреблението на ток

Обратно в новината

Коментари - Украйна изпитва недостиг на електроенергия заради руския обстрел и студа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

З еленски благодари за помощта и най вече за премахването на паметника.

Никой народ - ни украинският, ни руският не заслужава това

Войната е лошо нещо. Дано си опазим родината.

Кажете на какъв адрес да им пратя 2-3 кофи. Аз имам бол в мазето.

Този ток дето ше го внасят безплатен ли е? Не е ли поредната игра с глупаци. Вие мислите че Росия е враг аз мисля че всички играят заедно. Войната е просто добър бизнес.

нека мръZнат и стоят на тъмно християните украинци ..ние плачем Zа палестинските мюслита и сме zагрижени zа тях ..че са беZ ток горките на плюс 15-20 градуса

Да би мирно седяло не би чудо видяло.Или …Каквото повикало такова се обадило

ГлаворезЪТ от Кремъл спи спокойно , на топло, и с чиста съвест. Егати помияра.

Как сглобката не ни е спряла нашия ток , за да го дари на Осрайна още ? Или от Козяк не са казали , не сме решили ?!?

Тази идея защото веднага ще я прегърнат.

Тока го пращат при родата ти в Якутия , боклук червеног@з!

Недостиг е нищо. На път са да се върнат преди електрификацията.

имаха мозък и не се връзваха на всичко, щяха да имат и ток.

Подготвят ги за зелената сделка. Нали Урсула ще ги приема в ЕС с ценностите. Пък и тази тоталитарна, руска преносна мрежа, трябва да бъде унищожена за да ю може най-после Украйна да тръгне по пътя на евроатлантизма. Хората това искат

Тагарев в армията има и развалени агрегати.Пращай

Е нали щяхме да внасяме електроенергия от укрите, пък те нямат!? Как ще стане това?

В Украйна има огромна нужда и от магнезиеви запалки, за могат да хората да си запалят кюмбетата при всякакви условия и да сварят материала от вмирисани партенки и захар в самогона.

като у нас! Вдигане на потребление с 2.7% не би трябвало да има отражение за енергийната система на украйна, целият НЕП и АТОМСОЮЗСТРОЙ е изсипан там от едно време. Даже укрите могат да захранват половин европа , както ни енергийноефективизираха в последно време !

Не е вдигане на потреблениеТО с 2,7% а 2,7% над очакваното. Има разлика, обаче кой да чете правилно български и кой да пише правилно традиционно трудниЯ за руснаци определителен член?

Аз пък прочетох, че умират от студ и като в ЕС ги съветват да не се топлят много много...

3евзек

То... ако слушаш Кремълските радиоточки, вероятно и заплатата ти се е свила с 40% през последната година. Тя рублата верно се обезцени някъде с толкова, затова безспорно има и такива хора, но вярвай ми, не е масово явление.

НА НАС БЪЛГАРИТЕ , ИЧ НЕ НИ ДРЕМЕ ЗА УКРОЗИТЕ

Да внасят ток било постигане на голям успех за пробитата усраинска кочина

Давай Вова, като приключиш с Украйна идвай насам. Българите сме с теб. Освободи ни от еврогейско и американско робство.

Сигурно именно заради липсата на американското робство в свободна Русия се живее с 3-4 години по-малко, отколкото в България, и с 10 години по-малко, отколкото в Европа, т.е. не повече отколкото се живее средно в нашите ромски квартали. По такъв начин и сам можеш да се освободиш от робството по всяко време. Ако заживееш като тях, няма да има нужда да чакаш да те спасява Вова.

Живея в Русия от 7 години и не съм забелязал такова нещо. Май трябва да сменяш анализатора))

3евзек

Ало, дира, Тролозащитници гнусни, защо изтрихте линка към РОССТАТ бе? Защото пак засяга тролската чест ли?

Изми ли си посрания дирник?Ще има да те плющят руските ти братя!Хаххх

Никой народ - ни украинският, ни руският не заслужава това

Американската агресия в Украйна и по света, трябва да бъде спряна.

Украйна е поредната държава разрушена от американската агресия по света.

3евзек

И както обичайно - американците я разрушават с руски ракети. По-евтино излиза.

Денков и Тегаренко ще им помогне ще вземе от нас.

Ще дадем всичко каквото можем. Затова сме хора, да си помагаме. Украинците са наши приятели.

Давай всичко, за да е по-лесно на братушките като дойдат насам.

А как горко плачеха наще Ватници за палестинците че били без ток сега се радват ей нацисти ей

Привърженик съм че на изпаднал в беда трябва да се помогне. Само че да се помогне да оцелее, а не да се дозатрие. Имам чувството че нашите "управници" не виждат бедата и състоянието на изпадналия и помагат така че да се дозатрие не само ТОЙ,а и НИЕ.С новопредложената помощ няма да променат нещата, но намаляват и малкото останали ни възможности за самозащита. Който може да докаже че две е по малко от едно е повече от Айнщайн - нашите го доказаха=без 100 БТР е повече от с тях.

Споко, щом изявяваш желание, точно за теб ще се погрижат. Когато ти оберат къщата, специално теб ще те оставят без пари, за да няма как да си купуваш нови вещи на мястото на откраднатите, за да не рискуваш да се повтори.

Големи простаци се оказаха руснаците и украинците да се избиват помежду си заради безумието на корумпираните политици и олигарси. Не само Америка им е виновна на простите славяни!

Украйна е поредната държава разрушена от американската агресия по света.

Добър вечер дами и господа, Отдвана не съм отправял пожелания, затова смятам да наваксам малко. Първо искам да пожелая на всички тролове да им изсъхнат първо тестикулите, а после по 3 ръце и поне един крак. А на всички останали - лека нощ и успешен петък. П.П. Пожеланията губят сила, ако някой тролозащитнник все пак реши отново да изтрие първото пожелание, поемайки целия му ефект върху себе си.

Дрогиран? Пиян с пет промила?

3евзек

Г-н хохохо, бре че смешно, корема ме заболя, хохохо!, Само дрогирани и пияни с 5 промила ли ти пожелават лека нощ и успешен следващ ден? Не е на добре тази работа. Сменяй я!

Мушмурок си Зевзек ли си, поне ти да не беше трол!

3евзек

Ало, Абе, тролице руска, Тъкмо поне аз не съм трол, защото пиша в около 1 ден на 1-2 месеца. А ти виждам много добре следиш кой под какво име пише. Все пак друга работа работя, а и диаблото излезе, по интересно е, няма да се занимавам постоянно с вас я. Същевременно за също толкова дълго време вие не се научихте поне да се преструвате, че за вас се отнася човешката част от пожеланието. Сякаш по устав ви е забранено да се преструвате че благодарите. Всеки път кълвете на тролската захранка по един и същ начин.

Зеления наркоман нали щеше да дава еФтин ток на европата......

Туй се обадило

САЩ ще им закарат с кораби ,немой да се плашите.

България е достатъчно индустриална страна и би следвало, съгласно нейните възможност по решение на Парламента да подпомогне братска Украйна с фитили за газени лампи, газ за лампи и стъленици за такива, а защо не и със свещи от парафин произведен в Лукоил от не руски петрол. Вероятно би се справила технологично и с производството на лопати за сняг, така ще подсигури много високо квалифицирани работни места.

Помагай. Никой не ти пречи. Ама на собствена сметка. Не набърквай целия народ.

Интересно каква е цената на тока в Украйна, щом при нужда могат да си позволят да внасят ток от Румъния. В България паднаха 20 см сняг и редица населени места останаха без ток (вкл. райони на столицата) - някои бяха без ток с дни! И не можело да съдим ЕРП-тата, защото режима на тока бил... разпореден от министъра? Почвам да се чудя къде има война - в Украйна или в България? И къде зимата е по-сурова? И защо при нужда Украйна може да внася електроенергия, а ние - не?

Г-н Абе, В България режим на тока няма, имаше аварии. Режим на тока е да ти го спират по график, поради недостиг в производството, въпреки наличието на технически изправни съоръжения за пренос, затова се казва "режим".

Я прочети една друга статия пак от тук: "Министърът на енергетиката Румен Радев съобщи пред депутатите по време на изслушване в парламента, че е издал две заповеди за ограничителен режим за електроснабдяването във връзка с обилните снеговалежи на 25 и 26 ноември 2023 г."

3евзек

Ограничеителен режим не е непременно режим на тока от 2 до 4, послед от 6 до 8... Вероятно операторите е трябвало да го спрат в още населени места или части от тях, за да могат да работят, при това за не малкък период от време, затова са поискали ограничителен трежим. Не всяка селска махала има отделен прекъсвач. Но щом все пак питаш защо ние не можем да внасяме... Искам да те видя като ти падне бушонът илки8и багер прекъсне кабела пред блока, как ще вземеш решение да внасяш от Румъния, при положение че от другата страна на прекъсването токът е в изобилие. По водопровода, през мобилния телефон или как?

Те им на тока все още няма. Малко уточнение.

За да е ясно накъде отиват нещата с нацистка Украйна: Помощта за Украйна през август-октомври 2023 г. е намаляла с почти 90% спрямо същия период на миналата година - обемът й възлиза на €2,11 млрд. Това съобщава Институтът за световна икономика в Кил. От 42 донори на Украйна само 20 са предоставили нови пакети с помощ през последните 3 месеца, което е най-ниската цифра от началото на СВО. Коментарите са излишни!

Коментара е че украйна продължава да трепе руснаци с добро темпо, продължавайте все така!!

Горкият! :)))

Ало, az #война, троле руски, Защо така издевателствате над бедната държава бе? Да не би да са ви взривили 50 електроцентрали, че така си отмъщавате на цивилните? Последно май Хитлер така е правил.

Проспал си 1999г. и какво вършеха американците в Югославия, май?

Така ли, и колко централи взривиха и окупираха в Югославия......баси тъпото племе

Ами отиди в някоя телевизия и поискай архивните кадри. Ще видиш колко централи и подстанции взривиха. Дори тогава по телевизиите се хвалеха с графитните бомби. Пускаш една над подстанция с високо напрежение и тя е буквално за секунди унищожена от графитната бомба и последвалите къси съединеия и волтови дъги. Защото графитът и графитният прах са идеален проводник. И с такива бомби унищожиха десетки електростанции и подстанции в Югославия.

3евзек

Ало, az #война, троле руски нагъл, Защо лъжеш бе? Май не аз съм проспал, ами на теб са ти инсаталирали нова памет. Американците през 1999 нямат нито един удар по сръбска електроцелнтрала. Извадиха временно от строя 70% от сръбската мрежа с графитени бомби, които не нанасят сериозни щети, не убиват хора и възтановяването е за около ден. Т.е. спират тока само по времето на ударите. А ти май пак си трол? Ало, дира, защо пак триете бе? Пак ли на тролозащитници ще си играете?

3евзек

Ало, az #война, троле руски, Руските ви архивни кадри не се намират по нормалните сръбски телевизии. При къси съединения защитите най-често изключват, а ти май пак си трол.

Аз ти казах да пискаш архивните кадри от това време. Може и някои вестници оттогава да прегледаш. Да видиш какви пламъци се извиват над сръбските централи, какви пожари. За какви защити ми говориш, какви пет лева? Все едно да залееш две шини с 20 000 волта напрежение с кофа вода. То беше такава зрелишна гледка от огнените кълба над централите. Ама как да го видиш? Ти явно си вървял под масата или си бил още проект на баща си по това време.

Не падаха само графитни бомби. Падаха и истински бомби например над родилния дом в Сурдулица. Където загинаха раждащи жени. А нашите медии тогава дори казаха,че в Сурдулица повечето са българи. А в родилния дом загинали българки. Край самата ни граница хвърляха бомби с корпус от "обеднен уран". С този темин наричаха необогатения естествен радиоактивен Уран-238. Манипулативно го наричаха вместо необогатен уран, "обеднен уран". Ибрахим Ругова от какво заболя от рак? И умря скоро след бомбите с "обеднен уран"? А техните отломки отиваха в почвата с дъждовете и снеговете. Смятай каква радиация сме погълнали и ние в граничните ни райони!

Бяха хвърлени мощни бомби дори над радиотелевизионния център Белград. Имаше загинали журналисти от националната телевизия. Дори на запад някои журналистически организации порицаха тази жестока бомбардировка. А тя не беше случайна. Сръбската (югославска тогава) телевизия показваше разрушенията от бомбардировките. И съвсем умишлено беше ударен телевизионният център, който предаваше за цялата страна и чужбина. Сръбската телевизия спря излъчванията си. Подобно сега на руските канали, както ги спряха и не може да се чуе другата страна и другата гледна точка.

3евзек

Ало, аз #война, тролице руска, Само на километър радиус около теб в почвите и водите има тонове природен уран. Обичайната му концентрация в почвите е няколко милионни части. Т.е. в един кубик почва обичайно има 10-ина грама. В радиус 20 метра има няколко кила. За разлика от теб, която изглежда през 1999 си била в тролския университет, аз съм имал университетски лекции и упражнения по атомна и ядрена физика. И измервахме всякакви видове радиации, включително радиационен фон. Веднъж седмично, ако не аз конкретно, то друг колега в лабораторията го правеше, а по друго време го правеха други групи колеги. Имай предвид, че все пак си говорим, никой не е забелязал отклонение. А вашите традиционни писания как 20 тона уран били замърсили 50 хил квадратни километра са обикновени нагли тролски опорки. Изглежда не ти влиза в тролските задължения да знаеш какви точно защити имат високоволтовите съоръжения, затова не знаеш. В днешно време дори 220 киловолтови електропроводи изключват при късо съединение. Такива кълба дим над електроцентралите имаше, че на следващия ден пак работеха нормално. Най-вероятно защото радарните станции не са електроцентрали, както вашата пропаганда иска да го пробута. Също така казармите не са родилни домове. Ако ми дадете достъп до тролските ви архиви, може би ще видя нещшат апо друг начин, но засега май не сте ми дали.

3евзек

Ало, az #война, трoлице руска, Нерде електроцентрала, нерде телевизионен център. Сръбските власти са предупредени за удара по тв. центъра, за да избегнат цивилни жертви, обаче някак се е получило така, че само верните на Милошевич подлоги журналисти до един са отсъствали,.т.е. сред тях няма нито един загинал. Ти пак си мислиш, че някъде сме спали по това време и не помним така , както твоята памет, инсталирана миналата година.

Аз писах за родилния дом в Сурдулица. Не за сръбска казарма. Ти правиш ли разлика между родилен дом, пълен с жени и казарма? Как според теб изглежда едното, как другото. Можеш ли да ми опишеш двата обекта с думи? Гова за Сурдулица го предадоха всички световни информационни агенции. Вселенският патриарх беше помолил Клинтън да спре бомбардировките поне за православния Великден, но Клинтън отсече: Не може, няма да ги спра! И бомбиха Сърбия дори на самия Великден. А ти май си по-католик от папата. Защото когато бомба удареше родилен дом или болница пълна с болни хора, американски генерал казваше: Ах извинете! Това са КОЛАТЕРАЛНИ ЩЕТИ! Сякаш едно извинение можеше да върнве живота на убитите. Накрая "колатералните щети" станаха толкова много, че някои лидери от Западна Европа започнаха да проявяват нервност. Но Колинтън след поредните загинали мирни сърби, казваше "колатерални щети, но БОМБАРДИРОВКИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! А за справка можеш да прегледаш вестниците 24 часа и Труд от това време. Има ги във всички библиотеки, имат и цветни снимки препечатани от световните западни агенции. И не ми се обжяснявай като млада булка, колко уран имало в почвата. Той е в почвата, не върху нея разнасян от вятъра. А американския отиде и във подземните води, които пият всички. ЛИдерът на Косово доста бързо умря от рак, а беше здрав преди това.

3евзек

Ало, az #война, троле руски, Май се оплете в собственото си невежество, а? Нали тъкмо до преди малко обясняваше как уранът бил отишъл в почвата с дъждовете и снеговете? Защо изведнъж смени плочата? Обаче и тя няма да мине. Драги мой, след експлозия боеприпасите въобще не се превръщат целите на прах или аерозол, особено частите, които не са експлозив и още по-особено онези, които са метал. Стават на осколки, обикновено достатъчно големи, за да не ги вдига вятър. Още малко ще тръгнеш да обясняваш как вятърът бил разнасял парчета уран по 200 грама и хората ги вдишвали. Ако има прах, той е в много малко количество и освен това в случая е със значително по-висока плътност дори от оловото и вятърът не може да го разнася току тъй. Както казваш, с дъжда и снега отива обратно в почвата, където по принцип го има в прилично количество, че с 5% повече или по-малко, все е в рамките на обичайно срещани по света концентрации. Да не говорим че природният уран е слаб алфа източник, далеч по-опасен е като химическа отрова, но във вашите трудове никога не се споменава бъбречната недостатъчност или друга проява на неговата токсичност. Т.е. здраво ви будалкат и ви карат да будалкате други хора. Не е хубаво. Почти съм сигурен, че единични жертви се намират, обаче така както се опитвате да го изкарате вие - с хиляди или милиони засегнати, системно и редовно при това... Би трябвало да ви е срам. Както и от останалите количества нагла пропаганда. А между другото... Помниш ли колко време американските окупационни власти в окупирана Сърбия издаваха американски паспорти?

Украинския народ не е виновен а най- губещ от всичко което се развива досега. Нацистката клика руснаците ще я трепят до последно за тях колко и въже не трябва да се хабят патрони. Глупавите българчета където изпълняват за дадените заповеди отвън Сега си дават и малкото останали защитни системи забележете вместо да помогнат на украинците те просто ще им удължат болките да им е честито.

че то и при нас е същото

евроатлантизмът да ги топли

Седим без ток :)

давайте ги украинките при нас, ще ги храним, топлим и каквото трябва друго

нали щяха да продават електроенергия на Европата? Каква стана тя сега?

А спряната АЕЦ в Ровно, заради авария от нефелно гориво на Уестингхаус.. Дали не е довела и тя за липсата на ток?

И ние да намажем от аварията!

Нефелното гориво още от доставката е довело до поредица от неизбежни събития, водещи до попадение от руиска ракета. Как да няма липса на ток след това?

Русофилите са на амбразурата! Настъпвайте! Ще си получите копейките! Ама заплатите-същите!

Е, то има и полезни идиоти!

Очаквахте да не е така ли? Война е.няма правила. Кофти за хората дето гинат и бягат. У нас бягат повече и по-малко гинат . Там благодарение на Зеленски У нас на прасетата и опг-тата

Глупости! Ние знаем че руските ракети свършиха и сега го карат на перални и лопати. Да живее Призрака от Киев!!

Стига с Тая Усрана Нацистка Страна !!! Руснаците Ще ги Избият тия Нацисти До 9 коляно !!!

Който не съчувства, не е човек! Такива са русофилите-като техния идол- късия Пути-с високите токчета!

Може да погледаш Путин в ОАЕ и Саудитска Арабия.Виждат му се токчетата.Ама да не ти се пукне злъчката от злоба и мъка.То пък на вас ви е забранено да гледате всичко друго освен евроатлантическа пропаганда.Пък и Байдън тъжен днеска.Конгреса отряза пак парите за укритие.

Грубата статистика с отчет на всички загуби + дезертьорството: Всеки ден ВСУ намаляват с приблизително 500 души, а руската армия нараства с 1000 души... Т.е. с всеки изминал ден дисбалансът се увеличава...

Чудесно, повече руснаци ще наторят украинската земя.....

Не само ние стоим без ток! Така де! Съпричастни сме!:))))

Геноцид от страна на Кремъл!

ВСУ яде големи шамари от ВДВ в района на Артьомовск! Височините в Клещеевка са на път да станат руски, а стане ли това факт, основният път от Кривой Рог за снабдяване на ВСУ ще е руски!

С орязаната помощ ще имат недостиг от всичко. Добре, че са нашите ахмаци да им дават пак ракети и да им удължават агонията. ….

Украинците са белите цигани на Европа. Все реват за пари и помощи...

А ти "гражданино" ако беше роден украинец, изпаднал в тяхното тежко положение, така ли щеше да говориш?

Ко съм виновен, че си се родил мангал!

Пейтриътите пак са дремали безпомощно. Или и те са минали на ток заради спиране на дизела от Бургас.

И днес УБИТИ/РАНЕНИ 815 украинЦи... Скоро ще четем и за украинКи. :(

Купон!

Извънредно! Престолонаследникът на Оман на среща с Путин днес в Москва заяви необходимостта от промяна на сегашния световен ред и премахване на господството на Запада в световните дела и западните двойни стандарти. Опаааа.... Вече всички започнаха да говорят открито, че царят /разбирай САЩ/ е гол! :)))

Че то говореното не е забранено, нека си правят вятър :-)