Коментари - Украйна и Русия са се вкопчили в мъртва хватка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хватката е мъртва само за американска Украина и за зеленската хунта. За всички останали е процес на освобождаване от US-нашествениците.

В Донецка област повреме на концерт на Полина Менших по случай празника на Руските ракетни войски, ВСУ изпращат залп от HIMARS с високоточни ракети, за да поздравят руските си колеги. Полина Менших повече няма да пее, както и няколко десетки руски войници няма да воюват. Контракт закончен. Пойдут домой.

Също както при едно раздаване на медали в Украина. Над 50 украински войници и офицери дадоха фира в момента на удара, за бройката ранени не знам.

Падне ли Авдеевка, войната свършва.

Ако по някое време усетиш, че яздиш умрял кон, най-добре е да слезеш от него. (индианска мъдрост)

Украйна и Русия са се вкопчили в мъртва хватка, но човешките ресурси на Украйна са на изчерпване и тя се принуждава да мобилизира вече мъже от 17 до 70 години, инвалиди даже и жени и да запълва с тях дупките на фронта. При липса на жива сила колкото и оръжия да пращат американците на Украйна няма да има кой да си служи с него освен ако те не се включат в тази война с войски както в Корея през 1953 г. и се подпише мирен договор с който да се очертаят сегашните граници, тъй като иначе има опасност цяла Украйна да бъде завладяна от Русия.

Тъкмо Зеленски назначи нова леля по медицинската част за да продава повече човешки органи на Запада, па Руснаците зеха да ги трепят с термобарични бомби дека разкъсват вътрешните органи . Лошо за бизнеса !

Антируският фронт на западните държави, формиран след 24 февруари 2022 г., е доста разнороден. Включва англосаксонските държави - САЩ и Великобритания с доминионите (Канада, Австралия, Нова Зеландия), като и присламчила се Япония. Тук не винаги може да се говори за Запада в чисто географски смисъл, а в политически, което предполага ориентация към Вашингтон, разбира се. Вашингтонски консенсус, макар и не икономически. По-нататък можем да изброим страните от континентална Европа под командването на брюкселските структури – ЕС и НАТО. За тази съвкупност преди много години, седемдесет, дори преди половин век, можеше да се каже, че целият свободен свят се е обединил в антипутинска коалиция, но сега, когато политическото, икономическото и военното влияние на този конгломерат вече не е това, което беше преди, не можеш да кажеш, че целият свят е против Русия. Само западният съюз е против. Но също така този съюз е доста разнороден. Както по отношение на активността на участниците в него, така и по отношение на тяхната мотивация. Най-разбираема и логична е позицията на САЩ и Великобритания, които решават проблема за собственото си политическо оцеляване в смисъл, че са притежавали статута и са управлявали като велики сили преди началото на украинската кампания. Притесненията им са доста екзистенциални. В случай на победа на Русия, Съединените щати от необходима (по думите на самите американски политици) сила, която се интересува от всичко и чийто глас се оказва решаващ, се превръща (и това е в най-добрия случай) във влиятелна регионална сила, но нищо повече. Дори ако САЩ успеят да избегнат вътрешните вълнения, раздялата с ролята на глобален хегемон ще бъде изключително трудна. И тук максималистката позиция е естествена. Защото няма накъде.

Никой вече не иска да се бие. Руското ръководство натиска за преговори, защото им писна - пари имат, армия имат (само 3/5-ти от нея са на фронта). Зеленски се пъне. Плаче, че ще го убият. Американците му бутат шишове, как ще му дадат още пари..... А на фронта войничетата и от едната , и от другата страна си ходят на гости в някое изтърбушено село, при баба Маря. Тя им даде да ядат, да пият. Разменят си цигари, тоалетна хартия..псуват Зеленски и Путин, обърнат по 3 бутилки Самогон. Обадят се от щаба -"връщайте се по рубежите". Децата се приберат по окопите и се правят, че се бият. Снимат филчета, че трябва да се пращат доказателства и доклади в щаба, как превземат съседната гора - и едните, и другите. На другия ден пак са у баба Маря-за Самогон......това е реалността на фронта. Всичко останало, са рекламни клипчета за социалните медии.

Пии си хапчетата !!! На зле отиваш ......................

И кое му е "хватката" - Крим Руски ли е - ДА ! Донбаска, Запорожка, Херсонска и Луганска област Руски ли са - ДА ! Спряха ли укрофашистките зверства в тези четири области - ДА ! Русия прие ли си ги във Федерацията тези нови области и възстанови ли ги - ДА ! Русия побеждава ли украйна на бойното поле - ДА! А сега украинските въпроси : украйна в нато ли е - НЕ ! украйна в ЕС ли е - НЕ ! Има ли бази на нато в Крим - НЕ ! Има ли шанс украйна да си върне областите, които Русия освободи от укрофашистите - НЕ ! Има ли шанс украйна отново да бъде финансирана със стотици милиарди долари - НЕ ! Е кое му е "мъртвото" на тази "хватка" и защо се отнася за двете страни - украйна е губещата във всяко едно отношение - и в жива сила - над 500 х. украинци са мъртви, още толкова осакатени, над 20 млн. избягаха от украйна и няма да се върнат повече, енергетиката им е съсипана на 50%, пътища, инфраструктура и икономика са в трагично състояние - та кое е положителното за украйна ? Някой безполов евроатлантик, който може да пише ще ни обясни ли какво спечели украйна от това безумие да слугува на сащ ? А да - лъскави айфони и коли за синовете и дъщерите на хунтата от киев ! Нещо друго ?

Не не са! За да е твоя една територия, трябва да ти я признаят. С тая анексия Путин навря Русия в кучи гъз.

19 век се опитаха французите, 20 век се опитаха немците - 2 пъти, 21 век са наред англосаксонците, но понеже са долни и подли, ползват украинците, нека се пробват, но желаещите да умират за съмнителна кауза намаляват. Аз залагам на китайците по източен маниер - с работоспособност, упоритост и лукавство, но малко по нататък в този век.

Те руснаците по начало не го искаха източния бряг на Днепър. Освен това, това е жест на добра воля. И като цяло Русия побеждава. По руската телевизия го казаха.

нАмали бЕлото ...

българите сме с Украйна и в България има всенародно веселие когато се избиват руски свини и има украински победи.

Ами понеже не сме имали такива "празници" досега - това означава ли, че чакате още украинските победи ?

Козяско-соросоидната сган да бъде закарана в Екарисажа ...

Ние от част от българите сме за братушките РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ ТОЗИ КИЕВСКИ ФАШ РЕЖИМ всеки има право на мнение нали това е демокрацията е ние сме за Русия и не забравихме как почна СВО с лъжата за Минското споразумение а 8 годишната война ибомбандираните украйнски деца живеещи в мазета та и алеята на АНГЕЛИТЕ ДНР ЛНР. и за тях жалим и за българите убити в Одеса и езика който говорят даден им от българската азбука и ПРАВОСЛАВИЕТО С КОЕТО СВЪРЗВАМЕ НАРОДИТЕ СИ и, нт,, ЖАЛНИЕЗА МИРНИТЕ УКРАЙНЦИ КОЙТО СА ГИ НАКАРА ЛИ ДА УМИРАТ ЗА ЧУЖДИТЕ ГОСПОДАРИ

Как биха могли да се почувстват украинските войски, знаейки, че руската армия използва тяхното ново мощно термобарично оръжие, 220-милиметровата ракетна установка ТОС-2 Тосочка. На 17 октомври 2023 г. Министерството на отбраната на Русия официално призна разполагането на термобаричната ракетна установка ТОС-2 в Украйна, който се е доказал като изключително ефективен и смъртоносен. Важно е да се подчертае, че от началото на украинския конфликт Русия използва термобарични ракетни установки, включително TOS-1, в Украйна.Западните специалисти по отбраната определиха тази система като източник на паника.. Това подчертава колко плашеща е руската термобарична система. Предвид страха- предизвиквайки природата на предишната версия на руската термобарична ракетна установка, човек не може да не се запита: колко ужасяваща ще се окаже най-новата TOS-2?

Русия винаги е била срещу българите: 1861 – обявява се срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски, 1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя убийството на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“, 1876 – в Райхщатското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес. Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите, 1878 – подарява на Сърбия населените до тогава с българи Нишко и Пиротско. Подарява на Румъния Добруджа с изключение на южната й част, 1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България, 1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, отзовава руските офицери от нашата армия, 1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех Русия апелира Османската империя да нахлуе в Тракия, а „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално с „махзар“ султана да окупира България. На 6 ноември Русия къса дипломатически отношения с България, 1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“, 1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание. Посланик Зиновиев настоява пред турците „по-бързо и решително да потушат въстанието и да използват повече оръдия“, 1909 – с протоколите, подписани с Турция и България, Русия заменя несъбираемото си вземане към Турция със събираемо към България, което си е класическа изгодна за руснаците сделка. Това е неизгодно за нас, защото ставаме длъжници на Русия вместо на Турция, на която не сме имали намерение да плащаме и с която сме пред война, но е руското условие за признаване на независимостта ни, обявена на 22 септември 1908. Когато болшевиките идват на власт през 1917, анулират всички дългове и вземания на Русия поради простата причина, че дълговете са в пъти по-големи от вземанията. Това е друг изгоден за Съветите акт, който се оказва изгоден и за нас като длъжници. 1912 – подкрепя енергично Румъния в претенциите й за Южна Добруджа. Руската идея е да се насочат румънските аспирации на юг и да се отклонят от руска Молдова, 1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, което довежда до Междусъюзническата война. Подтиква Румъния да ни нападне: На 13 юни, три дни преди избухването й, руският посланик в Букурещ Шебеко информира румънците за предстоящата война и настоява крал Карол I да мине Дунав, 1915 – обявява война на България и бомбардира Варна, 1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток – Добруджа. Бомбардира трикратно Балчик, 1923-25 – подклажда комунистическите метежи и атентати у нас, 1934 – контролираният от Москва Коминтерн обявява създаването на македонска нация. Това решение е поддържано и насилствено налагано от българските комунисти до 1963, 1941-44 – инициатор е на комунистическия терор, 1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н. Отношението на Русия към България е резюмирано от Аксаков през декември 1885 в бр. 24 на вестник „Русь“ с думите: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия“.

Нямаме представа за главните цели на мащабния план, задействан на 7 октомври. Изплуват само откъслеци от него. И отново се връщам към странните думи на стогодишния идеолог на еврейството – Хенри Кисинджър, който още преди десетилетие заяви (при това неколкократно) че в 2022 г. Йерусалим няма да съществува. Еврейската 2022 г. приключи съвсем наскоро – през септември. Кризата в Близкия Изток ще се разпалва все повече. Арабското море е настръхнало срещу ционисткото държавно образувание. Ясно е че с отслабването на закрилящия го хегемон САЩ то няма да просъществува още дълго. Къде ще отиде еврейското население на Йерусалим? Или изобщо на Израел? В България се строят все повече селища – „от затворен тип“. Познайте от три пъти кой ще се засели в тях? Може би българските пенсионери? Ама надали! Не ценим родната си земя, не я пазим – и ето че ни я издърпват изпод нозете. Знаете ли колко от тази земя вече е собственост на еврейски фондове? За справка: Израел бе създаден чрез изкупуването на земята на едри арабски земевладелци от евреи. Който и да се настани в тия „луксозни селища“ в България, ясно е, че ние не сме му изтрябвали. Ще гаснем натикани в гета – като индианците и палестинците. Без Хамас и Хизбула. Такива екстри никой няма да ни създава. И никой няма да ни чака да изпукаме бавно – в течение на 70 години. В една петилетка ще трябва да опразним тая райска земя – ами че тя е толкова хубава! Skandalno.net Милена Върбанова, Skandalno.net

Бахти глупостите. :))))))))))) Cега е 5784 по еврейския календар, ама нека фактите не ти развалят хубавата история... :)) Колко комплекска от затворен тип ще ти трябват за няколк милиона евери? :)))) 15-20? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Каквото и да си плямпате тук, каквото и да си мечтаете за великата и непобедима руска армия, каквито и сънища да ви се присънват тази война русия вече я изгуби. Следващите 50 години руснак ще бъде мръсна дума, русия няма да бъде допусната повече до нито един сериозен форум. Путкин реши съдбата на няколко поколения напред - русия става суровинен придатък на Китай, а също и на всеки друг, който им предложи маааалко по-добри условия от Китайците. За такива хора е поговорката - сам се застреля в крака. Е, путкин се застреля и в двата крака. А Украйна - тя просто ще стане част от Европа, независимо от наследените проблеми.

БРАВО ЗА КОМЕНТАРА!

Бе и аз не разбирам защо подчовешката, рубладжийска измет е в такъв телешки възторг. Кочината няма как да спечели войната дори и да задържи някакви територии. Това просто няма как да е победа. Загубиха толкова жива сила и техника, а тука нека припомня каква радост беше, че Киев ще падне за три дена. Голям успех ще е, ако след 3-4 години война са успели да изтощят една провалена държава от източна Европа като Украйна. Все едно славният Райх да беше спукал гума в Полша. Същата работа.

Антируският фронт на западните държави, формиран след 24 февруари 2022 г., е доста разнороден. Включва англосаксонските държави - САЩ и Великобритания с доминионите (Канада, Австралия, Нова Зеландия), като и присламчила се Япония. Тук не винаги може да се говори за Запада в чисто географски смисъл, а в политически, което предполага ориентация към Вашингтон, разбира се. Вашингтонски консенсус, макар и не икономически. По-нататък можем да изброим страните от континентална Европа под командването на брюкселските структури – ЕС и НАТО. За тази съвкупност преди много години, седемдесет, дори преди половин век, можеше да се каже, че целият свободен свят се е обединил в антипутинска коалиция, но сега, когато политическото, икономическото и военното влияние на този конгломерат вече не е това, което беше преди, не можеш да кажеш, че целият свят е против Русия. Само западният съюз е против. Но също така този съюз е доста разнороден. Както по отношение на активността на участниците в него, така и по отношение на тяхната мотивация. Най-разбираема и логична е позицията на САЩ и Великобритания, които решават проблема за собственото си политическо оцеляване в смисъл, че са притежавали статута и са управлявали като велики сили преди началото на украинската кампания. Притесненията им са доста екзистенциални. В случай на победа на Русия, Съединените щати от необходима (по думите на самите американски политици) сила, която се интересува от всичко и чийто глас се оказва решаващ, се превръща (и това е в най-добрия случай) във влиятелна регионална сила, но нищо повече. Дори ако САЩ успеят да избегнат вътрешните вълнения, раздялата с ролята на глобален хегемон ще бъде изключително трудна. И тук максималистката позиция е естествена. Защото няма накъде.

Ти малоумен дебил ли си, бе?! Ако си рубладжийска отрепка очевидно. Кочината няма как да спечели вече каквото и да било! Тая свърши в първия месец. Толкова загуби претърпя кочината, че ще им трябват години да се съвземат. И сега някое руско животно вероятно умира. Това е хубаво, защото колкото по-малко болшевики/руснаци/семити има на света толкова по-добре за човечеството!

Украйна = 404! ЕС се разпада до десет години. В САЩ 2025 г. Гражданска война и разпад на щатите на отделни републики. Нострадамус

и аз това им го разправям от далечната 1944г ама не вярват тези сородоиди бре.

На посещение в Киев освен Остин е и мин. на отбраната на Германия и Шарл Мишел от ЕС. САЩ, Германия и ЕС нямат ресурс да продължават войната срещу Русия. Преди тях същото отиде в Киев да заяви и шефът на ЦРУ! Киев ще трябва да хвърля в огъня жените, старците и децата за да компенсира липсата на западна подкрепа ... Само Лондон остана да налива масло в огъня....

Като гледам на какво са наслагали минуси, си мисля, че повечето хора тук се радват на убийствата в Украйна. Странна психика!

Срам ме е, че съм сънародник с вас!

Гласове от Народа: И аз !!! И аз !!! И аз !!!

наподобява нашият ентусиазъм да купуване още и още Ф16 и Страйкъри .

Историята много пъти е показала, че където стъпи руски /съветски/ ботуш, трева не никне. Тия рашки е..аха мамата на Украйна.

Скот Ритър, бивш офицер от морската пехота на САЩ в интервю за германския Gegenpol: Скот Ритър: ЕС може да успее да удължи страданието на украинския народ, но не може да промени победата за Русия" (видео) Знаете, че ЕС се натъкна в много неудобен ъгъл. През годините Борел направи редица подстрекателни изявления, правейки прогнози за победата на Украйна и ролята на Европейския съюз в постигането на тази победа. Всички те се оказаха неоснователни. Украйна загуби, а Европейският съюз не може да направи нищо, за да промени този резултат. Но Европа все още не е достигнала точката, в която да признае поражението си. И затова те отново ще продължат да се опитват да спасят политическата си репутация с цената на живота на украинците. Защото всеки долар, похарчен от Европейския съюз за Украйна, само увеличава страданието на украинския народ. Но това няма да окаже съществено влияние. Русия стратегически спечели тази война и никой не може да направи нищо, за да промени това. Знаете ли, може да успеете да удължите страданието на Украйна, но няма да можете да промените крайния резултат.

Оправете си заглавието: Русия е вкопчила украйна в мъртва хватка. Вижте хохльото от снимката как гледа. Е, това е украйна - още мърда, но вече е мъртва.

Ти гледай тебе да не те хванат в мъртва хватка, че и ти така ще гледаш!!!

Да,да,Видовден е на път !!!!! Скоро ще дойде за жълто-паветната паплач и козяшко-соросоидната сган ---

Дааа както е казал апостола когато затъва Украйна затъва само Украйна, когато печели Украйна печели цялото НАТО.

За това ,, Война до ... последния украинец ,после българин ... Важното е да се спаси америка "

Давай Украйна, целия свят е зад теб!!

HE E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ми тя дава. Вече е дала към 700 хиляди трупа. И броячът продължава да се върти - Мариопол, Бахмут, Авдеевка...

Така е - дашна е украйна ... но и скъпа .

не че нещо, ама по-правилно е "войната НАТО - Русия" :)

Ти знаменосец на прайда ли си?

Не, той е този,който ежи майка ти .........

Слава Украйна!

20 цента

Продължавай Промяната (на пола)

В бюджета на Германия има дупка от 60 милиарда евро и се чудят как да я запълнят..... Ама иначе пращат на Украйна,без да мислят .

помощ от путен и обезпечената със злато и много стабилна рубла!(може и бриксове)

Тия тъпотии си ги коментирайте в Прайда ! И си вЕрвайте ............................

https://www.n-tv.de/politik/Finanzministerium-belegt-alle-Ressorts-mit-Haushaltssperre-article24544751.html

Das Bundesverfassungsgericht hatte in der vergangenen Woche eine Umwidmung von Krediten von 60 Milliarden Euro im Haushalt 2021 für nichtig erklärt. Sie waren zur Bewältigung der Corona-Krise genehmigt worden, sollten aber für Klimaschutz und die Modernisierung der Wirtschaft eingesetzt werden. Nun stehen die Milliarden im sogenannten Klima- und Transformationsfonds nicht zur Verfügung

Руските подлоги се загрижили за бюджета на Германия.

За бюджета на Германия се е загрижил германския народ !!! Анадънмо,идиоте ??? Защото германския народ плаща..... И германския натрод НЕ иска да храни 35 000 американски войници !!!

Всъщност България ще плаща лихвата по заема на Украйна. Тоест ТИ!

А,за "руските подлоги" - ако те пипна нЕкъде ,ще ти изкарам дробовете през гърлото !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Слагата на народа да си извади нослето от пипелника с белото и да се огледа.

Една доста некомпетентна статия! 1. Войната е на приключване. Украйна няма армия, няма пари, няма подкрепа, няма оръжие. 2. Русия е изразходвала само около 15%от военния си потенциал. 3. Зимата идва. 4. Зеленски гласува 534млн бюджет за обкръжението си. Хората са недоволни. Надига се вътрешен конфликт. САЩ и ЕС спряха материалната и финансова подкрепа. Някой страни от ЕС категорично отрязаха Украйна. Всичко това доведе до морален разкол във войската и народа. Определено никой не ще да умира в името на Зеленски, а и наемниците избягаха. 5. Всички западни медии откровено коментират, че Украйна няма шанс, т. е цензура даже вече няма. 6. Конфликта в близкия изток тотално измести Украйна от ежедневието. Русия не иска преговори, защо ли? Ами защото Украйна няма шанс и всички го знаят. Утопипни коментари като в тази статия, че везните можели да наклонят в полза на Украйна звучат смешно. Истината може да е горчива, но трябва да се казва в очите, а тя е : Украйна няма бъдеще със Зеленски. Ако той се задържи още малко, няма да има Украйна! Факт!

Едната страна - Украйна е вече мъртва, за тов али и викате мъртва схватка?

И двете страни са некадърни и затова е така. От каката измет са повече и вероятно ще победят. Ако я карат на изтощение де. За орките човешкия живот никога не е имаш стойност и ще продължат с атаките си стил 1917 г. до победата.

Всеки ден пускат по една такава статия и народа дружно се плюе по форумите. Вижте сега - нека да оставим Украйна и Русия да се разбират помежду си ... Ние докато се плюем на джендъри и русофилистици такива като Пеевски са яхнали държавата. Защото нещата, представени ни за абсолютно сложни, реално са много прости - да вземем на пример Лукойл - е редно ли е било десетки години да не внася приходи в хазната?!? Не, разбира се! Руски интереси са се облагодетелствали. А сега редно ли е да се национализира и да работи със суровина, за която не е предназначен?!? Не, разбира се! Първите са крали, ама тия направо искат да го унищожат, ако не се направят съответните инвестиции. А ако някой реши да спори, че няма да го унищожат - да се обърне към ПАВЕЦ - Чаира!

Още от 80--те години на миналия век, Нефтохим е внасял петрол от Либия, саудитска арабия, иран и т.н. Пълна лъжа е, че не може да работи с петрол сорт брент. Фактурите за покупка ги показа Антон Тодоров, в несъществуващото вече предаване "Документите" по телевизия Европа.

може, но само като добавка към Уралс. Осведоми се повече...

Антон Тодоров се наигра .............................

Обърни се към Посолството (онова на ул. Козяк). От там ще ти обяснят "правилната гледна точка", защото от там се управлява България. От там бива инструктирана и Сглобката. От там държат в здрава хватка и орехчетата на Пеевски (чрез Магнитски), за да бъде техен верен бард и да пее вярно... на фалцет. Изобщо, ако имаш претенции и рекламации - към тях!

+ + + + +

Всъщност, това което се вижда е, че Русия, като питон е увила, УСрайна в желязна хватка, от която измъкване няма и бавно и методично стяга, трошейки кости и оставяйки без дъх жертвата си... Да, Украйна е жертвата, но на САЩ, които я хвърлиха без да им мигне окото срещу Русия, смятайки, че същата, подкрепена и финансирана изцяло от Запада, ще е прекалено голяма хапка за Русия, която ще се задави и просто ще вирне крака... Е, не се случи така, а и не е за пръв път. Всеки пробвал се преди това да тръгне на поход срещу руснаците, също е разбирал грешката си, по особено болезнен начин. На два пъти руските войски са били "на посещение" дълбоко в Западна Европа, при това не по тяхно желание – единия път в Париж, а следващия в Берлин. Който не вярва да "попита", респективно Наполеон и Хитлер! ;-) За това е задължително тези, които се изживяват, като "Господари на Света", "главни сценаристи" и "кукловоди" да наблегнат на ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ на Историята и най-вече поуките от нея... Лошото е, че заради амбициите на разни болни мозъци, неадекватни дебили и алчни некромонгъри, плащат всички, а цената е ВИНАГИ жестока и се измерва с милиони невинни жертви и разруха!

Много удобно пропускаш изхода за Русия от Първата световна

ЕС и НАТО се разпадат и жълто-паветната паплач изтича в канала ...

Имаш предвид, когато Русия е съсипана след Февруарската революция през 1917 и последвалата Октомврийска революция ли? Е, и? В крайна сметка, какво се случва? Русия е превзета ли? Разпаднала ли се е? Унищожена ли е? Какво?... Никой не твърди, че Руската история е била светла и безоблачна, но фактът е, че тази държава винаги е устоявала и все още я има, а и все още никой не е успял да я превземе и унищожи, независимо от многобройните опити. Нищо повече. Изводите всеки може да си направи. Изобщо не съм русофил, нито защитавам нечия позиция, но историческите факти са налице и е много вредно да се подменят и да се подценяват, защото това води винаги до големи бедствия.

и какъв е изхода - Русия е изгубила войната и плаща репарации? Или май не - всъщност Русия е от страните победители.

Няма мъртва хватка, руснаците скоро ще вземат Авдеевка, изравняват фронта, към Купянск се раздвижват, на Работни украинците продължават да измират. Херсон са им оставили на Украйна да прехвърля сили, и ги унищожават непрекъснато. А вчера някъде мернах, че Украйна се готви да намали и увеличи мобилизационната възраст на 17-70, като има десетки хиляди мобилизирани жени на фронта... Познайте кой губи в момента.

От 2014 г. разузнавателните служби на САЩ, Великобритания и ЕС активно помагат на Киев. Но в последно време отношенията между съюзниците се обтегнаха. Причината за това е нежеланието на украинските разузнавателни служби да се вслушат в опасенията на западните партньори и да разкрият подробности за своите секретни операции, пише наблюдателят на The Times Марк Галеоти. The Times: Лондон стартира операция ORBITAL в Украйна срещу Русия още през 2015 г. От 2014 г. западните разузнавателни служби активно оказват помощ на украинските си колеги. Докато ЕС помогна за реформата на СБУ, САЩ и Обединеното кралство бяха по-загрижени за укрепването на практическите възможности на Киев срещу „подривните дейности“ на Москва, така че те работиха с Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната и Службата за външно разузнаване ( СВРУ), пише наблюдателят на The Times Марк Галеоти. Според него в рамките на операция ORBITAL, стартирала през 2015 г., Лондон е помогнал за развитието на разузнавателния потенциал на украинската армия. Американците отидоха още по-далеч: обменяха персонал, доставиха оборудване за подслушване и дори финансираха изграждането на нов обект на ГУР. Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/ties-fray-between-ukraine-and-western-spy-agencies-bhwfvmr2j

"На Западния фронт нищо ново" и после Руснаците бяха в Берлин. Общо взето и сега нещата са такива, просто целта не е Киев, но ВСУ НИЩО няма да си върне и инициативата е изцяло на страната на Русия. Авдеевка ще падне в близките два месеца, до края на другата година няма да има хора и ще се почнат големите проблеми, тогава заглавието ще е "На Западния фронт месото свърши".

"На западния фронт нищо ново" се отнася за първата СВ... Руснаците отиват в Берлин 30 години по-късно...

Така, извинявам се, става дума за първата световна война.

Романът започва с изречението: „Тази книга не е нито обвинение, нито изповед. Тя е само опит да се разкаже за едно поколение, унищожено от войната – макар и оцеляло от нейните снаряди.“ Цитат от книгата, горе долу и тука ще е така.

Николай, има и друга гледна точка. Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области се отделиха от Украйна. Образува се нова конфигурация ДНР. Тъй като тя няма армия беше поканена Русия да защити ДНР. Русия това и направи. И кой кого е нападнал? Според мен Украйна нападна ДНР. Когато Косово се отдели от Сърбия, САЩ бомбандираха Сърбия и България, а сега САЩ води война на страната на Украйна. Двоен стандарт.

хватката е за Русия, а Украйна е мъртва

Ако Украйна не направи нужното за някакъв мир с Русия, просто ще бъде смазана технически. Няма как да устои на руските числа с безкрайни дарения от Запада. Русия има за партньор Китай и Иран. Това са огромни ресурси в допълнение на нейните. А победа на Русия ще е лош сигнал за останалите диваци. Китай, Турция, Иран.

"Диваците" обаче ги търси във Вашингтон, Лондон, Брюксел, Берлин, Париж и т.н.... нали се сещаш.

Материалче имащо за цел да представи двете страни в конфликта като равностойни. Всички знаят, че това не е така! Няма мъртва хватка има демилитаризация на ВСУ с темп около 1000 души за 24 часа ....

Укронацистки дрон се е приземил в поделение 57229/51 във Волгоград. https://t.me/pilotblog/8090?single https://t.me/pilotblog/8089?single Роднини на военнослужещи казват, че не могат да се свържат с тях.

Всяка следваща статия е все по-мрачна за Усрайна. Само така

Партията на Зеленски се нарича Слуга на народа. Но се оказа, че тази партия е Слуга против народа и служи на Байдън и сина му Хънтър.

Па, те не са уточнявали чии слуги са...

Слуга на дявола

Човекът се е опитал да напише нещо поли-реално, с всичките рискове, които води това със себе си. С половин уста и доста изопачено се е опитал да каже истината. На места откровено лъже - например, че за 21 месеца война двете страни не са водили реални мирни преговори. Такива бяха водени УСПЕШНО още през март 2022 в Истанбул, бяха подписани превдарителни документи и изглеждаше, че нахлуването на руските колони в Украйна е свършило точно работата, която трябваше да свърши - да полее украинците със студен душ и да ги накара да преговарят. Причината този мирен договор, който между другото 21 месеца по-късно изглежда като МЕЧТА за Украйна, е САЩ. В Киев пристигна американското куче Джонсън и наложи на украинците да се откажат от мира и да започнат тотална война до последния украинец. В преговарящия екип на Украйна имаше човек, който отказа мълчаливо да се съгласи с всичко това и беше УБИТ, ПРОСТО УБИТ без повече обяснения. В статията е пълно с други подобни глупости, но трябва да се снизходителни - български журналист не може да напише истината за тази война, ако работи в БТА, БНТ, БТВ или НОВА. Това не са медии, това са бардаци.

утрепаха своя човек. изведоха го навън и 'изчезна'.

Не Украйна и Русия, а НАТО/САЩ са се вкопчили в битка на живот и смърт с Русия. Не подвеждайте читателите си с лъжи. Загубата на НАТО в Украйна ще бъде окончателен удар върху американската хегемония на междинародното поле , репутационен срив, несравним и с осирането в Афганистан. След това поражение никога вече няма да бъдат същия фактор, както до сега.

+ + + + + + + + + + + + +

...заглавието е неточно и подвеждащо !!! Украинските войски са хванати в мъртва хватка ! Украинския ресурс за война е изчерпан...все по-малко пари и оръжие идва от Америка и от Западна Европа ....въпрос на време е да вдигнат бялото знаме ! Русия това прави ! Войната ще свърши ,когато Русия реши да я приключи !!! Поставените условия ще бъдат напълно изпълнени ...100% денацификация и 100%-демилитаризация !!!

По кухите руски манерки О даааааа

През 2018 г. американският експерт по разузнаване и бивш флотски офицер Малкълм Нанс, допуска в книгата си „Заговорът за разрушаване на демокрацията“, че президентът Радев е част от специален план на Путин да наложи доминацията си и внедри своя модел на управление в Източна Европа.

Малкълм Нанс преди години допускаше, че Сергей Антонов щял да убие папата

Ние българите сме с Русия, наша вечна освободителка от окупатори и вътрешни врагове.

Абсолютно !

А руснаците, какво мислят за това, плужек?