17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Злобното джудже съвсем ще побеснее, очаквайте още ихтамент в източна Украйна!

Честито! Слава Богу!

Само наща църква не става за нищо попове агенти и педали да не говорим за духовният синод

Ми тогава що се заяждат с наш'та и македонската църкви?! А за украинците може?! Уф, попове-чиновници нищо общо с Христос нямат тия черноризци !!!

Чудесна новина. Честито на православните ни братя украинци. Още един гнусен, мародерски проект на азиатската кочина се провали. Да видим лекето поп кирчо черноборсаджията как ще намаже въжето.

Айде сега и българската църква да скъса с руските господари и да се осмели да признае македонската църква за дъщерна.

Целта е Украйна да се противопоставя още повече на Русия. Дребният проблем е, че е оставена без всякаква подкрепа и вече загуби Крим, Донецк и Луганск. Но това е нищо, в сравнение с пазарите в Русия, които вече са затворени за Украйна, а тя не може да изнася в ЕС, защото не отговаря на стандартите ни. Проблемът с Църквата е сериозен, защото много от църквите и имотите й са собственост на руската Патриаршия, а отчетата мразят да губят имоти.

Абе вашият любимец господин Путев направи най-много да накара Украйна да се противопостави на русия. Ще вземе агент на ЦРУ да излезе този путин.............

Напълно заслужено получават независимост! Подкрепям.

Украйна е суверенна държава, чийто народ има право да избира църквата си, приятелите си, военните си и икономически съюзи и т.н. Само нашата църква все още се управлява от агенти на КГБ в Кремъл...

Путин и там ще изпрати група за разследване...И ще отмъсти...Нещо, на Кирчо Московски не му се получават работите..То, не е като да дърпа ушите на български слуга..Хората не му цепят басма

ще си обръсне брадата от ад!

Kenn1111

първо Вселенския неможе да вземе това решение сам и ако го направи ще си навлече проблеми и с нашия и с руския и със сръбския и със........гърците.Второ тоя псевдо украински президент до сега квото каже е лъжа така че и тук предполагам същото и ми е чудно що ние се включваме в ръзпространяването на лъжливи новини.

Укарйна се управлява от фашистка хунта досшла на власт чрез кървав преврат.... Преврата беше инициран от Запда. В момента Украйна е държава, която се разпада защото тя няма нито корени нито история. Изкуствено е пдържана само за да може да се противопоставя на Русия...... След Майдана хората там живеят в пъти по-зле от преди. Рекордьор по деполпулация

Сега всички украинци ще тръгнат редовно да ходят на църква.

Изключително тъпо решение на вселенския патриарх. Или трябваше да ги остави да станат католици или трябваше да ги държи под крилото на Руската патриаршия. Това, което е направил, ще внесе сериозен раскол в православието. Ама то от както византийските попове са продали Константинопол на Мехмед II, от тях нищо хубаво не може да се очаква.

Ето до какво води политиката на големия брат. Налагане на волята на по-големия и по-силния. Рано или късно се стига до това. Удивително е как руският елит не разбира вече толкова много пъти повторена грешка. Какво постигнаха с реките от кръв? Украйна пак се отдели, но освен всичко ги и ненавижда и ще използва всеки удобен случай да си отмъсти!

Kenn1111

То и Македония е такава ама църквата и е част от нашата от столетия!

Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим!

"Браво" ... сега ще има църква на сатаната.

много бързо се изхвърли много тия неща с неса така прости като да туитнеш в нета !!!!!!!!!!!!!!сам Вартоломеи неможе да дава това и онова трябва събрание на светия синод и тогава може да се говори !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!може да стане така че на Вартоломеи да му истине престола !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

православните църкви са автокефални, и вселенският патриарх, който всъщност е гръцки патриарх и един от деветте православни патриарси, няма власт над никой от другита патриарси, нито над другите православни църкви ! тъй че няма как да даде самостоятелност на украинската православна църква! това е въпрос който може да бъде решен само с гласуване от всичките 9 патриарси!

Какво общо има вселенския патриарх с поместен, вътрешен за руската патриаршия въпрос? Ако руската патриаршия се съгласи и тя благослови това отделяне, то тогава това може да стане. Българската патриаршия е била част от вселенската (по време на турското робство) за това и вселенския патриарх ни дава (наново) автомония. При украинците нещата не са такива. Украйна е част от руската патриаршия и съответно само руския патриарх може да даде автономията.

Руснаците много коварно в момента държат границите с Украйна отворени, без визи, без ограничения. Това е с цел да се погълне колкото се може повече активно население, което и се случва. В миграционните центрове на много големи градове в РФ се извиват всеки ден огромни опашки, хората от Украйна кандидатстват за престой и гражданство. По скромна преценка за 4-5 години към Русия са изтекли поне 4-5млн човека.

Малко не си наясно с износа на Украина... Напротив, постепенната й интеграция с ЕС силно удра по нашите (на Република България) интереси. Защото оперира в почти същия пазарен сегмент, но има предимството на много по-квалифицирано население (практически без неграмотни малцинства) и много по-ниски разходи.

Браво за Украйна! Ето до какво води политиката на големия брат. Налагане на волята на по-големия и по-силния. Рано или късно се стига до това. Удивително е как руският елит не разбира вече толкова много пъти повторена грешка. Какво постигнаха с реките от кръв? Украйна пак се отдели, но освен всичко ги и ненавижда и ще използва всеки удобен случай да си отмъсти!

Украйна е суверенна държава, колкото Югославия, Либия, Сирия, Ирак и още тридесет други страни, разпардушинени от САЩ в последните 20 години. Не те избраха "приятелите си", а им ги наложиха с кръв и убийства.

аа, тя църквата на сатаната е в москва, гундяев и е председател, а мумията на ленин е хоругвата!

Московия 200 години е плащала данъци на кримския хан!

Абсолютно същото е в Полша и Прибалтика. Само ние не се възползваме от евтината работна ръка, а вместо това даваме убежище на разни тарамбуки.

вече е решено

И България , тръгна ''нагоре''!

Употребявай глаголите в минало време

Украйнска църква няма Има един боклук Филарет. Може да видите как фашистките Азовци влизат в църкви ,които не са съгласни с Филарет и се гаврят с хорат в тези църкви. Филарт е подчинен на Порошенко. Много хора не помнят че при на същото правеха през 90-те Седерасите и другите престъпници евроталнтици направиха паралелна църква с има няма 1000 човека.... Зад всичко това естествено стои САЩ

А Константиполския патриарх знае ли за това? )))

хе-хе... Русия е виновна, че украинците искат да емигрират... абе, демократчетата не бехте ли за премахване на границите ;)

Следва и Македония да има същата участ.... На какво ли се радват онези 2-3% българи заслепени - кой от пропаганда, кой от един бял прашец...

Kenn1111

От кого се пита защото цитирания Вселенски не е глава на православните християни за да решава такива неща.

И ние дърпаме ,...... БЕЖАНЦИ , с любезното съдействие на САЩ и ЕС.

СЛАВА НА УКРАЙНА!

Та, викаш нашия голям задокеански брат не ни налага волята си! Живеем си и си решаваме всичко сами - сами се докарахме да купуваме газ от Ердоган, сами си унищожихме оръжейната промишленост, а пазарите му подарихме, пак сами. И т.н. да не отегчавам форума. А, ти, като се събуди какво видя-одеялото ти паднало, краката ти в цукалото, и ти стана ясно все пак, че мокрите сънища не винаги са заради готини мацки, нали.

Чудесна новина. Честито на православните ни братя украинци.

Важното да им е гадно на всички , ние го можем , но добро никога не можем да направим !

Това е все едно нашите братя турци да ''изтекат'' към Турция. Нищо не им пречи, ама нещо ги влече в западна посока...Пък и в България няма да има недоволство от подобно изтичане...Ако нещо изтича от Украйна към Русия, това са етнически руснаци...Не вярвам Украйна да реве за тях

Това са руснаците от Украйна, адепти на руски мир, и хохлы- хора без гордост. Други не ходят да работят в раша.

Крайно време е Вселенската патриаршия да отлъчи руската църква от православната общност ! Тези ченгета със расо си позволяват да нарушават божиите закони , само и само да угодят на безбожната олигархична върхушка в Кремъл . Поповете полковници си позволяват да извършват политически поръчки на Джуджьо , както самите ние видяхме при случая с Гундяев и нашия резидент , и свалят авторитета на църквата сред миряните ! Нищо не казаха и при откриването на най-голямата джамия в Европа в сърцето на Москва . Анатема на ченгетата в църквата !!!

НЕ СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ПОДКРЕПАТА НА БПЦ КОЯТО БЕ АТАКУВАНА И ОТ РАШАНИТЕ И ОТ РУСОФИЛИСТИЦИТЕ ТУК И БПЦ ПРОМЕНИ ПОЗИЦИЯТА?!И ВСИЧКО ТОВА ТАЗИ ГОДИНА!

Много интересно сега как ще откажат на макетата същото.

проверявайте добре новините! не само по туитър на този измамник. Поня някой украинския сайт - нищо подобно няма никъде! не се излагайте.

е нали той нареди и руския патриарх ходи оня ден при него да отмени решението но Константиполския патриарх му каза - Вече е решено!