Тръмп оттегля САЩ от Транстихоокеанското партньорство

Президентът Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от Транстихоокеанското партньорство (ТТП), съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп оттегля САЩ от Транстихоокеанското партньорство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно ми е дали новия президент гледа на работата си като на бизнес начинание/предизвикателство? Дали САЩ не са за него една мултинационална корпорация на път към фалит, която трябва отново да бъде изправена!?

Пропуснахме златна възможност на мацките да им изникне трета ц.ца, а на нас по още един чл.н. Щяхме да си отживеем!

Лека вечер :)) Беше ми приятно да събеседвам с умни хора.Ще те запомня!

инфото от давос е че паниката е същата кат при световната финансова:)

Сорос и групичката глобалисти как добре си бяха оплели кошницата, какви Близки политици си бяха внедрили в ЕС и сега този да им обърка плановете. То така ако върви, такива като този ще посегнат и на клетите "бежанци" заселници. Тогава кой ще ни оправя генофонда?

тръмп прави едно, единствено нещо и това е да капсулира америка. но за разлика от другите, няма да стигне до геноцид. той много добре знае, че ще се провали.

Нахвърляни думи без мозък и граматика. Писането не е за теб.

за сега тръмп не е цялостно концепциално ясен но: 1. отменяйки транс споразумение - показва че глобализмът не му е присърце 2. демонстрира последователност в идеи и действия 3. предпочита двустранните отношения пред групичката дето не се знае кой какво влачи =============== толкоз от новината

Ти откри топлата вода. Верно, че май някои се надяваха да е човек без визия, който само говори предизборно някакви неща, ама това бяха опонентите му. Пък и с речта си от церемонията разби всякакви илюзии.

речите на заден план милиардер с речи трудно се става действията/фактите/ ще покажат реалността на мисленето му /обама беше по локумите/ очаквам действия - и икономически коефиценти - разместване - дали ние ще си намерим местото - едва ли - немаме лидери със самостоятелно мислене

Само едно ще ви кажа. Европейският Съюз харчи 1.4% от БВП за отбрана или $230 милиарда годишно. Русия харчи 4.5% от БВП за отбрана или $60 милиарда годишно (+ отслабваща рубла). Към момента, ние харчим 4 пъти повече от руснаците за отбрана и се страхуваме от тях :D Ако ли пък си преизпълним леко изискванията от НАТО и реалистично вдигнем до 2.5% от БВП, ще харчим ОСЕМ ПЪТИ повече от руснаците. Ако някои държави спрат да разглеждат войската като социална политика и купуване на гласове и ако съвсем леко си координираме военните способности по съвременен начин, Путин би трябвало да го е страх, а не нас.

Важна е ефективността, троле. ЕС е икономически гигант и военно джужде. Като как някой с 4 пъти по-малък бюджет е по-силен от тях, питай евробюрократите. И те не знаят, ама кого друг да питаш?.

Самолетоносача на въглища на путлерчето е пример за висока ефективност ли ? Или танка дето и на парада не може да запали ? Или самолетите дето не могат да си уцелят така наречения самолетоносач и се разбиват в морето. Егаси ефективната руска армия. Смях !

защо русофилите си мислят, че тръмп ще го играе благотворителна организация за тъпата им империя :D

Не знам кого визираш. Можеше да отпратиш репликата си към съответния псотинг. За мен Тръмп за сега се занимава с 4 неща основно: 1. Стабилизиране на глобалната сигурност, за да спадне вероятността от глобален конфликт. 2. Подобрява положението на бизнеса и работещите в САЩ. 3. Наритва на терористите. 4. Мейкс Америка грейт ъгейн.

само невежа би допуснал, че тези са русофили. но за да вярваш, че могат и да мислят, значи можеш да вярваш и на дедо мраз.

русофилите се радват на тръмп все едно ще им построи южен поток. Ама ще останат излъгани. Тръмп може да не е цвете за мирисане ама е хитрец. И неблагодарно ще прецака путин въпреки помощта на изборите.

Той себе си не знае какъв е, пък седнал хората да обвинява във филофобии. Не може да си представи човек, който не страда от стереотипно мислене.

много глупав коментар!Тръмп се харесва защото е трезво расъждаващ човек и иска мир по света!Бил за депортацията на нелегалните имигранти!А по-добре ли е да работят тези нелегални имигранти и като не им трябват вече на "демократите",дойдат тези от IRS набутат ги по рейсовете и хайде в мехико.Като по време на работа им одържат всякакви видове данъци и накрая нищо!

Това действие е и причината за лекото падане на долара днес. Ако им струва временен спад от 0.56% - бълха ги ухапала. До края на седмицата ще има други събития, които могат да мръднат индекса с доста по-голяма стъпка.

Прав си и точно това ме притеснява ,че и нашата малка икономика ще си изпати.

Риск има, но често това означава и възможност. Използвай си ума да измъдриш средносрочна визия и я сподели, ако обичаш.

След Брекзит, сега следва Съюз Америка и Русия, май месец Франция се спасява от ЕС....ЕС е умрял, ама още не го знае...

И какво точно може да правиш заедно с русия. Фалирала кочина с никаква икономика. Ако САЩ сдаде първенството в света мястото им ще бъде заето от ЕС или Китай. Русия я няма на картата. Китай е новата сила. Русия трябва да избере дали да е сателит на Китай, на САЩ или на ЕС. Никога няма да е велика сила повече сибирската нигерия.

Русия е велика военна сила номер 1, или не е така? ама по икономика са приблизително, като една Испания, какви глупости пишеш?

А па Америка не моят стапят на пръста на Китай

Това е смешно и детско да представяте Тръмп ,като приятел на Путин.Тръмп започва политиката на своите спонсори-петролните магнати.Ако още не сте разбрали,това е отмъщение за политиката на Сорос спрямо Буш.Тръмп забива бавно и дълбоко ножа в Сорос.Вендета е-това е.

Соросите надуват този балон, за който говориш. Надяват се че така ще съберат около себе си голяма опозиция срещу президента. Другите им пригласят, защото им е удобно. Дано републиканците ги сложат на мястото им. Ако успят ни чакат няколко поредни спечелени мандата от консерваторите - на местно и на централно ниво.

Доналд щял да развива шистовия газ. Май ще го тури много лошо на путин..... Явно Тръмп ще използва и захвърли путин както путин използва и захвърли сидеров, шамара, бареков и петното. Всичко се връща володя :-)

Хаха ми то Тръмп е човек на Путин назначен от самия него за президент на Америка- пишеш глупости в безпокойството и безсилието ти-либералистче...

Днес е казал, че отменя наредби на Обама. Спира да се съобразява със еколозите. Спира скъпата зелена енергия която е за сметка на американския бизнес. Започва ударен добив на енергийни ресурси и от традиционни източници и от шисти. Дава разрешения за строеж на тръбопроводи..... Америка ще стане най-големия производител на нефт, газ, въглища.... Тъпите руснаци помогнаха на грешния кандидат да стане президент :D

Кой е най-големия - Тръмп + Ким Чен Ун Коментар Путя

''...неправителствени организации да получават федерално финансиране, когато осигуряват аборти в чужбина.'' ????????????????????????

Абе, путлеристи..... Не се ли притеснявате че тръмпи ще измести путя от образа на политика мъжкар.... За кво вече да си фен на путин като има вече по-голям бабаит от него..... Ще изгубите фенове, ще изгубите интереса към путлера като цяло ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ок. да кажем, че и путин го тресе цезаровият синдром. И??

СУПЕРРРРРРРР..... Те на това му се вика късмет. Меркел яко ни набута с Обама в тази далавера за американците (поне така ни казваха путинофилистиците). Нали така беше, тавариши или вече си забравихте думите дето изрекохте?

"Аборти" в чужбина... това по-скоро трябва да се разбира като преврати в чужбина

тръмп ще ни позволи да ограбим България и да ползваме ограбеното от вас за благото на путин !

за да скрият основната задача възложена на тръмп от петролните компании - отменяне санкциите срещу путлер, за да тръгнат спрените проекти на ексон-мобайл в рашистанския арктически петрол и строежа на завод за втечнен газ, за което ексонци досега за потрошили близо един милиард долара. През декември 2016г. Гленкор и Катарски фонд закупиха 20% от Роснефт, все транснационални глобални компании, та плямпанията срещу глобализма са халосни патрони.

Абе тъпи руски тролове. Вие осъзнавате ли че любимият ви тръмп е закоравял националист. А според вас дали един американски националист ще ви позволи да си построите южен поток или турски поток ? а ? или ще направи така че да си продава американския нефт и газ ... Груба грешка направихте и помогнехте на грешния президент. При клинтън просто щяхте да сте под санкции. При тръмп икономиката ви ще бъде унищожен !

Това е един шамар на корпорациите, и стоп на лобираните закони. Дано да продължи в същия дух.

обхваща държави с общо над 40% от световния БВП. Китай ще замести ЩАТИТЕ в споразумението.

и най-вече "актът до голяма степен е формалност, тъй като.... " - следва "обяснение"! Запомнете този тролски похват и не допускайте да ви правят на идиоти и то по най-елементарният начин! Тук е релативиране въз основа на отречен факт, тоест плоска лъжа. В този случай, тази "формалност" съвсем не е формална но всеки, който клъвне на "готовото обянение", ще литне по спиралата и никога няма да си зададе ключовите въпроси. Без тях не може да се проумеят отговорите, независимо, че са на един нос разстояние. Прекрасно знаем какво е "Актът" на тръмп и съвсем не нужно нечий палячо да го "обяснява".

не бива да се ратифицира от нашия парламент!Вече имаме пример, на който да се позовем. А TTIP си беше пред провал. Обама заплаши ЕС,че управниците след него може и да се откажат. Е, Слава Богу-оказа се прав. Все пак-ще бъдем най-големите идиоти, ако ратифицираме СЕТА. Борисов го подписа, задължи БГ да промени Конституцията си и още 12 закона заради интересите на големите корпорации. Да спрем дотук!

ок. спираме! само, че не спираме ние, а ни спира сблъсъкът с дъното на дъното. положителното е, че няма време за болка.

А НЯКОЙ ПРОУМЯВА ЛИ,ЧЕ В САЩ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТРЪМП СЕ ПРОВЕЖДА РЕВОЛЮЦИЯ!!!ИЗХОДА Е НЕЯСЕН,ЗАРАДИ МНОГОБРОЙНИТЕ СТРУКТУРИ ЗА ВЛИЯНИЕ НА БАНКЕРСКО ЦИОНИСТКИЯ АПАРАТ!!!ВАЖНОТО Е,ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ЗАПОЧНА ВРЪЩАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА КЪМ НАСЕЛЕНИЕТО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!!!ЩЕ СЛЕДЯ С ОСОБЕН ИНТЕРЕС,ДАЛИ,ЧАСТНИЯТ "ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ",ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПЕЧАТА ДОЛАРИТЕ ИЛИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ВЪРНЕ ТАЗИ ВАЖНА ФУНКЦИЯ!!!

ако държавата си върне тази важна функция, резултата обикновено е хиперинфлция

Se taia

Резултата го видяхме при Кенеди :)

Интересното е, че преди федералния резерв САЩ не са имали еквивалента на централна банка. Около 20-ина години след създаването му идва Голямата депресия, а доколко са урегулирани банките им днес, сам си отговори на въпроса...

Ето един умен човек от който мога да науча нещо.Не забравяй и най-важното-френската ,английската и амер-ка нац.банки се контролират от две семейства.Те определят политиката.

Русофил

ЗАПОЗНАТ СЪМ С ИСТОРИЯТА НА КОРПОРАЦИЯТА САЩ!!!ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ ДО ТУК,ДОПРИНЕСЕ САЩ ДА СА В ЗАДЪНЕНА УЛИЦА!!!

Българите работещи в чужбина, им е ясно за какво става въпрос. Няма президент на велика държава , който да не поставя интересите на държавата си , под тези на малките държавици. Всичи ще го духат, и Германия, и Япония. Няма кой да се изправи срещу Америка. Който твърди обратното, или е глупак или неразбира от нищо.

Това е ход в полза на Путин. Ватенките веднага ще заемат освободеното място. Руски подводници на Филипините. Това е кошмар който никога не съм мислил ,че може да се случи.

Ти как разбра че си демократ ?

Aу горкото демократче и какво правим сега?

Вярно е че "никога не си мислил".

"Според търговски експерти е малко вероятно то да бъде одобрено предвид съпротивата на избирателите срещу подобни сделки". същото е положението в Европа за ttip. но в Европа мнението на избирателите не струва пукнат грош за лузърите, които все още водят Европа към погибел.

генерира посредственост и застой, рай за корупция и шуробаджаначество. Свободната конкуренция е двигателят на прогреса.

Най-великият политик е Стефан Стамболов.Не смей да плюеш по него.С управлението си той спасява страната ни .

С други думи не си ограждай градината за да си пазиш реколтата, ами се конкурирай с всевъзможни диви животни, минувачи и всякакви готови да крадат чужд труд, защото в свободната конкуренция с тях е просперитета? Вие хора си нямате елементарна представа за реалността.

Гламавакът тръмп освобождава терен за китайските производители.

Не си разбрал приятелю-точно обратното прави-протекция на амер-те работни места.Германците отдавна се усетиха и имат 2 огромни заводи за автомобили в САЩ с работници американци,но китайците ще пострадат.Криза иде.

Да ама VW лъжат с екологията на своите двигатели. За такива мошенници няма място в по земите на честните американци.

коментирам с тъпаци - Останалите страни обсъждат замяната на САЩ с Китай в транстихоокеанското споразумение, което Китай приема с радост. Вярно много сте тъпи.

Нали ние не желахме , ето че и те не желаят .

Мда, май скоро ша го гърмят бай Тръмп.

Точно да го гърмят- не.Ще се случи нещо невиждано.Поради политиката на Тръмп за митата има опасност от световна икономическа изолация на САЩ.Виждате,че има и срив на долара.Гответе се за нова криза.

За хората с много пари или Олигарсите както ги наричаме , патриотите опитващи да Дадат на хората Справедливост .... тези патриоти са Огромна Бариера за плановете на Олигарсите ! Често патриотите са асасинирани,убивани,унищожавани ! Тръмп е направил Всичко което е искал в живота си , иска да остане в Историята на САЩ като Президента Спасил родината си от Олигархията !! А ще успеем ли ние Българите да се Спасим от Олигархията ? Първа стъпка е направена ... ..ГЕРБ са Аут !

Аз се радвам че спира/отлага да ни залеят с Канадски и Американски ГМО продукти. Браво Тръмп, сега спрете да изнасяте на сила демокрация и може и да ве хареса Cвета пак.

Този начин на управление се нарича-"държавен протекционизъм".В Б-я той е провеждан само от Ст.Стамболов.Той води до защита на родната икономика,въвеждане на ред и дисциплина,но и много недоволни.Ст.Стамболов е убит на улицата.А в САЩ -Тръмп ще се сблъска със Европа и Китай-ще увеличи митата на стоките им и ще има много недоволни.Смела постъпка,но дали е готов за последиците и-тя може да му коства поста.С този акт той придобива популизъм сред народа.

Така е правилно, силен управник с воля за доброто на страната. А не като нас, да следваме, каквото излаят големите кучета.

Ето затова Световната Олигархия начело със САЩската и представена от Обама ,Клинтън и прислужницата им Меркел ...панически се опитваха да ПОДПИШАТ Транас Атлант Споразумение ! За ГЕРБ,РБ,ПФ ...ясно те са клоуни и подписват всичко което им се подаде от Западната Олигархия ! Браво Дони,Браво Тръмп , надяваме се да не ти организират Покушение Олигарсите . Сорос официално е на дръвника каза Тръмп ! Ще трябва да се мести в уКрайна .

Англосанксонците действат, а нашите само умуват как да откраднат

Ей това е сега президент! Още първите дни и гледай колко полезни работи е направил! Отказа от ТТП е голям удар по глобалистите! Не случайно го плюеха и правиха какво ли не, само и само да не стане президент!

А Дани Митов, външния министър, бе свалил гащи на канадците и викаше, че ТТП-то е голяма работа и трябва да подписваме!

Една сериозна забележка: Той никога не е бил с гащи.

с канадците вече го подписахме, предстои ратификация. А TTIP е аналогичен договор,/преговорите по който са спрени/, но със САЩ. Явно Тръмп ще се откаже и от него-Слава Богу. Но ратификацията на СЕТА НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ! Точно сега, когато панаирът се вдига, ние сергия да отваряме....

кви аборти???

Давай Тръмпи анулирай всичко и си стягай кочината, че Хамериката издиша от всякъде. Ратифицирай и излизането от UN

Ха така. Да оттегли и американското пацолство от България. Само арчи пари за драскачи, ма полза - никаква.